Advertentie

Beleid grieppandemie ruikt verdacht..


De Bulgaarse minister van Volksgezondheid is gesneuveld op de officiële aanklacht, dat hij zich ontvankelijk heeft opengesteld voor giften van de farmaceutische industrie. Hij is inmiddels afgetreden, onder het roepen van de bekende kreet: “Ik ben onschuldig!”..

De conclusies van het onderzoeksrapport naar mogelijke malversaties voor en tijdens het uitbreken van de griepepidimie, die later tot pandemie werd gebombardeerd,  zijn inmiddels deels gelekt. Het rapport is gemaakt is in opdracht van de Raad van Europa, het onderzoeksorgaan van het Europese Parlement.

Maar hoe zit het in Nederland. Wij hebben hier op WantToKnow.nl het afgelopen jaar uiterst kritisch de stappen van onze overheid gevolgd en becommentarieerd, inzake haar gedrag inzake de grieppandemie. Kijk bijv. eens  HIER en HIER.
Dat blijkt inmiddels volkomen terecht, want is het niet zo, dat waar rook is, ook gewoon vuur moet zijn?

Als nota bene Roel Coutinho, hoofd van het RIVM, zich al uitlaat -voorzichtig om  dat hij niet meer anders kán- over de rol van de Big Pharma op onze gezondheidpolitiek (zie HIER), dan weet je toch ook wel hoe laat het is. Hij probeert het zo te  doen lijken alsof HIJ ons heeft gewaarschuwd voor het vuurtje…

Coutinho waarschuwde ons, aan het begin van 2010 reeds, voor de invloed van Big Pharma... Noemen we dat nou een 'gotspe'?

Waarom maakt die malle minister Ab Klink niet gewoon democratisch het vuur aan met de farmaceutische industrie en lijkt het er  nu  op dat hij volledig, maar dan ook volledig, naar hun pijpen danst en moet blijven dansen..?!
Is het in feite niet een groot schandaal, een democratie volstrekt onwaardig, waar in feite een juridische aanklacht voor fraude tegen zou moeten volgen..!?

Het onderstaande artikel verscheen een paar dagen geleden in het Financiële Dagblad en laat niet alleen inhoudelijk de belachelijke gang van zaken zien, zoals een MINISTER die meende te moeten volgen. Het artikel laat ook zien dat de vraagtekens die wij, en een aantal andere alternatieve sites al die tijd hadden, inmiddels ook worden gezet door de MainStreamMedia, waar je het FD toch wel bij kunt rekenen.

Wat mij nog steeds bijstaat is het Lee Towers-juichgebaar dat dierenarts en vaccinexpert, Dr. Ab Osterhaus meende te moeten maken, en wat te zien is in de documentaire die op TV verscheen, zie HIER, toen hij per SMS het bericht te zien kreeg op zijn mobiele telefoon, dat de overheid 33 miljoen vaccins had besteld...

Tot op de dag van vandaag snappen wij niet, waarom Ab Osterhaus dáár nou zó blij over moest zijn. “YES!” Is dat een normale reactie voor een viroloog, die als belangrijkste persoon in Nederland een epidemie/pandemie heeft voorspeld, en de overheid in feite waarschuwt..?
Een normale reactie was immers geen blije geweest, maar een knik of een geemotioneerde tekst. Maar nu juichte deze man alsof hij er zelf heel veel beter van werd, vergeef ons de interpretatie.

X

* * * * * * *

CCCX

BELEID GRIEPPANDEMIE RUIKT VERDACHT

Henk Engelenburg/Het Financieele Dagblad – 31 maart 2010

X

Mexicaanse griep brengt gemoederen in Europa in beweging, maar Haagse politici zwijgen als het graf. De Raad van Europa, het onderzoeksorgaan van het Europees Parlement, is kritisch over de aanpak van de Mexicaanse griep door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. De Raad heeft de afgelopen weken verklaringen van betrokkenen uit politiek, industrie en de WHO opgetekend. De conclusies, vervat in een uitgelekt conceptrapport, zijn ongemeen hard:

De WHO zou onnodig paniek hebben gezaaid over de gevaren van de griep en
een lobby van de farmasector zou goede zaken hebben gedaan.

De Raad constateert dat de WHO zich in de aanpak van de pandemie heeft laten adviseren door experts die banden hebben met de farmasector. De Raad heeft de WHO gevraagd om de verklaringen te openbaren waarin de experts aangeven met welke farmabedrijven zij een nauwe band hebben, al dan niet niet bezoldigd. De WHO weigert echter deze gegevens openbaar te maken. (kijk voor een achtergrond artikel over dit onderzoek HIER)

De bevindingen onderstrepen het belang van openheid van zaken over het pandemiebeleid van Nederland. Die openheid is ver te zoeken, terwijl het gevoerde beleid wijkt sterk afwijkt van dat van andere landen.

Hoe het begon
Het beleid begint medio 2006 met een contract tussen ‘Den Haag’ en Solvay in Weesp. Het voorziet in de eerste acht weken productie van een pandemisch vaccin exclusief voor Nederland. Solvay moet leveren, de overheid hoeft niet af te nemen. Kortom, een droomcontract…

Indirect wordt Ab Osterhaus via de Europese Raad tegen het licht gehouden. Een citaat uit zijn mond (2005!!): "Er is nu besloten voor dertig procent van de Nederlandse bevolking voorraden aan te leggen; dat is ook genoeg, want niet iedereen wordt ziek of tegelijk ziek." Waarom adviseerde hij Klink dan in 2009 om het bizarre aantal van 34 miljoen vaccins in te kopen..?? "YES"..?

Als medio 2009 de pandemie nadert, opteert minister Ab Klink van Volksgezondheid op advies van de Gezondheidsraad voor een vaccin met adjuvans (versterkende stoffen), een vaccin dat Solvay op dat moment niet bezit.

De minister besteedt de order vervolgens niet openbaar aan, maar nodigt GlaxoSmithKline (GSK) en Novartis uit. Klink bestelt vervolgens als enige ter wereld voor de héle bevolking, voor iedereen twee shots en louter vaccins met adjuvans.

De wederzijdse belangen van overheid, wetenschap en industrie als het gaat om vaccins, rechtvaardigen nader onderzoek bij afwijkende beleidsstappen. Vandaar dat de Kamer de minister eind 2009 vraagt om openheid van zaken over de aanschaf van het pandemische vaccin.

De minister antwoordt in december dat hij aan geheimhouding is gebonden, verwijzend naar clausules in het contract met GSK en Novartis.

Op verzoek van de Kamer heeft de minister twee weken geleden parlementsleden in vertrouwelijk overleg alsnog over de prijsstelling geïnformeerd. De aanwezige Kamerleden (een enkeling weigerde) delen sindsdien een geheimpje met Klink.

Deze kamerleden zijn nu medeverantwoordelijk voor zijn beleid…

Ab Klink. Is hij nou zo naïef of verschuilt hij zich uiterst leep achter het contract dat hijzelf tekende met de farmaceutische INDUSTRIE..?

Stel dat de betrokken Kamerleden zich ongans waren geschrokken van een exorbitante prijs voor het vaccin, moeten ze de minister dan heimelijk tot de orde roepen?
Niemand in Nederland kan nu nagaan of Klink zich al dan niet een oor heeft laten aannaaien door de industrie en evenmin of de Kamer haar controlefunctie naar behoren heeft vervuld.

Overigens is de geheimhouding waarop Klink zich beroept een wassen neus. Andere overheden die eveneens met GSK en Novartis in zee zijn gegaan, hebben de prijs wel bekendgemaakt. Juist daarom is het interessant te weten waarom Klink zijn beleid niet aan de openbaarheid wenst prijs te geven. Krijgen we het ooit te zien?

De Raad van Europa komt in april met zijn eindrapport. Groot-Brittannië komt eind juni met een rapport over het pandemiebeleid in dat land. Duitsland is eveneens al ver op streek met een onderzoek.

Klink heeft kort geleden een onderzoek toegezegd naar zijn pandemiebeleid. Of bedoelt hij een evaluatie? Wie voert deze uit en wanneer volgen de conclusies?

Niemand die het weet en de Kamer heeft er niet naar gevraagd.

Henk Engelenburg

(redactie het Financieele Dagblad)

17 gedachten over “Beleid grieppandemie ruikt verdacht..

 1. Iedereen die thuis is op deze site (en andere verwante informatie bronnen) weet allang hoe de zaak in elkaar steekt en hoe we dagelijks belazerd worden. Toch mis ik op de MSM nog veel te veel reacties van mensen die de aanhoudende leugens weerspreken.
  We moeten m.i. veel meer laten blijken dat we weten hoe we belazerd worden.
  Mail naar nu.nl, kranten of naar het Nos journaal ( hans.laroes@nos.nl) en laat horen dat je ze door hebt. Het bovenstaande verhaal is prima bedoeld maar voor mij iets teveel ‘deja vu’.

 2. Wat ook verdacht ruikt is een RIVM directeur die onze kinderen verzoekt een uitstrijkje te laten maken (met daarin hun DNA)!

  Dezelfde Coutinho die voordat hij RIVM directeur werd (na vriend Ab Osterhaus als voorganger overigens)onethisch en zonder toestemming van de betrokkenen (dit riekt weer naar criminaliteit overigens) bloed gebruikte van homoseksuelen- met naam en toenaam- gebruikte voor ander onderzoek dan waarvoor toestemming was gegeven… Hij moest niet voor niets de laan uit zullen we maar zeggen.

  Dit (en vooral alle redenen waarom u voorzichtig zou moeten zijn om dergelijke instanties die ons als ineffectieve en onwenselijke vaccinaties in de maag splitsen zomaar DNA zou moeten verstreken van uw dochters) is te vinden op http://www.healingsoundmovement.com (bij Articles, zie ‘DNA is toch voordeliger’ artikel, of lees hier:
  http://www.argusoog.org/?p=8567

 3. Las gisteren in een krantje van de NS (interne krant) dat er een proef opgestart wordt ivm met ‘spugers’. Een aantal conducteurs krijgen een DNA kitje mee: wattenstaafje en toebehoren, waarmee ze het spuug op kunnen lepelen van mensen die de conducteur bespuugd hebben! Het moet niet gekker worden. Je mag toch niet zomaar ongevraagd iemand zijn DNA afnemen?????

  1. je mag ook niet ongevraagd iemand onder spugen , op dat moment heb je namelijk je DNA vrijwillig aan die gene gegeven. en eens gegeven blijft gegeven.
   en daar mogen ze van mij een data base van aan leggen en als je dan ooit aan dat DNA monster gelinkt bent mag je van mij ook een beste boete betalen . of vind je het normaal om mensen onder te spugen ?

  2. Zo is dat Guido 🙂 Gait loopt hier verbaal ook zijn spuug in het rond te strooien. Twordt hem niet belet en er wordt uit alle macht geprobeerd om hem te begrijpen.

   In gedragsberoepen is het gelukkig vaak nog zo dat gedragsmedicatie gezien wordt al een brevet van onvermogen van de hulpverlener. Maar ja, voeen conducteur hoeft ook alleen maar gaatjes te knippen in een kartonnetje of een scanner ergens over te halen…..

  3. tjonge wat heb jij een minachtend beeld van conducteurs
   vind je het normaal ? dat mensen onder gespuugd worden ?

   wat voor beroep ze ook hebben ? vraag is ook voor jou guido

  4. Gait,
   Ik ben het met je eens we horen elkaar niet onder te spugen.
   Conducteur zijn in deze tijd lijkt me ook geen makkelijk beroep, laten we elkaar met eerbied en respect behandelen.

  5. dan heb je al een grote stap naar accentie of hoe je het ook wilt noemen gemaakt jannee.
   ik heb daar respect voor.

  6. Bij deze laat ik voortaan mijn spuug Lama thuis, wil geen opgetogen NS RNA spuuger op mijn kerfstok hebben.
   Durf al niet eens meer met mijn kwijlende Bulldog over straat, stel dat ie omhoog springt ter enthausiastme naar Guido die klaar staat met een wattenstokje…

 4. Janee,

  “Conducteur zijn in deze tijd lijkt me ook geen makkelijk beroep, laten we elkaar met eerbied en respect behandelen.”

  Waar is je fingerspitzengefuhl? Ik spiegelde Gait, gewoon ongenuanceerde cretologie. En kijk eens wat hij ervan zegt….

  1. Hoi Abranna,
   Ik ben het met Gait eens dat we niet naar een conducteur horen te spugen.
   Ik kijk naar wat ons bindt en niet wat ons scheidt. Het beroep van een conducteur is kaartjes knippen en de veiligheid waarborgen voor de passagiers lijkt me een verantwoordelijk beroep. Over het verzamelen van DNA maak ik me niet druk Ons DNA gaat zo snel veranderen in deze tijd en nabij toekomst dat ze de hele dag achter ons aan moeten rennen met wattenstaafjes om de database up to date te houden hahahaha.

  2. Dat niet spugen is een open deur intrappen en een afleider van waar het werkelijk om gaat.

   En verder, tja, ieder zijn eigen ding zal ik maar zeggen.

  3. Een goed conducteur heeft ook eigen spuug in zijn fluitje zitten, anders vertrekt de trein ook niet op tijd…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.