Advertentie

Magische, levende kristallen…


Kun jij je iets voorstellen bij een ‘levend kristal’..? De frequentie in ieder mineraal is voor velen duidelijk. Het is feitelijk niets anders dan het quartz-horloge waar je mee om je pols loopt..! Want quartz heeft een uitermate zuivere frequentie, die heel nauwkeurig een aantal trillingen per seconde heeft. Wat een quartz-horloge nu doet, is via een slimme chip, deze trillingen meten/tellen en vervolgens deze omrekenen in één seconde. Om vervolgens het uurwerk een schop onder z’n kont te geven, waardoor dit mechaniekje de secondewijzer één seconde laat tikken.. Wist je dat? Grappig idee toch, dat in essentie, met de frequentie van een mineraal, een mechanisch uurwerk wordt bestuurd.

Maar wanneer je bedenkt dat een frequentie ook ‘bewust’ kan zijn, zit je al heel dicht tegen ‘bewust leven’ aan. Er wordt in die zin weleens een verdeling gemaakt van ‘levende materie’ op Aarde in deze 4-deling:

 1. mineralen
 2. planten
 3. dieren
 4. mensen

Onze wereld is -hoe je er ook tegenaan kijkt- volgens een bepaalde ‘scheppings- of creatieorde’ vorm gegeven. Dat dit volledig ook in balans is met de logica van de geometrie is werkelijk een wonder. (HIER) In deze ‘creatie-orde’ zie je een bepaalde hiërarchie van verschillende ‘rijken’ of ‘lagen’ van deze geschapen werkelijkheid. Daarbij staat op nummer 1 de materie, die vaak als ‘dode materie’ wordt omschreven. Maar niets is minder waar..! Het mineralenrijk ligt opgeslagen is in de aardkorst en deze mineralen bevatten leven in frequentionele vorm. Je ziet duidelijke verschillen, wanneer je een meting doet van de frequentie van bijvoorbeeld een quartzkristal of een amethist; om maar eens 2 mineralen te noemen.

De interesse in kristallen schedels bereikt in deze tijden een hoogtepunt! Zouden we onbewust ons in verbinding stellen met deze bewuste mineraalfrequenties..?

De mineralen vormen een levensvoorwaarde voor het plantenrijk en het dierenrijk; maar ook voor de mens. Andersom gezegd: het mineralenrijk komt pas tot leven/uitdrukking als het zich ’ten dienste stelt’ aan de rijken die erboven zijn gesteld. Zo ook met het plantenrijk, die hun dienstbaarheid hebben naar het dieren- en mensenrijk. (voedsel, medicijn, bouwmateriaal, kleding, schoeisel en als ‘natuur’, waarin de mens zich in zijn creatie kan eren.

Dus in omgang met dieren, planten en mineralen komt de mens tot ‘uiting’. De biodiversiteit is zo dus een belangrijke levensvoorwaarde is voor mens en dier. De mens komt tot zingeving als deze zich dienstbaar stelt aan het rijk boven hem, namelijk het Kosmisch scheppingsprincipe, noem het het ‘Goddelijke’ of ‘De Bron’.

Binnen het mineralenrijk zijn diamanten  en bergkristallen de meest krachtige soort; zeg maar vergelijkbaar met de leeuw als ‘koning der dieren’. Het blijkt dat kristallen een bewustzijnsvorm in zich dragen, die niet alleen -zoals gezegd- uiterst dienstbaar is, maar ook een uitermate krachtige genezer/heler kan zijn en voor bekrachtiging kan zorgen. Dat wij ze ‘edelstenen’ noemen, zegt natuurlijk ook genoeg..

De kristallen van mineralen zijn van oudsher gebruikt in de radio-technologie. Kristalontvangers hebben GEEN ENERGIE nodig om signalen te ontvangen. De oorspronkelijk ‘ouderwetse’ radio-kristal-ontvanger is feitelijk de voorloper van de nog steeds volop gebruikte kristallen in de computertechnologie. En wist jij al, dat onze hersenen feitelijk een soort kristalontvangers zijn?

Ankeren: Kristallen kunnen ook een anker zijn voor de polarisatie van het ZIJN. Daarom kan het heilzaam zijn om een kristal te dragen.

In 2002 werden afzettingen van calciumkarbonaat gevonden in de menselijke pijnappelklier. bestudeerd. Deze analyse onthulde dat dit calcium (kalk) ook koolstof en zuurstof bevatte, en aan de hand van spectroscopie kon worden vastgesteld dat het ging om calciet kristallen. De complexe structuur en de piëzo-elektrische eigenschap van deze microkristallen zorgt ervoor, dat we kunnen waarnemen in hogere dimensies. Piëzo-elektriciteit is de lading die accumuleert in bepaalde vaste materialen, zoals kristallen, keramiek, DNA en eiwitten.

Bekend zijn de vibrationele eigenschappen van kristallen, die vaak ook ondoorzichtig wit zijn. Het is dus een gegeven dat in de pijnappelklier microkristallen worden gevormd en het is ook bekend dat bijvoorbeeld fluoride zorgt voor verkalking van de pijnappelklier. Door dit fluor wordt derhalve de spirituele groei van mensen kunstmatig beperkt.

Maar.., het bewustzijn in deze kristallen draagt een verrassing in zich. Hou je vast.. je kunt er namelijk mee communiceren.. Fanny & Manou zijn de oprichtsters van het samenwerkingsverband ‘Kristalla’ en ze spreken en schrijven met veel liefde over de helende werking van kristallen.. Vooral omdat niet iedereen op eigen houtje met kristallen kan en wil werken, is daarbij soms een stukje begeleiding nodig, in de zin van ’n waardevolle les, een tip of juist uitgebreid advies.

Wij laten deze ‘kristalprofessionals’ graag hun zegje doen in dit artikel. Speciaal voor lezers van WantToKnow, bieden ze hun hun e-book aan om te downloaden, met alle waardevolle info over kristallen, klik daarvoor HIER.

x

x

* * *

x

Fanny & Manou van Kristalla!

x

x
Magische, levende kristallen…

2017 © Kristalla! – deze versie WantToKnow.nl/be

x

Kristallen zijn er in alle soorten en maten, voor elke fysieke klacht of emotionele wens is er wel een ondersteunende steen. Het lijkt soms net alsof je via indexeren op een klacht, een bijpassend kristal koopt dat je van je probleem verlost. Maar zo werkt het niet, natuurlijk. Een kristal is geen wondermiddel, het is een hulpmiddel. Het is niet zo dat je je hoofdpijn oplost door alleen maar een passend kristal bij je te dragen. Of je liefdesverdriet als sneeuw voor de zon verdwijnt omdat je rozenkwarts op je nachtkastje hebt staan. Wat moet je doen om de genezende en helende krachten van een kristal te ontvangen?

Een kristal heeft in essentie genezende en helende kracht. Of die kracht ons ook echt bereikt, hangt voor een groot deel van onszelf af. Als eigenaar van een kristal moet je je ook openstellen voor de energie. Voor sommige mensen gaat dat als vanzelf waar anderen zich eerst bewust moeten afstemmen om de energie van het kristal te ervaren. Om samen te werken met de energie van het kristal, zul je eerst de verbinding moeten maken. Net zoals wij mensen dat onderling ook doen.

Het werk van Dr. Emoto op het gebied van de relatie tussen intenties en onze woorden, is baanbrekend. Het blijkt dat -in dit geval water-kristallen in staat zijn intenties te ‘spiegelen’.

Het kristal is namelijk een wezen op zichzelf, dat z’n eigen ding doet. Het deel wat hier op aarde in de derde dimensie is, staat gewoon ergens ‘steen’ te zijn, terwijl het kristalwezen, het wezen dat aan het kristal verbonden is, in de hogere dimensies vertoeft. Een dimensie is een energetische bewustzijnslaag, waar andere wezens wonen en waar een andere sfeer is dan die wij hier in het dagelijkse leven ervaren. Door je af te stemmen op zo’n laag, leg je er contact mee en kan er een uitwisseling ontstaan. Dat afstemmen kun je doen door een vraag te stellen en het antwoord in je op te laten komen, of door te mediteren, door het kristal vast te houden en te ‘onderzoeken’ en natuurlijk door een visualisatie waarin je het kristalwezen ontmoet.

Wat doet het kristalwezen voor je?
Als je contact hebt gemaakt met het kristalwezen en je intentie is helder, krijg je meestal toegang tot de hogere dimensie van het kristal. Het kristalwezen maakt een hogere frequentie- voor je open. Alleen had je misschien geen contact gekregen met de hogere dimensie waar de trillingsfrequentie is die je nodig hebt om een ‘fysieke’ klacht genezen, emotionele pijn te verwerken, of je intuïtieve vermogens krachtiger te maken. Heb je eenmaal toegang tot die energie die je nodig hebt, kun je putten uit een nieuwe hulpbron.

Het kristal is een helper, een wachter bij de poort. Het geeft je toegang tot een veld waar je eerder nog niet bij kon komen. In dat veld vind je de juiste energetische frequenties die je nodig hebt om van je klacht of te komen of wat je wens en intentie ook is. Daarbij: kristal is één toegang tot dat veld, er zijn er meerdere. Er zijn bijvoorbeeld therapeuten die je met het veld  in contact kunnen brengen, remedies, kruiden, muziek en ga zo maar door. Als jij je aangetrokken voelt tot kristal, is dit voor jou een geschikt ‘middel’ om mee te beginnen.

Het effect van kristallen op je eigen trillingsfrequenties
Je leeft in een fysiek lichaam, maar je bent een energetisch wezen. Alle onderdelen van jou, je gedachten, je gevoelens: ze maken dat je energetische vibraties uitzendt naar de wereld om je heen. Als je in lagere frequenties zit, zul je veel effect merken wanneer je je op je hogere frequenties richt. Het effect van ene kristal kan dan best heftig zijn, omdat je snel je vibraties verhoogt. Het kan ook zijn dat je op dit moment nog teveel oud zeer of oude patronen, of belastende familie-energie bij je draagt, of blokkades hebt die het je moeilijk maken om toegang te krijgen tot hogere dimensies, dus ook tot de frequentie van het kristalwezen.

Bergkristallen, zoals je ze te koop zijn in diverse vormen

Contact maken met een (kristalwezen) lukt pas wanneer je een verbinding kunt maken met hogere frequenties. Oude ballast staat nog wel eens in de weg, want dat drukt je juist naar beneden, naar lagere frequenties. Scepsis, angst, wantrouwen, uitstelgedrag, slechte focus, vermoeidheid, onzekerheid, twijfel zijn voorbeelden van ballast die je in de weg staat om makkelijk contact te maken met hogere frequenties. Soms is de ‘afstand’ tussen hogere- en lagere dimensies gewoon te groot om op dit moment  te overbruggen. Als dat zo is, kun je beginnen met een ander kristal waarmee je nu de eerste stap kunt zetten naar ‘lichter worden’ in elk opzicht. Tip van ons: Bergkristal en rozenkwarts zijn erg geschikt om mee te beginnen.

Hoe voel je of je toegang krijgt?
Als je geen verbinding kunt maken met de hogere frequentie van een kristalwezen, merk je dat al heel snel. Als je het kristal vast hebt, doet het je niets. Je voelt niets, het is zeg maar ‘neutraal’. Je merkt geen veranderingen op in je emoties, je krijgt geen beelden, geen ingevingen en er verandert niets in je lichaam. Als je wel iets ervaart, bijvoorbeeld een verlangen om met het kristal te werken of het gevoel dat het je kan helpen, dan heb je wel een connectie. Hoe ‘klein’ dat eerste gevoel ook is, als er iets tussen jou en je kristal stroomt, kan dat groeien naar een mooie onderlinge uitwisseling.

Wij zijn de vrouwen achter ons bedrijf ‘Kristalla!’; Fanny van der Horst en Manou Burghout. Beiden werken ze in hun eigen organisatie als coach-trainer. Fanny van der Horst bij De Lichtkracht Academie en Manou Burghout bij In-Sense coaching & healing. Als ‘kristalvrouwen’ putten ze uit een rijke bron van ervaring van healing & transformatiewerk, kristalwerk, natuurgeneeswijzen, magisch werk, maanmagie en astrologie. Kristalla! komt voort uit hun lichtwerk en liefde voor kristallen.

Fanny en Manou willen de kristalwereld toegankelijk maken voor iedereen. en daarom geven ze minicursus Kristalkracht ‘De Gouden Driehoek voor healing, harmonie en heldere inzichten’ gratis weg. Wil je daarvan en wellicht nóg meer leren? Neem dan deel aan de uitgebreide training Kristalla Basis Kristalwerk en volg 1 of meerdere van de verdiepende modules.

Je krijgt daarin alle informatie, instructievideo’s, meditatie-audio’s en visualisaties die je nodig hebt om alle facetten van het kristalwerk te leren kennen. Fanny & Manou voelen het zo: door samenwerking met kristallen hef je beperkingen en blokkades op en je groei gaat soepeler en sneller. Dat verrijkt jou als persoon en het brengt hogere trillingsfrequenties op aarde.

x

* * *

x

[bol_product_links block_id=”bol_58c12593694fc_selected-products” products=”9200000071852334,1001004005438778,1001004004989197,9200000017504875,9200000053697312,9200000059070932,1001004011821668,666860672,1001004006422114,1001004004987656,1001004006522550,666823653,1001004004981322,666815209,666769483,666815675″ name=”kristalla artikel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FDFFB5″ border_color=”D2D2D2″ width=”771″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

13 gedachten over “Magische, levende kristallen…

 1. mijn spirituele reis is vanaf jongs af aan begonnen met kristallen en het verzamelen ervan.
  Zelfgemaakte chembuster in de tuin en organite super leuk om te doen en op de wifi een grote zwarte toermalijn heeft voor mij een helend effect. Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden om een kijkje te nemen in de wereld van de kristallen 🙂

  1. Mooi om te lezen, Madeloes. En je geeft meteen waardevolle tips mee aan andere lezers,die inspireren om daadwerkelijk praktisch met kristallen aan de slag te gaan. Dank je wel!

  2. Heel herkenbaar ik heb ook zelf een chembuster gemaakt en op mijn terrein ligt een energetisch grit van bergkristal en aventurein, zelfs mensen die het niet geloofden zien en ervaren hier de werking van .

  3. @ Kristalla! Fanny van der Horst & Manou Burghout

   Succes! het is zo leuk om te zien als iemand kristallen in zijn handen heeft met een kirlian foto wat een verandering dit geeft.

 2. alle mineralen zijn GEWELDIG maar één van mijn favorieten is Shungite!

  @ Marcel 1.1
  geweldig dit! Iedereen verbaasd zich over de ‘vrede en rust’ als ze in mijn tuin vertoeven en willen niet meer weg 🙂 Ik heb zelf rondom mijn vijver rozekwarts in de waterbakken aventurein. Mijn tuin is mijn ‘hemel op aarde’. Heb kristallen piramides maar heb je gezien als je ze omdraait dat het maltezer kruis tevoorschijn komt en zie de uitstraling hiervan!

  1. Madeloes
   Ook rozenkwarts ligt in grote hoeveelheden rond en in mijn huis. Kristallen zijn een zegen , en levende stenen. Veel mensen verklaren me voor gek tot ze ervaren wat het doet met kinderen en dieren , en ze zelf de energiestroom van de chembuster voelen.

  2. @ Marcel

   het is daarom zo interessant dat de piramides merendeel van limestone of andere gesteenten zijn gemaakt die geleiders van energieën en fungeren als antennes.

 3. Mooi werk, Marcel Wiersum. Soms moeten mensen eerst zelf de werking ervaren, voordat ze willen begrijpen of aannemen hoe en waarom het werkt. En die ervaring geef je ze dus 🙂
  Wat ons betreft zijn kristalgrids pure synergie: de kracht van kristallen cumuleert enorm wanneer je ze met elkaar en met je eigen intentie verbindt. Gridse dus!

  1. Bedankt voor de mooie reactie , en ik ga zeker verder met het gebruiken van de energie van kristallen.

 4. @Madeloes #Kirlianfotografie.

  Leuk dat je dat noemt, Madeloes. We hebben een foto -geen speciale Kirlian- die tijdens diezelfde fotoshoot gemaakt is door onze fotograaf Carola Ruijsch van Dugteren. Ze klikte een aantal keer achter elkaar en alleen de eerste foto was scherp. De foto’s erna toonden een hele vage Manou -met-kristal-in-haar-hand en verder heel veel licht. Terwijl er niets was veranderd aan de instellingen.
  Of het fototoestel had een eigen wil of we hebben het apparaat beïnvloed (drie ervaren energiewerkers ten dienste van het kristal).
  En die kristallen stralen nu eenmaal graag!

  1. @ Kristalla! Fanny van der Horst & Manou Burghout

   Geweldig! 🙂 met kirlian zie je echt de aura andere kleuren absorberen
   ter aanvulling; wat heel mooi is om eventuele openingen in de aura te dichten

 5. Het verband met organiet en mineralen is gelegen in het feit dat er gebruik gemaakt is van het krimp effect van polyesterhars.
  De steen, vaak bergkristal wordt dan meegegoten in samenstelling van één of meerdere metaalsoorten en gaan een interactie aan met elkaar.
  De steen, permanent onder druk ondergaat minime fluctuaties en produceerd daarmee een wisselende elektriciteit.
  Het Wilhelm Reich principe van het organiet doet de rest.
  Tip:Maak de z.g.n. pukkies en doe wat tegen het DOR van zendmasten e.d.

  1. Bedankt voor je aanvullingen, Rob!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.