Advertentie

Jan de Hoon en zijn weeskinderen..


Jan de Hoorn en zijn Filipijnse vrouw, met een aantal van hun weeskinderen.

x

x

Een indrukwekkende verhaal:
x

Jan de Hoon en zijn weeskinderen..

2017 © Jay Uijttewaal | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Jay Uijttewaal

Mijn naam is Jay Uijttewaal, ik ben ondernemer en heb sinds acht jaar mijn eigen bedrijf ‘Heerlijk Water’. Ik heb best een lange en intense weg afgelegd met veel (zelf gecreëerde) pijn en het idee dat ik helemaal alleen was en allemaal alleen moest doen. Door voortdurend innerlijk op te ruimen te beseffen dat de realiteit door mij heen vorm krijgt ben ik mezelf geleidelijk gaan accepteren. Een proces dat mij verdieping bracht. Nu voel ik me tenslotte best gelukkig.

Mijn wens is het, om samen met gelijkgestemden initiatieven op te zetten voor totaal transformatie en het ervaren van vrijheid op alle niveaus, door meditatie, helende sessies, cursussen geven, rituelen begeleiden en het geven van Deeksha et cetera. Daarbij hoort ook zekere spiritualiteit praktisch en concreet maken.

Eigenlijk ben ik geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met spiritualiteit, heling en transformatie en dus ook water! Het is ook mijn visie om via mijn bedrijf mensen te helpen met de producten en daarnaast rechtstreeks lokale goede initiatieven financieel te ondersteunen.

Ik ervaar dat door bewust te leven en zo goed mogelijk voor mezelf en anderen te zorgen, er iets door je heen gaat stromen dat groter is als jezelf. Dat grotere, waar ieder zijn eigen naam voor heeft, gaat dan voor je zorgen. Dan verandert er iets, je krijgt meer plezier in geven omdat je begint te beseffen dat het ontvangen dan hetzelfde en automatisch is. Als je mij vraagt: Waarom bewust bijdragen aan een betere wereld en voor elkaar zorgen?

Dan is het in eerste instantie omdat je eigen hart dan opengaat en daarmee gaat een nieuwe wereld open, de nieuwe wereld! En de harten van anderen gaan ook voor jou open en opeens blijkt Alles te Leven… Graag vertel ik over het verhaal van Jan de Hoon, die ik op bijzonder wijze ontmoette en waarvoor ik je aandacht vraag.

Jan de Hoon woont al 18 jaar in de Filipijnen, in Poog Toledo City en toevallig kwam ik met hem in contact, omdat hij in mijn webshop een waterfilter wilde kopen voor zijn huis met weeskinderen in de Filipijnen. Jan heeft puur vanuit eigen initiatief samen met zijn Filippijnse vrouw 19 weeskinderen of kinderen die geen thuis meer hebben onder zijn hoede genomen.

Fantastisch vind ik dat, want deze kinderen krijgen daardoor voedsel en kunnen naar school gaan. Anders zouden ze terechtkomen in de prostitutie, in de handen van organen handelaars of rondzwerven. Omdat het al met al voor hem toch een behoorlijke uitgave was en zijn initiatief mijn hart raakte besloot ik om hem een waterfilter, een inbouw vitaliser en verschillende andere producten te geven.

Nu is op 14 januari zijn huis door de bliksem getroffen en is er brand geweest. Hij is nu bezig om het dak weer te repareren. In de Filippijnen komt het regenseizoen er weer aan. Jan heeft € 1500 nodig om zijn dak te repareren zodat de kinderen droog kunnen slapen. We hopen dat jij door deze oproep ook een bijdrage kunt en wilt doen voor Jan en zijn vrouw en de kinderen.

Ongeluk
Nu stuurde hij mij net 30-01-2017 een bericht dat hij bij het repareren van het huis gevallen is en zijn onderbeen en enkel gebroken heeft. Nu moet hij iemand erbij inhuren om het dak te repareren en € 500 aanbetalen voor dakplaten.Mocht je hem willen helpen met een bijdrage dan kun je dit storten op IBAN Bankrekening: NL79TRIO0212131311 t.a.v. Heartfelt Services o.v.v. Jan weeskinderen’.

6 febr.
Inmiddels is er rond de € 300 gestort en wil een ondernemer een veel groter bedrag sponseren, waardoor Jan veel meer mensen kan helpen, en wellicht zelf kan uitbreiden.

‘Heerlijk Water’ wil Jan graag helpen en je kunt hem en ook zelf helpen door een bestelling te plaatsen, t/m 15 februari gaat 10% van de omzet naar Jan. Ik heb zelf € 500 overgemaakt zodat dak platen kunnen worden gekocht , ik hoop dat veel mensen Jan, zijn vrouw en de kinderen willen helpen.

Dank voor het lezen,
warme groet, Jay Uijttewaal
,

‘Heerlijk Water’

Het verhaal van Jan de Hoon
Jan was in Nederland vrachtwagenchauffeur maar op zijn 27e kreeg hij een zwaar ongeluk, zijn rug was gebroken en de verwachting was dat hij niet meer zou kunnen lopen en zijn leven in een rolstoel door moest brengen. Jan gaf echter niet op en met zijn doorzettingsvermogen wist hij te herstellen. Jan was door deze situatie in de WAO terecht gekomen. Jan roeide met de riemen die hij had en op deze wijze kon hij zijn kinderen opvoeden en voorzien van goede toekomst.

Het was een grote frustratie voor hem dat hij niet meer mocht werken omdat hij juist wilde werken. Toen Jan 56 was kwam hij in contact met zijn Filipijnse vrouw. Deze heeft hij via internet ontmoet. Zijn kinderen hadden allemaal zelf een gezin gekregen en hij had in Nederland niet meer zoveel te zoeken. Hij besloot daarom naar de Filipijnen te gaan en daar te gaan wonen. In de periode dat hij in de Filipijnen was kwam ook de grote ramp met de orkaan, 26 december 2004.

Jan zegt:

Het frustreerde mij ontzettend dat veel van het geld, 90 miljoen, niet terechtkwam bij de mensen die het nodig hadden. Er is in dit gebied bijna niks opgebouwd en is er veel geld in de zakken van de ambtenaren terechtgekomen. Ik heb toen mijn eigen huis gebouwd en ik doe alles uit eigen zak, af en toe krijg ik wel eens wat, laatst van een matrassenfabrikant 10 matrassen. Het huis dat ik gebouwd heb was bijna klaar, het plan is om twee aparte slaapkamers bouwen, eentje voor de jongens en eentje voor meiden en ook voor de allerkleinsten.

Ik heb wel overal airco nu dat is wel nodig want het is hier soms meer dan 40° warm. Nu met de brand loopt het allemaal anders en moet ik eerst weer zorgen dat er weer een dak komt. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om kinderen te zien die niets hebben en hun familie kwijt zijn geraakt door de ramp. Vanaf die ramp begon ik een aantal kinderen onder mijn hoede te nemen.”

“Jan, hoe kom je dan in contact met deze kinderen?”

Zijn antwoord:
“Ik moet daar echt mee uitkijken, want het gebeurt heel veel dat kinderen in de Filipijnen worden gekidnapt door organenhandelaars en verdwijnen en dat hun organen dan worden verwijderd en gebruikt door rijke mensen die ziek zijn. Als ik kinderen zie bedelen, geef ik geen geld maar koop ik wat te eten en te drinken voor ze, vervolgens gaan ze weer weg. Vaak moeten ze bedelen van hun ouders, of andere familieleden, dat is hun bestaan. Maar als ik ze langere tijd alleen zie en ik vertrouw het niet ga ik naar de gemeente commissaris (baranga kapitein, baas van de regio) en vraag zijn hulp.

Ik ben inmiddels al wel bekend hier en heb het vertrouwen gewonnen, in overleg kan het kind als het geen familie heeft om op terug te vallen dan een plekje krijgen bij ons. Ik heb verhaal gehaald en gevraagd of er iets voor de kinderen gedaan wordt, of er een soort van opvang is. Het antwoord is dat er daar geen sociaal systeem is, er is geen opvang, ze worden simpel aan hun lot overgelaten.

Het is hier Filipijnen allemaal anders, mensen werken zes dagen per week van ’s morgens zeven tot ’s avonds zes voor een inkomen van € 120. Het leven is veel harder. Als je geen geld hebt voor medicijnen heb je een probleem. Laatst waren de kinderen van familie van mijn vrouw gestoken door een bepaalde muskiet en de andere had diarree, een jongetje en een meisje, in een week waren ze allebei gestorven. Dat komt hier voor.. Ik heb niet veel, maar ik heb ook niet zoveel nodig, ik doe wat ik kan en als het niet kan, dan wacht ik tot het wel kan. Ik probeer zoveel mogelijk kinderen te helpen.

Ze krijgen te eten, ze gaan naar school en zo gauw er een probleem is gaan ze gelijk naar de dokter. Op die manier probeer ik grotere gezondheidsproblemen voor te zijn. Je weet hoe het is met kinderen, de een wil dat, de ander wil dit, soms moet ik ze uit elkaar halen als er ruzie is. Zelf moet ik ook uitkijken ik heb hoge bloeddruk en suikerziekte maar ik red mij best met de medicijnen die ik krijg, ik heb een AOW uit Nederland elke maand, ongeveer € 1250. Daar probeer ik alles van te doen.”

Dit was een e-mail wisseling tussen Jan en mij voor dat ik hem het filter gaf, de inhoud van zijn mails geven een indruk van de situatie; Jan vertelt mij in de e-mail dat hij een paar dagen niet bereikbaar is:

“De reden is, zoals ik je al vertelde dat ik naar het noorden van de Cebu Filipijnen moet is dat ik 4 kinderen moet ophalen. Dit zijn zwerfkinderen die leven op de straat, ze variëren van 8 tot 14 jaar waarvan het meisje van 14 zwanger is door verkrachting. In het gebied zijn veel  groepen actief en die kijken niet zo nauw. Ik heb hier al 15 zwerfkinderen onder mijn hoede dat zijn kinderen die wees geworden zijn na die verwoestende orkaan Yolanda. Er is er nu alweer een op komst.

Ik heb hier in de loop van de tijd een redelijk groot huis kunnen bouwen. Het jongste kind is 8 maanden de oudste 15. Ik moet alles doen van mijn AOW pensioen van maar € 1223 per maand. Enkel heb ik al 15 kilo rijst per dag nodig, het is niet als in Nederland brood met beleg, hier is het 3 maal per dag rijst. Ik heb gelukkig veel steun van de Baranga kapitein die zorgt dat er dagelijks gekookt wordt. Baranga kapitein is de baas in deze regio.

Maar geen zorgen ik red me wel, ik moet enkel met de kinderen naar het ziekenhuis hier om te checken of alles goed met hun is. Vooral het zwangere meisje. Ik woon relatief veilig hier wel storm soms en hevige regen maar geen orkaan of tyfoon.  En de regering doet hier niks voor deze kinderen, ze laten ze gewoon creperen.”

In een volgende e-mail schrijft Jan:

“Ik ben gisteren al naar negros gegaan een van de kinderen was zo ondervoed  en er zo slecht aan toe dat ik hoop dat ze er door komt, ze ligt nu in het chang wa ziekenhuis in Cebu aan het infuus dat is een prive ziekenhuis. Maar ik moest eerst al 40000 pesos betalen voor de eerste kosten, is gemiddeld 700 euro afhankelijk van de koers, maar ik kan ze toch ook niet in de steek laten en zeggen moet ze maar dood gaan? Nee Jay dat is niet mijn mentaliteit, ik doe wat ik kan doen voor z’n kind. De anderen breng ik vandaag naar mijn huis krijgen ze tenminste goede voeding en vitamines.”

In een andere e-mail vroeg ik Jan of hij een stichting of iets dergelijks had.

“Nee ik heb geen stichting of iets dergelijks, de corrupten hier willen zelf de hand erin hebben zodat het in hun zakken verdwijnt. Het huis wat ik hier heb, heb ik zelf gebouwd met mijn eigen handen het is nog niet helemaal klaar maar dat komt wel. Beetje bij beetje ik probeer ik nu 2 slaapkamers aan te bouwen want ik wil de jongens en de meiden apart houden. Ook voor de aller kleinste wil ik een kamer creëren. Ik heb wel overal nu in de kamers airco, is wel nodig, soms is het hier over de 40 graden warm. Daarom ben ik ook zo blij met jouw gift  ik was altijd al bang op ziektes in het water.

Ik maak alles zelf zoals bedjes, stoelen en tafels het is wel niet allemaal moeders mooiste maar ze kunnen slapen en zitten. Ik ga nu naar Cebu het kind ophalen dat wordt de 28 ste begraven het is hier nu 10.30 uur in de avond maar ik moet meer als 3 uur reizen naar Cebu. Jay ik kijk morgen wel als ik terug ben of er nog een mail van je is. Verder bedank ik je wat je doet voor mij, eigenlijk voor de kinderen.

Jan de Hoon”

Een deel van de weeskinderen tijdens een feestje in het weeshuis.

In een volgende e-mail schrijft Jan mij dat hij pech heeft gehad…

“Hallo Jay, Ik wilde je even zeggen dat ik nogal pech gehad heb. Op 14 jan is een gedeelte van het huis afgebrand door blikseminslag. Gelukkig is er met de kinderen niks gebeurt. Ik ben nu de rotzooi aan het opruimen  en heb ook de filter van het water vervangen kwam enkel maar zwarte troep uit komt door het bluswater. Ik moet het voorlopig zo doen ik heb namelijk niet de middelen om het weer op te bouwen ik wilde je dit laten weten.”

Dan, een paar dagen erna:

“Afgebrand huis.
Jay ik ben bij de plaatselijke hard ware store geweest, daar verkopen ze materiaal. Ze hebben mij stenen hout spijkers schroeven leidingen voor herstel elektra gedoneerd. E
Enkel ik moet nog het dak doen, daar heb ik geen geld voor. Ik heb de bank in Holland gebeld voor een lening van € 1500, maar ze doen het niet ondanks dat mijn geld jaren daar binnen komt. Eerst mijn WAO nu mijn AOW, ze zeggen eenvoudig als jij je banknummer wijzigt kunnen wij niks verhalen omdat je niet in Nederland woont.
Ik heb onder tussen 19 kinderen onder mijn hoede; de jongste is nu 3 maanden. Heb jij nog een idee waar ik € 1500 kan lenen? Ik betaal degene elke maand € 100 terug. Nou Jay, dit was het zo”n beetje; enkel het dak moet er zo snel mogelijk op omdat de droge tijd aankomt dan word het erg heet ik heb nu plastic als dak.
Groetjes
Jan de Hoon”

Vervolgens krijg ik dit bericht van Jan:

“Ik heb wel veel pech. Ik was op het dak aan het werken, verloor ik mijn evenwicht en donderde ik naar beneden. Mijn enkel is gebroken en mijn onderbeen, halsoverkop naar het ziekenhuis. Ik moet nu iemand inhuren om het dak te repareren, ik heb gepraat met de leverancier van de dak laten, ze zijn bereid om mee te werken maar ik moet wel 30.000 pesos betalen ongeveer € 500.”

Toen ik dit hoorde besloot ik om Jan € 500 te geven. Jan’s reactie hierop:

Had dat ik niet verwacht Jay, je bent een echte vriend ik betaal je wel netjes terug in beetjes.

Zo gauw Jan weer naar Nederland gaat wil hij een stichting oprichten zodat hij beter ondersteunt kan worden, daar wil ik graag actief in participeren, als u ook voelt dat u opeens andere manier wilt bijdragen neem dan contact op met mij via: jayuijttewaal@gmail.com

Vriendelijke groet en dank voor het lezen,

Jay Uijttewaal, Heerlijk Water,
www.vitaaldrinkwater.nl

12 gedachten over “Jan de Hoon en zijn weeskinderen..

 1. Het initiatief is sympathiek, maar uit principe maken wij geen geld over naar een, om mr Spong te citeren,criminele organisatie als de rabobank, die er ook nog een nepadvocatenkantoor opna houdt. (zie internet voor het lopende onderzoek naar die nepadvocaten door de deken der Orde)
  Omdat deze club geen verantwoordelijkheid wilde nemen voor haar schriftelijk erkende fout tegenover mij is ze, puur omdat men de gelden, eigendom van onwetende klanten, had een rechtszaak gestart en dan kun je wel raden dat de minder koshere rechters niet degene die gelijk had dat ook gaven. Gevolg o.m. dat de organisatie mijn inkomen al meer dan een jaar en ver boven het door de ‘recht’bank genoemde bedrag ontvreemdt.
  Pikant detail: Herman Wijffels liet indertijd weten, obv dezelfde stukken als bij de ‘recht’bank, dat de rabobank in de fout was gegaan.
  En de nepadvocaten uit Utrecht houden er ook een nepversie van de waarheid op na en presteren het zelfs van iets dat men op papier had gezet vervolgens te verklaren dat men het niet geschreven had.
  Dit wordt openbaar gemaakt omwille van al die andere slachtoffers van deze dubieuze club. Mensen wordt svp wakker!

  1. Mooi verhaal dat -zo begrijp ik- niet over Jan en zijn weeskinderen gaat, maar over de Rabobank in relatie tot Margarita. Daarmee doe je imo afbreuk aan het hele verhaal. Stuur een mail naar Jan en/of Jay als je wérkelijk iets wilt doen i.p.v. de Rabo te bashen..!

 2. Goede doelen horen niet thuis bij foute banken!
  Zodra Jan weg is bij deze wel heel foute bank, bekijken we de zaken opnieuw.
  Een fatsoenlijke mens wil zich niet binden ogf gebonden blijven aan een, om mr Gerard Spong te citeren, criminele organisatie.
  Blijkbaar was Jan niet op de hoogte van het foute van deze bank, maar nu wel.

  1. @ Margarita, je praat in wij vorm. Wie zijn ‘wij/we’? en weet je wel wie de echt mr Gerard Spong is?

  2. Wie we zijn is niet heel relevant; het is ook privé. De vraag doet wat vreemd aan. En, zoals de meeste mensen wel zullen weten, Gerard Spong is een bekende NL advocaat, een echte. Hij heeft o.m. gepoogd de Rabobank strafrechtelijk te laten vervolgen, maar met de ‘rechters’ van nu is dat een moeilijk verhaal, o.m. vanwege belangenverstrengeling/vriendjespolitiek. Spong had ook de moed, rond 2004/5, duidelijk te maken dat het laten meeroken van anderen poging tot dood door schuld is.

  3. @ Margarita ohh het lijkt met we/wij dat je over een ‘groep’ spreekt. Ja inderdaad een hele bekende advocaat. Ik zou zeggen doe eens onderzoek.

  4. We is gebruikelijk zodra het gaat over meer dan een persoon. Er is ongetwijfeld/zeker het een en ander aan te merken op dhr Spong, zoals dat het geval is met de meesten van ons. Het is maar waarop iemand zich wil concentreren.

 3. Door dit soort van advocatuur in Nederland in stand te houden zoals Dhr Spong e.v.a gek op geld zijnde advocaten, houden we de kinderverkrachters en satanistische praktijken die dagelijks plaatsvinden dan maar mooi onder de hoed. Maar goed wie interesseerd zich nog in een sexueel misbruikt kind in dit land.

  1. @ Margarita Succes met je onderzoek. Spong is chantabel. Kijk even wat Heleen geplaatst heeft.

  2. Het lijkt me goed Spong zelf te confronteren met wat u schrijft. En wat valt er nog meer te zeggen over de rabobank en haar eveneens roofzuchtige nepadvocaten? Daar rept u niet van. Kennen we elkaar? U doet alsof, gezien uw tutoyeren van een onbekende.
   Welterusten!
   Overigens is dit de laatste reactie naar u toe.

  3. @ Margarita, rest mij nog je nog een leven vol liefde en vreugde, geluk en gezondheid toe te wensen.

 4. Met betrekking tot de bankrekening. Ik was als bedrijf al begonnen met een nieuwe triodos rekening, maar de overgang heeft nu eenmaal wat voeten in aarde. Overigens heeft Jan ook een triodos rekening en ben ik degene geweest die mijn bankrekening in het artikel had geplaatst. Het klopt dus niet om Jan te bekritiseren betreffende foute bank iets dergelijks. Inmiddels is het bankrekeningnummer aangepast in dit artikel.

  Er is nu totaal ruim 650 euro aan donaties (los van mijn eigen donatie en 10 procent onze actie) gestort, en er is meer hulp komst.
  € 500 heeft Jan gelijk gebruikt om voedsel pakketten voor zeer arme hongerige moeders met kinderen en ouderen in de buurt samen te stellen, hij moet de dakplaten nog afbetalen.

  Ik zal binnenkort een update plaatsen met nieuwe foto’s op: http://www.vitaaldrinkwater.nl/Help-de-weeskinderen-van-Jan-in-de-Filipijnen. Ontroerend om te zien hoe blij de mensen waren.

  Hartelijk dank, Jay Uijttewaal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.