Advertentie

Slechts 40% medische behandelingen zinvol..!


x

Grote wetenschappelijke analyse toont aan
X

40% van alle medische ingrepen zijn zinloos.

2013  WantToKnow.nl

x

Zo´n 40% van alle medische procedures en medicijnen, zoals pijnstillers, medicijnen tegen hartkransslagadervernauwing en hormoonvervangingstherapie, zouden direct moeten worden gestopt, omdat ze voor het overgrote deel van de ´inzet´ van deze medicijnen, geen enkele werking vertonen. Dit toont een groot wetenschappelijk onderzoek aan, dat gehouden werd onder gegevens van artsenpraktijken, die werden gemiddeld.
Volgens het onderzoek blijkt vooral dat in deze praktijken
: ´Veel van foutieve uitgangspunten werd uitgegaan, patienten niet geholpen werden, en dat dit ertoe leidt dat mensen steeds minder vertrouwen krijgen in de medische wereld´..

"Maar dokter, u wilt me toch niet vertellen, dat u het óók niet weet..? U hebt toch een 'certificaat'..?" “Een certificaat is een papiertje dat je hebt gekregen van iemand die een certificaat heeft gekregen van iemand die een certificaat heeft gekregen van iemand die een certificaat kreeg, en dit allemaal binnen een papieren schijnwereld. De onzin ten top is ’s werelds standaard.”
“Maar dokter, u wilt me toch niet vertellen, dat u het óók niet weet..? U hebt toch een ‘certificaat’..?” “Een certificaat is een papiertje dat je hebt gekregen van iemand die een certificaat heeft gekregen van iemand die een certificaat heeft gekregena.. Dit alles in een papieren schijnwereld. Is er nog ruimte voor medemenselijkehid.. De onzin ten top lijkt ’s werelds standaard te zijn geworden…”

Al deze praktijken dragen ertoe bij, aldus Dr Vinay Prasad, een mede/oprichter van ´America’s National Cancer Institute´: ´Dat veel ervaringen waren gebaseerd op fouten, nooit patiènten hebben geholpen en het vertrouwen in de medische wetenschap hebben doen afbrokkelen. Daarenboven zorgen de huidige praktijken ervoor dat ze waardevolle bronnen, zoals financièle fondsen en overheidsbeleid overschaduwd hebben.´

In een zogenaamde ´peer review´ (waarbij uitgevoerde wetenschappelijk studies (in dit geval 363 studies) worden samengevat en bestudeerd), bleek Dr. Prasad in 40% van de gevallen de conclusie te kunnen trekken dat er sprake was van een ´zinvolle´behandeling en-of  diagnose. 22% Van de gevallen bleek geen negatief, noch positief effect te sorteren en 40% van alle gevallen blijkt dus volstrekt ´zinloos´ in het bijstaan en helpen van de patiènt.

Een paar voorbeelden van zinloze praktijken:

• Bloedverdunners voor aandoeningen aan (stabiele) kransslagader

• HRT (hormoonvervangings therapie) voor vrouwen die in een post-menopausale fase zaten, om hartziekten te voorkomen

• Bloeddruk catheters voor patienten in shock

• Het geven van het medicijn ´Aprotinin´ tijdens hartoperaties

• De ´COX-2´ pijnstillers

(Bron: Mayo Clinic Proceedings, 2013; 88)

 

8 gedachten over “Slechts 40% medische behandelingen zinvol..!

  1. Nujij.nl is een zeer gekleurde site.

   Ze pretendeert onafhankelijk te zijn maar is niet meer dan een marionet van de lobby als het om gezondheid gaat.
   Nujij.nl heeft zelfs gesponsorde tutorials (nieuwsitems) die bovenaan blijven staan waaraan ze geld verdienen.
   Dat geeft al aan hoeveel zout we bij nujij moeten doen vwb. haar geloofwaardigheid.

   Er zitten daar een aantal mensen die alles weigeren wat riekt naar alternatief of de waarheid over de misstanden.
   Die teksten blijven staan terwijl meningen die niet welgevallig zijn verwijderd worden.

   Menig goede of informatieve website kunt u daar niet plaatsen omdat die sites vooraf al in de Nujij Ban zijn gedaan.

   Deze site bv. aanhalen zal als resultaat geven dat u of de link niet kunt plaatsen of het draadje gaat direct op slot.
   Mensen die serieus ingaan op alternatieven worden ook in de ban gedaan.
   Het internet staat er vol mee, die verhalen en waarom nujij dit soort mensen weigert.

   Het zou geweldig zijn als er een interactieve nieuwssite komt, zoiets als de voormalige “de Pers.nl” waar elke mening welkom is.

 1. Het is vrij logisch dat een zo laag percentage maar werkt. De vraag is eerder of dit 40% getal geheel klopt of dat daar een groot aandeel placebo in zit. De psyche van de mens is sterk en door de westerse geknoeikunst, waar men lichaam en geest strikt gescheiden houdt omdat men er anders geen wetenschappelijke nonsens meer aan kan hangen, totaal buiten elk onderzoek wordt gehouden. De fout begint bij de opstelling.

  De westerse gedachte gaat uit van een splitisng lichaam en geest en ontkent de onderlinge relatie (al komt men daar al een beetje van terug) maar ook dat het lichaam een apparaat is waar je zonder schade van buiten af in in kan grijpen zonder gevolgen. Na die zeer foute uitgangspunten komt de volgende onlogica. De wetenschap gaat niet uit van de opbrengst die gerelateerd is aan de praktijk waar de patiënt beleving en gevolgen van behandelingen centraal staat maar ze gaan strikt uit van groepen en gemiddelden.

  Feitelijk doet de wetenschap niets voor de patiënt maar voldoen zij alleen aan de wet op de grote getallen waarbij weer diezelfde wetenschap bepaald of u en ik als patiënt bijwerkingen en falen van medicatie voor lief moeten nemen. Ik ben niet tegen de reguliere zorg maar wel zeer kritisch tav. het gemak waarmee big pharma alle ruimte krijgt mensen ziek te maken. Ons drinkwater is zelfs vervuilt met medicijnresten. Ruim 40% van de mensheid plast medicatie in ons water.

  En nog steeds hebben we in Nederland te maken met pillenschrijvers. Vaak zelfs terug te leiden naar werkdruk en bonussen voor de arts. Alternatief is feitelijk de juiste geneeskunst. Maar dan wel die vormen die al duizenden jaren bestaan en niets aan impact en kennis hebben ingeleverd. De hetze tegen die vormen van alternatief neemt grote vormen aan nu de burgers steeds meer kennis krijgen over de misstanden. Burgers worden langzaam wakker en dat is nu net niet wat big pharma wenst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.