Advertentie

Waarom dient OMT-info ‘geheim’ te blijven..??!


*

Waarom dient OMT-info ‘geheim’ te blijven..??!

2023 © Leon de Winter | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Vorige week stuurde gezondheidsminister Ernst Kuipers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij waarschuwt dat “deskundigen vrijelijk vanuit inhoudelijk perspectief (moeten) kunnen discussiëren en soms zelfs controversiële standpunten naar voren (moeten) kunnen brengen, zonder daarop elders aangesproken te kunnen worden.” Dus komt hij tot de conclusie dat “het belang van het functioneren van het OMT, en daarmee de Staat, mijns inziens zwaarder (weegt) dan het belang van openbaarmaking van deze documenten.” Ofwel: Kuipers wil niet dat wij te weten komen wat er in het OMT is besproken.

Waarom niet? Wat is in het OMT gezegd dat het functioneren van de Staat zou bemoeilijken als het wordt geopenbaard? Het ging – for God’s sake – om het beperken van de schade van een besmettelijke luchtweginfectie, niet om militaire geheimen. Daarover discussiëren kan niet of nauwelijks ‘controversiële standpunten’ bevatten. Wel controversieel waren de gevolgen van dat overleg: we werden onderworpen aan vrijheidsbeperkingen die ongekend zijn in tijden van vrede.

Tegelijkertijd beweerde vorige week de chef van de AIVD dat er in ons land sprake is van ‘anti-institutioneel extremisme’. En ook, toevallig, stuurde minister Hugo de Jonge een tweet de wereld in waarin hij er impliciet voor pleitte dat Marianne Zwagerman, die voor de Telegraaf een populaire online-column schrijft, haar mond moet houden.

Conglomeraat
Er is de afgelopen jaren het nodige gebeurd waardoor het vertrouwen in de klassen van deskundigen, bestuurders en media-mensen ernstig werd beschadigd. Dat ligt niet aan de burger. De besluiten die de overheid tijdens de pandemie afkondigde, werden meestal braaf door de media uitgedragen.

Wie toen een echte controversiële mening uitdroeg, werd in veel media symbolisch en op straat lichamelijk neer geknuppeld. Artsen die niet wilden wachten op verlossende vaccins – vaccins die er nu van verdacht worden niet te werken en buitengewoon veel bijverschijnselen te veroorzaken – werden door overheidsinstanties bedreigd.

Vanaf het begin, zo stelde ik vast, waren er talloze virologen en epidemiologen die heel anders dachten dan de deskundigen die aan overheden waren verbonden of in de talkshows opdoken. Maar die andersdenkende critici werden gedemoniseerd.

Vanaf het begin, zo stelde ik vast, waren er talloze virologen en epidemiologen die heel anders dachten dan de deskundigen die aan overheden waren verbonden of in de talkshows opdoken. Maar die andersdenkende critici werden gedemoniseerd. Sommigen verloren zelfs hun baan, en dus hun bestaanszekerheid. Een conglomeraat van overheden-deskundigen-mediaorganen ontstond dat geen tegenspraak of kritiek toeliet. Maar het was een kwestie van tijd voordat hun censuur niet meer houdbaar werd. Die tijd is aangebroken.

Verschillende wetenschappelijke rapporten tonen inmiddels aan dat lockdowns en mondkapjes niet helpen en dat te veel injecties met Covid-19-vaccins kunnen leiden tot ondermijning van het natuurlijke afweersysteem. Krampachtig probeert dat conglomeraat zijn positie te behouden, maar het internet is nog altijd wild en valt moeilijk te controleren – tot het fatale moment (wanneer?) waarop de EU gaat filteren om ‘nepnieuws’ te bestrijden.

Binnen deze context zijn de afwijzing door Kuipers, de waarschuwing van de AIVD-baas en de oproep van Hugo de Jonge om Zwagerman te cancellen een tragische gotspe. Het is noodzakelijk om je continu af te vragen wat de bestuurlijke en medische elites beweegt nu de meeste journalistieke elites hun kritische rol niet meer dragen. Ja, dan krijg je samenzweringstheorieën en begin je je af te vragen of alle bedoelingen goedaardig zijn of dat we de omtrekken van verborgen agenda’s zien schemeren.

Nepnieuws
Overal in de westerse wereld ontstonden er conglomeraten tussen overheden, Big Pharma en media, zoals bij ons. Ze laten laten zich niet makkelijk bedwingen. Overheden blijven nog steeds via ngo’s, universiteiten en dociele media proberen om kritiek op het beleid ten aanzien van pandemieën te delegitimeren, en dus beweren ze dat het internet moet worden gefilterd en dat verstandige mensen geen aandacht moeten schenken aan berichten die twijfel zaaien aan de wijsheid van overheden en deskundigen.

Al die westerse overheden waren tijdens de pandemie, op voorspraak van deskundigen, zelf de grootste verspreiders van nepnieuws. Vroege Amerikaanse beleidscritici als Martin Kulldorff, John Ioannidis en Jay Bhattacharya werden kapotgemaakt. En wat me in toenemende mate verbijstert is het gemak waarmee hele beroepsgroepen meeliepen, zwegen, en wegkeken, terwijl lockdowns levens verwoestten.

Op dit moment pogen de betrokkenen bij het pandemiebeleid brede discussie over hun besluiten te ontlopen; stel je voor dat het al vroeg bekend was dat het virus organisch zou muteren tot een gemiddelde griep, en dat dus alle paniek en alle vaccins en alle vrijheidsbeperkingen onnodig waren – welke betrokkene wil dat laten onderzoeken? Nee, zegt Ernst Kuipers, niemand mag weten wat er in het OMT is gezegd.

Experimenten
Ik kan er in dit verband niet omheen: ik ken behoorlijk wat medici, allen integere mensen. Dus ik begrijp niet wat er in operatiekamers gebeurt wanneer hoogopgeleide teams in zestienjarige meisjes snijden voor ‘geslachtsbevestiging’ (mastectomie, ofwel het verwijderen van de borsten). Er zijn nauwelijks artsen die deze chirurgische vorm van Middeleeuwse geestuitdrijvingen openlijk durven te bekritiseren. Als medici deze wandaden bij kinderen goedkeuren, nee, erger: eraan meewerken, dan vrees ik dat ze zich zo goed als alles veroorloven, misschien zelfs experimenten met onze bevolking. Maar de AIVD verwacht van mij dat ik vertrouwen blijf houden in onze elites.

* * *

AANRADER!
Een prikkelende en uitdagende roman over de grote vragen van onze tijd. In een duizelingwekkende vaart stuurt bestsellerauteur Leon de Winter de lezer naar een nabije toekomst, waar de meritocratie op haar laatste benen loopt. Dit is vintage Leon de Winter die terugkeert in zijn geboortestreek.

Het fascinerende verhaal:
Het is 2047. Nico Levi wordt verantwoordelijk gehouden voor bloedige opstanden in West-Europa. Zijn populaire blog zou ‘desinformatie’ en ‘haatpraat’ hebben verspreid. De overheid jaagt op hem, maar hij houdt zich ergens in een Brabants dorpje schuil.

In 2025 werd zijn zoon Max door onbekenden doodgeslagen. Max had een paar Crazy 1’s bij zich, de sportschoenen die voor basketballegende Kobe Bryant waren ontworpen. De basketbalschoenen verdwenen. Supercomputers maken in 2047 mogelijk wat in 2025 niet kon; met nieuwe informatie hoopt Nico de Crazy 1’s te traceren en de dood van Max te wreken. 

(klik voor lead naar onze bookshop op de illustratie)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.