Advertentie

Het gif in je water en tandpasta!


Het label op een fluoridetank in een DRINKwaterinstallatie in een grote Amerikaanse stad. DIT FLUOR wordt in het drinkwater gepompt.. Het nummer ‘4’  in de ‘blauwe schaal’ staat voor ‘het grootste gevaar (4) voor de gezondheid (blauw)’..!! (klik voor lead naar gevarenlabels)

x

 

Het gif in je water en tandpasta!

© Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

Als we in Nederland geen barricade-bestormers hadden gehad, van het kaliber dr. Moolenburgh, hadden we hier al ruim 2 decennia gefluoriseerd drinkwater uit de kraan gekregen. Lekker, water als medicijn. Het ingeprente medicijn voor lekker ‘harde’ tanden, ja toch? En het was kennelijk nodig om ons drinkwater ermee vol te plempen.. Dr. Moolenburgh werd wereldberoemd toen hij in 1976 de Nederlandse overheid wist te overtuigen om vooral geen fluor aan het leidingwater toe te gaan voegen..!

De 86-jarige Hans Moolenburgh, vitaal en ‘alive and kicking’..!

Dr. Moolenburgh zegt hierover: ‘Het is giftiger dan lood en van dezelfde orde als arsenicum. Wij weten dat fluor niet helpt tegen tandbederf. Alleen het glazuur wordt wat harder; de tand zelf wordt brozer en breekt makkelijker af. Fluor is een kankerverwekkende stof met bijkomend risico voor botontkalking en hersenletsel. De hele fluorhandel, van pillen tot en met tandpasta, moet bij wet worden verboden, en als daarbij reputaties moeten sneuvelen, ja, dan moet dat maar’.

Het menselijk lichaam heeft helemaal geen fluoride nodig, ook niet als sporenelement. En het verhaal dan over voorkoming van cariës? Misschien zouden we een moeten beginnen met het verminderen van of zelfs helemaal stoppen met het eten van witmeel-producten en geraffineerde suikers, want dat zijn de belangrijkste voedingsbodems voor de bacteriën die cariës veroorzaken! Ook en vooral dus bij jonge kinderen. En daarnaast is het op de juiste manier poetsen van de tanden al een reuzenfactor die de kans op cariës aanmerkelijk verlaagt. En het is daarbij absoluut niet noodzakelijk om fluoride-houdende tandpasta’s te gebruiken!! De methode van poetsen is van veel groter belang.

Maar wat is dan het gevaar van deze fluorideverbindingen?
Fluorzouten (zeker het vaak gebruikte natriumfluoride) zijn hoogst giftig en zijn heel eenvoudig te vergelijken met arsenicum..!

En daarbij zijn fluorzouten stapelgiften, die zich ophopen in het lichaam. Klachten die verband houden met het gebruik van fluor zijn: zweertjes in de mond, buikpijn, opgeblazen buik, slappe ontlasting, dorst, huiduitslag, hoofdpijn, duizeligheid, concentratiestoornissen, depressie. Berucht zijn ook de baby’s die gillen t.g.v. buikklachten door fluoridegebruik. Melkpoeder dat is aangemaakt met gefluoriseerd water is dan de boosdoener..!

Klachten die op langere termijn kunnen optreden zijn gewrichtsklachten, gevlekt glazuur, verlammingsverschijnselen (de uittrede opening van de zenuw wordt nauwer t.g.v. fluoride), vergroeiingen van botten. In gebieden met een hoger fluoridegehalte zien we dat er meer mongoloïde kinderen geboren worden. Verder zien we in deze gebieden een verhoogde kans op hartkwalen en kanker…!
Een laatste termijn-effect van fluoride is het feit dat mensen die fluoride gebruiken sneller oud worden (waarschijnlijk door het uitschakelen van enzymen). Fluoride wordt niet voor niets de ‘Aging Factor’ genoemd.

Fluor is één van de sterkste enzymremmers die op het ogenblik bekend zijn. Enzymen zijn levensnoodzakelijke stoffen die sturend optreden in bijna alle processen die in het lichaam plaats vinden. Fluoride kan ook effect hebben op ons DNA. waardoor erfelijke afwijkingen en ook kankers kunnen ontstaan. Fluoride heeft ook weer effect op bacteriën en schimmels, waardoor in de darmflora de schimmels de overhand kunnen krijgen waardoor er ernstige darmproblemen kunnen ontstaan. Dit is met name de reden dat we ook fluoride UIT TANDPASTA zouden dienen te mijden!!

Laten we eens een kijkje nemen hoe de Amerikaanse drinkwaterindustrie, uiterst geheimzinnig is op het gebied van drinkwater-fluorisering.. Filmen mocht niet, maar de mensen van Alex Jones’ Infowars’, gingen tóch filmen en maakten dit verhaal in het ‘Austin Water Treatment Facility’. (met onze excuses voor het feit dat deze film in het Engels is.) Maar gelukkig is het tij ook op dit gebied aan het keren, vooral in de VS. In maar liefst 250 steden in de VS wordt al gesproken over het terugdraaien van het fluoriseren van drinkwater in gemeenteraden en de pers..!
x

X

WAAROM DAN WEL FLUOR IN HET DRINKWATER…??

Diep in de hersenen opgeborgen, de menselijke kosmische antenne, de pijnappelklier.

x
Fluoride heeft dus ook een stevig effect op de prikkeloverdracht van zenuwcellen en de hersenen; het gevolg van fluorgebruik, is dat mensen er daarom minder ‘opstandig’ van worden, of in andere termen: ze worden ‘rustig en tam’. Snap je nu waarom dictators als Hitler, Stalin en Mao Tse Tung fervente toediening van fluor aan hun ‘burgers’ zo essentieel vonden. Gevangenen mak houden? Geen probleem, dien ze fluor toe en ze worden zo mak als schaapjes. En dat geldt ook voor burgers, dus een stuk eenvoudige te beïnvloeden zijn.

Maar er ligt nog een andere, hieraan gerelateerde, maar veel dieper verborgen agenda achter dit fluor-consumptieverhaal. Fluoride is namelijk niet alleen simpelweg een giftige stof, die één uiterst verwoestende werking heeft, maar de ‘krachten achter de schermen’ hebben naar deze ‘verhardende stof’ gegrepen om bij mensen de pijnappelklier te verharden. Analoog aan het gebruik van fluor door de genoemde dictators, wordt fluor nu gebruikt voor het bereiken van de apathische houding bij de gebruiker van fluor, een verharding t.o.v. bijvoorbeeld maatschappelijk leed en/of intermenselijk contact. Prima resultaten allemaal, voor hen die het doel hebben dit voor elkaar te krijgen..!

Prachtig kunstwerk van Alex Grey, waarin hij de kosmische ontvangerfunctie van de pijnappelklier uitbeeldt.

De pijnappelklier..
Hier op WantToKnow plaatsten wij al eens een heel artikel over de essentiële functie van de pijnappelklier in de menselijke evolutie. Feitelijk en kort gezegd komt het erop neer, dat deze klier het basisstation is in onze hersenen, in onze kosmische verbinding. En daarmee begeven we ons NIET in een vaag zweefverhaal, maar wetenschappelijke EN feitelijk is aangetoond, dat de pijnappelklier deze functie vervult. Descartes noemde de hypofhyse al ‘de zetel van de Ziel’ wat aangeeft hoe essentieel deze klier is in onze mentaal-spirituele processen.

En kun je je dan voorstellen waarom deze ‘krachten achter de schermen’ bezig zijn onze ‘ziele-zetel’ te verharden..? Natuurlijk willen zij onze kosmische verbinding verbreken, onze ‘antenne’s’ als het ware vernietigen..! Hoe heftig het ook mag klinken, hou rekening met deze mogelijkheid! Laat dus simpelweg alles staan op het gebied van fluorbevattende stoffen..!!

Dokter Saskia Bosman over fluoride en de pijnappelklier
“Oude spirituele tradities zoals Yoga en Tantra beschouwen de pijnappelklier als een ‘kosmische antenne’ waarmee wij in contact staan met een diepere, mystieke realiteit. De wetenschap heeft aanwijzingen dat de pijnappelklier inderdaad een rol speelt in mystieke (oftewel transcendentale), paranormale en hallucinatoire ervaringen, omdat sommige van haar hormonen psychoactief zijn.

Onze pijnappelklier (epifyse), een klein orgaan in het centrum van het brein, staat in de neurowetenschappen bekend als een hormoonklier die een scala aan hormonen (serotonine, melatonine, DMT, 5meo-DMT en pinoline.1-5) produceert, hormonen die gereguleerd worden door onder andere de licht-donker (dag-nacht) cyclus. Diep in de hersenen opgeborgen, de menselijke kosmische antenne, de pijnappelklier, die in het Engels de ‘Pineal Gland’ wordt genoemd. 

Deze hormonen verbinden zich met de serotonine-receptoren in vele gedeelten van de hersenen. Dit leidt tot complexe patronen van elektrische activiteit. De betreffende persoon krijgt dan innerlijke ervaringen, die variëren van hallucinaties via dromen tot en met mystieke ervaringen. Er is aangetoond dat met name de slaapkwabben complexe electrische activiteitspatronen vertonen tijdens mystieke ervaringen.  Er zijn nog vele vragen, die wetenschappelijk onderzocht worden: Welke hersenstructuren worden actief vóór de pijnappelklier de hormonen gaat produceren die betrokken zijn bij de mystieke ervaring? En welke activiteit vertoont de pijnappelklier zelf?

De mechanismen en zenuwbanen die een rol spelen in de stimulering en remming van de hormoonproductie en elektrische activiteit van de pijnappelklier als gevolg van de licht-donker-cyclus, zijn reeds bekend. Maar onbekend zijn de mechanismen die de productie van bepaalde pijnappelklier-hormonen teweegbrengen bij mystieke ervaringen! Ook is er bij mijn weten nog geen poging gedaan om de elektrische activiteit van de pijnappelklier tijdens mystieke ervaringen te meten..

* * *

Wil je hiervan meer weten, en ook hoe je in staat bent de pijnappelklier te activeren en stimuleren, lees dan het artikel HIER op wanttoknow.nl over de achtergronden van dit verhaal. Daar is ook een filmpje te bekijken dat dieper ingaat op de mentaal-spirituele verbinding van de mens via de hypofyse/pijnappelklier.

 

33 gedachten over “Het gif in je water en tandpasta!

 1. Goed artikel, alhoewel ik nog steeds moeite heb mijn familie, vrienden etc. te overtuigen van het feit dat ze beter tandpasta zonder fluor kunnen gebruiken.
  Als steevast antwoord krijg ik dan; maar de tandarts zegt….
  Moe wordt ik er soms van, bij de laatste controle van mijn dochter van 10 bij de tandarts heb ik gezegd dat we de fluorbehandeling willen overslaan…het was mijn goed recht zei ze toen maar ze vond t toch jammer?!
  Want het is wel aanbevolen hoor mevrouw….ik heb er verder niets meer over gezegd en ze kunnen het dak op met hun fluorbehandelingen!
  Mijn dochter heeft vanaf haar 3 e(toen begon ik te lezen over de gevaren van fluor) niet meer met fluor gepoetst en ze heeft een prachtig en gezond gebit!

  1. Weetje Jeetje, in tandpasta is het toegestaan omdat dit geen inwendig gebruik is van fluor. Maar het is natuurlijk lulkoek, omdat de helft van de mensen, zeker kinderen!, hun mond niet goed naspoelt en de helft van de tandpasta meeneemt naar de maag..

   Het is gewoon helemaal NIET NODIG om fluoridetandpasta te kopen..!

 2. Hier in Nederland krijgen wij onze fluor voornamelijk binnen via de tandpasta.
  Maar ook flessewater is vaak een bron van fluor.
  Voor dat flessewater gewoon even het etiket raadplegen waarop normaal gesproken de droge bestanddelen vermeld staan (alles wat overblijft nadat het pure water is verwijderd). Dus gewoon flessen waarop fluor als droog bestanddeel vermeld staat laten staan.
  Wat tandpasta betreft is het in de reguliere supermarkt niet mogelijk om tandpasta zonder fluor te vinden.
  In de reform-winkel of natuur-winkel is dit wel te vinden.
  Of gewoon zelf tandpasta maken, dit is helemaal niet moeilijk, en je hebt 100% controle over de ingredienten die er in gaan. Ook met puur zeezout of Baking soda poetsen gaat prima.

  1. @ Rene, das niet helemaal waar want gelukkig kun je in de c1000 en de ah hier in de buurt gewoon paradontax kopen zonder fluor, t is wel even zoeken en niet altijd op voorraad maar toch…
   Oh ja en guido; je moest eens weten hoeveel kinderen tandpasta eten! gewoon omdat t zo lekker is….brrrrr eng gewoon.
   Enneh als de tandpasta lang genoeg in de mond is, neemt het lichaam het gewoon op!

  2. @Jeetje, Bedankt voor de correctie.
   Wat ik hier nog aan toe wil voegen heeft niet met de fluor te maken.
   Tandpasta bevat gewoonlijk glycerine. Glycerine vormt na het poetsen een laagje over de tanden, en voorkomt daarmee dat natuurlijk tandherstel/remineralisatie via het speeksel wordt bemoeilijkt.
   Verder zitten er vaak nog allerlei andere toevoegingen in die je ook niet naar binnen wilt krijgen.

 3. Het is een hardnekkig misverstand dat fluoride zijn schadelijke werk pas doet nadat je het hebt doorgeslikt. Mijn vader had pilletjes voor het geval z’n rikketik vreemd ging doen. Die moest-ie niet doorslikken, maar onder de tong leggen. Weet je waarom? Op die plek, om precies te zijn bij de tongwortel, is de vaatwand heel dun en er loopt een ader, de venae lingualis. Werkzame stoffen dringen via die weg het makkelijkst en ook het snelst in de bloedsomloop door. Veel sneller dan wanneer je ze in zou slikken.

  1. Gompie, je verwoord exact wat ik wilde zeggen , alleen wist ik niet meer precies hoe t zat met die tong.
   Dit bedoelde ik dus..thanks!

  1. Silber deo. Geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, parrafine en nog wat. 🙂
   Laat je zweetklieren doen wat het moet doen. Doet enkel wat aan de geur.
   Geen allergie van welke aard dan ook.

  2. Ik betaal 3.60 of zo voor paradontax fluoridevrij. Die Urtekram is duurder. Ook 75 ml.

  3. Poets me tandjes lekker met Stevia, al jaren, puur sang zonder ettiketten te hoeven te lezen. Op Tandarts advies ook nog.

 4. Wow…. Voor mij komt dit artikel echt als een “Toevaligheid” om de hoek…. Las namelijk gisteren een stukje uit het boek van David Wilcock waarin hij ook het onderwerp fluoride bespreekt en watvoor effect het heeft op de pijnappelklier etc…
  Dus toen kwam voor mij weer een oude vraag bovendrijven… Wilde jullie lezers vragen of iemand van jullie al een tijd hun tanden poetst zonder fluoride, want loop al een tijd met die vraag rond… Heb het mijn tandarts gevraagd (“verkeerde” persoon om het te vragen natuurlijk), met de hoop een eerlijk antwoord te krijgen..

  Ik kreeg helaas een “geprogrammeerd” antwoord.. Maar ja niet alle tandartsen zijn wakkere exemplaren natuurlijk…

  Nu poets ik mn tanden 1x per dag met keltisch zeezout en 1x per dag met een heel klein beetje tandpasta (met fluoride nog dus)… Wil er eigenlijk vanaf, maar zou het minder vinden als idd zou blijken dat ik na 3 jaar geen tanden meer over heb… 🙂

  Iemand ervaring? Zonder extra tandproblemen als resultaat?

  1. En je denkt dat wij niet geprogrammeerd zijn..? 🙄 Gebruik al meer dan 10 jaar geen fluoride-tandpasta! Gewoon tandpasta kopen zonder fluor, simpel toch..? En niet teveel (plak)snoepen!

  2. Al zeker een jaar of 6! Geen problemen gehad, 1 klein gaatje 2 jaar geleden!
   Met paradontax zonder fluor; mijn dochter van 10 poetst hier ook al een hele tijd mee, ze heeft een keurig gebit zonder problemen!
   Succes zou ik zeggen.

  3. @ GuidoJ.:
   Hehe ik zei niet dat ik dacht dat wij niet geprogrammeerd zijn… het antwoord dat ik kreeg had verdacht veel weg van een 1-zijdig geprogrammeerd antwoord..Hoopte meer op een genuanceerd antwoord als je begrijpt wat ik bedoel…. Het kopen van tandpasta zonder fluoride is inderdaad net zo makkelijk als het kopen van tandpasta met fluoride, het ging er mij meer om of het resultaat ook even goed was…. Zijn je tanden nog steeds aanwezig na die 10 jaar e.d.? 😉

   Maar in ieder geval ontzettend bedankt voor jullie snelle reacties GuidoJ en Jeetje 🙂
   … ik eet bijna 100% rauw en organisch voedsel dus hoop dat dat ook een beethe meewerkt in het houden van een gezond gebit….

   Dank je wel voor je heads up Jeetje 🙂

   Ik ga er vandaag meteen mee beginnen.. 🙂

  4. Poets al een jaar of 4 met weleda tandpasta, bevat geen fluoride en is puur plantaardig.
   Sinds die tijd geen gaatjes meer, helemaal geen tandsteen meer en het aller opvallendste: eerder waren mijn tanden gevoelig voor warm/koud, dat is nu totaal verdwenen!
   Maw, juist veel minder tandproblemen!

 5. Haha, had ik vorige week. Even een geintje onder ons.
  Ik heb een volledige gebitsprothese en duwde deze 2 minuten voor een afspraak in mijn mond, niet bij machte om mijn mond te spoelen.

  Helaas kwamen ze net uit een bakje waar ze met steradent in hadden gezeten voor een uur of tien. Kreeg toch last van mijn slokdarm!
  Flink koffie drinken ff later. Kan toch niet goed zijn?

  Ach, we gaan allemaal een keer dood toch?

 6. Jeetje, ja ook we poetsen ook al jaren met paradontax blauw zonder fluor en als het er dan alsnog inzit dan kunnen we niets meer doen ! We proberen het en ja …… Dat is het vertrouwen op de maatschappij ook als dat heel twijfelachtig is maar toch ….. we moeten niet wanhopen toch ??

 7. Ben aan het rondreizen in Australië en hier zit behalve fluoride ook chloor in het drinkwater!
  Bijna niemand heeft hier in de gaten hoe vergiftigd hun drinkwater is en blijven het dus vrolijk drinken, maar wij drinken hier in ieder geval regenwater of gefilterd rivier water.
  Wat tandpasta betreft ie Weleda een goede keuze zonde fluor of andere chemicalien en ook hier in Australie te krijgen:-)

  Cheers!

 8. Met wat maagzout,( natriumbicarbonaat ), pepermuntolie en een beetje stevia, kun je zelf een tandpasta maken. De ingredienten bij elkaar doen en mixen.
  Je kunt ook alleen met het maagzout poetsen maar dan moet je de smaak even terzijde schuiven.
  Het voornaamste is de zuren te nivileren en dat doet het zout. De stevia staat erom bekend heel goed te zijn voor de bacterieen in je mond en zorgt voor een langdurige frisse adem.

 9. Laatst bij de schoolarts geweest met ons kind.
  Zij heeft in de computer vermeldt dat ik, als ouder, sterk tegen het gebruik van fluoride was. Later dacht ik, dat is wel snel geschreven, want verder argumentatie was blijkbaar niet nodig.
  Van BIG FARMA had de doktersassistente nog nooit gehoord???!!!
  hahaha. Bedankt Guido dat jouw site er is en zo natuurlijk nog meerdere die EERLIJKE informatie geven. Of, in ieder geval, een andere kant van diverse onderwerpen. Daardoor maken jullie het mogelijk om na te denken en verder te onderzoeken wat voor jou (in je hart) resoneert met jezelf.
  Daarvoor BEDANKT.
  Namasté, Love and Gratitude.

  1. Heel graag gedaan ‘Gelukje’, vorige week Dr. Moolenburght weer eens horen spreken, wat een kanjer, met zijn 86 jaar.

   Hij bevestigde OPNIEUW dat FLUOR zwaar gif is, NIETS, maar dan ook NIETS GOEDS voor de tanden doet, het maakt ze zelfs BROS..!!!

   Wat een schandaal en wat een brevet van onvermogen spelden de heren medische wetenschappers zichzelf toch elke keer weer op.. Schrikbarende aan de andere kant, van wat er allemaal WEL door de censuur van het volk komt..!

 10. ik vroeg me af of hier een tandarts op dit forum is die er echt verstand van heeft; kan ik zomaar stoppen met het gebruik van fluoridehoudende tandpasta?Krijg ik dan geen gaatjes???

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.