Advertentie

Acceptatie en loslaten


De gastcolumn is dit keer geschreven door Hanneke Hoppenbrouwer. Misschien ken je haar naam, ze heeft een praktijk in heling en adviseert mensen op hun levenspad. Ze is mental en psychic medium, spiritueel healer, tarotist en kaartlezer en is in die hoedanigheid ook werkzaam voor Astro-tv.  Hanneke heeft een bloeiende praktijk in Haarlem en ze ontwikkelt op dit moment een serie van unieke bloesems voor deze nieuwe, hoogfrequentionele tijd.

Haar praktijk brengt clienten op haar pad, die voor Hanneke ook weer spiegels van haar eigen Zelf zijn. In dat kader is het onderstaande artikel een waardevolle spiegel weer voor jou! Plezier ermee.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Acceptatie en Loslaten

Hanneke Hoppenbrouwer © 2009

Acceptatie

hanneke hoppenbrouwer 2Wat doe je als je erachter komt dat hetgeen waar je zo op vertrouwde precies het tegenovergestelde blijkt te werken? Een manier van doen die ergens in je leven 180 graden gedraaid blijkt te zijn en zonder dat je het zelf door hebt je kijk op het leven en de manier waarop je het leven leeft, jarenlang heeft beïnvloed op allerlei wijzen? En dat, begrijp me niet verkeerd, bedoel ik absoluut ook in de positieve zin van het woord. Wat waarheid was blijkt illusie en wat voor de hand ligt blijkt de waarheid maar die bleek onzichtbaar. Voor zover je überhaupt over ‘waarheid’ kunt spreken natuurlijk. Dat zijn mooie, maar behoorlijk pittige lessen, waar ik het hier over heb.

Mijn ervaring , onder andere kijkend naar mijn praktijk, leert me dat nu ‘de tijd’ is om oude dingen onder ogen te komen en (dit keer voorgoed?) op te ruimen. Er is de laatste tijd geen cliënt of vriend(in) die zich verdiept in zichzelf en/of het spirituele die ik het nog niet heb horen zeggen; “al mijn oude dingen komen terug”. “Dingen waarvan ik dacht dat er ik klaar mee was, mee had afgerekend, of een plek had gegeven”. “Heb jij dat ook?”, wordt er dan aan me gevraagd.

Als je dit herkent, dan mag je gaan kijken waar je staat en wat je doet in je leven met je wezenlijke Zelf. Is alles in balans en ben je blij met jezelf en waar je staat in het leven, of kom je dingen tegen die ervoor zorgen dat je het gevoel hebt verzeild te zijn geraakt in een soort van vervroegd Oud en Nieuw? Soms is het zelfs zo dat de personen met wie je dat ‘oude stuk’ van jezelf hebt beleefd weer op de proppen komen, waardoor een en ander opnieuw kan worden bekeken, gereflecteerd of zelfs herleefd. Waarom komt het terug en wat kun je ermee? Wat heb je nog niet onder ogen gezien?

Vanaf dat moment komt dat ene toverwoord ‘loslaten’ om de hoek kijken. Veel cliënten vragen mij; “Hoe doe je dat, hoe laat je los”? “Acceptatie“, zeg ik dan. “Probeer te accepteren dat iets is zoals het is, hoe moeilijk dat ook lijkt en dan is het weg “. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe accepteer je een situatie.. In mijn optiek? Als je ergens mee wilt stoppen en het lukt niet dan kun je twee dingen doen.
Of jezelf heel hard beoordelen en veroordelen dat het niet gaat zoals je wilt of (en daar gaan we weer) proberen te accepteren dat er iets in jou aanwezig is dat gehoord wil worden en zodoende niet kan stoppen met het bijbehorende gedrag. Dit laatste maakt het verhaal lastig want dat betekent wederom dat zelfonderzoek gewenst is.

Loslaten: als een sprookje zo simpel, als een sprookje met zoveel betekenis.
Loslaten: als een sprookje zo simpel, als een sprookje met zoveel betekenis.

De laatste tijd ben ik dit veel tegengekomen op mijn pad. Zelfs met mensen die, in mijn ogen, ver zijn in hun zelfkennis en ontwikkeling. Dat zegt dus helemaal niets. Ik weet dat de lessen en inzichten die je ontvangt in het dagelijkse leven sowieso plaatsvinden navenant je persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsniveau. Blijkbaar blijven deze dus op alle levels terugkomen als je dat nodig hebt. De vraag is wat je ermee doet. Boos worden op jezelf waarom het betreffende onderwerp wederom op je pad verschijnt heeft geen zin. Je kunt je beter afvragen waarom je het nog een keer tegenkomt en dan gaan zien wat je ermee kunt en wat de les is in deze.

Nu, dit is één sleutel. Als je hier naar durft te kijken dan steven je af op acceptatie. Zelfacceptatie beter gezegd en dat is tenslotte het grootste goed. Dan kun je gaan ontvangen. En ik kan je verzekeren dat het Universum je niet spaart in deze! Als het goed is, dan is het ook fantastisch! Als je echter voor de zoveelste keer je rug keert naar dezelfde les, dan wordt het een stuk lastiger. Maar ook dat heeft zo zijn functie.

Wéér een sleutel. Zelfs als het niet allemaal even leuk is maar je ervan uit kunt gaan dat alles wat er op je pad wordt gestuurd bedoeld is om je een beter en mooier mens te maken, dan is dat toch echt wel geweldig.

Dit is dus mijn antwoord lieve mensen. Acceptatie = loslaten en durven accepteren betekent overgave.

Terugkomend op de eerder gestelde vraag in dit schrijven; “Heb jij dat ook”?

Wat denk je zelf…

Hartgroet,

Hanneke Hoppenbrouwer 

(HIER vind je haar site)

Advertentie

78 gedachten over “Acceptatie en loslaten

 1. Mooi stukje. ‘k Ben er inmiddels zelf ook wel achter dat, hoe paradoxaal het ook klinkt, als je je verzet tegen wat je niet wilt voelen, voel je het tien keer zo sterk. Door gevoelens te accepteren gaat het al een stuk beter. Het laatste stapje, zoals ik dat zelf ervaar, is voor mij de grootste uitdaging. Volgens mij heeft nu juist dat te maken met loslaten.
  In feite is het heel simpel, de praktijk nogal weerbarstig. Of zou het mijn te bewandelen pad zijn 😉

 2. Ditgeen is inderdaad een mooi stuk over acceptatie en loslating… door de vele dingen in ons leven te accepteren is er ook het pad om het los te laten, door in de balans te komen met jezelf, lichaam en geest en is het loslaten gezien het feit ook gezien gemakkelijker door het te accepteren wat men voelt, ziet en ervaart…door de acceptatie en het loslaten stroomt de gevoelsmatigheid en de ervaringen die we op ons pad krijgen ook gezien de tijd sneller.

  Be the happiness in balans with yourself, that is te way to happiness

 3. Kijk daar ben ik nu al hier een tijdje mee bezig, tot grote verwondering van anderen hier waarom ik niet bezig ben met het donker en met het licht.

  Als je alles op aarde ervaren hebt wat met duister en met licht te maken heeft, van mindere leuke tot heel leuke dingen, de 2 werelden van uiterste zaken, dan sta je op een gegeven moment helemaal niet meer in balans met je zelf.

  Zo geheten gevangen zitten in jezelf, je weet niet meer welke kant je nou op moet en wat nu kwaad en goed is, de twijfel krijgt dan voordeel, je standvastigheid wie je bent gaat wankelen, je raakt emotioneel en wordt enigzins ziek, een soort verzadiging treedt dan op.

  De wereld van dualiteit wordt steeds groter en groter en het verdrinkt je in voor en tegen spoed, ook waneer alles om je heen in elkaar stort, familie, vrienden van je overlijden, afgekeurd wordt voor altijd, je skills wat je allemaal kan beginnen op te drogen, alles wat in je creatie lag wordt onderste boven gehaald door anderen “Geloof je dat je dat zelf wel kan”, “Hey! niet te technisch wezen”, “laat eerst maar eens al je diploma’s zien”, “Doe dit en doe dat (net een ambulance dienst)”, “Heel veel dingen dat en wat je niet weten mag”, “Ah bemoei je er maar niet mee…”, “Je maakt met iedereen ruzie, je doet alles verkeerd en wat ervan over blijft deugt ook niet aan alle kanten”.

  Je kan daardoor vervallen zoals het met veel mensen gaat die depressief zijn geworden en met hun zelf in de knoop ligt, maar je kan ook anticiperen door precies het tegen overgestelde willen doen, om toch te bewijzen dat ‘wat je bent’ en ‘wie je zijn wilt’, ook het tegen overgestelde bereikt.

  Je innerlijke strijd om jezelf aan te tonen wie jezelf bent en/of aan al die anderen is een enorme verspilling van energie waar je inprincipe niks aan hebt.

  Op een dag geef je deze strijd dan ook op, het ‘randverschijnsel’ wat optreedt is het zelfde wat Jezus, Buddha en vele anderen eerder hebben ondervonden, je los maken van alles, “Genoeg is Genoeg”, het los maken is dat je alles moet accepteren wat er gebeurd, gewoon weg geen makkelijke opgave omdat je denken en je EGO en alle anderen voor deze dagelijkse confrontaties zorgen zodat je weer uit het lood geslagen wordt en het boetekleed aan moet trekken, want die ander begrijpt het toch niet wat je ervaren hebt en hoe ver je daad werkelijk al bent geraakt.

  Totaal vermoed, lichamelijke problemen, te veel voor die ander geweest te zijn, altijd jezelf op een 2de en 3de plaats te hebben gezet, iedereen maar on-gelijk en gelijk gegeven, wordt het eens tijd om aan je zelf te gaan denken.

  Je los te maken van de huidige situatie waar je zelf in verkeerd, net als Jezus en Buddha zal je je bevindingen van de leer moeten ondervinden in je eigen zwerftocht door de woestijn van chaos.

  Alles maar ook alles wat je geleerd en begrepen en ondervonden hebt is het los kunnen laten zonder dat je beinvloed wordt door de wereld om je heen, wat er ook gebeurd.

  Tot je zelf komen is de boodschap, waar iedereen nu naar toe aan het rennen is, de ‘wedloop’ zoals ik het maar benoem, wie is het eerste en wie is de laatste.

  Elk obstakel die je tegen komt is een duidelijke vorm van acceptatie, alleen je behoeft ook niet alles te ‘moeten’ accepteren anders loopt iedereen over je heen!

  Het is eigenlijk op zoek zijn naar je ‘reset’ knop om ergens weer eens met een hele schone lei te willen beginnen, of verder te willen gaan in een nieuwe eengezindheidsbewustzijn.

 4. Opwinden.. Opwinden? Ik had speciaal voor dit filmpje mijn snor laten staan.. En een nieuwe leren rok, waar je weer niks van zegt, omdat je gewoon het niet ziet, hè? Nee Paul, zo zijn wij niet getrouwd..

 5. LOL

  deze klusser in de sneeuw voelt zich geroepen de mededeling te doen om op 2januari de traditie der lagelanden in ere te houden door als avondmaal een stamppot zuurkool te eten! van het nieuwe jaar uiteraard….Brengt voor het gehele jaar een portie extra geluk mee! Dus iedereen sauerkrauten mit wurstell gerne 🙂 🙂 🙂 oja und die grusse aan die fusse;-)

  Léon

 6. Naar het licht

  Donker, donkerder, het donkerst is het vannacht
  Het is nog zo duister, meer dan ik had verwacht
  Ondanks de sneeuw, dat alles zo vreemd verlicht
  Wacht ik toch een beetje rusteloos op het eerste licht

  Ze staat een beetje te dralen op de drempel
  Niet erg zeker van haar besliste stempel
  Een stempel die heel natuurlijk is voor iedereen
  Naar het licht, daar willen we toch heen?

  Schommelend, wiebelend, op het scherpst van de snede
  Balanserend en toch wetend welke trede
  De trap, omhoog klimmend met vaste tred en zekerheid
  Het duister achter te laten, in vergetelheid

  Beste allemaal, hele fijne feestdagen
  Warme groet Nancy

 7. accepteren is opkroppen doe zoals wij in onze praktijk en zoals JEZUS zei:vergeef JEZELF en je NAASTE, uit onze ervaring werkt dat het beste op alle niveaus.
  hoe? vraag het ons.

 8. het loslaten, accepteren en vergeving is gezien bpaalde feiten niet altijd gemakkelijk, er is ook een bepaalde grens, zoals Genoeg is genoeg en herhalingen van bepaalde dingen is ook niet altijd fijn. tot hoever kan men überhaupt de situaties accepteren, vergeven en loslaten ???

 9. @ Moos

  Vind je vergeving trouwens ook niet zo’n raar woord? Vergeven, vergif.
  Als zaken in jouw leven zich steeds herhalen dan heb je je lesje nog niet geleerd en het ligt eraan hoe je in je leven
  hebt gestaan in het verleden.
  Wanneer je b.v.nooit nee kon zeggen zul je nu ja moeten zeggen.
  En andersom.
  Loslaten betekent doorleven en je energie weer laten stromen.
  Wanneer je b.v. merkt dat je jezelf dingen laat aandoen die niet door de beugel kunnen dan is het aan jou de taak om diegene die jou dat aandoen erop te wijzen en luisteren ze niet dan is het noodzakelijk om afstand te nemen van hen.
  Dan zul je hen en de ervaring kunnen doorleven, accepteren dat dit is gebeurt en loslaten,
  vergeven eventueel en verder gaan.
  Vergeven betekent niet dat je met mensen om moet blijven gaan die jou kwaad doen.
  Vergeven betekent meer de ervaring die je had accepteren, erkennen en loslaten in jezelf en
  je leven er niet door laten bepalen.
  Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Dit is mijn idee over
  loslaten, accepteren en vergeven.
  Het gaat erom dat de ervaring jouw leven niet verziekt.
  Of een relatie in stand blijft of niet.
  Neem je de negatieve ervaring mee en koester je deze of houdt je deze vast dan verpest het je leven.
  Het betekent innerlijk werk.

 10. @ GalliLéon

  Zou toch denken dat dat altijd op nieuwsjaardag ’s avonds het geval was, de laatste keer het nog gegeten bij Tonny Eijk.

  “Eet op nieuwjaarsdag zuurkool met spek en je hebt het hele jaar geen geldgebrek”, is zijn advies.

 11. @ Riet

  Je hebt het over vergeven en je haalt aan dat je je les niet heb verstaan, hoe vaak je ooit ‘Ja’ zei of ooit ‘neen’, hoe je het ook spiegelt voor je zelf. Sommige mensen zijn immers zo koppig, zo eigenwijs en niet verder dan hun neus kwa denken, hoe je ook accepteert, hoe je je ook presenteert, je blijft struikelen over mensen die vast zitten in hun zelf en het maken van hun eigen fouten.

  Elke keer draaien ze alles om en om, roddelen tegen alles en iedereen in negatief daglicht en ze spoelen hun straatje dan per direct schoon en geven de ander altijd de schuld, elke keer als je hun er over aanspreekt dan ontwijken ze met een dom mopje omtrent.

  Het antwoord is dan overduidelijk:

  – loslaten, tis hun rommel en niet de mijne.
  – accepteren, okee wat er er ook gebeurd.
  – vergeven, dat het maar ook mensen zijn.

  Tot een bepaalde hoogte kun je vanuit jezelf deze stappen ondernemen, alleen die andere mensen waarmee je in het conflict zit, willen toch niet luisteren wat je probeert aan tegeven en zijn niet voor rede vatbaar, ze willen je graag zien zoals zij dat graag willen en niet zoals je dat zelf wilt.

  – Zodra je loslaat, hangen ze als telefoonterreur aan de lijn dagenlang, emotionele brieven tot gevolg en de ander krijgt wederom weer de schuld, tevens ook gedwongen hier om schuld te bekennnen.

  – Accepteer je hun problematiek zonder slag en stoot dan gaat hun feestje nog altijd door zoals zij het willen spelen.

  – Vergeef je het hun, dan staan ze perplex en een huilbui tot gevolg, van; “Hoe durf je me zo aan te spreken”, “Jij bent gek en niet IK!”, krijg je dan te horen.

  Dan is er nog maar 1 concept over en dat is ‘genoeg is genoeg’, tis hun karma en niet de mijne, zij veroorzaken continue het hele gebeuren waar ik zelf niet aan deel neem!
  Dan is mijn stelling ook overduidelijk hoe ver moet je gaan in loslaten, accepteren en vergeven…

 12. Klopt Moos, je mag het vergelijken met een seriemoordenaar die elke keer weer iemand uit je familie vermoord en elke keer dat ie op gepakt wordt, wordt hij weer vrij gesproken.

  Jij krijgt dan elke keer weer te horen dat zijn moordpraktijken jou schuld waren, terwijl je beschikt over een geweldig goed kloppend alibi.

 13. @ Moos

  Klopt Moos, je mag het vergelijken met een seriemoordenaar die elke keer weer iemand uit je familie vermoord en elke keer dat ie op gepakt wordt, wordt hij weer vrij gesproken.

  Jij krijgt dan elke keer weer te horen dat zijn moordpraktijken jou schuld waren, terwijl je beschikt over een geweldig goed kloppend alibi.

 14. het is nog hetzelfde als 2000 jaar geleden,de mens ziet,hoort en weet nog steeds niets,de meerderheid leeft als een beest,neem een voorbeeld aan de dieren daar zie je dagelijks acceptatie en vergeving,gebruik uw zintuigen waar ze voor bestemd zijn.

 15. # accepteren is opkroppen doe zoals wij in onze praktijk en zoals JEZUS zei:vergeef JEZELF en je NAASTE, uit onze ervaring werkt dat het beste op alle niveaus.
  hoe? vraag het ons.

  Posted by frans | december 22, 2009, 22:27

  gezien het feit is accepteren niet direct het opkroppen, het is ook hetgeen een plek te geven vanuit ons hart uit alle respect en liefde. Zoals je aangeeft vergeef JEZELF, dat is zeker wél een optie en zo zou ieder eerlijk en oprecht voor hun eigen fouten uit kunnen of mogen komen. Vergeef je NAASTE, is ook zeker een optie, maar gezien de feiten mits bepaalde situaties zich blijven herhalen van andermans fouten, conflicten en eventuele ruzies die er ontstaan, waar je eigenlijk zelf de schuld van krijgt is het naar mijn gevoel zeker niet zo dat je JEZELF steeds weer moet vergeven…het is ook de manier waarop iets of een situatie gebeurd, dat bedoelde ik ook al eerder in mijn stuk Genoeg is Genoeg en heeft volgens mijn ervaring niet direct alleen te maken met diverse niveaus, zo kijkt, ervaart en ziet de ander het weer anders dan JEZELF het bekijket, ervaart en ziet… zo zijn er ook grenzen, en is in een stuk van de situatie waar men o.a de schuld van krijgt terwijl men niet schuldig is aan het feit of situatie, tot op zekere hoogte houdt dat een keer op. Dan zou ik uit ervaring zeggen: Datgeen wat er gebeurd is het Karma van de ander wat men zelf in de schoenen geworpen krijgt, hoe vaak moet men iemand dan nog vergeven, dat geen is dan niet mijn stuk Karma. Tot op zekere hoogte is het acceptatie, en kan men niet blijven doen dat is ook niet goed en schaadt van binnen dat kan dus ook hard en pijn aankomen.

 16. guido,wat is karma,geen enkele verlichte meester rept er met een woord over,ze zeggen allen leef in het nu dan denk je of doe niets kwaads,dan verdwijnt alle karma,dat is jezelf en de medemens vergeven,wat een ander doet is niet mijn zaak. IK ben hier voor bepaalde lessen in liefde te leren en niets anders,dan schaad ik mezelf en de medemens niet,dat de meeste mensen die al duizende malen gereincarneerd zijn en diep in de materie vastzitten is hun zaak maar ook de onze om ze er proberen zoveel mogelijk uit te halen en op de GOEDE weg te zetten,in iedereen brand een GODSVONK,bij de een al wat sterker dan de ander.

 17. @ frans

  Hoe je het went of keert, als je hier enkel bent voor wijze lessen in de liefde dan zit je hier ook met karma hier aan gebonden, karma is je levenslot, de weg die je bewandeld in dit leven.
  Mocht je geen karma meer hebben dat is er geen weg meer te bewandelen voor je, alles wat je bent hier op aarde houdt op met bestaan, enkel het karma van anderen waar degene niet uit kunnen komen zal je voor je voeten krijgen, als lichtwerker kan je gaan helpen met iedereen om je heen die vast zit in bepaalde stukjes karma, door karma vrij te zijn kan je karma van die ander oplossen alleen hij zal wel zelf deze stappen moeten ondernemen om te snappen hoe deze lessen in elkaar steken.
  Je mag het omdraaien als je rept over mensen die al duizenden malen gereincarneerd zijn dat ze diep in de materie vast zitten, bij mensen die slechts weinig levens hebben gehad zal men meer karma hebben om deze door te worstelen en zich vrij moeten maken uit de kennis van de materie, hoe meer levens je hebt gehad des te meer ervaring je hebt binnen het rad van wedergeboorte.
  Alleen karma vrij is niet zo erg leuk als het lijkt op het eerste gezicht, tis het zelfde idee als je voor het eerst een vrachtauto bestuurt zonder dat er iemand naast je zit die verteld hoe je rijden moet langs de drukke grachten in Amsterdam met een vrachtauto.
  Dat je dit misschien niet wilt accepteren wat ik hier uitleg is nou juist de acceptatie die je zal moeten ondergaan, karma is dusdanig ingebouwd in je verblijf op aarde net zolang tot je alle levenslessen die je leren moet snapt, begrijpt, kan accepeteren en los kan laten, dat is het doel van iedereen hier.

 18. paul,het enige wat IK accepteer zijn de wetten van het universum of GOD,als je die begrijpt en toepast vb:niet oordelen en veroordelen,roddelen,enz,ben je karmavrij en bouw je ook geen karma op en blijf je in alles neutraal,dat zijn de grote lessen hier op aarde,zolang de mens GOD zoekt in de buitenwereld blijft hij,zij hangen in het rad van wedergeboorte,de buitenwereld misleid U op alle gebied en daardoor herhaald zich alles als je niet bewust bent,zogoed als karmavrij is zeer leuk.je voelt vrijheid,vrede,rust,liefde,enz.voor alles en iedereen,dat is het doel van lichtwerkers(de meesten lopen hier rond met nog een heleboel bagage,hoe kan men dan iemand helpen die diep in de materie zit en in niets geloofd,ja alleen hun portemonnee wordt gevuld)waarom is de mens zo bang van GOD in zichzelf te zoeken,ja, men moet een klein beetje moeite doen om dat te ACCEPTEREN.

 19. @ frans

  Bedankt voor je antwoord, je accepteert alleen de wetten van het universum en of GOD en niks anders, je praat over misleiding en wederom over karmavrij zijn op aarde, rad van wedergeboorte , alleen merk ik op dat je het een en ander door elkaar heen husselt door een misleide manier re accepteren zoals je het nu probeert aan te geven.
  Het si niet dat iedereen elkaar maar de waarheid moet gaan betwisten, maar juist elkaar de hand te geven om tot 1 gezindsheidbewustzijn te kunnen komen, neutraal zijn staat als het in balans zijn tussen je eigen wereld maar ook tussen alle multidimensies in die er zijn, daarvan uit kan je enkel je vonk ontsteken naar het hogere doel.
  Vergeet niet waneer je denkt dat je neutraal bent dat er nog steeds anderen zijn die nog steeds vast zitten in hun principelen onverwerkte karma’s en daar ebzig mee zijn om die in te lossen, ben je immers zo ver en de kluit ontstegen omdat je het inzicht heb verkregen en je karmaloos door het leven zou kunnen gaan, wordt je door de meesten juist geblokt omdat je in hun ogen een vreemde zonderling bent die afwijkt van het normale patroon.
  M.a.w. je krijgt karma voor je voeten geworpen wat niet van jou is, als je anders bent wordtje gepest, al ben je niet zelf de veroorzaker ervan, de ander kan jaloers op jou zijn, terwijl je dat andersom niet bent, zodra je het karma oppakt i het van jou en zal je wederom het moeten zien in te lossen, hoe goed je er ook in bent om het op te lossen.
  Vergeet niet dat je dan heer en meester bent over de stof vanuit je goddelijke basis, alleen het geheel dusdanig mee te kampen kan krijgen is waneer de anderen het niet willen snappen wie jij bent en alles uit de kast te trekken om je leven zuur te maken, dan raak je wederom weer uit balans, het lichtwerker zijn is niet alleen dat je met licht funcioneert maar dat je het hogere kan doorgeven als middel tot het doel.
  Ook als lichtwerkeer kom je vaak vast te zitten in de dichtheid van het denken, de stof, de materie en het karma van je zelf of nog van die ander, dus je bent dan enkel bezig met het verwerken van kruimels.
  Karma vrij zijn houdt principeel in dat je gewoon weg op aarde klaar bent met alles en dat je uitgezonderd deze tijd nog even terug hier bent voor een bepaald doel of dat je de aarde los kunt laten voor altijd.
  Dit is nu wat heet het rad van wedergeboorte, het ontdekken van je blauw druk, je ziel, je mens zijn hier op aarde en waar je vandaan komt, de schepper, de creator en God en de meesters van het licht zijn immers je rode/gouden draadje in je leven.

  Je zult waarschijnlijk alles moeten leren te accepteren onvoorwaarlijk met alle liefde, vergeven en moeten kunnen loslaten wil je alles kunnen in lossen!

  Oude ziel hier…

 20. @Paul,
  Mijn yogaleraar zei ooit: zorg ervoor dat je altijd in je eigen energie blijft zitten. Dat klinkt verleidelijk maar voelt egoistisch. Waarom zouden anderen niet van mijn eigen energie mogen profiteren? Je merkt dat als je je onverwerkte karma’s met liefde flink de pan uitveegd je omgeving je soms betiteld als vergenoegzaam cq onbereikbaar of zelfs niet betrokken. Het liefst wil de omgeving gezellig samen zijn met elkaars onverwerkte karma’s. Fles champagne erbij en doorgaan tot de ochtendgloren. Moeilijk, moeilijk dilemma. Misschien lukt het ooit als we geZAMENlijk ZELF in onze eigen energie midden in de bron gaan zitten….Alleen die bron he, het pad er naar toe wijzigt continu. Met z’n allen steeds maar weer verdwalen is wel gezellig maar ook vermoeiend.

 21. @ Paul en Burke,

  jullie zijn beiden nog teveel bezig met de buitenwereld. jullie maken je gevoel van welbehagen of welbevinden zo je wil, afhankelijk van de reacties van de buitenwereld op jou. Dat toont aan dat je innerlijke kracht nog niet sterk genoeg is om ‘op eigen benen te staan’. Jullie zoeken nog steeds bevestiging in de buitenwereld, de mensen om je heen. Je hecht nog belang aan wat de mensen van je vinden: je bent een zonderling, staat apart vanwege ‘ongewoon’ gedrag, enz. waardoor je mogelijk gepest wordt. Iemand die goed in zijn eigen kracht staat, maakt het niet uit wat een ander van hem vindt en laat zich niet uit balans brengen door een beetje gepest. Hij heeft genoeg aan zichzelf en is daar tevreden mee, ongeacht wat wie dan ook van hem vindt.
  De maatschappij vindt zowiezo alles wat een beetje afwijkt van de norm maar raar en wereldvreemd. Maar ik vraag jullie nu: de maatschappij bestaat voor het grootste deel uit gestresste en opgefokte agressie, negatieve mensen, media, regeringen, bedrijven enz. Toch vindt ‘men’ dat blijkbaar GEWOON. Dus, lees goed: AGRESSIE, STRESS, MISLEIDING, MANIPULATIE, OORDELEN ENZ. WORDT DOOR DE MAATSCHAPPIJ ALS NORMAAL EN ACCEPTABEL ERVAREN. Mensen denken dan daar kun je toch niks aan veranderen. MAAR: ALS IEMAND LEEFT ZONDER TE OORDELEN, IN RUST EN MET LIEFDE VOOR HET AL, SPREEKT OVER LIEFDE EN GOD, dan ben je in de ogen van de maatschappij een zonderling!!!!
  Wie is hier nu wereldvreemd? Zou het niet omgekeerd behoren te zijn, zodat agressie, stress enz. wereldvreemd is en liefde, rust, vrede en vrijheid wereld’normaal’ wordt?
  Dit is het soort wereld waar we naar toe moeten.
  Wat betreft karma: je kunt altijd alleen maar je eigen karma oplossen. Een ander kan zijn karma niet aan jou geven. Als jij de veroordelingen en manipulatie van de wereld niet in je opneemt, door er niet of neutraal op te reageren, bouw je geen karma op. Heeft een ander jullie ooit aangeboden om jullie karma voor je op te lossen? Nee, dit is onmogelijk. Je kunt hooguit een ander de weg wijzen hoe hij zijn karma kan oplossen, maar het zal altijd aan hemzelf blijven om de stappen te zetten. Als je dit allemaal in liefde kunt toepassen, anderen helpen maar ook vooral jezelf helpen, dan ben je een volwaardig lichtwerken.
  Alles draait om beheersing en bewustzijn van je eigen gedachten en emoties en hoe je daar mee om gaat.
  Dat is de sleutel tot verlichting.
  In liefde wens ik jullie veel succes op die weg.

 22. paul,burke en monique,ken je de wet van oorzaak en gevolg,alles wat je uitzend komt bij je terug,telkens je het woord karma uitspreekt of eraan denkt komt het naar je terug zo blijf je in het rad hangen,weet je waarom de schepper ons een stem heeft gegeven?wat is een lichtwerker new age flauwekul?lucifer,wat lichtdrager betekend,is ook een lichtwerker maar dan aan de zijde van de materie,de meeste mensen dus.denk eens na over je stem en probeer een antwoord te vinden. een zeer oude ziel uit………..

 23. Wat jij als het meest duistere ervaart ook dat staat niet los van de eenheid
  het gaat zelfs zover dat bijvoorbeeld de chemtrails ook Liefde is.
  Ons lichtlichaam is al gereed om hier mee om te gaan die zend naar alles onvoorwaardelijke Liefde waardoor alles wat het ego verneemt als angstig
  getransmuteerd word het is een groot wonder deze tijd heb vertrouwen in jezelf het is Gods Genade.

 24. @ burke

  Ik ben reeds al zo ver hoor… daarom genoeg is genoeg, tijd voor nieuwe eengezindsheidbewustzijn dit volledig te accepteren.

  @ monique & frans

  Wat jullie beide aanscherpen hier is mij reeds allang bekend, het zijn voorbeelden die ik schets aan de hand van ervaringen en die van vele anderen die het reeds ondervonden hebben.
  Dat de maatschappij zo keiharde wereld is is mij allang bekend, beter nog lig al 10 jaar uit dat systeem. heb me gelukkig kunnen los maken van al deze consideranties waar menig nog in verstrikt zitten.
  Mijn Rad van wedergeboorte is reeds al in gevuld zit alleen nog toe te kijken als kant tekening alvorens ik afscheid ga nemen van mensen en dingen hierop aarde, genoeg is genoeg, taak is bijna volbracht. ik ken de innerlijke wereld en de uiterlijke wereld maar al te goed, de meeste lopende zaken heeft met mensen te maken en weinig met de planeet de Aarde hemzelf.
  Oorzaak en gevolg is mij reeds allang bekend, denk een kleine 25 jaar geleden dat ik hier mee geconfronteerd werd, karma vrij zijn is mij reeds al bekend, ik schets hier alleen een stukje van de geplaveide weg die janee ook steeds aanrijkt.
  Het snappen waarom je hier bent en wat je doet is toch voor iedereen weer verschillend, en inderdaad je hele karma is vullen moet je zelf doen, al legt iemand de gehele weg voor je uit dan zal je toch zelf het moeten invullen en dat is nu het eigenwijze waar iedereen nou moeite mee heeft omdat iedereen dat zelf moet invullen voor zich zelf.

  Ik wens heel veel succes jullie toe op jullie pad van wedergeboorte en ik hoop dat het ook gauw genoeg is genoeg voor jullie is hier.
  Liefs…

 25. @Monique,Frans
  Bedankt voor jullie duiding, mijn pad geeft mij aan dat je alleen jezelf kunt helpen als je een ander helpt, die naaste ben ik ook zelf.

  @Paul,
  Als je afscheid gaat nemen van de mensen in 5D kom je dan wel terug tegen die tijd als reincarnatie als lichtwerker vanuit een hogere dimensie om de mensen verder te helpen?
  Mensen blijken namelijk ten allen tijden verrassend interessante wezens.

  @Janee,
  Bedankt voor je woorden. Je spreekt over Gods Genade, mag het ook Gods Liefde zijn? Ik raak altijd in verwarring bij het woord genade, het herbergd een voorwaardelijkheid in zich. Een god die voorwaarden stelt had nou net mijn systeem verlaten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.