Advertentie

De energie van dit moment


x

De energie van dit moment

2012 © Marielle Diemel (site)

x

In mijn beleving is dit de energie van het moment: Met de meteorenregen van afgelopen dagen is er weer een heel nieuwe golf van hoge energie de Aarde binnengekomen. En wat met de Aarde gebeurt, gebeurt met ons. Wat dus ook geldt; hoe je met de Aarde omgaat is een weerspiegeling van hoe je met jezelf omgaat.. Maar dat is niet waar ik het per sé over wil hebben.

Waar ik het over wil hebben is de nieuwe energie golf. Net als met grote zonnevlammen of bijzondere Maanstanden kan het een behoorlijk effect hebben op ons gestel. We voelen ons anders dan anders. Meestal begint zo’n golf met een hyper-gevoel; alles willen doen en daar ook de energie voor hebben en dan ineens slaat het om naar een gevoel van platgewalst te zijn, moe, prikkelbaar en graag alleen willen zijn. In extremere gevallen, zoals bij zeer gevoelige mensen, kan dit laatste zich uiten in ronduit depressieve gevoelens.

Hoe komt dit?
Allereerst, schrik niet als je tegenwoordig ineens in een sombere bui vervalt of als oude pijn ineens de kop op steekt. Dit komt over het algemeen door de collectieve energie die een nieuwe boost heeft gekregen, in dit geval door de meteorenregen. Wat er gebeurt is het volgende.

De energie die op zo’n moment binnenkomt is vele malen hoger dan de energie die wij gewend zijn. Dit legt een druk op onze persoonlijke energie en bij deze hoge druk kom je in jezelf ineens op plekken waarvan je dacht dat die al opgeschoond waren. De hoge druk die de nieuwe energie golf met zich meebrengt, haalt alle vergeten en verborgen emoties naar boven zodat wij de kans hebben er nog één keer naar te kijken om ze vervolgens volledig los te laten.

Als je in staat bent hierin mee te gaan, geeft dat alleen maar ruimte, inzichten en nieuwe kracht en energie. Maar hoe ga je hierin mee? Wat ik al schreef, schrik niet van onverwachte gevoelens. Merk ze op, maak er ruimte voor en accepteer wat je voelt. Verder hoef je er niks mee te doen, alleen erkennen van wat ís…
Dan geef je er ruimte aan en dan kan ons zelfhelend vermogen aan de gang. Wij hoeven dit alleen maar te laten gebeuren en hoe meer je hier ruimte aan durft te geven, hoe sneller je weer uit de put bent waar je onverwachts in terecht was gekomen.

Op deze manier ruimte geven aan wat boven komt klinkt misschien makkelijk maar in de praktijk blijkt dat velen dat (nog) moeilijk vinden. Het kan ook best eng zijn, je pijn of verdriet helemaal toelaten. Ervan uitgaande dat je al in staat bent je werkelijke emoties op te merken. Vaak denken we namelijk dat we geïrriteerd zijn door iets kleins maar meestal wijst dat op een gevoel van boosheid wat dieper ligt en wat naar boven wordt gehaald door een kleine irritatie.

Neem daarom de tijd om écht op je gevoelsleven te letten, gewoon te kijken wat er in jezelf gebeurt. Voel je irritatie? Kijk eens wat dieper, wat haalt die kleine irritatie allemaal naar boven? Vraag jezelf ‘waar ben ik werkelijk zo boos over?
Je zult verrast zijn over wat voor antwoorden er dan naar boven komen. Het kan zijn dat er een herinnering opkomt die ogenschijnlijk niets met dat moment te maken heeft maar die wél die emotie met zich meedraagt.

Dankbaarheid tonen. Naar de wereld, naar je medemens. Simpel, maar het ‘lift’ je energie naar een hoger niveau.

Kijk ernaar, accepteer het en laat het zijn.
Hetzelfde doe je met verdriet wat boven kan komen door een kleine afwijzing bijvoorbeeld. Als je graag met iemand af wil spreken en diegene geeft aan daar nu geen tijd voor of zin in te hebben, kan dit onverwachts een gevoel van verdriet oproepen.

Ons geprogrammeerde systeem zegt dan als snel ‘stel je niet zo aan, zo erg is het ook weer niet’. En dat klopt, zo erg is het niet, maar als je wel verdriet voelt bij zoiets ‘kleins’ wijst dat erop dat er een ander verdriet is aangeraakt. Stel jezelf wederom de vraag ‘waar ben ik nu werkelijk verdrietig om?’ Wat er dan als eerst in je opkomt is het antwoord, Accepteer het, erken het en geef er ruimte aan.

Door op deze manier met je gevoelens van alledag om te gaan blijf je emotioneel up-to-date. Je bent je dan bewust van wat er speelt binnenin jou, geeft er op tijd ruimte aan zodat het opgeschoond kan worden en je niet onnodig belast raakt met zware energie. Doordat je de zware energie zo de kans geeft onmiddellijk op te lossen en plaats te maken voor lichte (hoge) energie, zul je steeds makkelijker door deze collectieve golven van hoge energie doorkomen.

Dan groei je mee op elk niveau en zul je zien dat je steeds makkelijker nieuwe stappen durft te zetten, beter met je angsten om kan gaan en een frisse wind door je eigen leven kunt laten waaien. Dan vóel je je ook fris, ben je in staat elke dag als een nieuw begin te zien en je leven te beleven zoals een kind dat doet; open voor nieuwe avonturen en verwonderd door alle schoonheid die de wereld te bieden heeft! ♥

‘Follow your dreams and they will follow you!’

15 gedachten over “De energie van dit moment

  1. Alles gaat voorbij, plezier, ellende. Alles komt op en gaat. De bron waarin dit alles afspeelt is de werkelijkheid. Deze werkelijkheid is niet te benoemen. Dit was zo, is zo en zal altijd zo blijven. Voorbij de tijdelijke geest met z’n lichaam, ligt eeuwigheid. Elke beleving is tijdelijk, om te doorzien, waardoor realisatie plaats kan vinden. De realisatie van het enige werkelijke, waarin alles opkomt en vergaat…

  2. Ja de energien voelen wonderlijk was vanmiddag in de natuur een serene warme wind aaide mijn rug. Lag bij een boerensloot kikkers die kwaakten zwanenbloemen in bloei, wat een teken is dat het water heel zuiver is. Kijken naar een biddende valk bij een prachtige blauwe hemel.

    1. Nu voor eerst de hoogste tijd om te gaan slapen, zien of de dromenvanger van m’n dochter werkt 😉 Welterusten.

    1. Ja, lijkt me heerlijk Janee, zondag is de enige vrije dag voor ons. Aankomende zondag is vroeg dag, moet ik naar mijn schoonouders geloof ik, die hebben een zwembad in de tuin… Maar ja, de zee is altijd mooier he. Misschien de volgende week?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.