Advertentie

Klaar voor een nieuw experiment..?!?


 

Klaar voor een nieuw experiment..?!?

februari 2012 © Tessa Koop

x

Ik had al het vermoeden: er is een nieuwe fase aangebroken. De adempauze was nodig om oude projecten af te ronden, door wat persoonlijke processen te gaan, rust te nemen, te wennen aan mijn nieuwe baan en ruimte te creëren voor iets nieuws. En dan is daar ineens weer een kriebel. Ik had hem niet zien aankomen. Ik dacht: ik ga eerst zwanger zijn, bevallen, genieten van mijn nieuwe baby en dan zoetjes aan eens kijken wat ik hier ook-al-weer nog meer kwam doen. Maar mijn universum heeft iets anders voor mij in petto… Ik ben er stil van.

Tessa Koop vraagt je of je samen met haar en WantToKnow, meedoet aan een experiment.. !

Manuscript
Terwijl ik deze column schrijf draait mijn printer overuren. Ik ben het manuscript aan het uitprinten van mijn eerste eigen boek, dat als werktitel: ‘Stralend je toekomst tegemoet‘ heeft. Mijn klant heeft elementen uit het boek gebruikt voor een eigen E-book met daarbij behorende training, maar het originele boek gaan we proberen uit te geven.

Het boek is in opdracht geschreven en je zou het kunnen omschrijven als een handleiding hoe je in het dagelijks leven van hoofd naar hart gaat. Tevens biedt het inzicht in de tijd waarin we leven, ons reactie op dat leven (werking ego), wie we werkelijk zijn (zie Visie) en hoe we kunnen leven vanuit ons hart/gevoel.

Niets nieuws
Na het schrijven van het boek was ik eerlijk gezegd even helemaal klaar met deze materie. Ik heb het niet alleen de laatste drie jaar intens doorleefd, alles gelezen wat los en vast zat maar er ook nog eens drie boeken over geschreven. Daarom ben ik ook gestopt met het geven van de ‘Live Columns’ in het land. Ik had niets nieuws meer te vertellen. Ook niet vanuit mijn eigen ervaring.

Bovendien raakte ik een beetje in de knel met mijn taalgebruik. Ik werd moe van bepaalde woorden, waaraan een zweverig imago kleeft. Maar ik heb er ook geen andere woorden voor. Het universum zou ik het liefst omschrijven als een ‘pot koffie’, dat we multidimensionaal zijn als ‘braadworst’ en dat we mede-schepers zijn met het goddelijke als ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.

Higher Universal Man
Mijn innerlijke wereld en hoe ik mij naar buiten toe profileer in het leven van alledag… daar zit toch wel een verschil tussen. En toch ook weer niet. Voor mij is het gewoon één wereld. Ik ben me bewust van kosmische wijsheid, zoals al eeuwenlang wordt doorgegeven door onder meer allerlei natuurvolken, ik ben me bewust van de werking van de natuurwetten en op mijn manier ben ik er druk mee om dat nog meer in mijn leven te ervaren. En daar wil ik het nou net even over hebben..

Nu met die bewustzijnsgroei op aarde is er als het ware een ‘nieuwe mens’ in aantocht. Voor mij is die nieuwe mens ‘human’. Ja, mens maar ook: ‘Higher Universal man‘. Ik voel steeds meer bewust sterrenstof door mijn aderen stromen, ik voel dat ik meer ben dan ‘aards’. Ik voel me ook ‘galactisch’.

Heilige Geometrie
Daarboven vertellen ze me al een tijdje dat ik op een nieuw ‘platform’ sta. Waarin ik nog meer kan leven vanuit de ‘nieuwe ik’ (of echte ik). Op dit nieuwe platform is mijn creatiekracht toegenomen, kan ik nog beter controle loslaten, vertrouwen op mijn gevoel, mezelf afstemmen op mijn hart (‘dat wat is’), communiceren met daarboven, etc. Punt is alleen: mijn wakkere ‘ik’ beseft dat nog niet helemaal.

Maar ik voel wel een verandering. Ik merk het aan bepaalde dromen (over Heilige Geometrie, waardoor ik weet dat er een bepaalde codering in gang is gezet), contact die ik heb met de baby (‘Ik ben een geschenk van Thuis’) en dus die nieuwe kriebel: ik wil een boek schrijven, maar dan echt over mijn eigen leven. Over hoe ik mijn galactische oorsprong ervaar.

Meerdere thuishonken
Dus wat er werkelijk met je gebeurt als mens als de poort van je hart openstaat, en je de huidige illusie echt gaat ontstijgen. Je als het ware in contact komt met een ruimer deel van jezelf, dat voorbij tijd en ruimte reikt. Ik noem dat dus mijn galactische oorsprong. De Aarde is mijn Thuis maar ik heb meerdere ‘thuishonken’ in het universum. Ik ben op meerdere plaatsen tegelijk.

Af en toe vang ik een flits of een flard op, maar… nog wel weinig hoor. Denk nou niet dat ik hele spectaculaire dingen ervaar. Eigenlijk is het allemaal heel ‘gewoon’, zo voelt het althans. Het is mijn ‘natuur’. Maar ik ervaar in het dagelijks leven (in mijn ogen) wat te weinig van mijn ware natuur. En dat komt omdat ik kies voor oude patronen, beperkende gedachten, etc. Daarboven zeggen ze: ‘Je bent er al. Nu jij nog…’

Dagje vrij
Ja humor hebben ze wel…! Ze zijn ook echt heel nuchter hoor. Ook al verklaren mensen dit ‘telepathische gedoe’ nou juist als zweverig. Mijn club (zo noem ik mijn team van daarboven) is een stuk nuchterder dan ik ben. Ik ben het juist die geneigd is dingen anders te interpreteren dan zij me aanreiken of graag wil reizen door andere werelden, terwijl zij dan zeggen: ‘Het moet wel synchroon lopen met het aardse proces.’
En als ik door een bepaalde emotie of angst ga, en mijn ego een toptijd heeft, dan houden zij zich stilletjes op de achtergrond. Dan hebben ze een dagje vrij. Totdat ik weer bij zinnen ben, uit mijn drama stap en ben afgestemd op het grote geheel. Maar wat ik wel heel opwindend vind is dat zij nu ook aangeven dat het tijd is voor iets nieuws.

"Alles is er al; je doet het al, je bent er al! Je hoeft niet perfect te zijn om je eigen galactische oorsprong te ervaren, dat is jouw beperkte overtuiging. Je hoeft niet eerst zus en zo om te ‘verlicht’ te zijn. Dat is allemaal niet waar het over gaat. Het gaat om de afstemming. Het gaat om ZIJN."

Inwijdingsproef
Ze noemen het boek ‘Een inwijdingsproef’... Terwijl ik vooral heel veel zin heb om dit nieuwe boek te schrijven. Ik ben al een paar keer begonnen, afgelopen weekend nog… en dan stroomt het toch niet helemaal. Vandaag zeiden ze: ‘Doe het nou eens rustig aan. Wij willen je eerst rustig uitleggen wat nou de bedoeling is.’
Terwijl ik zoveel inspiratie heb, dat ik dacht al te kunnen beginnen. Maar er komt steeds nieuwe informatie, waardoor ik nu ook weet: ik kan beter even afwachten. Hun tempo, dat moet ik aanhouden. Ik ben geneigd zaken te snel te willen. Ze zeggen: “Dit boek word je gegeven. De snelheid waarmee het tot stand komt, hangt af van jouw innerlijke balans. Jouw balans, heeft onze grootste prioriteit”. Maar ze hebben nog meer tips voorafgaande aan het echte schrijfproces.

Niet alleen mijn feestje..
Bij dit alles mag ik jullie betrekken. Dus het is niet alleen mijn feestje, maar ook dat van jullie. Natuurlijk is het leuk om een boek over mijn leven te lezen, maar het is natuurlijk nog veel leuker zo geïnspireerd te raken dat je het gaat ervaren in je eigen leven. Gewoon wie jij werkelijk bent, wat jij hier komt doen, wat jij wenst te ervaren en te creëren, hoe jij je eigen synchroniciteit kunt scheppen, wonderen kunt ervaren!

En als jij ook het gevoel hebt dat je net als ik op dat nieuwe platform staat, en dat je wel genoeg zelfhulpboeken etc. hebt gelezen, dan helpt het om elkaar te inspireren. Ik merk namelijk aan mezelf dat ik echt mezelf bij de les moet houden, mezelf bewust moet afstemmen. Daarin kunnen we elkaar helpen. 2012 zal ons genoeg uitdagingen geven. Of ‘inwijdingsproeven’.

Opdrachten
Hoe ga ik jullie erbij betrekken? Af en toe schrijf ik een column, af en toe Twitter ik een bericht, af en toe maak ik een foto en dat deel ik op mijn website, op WantToKnow.nl, op Facebook en Twitter. Mijn club heeft me vandaag onder de douche laten weten dat ik af en toe ‘opdrachten’ krijg. Ik heb er al twee gekregen. Het eerste is de intentie van waaruit ik het boek dien te schrijven:

‘Tessa, onthoud je mindset dat alles er al is. Je doet het al, je bent er al. Je hoeft niet perfect te zijn om je eigen galactische oorsprong te ervaren, dat is jouw beperkte overtuiging. Je hoeft niet eerst zus en zo om te ‘verlicht’ te zijn. Dat is allemaal niet waar het over gaat. Het gaat om de afstemming. Het gaat om ZIJN. Dat proces dat ga je beschrijven in je boek. Jij hebt steeds het gevoel dat je meer universele ervaringen moet hebben, dat je eerst meer moet zien en voelen en horen, maar wij zeggen je: Je bent er al. Weet dat je het al HEBT. Vanuit die mindset schrijf je je boek. Laat je verrassen.’

Avatar: "I SEE YOU" - "Wij zijn verbonden met elkaar, de natuur en het universum in een onlosmakelijke energetische balans van informatie-uitwisseling"

Heimwee
Ik merk ook dat ik hier heel blij van word. Voor mij is dit boek nu een soort stok achter de deur. Ik dwing mezelf op een inspirerende wijze aan de slag te gaan met de kennis die al in mij zit. Ik vind het een leuke afwisseling naast mijn dagelijks leven (werk, gezin, etc.). Het helpt me om feeling te houden met een stukje Thuis. Laatst heb ik de film ‘Avatar’ opnieuw gezien (was op TV) en dat weekend erna voelde ik zo een heimwee. Naar een wereld die ik ook ken en die ik hier zo graag wil helpen neerzetten. Het gebeurt al. We zijn er al druk mee met zijn allen.

Maar het is soms wel afzien, dat vinden jullie vast en zeker ook. Terwijl je ergens diep van binnen een soort vanzelfsprekendheid voelt dat het ook anders kan. Door dit boek en de dingetjes die ik tussendoor post via Social Media kan ik contact houden met die wereld. Dat geeft mij een heerlijk gevoel. Hopelijk helpt het jou ook.

Ceremonie
Die andere opdracht is toch een beetje vreemd om neer te zetten. Nou is niets ‘menselijks en universeels’ mij vreemd. Ze hebben me gevraagd of ik een ceremonie wil houden voordat ik aan mijn nieuwe boek begin. Hier kun je meer lezen wat ze daarboven zeggen over de mooie betekenis van een ceremonie. Wij moderne westerlingen beschouwen het toch een beetje als iets geks. Ik zit ook even te denken: ‘Wat zal ik eens verzinnen? Moet ik het in de tuin doen? Welke voorwerpen zal ik erbij halen?’
Ik heb het wel eens vaker gedaan hoor. Een paar keer. En altijd was het een bijzondere ervaring. Maar het voelt soms ook wel een beetje gek en vreemd. Vandaag zeiden ze nog tegen me:

 ‘Maak het niet te ingewikkeld. Open gewoon je hart. Het is om je intentie te bekrachtigen, je ideeënstroom op gang te helpen, je creatiekracht te vergroten, controle los te laten, het proces te laten gebeuren, onze samenwerking te verstevigen en hemel & aarde te bewegen jouw magisch universum in het dagelijks leven te ervaren. Te doen wat hier te doen is. Want uiteindelijk heeft dit een heel aards doel…het neerzetten van de nieuwe wereld in je realiteit.’

Geen controle
Ik ga het wel doen. Ik zal wel een paar foto’s maken en jullie deelgenoot maken van het effect van de ceremonie. Misschien is het leuk om zelfs ervaringen uit te wisselen op Facebook bijvoorbeeld. Ik heb het gevoel dat ik in 2012 wel zoet ben met dit boek. Dat jullie gewoon een jaartje met mij meelopen, en ondertussen zelf jullie eigen magisch universum vormgeven. Zo versterken we elkaar in het veld dat mens en materie met elkaar verbindt. Dat gaat gewoon vanzelf. Ik voel ook dat ik geen controle mag uitoefenen op tijd, deadlines, etc. Ik mag helemaal niks weten over het creatieproces.

In het boek zal ik jullie vertellen over wat ik allemaal heb ontdekt de laatste paar jaar, wat ik allemaal heb ervaren, wat ik in 2012 ervaar… Zo is het contact met de baby in mijn buik al heel bijzonder. Maar ook heb ik aparte gevoelens bij de bevalling. Dat wordt ook een heel avontuur.

Maar voor nu… is het klaar. Komende dinsdag ga ik lunchen met Guido en dan gaan we bespreken hoe ik kan samenwerken met WantToKnow.nl om dit alles in gang te zetten. Zoals je weet het ik samen met Guido deze website opgericht en we hebben een bijzondere vriendschap. Hij reageerde ook heel enthousiast op mijn idee; ik weet echter niet hoe vaak ik iets zal posten hoor! Ook deze vorm van controle ‘moet’ ik loslaten. Het wordt gewoon een organisch proces.

We zijn als kinderen in een speeltuin. De ene keer zijn we blij en lachen we, de andere keer stampvoeten we en komt er niets uit onze handen. Of zijn we zo druk, dat we vergeten er een verhaal over te maken. All is well. Ik vertrouw er maar op dat ze daarboven een soort perfect plan in hun hoofd hebben. We zien het wel!

Liefs Tessa

51 gedachten over “Klaar voor een nieuw experiment..?!?

 1. Tjonge, wat zitten wij altijd op één lijntje. De schrijver weet van niets maar de lezer wel. Ik vind het altijd heel apart om jouw stukjes te lezen, het resoneert altijd heel erg met mij. Een gevoel van, he en aah, zie je wel, dat is precies wat ik ook bemerk de laatste tijd. Je raakt me elke keer weer, ga zo door Tessa!

  Tijd voor een mooie tijd, al moeten we heel wat doorstaan. The times they’re a changin’.

  1. Tessza is de cruciale Miss ing Link van heel Want To Know, als ze er niet isz, dan mist er Iets Cruciaals, en voor nu nog even fijn aan de zigeuner rokken trekken van Eye, ik word er warm en blij van, van jullie, mocht niet van Dawn, ik werd de aanminnig, te godsdienstig van Tessa, moet zei nodig zeggen, Dawn, pffffff, Dawnie als je nou niet zo koppig trots was dan kwam je hier belangeloos weer eens terug op Wtk, op Argus vinden ze je niet aardig, deed mij pijn aan m’n ogen, zo jammer, ik heb wel wat met jou Dawnie en dat zal altijd zo blijven, de mooiste diepste voor de vuist weg schrijfsels hebben we van jou Hieroooh gezien, niet op Argus… Ooh jah nog wat Dawnie, je hoeft niet bang te zijn voor Cozz en Monika toch?

   Idee voor jou en mij Tessa, die woorden moeheid is herkenbaar, zullen we synoniemen gaan verzamelen en de Engelse (Online) Webster als inspiratie gaan gebruiken, in het Engels kan je 5 talen tegelijk spreken en woorden van 600 jaar oud worden dan niet vergeten en ook niet geschrapt, integendeel, ik voel mij zo fijn ‘braadworst’ vandaag, free style, dat is de oplossing, je laadt elke denkbaar woord met Jouw Energetica Tessz, dat is Het Geheim, heb Eye ook erg, daarom kan Eye in 2 alinea’s vaak zoveel zeggen..

   Een voorbeeld van een bijzonder Anglo woord dat oeroud isz; “Procurement” …

   Talk Talk – The Rainbow – 1988
   http://www.youtube.com/watch?v=hCZnXg0vNs0

  2. Woordenmoeheid.. Tja, klopt ook bij mij..

   Het is wéér een spiegel heb ik ontdekt.. Het diepe is wel te vertellen.. Alleen.. wanneer je dáár begint te vertellen..
   Of andersom (!) gezegd: niet van hier naar het ‘diepere’ lullen, zoals ik nu doe.. Want voor je het weet is het ouwehoeren..

   Luisteren, voelen, en daar woorden bij ‘maken’.. Ze komen dan.. als ‘geroepen’… En dan is er geen woordenmoeheid, nooit. Zuinig zijn.

   En soms… is er eerst

   of

   vóór alles..

   s t i l t e

  3. Soms is het in het Engels (engelentaal) gemakkelijker om gevoelens onder woorden te brengen, ze dragen de juiste energie. Het Nederlands kan zo koud zijn, zo calvinistisch nog.. Je moet wel een ware woordkunstenaar zijn, zoals Carmiggelt of Toonder, om er wat van te maken.
   Stromen klinkt zelfs hard en flowing klinkt veel zachter.. Om maar ‘ns wat te noemen..

  4. Van woordenmoeheid naar informatiemoeheid. Daar zit ik nu mee. Alles lijkt mij allemaal een eeuwig herkauwen van dezelfde informatie. Resultaat : een gevoel van onbevredigdheid. De honger wordt niet gestild. Ik wil vooruit maar krijg steeds weer hetzelfde onder ogen, alleen anders verwoord. Het probleem ligt vast bij mij, ik moet iets snappen anders kwam het niet steeds weer terug. Alert blijven dus, Anel en wachten op het déclic…

  5. @ Anel…misschien moet je het maar een keer van nemen…gewoon lekker leven, alles doen wat je wilde doen en nog niet gedaan hebt….het leven ervaren….want je hebt helemaal gelijk….het draait zich ook allemaal om hetzelfde…niemand weet precies hoe en wat…en zo is dat waarschijnlijk al duizenden van jaren…:)

  6. @Hyper.

   Sorry hoor,maar voor mij ben je een ouwe geile bok.Alle posts van jou gaan over het vrouwelijk geslacht.En dan gevolgd door een utube liedje.Je bent zoooo voorspelbaar.Je moet eens naar een arts.

  7. @Monika, Engels komt toch voort uit een verbastering van Kelten, Angelsaksen en Vinkingen of zoiets? Ooit geleerd en geweten, zoiets was het wel dacht ik.

  8. Contra tegen de krib van de bok met de horige horende horentjes en lallende laffe verschrompelde kerst ballen van Sint Angst August en z’n paapse berenbende dan toch zekers, met de groeten uit de UnaaitmeStates..

   alaaf laveloos gegroet van opperhoofd Gefundenes Fressen en Chief Sitting Duck..
   Dusz euhm toch niet altijd Engelen Taal dat Anglais “wat do sizze” (Westerlauwers Fries)

   Alles is zo voorspelbaar als je het niet zelf hoeft te Beleven, “zoepen, peopen en op de proeme kroepen” (schijnt een Drentse uitdrukking te zijn).
   Maar gezellig welkom dat jij ook weer van de partij bij ons aanwezig bent Contra.

   ooh ik snap de kift al, ik dacht al, wat is het probleem, maar het is onder het artikel van knappe Tessa, sjaah dan moet je lef hebben om iets te zeggen, of je bent een sukkel, geen tussenweg mogelijk, maar let maar op, ik neem die onmogelijke tussenweg, vannacht ook gedaan, eindelijk weer eens een goeie residentiële House dj in ons regionale internationale mega jumbo etablissement vlak over de grens, fijn feesten kan alleen nog maar in de Heimat, ik snapte er al niet veel van, maar nu is alles duidelijker, daar reageren ze ook zo, je bent of pro pimp of een loser als je avances maakt of iets dat er op lijkt, dat hangt van de goedkeuring af van de Koningin in Kwestie, is groepspsychologie,

   en neeeh Contra het is geen toeval dat ze niet toeschietelijk vrolijk reageert, dusz erg STerk sta ik niet, maar ik weet dat dat een aanleiding is voor andere kiftende loser sukkels om te gaan bashen, I Know, vannacht weer meegemaakt, over voorspelbaar gedrag gesproken, pffffff, lamaar…

   http://www.majstro.com/Web/Majstro/adict.php?gebrTaal=dut&vk=0&ps=0&bronTaal=dut&doelTaal=fry&teVertalen=jij

   Let op die mááchtige Back Beat!!

   Daniel Lohues – ’t Giet zoals ’t Giet
   http://www.youtube.com/watch?v=Ds4V9O3yV_8

   Het verloren Triljoenen relaas van David is conform de Speech van Jim Marrs van een tijdje terug;

   Jim Marrs – The Trillion Dollar Conspiracy & the NWO (2010)
   http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=M2AfT8bD–M

  9. Herstel, betere versie in de aanslag, niet die zachte lauwe flauwe weke zonder bot-tum verstevigende drum beats;

   De steviger rauw dauwende uitvoering met de des betreffende goed stoempende back beat in kwestie waar ik het over had;

   Niet janken Contra als jouw kleindochter van 19 spontaan op het eerste gezicht denkt dat ik een interessante partij ben, vannacht nog weer meerdere malen meegemaakt, in die zin ga ik de toekomst met vertrouwen tegemoet, niet iedereen is een uitgebluste verkalkte verzakte uitgetraande tuut pruim tabak op een zekere leeftijd, zonder anabolen, knap van mij hèh?!

   Skik – ’t Giet Zoals ’t Giet
   http://www.youtube.com/watch?v=YIZRt8sfRVY

  10. beton paaltjes zijn ook al Voorspelbaar, nou moeh, altied ut zellufduh, duuuuhhhh..

   bende gij gomo Keessie Zwijnstein Contra?

   moet je eens op Argus gaan kijken, totale paniek discussie uitgebroken, de mediale annuele Waarheid doet sommigen te pijn, dat er breed maatschappelijk onpasselijk Spirrie Irrie Gomo Social Engineering gaande isz, en verdomd als het niet waar is, van de week in een gratis Drents regionaal advertentie blaadje stond inderdaad breed uit een artikeltje van wederom een nieuw educatief curriculum initiatief om al vroeg op de primaire school intensieve X voorlichting te gaan geven, Common Purpose is overal.. (in samenwerking met onze Gemeentelijke Belangen Organisaties)..

   Skik – Betonpaolties
   http://www.youtube.com/watch?v=MgkJwKlOh9E

  11. Hyper…graag ga ik een keer met je mee naar de disco 🙂
   Jij bent een man op beste leeftijd, ervaren, charmant, goodlooking, intelligent, humor hebbend en open-minded….die Contra, oude***(oeps…gecenseerd door de wtk redactie) weet niet waar hij het over heeft.

  12. jaah doen we zeker een keertje Monika 😉

   jij houdt ook van sferen en muziek en ritme en en en, waar ik kom is vaak zo’n tweetalig Duits blond klein van stuk ijskonijn achter de kassa, die voelt altijd wel dat ik haar leuk vin, de lelijker en korter af ze doet de aardiger ik ben tegen haar, dat is haar front om de lastigste foutuh vervelende overbezopen gastties in het gareel te tremmen, van haar kan ik het altijd wel goed hebben, ze heb de wind er goed onder, een tijdje terug probeerde ze me uit, ik werd er verlegen van, en ik fantaseer dit niet, was niet dronken en ik zeg niet wat ze deed, ik wist niet wat ik zag, vond ze lachen zeker, die uitsmijter stond er met een uitgestreken stalen gezicht bij, liet me niet kennen, leek me veiliger, maar goed ik weet nu dat ze echt mooie benen heeft, ze is wel een paar koppen korter dan ik, velen zullen haar wel een sacherijn vinden, ik kijk daar wel door heen, ik ben bang dat ze ook in een bordeel werkzaam kan zijn geweest, misschien waarschijnlijk helaas, kan me niks schelen, leuk is leuk, dat is een gevoel..

   zij komt uit een ander land en ook nog een andere wereld, zo zie ik dat..

  13. Wel lachuh trouwens dat Cunt-ra nu zijn pijlen op jou richt , hyper . Wat zou die ouwe sikkepit toch dwars zitten . Oudhollandse aambeien ?

  14. @ hyper…wat je hebt mee gemaakt is doodgewoon in Duitsland, zo zijn de vrouwen daar allemaal 😉
   Wat een verhaal. Je moet wel stoer zijn. Zo maar alleen in het buitenland en dan meteen gaan….dat weten we dus (nog)niet, behalve mooie benen :)Ik heb veel fantasie:)

 2. we want information. Not by hook or by crook.
  Selfullfilling prohecies is the only way to get them.
  He soulsister and brother let we are enjoying to play the the See-saw of our Live together. Sparkling like fireworks.

  1. hoi bewustwording is inderdaad niet voor watjes maar wie niet met bewustwording bezig is of om het beter te zeggen het voelt kan het niet vatten maar tis intens

 3. stromen kabbelen meegaan reizen bewegen stralen liften communiceren wandelen huppelen bellen voortschrijden kwantumspringen bilocaliseren en niet gewoon vergeten: Ga zo door!

  Hoezo weinig woorden in onze moerstaal? 😉

 4. Monika als mij niet vergist het anglo-saksisch. Er woonden toen ook Kelten die hun stempel op de huidige Engels hebben gedrukt.
  Als we het over talen hebben. Het Fries heeft roots uit de Engelse taal. Waren de Engelsen in ’t Fryske Gea geweest of gingen de Friezen naar Groot-Brittanië?

  1. @ lezer…het is Nederlands/Duits….dat wist u niet, he?! :)…eigenlijk had ik de antwoord graag van Eye gehad. Ze is vol loof over het Engels, misschien niet wetend dat haar eigen taal aan de wieg stond….

  2. @monica
   Het Engels heeft als basis het Angels en Saksisch, van de Germaanse stammen de Angelen en de Saksen. Kwamen er later bij : het Vikings van de Vikingen, het Normandisch (oud Frans) van de Normandiërs en het Latijn, plus Indische en Arabische leenwoorden.

 5. Anel. Hoe creatief bent u? Uw expressie is niet alleen woord en geschrift? Het is ook vrij simpel in uw hart weet u alles al. Wat u zegt en schrijft houdt het niet te lang vast. Durft het ook los te laten. Loslaten geeft rustpunten en dat is wat Guido bedoelt met vooraf de stiltes. Van loslaten raak je van binnen weer leeg en kun je daarna nieuwe inspiratie naar binnen trekken en direct verspreiden. En in herhaling treden so what. Alles wat mooi is een tekst een lied een gedicht een tekening een foto de natuur de mens de plant het dier de mineraal galmt als een echo na. Zijn we ook allemaal dan niet gelijk? Wij zijn allemaal uniek maar hebben allemaal dezelfde oorsprong. Durf ook terug te gaan naar de kleine dingen uit het leven. Niet alles hoeft groots te zijn. Blijven genieten en verwonderen niets forceren. Gun uw zelf tijd en ruimte. Niets is vervelend om tegen jezelf te vechten. U gaat het verliezen. Een kopje thee in alle rust drinken wil ook eens helpen. Laat het over u heen komen. De storm komt en vertrekt ook weer. Gelukkigj zijn we elke dag niet van hetzelfde. Zelfs bloggen kan een verslaving worden? Afwisseling van spijs doet eten. Ik groet u.

  1. @Lezer
   Dankje. Lees vanochtend in Ode dat verveling best heilzaam kan zijn.
   ‘k Zou nochtans beter moeten weten, alles rustig naar mij toe laten stromen ipv te blijven zoeken.
   Of was het gewoon watertekort ?

 6. Die Monika, vielen Dank.
  Im Östenreich möchten die Schoeler von heute ab nicht mehr einander mit Aufwiedersehen gruessen. Wie das Dorf heisst weiss ich nicht mehr. Man muss Gruess Gott sagen. Das ist nett. Ist die wirkliche Erklaehrung dass die Leute in der Naehe von dem Gott wohnen ganz hoch in den Bergen? Oder spinst der Gymnaiumfuehrer im Blaues hinein.
  Entschuldigung fuer die Sprachefehler. Viele Jaehre her habe ich Deutsch wie Abitur gemacht. Tsuess.

  1. @ Lezer…Ik weet niet waar u dit verhaal vandaan hebt maar in heel Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland zegt men Grüss Gott. Dit heb ik een heel groot gedeelde van mijn leven gehoord en gezegd.
   Het is een soort meditatie van de inboorlingen, die worden allemaal gechanneld door, U raadt het al….de enig ware…god…linea recta 🙂

  2. Trouwens Lezer….sehr nett von Ihnen, dass Sie auf deutsch schreiben. Hier und da sind ein paar Fehler zu entdecken, aber in Anbetracht dessen, dass es höchstwahrscheinlich sehr lange her ist, dass Sie zur Schule gingen, finde ich es garnicht schlecht.

 7. ja Cozmic als Klaas Vaak zand in uw ogen strooit. En u die kijkertjes niet meer open kunt houden. Is het tijd voor bed en gewoon een worden met de Cosmos. Mooie dromen zijn niet altijd bedrog. En een troost hebben we allemaal. Als we bij de Hemelpoort staan om binnen gelaten te worden kunnen we in iedere geval zeggen wij zijn professioneel timmerman geweest want we kunnen goed zagen. 😉

 8. Het eerste wat ik zou doen is ‘die club van boven ‘ ontslaan , kom je hier op aarde met zogenaamde vrije wil en zit er zo’n koppel in je hoofd te werken met hun visie over hoe , wat en wanneer .
  Een ‘gids’ op moeilijke momenten , ok . Maar permanente begeleiding in het hoe en wat en wanneer gaat mij te ver , alsof ik hun leven hier moet leiden .
  Hoe zit het dan met je eigen hoger zelf ? Is dat te stom , zijn zij slimmer ?
  Wie zijn die gidsen , wat willen ze van je , welke agenda dienen ze ?
  Je laten leiden is één , je laten misleiden is een ander .

 9. Cozmic,
  zo Boven, zo Beneden. Als u in 3d niet laat misleiden dan kunt u vanuit gaan dat in contact met zielen uit alle dimensies(incluisief uit 3d), u zich ook niet laat misleiden. Waarom weet ik dat? Omdat door bewustzijnsgroei u dat onderscheid kunt maken.
  Ik heb zelf niets met wezens(zielen) uit andere dimensies al weet ik dat ze bestaan. Mijn leerschool en vormgeving is in 3d op Moeder Aarde en contact maken met die zielen (van vlees en bloed). Verder ben ik een deeltje van het geheel wat Natuur heet en dat draagt ook bij tot mijn persoonlijke bewustzijnsgroei.
  Hoe ellendig u de wereld om uw heen ook ervaart, vergeet niet u instaat bent van uit uw eigen Kracht onze wereld te veranderen.
  Ik weet van mezelf goede raad is duur. En angst, zo als u weet, is altijd een slechte raadgever.
  Dat vertrouwen moet u gewoon hebben en ik treed misschien voor u in herhaling, maar in een nutshell betekent dit:
  door uw goede intentie vanuit uw hart kunt uw gewoon niet misleid worden door welke ziel dan ook.
  In welke situatie dan ook en dat meen ik oprecht u kiest gewoon het juiste als u meer op uw intuitie vertrouwd.
  Dit is mijn waarheid, zoals ik het ervaar. Heeft u er niets aan of vindt u het bullshit; even goede vrienden. Succes.

  1. Lezer ,
   zelfs “Bullshit ” heeft zo zijn waarde , in het Nederlands zou het gewoon koemest heten . De rozen kunnen daar niet genoeg van krijgen en gedijen er altijd wel op .
   Ik heb gewoon mijn vraagtekens bij het feit dat het navigatiesysteem soms de bestemming en de route zelf uit lijkt te kiezen .

  2. jah ik heb het ook niet op ‘de Groep’, ‘het Collectief’ nog wel, wat is in the name van een code woord, de bijenkorf van de CyBorg..

   je laat je leven toch niet leiden door een astraal spinnetje dat uit het Niets op je hoed verschijnt en na tien centimeter weer in het Niets verdwijnt?

   Dat spinnetje weet alles van haar maar Zij weet niets van dat spinnetje, dat is het gevaar met minderwaardigheidscomplexen, voordat je het weet worden de omissies, de zwarte gaten in jezelf ingevuld door krachten waar je Niets van weet.. Ik heb een tijdje terug een opname gezien van Lady Gaga Gaga nog voordat ze opgezogen was door Hollywood, god wat een leuke meid was het, alleen toen al zwaar emo beschadigd, god mag weten door wat, ik heb m’n vermoedens hier wel over, ik heb met haar te doen zoals ze nu isz, dit doen ze dus met onze liefste vrouwen, ik heb 10 keer liever een bezeten ‘foute’ Lady Gaga Gaga, dan de eerste de beste nitwit burger trut die echt niets weet en alleen maar denkt dat ze goed bezig is, Anita & Ingrid Incorporated, Wilders stem vee..

   In de show bizz en dusz de P bizz wordt hier ook op grote schaal gebruik van gemaakt, Adam Curry vertelde dat hij in het verleden nauw heeft samen gewerkt met Whitney Houston, hij vond Haar in die tijd zeer wezenloos vreemd koud overkomen, zeker voor een 19 jarige tiener die plezier in het leven zou moeten kunnen maken, in die tijd, zo vertelde Adam tijdens z’n noagenda radio show, in die tijd wist Adam nog niets over de Mkultra technieken waar de meeste sterren en sterretjes mee doorboord zijn door hun handlers…

   Proof of Satanic Presence with Lady Gaga and the Pope Benedict XVI on LIVE TV
   http://www.youtube.com/watch?v=c1c9K17Qi8c

   Quote cozmic 21 februari 2012 om 01:43 :

   ” Het eerste wat ik zou doen is ‘die club van boven ‘ ontslaan , kom je hier op aarde met zogenaamde vrije wil en zit er zo’n koppel in je hoofd te werken met hun visie over hoe , wat en wanneer .
   Een ‘gids’ op moeilijke momenten , ok . Maar permanente begeleiding in het hoe en wat en wanneer gaat mij te ver , alsof ik hun leven hier moet leiden .
   Hoe zit het dan met je eigen hoger zelf ? Is dat te stom , zijn zij slimmer ?
   Wie zijn die gidsen , wat willen ze van je , welke agenda dienen ze ?
   Je laten leiden is één , je laten misleiden is een ander . ”

   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/klaar-voor-een-nieuw-experiment/comment-page-1/#comment-77491

  3. Gidsen, engelen, mensen, dieren, omgeving, wijzelf, van binnen, alles komt op in ons bewustzijn. Het enige werkelijke. Laat niet toe dat de buitenwereld of je illusionaire zelf je fucken. Zwaar, oke, dat is vanuit het perspectief van je illusionaire zelf. Het kan wat tijd en energie kosten maar je hogere zelf kan dan uiteindelijk wel vrijuit ademhalen. Een fris nieuw leven tegemoet…

  4. Bewustzijn heeft ten eerste met loslaten te maken. Dit kan alleen met bewust zijn. Zie, voel wat er met je gebeurd. Los de blokkades op in jezelf, dan resoneer je niet meer zo met de buitenwereld vanuit die blokkade. Dan krijg je overzicht. Doorzie en daarna overzie het probleem e.d. Alles is op te lossen, te verbeteren. Alles is mogelijk, als het uit het ware bewustzijn komt. Dat wat wij zijn. Dat wat is, doorweven met alles. Negativiteit, kwaadwilligheid, allemaal opgekropte energie, gesloten licht. Het bundelen van energie is gevaarlijk. Soms gebruikelijk maar pas op dat het niet je bewustzijn aantast. Dit gebeurt al veel te veel in de wereld.

   De Openheid, daarin zijn wij sterker dan de sterkste leeuw.

  5. Bewustzijn is niets meer dan versnelling van het oplossend vermogen om het inderdaad voorgoed los te laten, kan je dat dan niet dan zit je hele leven vast in kale schedel AUHM denken.

   Pure ‘waste of life time’…

  6. Dat is zeker jammer. Niet teveel mee bezig zijn dus. Had ik al begrepen. Vandaar dat ik de levenslessen maar weer gewoon tot me laat komen door het leven te leven. Geeft weer openheid, voorbij het dode punt wordt het leven weer heel aantrekkelijk.

  7. Leven is opbloeien Martijn, afhankelijk van een ander is je laten blokkeren, jezelf wezen is al een hele opgave, maar daar voor durven uit te komen is helemaal bizar, wie doet dat nou?! haast niemand toch ?! en doe je dat dan toch dan heb je gelijk weer die stempel met EGO te pakken. Wees als kruimeltje ;”Krijg allemaal de klere…”.

  8. Kijk Paul, daar zit het verschil. Je moet wel een hele grote ego zijn, die energie ergens in je hebben, om erdoorheen te breken. Dit is niet voor zacht gekookte eitjes.
   Of je moet tot aan zelfmoord toe zijn, hier heb je een sterk gekrenkt ego voor nodig.

   Het is de enkeling die zo ver wil gaan om zichzelf continu 24 uur per dag in de gaten te willen houden. Dat omdat ie weet dat ie in de maling is genomen, z’n geest verneukt door omgevingsfactoren. Dit alles kunnen doorzien, daar moet je voor tot het uiterste willen gaan.

   Het doorzien van het schijnspel in de wereld maar ook in onszelf. Daar komt een hele nieuwe wereld uit tevoorschijn. Heeft allemaal met energie te maken maar dat weet jij best. We kunnen de wereld alleen genezen door eerst onszelf te genezen van alle onheil. Niet alles is op te lossen hiermee maar een hoop wel.

   Iedereen moet zichzelf eens diep onderzoeken, zien waar de blokkades zitten. Zoek ook eens op chakra’s hoe blokkades op te lossen. Het valt niet mee vanuit ons inziens. Toch is er iets wat altijd hetzelfde is en blijft, het redt onze ziel uit de duisternis en laat ons en het leven schijnen. Niemand gelooft het, toch is het zo.

  9. Het EGO is niets meer dan het stoffelijk denken, die graag naar een naampje luistert en graag zich wil voordoen als een ingekleurd hokje op deze planeet, goed en of slecht, links of rechts en of beiden. Het is het eigenwijze willetje wat steeds zijn toespoor zoekt over de weg, niet de bestuurder (ziel) die aan het stuur rukt en gilt “aaaaaaaaaah nee, wtf!!! niet doen…..”, vaak gaat dat besturen dan ook geheel niet naar eigen wens en gilt het EGO dan ook ik elke woordelijke vorm van “DDUIZENDBOMMEN EN GRANATEN” taal alles om de oren.
   Wakker worden is het ontdekken ervan, tot op een dag je geheel wakker bent en de hele zwik kan loslaten, wat ga je dan verder doen?! anderen helpen natuurlijk die ook nog vast zitten, mits die natuurlijk verder willen, want anders is het weer zo ongezellig in je eentje daarboven, in alle frequentie aspecten gezien.

  10. Paul, we kunnen niet meer dan ons zegje doen. Wie zoekt die zoekt, wie het verstaat, die ene onverlaat, is uitverkoren door zijn eigen bewustzijn om zich vrij te ware in deze onvergetelijke trip in een uiteen gestrekte kosmos waarvan begin en einde alleen in onszelf te vinden is. Wij zijn alles en tevens niets. Oneindige Stille Liefde. Zelfs die woorden halen het niet. Het is zoals het werkelijk is.

 10. @ allen
  Ik zet het maar even hieronder ,als experiment is het te gek .Ook de uitwerking is imo fantasties. Wel een hele zit maar meer dan de moeite waard ( vind ik dan toch)http://www.youtube.com/watch?v=u1-PMyv9UEM&feature=player_embedded#!

  1. Marcel , inderdaad een leuke docu . Kost wel een hoop tijd en geld om zulke trucs voor elkaar te krijgen , maar dan heb je ook wél wat .

  2. @ cozmic
   Ik heb helemaal in de kreukels gelegen, en vond het prachtig. Het is de ultieme spiegel haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.