Advertentie

Geld, groen-doen én Ruud Koornstra…


Geld is de grote boze wolf.. Ja? of Nee? NEE, dat is onze mening.. Regelmatig delen mensen hier op de site hun reacties onder artikelen, en regelmatig zit daar het onderwerp ‘GELD’ bij.. Wat een aardse modder. Of was het hemelse pudding..? Hemelse modder dan…?

Wanneer we geld blijven zien als de ‘Moeder-van-al-het-Kwaad’, dan komen we werkelijk nergens.

Als we een ander systeem willen, niet meer gebaseerd op ‘geld’, dan is dat wat anders, dan dat ‘geld’ niet zou deugen.. Snap je? Geld is neutraal, doet niets, maar is wel dienend. Of dominerend. Want het ‘luistert’ naar zijn gebruiker, naar zijn eigenaar. Maar geld is ook in staat om de energie van de eigenaar vast te houden en niet alleen stoffelijk geld kan ik je vertellen. Ook giraal geld is ‘op te laden’ en/of krijgt ‘de lading’ mee van zijn of haar eigenaar.

Het wordt tijd dat we weer zien dat geld NOOIT een doel kan zijn, maar altijd een middel zal blijven..! Laat het middel ‘GELD’ ons weer dienen, in plaats van dat het een rol krijgt als ‘Laatste-strohalm-als-het-echt-fout-gaat’.. Laten we onszelf overtuigen van het feit, dat geld niets anders is dan de fysieke verschijning van ‘vertrouwen-in-elkaar’. Want vind jij het niet ongelooflijk dat een bakker jou gewoon 5 broden meegeeft in ruil voor een stukje papier, waar € 10,- op gedrukt staat..?

Wanneer we geld nou eens zien als ons ‘hulpje’, als onze ‘genie in the bottle’, de geest úit de fles.. Groene ondernemers zijn geld weer gaan zien als het middel waar het ooit voor bedoeld was; want geld kan nooit een doel zijn. De verdiensten in geld van een onderneming, zijn het RESULTAAT van de manier waarop de onderneming werkt.
Het resultaat vooral van de manier waarop de onderNEMER werkt. De mens achter het bedrijf. De vraag is of ‘bedrijven’ überhaupt wel bestaan… Of dat bedrijven niet gewoon een groep mensen bij elkaar zijn..

Vanuit mijn eigen ervaring als ‘groene ondernemer’ kan ik veel vertellen over het onderwerp ‘geld’, maar het is veel leuker om een begenadigd spreker te vragen dat voor jullie te doen.

 

Ruud Koornstra. Met ons veelzijdig internetmedium ‘YouTube’, kunnen we dat nu eenvoudig doen. Wij hebben dan hier op de site zo’n mooie player om alle delen af te spelen van een mooie presentatie van Ruud op internet, dus je hoeft niet over te schakelen naar YouTube, om alle delen van het verhaal van Ruud te bekijken.

Maar first things first.. Wie is in hemelsnaam Ruud Koornstra..?

Hij is een groene innovator – Ruud Koornstra van het bedrijf Tendris. Hij zette het duurzame electriciteits- en gasbedrijf Oxxio op, verkocht het bedrijf en investeert met de overwinst in nieuwe groene technologie.

Hij is met zijn partners in Tendris ook oprichter van de VISA-Greencard. Voor mensen die lekker willen consumeren en tóch duurzaam bezig zijn… Kan dat dan? (Een vraag die we overigens graag een andere keer nader belichten, want ook daar zitten we met z’n allen te geloven dat schaarste beter is dan overvloed, omdat schaarste de wereld niet schaadt..)

Ruud Koornstra over de business van groen zakendoen en ‘foute mannen’. Ruud wordt door Harry Starren hier in het eerste deel aangekondigd als ‘foute man’.. Hier zijn de 4 delen van zijn presentatie op BID, de Big Improvement Day.. (HIER de link naar de BID-site)

Op naar de revolutie!
Overigens zijn in de groene wereld, veel doofpotten nog dicht.. Luister, als je dát specifiek wilt horen, eens naar deel 4 van de onderstaande presentatie van Ruud Koornstra… Hoe gezonde zaken de nek (in dit geval letterlijk) wordt omgedraaid.

Eenzelfde verhaal als met de uitvinder van de GEET-processor, de Amerikaan Paul Pantone, die ook bijna vermoord was..

(Ben jij overigens geïnteresseerd in duurzaamheid, zou je Herman Wijffels eens willen horen spreken, kijk op onze agenda op de homepage, op 6 April a.s.)


x

24 gedachten over “Geld, groen-doen én Ruud Koornstra…

 1. ‘Thinking is very upsetting, it tells you things you rather not know’.

  Dat overkomt je als je over de toekomst met zijn eindigende resources gaat nadenken en het waarom cq. noodzakelijkheid van duurzaamheid handelen. De wereld is vol met mensen die praten over duurzaamheid cq ‘sustainability’ maar zijn het ook echte ‘intenties’ die broodnodig zijn voor een transitie die meer dan nodig? Durven we echte de eerste wet van de duuzaamheid onder ogen te zien namelijk: ‘Population growth and/or growth in the rates of consumption of resources cannot be sustained’! Dit betekent dat duurzaamheid niet automatisch betekent dat we verder kunnen op dezelfde voet met wat we hebben maar dat we ook in de toekomst met minder moeten en dat dat niet zo is dankzij of ondanks duurzaamheid, maar dankzij een keiharde realiteit gaande die is en we ‘peak’ noemen en dat dit niet alleen olie betreft die opraakt. Volgens dit artikel is koper ook snel aan de beurt…(in 2015 al)

  http://europe.theoildrum.com/node/6307

  Peak ‘Wolfraam’, ‘Selenicum’, ‘Goud’ zijn al geweest en Peak ‘fosfaat’ komt er aan, fosfaat een belangrijke grondstof voor onze voedselvoorziening. Oplossingen moeten op vele vlakken worden gezocht, voor diverse ‘Peak’ problematiek.

  Er is veel lef en positieve gedachte kracht nodig voor de transitie, maar duurzaam bezig gaan of zijn betekent niet automatisch handhaving van de welvaart…. Out of the box thinking richting de technofix of nulpuntenergie hebben we meer nodig dan we nu kunnen beseffen denk ik als we de welvaart overeind willen houden en onze kinderen en kleinkinderen ook nog een goede toekomst willen bieden. Mensen als Ruud Koornstra zijn daarbij keihard nodig…

  1. Het grappige is dat de clevere geesten in onze samenleving, waar ik Dr. Herman Wijffels ook onder reken, ons allemaal adviseren om niet meer liniair te denken. Ook niet waar het het ge/verbruik van goederen betreft.
   Het is van belang een zeer krachtige recycling-industrie op de been te zetten, die gewoon alle grondstoffen weer tevoorschijn haalt. Het is toch van de ratten besnuffeld, letterlijk, dat we spullen op een berg flikkeren, of erger nog, gewoon verbranden…?!!
   Circulair denken dus, zoals ook te zien is in de prachtige tekenfilm, The Story of Stuff. Zie HIER ook op onze site.

  2. Guido wat een fantastisch filmpje! Ha, meteen bij de favorieten gezet. Ik hoop dat meneer Wijffels als tie praat over niet meer lineair denken, wel praat over exponentieel denken….want laten we bedenken dat met een groei van 8 % per jaar van China ze binnen 10 jaar hun economie hebben verdubbeld. China is reeds de tweede economie van de wereld, en de gemiddelde Chinees is alleen nog maar bezig met het bereiken van ons welvaartsniveau….Als je bedenkt dat er al vanaf 1986 geen grote olievelden meer zijn gevonden….Als wij (lees Nederland) vandaag massaal over gaan op duurzaam is dit niet genoeg. Globale bewustzijn is noodzakelijk…

   Maar goed de economen denken kennelijk wel na en kunnen serieus als ze met dit onderwerp zijn op 1 april nog iets zinvols zeggen over peakoil of eigenlijk peak ‘olive’ oil…

   http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=15695933&source=features_box4

   Hmm, hulp van buitenaf is reeds allang aangeboden. Naast de club van Rome hadden ook buitenaardse beschavingen reeds door dat we op ramkoers met de toekomst lagen, althans dat beweert een oud minister van defensie van canada. Raar dat als iemand uit de school klapt dit ons toch niet bereikt via de reguliere media….hoe zou dat toch komen? We mogen het vast niet weten.

   http://www.youtube.com/watch?v=RGyFWyNuF3s&feature=player_embedded

   Maar goed als er geen hulp komt en we het zelf moeten doen hebben we altijd nog onze geschiedenis waar we veel van kunnen leren….

   http://www.youtube.com/watch?v=gNYZH9kuaYM&feature=related

   We zijn maar een stofje in de tijd…

   Nou ja als we tot slot toch nog iets over geld moeten zeggen. Als het op geld aan komt beschouwen de meeste zich als rationele wezens, dus het komt wel goed uiteindelijk! Toch? Wij irrationeel? Neh.

   http://www.youtube.com/watch?v=Gk5aRIz17fk

  3. Hi Burke. Meer hulp van buitenaf op komst als Dr. Michael Salla gelijk heeft? Obama zou bezig zijn met ‘Disclosure’zullen we maar zeggen, eerst van antizwaartekracht (directe link met nulpuntenergie en vrije energie overigens) en dan de helpers van buitenaf…

   Hier te beluisteren: http://www.argusoog.org/?p=8560

  4. Hoi John,
   Ik heb het programma grotendeels beluisterd. Grappig dat dit net afgelopen week is opgenomen. Spannende tijden komen er aan….Het denken stond weer s niet stil tijdens de uitzending en ik moest denken aan de annunaki tijdens de uitzending, de ET’s beschreven in de soemerische kleitabletten met het ruimtevoertuig Niburu, die we volgens sommigen komend jaar weer mogen aanschouwen. De annunaki zouden we wel meer dan 3D kunnen toedichten, gezien hun scheppingsvermogen. Toch hadden zij goud nodig om hun ‘atmosfeer’ probleem op te lossen. Ondanks hun geciviliseerde omgeving waren ze kennelijk nog niet in staat koper of ander metaal in goud te veranderen. Peak Gold dat we in 2000 al hebben gehad (zie link) dat zou erg lastig voor ze zijn als ze het nu weer nodig zouden hebben….

   http://europe.theoildrum.com/node/6307

   Als zij al niet in staan waren, wie zijn wij dan…(Maar goed ben geen Niburu en annunaki adapt)

   Afwachten maar, ik ben benieuwd hoe Obama die aankondiging zal bewerkstelligen. Zou maar zo idd weer met een false flag operatie gepaard kunnen gaan.

  5. Dankjewel Burke..! Ik ben overigens al ruim 8 jaar intens bezig met duurzaamheid. Vanochtend kreeg ik een of andere nieuwsbrief onder ogen, waarin een bericht stond dat China nu al verder is met duurzaamheid dan de VS..!!! Het is het meest verborgen bericht in de wereld. CHINA IS OP DIT GEBIED OOK MARKTLEIDER AAN HET WORDEN.

   Als de mensen in de VS ergens poen ruiken, dan gaan ze ervoor; dat weten wij en weet de hele wereld. En als ergens nu geld te verdienen is, is het met duurzaamheid, de motor van de Nieuwe Wereld.
   Maar tóch is China hen nu al voor. Met een economie die 8% per jaar groeit is dat natuurlijk ook niet zo heel moeilijk, maar dan moeten ze er dus wel de focus op hebben. Nou dat is dus intens het geval. Duurzaamheid is China’s grootste groeipotentieel. Dát weten ze als geen ander, omdat het met 1,8 miljard mensen ook heel hard nodig is..
   Er zijn hele steden die al zonder aardolie ‘werken’. Kijk bijvoorbeeld eens HIER wat ik hier zelf in een stukje, in 2008 over schreef..

  6. Het onderwerp houdt me heel erg bezig, ik probeer in mijn werk veel te doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik ben me echter bewust van het feit dat we met alles in exponentiele tijden leven.
   Onderstaand filmpje belicht daar deel van.

   http://www.youtube.com/watch?v=jpEnFwiqdx8

   Ik zie veel positiefs uit china komen, maar ze zijn wel met 1,3 miljard…..Geen goede duurzaamheid kan daar met huidige 3D denk- en handelswijze tegenop.

   Bovendien China’s succes kent bovendien ook keiharde keerzijden.

   http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/32129/

   Plaats ons in dat opzicht eens exponentieel tien jaar verder….

   Ik ben een optimist maar ook realist en geloof niet dat duurzaam handelen alleen de doorslag gaat geven. We leven wat dat betreft in interessante tijden maar een verschuiving buiten 3D denken geeft wat mij betreft nog de meeste hoop.

  7. De verschuiving van 3D-denken IS EEN ONDERDEEL van het duurzame denken. Van denken naar DOEN. GROEN-DOEN.

  8. Guido, positief zijn is één ding realist is een ander, doch ook nodig. Af en toe kan een positief geluid ook doorslaan en ons zand in de ogen strooien.
   Dr. Julian Simon voormalig professor van economie aan de universiteit van Illinois en adviseur van president Carter beweerde in 1980 en ik citeer letterlijk: ‘Met betrekking tot koper zullen we nooit te weinig hebben, want koper kan tegen die tijd gemaakt worden uit andere metalen’. (30 jaar later zijn we daar volgens mij nog niet toe in staat, dus telt nog steeds OP=OP) Deze man adviseerde dus de amerikaanse regering in die tijd…Hij schreef ook een boek gepuliceerd door Princeton en zei daarin over olie: ‘Er is geen betekenisvolle limiet aan deze bron behalve de energie van de zon, maar zelfs als deze bron een probleem wordt is er in het universum vast nog wel een andere zon’.(Die andere zon in ons zonnestelsel krijgen is weer andere uitdaging)… Ik bedoel alleen maar te zeggen inzetten op duurzaamheid en groen doen is prima, maar aanschouwen dat duurzaamheid verzuipt in de wet van de exponentialiteit is ook belangrijk, dit maakt de weg vrij om tevens over andere oplossingen na te denken, een pad dat mijns inzien ook betreden moet worden.

 2. Een ‘foute’ man met een goede babbel en een missie. Toch kan ik nog niet heel veel fout aan hem ontdekken. Wat ik wel goed vind is dat hij over die Bob verteld in het laatste deel. Verandering heeft een risico. Laat Ruud Koornstra eens goed onderzoek doen naar nulpuntsenergie en hier zijn geld in investeren. Er zijn mensen als Frank Bonte die hem hier goed in kunnen adviseren. De vraag is of deze ‘foute’man bereid is om het zonder geld te doen. Want olie of een led beide zijn wereld producten waar iedereen later gedwongen aan moet meedoen. Degene die het eerste nulpuntsmachine op de markt kan brengen is de machtigste en rijkste vrouw of man op aarde. Laat de revolutie niet morgen maar gisteren beginnen. Zodra we onbeperkte energie hebben hoeven we niet zuinig te leven en dan zal de led vervangen worden. Ruud kan dit bedenken en mijn vraag is hoe ‘goed’zal hij hiervoor kiezen?

  1. dank voor je reactie Zero. De laatste jaren hebben steeds meer intuitieve zakenmensen het gevoel, dat het ‘hart’ en essentiële plaats in dient te nemen, vóórdat ‘gratis’ energie haar essentie zal laten zien.
   Het klinkt wat vaag, geitewollensokkerig voor mijn part, maar het bizarre in dit verband, is dat steeds meer natuurkundigen de brug aan het slaan zijn tussen mind en matter.
   Het zijn en worden uitermate interessante tijden.
   Take care!

  1. Alcohol, drugs, plezier, werkt allemaal verslavend. Het is de mens die zich niet te buiten moet gaan; discipline moet opbrengen om zijn Ego niet alles te laten vergalloperen..
   Ghandi riep al dat er genoeg is voor iedereen..! Maar niet voor ieders hebzucht. Dáár hoor ik je te weinig over.

   Je kunt de snoepjes bij een kind weghalen, maar het ook leren er 1 te nemen, en dan is het klaar. Het potje met snoep is niet de ‘dader’ van rotte tandjes en een overdosis suiker in het lijf. Laat die discipline voelen, als je een kind dát ontneemt ben je een onvolledige ouder.

 3. wat een besparing levert die man op dat zou je moeten toejuichen Guido ! een groene Collega !
  of is je zure praatje afgunst ? om dat Ruud Koornstra meer succes heeft dan jou ?

  Groet aan Moon !!

  1. Rare man, zuur = kritisch. Ruud is een groot voorbeeld voor velen, ook voor mij. 20 kg eraf.. hahaha..

  2. tss tss
   als ik kritisch ben , ben ik zuur
   als jij zuur bent ben je kritisch ? ha ha ha
   kritisch mannetje dat je er bent ! ;-]

  3. Gaitie: ‘C’est le ton qui fait la musique!’
   Dat heeft weinig met ‘kritisch’ of ‘zuur’ te maken..

   Als je ‘moon’ de groeten wilt doen, dan weet je haar ongetwijfeld te vinden. Succes.

  1. Gait
   Mies en zuur mannetje dat je er bent, Ik laat je hyves lekker staan zo dat iedereen kan zien wat voor een loser je bent !

   En zo werkt het het is mijn site niet de jouwe ! Als jij lekker zuur wil doen dan doe je dat maar lekker op je eigen zielige blogje !!

  2. Waar het verstand ophoudt, begint de woede.
   Daarom is de woede een teken van zwakte. De Dalai Lama

 4. He gras is altijd groener bij de buren.

  Wist je trouwens dat gras alleen maar groen is omdat gras groen doet? Gras zet elektromagnetische straling om en modificeert daarbij de input tot een andere frequentie en wordt daarbij…groen (of beter gezegd: vertoont dan de hardnekkige illusie van de kleur groen die door ons brein wordt geproduceerd als vertaald interferentiepatroon van een bepaalde golflengte)!

  Groen doen dus!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.