Advertentie

Relatiestress op de werkvloer en thuis…


Peter den Haring (72) is astroloog, regressietherapeut en coach met een praktijk in Den Haag. Hij is daarnaast hoofdredacteur van Tijdgeest Megazien, een alternatief, tweewekelijks online tijdschrift (tijdgeest-magazine.nl)

Tijdens onze ontmoeting met Peter, vorig najaar, vroegen we hem op het einde van ons gesprek, of hij niet eens iets wilde delen met onze lezers, over zijn bloemrijke healingpraktijk. In een artikel bijvoorbeeld over deze praktijk. En zijn werk, waarbij hij astrologie, reïncarnatietherapie en ál zijn ervaring, kennis en inzichten, verworven in zijn rijke leven, inzet, om mensen te helpen weer op het/hun ‘paard’ te komen.

Hij stemde in, vervolgens duurde het even, maar Peter deed zijn belofte gestand. Een boeiend en vermakelijk verhaal over mensen die in de krankzinnige situatie verzanden, die wij het ‘dagelijks leven’ noemen.. En hoe daarbij, zelfs overledenen Peter regelmatig terzijde staan, om de situatie voor specifieke cliënten ten positieve te keren.. .

* * *

x

x

Leeftijdsverschil! En bruin! En collega..!

 

Relatiestress op de werkvloer en thuis.

2019 © Peter den Haring | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Peter den Haring

Mijn cliënt had per mail aangegeven dat hij veel werkstress had en dat hij daarvoor naar oplossingen zocht. Ik kijk dan altijd eerst naar iemands geboortehoroscoop en probeer te onderzoeken of er misschien karmische en familieproblemen aanleiding kunnen zijn voor de betreffende situatie. Vaak komt werkstress voort, uit de moeite die iemand heeft om passende grenzen aan te geven. Ook herkennen veel mensen hun eigen hooggevoeligheid (HSP) niet goed, waardoor je extreem veel last kunt hebben van projecties van anderen. Van een partner natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook van collega’s die (te) veel van je willen. Niet zelden volstaat dan het regelmatig uitvoeren, van aura-schoonmaakoefeningen.

Maar Martin had leuk werk, nee, de sfeer was op zich goed. En hij was verliefd geworden. Ook prachtig. “Allemachtig prachtig,” glimlachte hij. Natuurlijk, wat fijn voor je als je plots een nieuwe liefde in het vizier krijgt op je 57ste. Zijn aanbedene was 44. Maryse was mooi en slim, hij had een lot uit de loterij getroffen.

Martin is een lange, beetje gezette man met veel oude tatoeages op zijn onderarmen. Met zijn kaalgeschoren schedel lijkt hij zeker jonger dan hij is. Maar hij moest nog tien jaar mee bij deze ‘baas’. Hij zat ondertussen breed te glimlachen, maar hij was niet blij. Het was een glimlach, waar hij vast lang op had geoefend, maar ik geloofde zijn fraaie verhaal niet. Terwijl hij opgewekt verder vertelde, klonk er in zijn stem veel rare spanning door. “En?” vroeg ik, “hoe serieus is het met die Maryse?”

Martin’s gezicht kreeg een kleur en zijn stem ging nogal wat de hoogte in: “Ik moet nog een beetje voorzichtig zijn.” Ik ben een beetje erg empathisch type, dus voelde ik zijn ongelukkigheid ook in mijn eigen keel en dat zei ik hem. Ineens zakte zijn façade in elkaar. “Mijn kinderen gaan uit hun dak,” gromde hij emotioneel. Want? Nou, omdat Pa pas twee jaar weduwnaar was. Omdat het een smet op Ma’s nagedachtenis zou zijn, als hij meteen al een nieuw liefje had.

En hoe lang was dat al gaande, en hoe oud was het mens? Was ze soms getrouwd? Had-ie gewoon ergens een jong, geil wijfje vandaan geplukt? “Nou, hoe oud is ze, Pa?” Zulke vragen had hij gehad, het wantrouwen en het venijn nekte hem bijna. De wreedheid en het burgerdom van zijn zoon en dochter hadden hem radeloos gemaakt, want ze wisten het ergste nog niet eens. En wat was dat dan..? “Maryse is Hindoestaans, ze is bruin. Als ze dàt te weten komen, breekt de hel los. Ze haten alles wat zwart en buitenlands is.”

En dat was nòg niet eens alles.
Maryse was ook nog eens een collega en hij was haar leidinggevende; hoe gecompliceerd kun je het krijgen, vroeg ik mij wel even af.. “Wat vindt zij er zelf van?” wilde ik weten. Ai, ai, het kon allemaal toch nòg erger! De studerende en uitwonende kinderen van Maryse, hadden hun moeder geblokkeerd op Facebook en weggestreept uit hun agenda, nadat de jongste zoon per ongeluk een WhatsAppje in moeder’s telefoon had gelezen.

De zonen, wier loyaliteit altijd al lag, bij hun afgewezen en dus zielige vader, hadden haar direct ter verantwoording geroepen. WAT! Moeder een minnaar? Terwijl ze pas een jaar geleden geheel tegen de zin van die Hindoestaanse machoman was gescheiden! Een van de zonen had haar zelf eens gevolgd, toen ze van haar werk naar huis ging. Van schrik had het verliefde stel de omgang tot een minimum terug gebracht. En nu moest ineens de astrologie raad brengen?

Ik werd eveneens een beetje voorzichtig. “Jij hebt dat stel kids zélf opgevoed,” bracht ik in. “Van wie hebben jouw kinderen hun tegenwoordige vooroordelen dan allemaal mee gekregen? Van foute vrienden, lullige rechtse hypes op Facebook? Was je overleden vrouw vroeger zo intolerant?”

Hulp van ‘gene zijde’…
Terwijl ik het zei, voelde ik plots de verontwaardigde astrale aanwezigheid van de betrokken overleden echtgenote in mijn werkkamer. ‘Absoluut niet!’ Zo was haar boodschap. En daarna nog beslister: ‘Martin krijgt wat hij verdient.’ Ik deel mijn paranormale waarnemingen meestal niet meteen met mijn cliënten, maar luister zelf wel altijd goed naar zulke helpers van gene zijde..

“Heb jij zelf je kinderen opgevoed met zulke radicale en misschien zelfs racistische meningen?” vroeg ik dus. Het koste mijn cliënt inderdaad enorme moeite om die harde waarheid te verwerken. Natuurlijk, vroeger deed hij altijd flink stoer met de maten van FC Den Haag. Altijd een kratje bier bij de hand, toen de kids nog klein waren. Jawel, en in die tijd lustig en volop foute moppen vertellen over vluchtelingen en andere culturen? Ja, dan wordt er van hogerhand misschien een beetje gesleuteld aan je beperkende overtuigingen.

Als je zelf altijd hebt gekankerd op buitenlands vreten, ja, dan wordt er wel Instant Karma met je afgerekend, als je plotseling ervaart dat alle huidskleur wordt weg-gewassen door de liefde… Maar hoe moest dat nu praktisch? Onderzoek naar relaties op de werkvloer laten geen bemoedigend beeld zien. Meestal moet de werknemer met de laagste status het veld ruimen en krijgt de ander een tijdje geen promotie meer. “Op haar leeftijd krijgt ze nergens meer werk,” piepte Martin. Ontkennen, geheim houden, stiekem een hotel boeken, zo probeerden ze het nu al een tijdje en dat leek op de werkvloer te lukken.

Ze hadden echter niet gerekend op de heftige intolerantie van hun kinderen en Maryse was wel even de waanzin nabij geweest. Het Hindoestaanse milieu, waarin ze was opgegroeid en nog jong uitgehuwelijkt ook, had haar lang afgeremd. Weduwen werden zelfs geacht om nooit meer seks te hebben, na het overlijden van hun echtgenoten. Haar eigen moeder had in Suriname, om haar onbekende redenen (ook een andere man?) zelfmoord gepleegd, met het afschuwelijke onkruidverdelgingsmiddel Paraquat/Gramoxone;  een vreselijke dood in drie dagen.

“Dat nooit!” hadden ze samen besloten, geen herhalingen. En dus? Goddank, de karmische horoscoopvergelijking pakte heel gunstig uit. De transits (de bewegende, actuele planeten(standen), in relatie tot die uit je geboortehoroscoop) waren ook redelijk gunstig. Martin luisterde de volgende dag met Maryse de geluidsopname van ons consult af en dat deed het paar spontaan besluiten om gewoon maar meteen te trouwen..! Het werd een huwelijk zonder familie, maar wel met veel collega’s..! Wonderbaarlijk, die bleken het stel gewoon wel alle geluk te gunnen. Zo kan het ook.

* * *

2019 © Peter den Haring – www.peterdenharing.nl  

 

1 gedachte over “Relatiestress op de werkvloer en thuis…

  1. Wanneer mensen zich dag in dag uit zorgen maken over het behouden van hun baan en steeds duurder wordende dagelijkse benodigdheden en elk jaar stijgende uitgaven aan door overheden/gemeenten opgelegde verplichtingen zoals gemeentelijke heffingen heeft dat ook z,n invloed op het gezinsleven van veel mensen.Vroeger kreeg men een vast dienstverband na 2 maanden proeftijd en daardoor had men enige zekerheid wanneer men z,n/haar best bleef doen.
    Nu zegt de politiek dat er meer vaste banen moeten komen wat ze gelijk weer onderuit halen door het ontslagrecht te versoepelen. Dat noem ik valse schijn en is schandalig in mijn ogen.
    https://www.adcomconsultancy.nl/nieuws/hoog-btw-tarief-kost-banen
    De stijging van BTW en belastingen kost gewoon banen (in de verwijzing wordt geschreven 50.000 banen terwijl Jetten het heeft over dat er 50.000 arbeidsmigranten naar Nederland moeten worden gehaald,dat kan geen toeval zijn maar eerder is het een poging om dure arbeidskrachten in te wisselen voor goedkopere krachten).Waarom niet gewoon belastingverlaging als dat banen behoudt of oplevert voor Nederlandse werkmensen?
    Daarbij komt dat multinationals,banken en aandeelhouders alle voordelen krijgen terwijl daar juist veel te halen is,maar het begint steeds duidelijker te worden dat belastingen gebruikt worden om MKB bedrijven de nek om te draaien zodat alleen de groten overblijven en daarmee de macht krijgen over alles.Waar zijn de vakbonden en VNO/NCW (trouwens De Boer was ook voor dividendbelastingafschaffing).Wanneer mensen buiten hun schuld om zich zorgen maken over dergelijke dingen heeft dat automatisch ook z,n uitwerking op gezinnen omdat men simpel problemen wil voorkomen waar men veel tijd en energie insteekt waardoor er minder aandacht aan het gezin wordt besteed.Gezinnen worden op deze manier door politieke beslissingen kapot gemaakt en daar is veel te weinig aandacht voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.