Advertentie

Mijn 2018-reis naar Bosnië..


x
x

Mijn 2018 reis naar Bosnië..

2020 © Martijn Beerepoot | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Eind 2018 ben ik samen met Miriam Kaddouri naar Bosnië afgereisd, om ons daar aan te sluiten bij een groep die Qi Yo-training deed. Qi Yo is een mix van verschillende vormen van lichaamswerk en ademhalen om het lichaam weer soepel te maken, zodat de energie weer door het lichaam kan stromen. De energie die alom tegenwoordig is, maar die alleen geactiveerd kan worden door bewust te zijn van die kracht en van het lichaam. Zolang we in het denken gevangen zijn zal ook de energie niet stromen. Miriam is een motiverende spreekster en biedt persoonlijke consulten als transformatiecoach. Ze is gespecialiseerd in onderwerpen als identiteit en seksualiteit. vooral in het kader van onze schaduw-zelf. Datgene waar we liever niet naar kijken. (HIER).

Ik had eerder met cameraman Johan Herder afgesproken. En toen ik bij hem in Groningen was, maakte ik kennis met zijn vriendin, die zich voornamelijk richt op voeding, gezondheid, lifestyle en Aarde. Ze heeft een master opleiding Biologie behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Johan is zelf op een gegeven moment uit de ratrace gestapt en met een tas vol kleren de wijde wereld in gegaan; tot op de dag van vandaag heeft hij veel avonturen beleefd op veel plaatsen.

Ook Master Agung Sangha verscheen in zijn leven.
En samen organiseren ze inmiddels Qi Yo-trainingen over de hele wereld en zo trainen ze ook mensen die zelf Qi Yo willen geven aan groepen. (HIER). En dat is nodig, want we zitten tegenwoordig veel stil; op kantoor, achter de pc, in de auto of als we Tv kijken. Johan heeft ook bij Earth Matters gewerkt als cameraman in de studio. Daar zijn ook nog Crowd Powers opgenomen, waarin Martijn van Staveren en Arjan Bos te zien zijn. Waardevolle informatie die vrij te bekijken is op YouTube (HIER)

Op weg naar de Bosnische piramide..
Earth Matters is veel kleiner gaan werken en zo is de studio komen te vervallen. Johan heeft nu een camera die hij zo onderweg mee kan nemen en zo wereldwijd video’s kan maken en ook zijn er veel mooie foto’s te zien op zijn website (HIER) De reis naar Bosnië kwam ter sprake toen ik op bezoek was bij Johan en zijn vriendin. En besloot ik me aan te sluiten bij de groep eind september in 2018. Ik had al gehoord van de piramides in Bosnië en dat ze wel ontdekt waren, maar dat veel mensen nog steeds alleen van de Egyptische piramides hebben gehoord.

De aarde staat vol met piramides en ook onder water zijn ze te vinden. Tot op de dag van vandaag weten we nog niet hoe de piramides gebouwd zijn, want zelfs met de huidige technieken zou dat nog een hele klus zijn. En toch waren ze in die tijd in staat die gigantische complexen te bouwen. Dat we met andere krachten te maken hebben is dan wel duidelijk, aangezien dat met de veronderstelde, normale menselijke krachten niet gebouwd kon worden. Bijzonder dat er zoveel kennis is, maar dat niemand echt kan uitleggen hoe deze piramides ontstaan zijn.

Mooi dat er mensen zijn die daar onderzoek naar doen en dat naar buiten brengen via alternatieve kanalen. Voor mezelf kwam de reis precies op het juiste moment. Met de juiste mensen, op de juiste plek, op het juiste moment. In 2017 was mijn moeder overleden en dat heeft veel gedaan met mezelf en met mijn familie. Vooral voor mijn vader is het moeilijk, omdat zij altijd alles samen deden. Samen koffie drinken, samen fietsen, samen op verjaardag, samen voetbal kijken; álles samen.

Wat dat voetbal betreft.. Vanaf klein jongetje, van mijn 7de, tot het moment dat mijn moeder ziek werd, hebben mijn ouders als supporters voor me langs de lijn gestaan in weer en wind, door storm en regen. Ik stond vaak in de verdediging, maar toen mijn moeder ziek was stond ik rechtshalf en werd in dat jaar topscorer.

Mijn energie is op, op de plek van de energie..!?
Het moment op de foto boven dit artikel, is precies het moment dat ik nog wel doorging, maar mijn volledig energie op was.  En juist op de plek dáár in Bosnië, draait het allemaal om energie. Voor mij voelde het als een keerpunt, maar wist alleen niet, dat de klap nog zou komen, aangezien ik eind november 2018 echt ziek ben geworden. Ik droeg de ziekte van Lyme en kreeg een longontsteking. Daar heb ik in een ander artikel over geschreven, HIER op deze site.

De man die het verhaal van de Bosnische piramides wereldwijd bekend maakt.

Het overlijden van mijn moeder en alles wat daarna in beweging is gekomen in familie en familiebedrijf kon mijn lichaam niet meer dragen op dat moment en zo was de reis naar Bosnië een omkeerpunt om mijn energie bij me te houden niet meer proberen alle problemen op te lossen. Door de functie van mijn moeder over te nemen, lag ik op een gegeven moment precies op dezelfde bank waar mijn moeder ook op lag. Een jaar lang is ze daar bijna niet meer van af geweest, omdat ze steeds verder verzwakte. En helaas werd de pijn uiteindelijk te groot om nog door te kunnen leven.

Ik ben niet akkoord gegaan met de lyme en de longontsteking.
Daarom was het nodig de stekker er uit te trekken en zo de energie weer helemaal terug te laten komen. Stoppen met werken, geen afspraken meer maken en alle tijd voor mezelf en mijn lichaam gebruiken. Het was de ommekeer, maar ik had niet verwacht dat het dieptepunt nog moest komen na de reis. In ieder geval heb ik het dieptepunt gehad.

Johan en vriendin, Miriam en ik waren geen actieve deelnemers van de Qi Yo training en zo waren wij lekker vrij om naar de piramides / tunnels te gaan tussen de sessies door en zo konden we ook bijvoorbeeld water te halen. Het water stroomt daar vrij vanuit de piramides en zo konden wij zelf tanks vullen met zuiver water direct vanuit de natuur.

We hebben verschillende mensen geïnterviewd en zo hebben we mensen in beeld gebracht met hun verhalen. Mensen uit de Verenigde Staten, uit Frankrijk en ook uit Nederland. Mensen komen daar samen uit alle uithoeken van de wereld en veel mensen werken daar als vrijwilliger om de tunnels uit te graven. De film ‘The Bosnian Pyramids and a Forgotten Frequency’ is te zien op deze YouTube:

Je ziet hoe een land dat door oorlog is getraumatiseerd, weer transformeert naar een land, waarin de mensen weer samenkomen en samenwerken en zo oorlog en trauma vergeten kan worden. Of eigenlijk is ‘vergeten’ niet het juiste woord; wegstoppen werkt niet, maar transformeren werkt wel. De tranen mogen er nog zijn en ook de woede mag er zijn. Ontkennen van datgene wat er is, werkt niet, maar alleen uiting geven aan wat is, dát werkt wel.

En zo kunnen we in plaats van keer op keer her-denken er voor kiezen om te her-voelen en zo kunnen de wonden weer geheeld worden. De tranen zorgen ervoor dat het verdriet uit de longen stroomt en woede zuivert de lever, zodat we onszelf weer kunnen opschonen. In plaats van opkroppen en dichthouden, kunnen we alles weer laten stromen en open maken. Zo komen we weer in een gezamenlijke flow, in plaats van te blijven hangen in het verleden.

Op deze foto is te zien hoe mooi het samen was. Daar is het óók tijd voor; om weer samen te kunnen zijn. Net zoals spreeuwen zwermen. Zonder na te denken vliegen alle vogels dezelfde kant op en vormen zo een geheel. Alle nationaliteiten van over de hele wereld kunnen ook samen gaan werken. In plaats van onszelf op te sluiten in huis en via de buurt-WhatsApp te kijken of er nog boeven zijn buiten op straat….spreek de mensen weer aan in plaats van camera’s te richten op ‘verdachte’ personen en zo iedereen te zien als terrorist.

Onze mind zorgt voor verdeeldheid en ons hart voor verbinding. Het is nu of nooit. Maken wij zelf als Mens de keuze of laten wij het systeem kiezen ? Oorlog blijven voeren of samen werken ? Gevangen in de mind of in verbinding vanuit het hart ? Wil je de soldaat zijn die zogenaamde vijanden neerschiet of wil je de baby vasthouden die net haar ouders verloren is door een oorlog waar een onschuldig gezin in terecht is gekomen ?  “The show must go on” of is het tijd om de maskers af te zetten ? Maak jij de keuze of laat je je kiezen ?

Martijn Beerepoot

juni 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.