Advertentie

Filipijnen: 733.000 kinderen dupe van fout vaccin..!!


x

x

x

Filipijnen: 733.000 kinderen dupe van fout vaccin..!!

x
2017 © WantToKnow.nl/be
x
In de Filipijnen bereidt het ministerie van Volksgezondheid zich voor op een zogenaamd ‘worst-case scenario’ nadat 733.000 kinderen op school waren ingeënt tegen de tropische ziekts ‘Dengue’, ook wel ‘knokkelkoorts’ genoemd. Dit is gebeurd met een vaccin dat hen mogelijk zelfs nog zieker maakt, wanneer ze de infectieziekte oplopen..! Het middel, ‘Dengvaxia’ is het eerste goedgekeurde vaccin tegen dengue in de wereld. Wat zelden gebeurd, is dat dit drama inmiddels is erkend door de fabrikant..!! Dit is de Franse producent, de farmaceutische industrieel Sanofi Pasteur. Zij gaven vorige week toe, dat ‘uit een nieuw onderzoek blijkt dat dit vaccin, genaamd de ziekte erger kan maken bij mensen die nog nooit eerder besmet zijn geweest’. De Filipijnse overheid heeft ondertussen het vaccinatieprogramma in scholen stopgezet.

Knokkelkoorts of Dengue, is een virusinfectie die vooral voorkomt in het tropische deel van Azië. De ziekte wordt overgebracht door de Aedes-mug. De symptomen van deze ziekte zijn: hoge koorts, misselijkheid, braken, hoofd-, gewrichts- en spierpijn en uitslag. Het denguevirus kan ook levensbedreigend zijn. De laatste 20 jaar komt het steeds vaker voor dat de ziekte een dodelijke vorm aanneemt. Vorig jaar zijn zeker duizend mensen overleden aan deze knokkelkoorts in de Filipijnen.

In de Filipijnen hebben vorig jaar zeker 211.000 mensen dengue opgelopen. De infectieziekte, die ook wel knokkelkoorts wordt genoemd, wordt overgedragen door muggen en kan hevige koorts, hoofdpijn en huiduitslag veroorzaken. Volgens cijfers van de Filipijnse overheid zijn in het land vorig jaar zeker 1.000 mensen gestorven aan dengue of knokkelkoorts..
x

“Het ministerie van Volksgezondheid is voorbereid op het ergste”, zegt de woordvoerder EricTayag van Sanofi Pasteur. Volgens Tayag werd het vaccin gegeven aan kinderen van 9 jaar en ouder. “Zij zullen goed gevolgd worden”, aldus de woordvoerder. Hij voegde er ook nog aan toe dat het vaccinatieprogramma alleen in scholen liep in die gebieden “waar dengue wijdverspreid was”.

De minister van Volksgezondheid van de Filipijnen, Francisco Duque, benadrukt dan weer dat het vaccin ‘wel goed werkt voor mensen die eerder al dengue hebben gehad’. Duque zegt ook dat het ministerie tot hiertoe nog geen meldingen heeft gekregen van extreme vormen van de tropische infectieziekte bij de mensen die gevaccineerd zijn.

* * *

En over bijwerkingen gesproken…

“Neem anders even een ‘paracetamolletje’..”

De onvolprezen dr. Hans Moolenburgh sr.

over zoiets simpels als de (bijwerkingen van) de pijnstiller ‘paracetamol’..

2 gedachten over “Filipijnen: 733.000 kinderen dupe van fout vaccin..!!

  1. “De minister van Volksgezondheid van de Filipijnen, Francisco Duque, benadrukt dan weer dat het vaccin ‘wel goed werkt voor mensen die eerder al dengue hebben gehad’.” … Zijn dat niet de mensen die het vaccin het minst nodig hebben; helemaal als ze de ziekte nog niet heel lang geleden hebben doorgemaakt? Werkt het vaccin dan goed, of werkt opgebouwde immuniteit van die mensen dan goed, zowel tegen het vaccin als tegen dengue?

  2. Wel opvallend dat al die provaxxers zich nu niet laten zien. Wel opvallend dat politici pleiten voor het falen van de pharmacie. Staan zij dan niet voor de belangen van de burgers? Dit toont alles heel duidelijk aan waar politici en pharmacie voor staan. Hoelang moet deze schande nog blijven duren? En ja, vaccins zijn er om mensen ziek te maken. Niet anders om.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.