Advertentie

Journalistiek in oorlog met VS- en UK-overheden..?


censorship1

x

Journalistiek in oorlog met VS- en UK-overheden..?

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

x

guardian logoHet wordt bij ons maar mondjesmaat op de Nederlandse TV gebracht; noch schrijven onze ‘kwaliteitskranten’ erover.. Het schandalige optreden van de Britse overheid, door het 9 uur lang vastzetten van David Miranda. De partner van topjournalist Glenn Greenwald, die de publicaties in ‘The Guardian’verzorgt over het NSA-materiaal van klokkenluider Edward Snowden. Dat deze actie een regelrechte klap in het gezicht is van de persvrijheid, schijnen weinig journalisten te beseffen. Is dit een nieuw boek dat open is gegaan in het kader van de fascistische ontwikkeling die we al zich zien ontrollen, sinds de aanslagen van 9/11..?

Kennelijk zijn de Nederlandse journalisten (waaronder we toch nog maar even de heren Knevel en Van den Brink rekenen..) volledig in hun zomervakantieroes en kijken ze volgevreten en voldaan naar deze ‘interessante’ ontwikkelingen. Overheden die het inmiddels keihard wagen om journalisten te intimideren.. Recht onder onze neuzen. En waarom? Simpel, omdat overheden wat te verbergen hebben. Klokkenluiders, zoals Edward Snowden, zijn daardoor dus ongewenste personen, omdat ze de vuile spelletjes van deze overheden blootleggen. Of moeten we zeggen, de vuile spelletjes van de ‘krachten achter de schermen’..?

Joseph Goebbels, NAZI-opperhoofd inzake propaganda.. Natuurlijk keurig verpakt in een Ministerie van Informatie..
Joseph Goebbels, NAZI-opperhoofd inzake propaganda.. Natuurlijk keurig verpakt in een jasje.. Het jasje van ‘Ministerie van Informatie’.. Feitelijk ging het om het ‘Ministerie van ‘Manipulatie’..

Wanneer deze klokkenluiders vervolgens ook nog eens een journalistiek kanaal vinden om hun informatie in de openbaarheid te brengen, zoals dat bij Snowden bij ‘The Guardian’ gebeurt, dan dient een overheid zich hier niet in te begeven. Maar dat gebeurt inmiddels wel, publiekelijk en via druk op privé-personen, zoals afgelopen zondag op het vliegveld Heathrow dus hebben gezien. Daar werd David Miranda (partner van ‘The Guardian’-journalist Glenn Greenwald) 9 uur vastgehouden. Officieel op verdenking van ’terroristische activiteiten’.. Althans dat was de wet waaronder deze actie werd gerechtvaardigd door de Engelse autoriteiten.

Zijn mensen op de hoogte van wat hier feitelijk speelt..?!
De suffe reactie van zoveel mensen, dat die afluisterpraktijken ‘allemaal prima’ zijn’, ‘want ik heb toch geen geheimen’, zijn niet van de lucht. Zijn mensen murw geworden of begijpen we met z’n allen de implicaties niet van dit verhaal..? Wellicht dienen we meer onze ogen te richten op de lessen uit het verleden, waarbij Nazi-Duitsland, via democratische manier tot stand kwam. En dat een minister van dat Nazi-Hitler-kabinet, ene Joseph Goebels, erin slaagde de massa een rad voor ogen te toveren met propaganda en gemanipuleerd nieuws.

write what youve been toldEn precies dát is de reden dat overheden met hun takken van grondwettelijke rechten moeten afblijven. Want dat zijn het, wat hier met voeten getreden wordt. Wat ‘The Guardian’ doet, is niets anders dan het uitvoeren van haar journalistieke plicht en grondwettelijke recht. Dacht je dat deze krant anders niet al voor de rechter gedaagd zou zijn..? Nee, deze topjournalisten doen hun werk met verve, iets dat we van het ingedutte Nederlandse journalistieke wereldje nauwelijks meer kunnen zeggen..

Om het beeld wat je onthouden wordt, wanneer je niet dagelijks nauwkeurig het nieuws volgt, toch aan te bieden, zetten we deze 2 YouTube’s voor je onder elkaar. Het eerst is het interview dat CNN-reporter Anderson Cooper had met Glenn Greenwald van ‘The Guardian’ en zijn partner David Miranda, na de schandalige 9-uur-durende vastzetting van Miranda op de luchthaven Heathrow. Wanneer je goed kijkt, zie je de stoom uit de oren komen van Greenwald, die vervolgens ook met die wapens dreigt, die men hem juist afgepakt zou willen zien: intensievere publicatie van de informatie van klokkenluider Edward Snowden. Hier is dit interview:
X

X

Wikileaks-woordvoerder: “Deze ontwikkeling zagen velen al aankomen..”
In dit kader plaatsen we ook het het interview met Wikileaks woordvoerder Kristinn Hrafnsson met het Tv-kanaal RT. Wikileaks-voorman Julian Assange heeft een eigen show op dit Tv-kanaal en hij en Edward Snowden schijnen regelmatig contact met elkaar te onderhouden. Naast journalist Glenn Greenwald van ‘The Guardian’ is Wikileaks dus één van de weinige contactpersonen van Edward Snowden, die officieel nog steeds in Rusland verblijft.

RT is een wereldwijd nieuwskanaal dat uitzend vanuit studio’s in Moskou en Washington.Het kanaal wordt wereldwijd bekeken door zo’n 630 miljoen mensen, oftewel zo’n 25% van alle kabeltelevisie-abonnees ter wereld. Het journalistieke credo van dit kanaal is om informatie aan te bieden aan mensen die zich méér zaken afvragen dan dat hen dagelijks als ‘nieuws’ wordt voorgekauwd.. Hun YouTube-kanaal is zeer de moeite waard om te volgen. Ze waren daarin overigens het eerste kanaal dat méér dan 1 miljard mensen wist te bereiken..

Er is dus wel degelijk een oorlog gaande tegen journalisten, aldus Hrafnsson.. Waarom? Simpel nogmaals: er worden spelletjes gespeeld die onze vrijheid verder en verder dienen te beperken.. Of om een commentaar onder het onderstaande interview hier te plaatsen (vertaald):

“Wat we hier zien is de uitvoering van een gecoördineerde poging van overheden in de Westerse wereld, om volledig de macht te grijpen. Steeds meer gedragen ze zich als bandeloze criminelen, in plaats van vertegenwoordigers van burgers.. We zien een nieuwe, maar veel erger, een uiterst gevaarlijke vorm van fascisme in de ogen. We dienen het feit onder ogen te zien, dat onze democratieën overgenomen zijn door criminele elementen in bijna alle geledingen van overheden. Zelfs vanuit de politie- en militaire macht komt krachtige steun voor deze ontwikkeling. We zitten in diepe shit..

X

x

govt-censorship

12 gedachten over “Journalistiek in oorlog met VS- en UK-overheden..?

 1. we zien het wel maar we vergeten er wat aan te doen omdat wij nederlanders te scheiterich zijn om?? hier wat tegn te ondernemen en die paar die?? er wel wat aan willen doen die worden tegen gehouden door ? die scheiterds !!en dat is met alles zo kijk maar om je heen dan weet je vanzelf wel wat er gebeurt en waar je nioets voor of tegen wil doen

 2. Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  Wie radiosignalen de ruimte inzenden moeten blijven rekening houden met onverwachts bezoek van Extraterrestrails aan de Aarde. De verzonden boodschappen vanaf de Aarde naar de ruimte bevatten geen weergave over het dagelijkse gebeuren op de Aarde.
  Ufo-coverups, NSA-materiaal via Assange of Snowden zullen daar weinig aan veranderen, dit verliezen journalisten te vaak uit het oog
  Er is dus wel degelijk een oorlog gaande tegen journalisten, Waarom? Simpel nogmaals: er worden spelletjes gespeeld die onze vrijheid verder en verder dienen te beperken.. het avontuur van de News of the World vergeten bijvoorbeeld?

 3. Op 29 januari 2013 stond het volgende artikel in de Mail online.

  U.S. ‘backed plan to launch chemical weapon attack on Syria and blame it on Assad’s regime’

  Leaked emails from defense contractor refers to chemical weapons saying ’the idea is approved by Washington’

  http://web.archive.org/web/20130129213824/http://www.dailymail.co.uk/news/article-2270219/U-S-planned-launch-chemical-weapon-attack-Syria-blame-Assad.html

 4. Stomme vraag misschien: waarom geen actie van amnestie international? Wat er met Manning en Snowden gebeurd is toch je reinste ‘politieke” gijzeling/dreiging?
  Ook Assenge is letterlijk UITGESPEELD dankzij een staaltje campagnepolitiek van schandalen en opinievorming.
  Hier vindt geen rechtvaardigheid plaats; dit is tegenwerken van vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en het intimideren van personen die misstanden aan de kaak stellen. We weten allemaal dat dat in zgn. derde wereldlanden gebeurd, maar nu het OPENLIJK onder onze ogen gebeurd, door de VS, staan we erbij en kijken ernaar! Het IS ook volkomen onbegrijpelijk dat we hier niks aan lijken te kunnen doen!

 5. Marcel je bedoelt die reptielenstront.
  Als je ergens werkt met geheimhoudingsplicht dan zal je ten alle tijden je kop moeten houden want je tekent er voor.
  Maar we gaan van de duisternis naar het licht toe en blijkbaar krijgen diverse mensen gewetensnood. (begrijpelijk)
  Dan hadden die leidinggevendereptielen maar andere reptielen moeten aanstellen, tenslotte zal de reptielmens nooit bekennen.
  Blijkbaar hebben de reptielen het moeilijk en proberen ze alle kranen dicht te draaien.
  Maar het zal allemaal tevergeefs zijn. Hun tijd is gekomen, en ze hebben twee keuzes: of met ons meedoen of je dood vechten.
  Het laatste zal gebeuren helaas. Dus moet je ze slim af zijn en ze herkennen op straat. Dan rust er twee dingen: weglopen zo hard als je kan
  of zeggen dat het licht onderweg is om hem te helpen. Maar ik moet wel zeggen dat reptielen leergierig, strijdvaardig en de beste willen zijn.
  Alleen jammer van die poker face zonder emoties.
  Ik zeg altyd maar: ruik je reptielenstront dan goed om je heen kijken, ben je niet van ze bewust dan gebeurt er niks, ben je dat wel dan laten ze
  met diverse lichaamscodes merken dat ze daar niet van gediend zijn. Immers ze zijn toch onzichtbaar, maar niet heus.
  Journalisten moeten op zoek gaan naar die reptielen, anders krijg je nooit grip op de zaak. Iedere man of vrouw die op een keypositie
  zit in welk land dan ooit is een potentiele reptiel, dus journalisten dit was de eerste aanwijzing, trouwens Micha Kat is steeds op het goede
  spoor. http://www.klokkenluidersonline.is Hij verwoord het anders dan ik, maar we bedoelen hetzelfde. We moeten onze info bundelen, dat geeft ons
  kracht. Kijk ook eens naar de films: ”the hunger games” en ” in Time” dat kan je goed zien wat de reptielen willen en wat er met ons staat
  te gebeuren.
  Het is een klik en je snapt wat er gebeurd in de wereld.

  1. Ik heb over het algemeen geen verborgen boodschappen , een ieder die mij leest zou kunnen begrijpen waar ik het over heb. En nee ik bedoelde geen reptielenstront.

 6. En wat is er aan met onze overheid? Met onze journalisten? Onze wetenschappers? Ook allemaal moeten tekenen om geen bekendheid te geven aan de gezondheidsschade welke alle draadloze toepassingen veroorzaken? Ja, wetenschappers uit het buitenland die wel waarschuwen, worden uit hun leerstoel gezet en met de dood bedreigd zelfs. Burgeropstand in Nederland? Of maar gewoon proefkonijnen blijven van alle draadloze geweld?

 7. De Sleutel van Alles.
  9/11 is de vader van alle ellende op die dag heeft 9/11 zijn vrouw ontmoet ze heet the war on terrorisme , daaruit zijn vele kinderen geboren zoals o.a. PRISM , de media heeft verzaakt om de geboorte aktes en dus afkomst van deze kinderen te onderzoeken.Cynthia McKinney Supports ReThink911 Building 7 Investigation
  http://youtu.be/xKNEvLd3ZWE

 8. het is gewoon verschikkelig ,dat overheden die hun VOLK moeten vertegenwoordigen ,op deze manier bezig zijn , ik had al een vermoeden ,vanaf de regering Balkenende, dat er wat mis was , en nu hebben we die rukkere ooooo sorry Rutte, die ook een pion is van de britten americanen enz
  veel wil ik niet meer kwijt ,mijn mail wordt ook bekeken ,

 9. Alhoewel ik er mee eens ben dat persvrijheid een van de meest belangrijke elementen is van de democratie, laten we wel kritisch blijven en realiseren dat RT een nieuws kanaal is dat de gefinancierd wordt door de Russische overheid en ik denk dat persvrijheid in Rusland veel te wensen overlaat.
  Neemt niet weg dat transparantie is absoluut noodzakelijk en investigative journalistiek is essentieel in deze zaak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.