Advertentie

Sinterklaas, Piet, Youp en de ZP-discussie..


 

Youp NRC humor

139 gedachten over “Sinterklaas, Piet, Youp en de ZP-discussie..

 1. Lekker hoor even relativeren. Ik vond de laatste jaren het sinterklaasfeest al een hoog smurfen gehalte krijgen met: de mopperpiet, de muziekpiet, de autopiet, de enz enz .Het is een zeer commercieel feestje geworden zoals ook alweer blijkt uit de berichten dat de zogenaamde sinterklaasaanbiedingen in feite prijsverhogingen betreffen. Tja we worden zelfs als volwassenen nog belazerd bij het klaasgebeuren.
  En dat terwijl we er eigenlijk al niet meer in geloofden, een rare wereld. Maar het leid wel lekker af ( die hele zp discussie ) van werkelijk belangrijke zaken.

  1. Wel grappig die Youp.
   Ik hoop dat de genoemden het ook lezen en even na denken! Waarschijnlijk denken ze ook dat ze het gewoon zo moeten doen hoe ze de politiek doen, want het volk wil het zo.
   Misschien worden beide kanten, gewoon voor de gek gehouden…ergens denk ik het wel zeker te weten 😕
   Over de zwarte Piet gesproken…in Duitsland heb je Nikolaus met zijn boek en roet die hij van zijn knecht Ruprecht heeft gekregen, om de stoute kinderen te straffen (weet niet uit welke ‘hoek’ dit vandaan komt…)
   Ofwel ik niet echt geloof dat men wil discrimineren met een zwarte piet, vroeg ik me toch weleens af waarom iemand die door een schoorsteen heen gaat, opeens behalve dat die zwart wordt ook opeens zwarte krullen en dikke rode lippen, met oorbellen heeft, en compleet zwart is geworden. Hier denk ik is men opeens doorgeslagen…de commercie? Wie of wat dan ook…
   Gisteren zag ik kinderen verkleed als zwarte pieten en ze hadden, opvallend, meer wit in hun gezichten, dus alleen maar een beetje zwarte wangetjes…vooruit…mag er ook maar iets onbezwaards in een kinderleven wezen?…

  1. Of is toevoeging het betere woord? Zo gaat dat als ‘allochtoon’ soms weet men het gewoon niet helemaal 100% 🙂

  2. Oke ,oke ik geef het toe , er valt een last van mijn schouders ….. Jarenlang heb ik gezwegen maar nu zal ik het wereldkundig maken.
   Ik was gedurende 7 a 8 jaar de hoofdpiet bij de intocht van sinter klaas in de jordaan ….. jaren achtereen heb ik zo de kinderen misleid en volwassenen op het verkeerde been gezet . Niet wetende overigens dat ik mij schuldig maakte aan het propageren van slavernij! Ik schaam mij diep en zal voortaan als rode piet door het leven moeten , vanwege het schaamrood dat op mijn kaken verschenen is . Nogmaals duizendmaal excuus…..

  1. Poeh he heavy stuf van de eerste 5 minuten krijg ik al wallen onder mijn ogen en ga ik al zitten beven En trillen als een rietje. Nee hyper zulke zooi moet je links laten liggen ( of rechts als dat beter past)
   Er is veel mis maar daar hoef je niet altijd aandachtig naar te luisteren , gewoon niet aan meedoen das the trick toch?

  2. Voldoende ruimte voor filosofie. Stel doos A is 20 jaar terug gefabriceerd uit een 10 jaar oude boom en doos B is 2 jaar terug gefabriceerd uit een 200 jaar oude boom. Welke doos is dan eigenlijk ouder? Thinking out of the box allowed.

  3. Cozmic, daarom hou ik nou van je 😛
   Tja…euhm…zo gezien is eigenlijk alles al…als energie…maar alles ontstaat uit deze energie…steeds weer opnieuw…de deeltjes gaan weer opnieuw iets maken…afhankelijk van de energie…dus het heeft een soort energetische leeftijd…of zoiets.
   Welterusten 🙂

  4. Toch, een doos, neem ff een grote, dekenkist, is pas veel waard als die al 200 jaar geleden gefabriceerd is. Vaak wordt van oud hout weer zo’n ding in elkaar gerammeld, tja, is niet veel waard. Al kan het hout op zich wel ouder zijn, leuke gedachte.

  5. Martijn, ik heb 17 jaar in de karton- en papierindustrie gewerkt, dus ik mag hopen dat ik iets van recycling heb begrepen 😉

  6. Ja, ik ben goed met oude dozen, kan ik alles aan verkopen. Alleen praatjes vullen geen gaatjes, dat dan weer niet 😉

  7. Haha Coz, klinkt leuk.
   Maar klopt het wel?
   Een boom is buiten het oudst en binnen het jongst toch?

  8. Nieuwsgierig? Hoezo? We zitten hier op want to know. Laat die doos dan toch maar dicht, voor het veel ellende aanricht.

  9. En dan over mensendozen gesproken…
   Alle cellen van ons lichaam worden constant vervangen.
   Gemiddeld zijn we niet ouder dan 7 jaar.

  10. neeh maar die Francis is gewoon gaafff en Deeeeeeeeeeeeeeeeeeep, vind ik, maar wel zoooh erg intense dat daar de Nederlander niet zo van houdt, net als Bram Vermeulen die in de tweede helft van z’n zang carrière voornamelijk nog in Vlaanderen gewaardeerd werd.

   Bram Vermeulen – De beuk er in
   http://www.youtube.com/watch?v=BjzM-7wgrPg

  11. Behalve dan een paar items, best wel gek he, alles blijft maar transformeren, niks staat werkelijk stil.

  12. Ja Hyper, had ik ook in m’n programma maar ineens schoot toch de energie van m’n eikel naar m’n hersenen en dacht, kan morgen ook wel die diepgang, ik ga eens op wtk kijken 😉

  13. Anna, een boom groeit vanaf de buitenkant. Het hout in het midden is dus het oudst. Vlak onder de bast zit het levende materiaal.

  14. Kiek, heb je weer een kenner voor nodig, ik ben meer kenner van het gefabriceerde. He Hyper, zo’n lekkere Stegeman? Of een bifi worstje.

  15. Pfffff, verkeerd geplaatst Coz.
   De jaarring is aan de buitenkant het grootst toch?
   Dan is het implodatie?

  16. Hyper, gooi dan maar Ria Valk erin.
   Preitjes op je dijtjes…
   (Guido, kun je 5&6 imploderen haha)

  17. Ff googlen, Cozmic heeft gelijk, zou ook raar zijn als dat niet zo was. Zijn vakgebied.

  18. Het hout wordt onder de schors gemaakt, dat is waar de sapstromen lopen, het oude hout is ahw. dood. Een prei groeit idd van binnenuit, daarom zal het ook nooit grote hoogte bereiken.

  19. Sapstroom is wat anders lijkt me.
   Zegt niets over wat oud en jong is.
   Onze aderen hebben ook een plek in het lichaam, onze lymfevaten ook.
   Ik zie dit los van waar ik het over heb.

  20. Iig Coz kun je me niet overtuigen met een uitleg van een jonge deerne.
   Jongeren praten meestal de ouderen na om te beginnen, programmering heet dat.

  21. Anna, als jij graag ziet dat boomstammen van binnenuit groeien dan vind ik dat prima. Is het zo moeilijk voor te stellen dat er ieder jaar een nieuwe laag omheen groeit? Het hele regeneratieve deel van een plant/boom/struik bevindt zich vlak onder de bast, zou het ook niet logisch zijn dat daarvanuit het nieuwe weefsel wordt gecreëerd?
   Jezelf met een boom vergelijken werkt niet, noch een vaste plant met een houtig gewas te vergelijken.

  22. Met schoolboeken heb ik niets Martijn…
   Toen ik natuurkunde kreeg waren de kleinste eenheden atomen.
   Terwijl de wetenschap toen al een stuk verder was…
   Vervolgens, kloppen onze geschiedenislessen?
   Helemaal niet dacht ik zo.

  23. En mezelf vergelijken met groeiprocessen in gesteente, planten, en heel veel vleselijk materiaal, ja dat doe ik, van heel jongs af aan al.

  24. Hoe groot was die buitenste laag toen die eikel de lucht inschoot en ontdekte dattie een eik was? Paar cm top in omtrek. !00 jaar later zit die buitenste laag er nog met een omtrek van 2 meter. Ga je me nu vertellen dat die buitenste laag dood is? Wij noemen die buitenste laag trouwens schors en zelfs dat is niet acuraat genoeg.

  25. Haha Coz, het gaat me nu echt om mijn lachspieren werken.
   Terwijl bloedserieus ben haha.

  26. neeeh inderdaad anders we hadden we een hard houten goud omrande pinokkio lul zonder gevoel, dusz zonder pleizier (Dick)

  27. Filosofie: blijf je vanuit de ontwikkeling van een prei denken zal je nooit een fiere boom worden.

  28. We zijn weer bij het begin.
   Toen ik door jou de chat werd ingeluld (Coz),
   Memoreerde ik ook gelijk het hoge wietgehalte.
   Wiet werkt op de lachspieren.
   Gelukkig kan ik dat ondanks alles ook nog steeds zonder.
   Jullie zijn mijn wiet haha.

  29. Analogiën werken tot een zeker punt, je moet echter wel weten waar je over lult anders worden het annalogiën. 😉

  30. Dick is goed voor z’n kleinere ik, en ook best humoristisch, ik kan wel met hem lachen hoor. Dick wordt hier vaak in een hokje geplaatst waar die niet thuis hoort. We hebben allemaal meerdere kanten, ene kant spititueel, andere kant beetje f*cken en de klojo uithangen, Dick is best een goeie gast. Vergeet gisteren: http://www.youtube.com/watch?v=_FPBi9N9hNc

  31. Anna, ik heb nog wel wat, hihi, m’n eigen shit is op maar gelukkig had m’n zwager nog een flinke boom, wat takken van gehad, heerlijk

  32. Als je niet de overeenkomst ziet tussen een prei en een boom…
   Dan ben je in mijn optiek van God los.

  33. Laatste post ging niet over Dick btw. I dont touch that subject even with a stick.

  34. Anna hoe kun je een kleine stapel boeken het makkelijkst laten groeien tot een grotere stapel boeken? Ga jij onderop er een boek bij leggen of leg je een boek bovenop de stapel?

  35. Anna hoeveel weegt een gemiddelde prei? en hoeveel weegt een gemiddelde boom? daar zit wel meer dan een paar duizend kilo of meer verschil tussen; kan een prei duizend kilo wegen en toch een prei blijven? (denk aan Hardheid en Dichtheid)

  36. Haha Coz,
   Veel geluk met mijn preiboom.
   Dankjewel.
   Maar nog meer bedankt dat ik weer onbedaarlijk in de lachstuip ben beland.
   Maar ben het niet met je eens…
   Liefs!!!!

  37. Tja, zelfs school tv gaat hem niet doen, Anna houdt niet van linkjes, liever contact met mensen. Maar iets aannemen ho maar, ach, ik zal wel blind zijn.

  38. Halverwege kon ik me echter niet onttrekken aan een gevoel van aandachttrekkerij.

  39. Zo gek is Anna toch niet?
   Neem nooit iets aan, onderzoek het zelf.
   Niks mis mee toch?

  40. Cozz, eerlijk gezegd had ik er ook geen idee van maar ff googlen en klaar. Anna houdt daar niet van. Is voor mij ook al weer een mooi tijdje geleden dat ik dat met biologie leerde, zag zelfs ergens op internet dat een biologie leraar gewoon het tegenovergestelde beweert, grappig. 😉

  41. Anna, jij kijkt niet naar de links die je in een paar min. duidelijkheid zouden verschaffen. Zelf weten. Maar dan ben ik er wel klaar mee.

  42. In het kader van MMS werkt het ook zo.
   Even off topic in een kompleet off topic draadje.
   Maar wel leuk, welterusten zo meteen lieve mannen.
   Vrouwen zijn er niet meer.

  43. Ben nu bijna geneigd een slokje bleekwater te zuipen, moet alleen eerst nog een ziekte simuleren.

  44. Wat een kutopmerking Martijn?
   Wat een ander beweerd is niet per definitie waar.
   Ik post hier niet voor niets op dit draadje.

  45. Anna, dream on, als je geen links wilt bekijken en ook niks van anderen wilt aannemen, zoek het dan lekker zelf uit, duidelijk genoeg?

  46. Ik dacht dat het anders was…
   We verhalen en vertellen hier wat we zelf meemaken.
   Dat om te beginnen.
   Wiki is een ongelooflijke infobron.
   Maar daarom niet de waarheid.
   We proberen hier met én zonder elkaar dit te vinden.
   Maar alles begint in jezelf.

  47. Anna denkt nog steeds dat ze gelijk heeft, over hoe Bomen Groeien… ahuuum, groink, hinnik, haaaah; wel grappig !!

   dit vind ik overigens 1 van de mooiste nummers van de Stonesz;

   The Rolling Stones – Miss You (Sweet Summer Sun – Hyde Park*)
   http://www.youtube.com/watch?v=YI-OzM0dy30

  48. Ik neem veel dingen aan, Cozmic is hovenier geweest dus als die wat zegt neem ik het aan, zoek ik het nog ff uit. De diepere betekenis van het leven moet je zelf uitzoeken, is een wereld van verschil lijkt me. Maar goed, ieder zijn eigen weg natuurlijk.

  49. Ik denk dat ik gelijk heb, jullie ook…
   Maakt het wat uit?
   Echt wel.
   Maar daarom is de een niet belangrijker dan de ander.

  50. Als hovenier neem ik Coz abso serieus, maar als het om hier het leven werkt is een hovenier niet beter dan een ontwerper, dan als een vuilnisman, dan als…

  51. Martijn,
   we zijn allemaal levensdeskundigen.
   Niemand neemt hier een andere positie in.

  52. Oh jawel Anna, als je wat van planten en bomen wilt weten, Cozz heeft de meeste kennis. Wil je wat weten van oude spullen? Hmmm, kans dat mijn encyclopedie ietwat groter is in deze dan van wie dan ook hier. En als ik het niet weet, dan is het tijd voor kunst & kitsch

  53. Ik breng igg het omgekeerde in van wat als aannemelijk wordt gevonden.
   Ik weet dat ik gelijk heb…
   Arrogant he???
   Waarom?
   Daar gaat het niet om.
   Ik weet………
   Dat is wat van belang is, weten vanuit jezelf.
   Opleiding mooi, maar geloof jezelf.

  54. We kunnen elkaar zo mooi aanvullen Anna, vertrouw een ander nou maar als die meer kennis van zaken heeft op een bepaald gebied.

   Tuurlijk leven we homo universalis na maar we zijn Geen Leonardo da Vinci en in zijn tijd was het ook nog eens allemaal makkelijker, geen idee hoe m’n smartphone in elkaar steekt, m’n auto begrijp ik ook al niet (goeie vriend voor die het wel snapt) enz.

  55. Wordt nu echt bedtijd.
   Bedankt Guido dat je dit allemaal toestaat.
   De chat in ondertussen ineffectief.

  56. Marijn, hier moet ik nog even op reageren,
   We zijn allemaal Leonardo.
   Maak hem niet groter dan jezelf bent.
   Jij bent het misschien vergeten.

  57. Ik noem het grootheidswaanzin. Ik kan niet alles weten, sommige mensen, zoals m’n vriend de auto monteur weet gewoon veel meer dan ik over auto’s. Zo weet Coz meer over planten en bomen, ik weet meer dan jullie (als het goed is) over 2e hands spullen. Samen staan we sterk, ik kan het in ieder geval niet allemaal bevatten. De essentie is een ander verhaal, valt buiten deze droom. De essentie is voor iedereen die wil te herkennen. En ja, dan is de rest niet zo belangrijk maar wel handig dat er iemand is die ff je auto checkt, dat je nog veilig kan rijden in deze droomwereld.

  58. Haha Cozmic, dat was wel nog een thinking out of the box vannacht. Is je filosofische vraag beantwoord? 😀

  59. Elke keer als blurred lines voorbij komt op de radio dan zeg ik: daar heb je dat tietennummer weer, wel fijn om te zien 😉

  1. Nederland is er niet echt beter, leuker, gezelliger, op geworden door het binnen komen van een bepaald soort lieden, van licht tot heel donker, niet hun schuld maar de onze, wij met onze open en naïve opstelling van dat moet kunnen, maar daar zit het probleem, ze zijn jalours haten de blanken, voelen zich altijd in de hoek gedrukt, en dat is gemakkelijk zo’n slachtoffers rol, ze vergeten dat ze te gast zijn, en zich als gasten horen te gedragen, wij de autenthieke inwoners, moeten beter aan geven hoe ver ze kunnen gaan, het is niet dat ze niet Welkom zijn, maar wij willen met respect te gemoet worden getreden.

 2. Wat ons te wachten staat is wat er in Engeland gebeurd, door corruptie hebben de minderheden overal een vingertje in de pap, als de Atoorney general Dominic Grieve dit aan geeft, dat de Pakistani het ergste zijn in hun Tribu corruptie, moet hij een dag later dit terug nemen en inslikken, zo ver is het al, je mag het kwaad niet meer duiden, honderden jonge Engelse emmigranten vechten en doden Syriërs, uit naam van wat en wie, waar stevenen wij op af in Europa,
  een grote vieze onleefbare beer put!

 3. Nieuw alternatief voor zwarte Piet; Zwarte Pool
  Of de laatste ontwikkeling ZZP, zelfstandige zwarte Pool.
  Eerlijk toegeven, in de zak naar Spanje zo vlak voor de koude winter klinkt zo onaangenaam nog niet. Een enkeltje Gdansk spreekt me rond deze tijd minder aan.

 4. Mijn voornaam Piet blijkt nergens voor te komen als een naam van een slaaf. Zwarte Piet kan dus niet worden verwezen naar de slavernij. Wellicht dat een zwarte jongen is geadopteerd en de naam Piet kreeg. Een naam die in Nederland ontzettend veel voorkwam.
  Voor mij denkt iemand rascistisch als hij Zwarte Piet in verband brengt met de slavernij.

 5. Nederlanders zijn knettergek zich zo in de boot te laten nemen met zo’n triviaal onderwerp. NIEMAND zou ooit op de gedachte gekomen zijn om Zwarte Piet als racistisch te beschouwen. Wie is hierover begonnen? Aan de schandpaal en met blote billen zonder eten naar bed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.