Advertentie

De knetterende energieën van dit moment…!


Wat een enorme reacties zijn er gekomen op de tekst die ik geschreven heb en die hieronder wordt geplaatst. Het is zoveel dat ik persoonlijke reacties niet meer bij kan houden, maar dank jullie wel voor de overweldigende reacties. En heel erg fijn dat mijn werk zo vele mag raken en inzicht geven. En ook heel fijn dat we zo met elkaar kunnen uitwisselen om zaken helder te krijgen. Het laat mij zien dat vele met mij deze frequentie-veranderingen hebben waargenomen. Ieder op zijn of haar eigen manier en ook iedereen doet zijn eigen ding met de informatie, zoals dat altijd met informatie het geval is.

Ik wil graag ter overweging meegeven dat deze informatie je niet ontslaat van verantwoordelijkheid, want uit balans zijn ieder op het eigen gebied zegt heel veel over ieders persoonlijke blokkades en huiswerk. Wat ik heel graag ook nog ter overweging wil meegeven is dat het best wel eens zou kunnen zijn dat wat er gemeten wordt in die pieken, niet de Schumannresonatie is, maar toch iets anders.. Er was een piek de afgelopen week, maar een piek waarvan, is misschien best een vraag die we onszelf mogen stellen..!

Velen horen een pulserende lage toon in een of in twee oren die synchroon loopt met de buzz/puls die in het lichaam voelbaar is en uit de aarde vandaan komt. Vaak met hoofdpijn rechts onderin het hoofd en bij het oor. Dit zijn in ieder geval erg veel ervaringen die hetzelfde zijn. Tijdens de frequentiepiek ontstaan problemen als je teveel verwikkeld bent in ‘moeten’ en verstandszaken, dus veel, zo niet allemaal.., linker-hersenhelft-zaken. Om in de flow te komen en uit de klachten, is het belangrijk dat je deze activiteiten staakt en gaat toestaan wat er is in het moment. Meditatie, yoga, in de natuur zijn of wandelen zijn dan heilzaam.

Een andere vraag die ook gesteld mag worden is of deze puls beïnvloed of gemaakt wordt door ons mensen, met bijvoorbeeld onze mobiele 4/5G-telefonie netwerken. Is er misschien iets aangezet op een nieuw frequentie niveau zonder dat wij dit weten. Dit is zeker een optie, gezien het proces in het nemen van verantwoordelijkheid, die hoort bij de astrologisch stand van planeten voor de komende 1,5 jaar (vanaf juli). Als de frequentie pieken die worden waargenomen door velen, pieken blijven, dan is het proces dat ik vanuit de astrologie beschrijf, nog steeds overeind.

Verschuiving, veranderingen in bestuurlijke macht is echt aan de orde de komende 1,5 jaar vanaf juli. Als Saturnus door het zwarte Maan kanaal loopt, betekent dat, dat je goed verbonden moet zijn met je binnenwereld om te kunnen besturen, begrenzen en vormkracht te hebben. Als dat niet verbonden is met innerlijke drijfveren, maar met uiterlijke drijfveren, dan heb je geen vat meer op deze krachten en ontstaat er een stuurloze situatie. Dat is voor iedereen persoonlijk en ook op collectief niveau, dus regering, schoolbestuur, bedrijfsleiding. Dit proces gaan we door, met of zonder Schumannresonantie of andere frequentie verhoging. Ik wens je een fijne dag, heb het goed..!

* * *

x

Mandala van de nieuwe Aarde

x

x

De knetterende energieën van dit moment…!

2017 © Manuela van der Knaap | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Manuela van der Knaap

Hierbij geef ik een heel uitgebreide uitleg over wat er nu gaande is in, en óm ons Aardse veld en wat dit voor effect heeft op de komende 1,5 jaar bestuurlijke zaken, ons bewustzijn, lichaam, tijdsversnelling, 110-111Hz veroorzaakt een shift in de hersenen en nog meer. Afgelopen dagen was de aarde frequentie aan het knetteren. (tussen 5 mei en 11 mei 2017.) Ik kreeg innerlijk te weten dat het om de Schumannresonantie ging. Gisteren kon ik de info niet vinden van de grafieken die deze resonantie aangeven, maar vandaag kwam deze naar mij toe. En ik schrok toen ik het zag; er was een piek de afgelopen dagen tot ongeveer 110 Hertz. OhMyGod…

De normale frequentie van de ‘hartslag van de Aarde’ voor 2014 was 7,8 Hertz. In 2014 begon deze frequentie te pieken. Begin 2017 was er een piek van 33 Hertz. Maar dit, 110 Hertz, hebben we nog niet eerder meegemaakt..!! Hieronder volgt een verder uitleg over de Schumannresonantie en het effect op de hersenen en achterliggende zaken.

Wij zijn als mens op atoomniveau opgebouwd uit elektrisch-magnetisch pulsen. Zo ook alle materie en de Aarde zelf. Eigenlijk alles wat bestaat. Alles resoneert met een frequentie die gemeten kan worden in Hertz. Voor 2014 was er een stabiele 7,8 Hertz meetbaar als frequentie van de Aarde. Hersengolven worden gemeten in Hertz, Delta 0-4 Hz., Theta 4-8 Hz., Alpha 8-12 Hz., Beta 12-40 Hz., Gamma 40-100 Hz.

De oude 7,8 Hertz is een frequentie die de hersenen in een soort slaapstand houdt, relaxt en dromerig. In 2014 begon deze frequentie ineens te pieken, zelfs naar 16,5 Hertz. Begin 2017 waren er pieken van 33 Hertz. Dit is de frequentie van onze wakkere staat de Beta golven 12-40 Hertz. De frequentie van onze omgeving, de Aarde, stijgt dus en onze hersenen en cellen gaan mee in deze frequentie verhoging.

Hersenen uit balans
Als hersengolven uit balans zijn, kan dit angst, ADHD, stress, depressie en onder andere een slecht humeur geven en nog veel meer andere psychische en lichamelijke ongemakken. Dus de steeds wisselende frequentie van de Aarde laat ons lichaam meetrillen en dat veroorzaakt onbalans en steeds weer zoeken naar nieuwe aarding en evenwicht. Voor meer informatie over hersengolven kun je HIER eventueel ’n kijkje nemen.

Tempels en 110-111Hz en de ‘shift’ in onze hersenen…
Nu blijkt na wat onderzoek dat in tempels een frequentie van 110Hertz werd gechant. En dat deze frequentie een shift in de hersenen tot stand brengt. En ons hoger bewustzijn als het ware AAN zet. En wetenschappelijke hersenonderzoek dat gepubliceerd is in 2008 door Dr. Ian A. Cook van UCLA, toont aan dat de activiteit van de prefrontal cortex in de hersenen bij 110 Hertz abrupt shift. Het veroorzaakt een relatieve deactivatie van het taalcentrum en men maakt een tijdelijk shift van linker naar rechter hersenhelft dominantie.

Deze hersenhelft bestuurd onze vrouwelijke kwaliteiten, zoals intuïtie en emotionele verwerking. Als je regelmatig wordt blootgesteld aan de frequentie van 110 of 111 Hertz dan zet dit een gebied in de hersenen aan dat effect heeft op ons humeur, empathie en sociaal gedrag, volgens ‘bio-behavioral’ wetenschappers.
(HIER)  Luister hier naar het geluid van 110 Hertz.

Praktisch
Mijn persoonlijke ervaring met 110-111 Hertz is dat je praktisch niet zo goed zaken kunt organiseren. Dus alles wat bij activiteiten van de linker hersenhelft (mannelijke) horen, de rationele zaken van het dagelijks brein van de modern mens, worden uitgezet en kunnen niet goed worden aangesproken. Rechter hersenhelft (vrouwelijke) zaken horen erbij betrokken te zijn, zoals betrokkenheid, grotere samenhang, intuïtie enz. Dit maakt ook direct helder waarom nieuwetijdskinderen niet meekunnen in het huidige schoolsysteem en men steeds meer naar creatieve leermethode grijpt.

Het elektromagnetisch raster van de Aarde kan worden gevisualiseerd als een serie magnetische krachtlijnen met daarin ingebed onzichtbare scalaire of aetherische energie.

Met 110-111 Hertz kun je wel prachtige ervaringen hebben die bij de rechter hersenhelft horen. ‘Vrouwelijke’ bezigheden, zoals zingen, creatief zijn, dans, samenhang, massage, sociaal gedrag. Dit zal best een grote verandering teweeg brengen in onze maatschappij. Het sneller trillen van de omgeving kan een goede verklaring zijn waarom het lijkt alsof de tijd steeds sneller gaat. Tijd is volgens Einstein relatief en niet lineair. De afgelopen dagen tijdens de 110-111 Hertz maakte de tijd vreemde sprongen.

Magnetisch veld van onze Aarde..
Uit andere bronnen komt informatie dat het magnetisch veld van de Aarde al jaren steeds zwakker wordt en soms zelfs onvoldoende sterk is om elektromagnetische pulsen van zonnevlammen af te weren. Het probleem bij zonnevlammen is dat onze elektrische apparatuur hier niet tegen bestand is en ook computers kunnen uitvallen. In oorlog worden soms wel een EMF gebruikt om de vijand elektronisch plat te leggen. Dit is dus een serieus probleem. Ook wij mensen reageren op zonnevlammen om dezelfde reden als met de Shumannresonantie; wij bestaan op atomair niveau uit elektrische en magnetische pulsen.

Nieuwe staat van bewustzijn.!
Deze verhoging van de Schumannresonatie en het verzwakken van het magnetisch veld van de Aarde is zeer waarschijnlijk een signaal dat de Aarde en wij als bewoners met haar, naar een nieuwe staat van bewustzijn ontwikkelen. De ontwikkeling en verschuivingen in frequenties kan voor de hersenen en het lichaam veel ongemakken geven. Psychische patronen zetten zich vast in het lichaam en daarom is het raadzaam om het lichaam te helpen de oude lage trillingen in het lichaam los te laten. Dit kunnen we doen door gezond te eten en drinken.

Het allerbelangrijkste is rust nemen en je tempo te laten zakken en vooral in stilte en de natuur te zijn, waardoor verstorende frequenties worden verminderd en je innerlijke frequentie kan updaten. Mijn ervaring is dat iedere dag een half uurtje genoeg moet zijn. Maar tijdens dit soort pieken is rust en even geen denk 3D zaken waarschijnlijk een hele goede optie.

Huiswerk
We zijn co-creators met de omgeving en als er veranderingen zijn in onze omgeving, dan is het wijs om daar rekening mee te houden. Deze frequenties kunnen je verstoren en vragen dus om meebewegen met wat er is. Je kunt hier niet zoveel tegen in brengen. De basis van het bestaan gaat schuiven. Ons huiswerk is dan zoveel mogelijk deze frequentie wisselingen opvangen in onszelf.

Bestuurlijke veranderingen
De komende 1,5 jaar wordt een zeer belangrijke periode waarin bestuurlijke zaken gecorrigeerd gaan worden. Dit wakker worden van de mensheid past daar zeker in. Als de hogere Hertz het gaan overnemen, wat niet ondenkbaar is, dan komt er een golf van creativiteit en vernieuwing vrij. (noordelijke Maansknoop in net Leeuw in gegaan) Oude, vastzittende, laag-frequente zaken én linker-hersenhelft zaken, vallen dan weg en een groot groep bestuurders, machthebbers, zakenmensen, zullen ontredderd zijn, want we kunnen niet meer verder op de oude manier.

De groep die de ‘vrouwelijke’ en hoger bewuste frequenties goed ontwikkeld hebben komen dan in een natuurlijke authentieke leidersrol. Dat is het meest optimaal als de Schumannresonatie doorgaat naar die hogere frequenties. Dus wees voorbereid in juli 2017 begint deze periode (Saturnus tot eind 2018 door het zwarte Maan kanaal en later ook zwarte Maan door Steenbok conjunct Pluto en Saturnus). Prepair for change…

© Manuela van der Knaap

Inzichten.com

(De tekst mag gedeeld worden, mits je bronvermelding toepast!)

* * *

Ter info: A.s. zaterdag, 13 mei, is er weer een inloop- en kristaldag bij mijn atelier/praktijk. Je kunt je aanmelden via de genoemde website en op zaterdag zelf, even telefonisch op 06 24 24 4 789 Voor meer info over deze dag HIER

43 gedachten over “De knetterende energieën van dit moment…!

 1. Bedankt voor de uitleg, tot nu hing ik er vanuit dat alle rommelige zaken om mij heen voornamelijk aan de volle maan te danken waren , maar dit verklaart wel even wat meer.

  1. Ja 🙂 Of je speakers zijn doof, of je trommelvlies doet het op die frequentie niet goed. Gehoorschade.

 2. Het blijft niet onopgemerkt deze stijging, kijk ook hier even;
  http://denkmetjehart.blogspot.nl/2017/05/liefdelicht-energie-vandaag-weer-een.html#more

  Op deze beide diagrammen van de Schumann Resonantie is duidelijk het verschil met eergisteren te zien. Toen werd de “hartslag” van Moeder Aarde tijdelijk aanzienlijk verhoogd naar boven de 100Mhz. Met deze energieën van vandaag wordt deze niet tot nauwelijks beïnvloed. Het tijdstip van Duitse metingen lag vandaag om 08:00uur. De Schumann Resonantie op de Russische site deed toen nagenoeg niets. Een duidelijk teken dat er energieën naar de Aarde gestuurd worden die verschillende uitwerkingen beogen!

 3. Mijn dochter van 11 had pieptonen in haar oren en hoofdpijn aan de rechtrrkan of in het midden boven dr neus. Ik had ook pieptonen en alles ging fout, of ik vergat dingen. Komt dat dus daarvan?

 4. Hier 2-Twee resonanties uit mijn leven, in 1969 waren onze resonanties gericht op het leven !!! op liefde voor elkaar !

  You Tube Louis Armstrong 1969 ; We have all the time in the world
  ; What a wonderful world
  Jenne

  1. Jenne, dat zijn de resonanties die ertoe doen; ik hoop dat het goed met jullie gaat en met name met Carla; liefs

  2. Anna,

   ik / wij luisteren hier altijd naar als we het een beetje nenauwd krijgen door alle negativiteit om ons heen, ik vind WTK ook een beetje de sunny site of the street vergeten, van Arend word ik niet goed, if you want it any darker geef Arend an call, groet Jenne

  3. Jenne, we zitten allemaal in onze eigen bijzondere omstandigheden, met name veroorzaakt door afkomst en desbetreffende programmeringen.
   De bedoeling is wat mij betreft dit te willen doorzien omdat het moet, want er is veel schade aangericht door leugenachtigheid en zelfbevoordeling. In dat opzicht denk ik dat het leven redelijk simpel is. Ik hoorde ergens de term simplex, en vind dat wel een heel mooi woord.
   En waarom wordt je niet goed van Arend?
   Ik vind Arend een verademing, iemand die vanuit zijn ervaringen oprecht wil communiceren.
   Waarom jij aan Arend twijfelt snap ik niet Jenne. Arend is open geweest tot en met over zijn ervaringen en meer dan dat, want hij heeft verslag gedaan wat hem tot op het bot gemaakt heeft tot wat hij is en daarmee probeert verslag te doen in zijn ontwikkeling als mens.
   Ik kan alleen maar oprecht blij zijn als mensen zo in hun ziel laten kijken.

  4. Odette, je posting op 21:21 heeft natuurlijk wel weer zijn eigen zin 😉
   Ik blijf ontvankelijk voor dit soort van numerologie haha.

  5. Meisjes, Jefferson Airplain, Grace Slick, some body to love , you tub
   e, love and peace, Jenne

   Carla heeft onze oude T shirts met het love and peace sign bewaard, voor onze Klein kinderen, die er natuurlijk niets van zullen begrijpen.
   Jenne

  6. Jenne, jouw kleinkinderen zullen echt wel de muziek begrijpen, ik ben ervan overtuigd, maak je niet druk om wat wezenlijk een mens wat doet, want dat is voor mijn gevoel toch wel redelijk menselijk. Maw jouw kleinkinderen worden geraakt door wat jou geraakt heeft. Wees daar dan maar niet bang voor Jenne.
   Echte liefde rijkt een leven lang.

  7. Anna 6.3

   Arend is een aardig mens daar niet van, hij heeft ook veel te zeggen,
   zo als ik al zij , you want it any darker, er is meer tussen hemel en aarde, en om alles in het licht van de Zons ondergang te bezien, nee hij komt ook weer op in zijn volle Glory, kijk er maar eens na, als hij zijn aurora spreidt over de horizon, denk dan even aan AkheNaton,
   dan begrijp je wat hem er toe bracht dit te aanbidden, ik ben oud maar geloof in het leven, de mensen, en boven al de liefde, Jenne

  8. Ik geloof ook in de liefde Jenne, en Arend ook volgens mij.
   Dus laten we in dat opzicht iets meer waardering voor elkaar hebben.
   En het kan ook niet anders, in mijn opinie is de liefde het allerbelangrijkste en daarmee dus ook een stuk eerlijkheid.
   Ik ben altijd weer geraakt als mensen eerlijk willen durven zijn.

  9. Wees je ook bewust Jenne, dat velen voor een feitelijke foute relatie kiezen. Het is niet congruent met wat nodig is voor een echte relatie; het is niet congruent met wat werkelijk noodzakelijk is voor liefde.
   Echte liefde maakt blij hoe dan ook…

  10. Anna, gek genoeg heeft Rien niet zo’n ongelijkheid, als hij zegt dat er vaak onderwerpen worden opgevoerd, en hun inhoud aangetipt, zonder de eigenlijke benodigde en beoogde wetenschap te beheersen, en daar door niet diep genoeg op de materie kunnen ingaan, en dit dan goed denken te maken door enkele afbeeldingen van grote mannen te plaatsen, maar die dekken niet altijd de lading.
   Jenne

  11. Liefde beste Anna, kent vele vormen en gradaties, soms is hij de eenvoud zelfe, en soms het summum van compliciteit, liefde moet geleerd en gekent zijn, en daarna beleeft, het kan heel teder maar soms ook gruwelijk emotioneel zijn, daar dan nog de natuurlijke driften door heen gemengt, ja ja, er zijn veel boeken over geschreven, maar de literatuur is er nog lang niet klaar mee.
   Nou het is ook gewoon het mooiste wat de mens heeft gekregen, liefde, en het geven van liefde, de laatste weken ben ik soms even over Dante en Beatrice aan het lezen, zo mooi en diep diep menselijk, nou ik stop maar anders ga ik hier een boek schrijven.
   Jenne

  12. Ik heb het vermoeden dat Arend een oude ziel is en Jenne een jongere …

  13. 6.13 Dit soort opmerkingen Freeflip, is de reden waarom ik niet zo fanatiek meer op WTK reageer. Gaat het verder wel goed met je?

  14. Ik heb de indruk dat freeflip een verveelde vrouw is, die zich erg spiritueel vindt en graag bepaalde mensen in hun kont kruipt om ‘erbij te horen’… grapje!! 🙂 Nee, ff serieus, ik ben een oude ziel en heb een jonge geest. Tenminste als ik anderen moet geloven… 😉

  15. Jenne 7.2

   Het beste medicijn tegen het niet goed worden van mij is mijn artikelen niet meer te lezen!

  16. ik verveel me nooit, wil sowieso nooit ergens bij horen en t gaat goed met 😉

  17. Arend, mooi inhoudelijk antwoord, een antwoord heel goed passende in deze tijd !
   Maar zo gemakkelijk kom je niet van mij af, jij weet heel goed wat jij aan mij hebt, en ik aan jouw.
   Kritiek van mij is altijd opbouwend bedoeld, anders houd ik mijn mond. Sommige onderwerpen wals je over heen, zo als Homeopathie, met een paar niet terzake doende opmerkingen, gebruik je dit vreselijke belangrijke en hogelijk gecompliseerde onderwerp, misbruik je om je
   punt te maken, ben meer als 30 ig jaren met homeopathie bezig, het gaat om zoveel meer als pilletjes, er zit een hele denk wereld aanvast.
   Het zelfde geld voor veel meer onderwerpen, die indien niet juist belicht niet of verkeerd begrepen gaan worden, en die stereotype WTK antwoorden wil ik niets mee uitstaande hebben, zo van dan lees je ze toch niet, of niets zeggen is ook een optie, Ik waardeer WTK hogelijk en ook vele mensen die hier te vinden zijn, ik respecteer een ieder ook al krijg ik soms de kous op de kop, maar dat hoort bij het spel, Groet Jenne

  18. Freeflip 7.13

   Ach die ouwe ziel Arend, al voor zich uit starende in een schommelstoel bij het open vuur zitende, zijn Drentsche turfjes te verbranden, en pijnzend hoe kwam dit nu toch dat Arendsoog uit elkaar viel.
   Onderwijl Jenne als een jonge wezenloos lammetje sprongetjes in de weide aan het maken is, en kransjes vlecht, van madeliefjes voor zijn vriendinnetjes op de WTK site.
   Bedoelde je dit ?, en jij krijgt geen kransje want jij wilt er niet bij horen, dit is je straf.
   Jenne

  19. De inquisitie/heksenverbranding viert hoogtij bij het WTK… Alles wordt uitgespeeld op het ogenblik. Links rechts hoog laag, maakt niet uit waar je voor staat je bent een outcast geworden. Ik ga voor mijn doel verder, dan maar alleen.
   Iedereen is een universum op zich vergeet dat niet, gedachten zijn krachten. Haat is niet het antwoord alleen de liefde kan alles overwinnen daar zij de specie is van alles wat bestaat.
   Hartegroet aan allen, Odette

  20. Jammer Odette, je zult node gemist worden, zeker door mij, en als makker in onze menselijke samenwerking door vele anderen hier, Jenne

  21. Ja idd Odette, gedachten zijn krachten! En een denkgeest die in zichzelf verdeeld is kan nooit een zijn. Het is een waanzinnig idee van goed en kwaad binnen de eigen denkgeest. En zolang de vijand niet gezien wordt waar hij verstopt zit, zolang de mens zichzelf aanvalt, zolang zal hij lijden onder zijn eigen gedachten. We zijn allen volmaakt geschapen, hebben ieder de beschikking over onze eigen denkgeest.
   Maak er iets moois van Odette, en hartegroet van ?

 5. Toen wij in 70 iger in de gemeente Staphorst woonden, ergerde ik mij bijna wekelijks aan waar de toen nog bestaande Socialitische media zich schuldig aan maakten, het hameren op de Christelijke gemeenten over hun achterlijkheid, achterstand in alles wat maar mogelijk was, klederdrachten, kerkbezoek, sociale homogeniteit, nou ja alles waar zij jalours op waren, ik heb ze zo goed mogelijk verdedicht, met en door relaties binnen mijn bereik, maar dat afzijken hield maar niet op, en is nog steeds aanwezig, in mindere mate wel is waar, het vreemde is dat zij nu practisch niet meer aanwezig zijn, de Volks krant is tot niets gereduseerd, en de PVDA is nog net niet overleden,
  gelukkig zijn er nog mensen in Nederland die de rug recht houden, en geloven in wat zij zijn, en wat zij doen.
  Jenne

  1. Dat klopt William,
   dat ben ik met je eens.
   Maar er zijn wel meer mensen die hetzelfde bedoelen en dan de benoeming te goeder trouw veranderen.

 6. Klopt helemaal met mijn ervaringen. De lage tonen ontstonden door het gebruik van mijn mobiel. Ook had ik twee keer een angstaanval. Voelde ook dat dit uit het veld kwam. Fijn Manuela dat je dit deelt 🙏🏻😀

 7. Frquentie van het levende Wonder !

  Frequentie van ethérische olie, de spirituele frequentie loopt van 92 -360 Hz, menselijke lichaam 62-68 Hz, stervend mens 25 Hz, Rozen olie heeft de hoogste frequentie 320 Hz, mensen met hart problemen, ritme stoornis nooit, etthérische olie gebruiken, waar de volgende stoffen in voor komen, citral, d-limoneen, linalool, geraniol, citronnellol,
  onder andere voorkomend in Eucaliptus olie.
  En de Ethérische olie, altijd voldoende verdund gebruiken, 1ml Ethérische olie op 100ml natuur olie, de voor inwendig gebruik geschikte olie op neutrale tabletten, of op lepel honing.
  Etherische olie is enorm geconcentreerd, voor 1 liter zijn enorme hoeveelheden planten materiaal nodig, denk hier niet te ligt over, het kan verkeerd gebruikt ook kwaad doen.
  Groet Jenne

 8. De Grive

  Zat vanmorgen in de stille tuin, onze groente tuin te bewonderen, hoe het groeit en bloeit, op eens uit het niets een Vogel, de Grive, een Merel achtige Vogel, en ja begon zich te goed te doen, aan de jonge peultjes, een aardbeitje er bij, toen schoot het mooie verhaal over die Grive mij te binnen, een Grivois is iemand die zich schuldig maakt aan het eten van voedsel zonder hier voor te betalen, heel vroeger werd het getollereerd als men honger had, uit ander mans tuin te eten, dit heet grivélerie, andere tijden andere zeden, behalve voor de Grive, kent geen tijd nog gebod, een echte Anarchist die Vogel, met waarschijnlijk een enorme leef frequentie, goed dat ze er nog zijn, made my morning, groet Jenne

  1. Toch GUIDO.J. zit hier een mooie sociale boodschap in verborgen, in vroegere tijden waren de armsten niet te beroerd om hun karige bestaan te delen, met mensen die nog minder hadden, van daar dit Grivélerie.
   Groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.