Advertentie

Mag ik introduceren? ‘Geestelijk front’..


heart-vs-mind

x

x

Geachte vrienden,

Wij leven in een hectische tijd, dat zal niemand ontkennen. Velen zullen met mij van menig zijn dat een groot deel van de problemen die spelen in de wereld, terug te voeren zijn op het harde materialisme van deze tijd. Als er iets nodig is om daar verandering in te brengen is het wel een andere manier om tegen mens en wereld aan te kijken.

Allen die deel uitmaken van geestelijke stromingen doen dat of proberen dit te doen omdat zij materie en geest zien als twee zijden van dezelfde werkelijkheid. Zij zien bijvoorbeeld de mens niet als een door toeval en natuurlijke selectie in elkaar geschoven brok materie, maar als een wonderschoon materieel bouwsel waarin op aarde de menselijke geest kan wonen. Zolang dit geen algemene gedachte wordt, zal de mensheid niet uit de problemen komen.

Deze visie geldt voor alles op Aarde. Voor de hele natuur waarvoor wij als vrije, bewuste mensen verantwoordelijk zijn. Wubbe Ockels, de Nederlandse astronaut, verwoordde het direct en scherp in zijn laatste brief aan de mensheid.

sustainable-agrcultureHet is genoeg, we zijn te ver gegaan!! De industriële revolutie heeft ons in een ongewenste situatie gebracht. We zijn door de natuur geraasd, we vernietigen onze levensbronnen. We moeten stoppen, we moeten veranderen, we moeten een ander pad kiezen, we moeten onze levens veranderen, en de manier waarop we zaken doen.

Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: we moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe eenheid van de mensheid. Laten we ‘het menselijke tijdperk’ begroeten. Onze wil is de sleutel. Het geloof in de mensheid zal ons die wil geven.”

(De volledige tekst kun je overigens hier te lezen.)

Wat ik hier schrijf is voor jou al heel bekend, maar waarom dan toch deze oproep? De gedachte kwam bij mij op om een Geestelijk Front tot stand te brengen waar verschillende geestelijke stromingen kunnen samenwerken. Iedere stroming heeft zijn leidraad die liever niet losgelaten wordt. Dat is ook geenszins de bedoeling, juist niet, want iedere stroming heeft zijn eigen kracht. Die krachten kunnen we bundelen. Zou de Geestelijke Wereld daar niet op wachten?

earth peace and together

X
Wat is nu het concrete plan? Vertegenwoordigers van iedere stroming twee of drie maal per jaar bij elkaar te laten komen. Het gespreksonderwerp zal variëren al naar gelang de actualiteit. Bijvoorbeeld: Het milieu, het onderwijs, de landbouw, de wapenhandel en ga zo maar door. Vermeden zal moeten worden dat wij elkaar onze geestelijke overtuiging gaan opdringen, dat brengt scheiding te weeg terwijl onze zorg over het onderwerp ons juist moet verenigen. Onze gemeenschappelijke aandacht en liefde zal een hulp zijn voor de wereld van de Geest, hoe je die ook noemt.

Wij hopen op positieve reacties en dat velen onze bijeenkomsten zullen bezoeken. Er is ons voor een mooie landelijke ruimte aangeboden in de bossen van Uffelte, Drenthe. Dit is het adres: ‘De Uelenspieghel’, Winkelsteeg 5, 7975 PV Uffelte. Kijk ook even op de site voor meer informatie rondom dit initiatief. Fijn dat ik je even mocht wijzen op dit initiatief, voor jou en mij, voor de hele mensheid en onze Aarde..!

Een warme groet van

Corrie van der Zee

van_der_zee20@kpnmail.nl

 www.geestelijkfront.nl

 

 * * *

earth-day-2009-sacramento

26 gedachten over “Mag ik introduceren? ‘Geestelijk front’..

 1. Mag ik aanvoeren dat misschien wel 90% van alle mensen op aarde zich helemaal niet bewust zijn van het vernietigen van de aarde. Waarom zouden ze de aarde willen vernietigen? Het zit dieper dan dat.

  Ik voel me geen onderdeel van “we”, zoals dat in de tekst wordt omschreven. Ik ben ook gestopt met “moeten”, omdat een ander leven, een ander pad niet zomaar gekozen kan worden wanneer je de opties niet kent.

  Natuurlijk ben ik het eens met de stelling dat er een verandering in het bewustzijn nodig is en dat je dit niet zomaar kan opleggen. Maar geef dan ook aan wat een mens zelf kan doen.

  Om zomaar een voorbeeld te noemen: Ik ben gestopt met het kopen van rotzooi van bedrijven die de aarde vernietigen om goedkope soja, mais en palmolie te verbouwen. Voor mijn eigen lijf ben ik gestopt met het kopen van voorbewerkte voedingsmiddelen. Op die manier worden grote concerns vanzelf buiten spel gezet. Dat vereist oplettendheid en bewustwording van wat er onder andere op tafel komt. Die trend zie ik wel al doorzetten. Ja, nog steeds lopen er massa’s mensen de supermarkt in en komen buiten met tassen vol leeg voedsel. Ook hun bewustwording kunnen we niet geforceerd versnellen, maar goed voorbeeld zal uiteindelijk doen volgen.

  Be the change you want to see in the world.

  1. Allaya, heelmaal mee eens..

   Het gaat om ‘Be the Change’ ; start met “the man in the mirror” ..
   ~ The world needs Standards more than anything else now ~

   “Being the Change”, as a ConsciousCreation will create an energy that then radiates into the Collective Consciousness,It becomes part of, into a new part for those who are willing to make the changes too.

   So by being a Standard it has the true potential to change this planet.

   http://www.consciousnesspioneers.nl/home/

  2. Allaya.
   Je hebt volkomen gelijk als je voor gezond voedsel kiest bv biologisch.
   Maar wat nu als bedrijven als Monsanto patent krijgt op voedsel waardoor we straks geen keuze meer hebben en dus het door hen gemanipuleerde voedsel gedwongen moeten eten?
   Want omdat zij patent hebben zal een moestuintje strafbaar worden.

  3. @Arnold

   Stel je eens voor dat een moestuin strafbaar wordt. Hoeveel mensuren zou dat kosten om dat te handhaven? Monsanto is alleen uit op geld (niet op werk) en zal dat via juridische weg proberen te claimen op de overheid. Of de overheid bereid is zo’n wurgcontract aan te gaan, durf ik te betwijfelen. Hangt er vanaf wie er binnenskamers beter van wordt…

  4. @Arnold

   Even een paar linkjes op een rij hoe het patentvrij verbouwen van voedsel leeft in Nederland:

   http://debolsterbv.blogspot.nl/2015/03/actie-ikzaaipatentvrij-bestemoestuinier.html

   http://voedselanders.nl/voedselanders.nl/Workshops_VA_files/Verslag%20Workshop%20zaden%20octrooi%20en%20kwekersrecht%20(B5).pdf

   http://gentechvrijvoedsel.nl/argumenten/patent

   Maar met zoveel dingen, zijn het de extreme praktijken die ons nu opvallen en waar we ons machteloos tegen voelen. De rest van het gekonkel gaat in het geniep gewoon verder, tot het ook daar 2-voor-12 wordt…

  5. Allaya.
   Ik denk dat ze alles wat belangrijk is in handen willen krijgen zo zijn ze flink bezig of hebben ze al:
   voedsel/drinken,medicatie en ruilmiddel dus geld als ze dat beheersen beheersen ze iedereen.

  6. Dank voor je bijval Alaya. Ik het het gevoel dat Lezer niets begrijpt van onze doelstellingen, het is geen reservaat en geen concentratiekamp, wat een belachelijke opmerking overigens, zegt meer iets over Lezer zelf en dan nog de opmerking over een parasiet.
   Kijk, wij zijn als groep niet op ons achterhoofd gevallen, blijkbaar zijn al deze mensen die nu wonen in een ecodorp die wegvluchten van de werkelijkheid. Maar…dat is niet zo. Waar wij als groep mee bezig zijn is een locatie te zoeken in Frankrijk, het liefst het Katharengebied, een plek waar de energie hoog is, waar we zelfvoorzienend willen leven, permacultuur, een eigen waterbron, als het nodig is ook nog eens zonder electriciteit kunnen leven, dus ja, we willen ons onttrekken uit de matrix en ik weet zeker dat het gaat lukken, de ervaringen van andere eco-dorpbewoners in buitenland zijn dermate positief, dat het de moeite waard is om onderzoek te doen en die start gaan we volgende week maken.
   Als je enthousiast bent, met gelijkgestemde groep mensen, dan gaat het plan zeker lukken, hier in dit land afwachten totdat de chaos echt uitbreekt en die gaat er echt komen, let maar op, een hete zomer en nazomer, dan wonen wij toch liever op een mooie locatie. Bovendien, in Frankrijk zijn buitenlandse investeerder van harte welkom, aldus vele makelaars die ik heb gesproken in de afgelopen weken.
   Velen zullen ons nog gaan volgen, let maar eens op, de immigratie van nederlanders is al aan de gang!

  7. Albertina.
   Ik dacht al dat het aan mij lag maar u ziet toch ook dat lezer er niets van snapt een hele geruststelling dank u.

  8. Hoofdschud….
   Albertina en Arnold, beter maar nooit met jullie in een dorp wonen lijkt me…Lezer reageert hier al jaren en hij heeft altijd goede bijdragen vind ik….en belangrijk, hij roddelt niet 😉

  9. monika.
   Ik weet niet wat je bedoeld met roddelen door wie?
   Wat mij wel opvalt is dat je heel slecht tegen tegenspraak of andere opvattingen kunt vooral als het over de Duitsers gaat ook dan wordt je hatelijk/sarcastisch naar o.a Jenne.
   Ik heb eerder ook een meningsverschil gehad met Jenne maar als ik door een goed gesprek tot de conclusie kom dat ik het fout heb geef ik dat ook toe zou jij misschien ook maar eens moeten proberen.

  10. Arnold, wat kom je hier eigenlijk doen?
   Jenne maak ik al jaren mee hier op wtk.
   Jou ken ik niet, kom je van nu.nl? Vertel iets over Arnold, wie en wat doet Anrold. Je hebt een mening, fijn…nou over jezelf 😉
   En ik hatelijk…hahaha. Ik ben zo puur als het maar kan…

  11. monika.
   Nu wil je zelfs gaan bepalen wie wel en niet op WTK hun reactie mogen geven wat mijn gelijk bewijst van eerder geschreven stukje 1.9
   En wie of wat ik ben gaat jou geen reet aan ik vraag aan jou toch ook niet wat voor iets jij bent?

  12. Waar staat dat je niet mag reageren? Jouw laatste zin zegt mij genoeg. Ik denk niet dat je me begrijpt…

 2. Net zoals Alaya voel ik me ook niet onderdeel van “we”. De “we”zijn de mensen die zich nergens van bewust van, die hebben geen idee hoe de ware wereld in elkaar steekt en vele willen het ook niet weten, de heilige huisjes mogen namelijk niet omvallen.
  Voor de mensen de wel zich bewust zijn van alles wat er in de wereld gebeurd, komt tot de conclusie dat er een schaduwregering, de elite/illuminati die letterlijk alles, maar dan ook alles in handen heeft, hoe zou deze elite dan willen ontmachten. Die ene procent bezit alles en zit diep verweven in het systeem, onze politiek is ook hier ook een onderdeel van, kijk maar hoe alles in een rap tempo wordt afgebroken in dit land, agenda 21 wordt vanuit Nederland uitgerold over Europa, niemand is er voor de bevolking, mensen dachten lang dat de overheid er voor hen was, maar hun agenda wordt steeds zichtbaarder.
  Hoe kun je via dergelijke bijeenkomsten dit systeem veranderen denk ik dan?
  Bewustwording van de mensheid, dit gaat nog veel te langzaam.
  Mijn idee is, vertrekken uit dit land en een eco-dorp starten in de Pyreneeën of waar dan ook, dat is waar wij als groep mee bezig zijn, onderzoeken, zelfvoorzienend kunnen leven in een mooi gebied met gelijkgestemde mensen die het grotere plaatje durven te zien.
  Ik geheel Europa ontstaan massaal eco-dorpen waar mensen zelfvoorzienend leven, je losmaken van de matrix van dit systeem, zodat het gevoel van de gevangenisplaneet je los mag laten.
  Ik vrees dat de situatie in ons land en geheel Europa straks uit de hand zal lopen en in Amerika is door informatie van inlichtingendiensten voorspeld dat dit land straks totaal zal crashen, dat zal als een boemerang gaan werken op Europa, dus…wegwezen uit dit baggerland, voordat het allemaal volledig uit de hand gaat lopen!

  1. Gek is dat u alternatief kiest dat lijkt op een reservaat, concentratiekamp. Voelt u zich echt op uw gemak in zo’n afgesloten ecosysteem? Tot dat een parasiet van buitenaf uw systeem infecteert. Dan zondert u zich ook af van de rest en begint dezelfde spel van vooraf aan.
   Wij zijn de uitverkorenen en wie niet met ons meegaat is tegen ons. En als je vestigt binnen Europa heb je helemaal niets te vertellen, lijkt mij. Volgens mij zou u voor Rusland behoren te kiezen maar dat biedt geen garantie.
   Hyper zei dat de vorming van de staat corrumpeert. Het is niet de staatsvorm die corrumpeert maar via die stadstaat, kolonie, nederzetting, in uw geval ecosysteem, land, consolidatie, verenigde staten, etc. kan een groepje parasieten (1 of meerdere mensen) de boel van binnenuit overnemen(infecteren). Helaas ervaren wij dat vandaag de dag. Ook dat is ooit met een goede intentie begonnen. Uw goede intentie wordt dan op eens door eigen belang, reputatie en geld plots weggekaapt. Hoe wapent u zich daartegen?
   Als je vlucht van de ene na andere plek zul je uiteindelijk nergens meer aarden. Ik hoef niet zo nodig naar een ander land, gebied of werelddeel. Ik houd van de mensen en land ondanks dat de regering geen klap meer voorstelt omdat het is weggekaapt.. Ik kan ook niet voor iedereen spreken want iedereen heeft een vrije keuze. Ik blijf gewoon hier wat er ook gebeurt. Hier ben ik geboren en opgegetogen en ik ga hier ook dood. En spijt krijgen van mijn keuze nooit. Het is nooit wij tegen zij.

   En als je iets voor een ander wil betekenen of veranderen laat dat dan zien. Dat hoeven voor mij ook geen wereldschokkende dingen te zijn. Begin lekker klein voor buren, vrienden of wildvreemden. Het maakt mij niet zoveel uit. Termen zoals :bewust of onbewust, wakker of (nog) slapen dat zijn maar ‘lege’ hulsen. Woordjes waardoor je toch niet opeens een ‘liefdevol en wijs’ mens van wordt. Uw keuze respecteer ik ook, maar dit is wat ik er zelf van vind.
   Groet.
   Ja dat is ook wat ik moet leren een individu te zijn. En ook als een individu behoren te denken al veels te lang is mij ingewreven om sociaal en aan een groep gebonden te zijn, dat gaf veiligheid en zekerheid. En dat een groep meer te vertellen(macht) heeft. Daar schuilt juist een adder onder het gras. Een parasiet kan het bewustzijn van de groep infecteren. Zodat hij in naam van de groep zijn eigen spel kan spelen.

  2. @Albertina

   Ja, wegwezen, die gedachte heb ik een poos geleden ook gehad. Maar waar wil je heen? Ik ben gestopt met vluchten voor alles wat me niet aanstaat. Als ik het mee moet maken, zal dat een reden hebben. In Nederland zitten we relatief op rozen wanneer ik kijk naar de mensenmassa’s die hun thuis moeten ontvluchten voor natuurgeweld of kwaadwillenden. Ik denk dat acceptatie van onze situatie, wereldwijd, ongeacht waar je in terecht bent gekomen, een voorwaarde is om het vol te houden. Ik ben er van overtuigd dat alles een reden heeft. Ook het slechtste scenario in de ogen kijken.

  3. @Albertina
   Deze Email kreeg ik gisteren van Peter Blok, misschien iets voor jou?

   Als architect richt ik mij op het opzetten en ontwerpen van ecodorpen. Wellicht kan ik ook bij de opzet van jullie dorp van dienst zijn.

   November vorig jaar hebben we na 3 jaar voorbereiding toestemming gekregen om een ecologisch en zelfvoorzienend dorp te bouwen. Dit gaat gebeuren op het landgoed van het 17e eewse Chateau de Cautine in Frankrijk,een terrein van 12 hectare. Het dorp dat we bouwen biedt plaats aan 100 bewoners en 60 gasten. Iedereen is van harte welkom om in dit dorp in een andere wereld te stappen. Er komen tuinen, landbouw, winkeltjes, ateliers en een klein theater.

   Ecodorpen vormen een nieuw en krachtig alternatief. Zij verenigen twee belangrijke elementen: Het leven is op zijn best in kleine, ondersteunende en gezonde gemeenschappen en de enige weg naar een werkelijk duurzame toekomst is het hervinden van, en experimenteren met traditioneel community leven. Door het dorp groot genoeg te maken ontstaat ook ruimte voor een meer individueel leven.

   Je kunt met dit projekt meedoen door zelf in het dorp te komen wonen. Kijk op http://www.blok.nl/eco-chateau.pdf voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden. De opzet van het dorp is dat jij, als bewoner van het dorp, ieder jaar een gedeelte van de opbrengsten uitgekeerd krijgt.

   Komende zomer kun je ter kennismaking een week in het chateau te komen logeren (vol pension).In plaats van logeren in het chateau kun je ook je tent in het bos opzetten. We geven in de zomer uitgebreide informatie over het projekt. Ook organiseren we cursussen vegetarisch koken en ecologisch bouwen. Doe en denk mee over de toekomst van het dorp, door bijvoorbeeld het maken van een maquette van de huizen die we gaan bouwen. Als je een bouwkundige achtergrond hebt kun je ons helpen om de huizen te ontwerpen. We gaan het terrein inmeten en je kunt ons helpen bij de organisatie en opzet van het projekt.

  4. Hey, Albertina,

   ook ik droom er al geruime tijd van een zelfbedruipend ecodorp te starten! Heb jij daar al exacte plannen naar? Mss kunnen we eens de koppen bij elkaar steken!

   Ken jij de website: http://rivendellvillage.org/?

   Ik ken de webmaster persoonlijk ! mss kan je hem eens contacteren !

   mvg

  5. Wat doen mensen die geen geld hebben, omdat ze mens bleven en geen machine? Wat is met mensen die een beroep hebben die niet hele dorpen kunnen (moeten) bouwen. Wat is met de leerplicht, die ook in Frankrijk bestaat? Wat is met het geval dat men ziek wordt? (ook worden de meesten nooit ziek ;)) Wat is met de rechten en plichten in zo een dorp? Is het dan straks de wekelijkse vergadering waar men zijn plichten en opdrachten voor de week hoort? De gewone staat in het klein? Als de wereld in chaos vergaat, dan is dat ook in een eco dorp in Frankrijk te merken, lijkt mij.

  6. Monika, heel juist gezien, voor mensen die afgekeurd zijn, of op hun pensioen zijn, ligt het gemakkelijker, met een gezin dus kinderen wordt het wel even anders, toch kan het, maar met een hoop romslomp.
   Voor zieke mensen kan het een oplossing zijn, rust natuur, het zonnetje, een rustige pastorale manier van leven, kan als een medicijn fungeren.

  7. Peter, illusies jongen, je neemd je zelf mee in dat dorp, heb zoveel communes zien verongelukken, en daar bij sneuvelen ook heel vaak de huwelijken.

 3. Ach beste mensen, niet zo klagen, het kan zoveel erger/slechter, lees over de USA steden hoe men daar probeerd te overleven, dood verderf drugs, onmenselijk, en dan te weten dat dit met opzet gebeurd, om de USA land of the free once upon a time, in het verderf te storten.
  En ik vind Lezer zijn lezing over de situatie helemaal niet slecht of verwonderlijk.

 4. Je kunt heel goed op eigen initiative op zoek gaan in Frankrijk bijvoorbeeld,
  er zijn mogelijkheden genoeg, je kunt ook met een klein groepje vrouwen alleen iets ondernemen, in de zon kun je met minder toe, en je vruchten en groentes zullen beter gedijen, ook is de energie een stuk goedkoper, heb jaren geleden een groepje van Nederlanders geholpen iets te vinden, het werd niet ver van de pyreneën, gezamelijke keuken, en ieder zijn eigen stukje woon gebied in het huis, ze waren al wat ouder, maar nog niet met pensioen.
  Dat créeeren van dorpen en zo, doet mij denken aan de communes uit mijn jeugd, azltijd weer wilde ze je gebruiken voor hen ideéén, soort menselijke vulling dus, wat ik hier lees doet mij huiveren, met winkeltjes en zo.
  Besteed je vacanties aan het zoeken en voorbereiden van je toekomst.
  En wees niet naïf en goedgelovig, het paradijs op aarde bestaat niet, maar de zon en een aardig plekje lijkt er wel een beetje op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.