Advertentie

Nieuw kinderboek geïnspireerd door Emoto: Jij bent mooi. Ontdek het zelf!


jijbentmooiJij bent mooi. Ontdek het zelf! – geschreven door Esther van Benthem van Newtide.tv – is een nogal ongebruikelijk kinderboekje. Hierin maken kinderen op speelse wijze kennis met de kracht en het effect van woorden. Haar inspiratie voor dit boekje kwam van de Japanse onderzoeker Masaru Emoto – bekend van het wereldberoemde boek: De Boodschap van water.

Schelden doet wel pijn!

In 2006 had zijvoor Newtide.tv  een interview met deze man, die met hulp van waterkristallen wetenschappelijk wist aan te tonen dat water reageert op positieve en negatieve gedachten. Aangezien de mens voor circa 70% uit water bestaat, is dit een revolutionair inzicht. Van Benthem: “Door middel van een eenvoudig experiment, dat de kinderen zelf uitvoeren, wordt visueel gemaakt dat de uitdrukking ‘schelden doet geen pijn’ niet opgaat.”

‘Water & normen’

Het experiment  laat kinderen de kracht van woorden zien en ervaren. Daarom is dit boekje bij uitstek geschikt om pestgedrag aan te pakken.  Daarnaast  ontdekken zij de effecten  van liefdevolle aandacht. Vanuit dit inzicht leren zij verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag en kan  een gedragsverandering plaatsvinden in de omgang met anderen gebaseerd op ‘water en normen’.

Over Esther van Benthem

Esther van Benthem (1963) is vroedvrouw en moeder van twee dochters. Het idee van dit boekje werd geboren na het interview dat zij had met Masaru Emoto voor Newtide.tv. Dit is  een onderdeel van Newtide Foundation waarvan Esther initiatiefnemer en drijvende kracht is. Als praktisch ingesteld mens is zij nieuwsgierig naar de toepasbaarheid van kennis uit wetenschap en oude wijsheidtradities. Haar gedrevenheid en passie richten zich op het samenstellen van informatie die vragen opwerpt en daarmee een gedachte bij de ander kan losmaken.

Voor meer (bestel)informatie klik hier.

3 gedachten over “Nieuw kinderboek geïnspireerd door Emoto: Jij bent mooi. Ontdek het zelf!

 1. ik heb het gelijk besteld dit belangrijke boekje.
  eindelijk iemand met de juiste visie
  je hoort leraren en opvoedkundigen vaak mopperen hoe moeilijk het tegenwoordig allemaal is
  maar dit initiatief is heel bewonderenswaardig
  kinderen zullen er alleen maar blij mee zijn
  nu maar hopen dat hert gemopper overgaat in hoera.

  jammer genoeg heb ik zelf geen kleinkinderen
  maar ik werk vaak met ouderen en die hebben er waarschijnlijk ook veel aan

 2. Laat het vooral leraren ‘lezen’…daar ontbreekt het vaak aan wijsheid en liefde. De moderne leraar heeft zich tot beleidsmedewerker laten degraderen. En het erge is, ze vinden het best (uitzonderingen bestaan, waaronder ik). Er zijn heel goede leraren, helaas veel te weinig in een zeer ziek onderwijssysteem. Machtsmisbruik is aan de orde. Want je kan je kind nog zo een goed gevoel geven…het afbreken hiervan, daar zorgen de scholen wel voor, ook communiceren ze iets anders. Let daar op, ouders.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.