Advertentie

Het Wuhan-lab: ‘complottheorieën’ niet zo gek?!


Johan Sanctorum

Johan Sanctorum is een Belgische duizendpoot. Geboren in Oostende (1954) studeerde hij filosofie en kunstgeschiedenis in Nederland én België, aan de Vrije Universiteit Brussel en die van Amsterdam. Daarna werd hij hoofdredacteur, uitgever én drukker van het filosofisch tijdschrift ‘O’. Hij had allerlei omzwervingen als docent filosofie, theaterintendant en cultuurvorser en is overtuigd republikein, vrijdenker en vertoont daar regelmatig libertair-anarchistische trekjes.

Hij is ook onafhankelijk publicist, blogger en criticus en schreef diverse boeken (klik op afbeelding hiernaast voor link) en artikelen en gelooft in de kritische rede, autonomie, bewustwording, de positie van de outsider. Daarin zoekt hij de tegenspraak, het conflict, de paradox, de ongerijmdheid, onder het motto ‘WRIJVING ZORGT VOOR GLANS’..

Vanuit dat laatste perspectief, plaatsten we eerder (HIER) zijn artikel over de enorme mentale druk die is komen te liggen bij onze jeugdige medemensen. Lees het perspectief van een Belg op de situatie en de handelwijze van zijn Noorderburen, die ‘zelfingenomen’ Nederlanders..! Een cynische blik van buiten op ons kikkerlandje..

In het onderstaande artikel lees je over de verbazing wereldwijd, rondom de steeds sterker wordende Wuhan-COVID-19-verhalen. Plotseling lijkt de hele wereld reikhalzend uit te zien naar de onderbouwing van deze verhalen, als zou het virus zijn ontsnapt of zelfs zijn losgelaten uit het Instituut voor Virologie in Wuhan.. Zoals je weet werd daar, MET SUBSIDIE EN IN COÖPERATIE MET DE VS, gewerkt aan krachtige mutaties van virussen..

x

* * *

x
X

Het Wuhan-lab:
‘complottheorieën’ niet zo gek?!

2021 © Johan Sanctorum | deze versie WantToKnow.nl/be

x
Ik had me voorgenomen om wat minder aandacht te besteden aan de figuur van Marc Van Ranst, in de hoop dat die zijn mediaverslaving onder controle krijgt. Een soort decompressie: zo’n safe house is toch een ideale plek om wat afstand te nemen en van je twitterduim te genezen, zou men denken. Helaas is het andersom, en blijven de media hem opzoeken om de mythe van de vervolgde viroloog-profeet te blijven opvoeren. Zijn nieuwswaarde wordt kunstmatig opgekrikt zoals de mening van schrijfster Kristien Hemmerechts of de gebroken neus van voetballer Kevin De Bruyne nieuwswaarde heeft.

Het wordt een soap, waarin de verhaallijn van de pandemie, en alle overheidscommunicatie er rond, convergeert met het persoonlijk martelaarschap van de viroloog onder politiebewaking. Daar heeft VTM (HIER) zopas een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd, door Van Ranst op een geheime plek te interviewen, buiten zijn schuilplek. We vernemen werkelijk niets nieuws in dat interview, maar daar was het ook niet om te doen: het gaat om de theatraliteit en de zin voor drama van de man die al twee jaar de TV-studio’s domineert.

Van Ranst geniet met volle teugen van zijn splendid isolation, zijn vrouw en zoontje iets minder. Zijn beveiligde verblijfplaats is in realiteit een roeptoren, van waaruit het grote gelijk van de expert zich op een onzindelijke manier vermengt met zijn politieke kruistocht tegen rechts. Dat deed hij al van dag één toen hij zich aanbood aan de TV-studio’s als alomtegenwoordig expert die politiek aan de juiste kant van de geschiedenis staat. De linkse, wel te verstaan.

Het heeft zijn sociale geloofwaardigheid sterk aangetast, en op de duur zelfs het draagvlak voor de vaccinatie negatief beïnvloed. Nogal wat Vlamingen behoren namelijk tot de rechterzijde van het politieke  spectrum, en hebben geen zin om het ideologisch gedram van de alomtegenwoordige professor erbij te nemen. De sympathie voor de spoorloze militair Jurgen Conings  is daar anderzijds een neveneffect van. Zelfs mijn 17-jarige zoon en zijn vrienden, waarvoor de politiek een ver-van-hun-bed-show is, spreken over de Jurgen als een vriend of nonkel, en anderzijds over Van Ranst als drama–queen en pathetische soapfiguur. Onderzoek het maar eens, politicologen, straks hebben deze snaken stemrecht..!

Hoe een nationaal raadsheer zijn reputatie te grabbel gooide, kun je zien in de opname van een door Ab Osterhaus georganiseerd en door de farmaceutische industrie gefinancierd congres, waarin ‘HET VERKOPEN VAN EEN PANDEMIE’ centraal staat. Lees in het artikel achter deze illustratie. (KLIK VOOR LINK)

Pensée unique
Veel erger dan het fenomeen van Ranst op zich, is datgene wat zogenaamde complotdenkers en ‘Twittertrollen’ al van het begin van de pandemie bespeurden, maar waar pas recent onderzoeker Stefaan Walgrave (HIER) (Universiteit-Antwerpen) de hand op durfde te leggen: de pensée unique die ons via de journaals van VRT en VTM nu al twee jaar door de strot wordt geduwd. Alles was corona, en de officiële (door de regering uitgebrachte) waarheid was de enige.

De virologen leidden met hun angstdiscours en lockdown-imperatief de dans; andere stemmen als deze van pedagoog Pedro De Bruyckere werden gemarginaliseerd, of zoals Lieven Annemans (HIER) zelfs weggehoond. Walgrave heeft de minuten netjes geteld tussen januari en oktober 2020 waarin de Vlaamse TV-journaals het expertenkransje opvoerden: absolute koploper met zo’n zeven uur zendtijd was ene… Marc Van Ranst..!

Van Ranst is ook altijd een fervent ontkenner geweest van de these dat het coronavirus niet op een natuurlijke wijze -van vleermuizen bijvoorbeeld- op de mens is overgegaan, maar via een accident in een Chinees labo, met name het Virologisch Instituut van Wuhan. Die natuurlijke oorzaak was de officiële versie die door de WHO (HIER) werd staande gehouden, ook na een bezoek aan Wuhan waar de Chinezen hen toonden wat ze wilden tonen. De -door de toenmalige president Trump geopperde – these van het ontsnapte labovirus werd afgedaan als een ‘fantastisch filmscenario’.

Het voortschrijdend inzicht van Facebook
Maar een paar weken geleden keerde Anthony Fauci zijn kar. De Amerikaanse topviroloog en corona-adviseur van de presidenten Trump én Biden vond plots dat de hypothese van het labo-incident ‘nader moest onderzocht worden’. Ondertussen heeft de Noorse wetenschapper en viroloog Dr. Birger Sørensen, die al van het begin van de pandemie zijn twijfels had, zwart op wit bewezen dat het gaat om een virus dat gecreëerd werd in Wuhan. En dat de Chinese overheid de sporen heeft proberen uit te wissen via retro-engineering. Het verklaart ook waarom Chinese klokkenluiders als Li Wenliang de mond werden gesnoerd.

Ook deze ‘complottheorie’ paste niet in de pensée unique. Ze werd zelfs door Facebook (HIER) verbannen, tot het sociale medium recent schoorvoetend op zijn beslissing terugkwam. China verbiedt dissidente opinies en inzichten. In het Westen doen internetgiganten hetzelfde. Er lijkt wel niets wezenlijk veranderd sinds de inquisitie. Een aantal van mijn Facebook-vrienden mocht de censuur aan den lijve ondervinden.

Zou iemand nu de les kunnen trekken dat complottheorieën soms wél kloppen? Dat we spaarzamer moeten omgaan met het verbieden van meningen en hypotheses? Mogen we nog eens het geval Galileo Galilei aanhalen, die  begin 17de eeuw de ‘knotsgekke’ theorie lanceerde dat de aarde rond de zon draait en niet omgekeerd? En die hiervoor door de Kerk veroordeeld werd?

Marc Raspoetin..
Natuurlijk wist men in 2020 niet over corona wat men nu weet. Maar als we nu de optelsom maken en de puzzel in elkaar leggen, doemt toch een bangelijk totaalbeeld op. Een beeld dat we tot recent niet voor mogelijk hielden: een overheid die ‘waarheden’ oplegt, staatszenders en volgzame media die ze klakkeloos overnemen, medeplichtige wetenschappers, internetcensuur, grondrechten die sneuvelen, een aanzienlijke beperking van de bewegingsvrijheid en daaraan gekoppeld brutale handhaving. Het is een beeld van een controlestaat, sinds de bezetting niet meer vertoond.

De figuur van Marc Van Ranst blijft over heel dit Orwelliaans complex hangen als een soort Raspoetin. De man die manipuleert, intrigeert, ensceneert. Samen met de vervolging van de toch-niet-zo-gekke complottheorieën zal zijn bedenkelijke rol later uit de doeken worden gedaan. Ondertussen zitten we er wel mee en draait het mediacircus verder. Bedenk alleszins dat de waarheid van vandaag niet die van morgen is. En dat je geen kranten moet lezen of journaals moet bekijken om daar snel achter te komen.

8 gedachten over “Het Wuhan-lab: ‘complottheorieën’ niet zo gek?!

 1. Ben ik nu rechts omdat ik allesbehalve fan van Van Ranst ben? Omdat ik Fauci etc. oplichters, marionetten van de cabal vind en covid-19 een misdaad tegen de menselijkheid? Omdat ik beducht ben voor het ‘gele gevaar’ dat bijna de hele wereldeconomie gijzelt? Omdat ik 911 vanaf het begin een linke streek vond en als een van de eersten het boek van Coen Vermeeren kocht? Omdat ik net als miljoenen burgers op een overwinning van Trump hoopte en Poetin alle krediet geef?
  Neen, verdorie! Ik Ben Links! Of op zijn minst anti-rechts zoals dit zichzelf definieert.
  Ik haat het übermenschen discours, dat op een vals gevoel van suprematie van al wat wit is drijft.
  Dat mensen en gemeenschappen tegen elkaar opzet met huidskleur & religie als splijtzwam en taal als lakmoesproef. Dat mensen het recht ontzegt om oorlog en ellende te ontvluchten om elders veiligheid te zoeken. Dat het recht op een menswaardig bestaan, een basis mensenrecht, als afval van tafel veegt wanneer het om niet-blank en niet-christelijk gaat.
  Dat meewarig doet over de ‘derde wereldlanden’ omdat zij de eigen grondstoffen voor zichzelf willen houden en daarbij de lessen van hun vroegere witte kolonisten nota bene geleerd, mooi naspelen.
  Ik ben links omdat ik het hyper conservatieve en reactionaire gedachtengoed afzweer.
  Of ben ik eerder neutraal?
  Want links heeft ook zoveel heilige huisjes waar ik niet in pas…

 2. Johan Sanctorum schrijft wel bepaalde zaken, maar gaat m.i. ook niet dieper in op de grond van de ganse Covid 19(84) samenzwering en bijhorende terreur, met een psychologische, biologische en economische oorlogsvoering. Een recente analyse :
  https://themillenniumreport.com/2021/06/heres-the-covid-game-plan-for-global-genocide-and-enslavement-of-humanity/
  https://www.henrymakow.com/2021/06/the-difference-between-covid-hoax.html?_ga=2.231489181.36372870.1623251572-975876723.1619963902
  met titel : “The Difference Between Covid Hoax & Communist Coup? None” (=einde titel). Over de aangewende strategie :
  https://www.henrymakow.com/2021/06/lewin-how-communists-brainwashed-you.html?_ga=2.232903324.36372870.1623251572-975876723.1619963902
  Johan Sanctorum verwijst evenmin naar het Rockenfeller plan, waar Mr Baudet wel mee uitpakte in de NL 2de kamer. Ik begrijp wel dat Johan zeer voorzichtig is, want een “ongeluk” is vlug gebeurd. Men moet m.i. hierbij dan ook de rol van Van Ranst niet overschatten. Hij fungeert gewoon als “buikspreker” voor de Vivaldi coalitie, een linkse & loge regering, waarvan de eerste minister De Croo ook een bezoeker was bij Schwab :
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/01/belgische-premier-de-croo-covid-19-moet-keerpunt-zijn-voor-veerkrachtige-inclusieve-en-duurzame-economieen/
  met citaat : “Alexander De Croo, de Belgische premier laat weten “dolblij” te zijn dat hij een rol speelde “in de lancering van Prof Klaus Schwabs nieuwe boek bij de start van de digitale World Economic Forum van dit jaar.” Klaus Schwab is, natuurlijk, de oprichter en hoogste man bij de WEF. Zijn nieuwe boek luistert naar de titel Stakeholder Capitalism: A Global Economy That Works for Progress, People and Planet…. (=einde citaat).
  Het is uiteindelijk de Vivaldi regering die het probleem en gevaar is en die meewerkt aan de weg naar een communistische NWO, dat hier verpakt wordt als : “ The Great Reset”.
  Van Ranst is prof. aan de KUL Leuven, waar de K staat voor kommunisme, en die ook mede gefinancierd wordt door Bill Gates. Van Ranst zijn rol imo in België is dan ook deze van de “Sovjet agitprop”, zijnde liegen en bedriegen en bedreigen. Bill Gates heeft ten andere ook nauwe banden met Vlaanderen. Allemaal toeval ??
  https://nnieuws.be/artikel/bill-gates-koopt-luxestoeterij-retie-voor-dochter-video-exclusieve-fotos
  https://www.demorgen.be/nieuws/bill-gates-koopt-luxe-manege-in-kempen-voor-dochter~b2424f8d/
  Het echte probleem met Van Ranst(= met maatpak en das) is zijn toespraak (zie video bij WTK), in Londen, in het Chatham House, de zetel van het RIIA, één der machtscentra in The City van de RKM.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Chatham_House
  met citaat : “Chatham House, officieel het Royal Institute of International Affairs, is een niet-gouvernementele non-profitorganisatie in Londen met als missie het bestuderen van belangrijke internationale vraagstukken. Het wordt gezien als een van ’s werelds meest prominente denktanks op dit gebied.” (=einde citaat)
  https://dotsub.com/view/15c18d7a-64f1-44a7-b615-e748c98dc29c (video) met titel : Rothschilds’ Royal Institute of International Affairs.
  Niet iedereen wordt zo maar uitgenodigd door het RIIA. Deze toespraak is m.i. het bewijs van de Covid 19(84) samenzwering met de betrokkenheid van het RIIA. Een dergelijke betrokkenheid is natuurlijk zeer vervelend en gevaarlijk voor de RKM, vandaar dat er m.i. een “oplossing” diende gezocht te worden. Te meer daar er nu meer en meer feiten naar boven komen over deze Covid 19(84) samenzwering, m.b.t. het doel ervan, en wie er allemaal bij betrokken is. De eerste domino’s beginnen dus al te vallen, zie Fauci !!
  Met een Van Ranst gaat men echter niet naar de rechtbank, die weet immers te veel. Een andere oplossing, à la Pim Fortuyn, drong zich dan ook op. Ik vermoed dan ook dat een “psyops” werd georganiseerd met Jurgen C. die echter verkeerd afliep. Snapte deze waarvoor hij werd gebruikt of werd hij gewaarschuwd ? Een “psyops” waarbij de uitvoerder(s) op hun beurt worden geliquideerd, wat m.i. intussen reeds gebeurd is na het mislukken van de “psyops”. Het is blijkbaar nog wat te vroeg om met zijn lijk voor de dag te komen, . en in afwachting wordt er dan nog wat gewerkt aan de “mise en scène…..” . Intussen zit Vivaldi nog steeds opgescheept met Van Ranst, weliswaar in een “safe house…”.
  Men zal dan ook iets anders moeten uitvinden, op bevel van ?? Een “psyops” die imo georganiseerd dan wel bevolen werd op supranationaal niveau, dit bleek ook uit de betrokkenheid van buitenlandse militairen bij de “klopjacht” of de “drijfjacht”, met een “license to kill…”. Alleen James Bond 007 ontbrak nog. Vond men geen gepaste “Bond Girl ?”.

  1. Zeer goede analyse.
   Dat Jurgen C een psyops zou zijn werpt een interessant licht op deze affaire. Zo had ik het nog niet bekeken.
   De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik berichten rond covid en co zoveel mogelijk links laat liggen. Wat je aandacht geeft, versterk je alleen maar.
   Toch bedankt voor je voor mij verhelderende visie..

  2. Wanneer de NWO een reden of meerdere redenen wil creëren om de macht over te nemen kunnen ze dat op vele manieren doen.Zoals met het NWO virus wat dan corona genoemd wordt bv maar ook chaos en wetteloosheid kunnen zij creëren door ervoor te zorgen dat het binnen de politiek een puinhoop wordt.Waarschijnlijk is dat de VVD hier bewust aan meewerkt gezien alles wat zij fout doen wetende wat de gevolgen kunnen zijn.
   Zo hebben we natuurlijk de kindertoeslag affaire waar bewust de boel besodemieterd is en de verantwoordelijken tot op heden NIET voor bestraft zijn ,sterker nog bv Rutte en Hoekstra doen net of er niets aan de hand is en denken zelfs verder te mogen regeren.
   Het zou ook zo kunnen zijn dat ze weten dat na al het gebeurde er GEEN nieuwe regering zal komen en dat er dan chaos en wetteloosheid zou kunnen ontstaan zoals mogelijk gewenst is en natuurlijk in het voordeel van de NWO is.
   Vanmorgen zag ik wederom bij WNL oud politieman K.Wilting en oa U.Rosenthal en Wilting had het over door de overheid verstrekte subsidies aan bv heroine cafe’s en andere clubs en stelde daar een vraag over aan U.Rosenthal die geen antwoord gaf maar ontweek om daar op in te gaan.De huidige coalitie met de VVD voorop is verantwoordelijk voor de politiek van de afgelopen jaren en dergelijke zaken zien we wel meer dat belastinggeld aan de verkeerden wordt verstrekt en anderen hoeven zelfs helemaal geen of weinig belasting te betalen terwijl ze vaak ook nog wel subsidie krijgen.Zo hebben we natuurlijk ook nog de gematigde rebellen die met Nederlands belastinggeld geholpen werden en met door Nederlands geld aangekochte toyota’s rondreden.
   De politie is op bezuinigd,de zorg/ziekenhuizen is op bezuinigd zoals dat bij meer dingen het geval is.Gelijktijdig zien we dat ze nu daar misbruik van maken om wetten en regels te kunnen veranderen en corona in stand houden want omdat de zorg het niet aankan en er niet of te weinig opgeschaald is/wordt duurt het extra lang eer de maatregelen opgeheven kunnen worden en “corona” uitgebannen is.Een andere reden is dat het niet handhaafbaar is wegens tekorten bij politie en handhavers.Dit lijkt toch op bewust bezuinigd hebben op bepaalde zaken om later daar gebruik van te kunnen maken? Weten ze nu al dat een nieuwe regering er niet zal komen om zo weer iets nieuws te creëren? Chaos en wetteloosheid bv wat dan een reden zou kunnen zijn om op elke hoek een handhaver of politie neer te zetten waardoor we dus in een dictatoriale politiestaat terecht komen.
   Dit is niet meer dan mijn mening.

 3. Gisterenavond dinsdag 15-6-2021 keek ik naar een debat op politiek 24 met minister Grapperhaus en opvallend was dat een FvD lid het ook over censuur had en hij noemde ook wat hier in het artikel ook staat beschreven.(waar hij het vandaan haalde weet ik niet) en hij vond dat er voorzichtig moet omgegaan worden met censuur.Vreemd is wel dat Grapperhaus weer als demissionair minister de wet wil aanpassen naar zijn zeggen om meer juridisch steun te hebben.
  Op vragen of hij dan de wet overtreden heeft was zijn antwoord nee (in verband met mensen bespioneren) door de NCTV. Dit betekend dan ook dat er helemaal geen wetswijziging nodig is omdat men met de huidige wetten ook al het werk kunnen doen.Op vragen en antwoorden over en weer met een dame van de PVDA werd Grapperhaus zelfs kwaad.Wat rest is dan ook naar mijn mening dat deze man de bevolking nog meer rechten wil ontnemen door wetten te veranderen die de privacy van het volk nog verder zullen schenden.Onbegrijpelijk dat deze man nog minister van j en v mag zijn en zelfs de wet/regels voor hem persoonlijk werden aangepast toen hij zijn eigen regels zelf overtrad zodat hij kon blijven zitten.Als hij net als iedere andere burger behandeld was geweest had hij nu een strafblad gehad en had daardoor moeten aftreden.Maar ach Rutte heeft dan een probleem want wie moet hij dan op Grapperhaus z,n plaats zetten? (tijdens een tv uitzending heeft Rutte dit mogelijk per ongeluk uit z,n mond laten vallen).Telkens zien we dat zij die in de fout gaan en eigenlijk bestraft of uit hun functie dienen te worden gezet beschermd worden en zelfs wetten en regels mogen aanpassen of gewoon bestuurder/ster kunnen blijven.Daar is geen kruid tegenop gewassen wat ons naar de afgrond zal voeren.Dit is mijn mening.

 4. In Nederland worden we besodemieterd tot en met door de politiek en hun aanhang dat behoeft geen betoog meer en mogelijk zal dat in meer EU landen gebeuren.Thierry Boudet heeft in het verleden stom gedaan waardoor hij nu niet serieus genomen wordt maar ook zijn jongere achterban heeft dit veroorzaakt.Ik vraag me af of de zichtbare debatten geen afleiding zijn van echt belangrijke zaken waar de hele kamer in trapt en Boudet die nu mogelijk wel gelijk heeft en waarschuwt ook weet dat hij niets zal bereiken behalve dan sensatie of paniek wat tot nog erger kan leiden.Zoals eerder geschreven zal de politiek zichzelf buiten spel zetten zoals ook verwacht wordt en terug te vinden is in de protocollen van de wijzen van Sion.
  Woensdag 16-6-2021 was er een debat met Vijlbrief in de kamer.Ik dacht dat hij uit Brussel teruggehaald was om de problemen bij de belastingdienst ivm de kindertoeslagaffaire op te lossen en de ouders te helpen maar kennelijk is niets minder waar.Ook mevrouw van Uffelen die uit het bedrijfsleven komt ik meen het GVB had dezelfde taak als Vijlbrief maar blijkt nu met heel andere zaken bezig te zijn.
  Na al die tijd dat zij bezig is is er nog weinig opgelost en zijn weinig gedupeerde ouders geholpen waardoor voor hen het lijden doorgaat.Wat lijkt mevrouw van Uffelen wel te doen?Topambtenaren in bescherming nemen om mogelijke rechtszaken te voorkomen ivm ambtsmisbruik en de boel vertragen door opgevraagde memo’s of andere bescheiden niet op tijd te leveren als ze al niet verdwijnen.Vijlbrief is mogelijk gevaarlijk bezig want die kwam gisteren met een wetsvoorstel wat kan leiden tot een massale toestroom van “migranten” van buiten de EU waar bv G.Soros geen problemen mee zal hebben en mogelijk zelfs steunt.
  Kennelijk willen Nederlanders niet werken want ze kunnen ze niet vinden binnen Nederland wordt gezegd dus toen haalden ze Polen,Hongaren,Letlanders enz naar Nederland die uiteraard makkelijker uitgebuit konden worden en voor minder loon werken maar die zijn nu mogelijk aan de beurt om dan door bv Afrikanen en andere nog beter uit te buiten van buiten de EU afkomstige “migranten” vervangen te worden waarmee dan eigenlijk ook wordt gezegd dat in heel de EU geen mensen te vinden zijn die willen werken en dat is natuurlijk onzin.
  Nederlanders waren te duur en nu lijken de opvolgers dus ook te duur geworden te zijn waarbij ook andere voorspelde zaken nog een rol kunnen spelen,zaken waarvan men denkt dat Soros dat stimuleert bv. Chaos en ellende zal er komen.Grapperhaus is constant onze rechten aan het minderen/afpakken en wetten/regels in de burger zijn/haar nadeel aan het veranderen en het ergste is dat dit door een DEMISSIONAIR GROEPJE mensen gebeurd die dat helemaal niet zouden mogen of moeten kunnen doen zolang zij demissionair zijn.Nog erger is dat de kamer hier in mee gaat en zelfs stemmen.Zijn zij vergeten dat geprobeerd is zowel de eerste en tweede kamer buiten spel te zetten?
  Dan telkens het gezeur over scholen terwijl het weinig of niet over het MKB gaat waar het ene na het andere bedrijf omvalt waardoor de kinderen van nu straks ook geen werk zullen hebben en dus heeft scholing ook geen zin vooral ook niet wanneer ze mensen van buiten de EU gaan halen zoals door Vijlbrief wordt voorgesteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.