Advertentie

Barclays: bonussen omhoog, mensen eruit..!


x

Barclays: bonussen omhoog, mensen eruit..!

x

2014 WantToKnow.nl/.be

x

De Britse ‘Barclays Bank’ is van plan in het bedrijf zo’n 12,000 banen wereldwijd te schrappen; deze mededeling komt zowat tegelijkertijd met de aankondiging dat de winst voor 2013 met zo’n 32% was gedaald ten opzichte van het jaar 2012. Maar tegelijkertijd blijkt uit de cijfers dat de bonuspot voor de leiding van de bank en andere banen in het bedrijf met zo’n 10% is gestegen.. En hoe groot is die pot dan..? We spreken over een bonuspotje van.. US$ 3,9 miljard..

anthony jenkins BARCLAYS
De huidige CEO van Barclays: 2,7 miljoen bonus voor de resultaten van 2013, die ruim 30% lager waren dan 2012, door boetes voor wangedrag..!

Barclays is één van de grootste banken in de UK en heeft wereldwijd zo’n 140.000 werknemers, waarvan er nu dus zo’n 10% dienen te verdwijnen; alleen al in het Verenigd Koninkrijk zullen er zo’n 7000 werknemers het bedrijf dienen te verlaten. De winstgevendheid van de bank daalde dus met zo’n 32%, wat neerkomt op een uiteindelijke winst van US$ 5,2 miljard.. (2012: US$ 7 miljard). Daarnaast gingen de beloningen (salarissen en bonussen) voor de bankmedewerkers die gekarakteriseerd worden als ‘investeringsbankiers’ (‘investmentbankers’) met een ruwe 13% omhoog.. So what’s new pussycat..? Alsof er geen bankcrisis is geweest..!

En natuurlijk is er wel een excuus/reden/oorzaak/smoes voor te bedenken..
“Wij hebben mensen in dienst, van Singapore tot San Francisco, we moeten op wereldmarkten vechten om talentvolle mensen te kunnen inhuren. Als we dienen te handelen in het belang van onze aandeelhouders, dan is het ook noodzakelijk dat we de beste mensen kunnen inhuren..”.

Het zijn de woorden van de CEO van Barclays, de Brit Anthony Jenkins, in een conference call met financieel journalisten. Om daar vervolgens aan toe te voegen: “Bij Barclays geloven we in betalen voor prestaties en concurrerende salarissen en bonussen betalen.”.

Het lijkt een ironisch bedoelde afbeelding, maar feitelijk is het één van de lokkertjes/reclame-uitingen van BARCLAYS naar het publiek toe.. Kijk eens naar onze 'geld-vaardigheden'..!?
Het lijkt een ironisch bedoelde afbeelding, maar feitelijk is het één van de lokkertjes/reclame-uitingen van BARCLAYS naar het publiek toe.. Kijk eens naar onze ‘geld-vaardigheden’..!?

Eerder, in januari, streek Jenkins voor zijn activiteiten voor Barclays zélf al een bonus voor 2013 op (ondanks de lagere winst dus..!) van zo’n £ 2,8 miljoen..! De ‘grote baas’ van Barclays meldde de journalisten ook dat de winst vooral gedaald was, door de diverse boetes die de bank had opgelegd gekregen, voor ‘diverse overtredingen van de reglementen’…!  Maar deze CEO heeft aangekondigd dat de praktijken van de bank onder ‘analyse liggen van de leiding’, nu de bank voor haar handelingen in met name de ‘LIBOR’-affaire was veroordeeld -evenals RABO in Nederland- voor een boete van zo’n £ 290 miljoen.

Deze boete was ook tevens het einde van de carrière bij Barclays van de vorige bestuursvoorzitter, Bob Diamond.. Onlangs echter nog, diende Barclays een onderzoek te starten naar het ‘verdwijnen’ van persoonlijke data van zo’n 27.000 klanten van de bank.. Barclays dient met goede verslaggeving te komen rondom deze onverkwikkelijke zaak, omdat het anders opnieuw een zware boete boven het hoofd hangt, opgelegd ongetwijfeld door de financiële autoriteiten.

* * *

11 gedachten over “Barclays: bonussen omhoog, mensen eruit..!

  1. Kyra, getekend.
   Bedankt dat je ons hierop attendeert!
   Toepasselijk ook onder dit artikel…
   We wisten het natuurlijk al, de rijken worden rijker en de armen armer.
   Tij moet gekeerd, met deze petities wordt iig een signaal afgegeven.

 1. de banken gijzelen de staat, waardoor de algemene wens van de burger in een impasse geraakt!
  Enige oplossing massaal van bank(banken, die de wil van het volk gehoorzamen) veranderen.

 2. Laatst een kennis van mij gesproken wier vader werkt mij Morgan Chase. Zij vertelde mij dat er sinds de crisis van 2007-2011 (US) weinig verandert is en de bankiers weer, net als vroeger, speculeren met geld van anderen. Ook de bonussen zijn terug, en er wordt met geld gesmeten als waren het broodkruimels voor de vogels.
  Ik voorspel op (korte!?) termijn een nieuwe bankencrisis, welke nog dieper gaat worden dan welke we nu gezien hebben. Dit kan niet goed blijven gaan!
  En dan beweert onze regering dat Nederland op dit moment aan het dal aan het kruipen is. Yeah right! Het herstel is nog heel precair en er hoeft maar iets kleins te gebeuren en alles stort weer in!
  Nog steeds worden mensen ontslagen, in het midden- en kleinbedrijf is er nog geen sprake van groei. Mensen zijn nog lang niet alle ellende te boven, want er zijn nog steeds mensen met (veel) schulden.
  Het subjectief meten en interpreteren van data geeft een al te rooskleurig beeld. We kunnen beter (nog even) met beide voeten op de grond blijven staan!

 3. Onethische gedrags/denkstoornissen. Maar dat gebeurt overal. Laatst op het journaal. Onderzoek wijst uit dat ziekenhuizen beter presteren bij hoger opgeleiden. Met andere woorden lager personeel moet eruit en hoger opgeleiden worden binnengehaald. Voor dit bericht kwam er een ander bericht: Veel hoger opgeleiden kiezen voor zorgopleiding om zeker te zijn van een baan en er is een aanmeldings stop, vanwege de vele aanmeldingen. In hoeverre is het onderzoek van dat hoger opgeleiden beter presteren in de zorg waar? Is het niet gewoon een middel om hoger opgeleiden in de zorg te krijgen? Al eeuwenlang werken mbo of lager personeel in de zorg en daar was niks mis mee. Vroeger had je de nonnen. Die wisten het belang van beter worden, namelijk dat het ligt bij mentale en lichamelijke verzorging. Mentale zorg is bijna weg, want dat kost tijd en geld. Conclusie: Journaal heeft ons weer voorgelogen/voorbereid en lager opgeleiden kunnen beter een pilletje innemen, want die worden gewoon massaal opgeruimd of worden in invulbijbanen(onderbetaald) gestopt. Nu snap je ook waarom ouders hun kinderen graag op havo nivo willen hebben. Schijnheilige overheid doet net alsof ze dit raar vindt.(ook op journaal geweest) Met hbo heb je nog kans op een betaalde baan.(logisch) Maar je zit als hbo kind wel al met een studielening/schuld. Dus die zijn gemakkelijker te manipuleren. Ze hebben geen eigen keus of iets etisch of onetisch is. Schuld moet afbetaald worden. En zo maakt men van alle kinderen slaven, want het systeem moet blijven draaien.

 4. Nog een voorbeeld. Veel kleine bedrijfjes worden overgenomen door grote bedrijven. Wat gebeurt er bij overname. De laagopgeleiden gaan er als eerste uit.(produktie) Terwijl hoger management banen erbij komen of blijven zitten. Is toch raar? Winst maak je door produktie. Het hele kankergezwel systeem zorgt ervoor, dat ethiek en zelfs produkten misbruikt worden om de boel nog effe leeg te trekken. Daarna is het failliet en voor altijd weg. Gevolg: hele gezinnen gaan naar de klote en overheid draait ze ook nog een poot uit door de vele belastingen. De hele bevolking van mkb en lager worden gewoon tot armoede gedwongen/gebracht. Het systeem wat alleen aan groei denkt moet weg. De banken moet je niet steunen, maar gewoon failliet laten gaan en schulden gewoon wegstrepen. Zet een eigen eerlijke bank op voor burgers en een aparte bank voor het bedrijfsleven. Zorg voor kleinschaligheid met ethische duurzame werking, zodat het lang kan blijven funktioneren. Jongeren moeten weer leren van ouderen. Gezinnen/jongeren hebben recht om een leven op te bouwen. Dat kan alleen bij een bepaalde langdurige zekerheid. De overheid moet inzien dat het zichzelf aan het opblazen is en dat pleisters plakken geen enkele langdurig nut/functie heeft.

 5. Iedereen die zich mee laat trekken in dit machtsysteem is schuldig aan schending van mensen rechten. Durf NEE te zeggen bij onethisch denkgedrag. Durf dingen op een menselijke manier op te lossen. Weg met de paarse krokodil acties. Offer jezelf op om de boel weer beter te maken. Doe het voor je kleinkinderen. Er zit er altijd wel eentje bij die een ander denknivo heeft. Ons onderwijs is gebaseerd op maar enkele intelligentie nivo’s. Er zijn er wel een stuk of 8 9.(wetenschappelijk) Is het niet een eng iets, dat we onze kinderen maar op 1 manier grootbrengen? Allemaal hetzelfde te maken? Van zombies tot robots? Liefde/compassie overbodig maakt? Zonder liefde groeit niks. Het leven voorgoed verdwenen, overgenomen door pc.

 6. Nog een voorbeeld. bv. Voetbal. Voetbal(professioneel) zit totaal vast in het web van het systeem. Teneerste het geld gebeuren. Ten tweede het spel zelf. Alles wordt in de pc geannalyseerd. Voetballers worden tot puppets gemaakt. Zoals in een playstationspel. Hoe eng is dat? En daar betalen mensen ook nog geld voor om naar te kijken. FOX. Je kunt net zo goed, dan maar zelf een playstation spel spelen of er naar kijken. Het gevaar is dus: dat de teamspirit uit de speler wordt gehaald. Veel voetbalploegen hebben goede spelers, maar als team funktioneren ze niet. Bij PSV kun je dit nu goed zien. Maar wat ik nog erger vind is: Dit gebeurt al bij jonge kinderen die gewoon bij een amateurclubje voetballen. Zij moeten eerst leren samen spelen en dan blijkt pas of ze goed kunnen voetballen met spirit. Nu gebeurt dat vaak andersom. Het hele systeem heeft ons besmet. Ik vraag me vaak af waarom ik mijn kinderen nog wel eerlijk op moet voeden.(cynisch) Het wordt tenslotte hun ondergang! Het wordt de hoogste tijd, dat we weer etisch gaan funktioneren.

 7. ING wil gegevens van klanten verkopen! Weet je wat ik irritant vind aan cookies? Dat ik reclame krijg van produkten, die ik al ken.(cookies staan bij mij op hoog ingesteld) Het is dus gewoon weer een ordinair wanhopig verkoopprodukt.(soort van derivatenwerking) En het is sowieso onethisch bankgedrag. En ik maak me zorgen over de veiligheid. Het wordt tijd voor scheiding van burger en zakelijke bank. Dat je dus als klant kunt kiezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.