Advertentie

SHELL en Monsanto: grote winnaars in… Oekraïne!


Het is donderdag 20 februari 2014 en deze 2 'liberale' Europarlementariërs, Hans van Baalen (VVD) en oud-premier van België Guy Verhofstadt, doen preciés datgene, waar Rusland al wekenlang Europa van beschuldigt: het ophitsen van de bevolking van Kiev..!
Het is donderdag 20 februari 2014 en deze 2 ‘liberale’ Europarlementariërs, Hans van Baalen (VVD) en oud-premier van België Guy Verhofstadt, doen preciés datgene, waar Rusland al wekenlang Europa van beschuldigt: het ophitsen van de bevolking van Kiev..!

En de overname van de VS en het verdere Westen van Oekraïne gaat door. Eerst was er in februari de inhuldiging van de pro-Amerikaanse regering in Kiev, waarbij zelfs niet werd geschuwd om ultra-rechts machtsposities toe te schuiven. Vervolgens was het, het langzaam-maar-zeker binnen halen van de vislijn, met de grote vis aan de haak.

En als die vis kun je het eenvoudigst Oekraïne zélf zien; het land gutst over van bodemschatten en rijkdom. Daar waar een grote armoe heerst bij de bevolking, is de rijke elite op eenvoudige wijze in staat, deze rijkdommen van de burgers van het land te ontfutselen.

Onder aanvoering van een mega-conglomeraat van industriële bedrijven en multi-nationals, wordt Oekraïne opgedeeld. En de wijze waarop dit gaat, gewoon binnen de media te volgen -als je tenminste weet waar je op moet letten!-, is werkelijk te krankzinnig voor woorden. Ook het verhaal van de MH17 past naadloos in dit plaatje.. Ook al wachten we met z’n allen netjes het rapport over ‘De Onderste Steen’ af, het verhaal is heel duidelijk voor de mensen die kunnen lezen en ZIEN en voor de mensen die luisteren en HOREN..!

Kijk als grote voorbeeld van dit verhaal, en het verhaal hieronder, eens naar deze inleiding, gebaseerd op de speech die de onderminister van Buitenlandse Zaken van de VS, Victoria Nuland (YES, the one from the expression ‘FUCK THE EU’) hield in december 2013 voor top-industriëlen en andere roverhoofdmannen.. Het verhaal is niet zó heel moeilijk. Officieel gaat het om Oekraïne te behouden voor Europa.. Maar de verborgen strategie van de VS werd even open en bloot gelegd, onder dank aan congressponsor CHEVRON, om Oekraïne als nieuwe exploitatie-object te veroveren.. Het gaat om een ‘stabiel investeringsklimaat’ .. Kijk en oordeel vooral zélf:

x


X

De grote deals omtrent de olie- en gasvoorraden die in de Oekraïense bodem schuil gaan, worden op dit moment in een juridisch vaatje gegoten. Want het moet voor de internationale wereld en vooral de publieke opinie wel allemaal ‘kloppen’…! Het is zelfs zó dat personen van buiten Oekraïne, in korte tijd worden genationaliseerd als Oekraïens burger, om vervolgens op een sleutelpositie te worden geïnstalleerd in de regering, teneinde de industriële revolutie in de Oekraïene mogelijk te maken.. Het is kennelijk de manier van camouflage-imperialisme, zoals dat o.a. door Gene Sharp wordt gepropageerd. (HIER o.a.)

Dat de mensen/burgers in oost-Oekraïne een vreselijk lot te wachten staat, gelijk aan pure genocide, is voor velen duidelijk. De grote massa in de wereld is nog nergens van op de hoogte, maar ‘as we speak’ spelen zich vreselijke slachtpartijen af in deze gebieden, waarbij de door de VS gesteunde overheid in Kiev, bijvoorbeeld wreedzuchtig, grote steden bombardeert en rigide wreedheden tegen de Oekraïense bevolking uithaalt..! Lees verder hieronder, met name over de rol van Monsanto en Mark Rutte, in de oost-Oekraïense prairie.. Cowboy Mark en zijn partner Peter Vos van SHELL..

x

Debat schaliegas In Europa woedt het debat over schaliegas volop. Critici hebben ernstige bedenkingen bij de mogelijke schadelijke gevolgen voor het milieu. "We gaan natuurlijk niet alleen beslissen op basis van wat we tijdens de missie hoorden bij ExxonMobil", aldus Rutte. "Alvorens een beslissing te nemen, moeten we alle feiten op tafel hebben."
Terwijl in Europa het debat over schaliegas volop woedt, waarbij critici ernstige bedenkingen bij de mogelijke schadelijke gevolgen voor het milieu hebben, sust Mark Rutte de gemoederen, op zijn reis naar Texas, in juli 2014. “We gaan natuurlijk niet alleen beslissen op basis van wat we tijdens de missie hoorden bij ExxonMobil”, aldus Rutte. “Alvorens een beslissing te nemen, moeten we alle feiten op tafel hebben.” We kunnen dus gerust zijn. Mark heeft nog nooit gelogen, dus waarom zou het dat nu wel doen..?

x

Monsanto en SHELL/CHEVRON, de grote winnaars in… Oekraïne..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Laten we eerst kijken naar de, bij weinigen bekende dubbelrol van Mark Rutte..! In oost-Oekraïne woedt een burgeroorlog en tienduizenden Russisch-sprekende Oekraïners zijn de grens over gevlucht naar Rusland. Als het gebied is heroverd op de Russische separatisten, dan mag ‘onze’ SHELL beginnen met het ‘winnen’ van schaliegas uit de Oekraïense bodem. Daarvoor sloot SHELL in januari 2013 in Davos een deal met de Oekraïense regering in aanwezigheid van Mark Rutte (foto).

Hiermee kreeg SHELL een vergunning in handen voor schaliegaswinning, in een gebied van bijna 8000 vierkante kilometer tussen de steden Kharkov en Donetsk. Een deal van zo’n € 7,5 miljard!! Verder op de foto (vlnr): Eduard Stavitsky (corrupt voormalig Oekraïense minister van Energie), Viktor Janoekovyts (voormalig Oekraïense president), premier Mark Rutte en Peter Vos (CEO Shell). En hoe is het mogelijk: Shell mag precies gaan boren en fracken in het gebied waar nu een burgeroorlog woedt..!!

SHELL Oekraïne

De bevolking van het gebied is niet dom en wil eigenlijk helemaal geen schaliegaswinning. Vandaar de cadeautjes natuurlijk..! Maakt het Oekraïense leger nu de weg vrij voor de proefboringen van Shell?

En ja hoor: ‘Howdy!’ riep Mark Rutte geheel in stijl, tijdens zijn warm onthaal in Houston, Texas in juli 2013, 7 maanden na de genoemde gasdeal. Met deze overeenkomst op zak en de top van Shell in zijn kielzog, sluit Mark ook in Texas een deal met de Amerikaanse energiereus Chevron. Doel van zijn missie is, om met gedeelde expertise van Shell, Chevron en Exxon de bodem in Oost-Oekraïne te kraken met chemicaliën en de buit te verdelen..

En we weten het allemaal: ook Hunter Biden, zoon van de Amerikaanse vice-president Joe Biden zit in de directie van privébedrijf Burisma, de grootste onafhankelijke gasleverancier van Oekraïne die onder Janoekovyts al de vergunning kreeg om schaliegasvelden in Oost-Oekraïne te ontwikkelen. Ruik je ook een gasrat..?

Tot slot laten we je graag de film over het handdoekje zien, wat je hiernaast ziet afgebeeld.. Wat een schatten hè, die jongens van SHELL..? De boerenbevolking in het oosten van Oekraïne paaien met spiegeltjes-en-kraaltjes in de vorm van.. handdoekjes met een briefje van SHELl.. Een film van Milieudefensie, die aan verdere toelichting geen behoefte heeft.

Schaliegas.. We moeten ineens aan Henk Kamp denken..
In Nederland zijn we vooralsnog in staat om de verwoestende explotatie van schaliegas tegen te gaan. Maar Shell -zoals je ziet gesteund door Cowboy Mark, wil massaal naar schaliegas gaan boren in Oekraïne. Kijk in dit filmpje dus eens naar de praktijken van deze kolonialisten.. (Toch?) Primitieve ‘omkoping’ van bewoners, een miljardendeal met een dictatoriale (ex-)president (Yanoekovitsj) in het bijzijn van premier Rutte, én een boortechniek die in Nederland nóóit zou mogen – met lozing van giftig frackwater in open bassins en een mogelijk enorme uitstoot van het krachtige broeikasgas methaan. Pfff…

X

X

Maar ook andere aasgieren slaan hun slag..!
Maar vanzelfsprekend is er meer te halen in het arme land Oekraïne, dan alléén gas en olie, dat door schaliegasverwoesting kan worden gewonnen.. Ook andere aasgieren zoals.. Monsanto zitten op het vinkentouw, om hun zaden te zaaien en te ‘oogsten’..

Afgelopen december bleek dat het stationeren van 3 ministers van buitenlandse komaf in de nieuwe Oekraïense regering een volgende imperialistische stap was van de VS. Buitenlanders die op de dag van hun beëdiging pas het Oekraïense staatsburgerschap kregen. Doorgestoken juridische kaart dus..!

En natuurlijk is het geen toeval, dat juist op deze sleutelposities (economische zaken en financiën) zorgvuldig gekozen zijn, voor de installatie van deze buitenlanders..!  Want daarin valt ook het nieuws, dat bio-tech bedrijven in de Oekraïne enorme deals aan het sluiten zijn, te rijmen. En dus valt ook de beëdiging van de minister van gezondheid op zijn plek.. Nummer 3 in de rij van genationaliseerde ministers.. Hoezo een roversbende..?!?

Buitenlanders als minister.. Waarom denken wij hier in Nederland niet aan..??!
De deur voor Monsanto en companen, is met deze installatie van 3 ministers wagenwijd opengezet. De miljarden EU- en VS-steun zullen zeker goed terecht komen.. ! Dit zijn die 3 ministers, of laten we zeggen: marionetten van de VS-regering..

 1. Natalia Jaresko, partner bij ‘Horizon Capital’; ze is al 20 jaar werkzaam voor.. Het US State Department in Oekraïne. Aangenaam, de nieuwe minister van financiën van Oekraïne. Zij heeft zelfs haar Amerikaans staatsburgerschap op moeten geven aangezien Oekraïne geen dubbele paspoorten duldt. Zo gaan de berichten..!
 2. Natalia Jaresko minister van financien Oekraine
  Natalia Jaresko, de nieuwe Minister van Financiën van de Oekraïne. Hier is ze zojuist beëdigd. Tot kort daarvoor nog Amerikaans staatsburger en werkzaam -de laatste 20 jaar!- als medewerker van het US State Department..

  Kvitashvili, Georgiër van komaf, werd de nieuwe minister van gezondheid. Hij vervulde deze rol van 2008 tot 2010 ook voor Georgië.

 3. Litouwer Abromavicius kreeg de rol van minister van economische zaken toebedeeld. Als partner en fund manager bij East Capital kent ook hij het klappen van de kapitalistische zweep.

President Poroshenko zei dat de specialistische buitenlandse input nodig is om, bij de economische hervormingen, de aangeboden miljarden die Oekraïne kan lenen op een correcte manier te benutten. Dat zal met het huidige team toch wel lukken..? En wist je -om meteen maar een cordate maatregel te noemen van deze ministersploeg, dat privaat eigendom van land in Oekraïne verboden was..?

Maar wat denk je..? Dit verbod werd precies op tijd opgeheven, voor deze bio-tech-bedrijven om hun slag te kunnen slaan. Want met de Oekraïne als de op 2 na grootste exporteur van maïs en op 4 na grootste tarwe-exporteur, op wereldniveau (!), is het smullen geblazen voor Monsanto en haar boevenbende.

Het doel van Monsanto is duidelijk. Over lijken desnoods, zo blijkt uit het gedrag van deze club elders in de wereld. (klik op de foto voor een eerder Hoofdartikel hier op WantToKnow!)
Het doel van Monsanto is duidelijk. De wereld veroveren, over lijken desnoods. Of ze nou vallen door het consumeren van het GMO-voedsel, of door oorlog om landbouwgrond te pakken te krijgen..

Het zijn Monsanto, Dow, Bayer en andere grote spelers in deze bio-tech industrie, die al jaren worden verdacht van dit soort  dubieuze praktijken, maar nu gaat het proces in de Oekraïne zó snel, dat het zelfs de grootste nieuws-analfabeet opvalt..! Deze bedrijven zijn herhaaldelijk aangeklaagd voor het verstoren van regionale marktcondities en ze staan bekend om hun uiterst agressieve aanpak in de pogingen ‘de markt te veroveren’… En natuurlijk biedt Monsanto daarbij haar oude en welbekende product ‘Roundup’, weer aan, als sleutel tot de zegeningen van de GMO-wereld..!

SHELL en MONSANTO, één pot nat..!
De posities van deze bio-tech bedrijven zijn natuurlijk te vergelijken met de SHELL’s, de CHEVRON’s en de BP’s van deze wereld. Zij krijgen de kansen in dit oorlogsgebied aangereikt en de oorlog die nu woedt, gaat over de ruggen heen van de arme boeren en nietsvermoedende burgers. Deze mensen mogen het genoegen smaken, om straks van de zegeningen van schaliegas en genetisch gemanipuleerd voedsel, inclusief het giftige ‘RoundUp’ te gaan genieten.. Dat de oorlog in de Oekraïne vele gezichten heeft is duidelijk. Maar kende je dit verhaal van Monsanto en Mark Rutte en SHELL en CHEVRON en Victoria Nuland en de rest van dit roversgeboefte..?

De oorlog om de rijke en enorme landbouwgrond in Oekraïne, was nog nooit zo belicht, maar het is duidelijk: de bio-tech-bedrijven lijken hier als grote winnaar uit de bus te komen. Met steun in de rug van hun regeringen..! Boven de grond regeren inmiddels dus de GMO-industriëlen en onder de grond regisseert SHELL het verhaal..

Bronnen o.a.: Natural Society, The Ecologist,

45 gedachten over “SHELL en Monsanto: grote winnaars in… Oekraïne!

 1. Nu kan ik ook begrijpen waarom minister Hennis Oekraine bedankte terwijl er toch net 193 nederlandse burgers waren neergeschoten.
  Ik ben er ook van overtuigd dat een regering kiezen geen zin heeft omdat alles allang in kannen en kruiken is maar gisteren had Wilders toch gelijk toen hij het had over bloed aan de handen van dit kabinet.
  Misschien is dat ook de reden dat Mark Rutte zei van ik denk dat ik het maar zo laat want stel je voor dat de aandacht op hem gericht gaat worden en zijn vieze dubbelspel en landverraad aan het licht zou komen.

  1. Zo is het maar net! Stemmen heeft totaal geen zin want achter de schermen regeren de banken met multinational “het huis van Oranje ” wat totaal geen Oranjes zijn vandaar dat buitenlandse vorstenhuizen neerkijken op ons vorstenhuis en ook dat ze al 100 jaar weigeren hun DNA af te staan als bewijs van Oranje bloed.

  2. Leve de Republiek, maar dan wel een Volks Republiek, na een flinke grote schoonmaak in ons stelsel van corrupte elite en handlangers, zieke psychopatische volks verraders.

  3. Juist jenne een hele grote schoonmaak dient er in Nederland plaats te vinden……… lang leve de Volks Republiek 😉

 2. Veel kwalijker is het dat er een groot nieuw Azkanazis rijk aan het ontstaan is, Israel is ze zat, Rotschild is ze zat, het anti Simetisme groeid met de dag, waar heen nu, juist de Oekraïne, de super rechtse Oekraïnse fasisten hebben denken ze goede zaken gedaan, om door middel van een putch de gekozen president en regering weg te sturen, en te herplaatsen met de al oude Azkanazis, ze komen van heinde en verre naar hun nieuwe rijk toe, misschien is het een goede zaak voor hen, maar niet voor de autenthieke Oekrainers of Russen, de fasisten krijgen later de rekening, ben bang dat Putin en zijn Russen dit niet laten gebeuren, er staat iets te gebeuren dat is zeker, nu prima voor elkaar Nederland en Duitsland leiden de NATO, financiel en economisch zitten we aan de grond, misschien passen daar ruïnes bij.

  1. En als een réaliteitsschets, bekijk ‘ blik op NOSjournaal.nl ‘, en dat is allemaal hemelsbreed niet zo ver weg, dagelijks mensen families vermoord,
   met goed vinden van het corrupte verrotte west Europa.

  2. Jenne, ik voel en snap je gevoelens.
   Vaak mag dit niet gezegd worden.
   Het is veel gemakkelijker om weg te kijken, en ipv daarvan op tv/phone/fb/whatsapp enzovoort te kijken.
   Blikop laat de andere kant van de medaille zien.
   En wat mij betreft noodzakelijk ook om iedereen uit de winterslaap (het grote onbewuste) te halen.
   En dit soort berichtgeving is natuurlijk impopulair want het voelt niet goed.
   Lang leve de tablets en Ipads…

  3. @ Anne en aan iedereen, het is oh zo belangrijk alles open en bloot te vertellen. Ik schuw niets en noem alles bij naam. De AIVD heeft al emails van mij gekraakt maar hier is niet veel op te vinden. Ik laat me door niets en niemand stoppen. Ik kan niet tegen onrecht en of het nu Rutte is of de pseudo “Oranjes “het zal me allemaal worst wezen.
   Ik ben niet depressief en heb een goed leven dus als er onverhoopt iets met mij gebeurd dan weten jullie in welke hoek je de daders moet zoeken………zelfde hoek als Pim Fortuyn!

  4. Monika, heb er 2/twee bewaard, de Waanzinnige , en de Gebroeders , de koude oorlog tegen de prachtige Russische literatuur is nooit op gehouden, deze film is een echt theaterstuk, en het hoord zo bij Europa, en de mensen zijn zo misbruikt, BROVO Putin zou ik zeggen, zet het maar op de wereld kaart, jullie verdienen het !!!

  5. AnnaII ben blij dat je er weer bij bent, met je wel gemeende réactisch, er moet iets veranderen, we gaan terug in de tijd, we worden weer tot lijfeigenen gemaakt, en geestelijk gekneveld !!

 3. Betreft de headline. “Ze zijn voorlopig, de grote winnaars”. Voor V.Poetin is het vroeg of laat; alles of niets! Zijn geduld raakt op.
  Het is meer dan logisch dat de getergde Vladimir, met hand en tand zal verzetten tegen de VS en haar vazalen.

  Het is meer dan logisch dat Vladimir in actie komt; “dan liever, iedereen helemaal niets”.

 4. Alles staat in dienst van de multinational “Het huis van Oranje ” wat totaal geen recht op de titel van koning van Oranje heeft ( dat is ook de reden dat ze al 100 jaar weigeren hun DNA af te staan om dit te onderzoeken ) maar wel groot aandeelhouder zijn van Shell. Shell dat ook al betrokken was bij de financiering van Hitler…… met wie anders dan Boef Bernard. Hoeveel bloed kleeft er aan de handen van deze pseudo ” Oranjes “?

 5. off topic. Ik heb ook het idee dat de ramp van Air Asia wordt gebruikt als afleiding van de MH17 . De MH17 is totaal van de pagina van de Malaysian krant de New Straist Times.

  1. Rick.
   U schrijft het terwijl ik ook al dacht dat het wel erg toevallig is dat ook dit vliegtuig weer is neergestort waar ongeveer ook MH 370 verdween.

 6. -beledigende tekst verwijderd-
  Chevron en Shell hadden een deal met de gevluchte maffioso Yanukovitch, gezocht door Interpol, dief van 70 miljard dollar van het Oekraeinse volk en massamoordenaar van maidan-betogers. Chvron en Shell hebben zich nu teruggetrokken uit deze deal wat in feite een ramp is voor de oekraiense economie. -beledigende tekst verwijderd-

  (http://www.bloomberg.com/news/2014-12-17/chevron-shale-exit-shreds-ukraine-s-hope-of-energy-independence.html)

  Dit contract, hoe slecht je fracking ook kan vinden, had namelijk WEL een grote mate van energie-onafhankelijkheid geboden aan Oekraiene, terwijl ze nu blijven afhangen van Gazprom en Rosneft, die uiteraard poppetjes zijn van neo-tsaar Putin die deze bedrijven gebruikt om het Oekraiense volk economisch te wurgen. Het grote gevaar in europa op dit moment, oneindig veel gevaarlijker dan oliemaatschappijen en monsanto, is de maffiakliek die momenteel rusland onder de knoet houdt. Zij zijn de werkelijke kwaadaardige spelers achter de schermen die militair, economisch en politiek de wereld aan het verzieken zijn en aansturen op conflict en Chaos. Maar dat is een waarheid die velen hier niet durven zien blijkbaar.

  1. Oh hier hebben we onze Erico weer die ingehuurd is door de cabal. Ga ergens anders je lulkoek verkondigen. Blijf lekker slapen en blijf vooral naar het NOS journaal kijken maar wij zijn daar hier te wakker voor …..doei.

  2. Erico gelooft nog steeds in sprookjes zoals 9/11, dat de 2 vliegtuigen de oorzaak zijn van het instorten van de 2 Twin Towers en gebouw nr 7 dat niet eens getroffen is door een vliegtuig.

   kom eens uit je winterslaap joh

  3. Lieve vriend Rick,
   Enkel mensen die in feite blind zijn en niet beter weten moeten constant herhalen dat ze “wakker zijn” en de anderen niet. Het is een teken van onmacht en onvermogen om te gaan met een complexe realiteit. Luisteren naar simpele verklaringen is een eenvoudige en comfortabele uitweg, geeft comfort en doet terugdenken aan de kinderjaren, met pap of mam met een sprookjesboek bij de kachel. Zij die opgroeien en de realiteit durven zien, zien dat de wereld hard, complex en niet in hoax-complottheorietjes te vatten is. Niet iedereen kan dat aan, het sprookjesboek is leuker.

  4. Lezen is een kunst:
   ‘The second-largest U.S. energy producer will pull out of an agreement for exploring the Oleska field in western Ukraine, a government official said this week.’ Het woord ‘SHELL’ staat nergens in de tekst van het geciteerde Bloomberg-artikel dat we moeten lezen.
   Graag even je tone-of-voice beetje dimmen en stoppen met impliciete beledigingen. Dank.

  5. Yanukovitch massamoordenaar???? Hij staat nu op de opsporingslijsten, dat wel, maar NIET voor moord en al zeker niet voor massamoord.
   Hoe komt dat (dat hij niet daarvoor wordt gezocht)?
   Omdat de eerste resultaten van onderzoeken anders uitwijzen. Namelijk Oekraíne was zelf hiervoor verantwoordelijk.

   Hieronder een stukje tekst wat de moeite waard is om te lezen:

   Janoekovitsj ging in onderhandeling met de oppositieleiders en een wapenstilstand werd uitgeroepen. Maar de radicale contingenten van Maidan wilden hier niets van weten, en bleven oprukken met vuurbommen. Het geweld mondde uit in een ongekend drama toen groepen sluipschutters op zowel politie als demonstranten schoten. Vrijwel de hele wereld veroordeelde direct de zittende president Janoekovitsj, waardoor zijn dagen waren geteld.

   Maar inmiddels is het eerste academische onderzoek naar het bloedbad verschenen, van de Oekraïense wetenschapper Ivan Katchanovski. Gebaseerd op een enorme hoeveelheid beeldmateriaal, onderschepte radiocommunicatie van politie-eenheden, ooggetuigen, ballistiek onderzoek en talloze andere bewijsstukken concludeert de Oekraïense academicus dat het bij de bulk van de moorden, zo niet het volledige bloedbad, om een false flag-operatie ging, waarbij de daders op hun eigen mensen schoten om de val van hun vijand te provoceren.

   Katchanovski’s bevindingen worden ondersteund door doortimmerde onderzoeken van, onder anderen , de Duitse publieke nieuwszender ARD , de Amerikaanse documentairemaker John-Beck en persagentschap Reuters .

   Andere voorgaande gevallen van repressie lijken destijds ook ten onrechte in de schoenen van Janoekovitsj te zijn geschoven. Een van de meest gepubliceerde schandalen betrof bijvoorbeeld de gijzeling en marteling van EuroMaidan-activist Dmytro Bulatov, die later met een ministerspost zou worden beloond in de nieuwe interim-regering. Bewijzen voor de aantijgingen waren vanaf het begin erg schaars, en een van zijn mede-protestleiders heeft inmiddels toegegeven dat Bulatov nooit ontvoerd was.

   Het hele artikel kan je hier vinden.
   http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/12/29/in-oekraine-werkt-europa-samen-met-oligarchen-en-fascisten

  1. Uit hetzelfde artikel waaruit je selectief citeert, beste Guido :

   Royal Dutch Shell Plc (RDSA) retreated earlier this year from a similar deal in eastern provinces riven by a bloody war with pro-Russian separatists.

   Lezen is inderdaad een kunst, schrijven nog veel meer.
   Of is uw schrijfkunst boven elke vorm van kritiek verheven?

 7. Even een quote:

  Pavlo Khazan, campagneleider bij Friends of the Earth Ukraine: “De Oekraïense bevolking heeft nooit ingestemd met schaliegas. Verschillende gemeenten hebben zich al schaliegasvrij verklaard. Nu Janoekovitsj is afgezet, moet een nieuwe regering dit contract met Shell onmiddellijk stopzetten.”.

  Bron: Dossier schaliegas van Milieudefensie
  https://milieudefensie.nl/schaliegas/nieuws/schadelijke-schaliegasdeal-shell-en-janoekovitsj-moet-van-tafel

  Eh, hoe zit dat dan met al die goede voornemens?

 8. Overal waar de VS bij betrokken is gaat het om de bodemschatten en als het een land is dat aan Rusland grenst is dat mooi mee genomen want dan kunnen ze Rusland min of meer omsingelen door daar pro VS regeringen te installeren.
  De baltische,Balkan en andere aan Rusland grenzende staten zullen bij een oorlog als VS uitvalsbasis gaan dienen net als de Oekraine.
  De belangrijkste redenen voor de bezetting van Oekraine zijn volgens mij bodemschatten(schaliegas ed)en ik las ergens dat de VS van plan zouden zijn nucleaire wapens in west Europa en de Oekraine te gaan plaatsen wat ook een reden is dat de pro Russische bevolking daar uitgemoord wordt en natuurlijk omdat ze op grondgebied leven wat Shell wil vernielen door naar schaliegas te boren.
  Dit houd dus in dat een komende oorlog op Europees grondgebied zal plaats hebben in eerste instantie en hoe zich dat verder ontwikkeld zal de toekomst moeten uitwijzen.
  Omdat Zwitserland van de week de frank van de euro heeft losgemaakt en Zwitserland meestal als neutraal wordt beschouwd vermoed ik dat het dan ook niet lang meer zal duren voor de euro /dollar valt.

 9. Off topic, maar daarom niet minder belangrijk. Velen zullen er inmiddels al wel van gehoord hebben, het theaterstuk “Door de bank genomen” van “De Verleiders” heeft op tv al behoorlijk wat aandacht gehad. Ze zijn ook een burgerinitiatief gestart. Al ruim 55.000 handtekeningen binnen een paar dagen tijd.

  Bedankt voor het tekenen van het burgerinitiatief!

  Deze email geldt als bevestiging.

  Dankzij uw handtekening gaat het mogelijk worden dat Nederland weer voorspoed zal kennen.

  Vergeet echter niet: 40.000 is niet het einde. De politiek dient te vóelen dat geldschepping (nu dan eindelijk) serieus genomen moet worden. Er zijn dus zoveel mogelijk handtekeningen nodig; ver boven de wettelijke eis van 40.000. Als u het burgerinitiatief verder kunt verspreiden zal onze toekomstige maatschappij u eeuwig dankbaar zijn. U kunt geïnteresseerden vragen te tekenen op http://www.burgerinitiatiefonsgeld.nu. Bedankt voor uw inzet voor een betere toekomst van ons allemaal!

  Met optimisme,

  namens De Verleiders, en Stichting Ons Geld,

  Luuk de Waal Malefijt.

  http://www.burgerinitiatiefonsgeld.nu/

  1. Ok, formidabele, en nu? Hij doet anders toch? Hoe helpt het om te zeggen hoe hij zou dienen te doen?

 10. Jack s… ? Not enough physical delivery ? I think when de public finally becoming aware then… They are not afraid of the intellectuals. It’s there zomby’s they worry.

 11. Buitenlanders als minister.. Waarom denken wij hier in Nederland niet aan..??!

  In het verleden heb ik hier ook al eens over zitten nadenken, waarom huren we geen buitenlandse regering in om Nederland weer in de groene cijfers te krijgen, dus i.p.v. dat we 18 miljard te kort komen elk jaar houden we dan 18 miljard over en die regering krijgt dan een provisie van b.v. 33,3%, en of die regering uit China- IJsland – Australië – Peru of Kenya komt zal me worst wezen.

  In politiek Den Haag hebben ze het eeuwig over: “Privatiseren” en dat dat de beste oplossing is voor de economonie van Nederland, dan gaan we weer winst maken en er zullen geen bezuinigingen meer zijn en een ieder kan financïeel weer prettig leven en geen werkloosheid meer, terwijl de praktijk uitwijst dat als je alles privatiseert het leven een stuk duurder wordt voor de burgers en alle verliezen van die bedrijven worden de burger in de maag gesplitst via de b.v. belasting.

  1. China had ik niet moeten schrijven vanwege de al geloof ik 65 jarige bezetting en mensenrechtenschending van de Tibetanen van Tibet, waarschijnlijk heb ik China: “In the Spur of moment” gekozen, verander China maar in Japan.

 12. Shell heeft hier helemaal niks mee te maken. Shell dat zijn een stelletje politiek correcte dromers. Die gaan zelfs miljarden investeren in oliewinning in Nigeria. Een land waar ze van alle kanten besodemietert worden. Shell, sukkels zijn het.

  MH17 zou een voetnoot in de geschiedenis worden. Doch de Russen en Duitsers kennen het spelletje nu dat de Engelsen spelen. WW1 en WW2 georganiseerd door de bankiers.

  http://youtu.be/5hfEBupAeo4

  Sinds 1945 wordt Nederland bezet door de Amerikanen. Dezelfde Amerikanen die via hun CIA 300 mensen hebben vermoord in MH17.

  Oorlog in Syrie georganiseerd door Engelse elite.

  http://youtu.be/Kz-s2AAh06I

  Het is de Engelse elite die al 200 jaar oorlogen organiseerd. Amerikanen zitten al 150 jaar in “colonial status” van de Britten.

 13. Dit wat ik nu schrijf gaat eigenlijk niet over Oekraine maar heeft wel met grote olie maatschappijen te maken daarom schrijf ik het maar hier.
  In Griekenland is nu Serysa de regerende partij en die willen niet de opgebouwde schuld volledig terug betalen en zoals ze zeggen willen ze dat de burgers het weer beter gaan krijgen.
  Dit wat nu daar aan de hand is is een groot toneelstuk want zoals we allemaal weten doen banken er alles aan om hun uitgeleende geld terug te krijgen(als mensen daarvoor omgebracht moeten worden doen ze dat).
  Er van overtuigd dat banken en multinationals de dienst uitmaken begrijp ik nu wat er speelt.
  In Griekenland hebben ze enorme aardschatten gevonden zoals nooit eerder(olie en dergelijke)wat de schuld die Griekenland heeft ruimschoots zou kunnen afbetalen.
  Nu de dollar/euro gaat omvallen hebben de elite er baat bij om iets achter de hand te hebben zoals bv olie,bruinkool of dat soort aardschatten inplaats van dollars.
  Daarom ben ik er van overtuigd dat wat zich nu in Griekenland afspeelt opgezet is want als Griekenland weigert te betalen zal de elite dat als excuus gebruiken om hun hand op de rijkdommen van Griekenland te leggen al of niet met geweld gepaard gaande.

  1. Een bekende taktiek van het IMF en de wereldbank is: “Leen het land zo vervloekte veel geld dat ze het van hun levensdagen niet meer kunnen aflossen en van de rente worden we schatrijk en we kunnen het land in alle hoeken schoppen die we willen, vroeger werd er veel geld geleend aan corrupte Afrikaanse leiders en hun vriendjes en dat geld is pleite het staat vaak op buitenlandse rekeningen en nu mag de arme bevolking die geen cent gezien hebben de schuld en rente ophoesten via de belastingpot.

   Men heeft Griekenland miljarden geleend en ik dacht dat dat was om de arme Grieken te helpen maar zij zien geen cent van dat geld nog erger het halve land zit nu werkloos thuis de prijzen in de winkels zijn dramatisch gestegen vele kunnen niet eens naar de huisarts want ze hebben geen geld, waar zijn al die miljarden gebleven? om vorige schulden af te lossen? dat is water naar zee dragen, het IMF en de wereldbank hadden beter met Griekenland een regeling kunnen treffen om de oude schulden op een andere manier af te lossen desnoods een langere termijn, en als landen 30 jaar aflossen dan is de rente 3x het bedrag dat ze geleend hebben dus hoezo nog steeds schuld en aflossen.

   Je zou ook kunnen invoeren dat als je een land geld leent gaan ze eerst de schuld aflossen en als die afgelost is achteraf pas de rente betalen want hoe sneller ze kunnen aflossen hoe minder rente ze hoeven te betalen, of als je een land geld leent vraag je geen rente meer beschouw die rente maar als een soort van latente ontwikkelingshulp, maar dat gaan de criminelen van de IMF en de Wereldbank en regeringen natuurlijk nooit doen, die criminelen horen niet in: “Villapark de Bungalow” te wonen maar achter de tralies van een of andere gevangenis, en wanneer gaat de justitie die criminelen is plukken of meten ze met 2 maten.

 14. Als u goed naar die foto van Rutte met cowboy hoed op kijkt en dan het volgende leest kunt u zelf wel bepalen waar deze man voor staat.
  http://nos.nl/teletekst#108
  Het is natuurlijk een grof schandaal dat Shell op deze manier te werk gaat.
  En waar is al dat geld dan gebleven wat ze via legale belasting maatregelen om de belasting via brievenbus firma,s te ontduiken gebruikt hebben dan gebleven?
  CEO,s aandeelhouders misschien?
  Misschien moeten die dan maar voor de gevolgen van gaswinning opdraaien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.