Advertentie

NU1


Monique van Dijk
Monique van Dijk

Monique van Dijk staat in de kracht van haar leven en voelt zich een gelukkig mens: “Ik heb het gevoel dat ik heel jong ben en pas begin met mijn taak. Ik heb twee bijzondere en lieve kinderen van 24 en 26 jaar oud en na ruim 32 jaar in het midden- en klein bedrijf en in internationale functies binnen de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, heb ik mijn bedrijf ‘PowerfulYou’ opgericht. Via dit bedrijf werk ik als coach en breng ik mensen in contact met wie ze werkelijk zijn en help ik ze hun weg vinden in waarvoor ze hier op aarde zijn.

In 2008 kwam voor mij het keerpunt in mijn leven. Mijn ogen werden als het ware geopend. Gedurende mijn werkende bestaan werd ik regelmatig geconfronteerd met de onechtheid van de financiële wereld en de illusie van de werkelijkheid in het algemeen. Zoals velen heb ik dit altijd weggedrukt, omdat ik het niet wilde zien en erger nog ik deed er zelfs aan mee.

Ik kreeg zodanige klachten dat ik de signalen niet meer kon negeren. Ik werd letterlijk wakker geschud. Via een vriendin kwam ik in contact met een medium die mij inzicht gaf in mijn Hogere Zelf. Mijn ziel verlangde ernaar gehoord te worden. Ik was zover van mijn kern af komen te staan dat ik heel wat schillen heb afgepeld voordat ik bij mijn ik kwam…”

x

* * *

x

nu1

x

Hoe dat kwam en hoe het eruit ziet..!

x
2013 © WantToKnow.nl

x

“Terwijl ik mijn pad met vallen en opstaan volgde kwam ik in contact met ‘De Internationale Raad van de 13 Inheemse Grootmoeders’ die mij herinnerde aan waar ik vandaan kwam, de bron waar ik lange tijd van afgesneden was. Deze Grootmoeders zien zichzelf niet los van de natuur of van de kosmos. Deze Grootmoeders hebben de verbinding nooit los gelaten. Ik wel… Zij leven in een gemeenschapssysteem dat is gebaseerd op wederkerigheid- mensen deelden wat ze hadden en iedereen zorgde voor ieder ander. En zij lieten mij (weer) zien dat de gaven, talenten en mogelijkheden die in mijn vrouwelijke helft aanwezig zijn ik nu dien te gebruiken in deze zo belangrijke tijd. Gaven die ik lange tijd als nutteloos ervoer. Zij lieten mij zien dat het luisteren in stilte je in aanraking brengt met de energie, de vibratie en de spirituele kracht die zich in de kern van de Schepping bevinden.

Naar aanleiding van het bijwonen en organiseren van de bijeenkomsten in Duitsland, Nederland, Nepal en binnenkort in Zweden met de Internationale Raad van de 13 Inheemse Grootmoeders, wil ik ingaan op het ontstaan van het nieuwe online-tijdschrift nu1. Wat mij ontzettend ontroerde in de Grootmoeders is dat de Grootmoeders nooit het respect voor de natuur hebben verloren en zij dag en nacht in dankbaarheid leven. Zij vertellen ons keer op keer dat wij deze wereld hebben gecreëerd en dat wij de keus hebben gezamenlijk een wereld te creëren met respect en liefde voor alles dat leeft. Dat begint al door erin te geloven, het constant te denken en het uit te dragen.

nu1Als we weer op school zouden leren dat de bomen en de planten ons alles geven wat we nodig hebben wanneer we ze met respect en liefde behandelen dan creëren we al een hele andere maatschappij. Een maatschappij die voor iedereen werkt zelfs al leef je in de woestijn. De Grootmoeders kennen de geheimen van de natuur, maar die kennis dreigt verloren te gaan. De Grootmoeders gebruiken dan ook de kennis van hun voorouders.

Door constant in contact te zijn met hun Hoger Zelf en hun voorouders kunnen zij 7 generaties vooruit kijken. Zij vertrouwen op de informatie die zij doorkrijgen en geven op hun beurt de informatie weer door. Door altijd bij zichzelf te blijven en in vertrouwen te leven en er gewoon te zijn vinden zij het geluk in zichzelf en dragen ze dit wereldwijd uit.

Elke beslissing die deze wijze vrouwen nemen, nemen zij met het oog op de volgende 7 generaties. Wij vrouwen hebben de antwoorden om Moeder Aarde te redden. Wij dienen alleen wakker te worden. Zoals de Dalai Lama zegt: ‘De verandering komt vanuit de Westerse Vrouw’. Verbinden is voor mij de drijfveer in alles wat ik doe! Naast coaching, workshops en het ‘Grootmoeders’ evenement is het moment aangebroken om dit tijdschrift uit te geven. Een ander middel om ons nog meer met elkaar te verbinden om die Eenheid te zijn en te voelen.

Dit tijdschrift is een blad waar persoonlijke verhalen en belevingen centraal staan. Verhalen die ons verbinden om Eenheid te voelen om zo de nieuwe cyclus die al is begonnen te ondersteunen. Jong en oud zullen artikelen publiceren. Zij die vanuit hun vrouwelijke energie één wereld neerzetten. Zij die de oude structuren hebben losgelaten en een nieuwe vorm introduceren. Door met elkaar (schrijvers en lezers) te delen kunnen we elkaar versterken en kunnen we met gezamenlijke kracht meer bereiken. We kunnen het namelijk niet alleen. De verhalen zijn een positieve bijdrage en enthousiasmerend omdat zij vertrouwen hebben in een betere wereld en daardoor de lezers kunnen inspireren. Vanuit chaos ontstaat iets nieuws. Het blad is een middel om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te komen.

tree sunlightWij dienen op te staan en onze kracht uit te dragen: nu1!
Wij wensen dat dit tijdschrift een brede doelgroep bereikt en dat jong en oud van de verhalen zullen genieten, inspiratie op doen en het verder dragen. Doordat ik 10 dagen met twee van de dertien Grootmoeders heb opgetrokken, ben ik me bewust geworden dat ik niet anders ben dan zij. Ik heb toen zelf ervaren, dat ik ook in contact ben met mijn voorouders en mijn Hoger Zelf, dat ik ook informatie doorkrijg.

Ik realiseerde mij dat als ik het kan, kan iedereen het. Het is echt nu1 ! Gezamenlijk creëren wij ieder moment de wereld van liefde en respect voor alles dat leeft. Dat is hun missie, maar ook mijn missie, het is onze missie. Om wereldwijd zoveel mogelijk mensen te verbinden geef ik dit online tijdschrift nu1 uit. De verhalen laten verschillende wegen  zien naar de wereld van respect en liefde.

In dit tijdschrift zullen de accenten liggen op onderwerpen zoals: eenheidsbewustzijn, alles omvattende liefde, creatie, in je kracht staan, bij je zelf blijven, vertrouwen, gezondheid en onderwijs als onderdeel van leven.  Het tijdschrift wordt zowel in het Nederlands als in Engels uitgegeven via een link of een App. Kijk hiervoor op de website (link onder). Er zullen zoveel mogelijk schrijvers, kunstenaars, fotografen en zangeressen uit verschillende landen een bijdrage leveren. Met elkaar kunnen we een enorm krachtenveld neerzetten en zo de verandering ondersteunen!”

Wil je zelf het tijdschrift eens doorkijken, klik dan op deze link: HIER of op DEZE LINK voor de nieuwste editie (sept 2013)

(Er is ook een mogelijkheid om via Adobe (pdf) het tijdschrift te bekijken!)

september 2013

Monique van Dijk

nu1.nu/

152 gedachten over “NU1

 1. @Wij vrouwen hebben de antwoorden om Moeder Aarde te redden. Wij dienen alleen wakker te worden. Zoals de Dalai Lama zegt: ‘De verandering komt vanuit de Westerse Vrouw’. Want, de Westerse Vrouw is al eeuwen lang alles kapot aan het maken op aarde? Dus haar verandering zal de grote transformatie moeten gaan brengen?

  Je bent in een vreselijke valkuil getrapt Monique. Ga een stap dieper, vandaag, en je bent er meteen weer uit. Alles wat ieder mens ook maar op aarde nodig heeft, om zich vrij te kunnen verbinden met de dingen die hij of zij als mooi, waardevol, liefdevol ervaart, is: je eigen Levenstoegang terug hebben.

  Onze Levenstoegang kost niets. Met 1 programmeer regel is ze terug in ieders leven op aarde: simpelweg 1 programmeer regel in 1 van de bank applicaties die ons persoonlijke saldo maandelijks met 750 verhoogt (Nederlands voorbeeld). En voortaan lost bij iedere transactie vanzelf weer 1/1000 op. Kost niets, niet eens tijd. Just one programming rule. En dan heb je iedereen in haar en zijn eigen vrije levensenergie. En dit lost dan allemaal in 1 klap op: https://docs.google.com/document/d/1BS_vhjJ6r6an5KxA_qFLq5V7jnuE3bTdYkTIEMVTsYQ/edit Al die ballast, allemaal weg.

  Dit is niet iets wat op Nu1 moet komen te staan als een verhaal buiten jezelf. Het moet er staan als iets wat jouw eigen levensuitgangspunt is, letterlijk: jouw levenstoegang. Je hoeft alleen maar eerlijk te zijn naar jezelf: je hebt alleen je eigen Levenstoegang nodig. En die is binnen 1 dag terug. Vanuit daar hoef je dus helemaal niemand te belasten. Zit je nog in het belastingen systeem? Ja? In eigen leven dus nog in onderdrukking, maar wel een mooiere wereld willen creëren?

  Je eigen Levenstoegang niet eens terug willen, is nog steeds je eigen diepe bron van afscheiding, die je in alles voort blijft planten. Kijk maar: je gaat weer met de Dalai Lama leuren om daarmee agressie naar vrouwen te legitimeren: vrouwen moeten de verandering brengen, de teringzooi van een ander opruimen. Heel subtiel allemaal. De hele wereld kan vandaag beginnen met gewoon het leven met mij te delen. Doen ze allemaal NIET. De Dalai Lama ook niet. En vervolgens mag ik daar verandering in aan brengen? Nee dank je. Ik wijs het gewoon aan, jaar in jaar uit, dat iedereen weigert met me samen te leven.

  Je kunt er vandaag uitstappen Monique, uit die agressie naar jezelf die je nu aan het voortplanten bent naar andere vrouwen. Het is gewoon een innerlijke keuze. Dan ga je heel andere verhalen laten ontstaan op Nu1. Het lijkt me dan wel heel mooi kunnen worden, Nu1. Luister maar naar je eigen gekozen naam van je nieuwe platvorm. Heb het goed, Astrid van Triet

  1. Geen idee waarom de linkjes naar google doc formulieren steeds mislukken. Maar: een dubbele punt achter http
   plaatsen

  2. Voor de duizendste keer ; plaats een link zonder https , eentje met http dus . De S staat voor secure .
   you’re welcome

  3. Mensen plaatsen dus geen extra ´s´ bij hun link Coz.. Ik ben er met de webmeester mee inconclaaf..! Snap er zelf ook geen snars van hoe dat zit. Sterker nog± ik weet zelfs niet eens wat een ´snars´ is..

  4. dan nog even dit voor Guido .
   Snars
   Ook wel snoes, beer, jut of dovejut. Tegenwoordig gewoon boegrol of ankerrol genoemd. Het is de constructie, die bestaat uit twee zijplaten met daartussen een rol, waarover de ankertros of ketting loopt. Van oorsprong alleen gebruikt op platbodems. Een moderne snars kan zelfs kantelen.

   scheepsvaarttaal dus zonder bakzeil te halen .

  5. Ja preciés… Dáár snap ik dus niets van.. Pfff, gelukkig.. Eindelijk…!!! Iemand die me snapt, die een snars van me snapt.

 2. Hoi Astrid,

  @ Je schrijft : Monique, Je bent in een vreselijke valkuil getrapt Ga een stap dieper, vandaag, en je bent er meteen weer uit.
  Je zegt daarmee dat Monique het niet goed doet volgens????het gaat er toch om dat ieder mens hier op aarde is om ervaringen op te doen!
  daar staat toch geen tijd voor! Ieder mens doet het op zijn eigen manier en tempo , en door steeds weer in dualiteiten terecht te komen kan je steeds weer keuzes maken door je hart te volgen.
  Goed en fout is dan ook niet op z,n plaats maar eigen ervaring dat telt.
  ik kan toch niet tegen mijn zoon van 5 jaar zeggen, he jongen snap je nog geen wiskundesommen je doet het helemaal fout, nee juist als je bewust bent van wie je ten diepste bent weet je dat het een natuurlijk proces is en dat het vanzelf aan de oppervlakte komt wanneer dat nodig is, niet omdat iemand dat vind.
  Het is juist de kunst om niets te doen als je niets word gevraagd!
  Maar dat is zeker niet makkelijk ,maar tijd heelt alle wonden….
  Een wijsheid die ik heb van …… Als je wijst naar iemand, kijk dan eens naar je hand en je zal zien dat er een vinger (wijsvinger) naar iemand toe wijst en er Drie naar je zelf wijzen.

  groeten raymond

  1. @ Raymond

   Ik ben ook niets gevraagd, maar zo gaat dat op een open forum 🙂

   Ieder mens heeft het recht zijn visie op dingen te veranderen, b.v. door verkregen inzichten en ervaringen.
   Mevrouw van Dijk zal er een van zijn…

   Alleen is het ook het recht van ieder mens om de boodschap van mevrouw van Dijk niet als zoete pap te beschouwen en kritiekloos door te slikken.
   Ik ben ook altijd kritisch naar mensen, die opeens het ‘licht’ hebben gezien en dan opeens alles anders moet, zonder misschien te zien, dat het ‘nieuwe’ voor anderen nog steeds het ‘oude’ is.

 3. schrijvers, kunstenaars, fotografen en zangeressen,
  Ik mis,techneuten,bouwvakkers,metaalbewerkers,loodgieters stratenmakers,hoeren,pooiers etc.
  Eigenlijk mis ik dus alle beroepsgroepen die ik ook in de politiek mis.
  Het zal dus wel een soort privé of een geitenwollen zweefblaadje worden.
  Sorry,je begon goed,eigenlijk zou je bij het omaclubje ook eens een iets meer begaafde opa moeten betrekken uit het gewone volk.

 4. Prachtig verhaal, prachtig initiatief. Alleen, als ik lees

  dat wij de keus hebben gezamenlijk een wereld te creëren met respect en liefde voor alles dat leeft.

  Begrijp ik niet waarom dit tijdschrift op smartphone (app) te lezen is. Iedereen weet nu toch intussen wel, dat al die kunstmatige draadloze straling erg respectloos is voor alles dat leeft?
  Bedraad achter je pc is prima, maar al die draadloze velden tasten al het leven aan! Op deze site is daar genoeg over te vinden!

  1. Weer aan de ‘zuurstokken’ gezeten jenne?!
   Helemaal mee eens hoor, weer zo’n wee achtig verbloemd New Age verhaal on het gene wat aangenezijde zit hier in 3D te manifesteren als totaal geheel. Er is zoveel meer dan enkel dat.

 5. Wat een reacties! Dank jullie wel. Het tijdschrift wordt al in 11 landen gelezen door 900 lezers en het worden er elke dag meer. Het is nu eenmaal zo dat de vrouwelijke energie (ook in mannen dus) hard nodig is om de balans te herstellen en Moeder Aarde te redden. Ik kan alleen maar zeggen het is kantje boord probeer dus je negativiteit om te zetten in positiviteit en het tijdschrift op deze manier te benaderen. Van negativiteit heeft de Aarde meer last dan al het andere!
  Spread the word! Fijne dag!
  Monique

  1. Monique, lekker positief aan het golfen? 😉
   En even vergeten hoe slecht dit voor het milieu is..op zo’n grasveld zonder leven? Even een app-je erbij…straling? Ooit van de effecten hierover gehoord?
   Nu dat de buit binnen is vanuit de bankenwereld, nu nog even voordat het afgelopen is, iets ‘goeds’ willen doen?
   Waarom heb je dat niet eerder bedacht? Toen je nog voor de ABN, ING, Fortis etc werktte?
   Ik neem alleen mensen serieus die zonder geld te willen verdienen, mensen willen helpen. Je hoeft toch helemaal geen geld meer, toch?!
   Verkoop al je spullen en geef je geld weg, dan ben je goed bezig.
   Dan kan je ook zien hoe positief jij zou zijn als je geen ‘vrijheden’ hebt, die je met geld kunt kopen. Ik kan je zeggen dat is pas een ervaring…en je groeit er echt van.
   Ik blijf erbij…niets nieuws te bekennen, het blijft het oude in een nieuw jasje.

  2. Beetje zuur Monika imo… Spiegelt Monique iets in je..? 🙄 En ik ga hier Monique niet zitten te verdedigen, maar ik ken je zo helemaal niet.. 🙁
   Jouw tip zegt veel over jou en een opmerking van ‘dan ben je goed bezig’, daar krijg ik helemaal rillingen van op de rug. In joúw ogen toch?
   Enne.. Misschien tijd ook eens voor ‘een nieuw jasje’…?

  3. Beste GUIDO J.

   Als je wat tegen gas geeft, of er anders over denkt, heeft dat toch niets te maken met Judment Day, als je zo af en toe op een site komt binnen stappen, en begint dan uit een ik weet wel houtain vaatje te tappen, sluiten de vriendschaps rijen zich, en dit is toch wat jij wil met de deze door jouw beheerde site.

   En dan die eind frase, van negativiteit heeft de Aarde meer last(van) dan al het andere!
   Spread the word!fijne dag!

   Wat een zelf ingenomenheid, en wat een lelijk taal gebruik!

  4. Lol Guido…nee, ik wil gewoon de andere kant van de medaille belichten. Ik weet hoe moeilijk het is zich uit de comfortzone ‘geld’ te bewegen, genoeg voorbeelden om me heen. Het is alles een keuze, en ik vergeet niet de mensen onder ons die het wel moeilijk hebben. Alles hangt aan elkaar en alles wat men doet, moet men zelf weten…
   Dus je mag best doorgaan met je vragen naar mij toe, wat spiegel ik in jou enzo ? Het is een (vicieuze) cirkel als je het zo bekijkt…
   Maar brave Monika zal weer lief zijn 🙄

  5. Monique, je schrijft: “Het is nu eenmaal zo dat de vrouwelijke energie (ook in mannen dus)….”, maar in het artikel schrijf je: “Wij vrouwen hebben de antwoorden om Moeder Aarde te redden.” Dat lijkt niet congruent, toch? Ik vind het aldus in ieder geval niet begrijpelijk. En sta ik hier, als man, buitenspel???

   Verder heb ik nog de vraag: wat kost het tijdschrift (aan euro’s)? Als je begrijpt, wat ik bedoel (;vast wel).

 6. Wij mannen kunnen de planeet aarde redden uit de klauwen van het kwaad, en daarbij hebben wij zeker onze vrouwen nodig, die als door de eeuwen heen naast hun mannen/wij hebben gestaan.
  Mijn vrouw heeft mij altijd geholpen en vaak ook het heft in handen genomen, wanneer zij dacht dat dit moest, het mooie was dat in het laatste stuk van ons leven we vaak naast elkaar hebben staan werken, in onze wijn gaarden, snoeien aanbinden poeieren, en later bij de oogst, hield mijn vrouw altijd toezicht het controleren van de rijpheid van de druiven voor de pluk en tijdens de oogst het schonen van de trossen, dit is voor mij de echte emansipatie, het discuseren over extremen is vaak zo zinloos, want als je goed kijkt is het er allemaal al lang, maar goed je ziet hier geen vrouwen met grote houten bakken op hun fiets met hun kinderen er in, om dat dit voorgeschreven is in de almanak van de moderne vrouw.

 7. De kracht van de mensen, die hun individuele leven leiden op het land, dit is een zo’n ander gebeuren als dat gezellige gedoe in de steden, het zijn twee compleet verschillende werelden, en nou is de wereld nog wel iets groter als Amsterdam, waar de historie is over genomen door een omgebrachte Oostenrijks Jodinnetje, en ook iets groter als Nederland wat geregeerd wordt door lijkt het reptilen van een andere planeet, in elk land dat in bereist heb vind je de echte mensen nog steeds op het land, en de echte bijzondere mensen in de directe omgeving van de steden, het lijkt dat ze hier langzaam uit komen zakken, een soort geconsentreerde bewustwording, mooi allemaal.

 8. @ iedereen: Ik vind het nog steeds een uitdaging, de paradoxen in het leven. nu1, Een liefdevol, warm en positief initiatief. Ontstaan vanuit ervaring, heling, de wil ’to make a difference’.
  We zijn allemaal onderdeel van hetzelfde systeem:
  mannen, vrouwen, jong ,oud, inheemse stammen en Rockefellers (zie profielen international funders). We zijn allemaal mensen. Soms is verbinding mooi en soms is zelfstandigheid en diversiteit mooi en sterk. We zijn allen 1 en toch ook individuen en allemaal verschillend. Sommige mensen zijn 100% voor globalisme en sommigen 100% tegen. Gelukkig kun je ook kiezen wat voor jezelf werkt, in ieder geval kun je kiezen hoe je zelf denkt.

  http://www.moederaarde.org/grootmoeders/index.html
  http://grandmotherscouncil.org/
  http://grandmotherscouncil.org/css-guiding-principles
  http://www.internationalfunders.org/
  http://www.internationalfunders.org/english/about-ifip/ifip-profiles/

  1. Welcome in de UN Nwo, traceer de ngo rocky social engineering geldstromen en je weet genoeg, en het derde geslacht willen ze propageren als nieuwe modus operandus voor de service industrie zonder binnenlandse productie fabrieken, mix een geketende zwaar vernederde gekleineerde hengst zonder functioneel kokkenspel en een kleurloze zwaar over het paard getilde steriele merrie zonder veulen plus mannenkleren plus wat bpa op de beurs in je baby drinkwaterinstantchineespoedermelk en voilà

   http://www.answers.com/topic/freemartin

   Illuminati Use Old Slave Methods On Us;

   Quote: “The science of enslavement was remarkably sophisticated and resembled feminist social engineering. Discrediting the male in the eyes of the female was a precondition.
   Ironically, slave makers yesterday and today are the same people. ”

   http://henrymakow.com/feminism_is_key_to_making_of_a.html

  2. Quote:

   ” A freemartin or free-martin (sometimes martin heifer) is an infertile female mammal which has masculinized behavior and non-functioning ovaries.[1] Genetically the animal is chimeric: karyotyping of a sample of cells shows XX/XY chromosomes. [The animal originates as a female (XX), but acquires the male (XY) component in utero by exchange of some cellular material from a male twin, via vascular connections between placentas.] Externally, the animal appears female, but various aspects of female reproductive development are altered due to acquisition of anti-Müllerian hormone from the male twin.[2] Freemartinism is the normal outcome of mixed-**x twins in all cattle species that have been studied, and it also occurs occasionally in other mammals including sheep, goats and pigs. ”

   http://www.answers.com/topic/freemartin

 9. Ik heb net nog ff wat gelezen over het boek ‘Visions of Wisdom’ over persoonlijke ervaringen met De Internationale Raad van de 13 Inheemse Grootmoeders, volgens mij wel de moeite waard. Persoonlijk geloof ik zeer zeker in het verspreiden van de wijsheid en inzichten van inheemse volkeren en of dit nu mannelijke sjamanen en dorpsoudsten zijn of inheemse grootmoeders, beiden hebben ons in ‘het Westen’ veel te leren.
  Graham Hancock (maar ook bijvoorbeeld Terence McKenna) vroeg het ook regelmatig aan sjamanen: “Wat is er mis met met mensen uit moderne beschavingen dat ze zo uit balans met zichzelf, elkaar en de natuur leven?” Kennelijk zijn we toch ergens de verbinding kwijtgeraakt… Gelukkig kunnen we het moderne internet ook gebruiken om elkaar te inspireren 🙂

  1. @ Berend
   Ik vind wel grappig…want juist die mensen die baat zouden hebben bij de boodschap van natuurvolken en stammen, zelfs hun eigen voorouders, staan er helemaal niet open voor.
   Ik ben een mens die sinds geboorte wakker is, en ik wens me niets liever dan een mens die met de natuur leeft en niet tegen.
   Helaas heb ik moeten constateren, dat dit voor veel mensen gewoon niet belangrijk is.
   Hoelang is de Dalai Lama niet bezig…kom op…de hongersnood in Africa was er 30 jaar geleden ook…er was aandacht voor…maar het is nog steeds hetzelfde dat op deze wereld mensen geen eten hebben en onder slechte omstandigheden moeten leven, ook hier in de westerse wereld.
   Ik denk dat men het gewoon niet wil veranderen…
   ..dus sluit die 13 grootmoeders met de ‘heersers der wereld’ op en dan hebben we met geluk een betere wereld.

  2. Ik moet altijd zo lachen als mensen het over “het contact met hun voorouders, of het contact met hun hoger zelf”hebben Hihi wat ben je dan zelf ? je lager zelf ?? Bovendien vanuit het besef van incarnaties ben je je voorouders en je kinderen en je buurman etc. . Kortom weer een stadse mevrouw die het licht denkt te hebben gezien en alle boekenwijsheden die ze heeft vergaard over een ieder uitstort( imo dan).ze heeft wel 10 dagen met de grootmoeders opgetrokken !! Nou nou. Ga eerst maar eens even na hoe je het karma dat je verworven hebt in de financiele dienstverlening( ook alweer zo’n hoogdravend woord voor gelegaliseerde roversbende) tot dahrma verwerkt,
   Ga eerst maar eens leven wat je zegt voor je je mond open doet en reclame gaat maken voor het zoveelste wirrel warrel new age geleuter wollige praat blaadje. En guido om je even voor te zijn , als ik in de spiegel kijk zie ik mezelf in alle facetten , en die durf ik recht in de ogen te kijken .Het spijt me helemaal niet om voor mijzelf vast te stellen dat dit weer iemand is die een graantje wil meepikken van de spirituele groei , alleen vergeet dat die niet even opgedaan kan worden in 10 dagen met een stel oude dames optrekken.

  3. Grappig zo’n artikel. Judgement day.. The bell has tolled.. Laat mensen toch hun ‘ding’ doen.. Heb je ergens een boek staan, met als titel: ‘Het grote ‘HOE-HET-MOET’-boek’..?
   Staat zeker naast het grote ‘HOE-HET-HOORT-boek’..? 🙄

   En fijn dat nu heel precies je commentaar gaat over JOUW mening. PRIMA!!

   Het zou zomaar kunnen zijn, naar mijn idee, dat ‘stadse mevrouwen’ nodig zijn om andere ‘stadse mensen’ helpen wakker te worden.. Wie ben ik om dan de eerste steen te gooien.. Overigens: best leuk trouwens.. Zo’n stad..

  4. Ach guido
   Ik heb nu een keer een beetje een nare smaak in mijn mond vanwege mensen die heel spiritueel denken te praten wanneer ze bepaalde uitspraken doen . Echter het is het soort jargon van de manager die niet weet hoe het leeft op de werkvloer! En niet om het een of het ander ( leuk he en /of in een zin)maar praten over eenheid en dan alleen de vrouwelijke energie promoten ???? Waar is dan de balans de eenheid zogezeid , het is oude wijn in nieuwe zakken , het is het nieuwe verdeel en heers, de feministische golf 4.0, in ieder geval is het geen harmonie en dus geen eenheid!( wederom in mijn bescheiden opinie)

  5. De echte spiritualisten zijn mensen die niet van opscheppen houden, laat staan hun muur vol hangt met diplomma’s. Overvol en weldadig zijn van een en al wat positiviteit wat enkel de Aarde heeft te bieden. Ze vergeten de werkelijkheid van het balans binnen de dualiteit wat er gaande is en kunnen welliswetens een heel mooi uit de duim verzonnen verhaal vertellen wat gewoon weer je reinste New Age Crap allertijden is.

   Ach 1 troost, Ik sts 4kant achter wat Marcel W uitreikt omdat ik helaas van de zelfde passe ben in de idealogie van snappen wat door veel mensen gewoon om zeep wordt geholpen als je iets aanreikt.
   Guido we hebben geen boekjes nodig en of bepalalde richtlijnen, heb je ooit wel eens een oude ziel ontmoet die puur uit zijn ziel vertolkt dan uit zijn verstand? Constructief er meer gaande dan de beknoptheid hier tentonele brengt en of los laat, bekrompenheid van het logische verstand die ter discussie stelt. Laat Guido maar eens bewijzen dat we ongelijk hebben…

  6. Paul , echte spiritualisten ( zoals jij het noemt 😉 ) zien met een liefdevolle blik toe hoe alles zich ontwikkeld . Ze storen zich niet aan gepeupel , ze weten dat ieder zaadje zijn eigen weg moet vinden om van een stomme eikel tot een Eik te worden .
   Misschien een goed idee om de RNF om te turnen in de 13 opa’s ? Kan nog weleens een fantastische orgie uit komen als ze de 13 oma’s ontmoeten 😉

  7. Nou gooit ik ur ook een keer een kwoot tegenan ;
   “Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves.” – Carl G. Jung

  8. Ik ben helaas geen Spiritualist, maar een PARASPIRIBESLIST colomnist.
   Zo die zit! :mrgreen:

 10. Nou gelukkig heb ik voor wat oproer gezorgd! Stel je voor wanneer er geen reacties zouden zijn geplaatst. Een hoop werk aan de winkel mensen. Begin bij jezelf zou ik zeggen. Enne neem het niet persoonlijk, doe geen aannames, heb geen vooroordeel en doe gewoon je best dan komt het allemaal goed!
  Sterkte met je taak op deze mooie aarde!
  Ik gun je de weg die ik ook bewandel. Echter een ieder heeft zijn of haar moment om wakker te worden.
  Succes!
  Monique

  1. U zorgt niet voor oproer in mijn gevoel eerder een sfeer van een Sherry party in oud zuid, doorspekt met zelfgenoegzaamheid,
   links en rechts pseudo guru opmerkingen plaatsend, ik zou niet graag in Uw nabijheid zijn de dag dat U zich zelf tegenkomt.

  1. Hoi Cozmic, prachtig. 🙂 heerlijk om mee ‘weer in de ‘flow’ aan te haken’.

   Heerlijk gevoel!

   bedankt 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   btw hoe krijg je trouwens de knipperende smiley’s? 🙂

  2. zozo Cozmic, lekker bezig. Komt niet vaak voor dat ik het ff niet kan bijhouden. Allemaal leuke cadeautjes van jou en anderen hier.
   <3

  1. Als er iemand is die heeeeeeel dicht bij de natuur staat elke dag, dan ben jij dat wel janee, en nog VET spiritueel ook eens effen. Mag ook wel eens gezegd worden…. :mrgreen:

  2. Hallo Monique, waarom vind U het prachtig dit schilderij, of bent U gewoon lekker rancuneus stemming aan het maken.

  3. JAANEE, ik ben eerlijk tegen je, dit om je te stimuleren tot groter en mooier werk, en daar hoef je niet voor te bedanken, als créateurs ondermekaar moet dit kunnen, ieder zijn visie, heb 3 maanden geleden al mijn schilderijen die ik in mijn bezit had van de METAgroep te koop aangeboden, vindt dat zij zich zelf overleefd hebben, heb enkele stukken van Frans Erkelens achter gehouden, sterk was ook de Cobra groep, en Melle met zijn lullekoppen schilderijen, ach er is bijna te veel, mijn kritiek op jouw schilderswerk, komt misschien om dat ik het nog niet voldoende begrijp, ben juist bezig me te verdiepen in de trend of streetart, heb een oud werkje van Keith Hareng maakt misschien mijn retraite goed.

  4. JAANEE, een schilder om naar te kijken, bergen en water om en nabij het vriespunt, het blauw van het graniet, een grote man in het blauw.

   Charles-Henri Contencin!

  5. Maakt niet uit Jenne leef al 13 jaar zelfstandig van het schilderen. Dan maak je wel het een en ander mee kan wel tegen een stootje:-) Overigens mooi werk van Charles-Henri Contencin!

  6. Beste JAANEE, waarom neem je mijn kritiek nou niet zo als ik het bedoel, als stuwend en opbouwend, ik voel een ondertoon van man sodemieter op, ik kan en weet het al lang, ik leef er al 13 jaar van,
   nou als je dat het hoogste berijkbare beschouwd in jouw schilders carriëre, ik créeer mijn hele leven al, ben altijd blij met een opbouwende beschouwer, in je werk moet je streven naar perfectie,
   en het weer geven van de ziel en karakter van de gekozen onderwerpen, en proberen weer tegeven wat het onderwerp met ons doet,
   zo niet blijven wij op het anzichtkaarten niveau steken.
   Ik heb je Nicolaas Staël aangegeven om te leren zien, hoe het volgens de Meesters kan, met weinig en sumier maar wel vol krachtige penseel streken, het zijn visie in blatante schoonheid neer zet, en je tot in je hart roerd, je aan het denken zet over het gegevene.
   Ik verblijf beste Jaanee, als vriend en mede denker met allen die proberen weer te geven, ons te verrijken in ons gevoel.

  7. Ik denk dat je teveel invult voor mij Jenne. Kritiek is prima de manier waarop is aan jouw de keuze. Aan mij of ik de behoefte voel daar op te reageren. Ik laat iets zien wat ik gemaakt heb in Bretagne voor mij is het rust en beweging.

  8. Het is na veel gezeur dat Janee, zelf eens in Bretange na onmoemelijke krachtige zeekust You-Tube storm filmpjes zijn eerste rustgevende zee kunst toont. Er zou best eeb Vuurtorentje een breekpunt mogen zijn net als op zijn schitterende langs de vloedlijn van zee en luchttrafelen een strandpaal de eentonigheid breekt. Janee is iemand die welgemeend rust in zijn werk weet te brengen, de schoonheid van canvas en de spatel waar de verf sierlijk de show steelt in zijn atelier. Tja er is behoefte aan wils spattend schuim, woeste golven en woelend gebaren van stormvogels die deinen in een donderdenwolk van onheilspellend weers omstandigheden. Ik weet dat Janee dat vuur in zich heeft alleen de rust mag er best ook wel zijn in zijn stijl van bewogen kunst. Je noet er eeuwig naar kunnen blijven koekeloeren als een aanschouwer. Of moet ik mezelf dan maar toch bekeren naar het werk van Monet in de kruidentuin?

  9. Beste PAUL, ik heb JAANEE net als vele anderen de weg proberen te wijzen, het is aan hem, niet aan mij, deze site komt op mij over als één van mijn verjaardag feestjes, waar ik mijn eerste aquarelletje vertoonde ik werd op handen gedragen, kreeg vele guldens van mijn ooms, nee hoor ik blijf eerlijk en geef mijn opbouwende kritiek.
   Kijk jij ook maar eens naar Nicolaas Staël zijn werk, de schoonheid in zijn eenvoud, weet zeker dat jij dat ook zult zien, maar ik heb niets kwaasds in zin, groet Jenne

  10. haha Cozmic (15.20) , een tijdje terug moest ik daaraan denken. Had iets te maken met het ‘niet’ zwijgen of wegkijken bij zaken die imo niet door de beugel kunnen. 😉

   Wie dat ooit bedacht heeft is wel een megamanipulator geweest.
   Zwijgen/ goud/ omkopen???

  11. Jenne ik heb enkel Grafische School en Grafische MTS (Lyceum ) richting GTO in mijn zak zitten. Heb gevoel gehad voor tekenen, schilderen, handarbeid, micro-macro montage, fotografie, drukwerk makend over schillend vlak en architectuur. Ik heb altijd technische vaardigheden gehad, in ontwerp, lay-out, grafische vormgeving, illustratie en systemen opnieuw constructief in elkaar weten te zetten. Het mooiste wat ik hier op d’r uit kan simpliveren is de kunst van het technische aspect waaruit degene zijn kunst kan verkrijgen. De overtuiging van simplisme in de eenvoud op het witte doek. Het lijtk makkelijk maar het is het niet, zeker wanneer je een berg lui tegen komt die er goed zijn in het afzeiken van je kunnen. Het maakt ook geen ruk uit of je nou exact geld kunt na maken en od ehele vellen hollandse koetjes zegels. Zolang je maar nooit door de mand heen valt met een kritisch oog en een voorbestemde blik van ontzag. De enigste die mijn aandacht het meeste heeft getrokken was ooit video kunst door Brian Eno als totaal nieuw geheel. Eigenlijk kunnen we allemaal wel streepjes paintings maken aka Andy Warhol affect, maar het gaat er nu eenmaal om wie was het eerste met een goed idee?!

  12. @ Coz

   Lachen is een gemeen goed, wat bij jou de eerste donderslag was bij heldere hemel en tevens heb je het eerste stenen pad door het modderige drap getrokken. Spoedig zullen er veel meer rooie neuzen (van drank en of kou) volgen. Je ziet Jerry al in de nominatie willen vanlen van een orginele RNF prijs 2013 en gezien er al andere wel willende toverballen zijn in zuurtstok formaat die er ook graag een puntje aan willen zuigen.

   Zoalng we er nog maar van kunnen genieten zonder Dominee Dolmans multiculitiprietpraat prijs.

   *** Moet ff van me afschrijven want vandaag hebben ze me weer VET te grazen genonmne op dialyse, heel veel pijn gehad, daarom nu even lachen als het kan ***

  13. PAUL, eens was een boekdrukker een grote man, de Typhograaf zo gezegt, heb zelf leren letter zetten met de hand, mijn leraar zij uit den treure eerst je handen wassen voor het piesen, van wege loodvergiftiging.
   Mooi vak, ga hier nog wel eens kijken in een drukkerij, daar hebben ze nog van die mooie guthenberger degelperzen staan, zal jou ook aanspreken.
   Lang geleden was een vakman een Artisan, die het werk van de Artist uitvoerde, of als een Artist uitvoerde.
   Ben gek op goede handwerkers, maar helaas onze smid, een heel oud bedrijf, waar altijd de postillions stopten, en de paarden werden gewisseld en op nieuw beslagen, dat hete een Maréchal-ferrant, en de smidse de forgeron, hij kende nog door overlevering het Damasquiner smeden, in lagen van verschillend metaal ook zilver, mooi om te zien messen en zwaarden, heel arbeids intensief, hij is gestopt jammer
   onze rurale samenleving lijkt op een gebit waar veel tanden missen,
   en dan wordt het een kunstgebitje, met pseudo vaklieden.
   Toen wij hier kwamen hebben we sommige muren gedubbeld, en dat was een platerier die dat deed, fijne smalle steentjes op zijn kant met kalk gemetseld, ook het plafon hangend met hier en daar een ijzertje,als je dat ziet doen fantasties, nu is het allemaal gipsplaat wat een verarming.
   Nou ik stop maar er is zoveel te vertellen, groet Jenne

  14. Jenne, het meest mooie wat ik idd ooit onder de knie had en graag via Tetterode in Amsterdam als Demo drukker op de Drupa wilde staan met een: http://www.youtube.com/watch?v=tI6qqL3Mm6I, welke ik tot in den treure in mijn pocket had zitten met toetstellen, rasster/lijn/ribbel/stansen/cliche/postzegels/trouw/geboorte/begravenissen kaartjes en zoals je ziet envellope druk. We konden het tot in de kneepjes en idd hele zetsels machinaal of met de hand gezet op een zetbok in een letterhaak op een opmaak blok. Nog steeds heb ik een huivering wanneer ik een onbkende drukkerij binnen stap en een soort geilheid optreed als ik ergens in een hoek ene vertalen Heidelberger degelautomaat zie staan. Het is dan liefde op het eerste gezicht om een demo te geven dat het net als fietsen is om weer zo’n machine die in vergetelheid is geraakt weer in bedrijf te zetten. Avi-snel en drukkerstroost was een kenmerk, ook de rakelbak en spatelbak doet me terug denken aan kwajongenstreken op school. Er was niks leukers dan in het verwerkhok oude inkt met een van deze middelen expres tegen de muur te kwakken. Ook inkt proeven was een oude rot in het vak geintje die je in elke drukkerij kon flikken als iemand die verstand van het vak had, menig gefrustreerde baas achterlaten van: Fuk! weer een old skool Graficus. 😉 Andere soorten drukwerk heb ik ook wel gedaan van rotagravure tot en met de telegraaf aan toe, vlak/hoog/gravure/diep/zeef druk en offset was altijd leuk maar had niet altijd mijn voorkeur. Net dat ik diplomma’s in me zak had zakte de hele grafische industrie als een kaartenhuis in elkaar, jaren tachtig. Heel moeilijk om een baan te vinden. Kon ergens me vermaken en uitgroeien tot een zeefdrukker die in Haarlem en Amsterdam voor buurthuizen Muziek posters maakte die als kunst erg gewild waren door menig BN’er die ergens optrad. Nu als ik terug kjk ben ik altijd zoveel doro ontwetende afgezeken dat ik het ooit achter me gelaten heb grafisch creatief te zijn geweest. Maar af en toe wanneer ik een kunstenaar bezig zie versta ik het oude vak nog met een lach en een traan van compassie in vakman zijn diens voorkeur.

  15. Kwam deze uitspraak vandaag weer tegen; “Met een liefdevolle houding, met waardering, met aandacht voor al het moois om je heen. Er is geen kritiek punt. Er is alleen potentie. Wanneer de mens zich daar ten volle op zou richten, dan zouden wij zoveel meer mooie dingen kunnen creëren. Maar het is de mens zelf die zijn aandacht gericht houdt op onvolkomenheden in de natuur, in de wereld en daardoor creëert hij méér van hetzelfde.”
   http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/elementaalwezens-en-scheppend-vermogen/

  16. 15,32 JAANEE, in de natuur is niets onvolkomens, alles heeft zijn reden.
   Het is het zien en vooral het leren wat de mens tot mens maakt.
   Wij kregen de rede, van wie en waarom weet ik niet, maar het onderscheide ons direct van de dieren, en de créatie was begonnen.

 11. Beste Monique,
  Een erg mooi stuk dat je geschreven hebt. Je hart zit op de goede plek. Zeker ook een goed initiatief.
  Echter ieder bewust mens ziet hier een spiritueel verhaal met een marketing plan er om heen. En dat maakt het erg goedkoop, waarschijnlijk absoluut niet hetgeen wat je er mee hoopt te bereiken. Maar goed het begin is er. Chapeau.

  Echter bij nader inzien is de bewuste mens dan ook niet de doelgroep voor de Nu1 campagne. De geschikte doelgroep hiervoor is de wanhopige, ongelukkige of ontevreden mens. Daar zal het wel als zoete koek in gaan. Het is voor hun mogelijk een leerschool en vanuit daar weer verder. En zo kun je alles als positief ervaren.

  …?? Beste stuurlui staan aan wal? 😉 Nee hoor, ik kan het niet zelf niet beter, dat is niet wat ik nastreef. Voor mij is het gewoon het zijn. <3

  1. Sun, mooi geformuleerd 🙂
   ..’voor mij is het gewoon het zijn’..
   Zo zie ik het ook, en daaruit vloeien de mooiste dingen voort…

  2. Dank je wel!!! Ik moet de korte tijd die we hebben van alle middelen die ik beschik gebruikmaken en daarna zal ik andere wegen vinden.
   De wereld zal heel snel veranderen en dan gaan we meer zien en vanuit het hart opereren. Ik ben al die doemdenkers zat. Laat ze wat doen ipv kritiek leveren.
   Ik heb geen zin om het allemaal uit te leggen maar wat ik heb opgegeven en wat ik deel daar ken ik maar weinig van. Ja ik golf, heerlijk om die mensen ook te kunnen bereiken juist daar!!!! Ik mag me gelukkig prijzen dat ik dit mooie werk mag doen! Misschien moet ik deze tekst maar eens plaatsen op de site ‘want to know’! en dat heb ik nu gedaan. Ik hoop dat iedereen erachter komt waarom hij of zij op Aarde is. Dan krijgen we eindelijk vrede en harmonie. Fijne dag maar weer. Monique Zet vooral negativiteit om in positiviteit en mijn tijdschriften zijn ook als boek te downloaden weinig tot geen straling!!

   Je kunt in IBooks al mijn tijdschriften als boek downloaden dan heb je minder tot weinig last van stralingen

  3. Sun nog even een reactie het is niet alleen zijn het is nu juist DOEN!!! anders gebeurt er niets!!!!

  4. Ik hoef je boek niet en je boodschap niet…doe dat maar bij de golfclub. Succes, alle wijsheid en liefde toegewenst.
   Verder weet je helemaal niet wat anderen doen, omdat ze het niet steeds aan de grote klok hangen. Het is blijkbaar al zo door geschoten dat men op internet moet verschijnen om ‘iets te doen’….pfff.
   En trouwens het is negatief én positief.
   Als je met kritiek niet kunt omgaan, volgens mij zijn er hiervoor cursussen…

  5. Hoi Monique, je vergist je.
   Zonder het ‘zijn’ gebeurt er juist niets en is het alleen gebakken lucht. Op het moment van zijn komt het vanuit jezelf en zijn het je eigen woorden. Dan zijn er geen clichés meer. Dat zeg ik, omdat ik een hoop herken van jouw teksten.
   Jouw reactie bij 13 bijvoorbeeld is bijna een 100% kopie van een van mijn reacties, ooit een tijd terug.
   Ik zeg niet dat je het gekopieerd hebt, maar ik zie daar het resultaat van de beginselen van het omzetten van ‘boekenwijsheid’ in een samenvatting zonder dat het van jezelf komt.

   Gewoon het zijn is goed en als je daar bent gebeuren er juist hele mooie dingen en niet alleen voor jezelf maar ook voor een ieder die er voor open staat.

   @Monika, dankjewel. Zo zie ik het ook.

   Alleen maar +-jes is een makkelijke leerschool
   ++ en — tjes is een leuke leerschool
   Alleen maar — tjes is een vervelende leerschool maar daar leer je uiteindelijk het meest indien je de kracht hebt.

   Veel liefs!

  6. Precies Sun, zo zie ik het ook. Kijk een tijdschrift is iets voor amusement, JEZELF bezighouden. Leuk, daar niet van. Maar op een forum kan je een weerwoord krijgen in je visies. In een zelfgeschreven blad is hoe je de wereld graag zou willen zien. Maar wie denk je die dit soort tijdschriften koopt? Juist, de mens die in in jouw straatje past, er kippenvel van mooiheid van krijgt. Het is een uitdaging voor iedereen om op een fatsoenlijke manier te Kúnnen discussieëren op een forum. Het is eenrichtings verkeer als je op deze manier, in een tijdschrift, je mening wegzet. Maar daarentegen probeer je toch je mening voor een groter publiek te presenteren. Ach, er is nog nooit een kok gevonden die naar alle monden kookt, gelukkig maar 🙂 Anders wordt het toch maar heel saai….
   Ik krijg b.v. hier kippenvel van mooiheid van,
   http://youtu.be/_2zc0wTORSI

  7. Noem jij dat met kritiek omgaan Monika. Ik voel alleen maar vijandigheid!

  8. @ monique
   Beste monique , je zegt dat je alleen vijandigheid voelt. Misschien dat je dan even in gedachte kunt nemen dat dat ‘slechts’ jouw gevoel is. Dat dat dus helemaal niets zegt over de reacties maar meer over jouw perceptie van die reacties. Het zegt m.i. ook veel over waar je staat, en dan wil ik monika gelijk geven . Als je op een site als deze een artikel plaatst en je verwacht alleen meegaande reacties kom je bedrogen uit , hier huizen nou een keer nogal mondige mensen. Als je dus alleen maar vijandigheid ziet in (soms zeer) kritische reacties valt er nog veel te groeien, of je vraagt na wat men ( in jouw ogen ) zo vijandig doet reageren? Of je gaat zitten kniezen en oordeeld de reacties weg als zijnde vijandig( weinig eenheids denken daar!).
   Je hebt het in jouw artikel over in je kracht staan , hier krijg je dus een kans om te laten zien dat je dat doet. Als jij zeker bent van jouw intentie en je akties naar aanleiding daarvan , hoef je je niet druk te maken over in jouw ogen negatieve , of zelfs vijandige reacties .
   Voor mij laat je hier dus duidelijk zien dat je intentioneel wel ‘lekker bezig bent’ maar het door jouw uitgedragene nog niet leeft! Daar valt dus nog wel zo het een en ander te halen.
   Ik wens je dan ook veel succes en groei , marcel.

  9. Beste Monique,
   Ik ben blij voor je dat je iets hebt gevonden in je leven wat je een goed gevoel geeft, waar je je hart en ziel in kwijt kunt. Het is ook niet leuk wanneer men enthousiast is en een ander is het niet.
   Ik heb er geen moeite mee dat je een nieuwe digitale tijdschrift hier op het forum presenteert waar jij helemaal achter staat.
   Echter zie ik voor mij persoonlijk de meerwaarde niet. Ik ben geen lezer van tijdschriften. Inhoudelijk vind ik het voor mij geen uitdaging. Dat mag.
   Ik heb gereageerd omdat ik het niet eens was met de manier hoe jij reageerde. Ik ben een positief mens, maar ik ben niet ‘in slaap gesukkeld’, of gehypnotiseerd. Ik blijf mezelf en mensen die mij willen overtuigen van hun ‘waarheid’, daar heb ik geen boodschap aan. Maar ik kan jouw goede intentie voelen. Groet, Monika

  10. Monique plaatst hier niets op de site. Toch..? Hoe simpel kan het worden jongens..? Leven en laten leven.. Niets doen is ook een optie.. Wat niet wil zeggen, dat je het ermee eens bent.. Ofzo.

  11. @ guido
   Ik sluit me bij monika aan wat betreft de vraag ,had je het zelfde gereageert als wij allemaal in een jubelstemming waren geweest of had je dan wijselijk je stil gehouden , die optie gekozen ,omdat je ook dat kan doen?

  12. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
   Ik heb HET gevonden: “EUREKA”:, of is dat het DELEN niet nu waard?!

  13. Klonk meer als het orgasme van een dinosaurus van 3 ton . Jurassic park xxx

  14. ‘Voor de rest is het tenslotte de grootste kunst zichzelf te beperken en te isoleren.’

   Johann von Goethe (1749-1832)

 12. Hoi Guido,

  Heb nog geen antwoord op mijn vraag gehad onder het artikel hier 😉

  En nu is er over nacht nog een vraag erbij gekomen, over je opmerking van ‘oordelen’ in het Engels judgment.

  Is het oordelen als ik zeg: wat leuk, fantastisch, super, goed zo..?

  Verder laat ik het er maar bij, mijn gevoel zegt me dat je wel weet wat ik bedoel…

  En opeens hoef ik ook geen antwoorden meer 😀

  1. Maar wel je opmerking bovenaan zetten..? Leuk hoor.. 😉
   Fijn ook dat je er oprecht over hebt nagedacht… 🙄

 13. Deze tekst kreeg ik vandaag onder ogen wil hem graag met jullie delen 🙂

  An old Cherokee told his grandson “My son, there is a battle between two wolves inside us all. One is Evil. It is anger, jealousy, greed, resentment, inferiority, lies and ego. The other is Good. It is joy, peace, love,hope, humility, kindness, empathy, & truth.”
  The boy thought about it, and asked ” Grandfather, which wolf wins?”
  The old man quietly replied,
  “The one you feed.”
  – author unknown

  1. Die Indianen waren teveel filosoof en te weinig realitisch mens ten minste in dit sprookje, dat was ook de reden voor hun ondergang.
   Ze leefden in het mooiste continent op aarde, zich nooit afvragend wat er om ze heen gebeurde, en toen de grootste fout in hun bestaan begaan, de blanken vertrouwen.

  2. Ha JaNee, mooi.
   🙂 Trouwens ook een prachtige schilderij. Ik doe het je niet na.

   Wat betreft het voeden, zelf lees ik graag mooie inspirerende verhalen. Ik ben geen fan van artikelen over hoe slecht alles is 🙂

   @Monique (16.3):
   De wanhoop van: ‘anders gebeurt er niets’ is precies hetgeen je jezelf kunt aanpraten en wijsmaken. Waar je in gelooft, creëer je voor jezelf.

   gevoelens van wanhoop en frustraties blijven niet in jou zelf. dit straal je uit.

   wanhoop en frustraties en boosheid zijn imo dan ook illusie. Een illusie bij je opgelegd door het spel der levens.

   Hetgeen wat ik geen illusie vind, is je liefde en je kracht. Als dat er is, dan wil je niets liever dan dat zijn en uitstralen. En dat is altijd voelbaar. En dat is de kracht die een ieder kan doorgeven. Dat maakt ons allen sterk.
   Een aantal hier hebben ook deze connectie eens of meerdere malen ervaren. Een ieder heeft zijn eigen energie/ frequentie. Dit kun je op een goede manier gebruiken indien je je daar bewust van bent.

   Om dit te beheersen moet je een ‘meester’ zijn of zoiets. Beheersen doe ik niet, maar ik ben me er wel bewust van en ben ook zeker bewust van alle afleidingen in de spel der levens waar je ook heel van plezier & groei kan beleven.

   Nog een kleine toevoeging op ‘anders gebeurt er niets’: er gebeurt altijd iets. Indien iemand kiest om linksom, rechtsom of stil te blijven; alles heeft effect op het grotere geheel 🙂 <3

   Dankjewel Lieve Monique voor de trigger die je mij hebt gegeven om weer te delen hier en het duwtje dat ik nodig had. Het werd me allemaal een beetje zinloos aan het worden.
   Het besef van de cyclus werking. Een boek dat ontzettend mooi is en na 999x ook nog steeds, maar na de 1000e keer komt het je neusgaten uit.

   Veel liefs!

  3. jenne
   1 oktober 2013 om 21:04
   Die Indianen waren teveel filosoof en te weinig realitisch mens ten minste in dit sprookje, dat was ook de reden voor hun ondergang.
   Ze leefden in het mooiste continent op aarde, zich nooit afvragend wat er om ze heen gebeurde, en toen de grootste fout in hun bestaan begaan, de blanken vertrouwen.
   TSSSSSSSS
   Tot de blanke man arriveerde hadden ze geen wereld om zich heen , uiteindelijk stonden ze tegen machinegeweren en kanonnen , terwijl ze zelf nog met pijl en boog schoten . Zo is het alle natuurvolkeren vergaan , wat dat betreft schaam ik me voor mijn afkomst , hoewel ik nooit aan deze praktijken heb deelgenomen .

 14. Hé PAUL hoe kom ik nu bij Guthenberger pers, moet natuurlijk Heidelberger zijn, je dat vak is behoorlijk om zeep gegaan, de techniek van het drukken zal toch nooit helemaal verloren gaan hoop ik, god mooi dat je nog de zeefdruk hebt beoefend.
  heb niet veel tijd moet muizenvallen gaan zetten, om deze tijd van het jaar komen ze terug van vacantie, en denken weer van onze warmte te profiteren, ik gebruik vallen, want met vergif val je de hele keten aan, groet Jenne

  1. Jenne ! gote Emmerthaler doet wonderen, een heel nest muizen verdwalen hopeloos in de vele gaten die er in zitten.

  2. PAUL, pracht idee Emmenthaler, weet je dat er vangkazen bestaan, deze soorten vervoerd ze tot het toehappen, met kwalijke gevolgen voor de famelie.
   Ja ik bergrijp je probleem van toen der tijd, om werk te vinden in je vak, maar zo is het, en zo gaat het, en zal het altijd gaan.
   Maar het vak van drukkerij zal altijd blijven bestaan, een vel papier is waard 0,05 cent, met een bedrukking zeker het 10 voudige, waar ik mijn visite kaartjes laat drukken, heeft het druk, heeft alle letterbakken nog steeds compleet boven en onderkasten, maakt mooi fijn werk, misschien een idee voor je, drukt ook Menu’s etc.

 15. Monique , de ware reden achter de allergische reacties kan ik niet verklaren , dan zou ik voor een ander moeten spreken en dat ga ik niet doen . Zelf heb ik ff door de artikelen op Nu1 gescrolled en vond het even boeiend als verf te zien drogen . Beetje zo’n feelgood zelfpromotie gedoe met de diepgang van een bord pap . Op zich niks mis mee , in vele wachtkamers heb je slechts de keuze uit nog mindere kwaliteit en dan moet je daar je tijd mee doden . Vele WTK lezers en reageerders zijn al door diepe dalen geweest , hebben de dood in de ogen gekeken en zijn door diepe transformaties gegaan , neem ze het niet kwalijk dat ze een beetje geprikkeld reageren op jouw feelgood app .
  stukje wat mij wel aansprak ;
  “All who are into the spiritual have engaged in spiritual bypassing. We need to accept that we have or are using it to avoid our psychological issues and to feel better about ourselves. We must view this with genuine compassion and understanding, not judgment or denial. We must be aware of our capacity for spiritual bypassing. We need to stop impaling ourselves on various spiritual shoulds and practices and preoccupations of being nice, positive, and spiritual. We need to recognize and act on addressing our darker or less spiritual emotions, impulses and intentions and stop denying them as part of who we are. We must be aware of our need to be someone special, spiritual, advanced, and stop dividing everything positive and negative, higher and lower, spiritual and non-spiritual. We want to reach a state of immunity to suffering.

  Signs of spiritual bypassing include:

  Minimizing, superficializing, or negotiation of our shadow side and negativity.
  Global statements such as “everything is perfect” unfolding as it must. It’s all an illusion including your suffering. Just your ego.
  Spiritually rationalized avoidance of feeling deeply especially our less pleasant emotions.
  Efforts to eradicate the ego:

  The greater the pain of our unresolved wounds, the greater the odds we will involve ourselves in spiritual bypassing
  Wherein spiritual practice and attainment are used to avoid directly and unguardedly feeling the raw reality of suffering, keeping us safe.
  Feeling a need to go deeper into spiritual practices if progress isn’t good enough, self-blame, but keeps them distracted from having to face and deal with their core pain.
  When in the grip of spiritual bypassing we view it as unnecessary and only for the neurotic and at best strengthened the very egoity that spirituality might eradicate. It is very easy to couch our fear of psychotherapy in spiritual language. It may even keep us stuck conceptually on a higher level.

  Cutting through spiritual bypassing means turning towards the painful, unwanted, scary shadow elements of ourselves. To do this we must cut through our numbness and defenses, approaching it with as much care as we can. If doing so seems to heal our heart, we are on the right path. When heart heals, it opens and expands, not shatters. When we denumb and become more comfortable with our own comfort we see what drove us into spiritual bypassing. This is a challenging journey to say the least.”

  – Robert Augustus Masters
  http://veilofreality.com/2013/09/17/spiritual-bypassing-relationships-and-the-shadow/

  1. Ik vind het dapper dat die 13 oma’s naar de paus gaan en een petitie aanbieden , daarentegen betekent dat zijn gezag erkennen . Hiermee kom je tevens in het oude paradigma : is het het bewustzijn dat verhoogd moet worden of moet de leiding verlicht worden …? Ik ben bang dat ik het antwoord wel en niet weet . Maar bedelen bij je onderdrukker staat bij mij niet op het lijstje , Jezuïet , please have mercy with us .
   Klinkt leuk , net als al die verhalen van Salusa , stomweg weer een nathoudertje en de macht uit handen geven . Wanneer landt die een keertje met al zijn glorie ? Oeps , zijn channeler kreeg een beroerte , show afgelast . Lijd maar lekker verder op jullie aardkloot want mijn contactee kreeg een klont in zijn hersenen , wij gaan naar de volgende planeet .
   Ik hou een open mind , maar die 13 oma’s hebben bij mij nog geen indruk gemaakt .
   http://www.youtube.com/watch?v=9ARYX3OA6Wc

 16. Hoi Cozmic,
  Tja zelf kreeg ik, toen ik opgenomen werd op deze site en de reacties zag een deja vu moment uit mijn laatste jaren bij Fortis. Kennelijk roep ik allergische reacties op. Dat is mij niet vreemd. Eerst vond ik het lachwekkend, toen voelde ik toenemende verbazing toen verdriet daarna boosheid en vervolgens acceptatie dat we de dierenwereld nog zo weinig zijn ontstegen. Kennelijk moet ik dit nog een keer tegenkomen en dank ik jullie allen voor het proces waar ik door ben gegaan. Het geeft me ook weer input voor mijn volgende nummer. Fijne dag maar weer altijd weer dankbaar dat ik de zon mag zien!

  1. Wellicht is de trigger in dit geval dat je spiritualiteit belicht vanuit zo’n feelgoodfactor en er velen zijn die met een paar honderd rottige euro’s net aan hun huur en vaste lasten kunnen betalen , als ze dat al lukt , velen gaan steeds weer onder nul en weten zich geen raad . Terwijl ze hun hele leven zeer bewust hebben geleefd en niet pas sinds een paar jaar met hun spirituele ego in contact zijn gekomen , zo van : omg , er is meer tussen hemel en aarde , moet ik snel iets mee gaan doen .
   Er zijn de boeken en verhalenschrijvers en er is het publiek dat het consumeert . Narcisten schrijven mooie verhalen , mensen met een laag zelfbeeld kopen dit en zien hun held hierin waardoor de narcist weer wordt gevoed . Wie wil je bereiken en waarom ? Dat beeld ontbreekt me ten volste , lijkt me gewoon een Viva online .
   dig this http://www.youtube.com/watch?v=is3CPHzCg_w

  2. Lijkt wel alsof er veel dingen tegelijk spelen.
   Op het eerste oog komt het Nu1 magazine van buiten af op mij over als een kleinschaliger OneWorld magazine (http://www.oneworld.nl/) en ook een beetje als de happinez (http://www.happinez.nl/home.htm).
   Later lees je dat er toch wat meer alternatieve ideologie in zit, maar toch niet heel alternatief, het is immers nog wel 1 met het geheel in plaats van volledig het roer om en tegen de stroom in.

   Daarnaast is er gewoon armoede in Nederland aan het ontstaan, terwijl de lezers van Want to know zeer goed geinformeerd zijn over wie op dit moment zonder product of dienst te leveren, extreem rijker worden.

   Volgens mij willen mensen echtheid en is het geduld wat op aan het raken, soms wordt het dan sneller zwart / wit of veroordelend.

  3. Hoe hoger de spirituliteit reikt des te armer je wordt, des te weinig eenvoud je nodig hebt. Duiken we terug in de tgeschiedenis van grote jongens dan zie je hun ellende goed terug vanuit ons oogpunt. Hoe hoger je op de ladder komt des te harder het leiden wordt. Hoe meer je in je kracht kan staan des te meer armoede je ervaren moet, is de wet van in balans zijn. Ik ben liever zelf geheel arm dan stinkend rijk en dat eerste is nog een waar feit, gezien ik van velen zaken heb mogen proeven en heb mogen aanraken vanuit heel veel spirituele inzichten, des te meer iki nu lijd. Hoe meer mijn bewustzijn groeit hoe eer weerstand ik ondervind. Het is bijna de tijd om alles los te kunnen laten, ook het fysieke voertuig. Dat is de leer van het hele concept waar het omdraait. Snap het zaadje wat uitgroeit to de bestende bom, snap het proces dan snap je ook de rest. En durven te lachen tegen alles wat zuur kijkt.

  4. Spiritualiteit is ook elkaar in elkaars waarde laten Brongevoel is ook overvloed vreugde weten dat we allemaal op onze eigen unieke manier geweten opdoen, Het Universum werkt als een spiegel.

  5. Je ziet het vaak gepaard gaan, spiritualiteit en materiele (financiele) armoede. Apart fenomeen. Er zijn ook geloofsrichtingen en levensbeschouwingen die het als goddelijk beschouwen zoveel mogelijk rijk en bourgondisch te leven. New Age ook.

   Verwarrend fenomeen…

  6. Werkelijke spiritualiteit = put your money where your mouth is . Mensen die dakloze asielzoekers in huis nemen , die zelfs een ander geloof hebben . Wie een ander helpt zonder vooraarden te stellen aan die hulp , die Chinees die met zijn boodschappentasjes de tanks tegen hield .
   Dharma in action , geen gelul over 12 stringig dna en koolstof dat naar kristallijn gaat .

  7. Misschien is een goede gedachteoefening als je je inbeeldt dat je in je laatste minuut van je leven bent en terugdenkt aan waar je je tijd en energie aan hebt besteed.
   Veel angsten blijken achteraf dan bullshit. Doen wat je hart je ingeeft kan meer dan je denkt. Is echter misschien makkelijker als je geisoleerd in de jungle leeft, dan in onze geglobaliseerde en gecentraliseerde corrupte systeem.
   Nu ik dit typ confronteer ik mezelf ook…

   Zijn we allen een? Ben je als alternatief denkende degene die zich moet aanpassen aan de stroom van de meute? Is dat Taoisme? Is dat Boeddhisme? Of moet je er juist ertegenin?

   Of is allen 1 een politieke verbastering van 1 met het universum en een excuus voor pacifering en centralisatie?

   Of zijn dit helemaal verkeerde en irrelevante vragen, ik weet het niet..

  8. Imo zijn we allemaal met elkaar verbonden , komen uiteindelijk uit dezelfde bron , waardoor we eigenlijk allen 1 zijn . In ons belevingsproces van 3D onderzoeken we alle kwaliteiten met hun positieve en negatieve waarden , met de kans dat we verstrikt raken in het identificeren met karaktereigenschappen . Daarbij de andere universele karaktereigenschappen als vijandig of minderwaardig ervarend .
   Zo maar ff een losse gedachte

  1. Leuke trein van binnen, hopelijk zit je dan gelijk op het goede spoor Coz… Anders moet je weer over stappen!

  2. Hmmm , ja , best treintje , dat dan weer wel . Krijg alleen die smaak van Narcissenbollen niet uit mijn mond gespoeld .

  3. Te commercieel? 🙂
   Voor de gemiddelde corporate kantoormens niet denk ik.
   Google investeert hier ook in, zoals in het filmpje wordt gezegd.

   Mainstreamer kan haast niet…

  4. Ach ja , voor mij gewoon een dejavu gevoel . Bizznizzman/vrouw ziet het licht en maakt er big bizznizz van . Narcisme ten top , leer de trucs , promoot jezelf via alle mogelijke kanalen , vraag idiote bedragen voor je workshops en wordt Top Dog \__/
   http://www.youtube.com/watch?v=MT3izBQfh5M

  5. Spiritualiteit in een wereld waar waarde wordt uitgedrukt in geld—–> spiritualiteit verkoop middels marketing…
   Ergens verlies je dan wat inderdaad.

  6. openbaring over dit onderwerp, Herman Hesse, Narcis en Goldmund!

   En ergens zijn we allemaal deep down, een beetje Narcist toch!

  7. Weet je ik kan er om huilen, dat uit elkaar trekken van mensen zielen in stukjes hapklare psychologen voedsel.

   Jullie strijden tegen het zombie zijn, maar willen alle onvolkomenheden bij de mensen uitvlakken.

   Ben die je bent geworden, en ben die je misschien zult zijn !

 17. Jaren geleden fietsend met mijn Darling door het Staphorster bos, zadel van mijn vrouw was te hoog gesteld, bij een mooi eenvoudig huisje-boerderijtje gekomen, de mevrouw die daar woonde om een sleuteltje gevraagd, die had ze en mocht ik gebruiken.
  In haar huisje stond alleen het hoognodige aan meubels, petroleumstel om te koken, zeiltje op tafel met punaises vast, onze twee gloed nieuwe fieten waren meer waard als haar hele inboedel, geeft je niet een echt goed gevoel, maar dat mens was 100% gelukkig met wat zij had, en had verder geen wensen, ze leefde heerlijk zij ze, alles op de fiets, we hebben haar daar na wel vaak bezocht en dan nam mijn vrouw toch kleine vrouwelijke cadeautjes voor haar mee, en zaten ze samen te smoeselen, maar ik zat met ongelukkig gevoel van te veel hebben, nou wij zijn toch anders gaan leven, soberder, en dat is goed, delen is ook goed, maar de andere partij moet dat wel willen, ieder één heeft zo zijn gevoelens en ideéen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.