Advertentie

‘Eeuwenoud’ kunstwerk met ’n mysterieus object!


Het kunstwerk van Imke Meester, met horizontaal rechts van de pink, in de rand, de kleine oneffenheid, waarin zich het metalen 'dingetje' bevindt..!

Imke Meester werd geboren in Amersfoort (1966) en is inmiddels als beeldend kunstenaar geruime tijd actief. Sinds een paar jaar legt ze zich meer en meer op eigen werk toe. En door een fascinatie voor diverse technieken en materialen, ontstond daardoor in de loop der tijd,  een veelzijdige collectie, variërend van gedetailleerde olieverfschilderijen tot sculpturen in marmer en brons. De natuur is Imke’s inspiratiebron en daarbij kenmerken vloeiende lijnen, dynamiek en contrasten in structuur, haar originele werk.

Vaak ontstaan de ideeën pas tijdens het verkennen van een ruw brok steen; de scheuren in het materiaal, vaak marmer of graniet, maar ook de tekening van de aderen erin, zijn een leidraad voor het uiteindelijke resultaat in de vorm. En bij het werken in was, als basis voor de bronssculpturen, komen weer meer mogelijkheden voor detail naar voren.
In andere materialen staat vaak ‘de vergankelijkheid’ centraal, geïnspireerd door de invloed van de elementen op bijvoorbeeld steen en hout.
Maar Imke schildert ook, en niet onverdienstelijk. Naast groot formaat olieverfdoeken, waarop vaak een afbeelding met een magisch realistisch karakter verschijnt, zijn er ook hedendaagse iconen, acryl op paneel, waarin ruimtelijke en vlakke technieken worden verenigd.

Door haar hele werk en wat dan chique, ‘haar oeuvre’ heen, is als onderliggende gedachtenthema ‘de hang naar vrijheid’ en ‘de beknotting van vrijheid’ te voelen.

 

* * *

’n Eeuwenoud kunstwerk met een mysterieus object!

© Imke Meester juli 2011

x

Imke Meester, op zoek naar vrijheid in vorm..

Waar de kunst allemaal niet toe kan leidden. Ik ben dan wel kunstenares, maar geen geitenharensok of zweefteef. Alhoewel, na enige zelfreflectie; ik drink mijn eigen brandnetelthee, heb een kruidentuintje en geloof in de kracht van kristallen, dus dan misschien toch een zweefteefje ‘light’, mét angora sokken. Maar dan wel kittig op hoge hakken!

Afijn, net als je denkt dat de dagen zich maar wat voortslepen gebeurt er weer eens iets. Mensen in mijn omgeving weten van het verhaal van de steen en het ‘mysterieuze dingetje’, maar  ik heb er eigenlijk verder nooit echt serieus iets mee ondernomen tot zich iets voordeed  wat de boel weer eens oprakelde.

Bij het begin beginnen dan maar.
Een tijdje terug bekeek ik een filmpje, hier op WantToKnow, met beelden die bij een luchthaven gefilmd waren. Iets aparts schoot op de sterk vertraagde beelden uit het wolkendek. Geen flauw idee wat het is maar het leek wel erg veel op iets, dat ik een paar weken eerder bij toeval had gefotografeerd. Op foto’s die ik gemaakt had, viel me ineens, op het grote computerscherm, rechterbovenhoek in de lucht iets op wat er logischerwijs niet hoorde te zijn. Deze foto zie je hier links) Mijn eerste reactie was: ‘Hè’?! Een reactie die me onmiddellijk deed terugdenken aan eenzelfde, bijna identieke reactie, jaren geleden.

Een jaar of 7 geleden..
Ik was opnieuw bezig met het verfijnen van een al eerder vervaardigd beeld, dat ik al ‘De zuchten van Gaia’ had gedoopt. Het stelt Moeder Natuur, die het zwaar heeft, door het parasiterende gedrag van de mens. Het beeld is gemaakt uit een brok ruwe Indiase Steatiet van miljoenen jaren oud.

Dat is een onderdeel van hetgeen ik zo mooi vind aan het beeldhouwen, je bent in de weer met zulk oud materiaal van Moeder Aarde en je herschept dat weer tot een andere vorm. Ik vond dat de sculptuur  toch nog wat fraaier kon en begon om hier en daar nóg meer materiaal af te schuren. En toen, in deze laatste polijstfase, kwam ik een minuscuul klein ijzeren ‘randje’ tegen. Het leek op een deel van een piepklein ringetje, het zag er niet uit als een fossieltje of flintertje erts, wat je ook weleens aantreft in oude stenen klompen..

Het 'dingetje' in de steen..

Maar aangezien het op de rand van het beeld zat en ik de lijn niet wilde verstoren, liet ik het stukje maar zitten. Tijdens het eindeloze polijstwerk -soms zou ik ‘leerlingen’ willen, zoals ze vroeger hadden, voor dit laatste, tijdrovende werk- bleef het metalen ‘dingetje’ echter mijn aandacht trekken en al gauw dacht ik ‘f**k die vloeiende lijn maar, ik wil gewoon weten wat het is..!’
Doordat ik jarenlang in een steenhouwerij heb gewerkt , heb ik -zoals gezegd- heel wat insluitingen, ertsen, fossielen  e.d.  gezien; maar dit ‘metalen dingetje’ zag er beslist anders uit!

Voor de goede orde: er zat dus geen gaatje in de steen, en ook geen open scheur of breuk. Voorzichtig heb ik toen, met een schuurpapiertje, het onderliggende steenmateriaal van het ringetje afgeschuurd. En toen.. toen kwam ik uiteindelijk een volmaakt ‘zilveren’ rondje tegen. Wat raar, wat gek, wat apart, een rondje?? Toen ik mijn loep erbij pakte kon ik maar 1 ding uitbrengen: ‘Hè..!?’ En toen nog een stuk of 6 keer Hè??! Er zit namelijk een soort raster in een binnenste ring en het ziet er uit als iets industrieel; in een steen van miljoenen jaar oud… En het lijkt ook alsof er ruimte/een holte onder het raster zit.

Dat was de dagen erna natuurlijk reden tot veel speculatie en vooral ook hilariteit. Bijvoorbeeld stiekem ’s nachts kijken of er geen licht uit kwam, wachten op de ‘men in black’, ’s morgens kijken of er ook graancirkels naast huis waren.., enz. enz. Maar ja, na heel wat navraag en tentoonstellingen, in de hoop dat iemand met de (ongetwijfeld) logische verklaring zou komen, weet ik nog steeds niet wat het is. Ik heb zelfs nog een keer iemand met een metaaldetector uit het weiland geplukt om te vragen of ie het boven het  ‘metalen dingetje’ wilde houden; uitslag: NUL. Wat ik wel weet is dat het vrij zacht metaal is aangezien ik er tijdens het schuren iets vanaf heb gehaald. Ook is het ondanks het nat polijsten niet gaan oxideren.

Krantenartikel
Een artikel in de krant bracht ook geen uitsluitsel. Het ‘dingetje’ heb ik nu dus met opzet in het beeld laten zitten, maar ik heb er dus geen idee van, hoe groot het is. Misschien is het maar een dun schijfje, maar het zou natuurlijk ook een staafje kunnen zijn. Met de gedachte in het achterhoofd dat het toch wel bijzonder en/of gek is, besloot ik het beeld niet te verkopen en raakt het hele gebeuren in de loop van de tijd op de achtergrond.

Tot ik dus kort geleden  die foto’s ging selecteren die ik gemaakt had voor een schilderopdracht.  Omdat het fotograferen van dieren best een uitdaging is, omdat stilzitten/staan in de gewenste houding, nou precies datgene is, waar ze geen zin in hebben, maak ik foto’s met een zogenaamd ‘burst’ functie. Er worden dan in een fractie van een seconde een hele serie foto’s achter elkaar gemaakt. Met als resultaat, dat er dan geheid dan ergens een goede foto tussen zit. En toen kwam ik, bij het bekijken van zo’n 200 foto’s, het volgende tegen:

foto 1: zonder 'dingetje'..
foto 2: met 'dingetje'..

Als je kijkt naar de rechtse foto, die dus in een fractie van een seconde is gemaakt, zie je rechtsboven het paardenhoofd, in de lucht dus “iets’ hangen..

En wederom was mijn reactie: ‘Hè?!’  Uiteraard denk je eerst aan lichtmasten (die staan daar niet), vogels (had dan op de eerste foto, een fractie ervoor, ook moeten staan) enz. enz.  Hmmm, daar gaan we dus weer, een déjà vu; iedereen laten kijken, “Wat vinden jullie?”, uitleggen hoe de foto is gemaakt, enz.

Het is voor menigeen maar een vliegenpoepje op het scherm, ik weet het. Als je dit soort dingen op het internet ziet, denk je toch altijd aan het ‘photoshoppen’ e.d., maar als ik dat gedaan zou hebben dan zou ik het toch een wat moderner jasje hebben aangedaan. Dit ziet er nog steeds uit als een pikketol uit de jaren 1960. En we hebben echt niks gezien of gehoord op het moment van fotograferen.  Zelf heb ik geprobeerd met filters de boel wat duidelijker te krijgen (dit is wel de originele foto) maar mijn vaardigheden met de pc zijn zeer beperkt (eigenlijk met alles waar een stekker aan zit (nog een wonder dat ik kan functioneren in deze tijd)).

Het lijkt wel dat het object groter is dan je aanvankelijk kunt zien. En je ziet ook een soort lichtval aan de linker onderzijde, terwijl de zon volgens mij aan de rechterkant stond. En zo is daar weer een nieuwe reden tot speculatie, en wie weet, inspiratie. Het hele verhaal staat nu hier en wie weet dat het iemand duidelijk is of wordt wat het kan zijn, ik ben erg benieuwd of jij degene bent die er iets ‘zinnigs’ over zeggen kan!

Imke Meester, juli 2011

PS. er staan geen  hallucinerende paddenstoelen in mijn kruidentuintje.

Detail van foto 2 hierboven.

 

 

41 gedachten over “‘Eeuwenoud’ kunstwerk met ’n mysterieus object!

 1. De Energie van jouw mooie hond is zoooo dansend licht, net als bij jou, zo schrijf je ook, dat is een verademing na alle verwrongen lompigheid waar ik van mezelf steeds maar weer door heen ‘moet’.

  Dus Dawn is niet de enige mooie vrouw hierooh waar ik geen raad mee weet.
  Zo vernauwd raak ik dan, ik had het kunnen weten.
  Het Zilveren Kruis met rastertje schijnt het oudste symbool van licht en leven te zijn in de wereld.
  Als er een kruis in staat is het zelfs de handtekening van god volgens levende getallen meester Marko Rodin.
  Maar goed het is geen zilver anders had de metaal detector wel een seintje gegeven.
  Op zoek naar vrijheid in vorm staat er onder je oogverblindende foto, de Vrijheid en lichtheid knalt er vanaf, daar kan ik nou van genieten… keep on going gurl..

  Dus voor mij Imke ben jij zelf die Out-of-place artifact (OOPArt), dat je het even weet!!
  Ik weet zeker dat ze in cohorten van tien nu assistent leerling van je willen zijn.
  Jah ik ook wel heel erg maar ben zo bescheten dat ik het niet eens durf te denken bijna, dan zou ik plots gelukkig kunnen zijn, dood eng, dat verdien ik toch niet zo’n kans?

  Ik vind dat beeld heel mooi maar weet niet of ik mijn aandacht erbij zou kunnen houden.
  Ik denk het wel, toch wel
  Als iemand maar een beetje geloof in mij kan hebben, dan lukt het allemaal wel.
  Maar als jij zelf zo’n mooie uitstraling hebt dan heb je weinig last van lompigheid van verwrongen volk toch?

  Mensen kunnen bij jou tot rust komen, en dan ook nog leren beeldhouwen, bekijk het zo eens, ik weet dat het waar is als ik naar je mooie foto kijk, word helemaal rustig Nu, dat is het geheim waar je best Meer gebruik van mag gaan Maken Imke, volgens mij dan, beschadigde doorgedraaide ‘malloten’ met genoeg talenten aan boord een tweede derde Vierde kans geven, of is dat te ver gezocht van mij Imke?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Out-of-place_artifact

  The Black Keys – Too Afraid To Love You (Live in Studio)
  http://www.youtube.com/watch?v=NnzIrRykilA

  1. haha, bedankt hyper! maar je had me vanmiddag eens moeten zien. De deur was achter me in het slot gewaaid, terwijl ik in de stromende regen de kippen aan het voeren was.
   Niemand te bereiken en ik had een afspraak; van rust of stralende energie was weinig te merken. Ik heb boos de deur ingebeukt. ( “spat” weg droom van serene energie…)
   maar wel bedankt voor je mooie woorden, daar wordt ik weer helemaal blij van.
   liefs, Imke

  2. Wauw vandaag je eigen voordeur plat moeten walsen zelfs, best wel symbolisch eigenlijk, een voorteken? “bevallige steenhouwster in de stromende regen draait volledig door”, zie je die kop al in de plaatselijke courant? jah ik ben en blijf een ontzettende Dromer Imke, en toch zie ik iets heel lichtvoetigs in en om je heen. Waarom niet wat vaker iets schrijven Imke, gaat je goed af, wat kan je eigenlijk niet? heb je ook ‘gratis’ extra reclame, wel kans dat je voordeur compleet plat gelopen gaat worden in de nabije toekomst!!

  3. “Wat stampen we hè?” zei de muis tegen de olifant, toen ze samen over de brug liepen..

 2. Ik vrees dat Imke hier toch echt wel een vogel of misschien een insect voor de lens langs heeft gefotografeerd; waarschijnlijk een ordinaire strontvlieg.

  Men zou eens op de term ‘luchtvissen’ moeten googelen.

  Het verhaal van het vreemde ‘artefact’ in het stuk steen is wonderlijk te noemen.

  Wat kan ’t zijn? Hoe kan het in een stuk steen terechtkomen van miljoenen jaren oud? Wat is de grootte van het ‘artefact’?

  Vragen… vragen… vragen…

  Hoop voor je dat je snel de antwoorden zult vinden Imke… en WantToKnow hiervan op de hoogte houdt.

 3. Beste Imke,

  Wat betreft je object in je steen. Wees er zuinig op!
  Ik denk dat je misschien wat antwoorden kan vinden in de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=nne_-j08yMo Of het boek “Forbidden Archeology”.

  Bedenk dat vroeger de opvatting was dat de aarde plat was en een ieder die anders dacht werd uitgemaakt voor alles wat lelijk was of erger.
  Er zijn vele objecten gevonden in bergen en in gesteenten die er nooit zouden kunnen zijn volgens de huidige opvattingen en dus worden deze vondsten geridiculiseerd of niet behandeld. Simpelweg omdat ze de huidige opvattingen over onze oorsprong helemaal overhoop halen en daar zit “de wetenschap” niet op te wachten.

  Wat betreft de foto. Dit is klaarblijkelijk een U.F.O. en ook al weten we niet wat deze niet geïdentificeerde objecten zijn.. een algemeen kenmerkt blijkt te zijn dat ze heeeeeeel snel zijn en dat verklaart ook dat je maar op 1 frame van je foto’s het object ziet.

  Ps. wees zuinig op dat beeld!

  1. Heerlijk Cozmic, je bent al helemaal in de 5D, zou Paul zeggen.. Hahaha.. Ik dacht dat het een vlieg was, die net een pirouetje maakt, of een dubbele Loutz.. De vleugels boven en onder, op zijn zij dus.. Of heet dat een Rietberger..?

   Het is zoals DirkIII zegt: “Wees zuinig op het beeld Imke!”.. Dat gevoel had ik meteen, toen ik je verhaal las.. Het is ook niet voor niets, dat je besloten hebt, het NIET te verkopen. Nu ik dit schrijf, voel ik het heel stevig ook..!

   Het bijzonder van UFO’s, dat de laatste tijd wordt gezien, is dat de nieuwe digitale instrumenten, in staat zijn om ze wel vast te leggen. Allereerst blijkt dat ze met enorme snelheden vliegen. Vervolgens ook nog vaak in een stukje lichtspectrum dat wij nauwelijks of helemaal niet kunnen zien.
   Wat zijn we toch eigenlijk een stumpers..

  2. Ja het is maar goed dat er tenminste één oplettende luisraar is he ?
   Wel heel bizar om een theezeefje te vinden in zo’n oude steen , het lijkt zilver maar dat wekt direkt weer vragen op qua ontstaan , smelttemperaturen enzo .
   Ik kan me wel voorstellen dat Hyper ‘een beetje veliefd ‘ word op dat beeld , beeldsprakelijk beeldhouwen van .
   Mysterious ways
   http://www.youtube.com/watch?v=hnU7MKGz0tc

  3. Wow die zit, raak, en ik snap het ook nog (zo mooi, zucht van verlichting)

   hier kan ik minstens een maand mee verder, wel langer zelfs, perfecte timing, ik ging net inderdaad weer op de grond door de grond, kneeling down, het is niet anders, als je werkelijk wat wil moet je nederig worden, zelfs als aarts bangerik of trotserik of bezig bijtje, en toen kwam het verlossende woord zomaar uit de lucht vallen ogenschijnlijk, dat ik totaal niet verwacht had, voordat ik mijn fiets ging pakken, om een rondje te vluchten uit de grijze benauwenis van het voorspelbare, van het verNederlandse gemakkelijke, het platte, het overzichtelijke veilige, zei een stemmetje in mij, kijk nog maar even op het forumn, doe maar, en toen dit, wow, dit wordt het fijnste vrijste lichtste fiets rondje van mijn zomerse maand…

   En als ik dan zelf weer kan stralen, dan hoef ik ook minder The Joker uit te hangen, terwijl ik echt serieus was en ben, maar dan gaan ze lachen, dat het niet echt isz of zo, is niet erg op zich, mag wel, lachen is Verlossend, is okay, zo is het ook met Ufooos, je ziet wat je ziet maar wanneer komt het moment dat je het Echt kan geloven, zij zijn er wel, maar zijn Wij er wel Werkelijk??! Voor nu ga ik weer even aan mijn vrienden daarboven denken, en ik weet Nu zeker zelfs een aantal hier beneden, dat is het allermooiste, ik zeg hun namen niet, ze moeten geloven dat ik ze omarm, hun namen nu noemen is voor mij nu heilig schennis, te lomp, maar weten wie er voor je kunnen zijn als het er Echt toe doet, dat het er om draait, dat het er om gaat, de Timing, Mirakel heeft dat ook heel erg instinctief…
   En dat is zeer xzeldzaam tegenwoordig…

   Benny Neyman WAAROM FLUISTER IK JOU NAAM NOG….
   http://www.youtube.com/watch?v=ahKw-qPJqJM

  1. Wil je nou zeggen dat het ‘elektro-huis’ al zo lang bestaat..?? 🙄

  2. dusz die Vrouw in dat kosmische stenen ei heeft een oortelefoontje in haar pink en de prehistorische mp3 speler zit in het centrum van het beeld?? Dat speksteen uit India is miljoenen jaren oud, ik ben zo benieuwd naar de Tôp 50 van toen!! Zou daar de term ‘Rock Muziek’ vandaan komen? Jah ik word ook handtastelijk van dat beeld, magnetisch aantrekkelijk, heeh als we iedereen nou zo’n beeldje geven, zal heel wat relationele gaan crisissen oplossen. Hoeveel maanden duurt het om zo iets moois te maken? Aangeboden: Assistent steen schuurder, hoeveel uithoudingsvermogen en kracht in je handen heb je nodig om een halve centimeter steen in bedwang te krijgen? Shjjtt nou denken ze weer dat ik niet serieus ben, ben ik wel. Super droog; ‘Oh jah als je goed kijkt zie je ook nog een paard op die foto’, lachuh, de lichtvoetige touch van Cozmic doet het hum wel mag ik wel zeggen…

   Twisted Sister – I Wanna Rock (Live 1984)
   http://www.youtube.com/watch?v=3nYeN5rBGgs

 4. Wat een opwindend verhaal. Mijn visie; op de maan ligt een ruimteship, raket, geef het een naam, van 5 km lengte, dat er al miljoenen jaren ligt volgens de Apollo astronauten die het filmden. Mmmhhh.
  Als die geavanceerde, miljoenen jaren op ons voorlopende wezens nou bij het ontstaan van de aarde iets hebben laten vallen…. een mini microfoon, met de wetenschap dat jij het zou uithouwen, zodat ze je goed kunnen horen. Immers, buiten onze dimensie bestaat tijd niet en zijn er slechts momenten. Miljoenen jaren voor ons kan voor hun een moment zijn. Het begint te lijken op Margarita gate, het afluister schandaal waarbij de microfoon geen microfoon was…
  En ze komen nog kijken hoe het met je gaat ook. In een split second, en weg zijn ze weer. Voor hun misschien wel heel erg lang, hebben ze een boterhammetje gegeten aan boord, lekker uit het raam staan staren, en voor ons zo kort dat het pas op het beeld staat als je heel veel fotos per seconde maakt.
  ‘Expend your mind’, zei de Joker uit Batman.

  1. Da’s een leuke gedachte! Grappig genoeg zei mijn vriend kort na de “ondekking”
   -Er zit er nu eentje, lichtjaren hier vandaan, op een scherm te tikken en zegt; Hey, we hebben weer beeld!-

  2. Hé ! Dat is die vrouw die mijn manchetknoop heeft gevonden !
   Prachtig beeld overigens.
   Dit ingesliten artefact bewijst weer ’s dat er vele hoge beschavingen op deze planeet hebben bestaan, of dat wij miljoenen jaren geleden al door hoge buitenaardse beschavingen werden bezocht. René Noorbergen heeft het er uitgebreid over in zijn boek ‘Geheimen van verdwenen beschavingen’. De kelders van onze grootste musea zitten vol met onbekende en bijgevolg onbegrepen artefacten.

 5. Imke wat een gelukkig mens ben je dat je dit allemaal kan maken ,,het beeld is prachtig ,en weet je wat ik denk ,,het heeft met tijdreizen te maken ,,je leest toch wel eens hierover ,, o nu denken de mensen die is knetter ,,maar vooruit
  er valt niets meer te begrijpen in deze wereld ,,dus een beetje fantasie moet kunnen .
  Heel veel goeds ,,denk dat jer nooit achter komt wat het is ,,maar geeft toch niet
  zo blijft het boeien ..Hannie

 6. De beschreven detector amateur in je verhaal ben ik.
  Het bezoek is mij nog altijd bijgebleven Imke.
  Ik vind het dingetje in de steen nog steeds fascinerend en hoop
  dat er echt nog eens iemand komt met een antwoord.
  Zou je de steen niet kunnen laten scannen ?

  1. hey, wat geweldig, en wat leuk dat je dit dan weer leest! Geen idee van dat scannen, wie zou zoiets kunnen?

  2. Met een röntgenapparaat dus, in ziekenhuis of archeologische dienst. Wellicht is dat de weg om te bewandelen. Een archeoloog het hoofd op hol brengen.. haha

 7. Hahaa, een vliegend senseo padje…. Nee, je weet het antwoord zelf toch? Als ‘ie de 100e v.e. seconde ervoor niet te zien was en die 100e van een seconde er na ook niet, dan MOET het iets ET’s zijn, toch? Ik geloof het wel hoor 😉 Maar wat een prachtig beeld heb je gemaakt trouwens!! Wow! Love it!!!

 8. Beste Imke,

  Voor het onderzoek naar de herkomst (buitenaards of aards) van metaal verwijs ik je naar een recente artikel op http://www.niburu.nl Tik in de zoekkader de woorden Roswell metaal in en je krijgt onder nummer 2 van de resultaten het artikel Materiaal Roswell … enz.+ verwijzing naar een (lang) radio-interview. Blijkbaar kan men door middel van isotopen-onderzoek uitmaken of het om buitenaards metaal gaat of niet. Misschien is deze tip interessant voor je ? Ik ben in deze zaken geen expert.

  Vriendelijke groeten,

  Hubert Geelen

  1. Aantal AIVD medewerkers aan de Prozak schijnt idd drastisch toegenomen te zijn .

  1. Wow Anna….dat is waanzinnig. Wat ben je toch goed bezig 😀
   Het lijkt er echt wel op. Dat moet Imke zien.
   Ik had het ‘zeefje’ al live gezien en het is wel ongelooflijk hoe het op het ‘patent’ lijkt. Tja, Imke heeft toen de steen in zijn geheel gekocht, dus het zat ín de steen en pas tijdens het bewerken kwam ze het tegen.
   Het is ontzettend boeiend, en nog steeds geen verklaring voor, het grote fenomeen….

  2. AnnaII, mag ik je er op attenderen, dat sommige wonders berusten op een gewoon dagelijks gebeuren, neem dit nu niet als zwart kijken, maar gewoon een kattebeltje van mijn bestaan.

  3. Hey, hoe komen jullie nou ineens hier weer terecht?
   Was net van plan bij een komende expositie het beeld maar voor een vette prijs te koop aan te bieden…Misschien toch nog maar even wachten.
   Wonderlijk hoor Anna dat patent. Zal vanavond de boel wel even doorlezen
   ( heb nog wel van die pingpong batjes liggen. Even een fluorisend verfje eroverheen en ik kan dat vliegtuig wel het weiland hierachter in geleiden…)

  4. H2 AnnaII, sorry for al de schrijf fouten, te snel ,niet veel tijd, veel werk in de tuin, ben bek af ga naar bed, groet !

 9. Bij het noemen van de naam Swedenborg, komt er weer boven drijfen, wat een genie deze man is geweest.
  Beste GUIDO.J, misschien een mooi onderwerp voor jou, om eens voor ons uit tediepen, een mens met vele facetten, aan het eind van zijn leven aangetrokken tot de spirituele zijde van het mens zijn, ook ergens een aanstichter van de homeophatie, hij heeft bij zijn verblijf, veelvuldig, vaak verbleven in een huis op de A’dam grachten, wat later van mijn familie bleek te zijn, leuk om te weten, A’dam inspireerde hem enorm, ja het heeft hier lang over beschikt deze créatieve kracht deze stad, helaas gebanaliseerd en verdwenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.