Advertentie

De GM-mythe ontmaskerd


Genetisch gemanipuleerde zaden (GM) leiden niet tot een toename van de voedselproductie – tot wat voor kort werd aangenomen –  maar juist tot een fikse lagere oogst. Dat blijkt uit een 3-jarige studie door de universiteit van Kansas. Tja dat is even slikken voor GM-bedrijven als de Monsanto-daltons. Deze jongens pretenderen al een 10-tal jaren dat dit wel het geval is en zoals nu blijkt volkomen ongefundeerd. Maar inmiddels hebben deze cowboys wel een verstikkende grip op de landbouw in de wereld en ook in Europa is hen onlangs ‘Van harte welkom’ geheten.

x

De GM-mythe ontmaskerd!

2009 © Guido Jonkers, bewerkt en aangevuld door Tessa Koop

x

Genetisch gemanipuleerde Soja
Genetisch gemanipuleerde Soja

Sojazaden van Monsanto, die een hogere opbrengst zouden genereren volgens dit bedrijf, geven een 10% lagere oogst dan reguliere zaden. Overigens zijn deze resultaten een bevestiging van onderzoek eerder uitgevoerd door de universiteit van Nebraska. Hier werd ook een genetisch gemanipuleerd sojazaad van Monsanto gebruikt, maar een ander soort. Maar wel opnieuw met hetzelfde resultaat dus…!

Monsanto ontkent echter!

Ook bij GM-katoen blijken de opbrengsten flink  lager te zijn dan bij reguliere zaden. En wat roepen onze vrienden van Monsanto nu? Ze ontkennen nu keihard dat bij de GM-ontwikkeling een hogere opbrengst voorop stond.

De vraag is dan natuurlijk waarvoor Monsanto en andere bedrijven deze GM-zaden dan wel ontwikkeld hebben? Behalve ter versterking van de monopolie positie van dit bedenkelijke bedrijf. Resistentie tegen schimmels e.d.? Daar gebruik je toch gewoon een biobestrijder voor? Dit is in feite net zo’n kletskoek als fluor in het drinkwater, om je tanden te sterken… Dus de dagen van GM lijken hiermee geteld. Ook de opname van GM-producten in de Codex Alimentarius is hiermee op een zeer laag pitje komen te staan.  Er is nu dus een wetenschappelijk basis gelegd om GM producten te weigeren, omdat de gevaren nog steeds levensbedreigend groot aanwezig blijven.

Europa’s geheime plan
Deze informatie komt uit dit artikel (april 2008) van de Engelse krant The Independent. Maat het punt is alleen dat het lijkt alsof Europa en dan met name het Europese parlement deze informatie aan haar laars lapt. Zie het artikel (oktober 2008) uit dezelfde krant: Europa’s geheime plan om GM gewassen te promoten. Laten we voorop stellen dat iedereen het erover eens is dat we gewoon te weinig weten van de gevolgen die GM-zaad teweeg brengt wanneer deze gekruist worden met reguliere, natuurlijke zaden. Het geeft wel aan dat er grotere belangen spelen, dan onze gezondheid. Geld, macht en indirect onderdrukking..!!

Genetisch gemanipuleerde zaden leiden niet tot een toename van de voedselproductie, maar juist tot het tegenovergestelde: Tot 10% MINDER opbrengsten..! Het bewijs is inmiddels geleverd!

Veel lagere katoen-oogst met GM-zaden!
Veel lagere katoen-oogst met GM-zaden!

Volgens onderzoekers is de hypothese gerechtvaardigd dat de intensiteit waarmee de GM-zaden worden behandeld, hun vitaliteit beperkt. Maar daarnaast staan bestaande niet-GM-zaden natuurlijk ook onder voortdurende intense controle en wordt hun efficiency ook elk jaar weer opgevoerd. Kijk als voorbeeld eens naar onze bloembollen, waar elk jaar ook weer 10-tallen nieuwe variëteiten van verschijnen. Kortom, Monsanto, take a hike!

Grenzen aan groei

Veel wetenschappers geloven inmiddels dat GM-ontwikkelingen absoluut geen antwoord geven op de toenemende behoefte aan voedsel in de wereld. Zij vergelijken de toenemende efficiëncy van zaden met wereldrecords in atletiek: deze nemen ook in aantal per jaar af, naarmate steeds scherpere records worden neergezet. Logisch lijkt me.. Andersom gezegd; er zijn gewoon natuurlijke grenzen aan de groei. En GM kan daar niets aan veranderen, integendeel zelfs, zoals blijkt uit steeds meer onderzoeken. Nederlands parlement wordt eens wakker!!

Wil je meer weten?

Ben jij tegen genetisch gemanipuleerd voedsel? Kijk dan hier wat jij kunt doen. Voor meer achtergrondinformatie over Monsanto, bekijk de documentaire The world according to Monsanto:

16 gedachten over “De GM-mythe ontmaskerd

 1. Goed dat er hier eindelijk een wetenschappelijk bewijs voor is. Dat het Monsanto en andere chemische bedrijven enkel om eigen voordeel te doen is, wordt nog meer eens bevestigd.
  Een heel ander verhaal heb je bij EM wat staat voor Effectieve Micro-organismen. Zonder manipulatie en op een 100% natuurlijke manier zorgt EM wel voor meer opbrengst door een herstelling of verbetering van de biodiversiteit. Wordt in sommige landen met de steun van overheden gratis ter beschikking gesteld.
  Een vondst van de Japanse prof. Teruo Higa die zijn standaardwerk hierover toepasselijk voorzag van de titel “An Earth Saving Revolution”.

 2. Wisten jullie dat de nieuwe minister van landbouw in het kabinet van Obama als gouverneur van de staat Ohio rondvloog in een vliegtuig van de firma Monsanto en in 2005 een wet aannam ( the seed pre-emption bill),die het in Iowa verbood om protest aan te tekenen tegen experimenten met gemanipuleerd gen-gewassen.
  Zijn naam is Thomas James Vilsack. In de gaten houden zou ik zeggen

 3. Hoorde laatst een griezel verhaal, namelijk dat de bacteriën in de maag het gentech DNA opnemen en vervolgens de rest van je leven pesticide produceren. Dus heb meteen alle gentech producten uit m’n koelkast (o.a. boter) in de vuilnisbak gegooid. Het schijnt ook dat het gentech DNA willekeurige mutaties veroorzaakt.

 4. Zolang GM-voedsel niet is beoordeeld op zijn essentie, en dat kan alleen als we er de tijd voor nemen, mogen we het gewoon niet gebruiken. Het is net als bij mobiele telefonie: gebruik mag pas als het bewezen is ONSCHADELIJK te zijn. En dus niet dat we het gaan gebruiken totdat het bewezen is dat het wél schadelijk is..

 5. 6 januari 2009. Belangrijk onderzoek: Formulations Induce Apoptosis and Necrosis in Human Umbilical, Embryonic, and Placental Cells naar de formulering (is de totale herbicide “Roundup” nl. de werkzame stof glyfosaat en fabrieksgeheime stoffen samen) van Roundup. ” Formulering zorgt voor celdood en dood van levende cellen of weefsels in menselijke cellen van de navelstreng, -cellen van de embryo en -cellen van de moederkoek” onderzoek door Nora Benachour, Gilles-Eric Séralini, net uitgebracht. Lees via http://www.gentechvrij.nl onder het kopje ” nieuws” het persbericht en meer.

 6. Genetisch gemanipuleerd voedsel is ontworpen om JOUW EIGEN genen te manipuleren na het opeten ervan 🙂

  Wake up en vreet niet meer al het nieuws wat “de reguliere media” op je bord gooien
  Het is zo giftig als de pest en meer dan 80% bevat leugens en valse waarheden, dus zeer slecht voor de geestelijke gezondheid

  Heppy lunch, Ronald

 7. Het is schandalig dat er straks op verpakkingen dient te verschijnen als voedsel GEEN GMO-voedsel bevat. Andersom gezegd: GMO-voedsel bevat geen waarschuwingen meer..!! Waar zijn we mee bezig.. Open je mond, kies bewust om je verstand te gebruiken.

 8. Wel off topic maar hier zie je hoe we vanuit officiele instanties zoals het voedingscentrum is(eerlijk over eten)(ja ja) in de maling genomen worden en dat ze enkel maar de belangen behartigen van de multi nationals en niet die van U en mij !!!!!
  Over aspertaan (E 951)

  Laatste update:16 februari 2009.

  Fabels over aspartaam

  http://www.voedingscentrum.nl/EtenEnGezondheid/Toevoegingen/E-nummers+additieven/zoetstoffen/fabels+over+aspartaam.htm

  1. We zijn hier met z’n allen bezig om eerst te ontwaken Voordat we iets kunnen doen zonder met elkander Slaags te geraken.
   Want chaos in denk frequenties gaat door vele leken leven.
   Waardoor aardbevingen door “eigen” Astrale machten de Aarde laten beven.
   http://www.youtube.com/watch?v=TmHvOx9tPLw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.