Advertentie

Eigenbelang en Wij-belang…


Doorgeving van Berry Vincenta

Berry Vincenta Ketelaar, spiritueel coach, channel en kunstenares

x

De gevolgen van de Amerikaanse verkiezingen?
x

Eigenbelang en Wij-belang…

x
2016 © Berry Vincenta / deze versie WantToKnow.nl/be

 x

‘Ik heb u al heel veel over keuzepatronen verteld en ook hierin wordt de wereld eigenlijk gespiegeld in de keuzes die gemaakt zijn door hele grote groepen mensen. Mensen die zich kennelijk vrij genoeg voelden om uiteindelijk te kiezen, voor dát wat volkomen anders was dan uiteindelijk werd gedacht, dat het zou zijn. Het heeft te maken met datgene, wat in het onderbewustzijn van hele grote groepen mensen speelt. Omdat er zoveel onvrede en zoveel vanuit persoonlijke onvrede heeft gespeeld, waar niet voldoende op is ingespeeld geweest. Volgens al die mensen die deze keuze hebben gemaakt, is daarin dit uiteindelijk tot realisatie gekomen.

Dit is wat de wereld nu zo gespiegeld terugkrijgt, in degene die straks aan het roer staat van een heel groot land, zal daarin niets anders kunnen, dan constateren hoe belangrijk het is dat een keuze die gemaakt wordt, niet vanuit het eigenbelang wordt gemaakt, maar vanuit harts- en WIJ-belang. En daarin ligt dus een heel groot stuk verschil. Het heeft vooral te maken met de persoonlijkheidsstructuren waaraan deze mens die deze functie tot zich heeft genomen uiteindelijk zal gaan voldoen.

De functie en rol die hij op zijn schouders heeft genomen is een rol die een enorme spiegelende werking zal krijgen naar de mensen die hem op deze plek hebben moeten zetten. Ik heb u gezegd: alles kent zijn bedoeling, alles kent zijn kosmische planmatigheid. Ook hierin wordt voorzien. En datgene wat de verandering, zoals beschreven, allemaal met zich meebrengt, zal ook dit deel een hele grote verandering blijken te zijn. Daarin zullen ook oude vormen uiteindelijk moeten wijken voor nieuwe planmatigheden, die niet per definitie direct in de vernietiging hoeven terecht te komen, maar die daar ook weer iets anders uit voort kunnen laten komen.

Daarin zal er een nieuwe golving over deze wereld gaan…
Het gaat erom dat u niet alleen maar vanuit negativiteit naar deze ontwikkelingen kijkt, maar ook een stukje innerlijk vertrouwen kunt voelen over hoe deze ontwikkelingen zich wellicht kunnen gaan ontplooien. Er zal verandering ook hierin heel diep aan ten grondslag komen te liggen, en ook daarin wordt van heel veel mensen gevraagd, het oude los te willen laten. Er zullen zaken zijn die niet overeenkomen met wat u allemaal in uw hart voelt en zou wensen. Er zullen daarin ook hele harde noten moeten worden gekraakt.

Maar tegelijkertijd, is de basis hiervan de enorme spiegeling die het belang zichtbaar maakt van ieder individu door de keuze die in het leven gemaakt wordt. Niet meer de keuze van het ego en het persoonlijk gewin en belang, maar de keuze voor het wij-belang, voor dat wat goed is voor de wereld. Dat zal uiteindelijk een enorme strijd gaan worden, om dat ook in de realisatie te gaan brengen. Daarin zal er een nieuwe golving over deze wereld gaan, en deze golving zal alles wat nog niet gezien werd door de mensheid zichtbaar maken. En zal alles van iedereen gaan vragen om staande te blijven, staande voor dat wat ik u heb uitgelegd.

Want weet allemaal dat wat zich nu op deze aarde afspeelt en waar u allemaal inwoner van en bewoner van bent, dat al die enorme krachten, zowel negatief als positief, uiteindelijk ook tot een eenheid worden gedwongen. Het is daarom van belang dat alles wat in de negativiteit van energieën in uw leven plaatsvindt, steeds opnieuw wordt omarmd en wordt gezien door het licht van uw eigen bewustzijn.

…ik ben het Licht in mijzelf en dit Licht is mijn eigen handvat..

Laat het toe, ontken het niet, laat het toe, omarm het met alle liefde die in u is, datgene wat nog niet helemaal in balans is. Omarm deze energie zodat het gevoed wordt met Licht, zodat het gevoed wordt met Liefde, zodat het uiteindelijk zal helen tot eenheid. En daarin, in de collectiviteit, wanneer dit wordt gedaan door vele mensen, zal in het veld van deze collectiviteit, uiteindelijk een hele andere basis gaan ontstaan.

Een basis, die niet meer wordt gedirigeerd door duistere krachten die uiteindelijk het leven van vele mensen opnieuw willen indoctrineren, die mensen meenemen die niet bewust zijn van zichzelf, die mensen meesleuren in hun eigen afgrond. Maar die wanneer een mens zichzelf  bewust is van zichzelf uiteindelijk weet; ik ben niet willoos, ik ben niet krachteloos, ik ben het Licht in mijzelf en dit Licht is mijn eigen handvat waarmee ik kan creëren, creëren de verandering. Ik ben zelf de verandering.’

Mijn zegen.

Berry Vincenta

November 2016

23 gedachten over “Eigenbelang en Wij-belang…

  1. een positieve uitstraling is wat ik wens voor iedereen. Blijven hangen in het ‘oude’ heeft geen toekomst

  2. wat een prachitge zin

   …ik ben het Licht in mijzelf en dit Licht is mijn eigen handvat..

   Laat het toe, ontken het niet, laat het toe, omarm het met alle liefde die in u is, datgene wat nog niet helemaal in balans is. Omarm deze energie zodat het gevoed wordt met Licht, zodat het gevoed wordt met Liefde, zodat het uiteindelijk zal helen tot eenheid.

   niet vingerwijzend maar eenheid in al wat is

  3. Madeloes,

   prachtige woorden, als dat jouw boeid, kan ik je aanraden de Bijbel te lezen.

   Blijven hangen in het oude, heeft geen toekomst, onze toekomst staat geschreven in de oudheid/verleden

   En dit licht is mijn handvat, denk dat dit houvast moet zijn.

   Jenne

  4. @Jenne
   m.i. dragen wij als mensheid, flora, fauna en de aarde en wat te denken van ons water en het universum allen ‘oude energie’ in ons mee. Is het niet de bedoeling dat wij als mensheid in dit spel hier op aarde weer een toevoeging aan geven in het leven wat wij nu ‘leven’? Oudheid/verleden/heden is een begrip maar is onbegrensd.

  5. Madeloes,

   ja juist, met onze aanwezigheid doen wij dat dus, wij zijn het naar voren wijzende puntje van die vinger van uit onze lange rij van geevolueerde voorouders, de ultime natuurkracht verbeeldend.

   Jenne

 1. Is wat goed is voor deze aardkloot, is wel heel groots.
  Wat goed is, voor mijn directe omgeving is misschien wat overzichtelijker.
  Steun je bijvoorbeeld lokale biologische boeren dan werk je eraan mee dat deze boeren niet overgenomen worden door big agro en de echte bodem vruchtbaarheid in stand blijft. Zodat jij kunt blijven genieten van echt voedsel.
  Als meer mensen hun lokale biologische boeren koesteren is dat goed voor de regio, en als er meer regio’s….

  Ach ja, plastic tasjes, groene energie, duurzaamheid…
  Gebruik je hart, maar sla niet door naar de andere kant en denk intussen ook zelf een beetje na. We hebben niet voor niets een stel hersens meegekregen 🙄

  Figuren als Edward L. Bernays http://theconversation.com/the-manipulation-of-the-american-mind-edward-bernays-and-the-birth-of-public-relations-44393 bijvoorbeeld, wisten een beetje te goed wat er zoal in de harten van de mensen leeft.

 2. Bij het zien van de foto van Trump en dat combinerende met de tekst van het artikel eigenbelang en Wij-belang moest ik aan het volgende denken.
  http://www.platform-investico.nl/artikel/dont-lecture-us-about-russia/
  Hierbij optellende dat de nieuwe minister van buitenlandse zaken van de VS een CEO van een olie gigant is lijkt het er nu wel heel erg op dat nu de belangen van multinationals gediend gaan worden en niet die van de burgers.
  Ondanks alle sancties tegen de Russen,de ramp met MH 17 enz.zijn en blijven de betrekkingen tussen olie/gasbedrijven en hun aandeelhouders gewoon bestaan ondanks dat veel bedrijven in de EU gedupeerd zijn terwijl zelfs (voormalige)staatshoofden gewoon hun zakken blijven vullen.
  In de verwijzing komt u ook weer de naam Kamp tegen die al heeft laten zien dat schade aan woningen niet zijn prioriteit heeft maar die wel nadelig voor de gewone burger zijn hoe positief ik het ook wil zien.

 3. Als de mensheid er zich massaal op zou richten zichzelf dienstbaar op te stellen richting het leven door elkaar tegenmoed te treden op allerlei wijzen waar en wanneer mogelijk, zal het leven zelf daarop anticiperen door terug te schenken aan te reiken wat men in het leven nodig zal hebben om het ten volste te kunnen gaan leven omdat men dan uiteindelijk leeft vanuit het hart. Het ik zou dan op de achtergrond aanwezig zijn nederig aan het leven en de keuze richting wij een vanzelfsprekend iets zijn vanuit die vanzelfsprekendheid een oprecht sociaal interdependent geheel vormend. Een mooie leidraad : https://www.uc.edu/content/dam/uc/honors/docs/communityengagement/HelpingFixingServing.pdf

  1. Als ik dit soort teksten lees moet ik altijd denken aan soldaten met PTSS, aan volwassenen die nooit kind konden zijn omdat ze ouder voor hun ouders moesten zijn, aan mantelzorgers, aan mensen met een burn out, aan kinderen die niet meer willen leven… . Ook buiten oorlogsgebieden.
   Aan noaberschap https://nl.wikipedia.org/wiki/Noaberschap dat compleet aan gort is. Mensen hebben het ook daar te druk met overleven.
   Soms denk ik wel eens dat naasten-liefde in eerste plaats voldoende zelf-liefde is.
   Soms denk ik dat het begrip naasten-liefde gehackt is door parasieten met veel te veel zelf-liefde. Bodemloze putten. Aangeboren of zo geworden.
   Kort samen gevat: De kunst van N E E zeggen.

  2. Mijn gedachte bestaat hieruit ; Als je genoeg van anderen kunt houden ga je automatisch meer van jezelf houden mede omdat anderen op hun beurt weer van jou gaan houden dat is de werking in de omnipotente uitwerking van pure Liefde. Maar je hebt gelijk Koekie vanuit het perspectief van waaruit jij het bekijkt kan het wat statisch overkomen terwijl ware Liefde vanuit spontaniteit het best ontvangen zal worden omdat het dan echt recht uit het hart komt. Kwestie van oefenen?

  3. Jullie gaan er van uit dat, alle mensen zo zijn als jullie zelf zijn,
   het moment dat je een volkomen doorgedraaide psychopaat tegen komt, als je die dan open en positief tegemoet treed, schiet je leven er bij in.
   Het is alleen maar zinvol om liefde te geven, aan mensen die weten wat liefde wil zeggen, en geleerd hebben er mee om te gaan.
   Dat je andere Wang toekeren, houd in dat je waarschijnlijk behoorlijk wordt toegetakeld, kijk wat hem is overkomen, die dit zelf in praktijk bracht, you want it any darker !

   Jenne

  4. Echte liefde heeft denk ik iedereen vanaf de geboorte in zich om het te kunnen verspreiden en te delen.
   Velen verliezen deze liefde door de omstandigheden en wat ze geleerd wordt.
   Hebzucht,geloof en materieel gewin is meestal de oorzaak dat mensen de ware bedoelingen van het leven uit het oog verliezen want is dat niet in vrede met elkaar leven waarbij we elkaar helpen en niet bestrijden?
   Wat heeft het voor nut om je hele leven rijkdom in materieel opzicht na te streven als dat van de ene op de andere dag afgenomen kan worden?
   Je bent pas rijk als je een goede gezondheid hebt waarbij je liefde aan anderen kan geven of zelf mag ontvangen en daar kan niets tegen op.

  5. Nou er zijn uitzonderingen Jenne en dat zijn nou net personen uit die groep die jij opnoemt naast nog wat anderen die mogelijk sociaal wat buiten de boot zullen vallen vanwege bepaalde afwijkende aandoeningen.
   Het overgrote deel lijkt me zeker wel ontvankelijk te zijn en juist het collectief maakt in vele gevallen het verschil. We zijn op een bepaald niveau interdependent dus onlosmakelijk aan elkaar verbonden dus beinvloeden we elkaar op verschillende niveaus, zowel zichtbaar als niet zichtbaar. Het is wat een wat erg pessimistisch zwart wit beeld wat je als voorbeeld aangeeft, naar mijn idee maar dat is mijn mening lijkt me de wereld wat meer grijs te gaan en mogelijk zelfs rooskleurig te kunnen zijn naar mate het systeem meer menselijk ingericht zou worden.

  6. Met Nee zeggen, laat je zien waar je grenzen zijn. Wel zo liefdevol zou ik zo zeggen 🙄
   Zelfs een oceaan moet hier in deze 3d wereld, grenzen hebben!

  7. Duidelijkheid schept wel veiligheid en kan zorgen voor veilige gevoelens dat kan op zich inderdaad dan wel weer liefdevol bedoeld zijn.

 4. De functie en rol die hij op zijn schouders “heeft’genomen is een rol die een enorme spiegelende werking zal krijgen naar de mensen die “hem’op deze plek hebben “moeten”zetten. Ik vind deze zin een beetje dubbel.Was dit niet de bedoeling, wilde hij dit niet (Trump)maar was neer gezet? Is dus gedirigeerd? Want we kunnen niet anders,anders verliesen we de controle? Maar laten wij een keertje in Nederland blijven. Hoe krijgen we in Nederland de vinger aan de pols. Hoe willen we met elkaar in Nederland wonen.Laten we dat afhangen aan Trump? Is Rutte ook gedirigeerd? Wat met D66? Wat met Wilders?Wat gebeurd er in de geheime kamertjes. Rutte schijnt geraficeerdt te hebben (Oekariëne,ach ja media??? weet het niet).Laten we aller eerst ons op Nederland consentreren. Met alle in verscheidenheid samenleving.Licht mooi woord maar lange weg te gaan. Maar laat het licht eerst in Nederland schijnen. Voor dat we uitbreiden.

 5. Inhakende op wat Arnold zegt (“Echte liefde heeft denk ik iedereen vanaf de geboorte in zich om het te kunnen verspreiden en te delen.
  Velen verliezen deze liefde door de omstandigheden en wat ze geleerd wordt.”) een visie van Dr. Gabor Maté:

  “This Huffington Post article, written by the directors of the film In Utero featuring Dr. Maté, considers the effects of technology on human connection. Accompanying the post is a clip from the documentary in which Dr. Maté discusses the impacts of stress on brain development.

  Another worthwhile piece is Trump, Clinton & Trauma. This illuminating article by Dr. Maté, first published in The Globe and Mail in October, considers how childhood trauma can shape the personality of political leaders.” http://drgabormate.com/trump-clinton-trauma/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.