Advertentie

Eeuwig licht en leven..!


Wim Warhout (1946) komt uit een zeevarende familie en groeide op in Maassluis. Als kind was Wim al bezig met buitenzintuigelijke waarnemingen en toen hij volwassen werd, ontwikkelde zich bij hem het spiritueel para-normale. Later werd hij ontdekt door Greetje Nieuwenhuis, een bekend medium uit Haarlem. Wim besteedde veel tijd aan het in verenigingsverband brengen van mensen die hun beroep uitoefenen in de paranormale sfeer.

We ontvingen van Wim Warbout het onderstaande artikel en -hoe toevallig..- sloot het precies aan bij ons hoofdartikel van deze week over het reïncarnatieverhaal van het Schotse jongetje Cameron. Voor Wim zijn deze ervaringen feitelijk alledaagse ‘kost’, er is niets vreemds aan in zijn beleving. Wim werd door velen gevraagd zijn ervaringen en visie eens op papier te zetten, ‘Schrijf er eens een boek over’, was de veelgehoorde zin. Wim’s artikel plaatsen we hieronder, opdat zijn verhaal de ruimte mag krijgen die het verdient!

* * *

x

Eeuwig licht en leven, buitenzintuiglijke ervaringen

© 2011 – Wim Warbout

x

Wim Warhout

Het geloof in het bestaan van de geestenwereld, waartoe ook onze dierbaar overledenen behoren en de mogelijkheid om met deze entiteiten in verbinding, communicatie te treden is zeer oud. Daarom bestaat er verschil in opvatting omtrent bepaalde vraagstukken zoals: de vrije wil, reïncarnatie, dood en sterven. De wijze waarop communicatie tot stand kan komen, kan zeer verschillend zijn. Deze materie is onder de Oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen algemeen bekend geweest. En ook in de Bijbel komt men verschijningen tegen van reeds lang geleden overledenen.

Deze manifestaties vallen buiten de natuurverschijnselen en vat men samen onder de noemer occult (verborgen) of paranormale (buiten, naast het normale) verschijnselen.

Als kind zijnde kwam je erachter dat je paranormaal was doordat je omgeving er abnormaal op reageerde. Zo ondervond ik het in mijn jonge jaren vanaf ongeveer mijn zesde jaar. Ik ging er vanuit, dat wat ik waarnam, mijn vriendjes dat ook zagen. Maar al snel werd je gehouden voor een fantast of  jokkebrok. Ook op een vraag aan mijn moeder wie een bepaalde verschijning was, werd afgedaan met: “Dat kan jij niet weten want die was al gestorven voordat jij geboren was”.

Ik leerde dus al gauw om mijn mond te houden. Mijn kinderlogica zei mij: “Ik ben normaal maar niet iedereen ziet wat ik zie”. Geleidelijk aan dat ik volwassen werd, ontwikkelde zich ook het spiritueel-paranormale. Mede door onder andere een zeevarend beroep, bleef ik er verder nuchter onder en met twee benen op de grond. Via verenigingswerk op gebied van spiritualisme, mystiek enzovoorts, ontwikkelde ook mijn etherische vermogens en groeide in de loop der jaren uit tot een niet onbekend medium (doorgeefluik) en kwam in verschillende bestuurlijke functies van verenigingen op aanverwante terreinen.

Met voor hen die dit lezen, antwoorden en bevestigingen op levensvragen over, mystiek, karma, ontwikkeling, dood en sterven. Opdat zuivere spiritualiteit en het paranormale in alle nuchterheid een twee-eenheid kan zijn en een aanvulling op eigen levensfilosofie. In mijn werkperiode op de zeevaart, horeca en onderwijs heb ik mijn spirituele levensbeschouwing altijd kunnen gebruiken als een geweldige stok om op te steunen.

En als bekroning op mijn werk heb ik dit boek mogen schrijven om deze kennis  tevens te delen daar waar het zijn weg mag vinden.Na een praktijk als natuurgeneeskundig therapeut en een paranormaal centrum gedraaid te hebben, is na mijn 25 jaar mediumschap op veler verzoek een boek geschreven: ‘Eeuwig licht en leven. Buitenzintuiglijke ervaringen en antwoorden’. Wim Warbout.

Doordat velen misbruik maken avn de verborgen wijsheid van buitenzintuigelijke waarnemingen, er show en sensatie omheen hangen, wil Wim met zijn boekje de nuchterheid en diepere betekenis van 25 jaar mediumschap delen met de lezer. Hierdoor zal het fenomeen ‘buitzintuigelijke waarneming’ geen dwaallicht meer zijn, maar een leidend Licht.
In zijn boek worden veel kanten van dit para-normale talent behandeld. Maar het is duideijk: feitelijk hebben we dit talent allemaal en kunnen we rustig het ‘para’-deel van para-normaal afhalen..! Wim gaat ook in op zaken als mystiek, reïncarnatie, karma, dood en sterven. Hierdoor is spiritualiteit niet iets zweverigs, maar een twee-eenheid met onze Aardse realiteit in de stof..!

‘Bij velen gaan de ogen pas open als de dood ze komt sluiten’..
X

De cover van het boek. (klik evt. voor link naar Bol.com)

1 gedachte over “Eeuwig licht en leven..!

 1. Machtig mooie ontzettend Krachtige Foto van Wim Warhout!!

  Mijn instinct zegt dat ik meteen Alle vertrouwen in deze man heb, en dat heb ik meestal niet zo snel….

  Wim, ik zeg U, U mag mij best een hint geven, wat een ontzettende worstelingen met mijzelf en m’n omgeving heb ik achter de rug, en nog steeds, het is de afgelopen dagen weer tot een enorme uitbarsting gekomen, m’n VAder, m’n Moeder, m’n arme zussie, goh wat ben ik lelijk geweest naar ze kort geleden, afschuwelijk, ik zie dat het Volle Maan isz, en dan ook nog die Venus Aarde ‘conjunctie’ zoals in dat graan artikel, misschien dat het er mee te maken heeft, soms zeg ik dingen of schrijf ik dingen dat ik achteraf denk mijn god waar haal ik het soms vandaan, steeds in gesprek met een ander deel van mezelf lijkt wel; jammer van al het (innerlijke) geweld, maar anders kom ik er niet door bij mezelf of bij m’n omgeving; ze snappen mijn zachtere modus niet lijkt wel;

  Er is iets heel vreemds met mijn moeder, iets psychiatrisch ben ik bang, het grote familie geheim, vanaf klein jongetje heb ik dat op mijn manier ‘gecompenseerd’, een deel van mij zit bij haar volgens mij, of andersom, ik weet niet, heel benauwend, als ik dat deel dreig te verwijderen, dan klapt ze in elkaar… op een heel enge manier, brrrr

  Bij m’n pa idem dito, bij m’n zus eigenlijk ook…

  Nou jah; zo in tweestrijd geweest of ik wel of niet bij Tessa haar optreden zal gaan kijken, gevoelsmatig wil ik haar op moment daar niet in de weg gaan zitten tijdens haar performance…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.