Advertentie

SP en CDA willen eindelijk daden; maar eerst woorden?


x

SP en CDA willen eindelijk daden; maar eerst woorden?

2012 © wanttoknow.nl – Guido Jonkers

x

Het lijkt erop dat de politici, die zich straks verkozen willen zien tot machtshebbers, hun gelikte verklaringen klaar hebben om jou en mij in te palmen. Nu ineens komen er stoere woorden over structurele aanpak van de demagogisch-bindende Europese financiële regels van Emile Roemer en zijn daar de mosterd-na-de-maaltijd opmerkingen van CDA-fractieleider Sybrand van Haersma Bum over de stelende en frauderende bankiers, die er in de eerst plaats de oorzaak van zijn, dat we met z’n allen in deze crisis zitten.

Emile Roemer is duidelijk in zijn statement over Europa en de geldende financiële regels: “Als politicus moet ik naar de hele samenleving kijken en daar is een grote vertrouwenscrisis, bij consumenten en producenten. Het is dan toch idioterie om niet naar de omstandigheden te kijken, maar alleen naar een afgesproken maximaal 3% tekort in 2013. Het is de taak van de overheid om de zaak weer aan het draaien krijgen. En dan moeten we een belachelijke boete gaan ­betalen als het tekort groter is dan 3%? Over my dead body!”’

Het lijkt erop alsof CDA-Sybrand nu ineens als het heiligste boontje van de politici wil worden gezien.

Kijk meneer Roemer, het tekenen van een overeenkomst betekent natuurlijk ook het naleven van de regels van die overeenkomst. Dan kun je wel stoere spierballentaal laten horen, maar je zult er uiteindelijk toch aan moeten geloven. Wanneer de Europese Commissaris voor Financiën Nederland voor het gerecht daagt, trekken we met z’n allen aan het kortste end. Een rechter kan niet anders oordelen dan dat Nederland zijn beloften, waaronder de handtekening van JP Balkenende prijkt, na te komen..

En dan is er natuurlijk Sybrand Buma, die plotseling in de gaten heeft dat het CDA als regeringspartij wel erg laks is geweest met commentaar op ‘De grote steel- en fraudepraktijken’ van de topbankiers. We laten hem ook maar even aan het woord en let op hoe hij jou en mij deelgenoot maakt van het feit dat hij is wakker geworden..

Afgelopen woensdagochtend zei Sybrand Buma bij de presentatie van zijn boek ‘Samen kunnen we meer’ dat hij is geschrokken van de Libor-affaire, waarbij manipulatie van de totstandkoming van de marktrente aan de orde is. Fraude die zich tot nu toe hoofdzakelijk in het Verenigd Koninkrijk heeft afgespeeld. Hij is niet alleen wakker geworden, maar weet ook precies waar het om gaat.. Kennelijk..  ‘Het is allemaal erg ingewikkeld, maar het gaat in ieder geval om heel veel geld’, zo vatte CDA-lijsttrekker Buma de affaire kort en bondig samen. Duidelijk een man die er verstand van heeft.. Maar hij laat het hier niet bij..

Buma zegt bankiers de wacht aan
Jaja, de wacht aan.. En hoe doet hij dat? Er dient te worden gewerkt met de -let wel-  nieuwe moraal van het CDA…! Volgens die ‘nieuwe’ moraal moet er in de financiële sector worden gewerkt met respect, fatsoen en oog voor elkaar in plaats alleen maar naar de hoogte van de winst te kijken. Tja, wat daar nieuw aan is..? En tja, meneer Buma trekt de conclusie, op basis van deze ‘nieuwe moraal’, dat het gedrag dat bankiers in het verleden vertoonden, en dat zij volgens Buma blijkens het Libor-schandaal nog steeds aan de orde is, in strijd is met deze nieuwe moraal die de CDA-voorman bepleit. De vraag is dan direct wat de oude moraal was..

Buma belooft de banken te zullen blijven aanspreken op een ‘noodzakelijke cultuurverandering’. Die Buma toch.. En let wel, hij vindt dat het ook tijd wordt om met een aantal concrete maatregelen te komen om het gedrag van bankiers ten goede te beïnvloeden… Jongens van Jan de Wit, dat is duidelijk.. Goedkope verkiezingsretoriek..? Ja, zo kun je het volgens ons ook noemen..! Dit zijn de punten waar CDA op inzet: het voorstel overnemen van de Europese Commissie om marktmanipulatie strafrechtelijk aan te pakken. Verder moet de persoonlijke aansprakelijkheid van bankiers worden uitgebreid en moet er naast de bankierseed een tuchtcollege voor bankiers komen.

Ten slotte vindt Buma dat de exorbitante bonussen van bankiers moeten worden afgeschaft, tenzij hiermee maatschappelijk verantwoord gedrag wordt beloond. Het zijn naar onze mening prachtige verkieizingsbeloften, maar het zijn eerder de normaalste gedragsregels van de wereld, dat nu wettelijk dient te worden afgedwongen. Nu is er ineens verkiezingsretoriek van gemaakt..

De komkommertijd van de vakantie heeft kennelijk plaatsgemaakt voor de schuimpiepwoordenstrijd van de heren politici.

124 gedachten over “SP en CDA willen eindelijk daden; maar eerst woorden?

  1. Tweede kamer of eerste kamer, het geplaatste moment van een opname van Roemer zijn hoofd doet me niet denken aan iemand waar ik met het volle vertrouwen mn kinderen aan meegeef.

   Dan nog eerder aan Johan.

  2. @ william
   over onzin praat gesproken, ken je Roemer persoonlijk dan. Als je je kinderen aan johan meegeeft gaan ze misschien wel in sprookjes over gizeh en priemgetallen geloven.

 1. Je kunt zeggen wat je wilt maar de SP en Emile Roemer zijn de enigen die al jaren proberen de waanzin van het “wij zijn Europa en Europa is wij” te temperen. Je hoorde al die jaren nagenoeg niets van CDA, D66, VVD, PvdA en GroenLinks over de illusies en de misstanden die door het Eurofiele beleid in NEderland ontstaan zijn. Ik hoor CDA in de persoon van JP en VVD door ‘Koning’ Rutte nog zo zeggen ‘de Nederlanders moeten niet zo zeuren’ en ‘in Nederland kennen we geen Armoede’. Het is een schande dat in een land als Nederland steeds meer mensen gedwongen zijn bij Voedselbanken aan te kloppen, en dat zijn lang niet alleen maar klaplopers en werkswchuwen maar gewone mensen die dagelijks hun best doen om de kost te verdienen. Roemer heeft dit en andere misstanden vaak genoeg niet alleen ter sprake gebracht maar ook akties gevoerd. Dat kan van de zndere partijen die NOU met leuke praatjes komen niet gezegd worden

 2. De SP en het CDA willen af van onze huidige vitaminevrijheid.
  Vitaminevrijheid die wij al meer dan 50 jaar in ons land hebben.
  Nooit zijn er met deze vitaminevrijheid problemen gesignaleerd.
  Roken is schadelijk voor onze gezondheid, kan dodelijk zijn. Maar net als drank, drugs is dit toegestaan.
  Wilu onze huidige vitaminevrijheid behouden voor u en uw kinderen? Mail dan massaal naar het CDA en de SP. Wij willen onze vitaminevrijheid behouden !!

  zie http://www.gentechvrij.nl/arie.html

 3. Was dit artikel bedoeld als een anti-SP en -CDA propaganda?

  SP heeft nog nooit geregeerd en het CDA is moe-geregeerd. Hoe groot wil je de uitersten hebben?

  Roemer heeft imho de kluit niet belazerd. Mensen die dat hier beweren, mogen dat aantonen met de link erbij graag.

  1. Roemer is een fantastische vent. SP een fantastische partij. Mij hoor je niet klagen…

  1. Ik weet niet, de uitstraling, heeft iets gemaakts, een tikkeltje te, zeg maar. Ach het is maar wat spontaan bij me opkwam toen ik die fotos voor het eerst zag.

  2. Toch wel prettig voor de duidelijkheid dat ze allebei witte boorden hebben , perfect mugshot , ik neem aan dat die meloen met oortjes Roumor is , en die Televisiedominee van het CDa is .

  3. Ja de SOPn heeft me nu wel geraakt zo duidelijke mensen , zo helder en doelbewust. Heel bespraakt ook , nee het is echt mijn partij……….
   Alleen jammer dat het een weinig amateuristisch overkomt ,ben bang dat dat wel zetels gaat kosten ,Proest!

  4. Herr W.
   EEn homeopatische revolutie , hoe vreedzaam en ontkenbaar door de wetenschapperts kan je het hebben ?

  5. laten we het maar niet over het tijdstip van posten ^^^^^^^^ hebben .
   Niets rijmt op twaalf .

  6. Marcel , gewoon een petfles met water instralen met gedachtekracht , daarna bij Lobith in de Rijn flikkeren , komt helemaal goed .

  1. Ik mag hem wel, heeft gevatte humor, is goed in debat. Als we het stelsel houden zoals het is, ben ik voor Roemer. Ben alleen bang dat andere partijen niet met SP willen regeren. Weer te weinig animo. Wordt het weer VVD en … vul maar in.

  2. Maar goed, een hele sterke oppositie is ook niet mis. Ik snap eigenlijk niet waarom VVD zoveel stemmen krijgt want dat is toch echt een elite partij. Schijnbaar denken heel veel mensen bij deze elite te horen of zo.
   Wishful thinking.

  3. CDA , PvdA , VVD , >>> Ajax , feyenoord , PSV
   De dikke knaken zijn al verdeeld , de rest mag een keer meedraaien .

  4. Ja, dat het hele land warm draait voor Ajax is ook vreemd. Toch, VVD, daar hebben alleen rijken en flinke ondernemers toch wat aan? Waarom krijgen ze dan zoveel stemmen? Ik snap dat dus niet he. Wie stemt er nou op kapitalisten als je zelf geen kapitaal hebt? Vreemd.

 4. waarom hoor je nooit van deze gasten dat de gewone burger ten opzichte van de elite in verhouding veeeeeel te belasting betalen ten opzichte van hun inkomen,dat zou een binnenkomer zijn.
  werd deze maand weer eens flink aangepakt door de belasting,hooe ze eraan komen mag joost weten maar betalen zal je.
  en nu moet ik die twee snoeshanen geloven op hun blauwe ogen??????

  nooit en te nimmer niet,misschien ga ik helemaal niet stemmen want ik zou echt niet weten op wie.

  Rutte:je likt je vingers erbij af.

  1. Wellicht op één van de nieuwe partijen…
   Zij worden onderdrukt en zijn niet of nauwelijks te vinden…
   http://vraaghetdenhaag.nl/participants
   De nieuwe partijen vinden het eens tijd worden voor vernieuwing!
   Zonder machthebbers, zonder hebzucht.
   Dan denk ik aan SOPN of piratenpartij of mens en Spirit;)

  1. Het onder aan de ladder lijstje:

   lijst 10: Partij voor de Dieren
   lijst 12: Partij voor Mens en Spirit
   lijst 14: Libertarische Partij
   lijst 19: Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland
   lijst 20: Partij voor de Toekomst

  2. Ja marcel is net Black Jack! 21 en zit te wachten op de pot! (tis hoe je het politiek bekijkt :lol:)

  1. Dan doe ik met je mee Marinus .
   Niet omdat ik Teuben of Oldenramp zie zitten , het zal echter wel een leuke show opleveren , zeker gezien JO zijn visie tegenover Hare Kraaieschijt .

  2. Ik ben en blijf heel positief over de SOPN, zet mij er ook voor in omdat ik besef dat er veel meer is wat ons onthouden wordt. Wat je nu ziet gebeuren is dat de media zo min mogelijk van de nieuwe partijen naar buiten wil brengen omdat ze zien dat zij zich ervan bewust zijn;)
   Het is tijd voor vernieuwing en dat gaat er komen;)

  3. Als alle Sjakies en Wilma’s voor SOPN gaan, dan kan het ook nog wel twee zetels worden ook 😉 Ze zijn nu al blij. Waar is het feestje, hier is het feestje!

  4. @ inge
   Sopn is oude wijn in nieuwe zakken
   het is het legaliseren van een failliet politiek systeem. Sterker nog het spreekt de wens uit er deelgenoot van te worden .Daarom ook is de SOPn medeplichtig aan het in stand houden van het huidig politieke systeem.

  5. Ik heb eigenlijk toch geen fuck te doen , zou SOPN ook aan lastminute inschrijvingen doen ? Zo ja , stemmen jullie dan op mij ? BTW verlaging op bier als hot item !!

  6. Het schijnt dat het om een rood achtig balletje gaat, (speel bal) die al een tijdje vermist wordt inclusief de neus… Wie zou hem nu in hemelsnaam kunnen hebben?! In iedergeval het is een instinkertje en je moet het neusje van de zalm er voor hebben om het op te kunnen lossen.
   Ik weet dat ik aardig warm zit:
   http://img829.imageshack.us/img829/9436/neusaap.jpg
   http://img13.imageshack.us/img13/8454/mandrilz.jpg
   (ook 2 nieuwe RNF leden) Dank Coz voor de Happy introduktie…

  7. Legalisering van wiet
   gratis downloaden
   uitknijpen van hoge inkomens
   afschaffing van de monarchie
   codex allimentaris het raam uit
   monsanto tot verboden bedrijf verklaren
   gmo voedsel ban
   ——–
   eerste stukje van mijn partijprogramma

  8. @ Martijn , tja eh , en/en zou godiu toch zeggen ? Ik moet het allemaal nog uitwerken hoor .

  9. Oh yes Paulus ,
   bovenaan in de statuten : Imminiteit voor hofnarren , zowel voor als na het peleton .
   Absoluut 😉

  10. Jeetje moet ik NU ook al gaan fietsen in Tour du Cozmic For President?!

   Zal er een nachtje over slapen…

  11. Paul , pas op met vreemde bankstellen , controleer eerst alles . Voor je het weet ligt er een zeurpiet tussen je kussens .

  12. Over banken gesproken. M’n collega ging gisteren naar de afvalstort om overbodige meuk weg te flikkeren, ligt er een bank in de container. Leek hem nog wel wat, is nu al 200 euro op geboden. Gooien ze gewoon weg, lachen toch.

  13. Kwestie van vraag en aanbod Martijn . Laatste keer dat ik verhuisde heb ik ook een heel dure bank weggegooid , geen tijd om te verkopen .

  14. Had hem dan weggegeven. Maar goed, dat is de weggooi maatschappij waarin we leven. Ik vind het mooi als dingen weer een tweede bestemming krijgen. Weggooien kan altijd nog. Ja, wij gooien ook heel veel weg wat goed genoeg is maar ja, als er geen vraag is, dan hoef je het ook niet aan te bieden. Beetje zinloos.

  1. vond je comment wel mooi eerder op de middag is voor fijn besnaarde zielen fijn monika

  2. Ja, dat is wel aardig van je, en misschien, nu dat Coz for president gaat en Paul voor het hofnarrenkabinet, wel beter 🙂

  3. Fucking dramaqueen , masochist eerste klasse , je stopt ook nooit een keertje hè ? Is dat wat artiesten in leven houdt ? Als maar doordrammen op negatieve vibes en doen alsof ze zo positief in het leven staan ?
   Gatverdegatverdammes zielig hoopje kwallendrek . Yuck .

  4. Ik voel me helemaal niet happy met ranting&raving , als het nodig is doe ik het . Om er in te blijven hangen voelt tegennatuurlijk .
   Janee , waarom weiger je om naar beide kanten van de medaille te kijken , en nog belangrijker , waarom blijf je in die slachtofferrol zitten en hem met ieder bezoekje weer op te rakelen ?
   Ik kan nu zonder moeite de meest sarcastische tekst neerknallen , echter ik doe dat niet , het kan mij niet boeien . Wil je echter doorzuigen dan kan er in menigeen iets loskomen wat je liever niet voor je kiezen krijgt .
   mazzel

  5. @ Janee

   Jammer Joh @ 13.7
   Wie een kuil voor een ander graaft valt daar zelf in!

  6. @Cozmic, tja, wie f*cked nu wie. Wie is de spion? Lijkt wel Scotland Yard.
   Misschien ben ik het wel…

  7. Of nee, het is natuurlijk Incognito en z’n meerdere persoonlijkheden.
   Ik hou ook wel van orde uit chaos scheppen en die tweekoppige adelaar past me ook wel (ik had toch twee gezichten als Schizo?)

   Laten we elkaar nou niet verdacht gaan maken, doesn’t make sense I guess.

 5. laten we eerlijk zijn,sinds de invoering van de euro is het alleen maar slechter gegaan en de uitspraken van de minister presidenten kunnen mijn rug op.
  1)eerst het zuur en dan het …….
  2)je likt je vingers erbij af.
  en dacht je dat deze heikneuter van een roemer of de hemelvaarder van een buma het anders zullen doen?
  nee als roemer aan de maqcht komt dan gaat onze kop in de strop en hij zal ,m aantrekken.
  dus stem ik op sopn.

  1. Sp was altijd al tegen de euro. Sp was ook de enige partij die tegen de Irak oorlog was. Sopn moet zich eerst nog maar eens bewijzen.
   SP heeft bewezen een sterke partij te zijn. Roemer wil graag de helft van zijn salaris afstaan als ie dadelijk minister-president is.
   SP is er voor de gewone man, we weten allemaal heel goed waar het geld heen gaat en waar het te halen is. Daarom SP voor mij.

  2. @ Marinus

   Klopt het is een beetje een dualesfeer, mits je het een en ander kent achter de schermen van SOPn, ook wel een beetje verdeeldheid. Maar het vreemde is dat wat al een aantal jaren in Nederland bewust wakker is geworden en daarin een achterban heeft gevormd met veel van dit soort sites als WTK, Star-people, Niburu, Argus ogen enz, heel veel bekende gezichten en namen langs komen die puur voor SOPn gaan. Grappig is dat er aanhang is van veel artikelschrijvers die vrijheid hun mening al delen voor SOPn te gaan. Je ziet het met de dag groeien terwijl ondertussen Maurice de Hond peilingen (ahum) bij elke uitspraak van zogenaamde gepeilde onderzoekjes de Politieke golven doen bepalen. Vergeet niet de ontevredenheid van een achterban zoals je wat toen zag met Pim Fortuyn beweging, wat men nu probeert aan alle kanten opnieuw in de kiem te smoren. Als je iets van Politiek wilt aanpakken dan zal met je met gelijke wapens moeten gaan strijden alvorens je dan als een vlinder kan ontpoppen tot een vernieuwing waar iedereen wat aan heeft. Daar voor heb je eerst wat Pioniers nodig die net als StormTroopers de weg vrij gaan maken voor de aankomende veranderingen. Al hoe wel ik van Fronsen hou en niet mee wil doen met ‘wat’ anderen vinden wat ik moet gaan doen zoals, Blanco stemmen en/of op Ratelband Roemer of een of andere ‘stinkvent’, kies ik ook Bewust allang voor SOPn. Nee nee nee niet vanwege de Gizah klok en Ufootjes maar er zitten wat mensen tussen die meer mijn voorkeur hebben en een steuntje in de rug kunnen krijgen omdat ik ze dan ook persoonlijk ken. Met vol goede moed en anders kunne we altijd stoppen met stemmen op al die kneuzen.

 6. Het gegeven dat je ooit een overeenkomst hebt getekend die in bepaalde omstandigheden tot stand is gekomen, wil niet zeggen dat je daar voor de rest van je leven aan vastzit. Wel eens van voortschrijdend inzicht en evolutie gehoord? Als de omstandigheden zich drastisch hebben gewijzigd kan het juist van grote wijsheid getuigen die overeenkomst enige tijd op te schorten of te wijzigen. Is het zo moeilijk om dit te begrijpen en enige levensflexibiliteit te praktiseren? Moet het monstrum van EEEE (één economisch euro-Europa) dat niet gebaseerd is op menselijke en spirituele ontwikkeling zo rigide in stand worden gehouden?

 7. Ach, de meeste hier zijn nog steeds gevoelig voor loze woorden van deze volksverraders die met hun zogenaamde vlotte en krachtige voorgestelde plannen ons proberen te overtuigen van hun gelijk. Dit zijn alleen maar linksdenkende mensen, die hebben een enorm gebrek aan overzicht en eigen verantwoordelijkheid nemen, ze roeptoeteren er flink oplos. Want zij kunnen enkel hun actie overzien, maar niet de reactie van hun daden. Zover reikt hun geheugen niet. Deze mensen denken dan enkel in schrijftaal en woorden en daar komt geen gevoel en medeleven bij aan te pas,(zoals van: als ik dit doe, wat gebeurt er dan). Dus denken ze vooral eerst aan hun zelf en hoe ze andere voor hun karretje kunnen spannen. En als we ons laten overtuigen door hun loze verkiezingspraatjes te laten geloven, om vervolgens daadwerkelijk op dit soort mensen te gaan stemmen, zullen deze mensen zodra zij hun zeteltje voor hun zelf hebben, enkel en alleen maar voor hun eigen belangen opkomen. Jij (de verraden kiezer) laten ze weer graag in het ongewisse en weer de vele toezeggingen die ze hebben gedaan in de verkiezing strijd, zullen ze nooit waar maken. In dit zelfde riedeltje trappen elke keer nog steeds in. Het Socialisme lijkt een bevolkingsvriendelijke politieke stroming, maar dit houdt in dat je door hun legaal bestolen wordt op allerlei manieren. Om hun eigen belangen waar te kunnen maken. Op kosten van de gemeenschap leuke dingen doen, alleen die gemeenschap heeft niets in te brengen wat die leuke dingen voor hun inhouden. Wil je nog meer belastingen betalen, stem dan op een linkse partij. Of op een hypocrieten politieke partij, dit zijn de Christelijke partijen.

  1. Volgens mij zijn ‘leuke dingen doen’ met het belastinggeld niet de prioriteiten van de SP hoor. Bovendien nemen ze genoegen met minder inkomen zodat er meer over blijft voor het collectief. Het eerste en belangrijkste is dat de gewone Nederlander, gewoon kan leven en niet bij de voedselbank hoeft aan te kloppen. Respect voor je medemens heet dat. Vooral de ouderen die het al zwaar genoeg te verduren hebben gekregen tijdens en na de tweede wereldoorlog. Die mensen verdienen een goede laatste dag, respect. Andere partijen die al wat langer meedoen zorgen alleen maar voor nog meer polarisatie. De rijken rijker en de armen armer. Ze zijn er voor de multinationals, de grote bedrijven, de groot grond bezitters. Ze zijn er niet voor ons. Wij zijn alleen goed genoeg om heel hard te werken en nog meer belasting te betalen waarna zij het weer kunnen uitgeven aan alles behalve waar wij wat aan hebben.

  1. Mooie actie, hopen dat ze gauw vrijkomen. De vrijheid is daar helemaal ver te zoeken. Zeg maar van Moskou naar Siberië. Oh nee, daar ga je heen als je het echt bont hebt gemaakt.

  2. Martijn, voel even goed bij dat verhaal…ik ‘voel’ dat het gewoon weer een opgezette campagne is. Let op…een mooie reclame campagne voor iets waar ze straks weer geld kunnen verdienen, een campagne om Rusland in een slecht daglicht te brengen omdat het nog landen support die voor de VS zogenoemde boevenstaten zijn…nee ik trap er niet in….alles show.

 8. Het begrotingstekort wordt fors verkleind, waarbij iedere Nederlander zijn bijdrage levert. Zo evenwichtig mogelijk. De ambtenarensalarissen – dus ook voor politici – stijgen niet. Mensen met een goed inkomen dragen eenmalig extra bij. Het akkoord zal pijn doen, maar er was te lang getreuzeld met hervormingen en Nederland moet zijn eigen problemen oplossen in plaats van vooruit schuiven of bij anderen op het bord leggen.

 9. sybrand buma? wat een onnozel artikel.sybrand is een clown,die is aangesteld als mind controller!,…nu die andere cda,er uit groningen mislukt is (hoe heet ie ook weer?)Sybrand is een geheim agent,die aanschuift bij de bilderberg vergaderingen daar is hij (nota bene)bij pauw en witteman wel eens over ondervraagt ,op een hele onschuldige manier,hij is opgeleid hiervoor,dergelijke onderwerpen als bankencrises snijd hij bewust aan om er vervolgens niets mee te doen ,het gaat om de indruk die hij wekt,(ook bij jullie)daarna blijft het stil,…let maar op.groeten van m.d.

 10. Als we het over de Brussel boete hebben, dan praten we over een aanslag tot 1,2 miljard. Tel uit je winst ..
  Je kunt een land in nood zo,n aanslag niet opleggen.
  Roemer heeft gelijk dat hij die Brusselse uitzuigers laat weten daar niet in te trappen.
  Beter Brussel te ringeloren, dan het Nederlandse volk.
  Brussel laat zich graag spekken.

  Afspraak is afspraak kennen we zowiezo al niet in ons politieke systeem, want pathologische leugenaars blijken het beste te gedijen in de politiek.

  Groetjes Riet

 11. Jammer dat de schrijver van dit artikel niet eerst onderzoek doet voordat hij Roemer ‘stoere spierballentaal’ verwijt. Bij de SP is men n.l. al jaren tegen de uitbreiding van Europa. Europarlementariër Dennis de Jong, Arjan Vliegenthart, Eerste Kamerlid en direkteur van het Wetenschappelijk Bureau SP en Tweede Kamerlid Harry van Bommel hebben keer op keer aan de bel getrokken en vele publicaties naar buiten gebracht. In de jaren negentig waarschuwde Jan Marijnissen al voor dit ongewisse avontuur waar alleen multinationals en banken goed garen bij spinnen. Voor de burger zou het tot een slavenbestaan leiden! De SP’ers wisten dat allang. Maar nee, iedereen liet zich keurig netjes zand in de ogen strooien, ook over de euro die landen als Griekenland richting bedelstaf zouden brengen. SP’ers mogen dan ‘volks’overkomen; velen hebben een studie achter de rug en komen desondanks op voor mensen die het minder hebben getroffen. De dingen die Roemer roept zijn allang de revue gepasseerd in de ledenvergaderingen en daar ook vastgesteld. De SP is namelijk een democratische partij en komt met tal van maatregelen om de crisis te bestrijden.Te beginnen met de banken die nu volop met regeringsleiders aan tafel zitten en terug moeten waarvoor ze zijn opgericht: als dienstverleners. Juist in Europees verband.

  1. Duidelijke taal. We mogen niet alle partijen over één kam scheren vind ik. De SP is heel anders dan andere partijen. Ik hoop dat heel veel meer mensen dat mogen inzien en (alsnog) gaan stemmen, op de SP natuurlijk!

 12. Beste Joyce,

  De SP heeft de beste koopkrachtcijfers voor lage en vooral middeninkomens en heeft een van de beste banenplannen voor de komende kabinetsperiode. Het stoppen van de marktwerking in de zorg levert twee miljard op, huurders zijn bij ons het beste af – en het begrotingstekort? Dat brengen we met stevige stappen terug. Zelfs Brussel hoeft niet te piepen. Een uitstekend rapportcijfer dus van het CPB voor ons verkiezingsprogramma. We kunnen sociaal en eerlijk uit de crisis komen, dat bewijzen de cijfers van vandaag.

  Werkgeversbaas Wientjes zit nu op de blaren, na zijn bangmakerij dat onze plannen een ramp voor de economie zouden zijn. Lariekoek, zo blijkt. Het tekort komt in 2013 onder de 3% en de houdbaarheid is op orde. De SP is volgens het CPB voorbereid op de vergrijzing en op de toekomst. De overheidsfinanciën zijn bij de SP dus in goede handen. En de Quote-hoofdredacteur die alle miljonairs al naar Zwitserland zag emigreren? Die kan in haar volgende editie bovenaan komen in de Quote-500 van onverantwoorde uitspraken. Mijn moeders oude waarheid kwam weer eens uit: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

  Dat geldt ook voor het optreden van premier Rutte in het tv-debat gisteren. In één debat drie keer iets zeggen wat echt niet waar is, dat is over de grens, heb ik van veel mensen gehoord. Een premier die zegt dat de VVD het eigen risico niet wil verhogen, die neemt een loopje met de waarheid. Op 1 januari gaat ieders eigen risico van 220 naar 350 euro. En de VVD brengt er ook nog eens het bezoek aan de huisarts onder. Een premier die zegt dat de zorgplannen van de SP 2000 euro extra premie kosten aan een onderwijzer, die getrouwd is met een verpleegkundige, die weet dat hij de waarheid geweld aandoet. En als die premier dan tegen beter weten in weer herhaalt dat uitspraken van mij de rente die Nederland voor leningen betaalt opjaagt, die is echt ver weg van de waarheid.

  Vergissen is menselijk, verspreken kan, overdrijven mag. Maar in één debat drie keer de boel verdraaien, dat past een premier niet. Ik hoop dat het een incident is. Maar helaas, ook andere VVD’ers in Den Haag nemen het ook niet zo nauw met de feiten. Met droge ogen riepen zij dat ik er als wethouder in Boxmeer een potje van maakte en dat de SP in Brabant alleen mag meeregeren als ze VVD-beleid uitvoert. Maar ook die leugen is te langzaam voor de waarheid: lokale en provinciale VVD’ers hebben zich openlijk gedistantieerd van deze Haagse herrie. Daar heb ik dus respect voor. Dat zou toch een les mogen zijn voor iedere andere VVD’er die denkt dat in liefde en campagnes alles geoorloofd is. Niet dus.

  Emile

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.