Advertentie

‘Marsmannetjes’…


Het pad dat Tessa Koop bewandelt om haar verhaal te delen met ‘anderen’ loopt vaak niet zo soepel als ze wel zou willen. Maar júist die weerstand haalt het beste in haar naar boven. Zo ook in het volgende deel van haar ‘bewustzijnsontwikkelingsreis’, die verslag doet van haar ontmoeting met een ander mens, die deze weerstand ten voete uit vertegenwoordigde.

Over ‘sterrenmensen’ en ‘marsmannetjes’, een artikel dat ook jou weer doet ‘meelezen en meeleven’.

* * *

x

Marsmannetjes..

Tessa Koop, oktober 2010

x

Marsmannetjes
Op een verjaardag van een vriendin raakte ik afgelopen zaterdag aan de praat met een leuke vrouw. We kenden elkaar niet echt, maar ik wist wel van haar dat ze ‘ook met spiritualiteit bezig is’ en dat ze paranormaal begaafd is. Nou dat schept wat mij betreft meteen een band en met dat enthousiasme dook ik het gesprek in.

.

Ik ben heel open en dus vertelde ik haar gaandeweg over mijn passie: sterrenmensen. “Je bedoelt Marsmannetjes,” vroeg ze me lachend. Toen realiseerde ik me meteen weer dat, ook al spreek je met iemand die paranormaal begaafd is, het fenomeen buitenaards leven nog lichtjaren van mensen verwijderd kan zijn.

Wat kan mij het ook schelen!
Zij vroeg me ook wat ik er nu aan had om me in die informatie te verdiepen. “We leven immers hier op Aarde. We moeten het hier doen.” Voor mijn gevoel had ik toen even een fikse brug haar kant op te slaan. Nou ben ik er helemaal niet mee bezig mensen van mijn waarheid te overtuigen. Maar het borrelt en bruist wel steeds meer in mijn systeem om de mensen verder te laten kijken dan ‘Marsmannetjes’.

Alleen op zo’n verjaardag … ik vind dat lastig. Je staat onder het genot van een wijntje zogenaamd een luchtig gesprek te voeren, met een onbekend iemand, waarvan je voelt ‘zij komt van Mars en ik van Venus’. Het is dan even lastig om de woorden te vinden. En natuurlijk schoot even door me heen: ‘Hoe vertel ik dit zonder dat ze denkt met een vaag iemand te maken te hebben?’ En ach, wat kan mij het ook schelen als ze dat denkt, schoot er vervolgens direct door me heen. Heerlijk dat ik dat punt nu (net) heb bereikt.

Graancirkels

Creatie. De titel van dit graancirkelhologram van Janosh, gebaseert op een graancirkel.

Dus ik begon haar wat meer te vertellen over sterrenmensen. Dat het universum wemelt van het leven, dat er beschavingen zijn die technologisch en spiritueel verder ontwikkeld zijn en er ‘contact’ is. Om het een beetje aards te houden noemde ik de prachtige, complexe graancirkels als voorbeeld.

“Het is toch verbazingwekkend dat zoiets ongelooflijks vooral wordt besproken in het grensverleggende blad Frontier Magazine (waar bijna niemand van heeft gehoord) in plaats van dat het de voorpagina’s van alle kranten haalt?!!” Ze deelde wel mijn mening. Wat dit betrof…

Maar ik zag aan haar dat ze nog niet het nut ervan inzag om zich te gaan verdiepen in sterrenmensen. Dat snap ik en vanuit aards perspectief zijn sterrenmensen ook niet onze eerste en belangrijkste prioriteit.
We zijn er nog niet eens toe in staat normaal met elkaar om te gaan, laat staan dat er omgang kan zijn met buitenaardsen. Maar er zijn altijd mensen die vooruit lopen op de muziek om de weg te bereiden.

Interieurstylist
Zo voel ik me; een wegbereider en een poortwachter. Om een soort brug te slaan tussen boven en beneden. Gewoon met beide benen op de grond. Je moest eens weten hoe aards het is om met buitenaards leven bezig te zijn. Ik heb me nog nooit zo aards gevoeld als nu. Omdat ik nu snap wat ik hier aan het doen ben; mensen informeren en inspireren over wie we zijn, wat er gaande is in de wereld en waar we naar op weg zijn.

Je moest eens weten hoe aards het is om met buitenaards leven bezig te zijn.
Ik heb me nog nooit zo aards gevoeld als nu.

Zij vertelde mij het leuke nieuws dat ze net voor zichzelf is begonnen als interieurstyliste. Dus ik zei tegen haar: “Dan zal jouw sterke intuïtie je wel goed van pas komen?” Dat beaamde ze: “Vaak kom ik in een woning en dan voel ik dat de inrichting helemaal niet bij die mensen past, ook al behoort het tot de laatste trends. Ik doe veel met kleuren en geuren.” Ik vond het helemaal bij haar passen, dus ik vroeg haar of ze zich ook met haar sterke intuïtie naar buiten toe durfde te onderscheiden (b.v. op ’n website).

Kleur bekennen
Maar nee, dat hield ze voor zichzelf. Ze zei: “Daar zijn mensen nog helemaal niet klaar voor joh. Ik wil ook niet dat mensen denken dat ik een zwever ben.”
Dat ze er niet mee ‘te koop loopt’, daar heb ik alle respect voor. Ik bedoel je kunt je gave ook uitdragen, zonder het voortdurend te benoemen en het gewoon te ‘zijn’.  Dat doe ik ook voor een groot deel maar op bepaalde momenten, zoals in mijn werk als schrijfster, beken ik kleur.

Ik voelde ook zo een weerstand in mezelf tijdens dat gesprek met haar. Het werd me ineens zo duidelijk dat er heeeel veeeeeel mensen zijn die wachten met het bekennen van kleur vanwege de negatieve en beperkende overtuiging: dat mensen er nog niet klaar voor zijn. Hoeveel mensen onderdrukken (en wachten met het verwezenlijken van) hun dromen, omdat ze denken dat mensen er niet klaar voor zijn? En die mensen ´die er klaar voor zijn´ maar stilletjes in stilzwijgen hopen dat er meer mensen zijn zoals zij: die er klaar voor zijn om meer vanuit het hart te leven.

Krachtig gereedschap
En dus houden we met zijn allen een werkelijkheid in stand, waar we óóók diep van binnen ´klaar mee zijn´…  Ik snap best dat ik een rebel ben door me en plein publiek met sterrenmensen bezig te houden. Maar als iemand er open voor uitkomt haar intuïtie als een krachtig gereedschap te gebruiken bij haar werk als interieurstyliste… dat moet in deze tijd toch wel kunnen? Als ik advies nodig heb bij mijn interieur zou ik het heel prettig vinden als ik weet dat iemand, naast een goed gevoel voor trends, ook haar intuïtie gebruikt.

Van wens naar 'realiteit'. Op de wijze waarop Ghandi het zo stelt, is het simpel..!

Ik bedoel er maar mee te zeggen… Als jij van iets overtuigd bent, krijg je het bevestigd in jouw realiteit. Geloven is zien en dus ervaren. Maar vaak is de dieperliggende oorzaak van een negatieve overtuiging, dat we bang zijn om afgewezen te worden.
In haar geval was ze bang om te worden bestempeld als een zwever. En hallo: ik ben geen haar beter hè?! Ik was ook even bang voor haar mening over mij. Maar ik weiger om mijn passie te onderdrukken omdat mensen van alles van me zouden kunnen denken.

De nieuwe wereld wacht op jou
En ik ben ervan overtuigd dat er heel veel mensen klaar voor zijn, en zelfs hunkeren naar meer informatie over bewustwording. Op welk terrein dan ook.

En als ik kijk naar wat ik tot nu toe hebt bereikt door mijn hart te volgen ben ik zó trots op mezelf. Ik schrijf voor Janosh, die wereldwijd aan de weg timmert met o.a. zijn graancirkelhologrammen. Ik schrijf voor Vrouw.nl. En komende donderdag vindt de eerste Gathering plaats in het Janosh Art Centre. Het onderwerp is ´toevallig´: De Nieuwe Wereld Wacht op jou.

En jij, waar wacht jij nog op?

Liefs

Tessa

Tessakoop.nl

PS Er zijn nog twee plaatsen over voor de eerste Gathering. Als je interesse hebt stuur ik je de nieuwsbrief. Mail naar info@tessakoop.nl

31 gedachten over “‘Marsmannetjes’…

 1. Ik wacht nog steeds op ‘contact’. Hoe doe je dat?

  M’n leven is een droom en zou niet weten hoe die anders te leven op dit moment. Komt vanzelf. Zoals altijd alles vanzelf op m’n pad komt. Kan best dat ik volgend jaar iets compleet anders doe dan nu, andere interesses heb…. Of niet en zit ik hier nog steeds in het NU te tikken en te genieten, ook goed.

 2. touché Tessa, heel herkenbaar.

  Ik praat wel veel over energie en intuitie met anderen. Help ze in mijn werk in contact te komen met hun lichaam, emoties en energieveld. Toch pleeg ik nog veel zelfcensuur in hoe ik de dingen verwoord. Ik hou het zo aards en grijpbaar mogelijk. Dat heeft ook wel weer nut, maar ik merk dat ik voorzichtiger ben dan ik zou willen.
  Af en toe deel ik met vrienden wat meer over mijn ervaringen van contact met de andere kant van de sluier en de ideeen die ik heb over leven naast het aardse leven. En dan vinden sommige mensen die sensitief en openminded zijn dat toch vreemd. Buitenaards leven is (nog) een taboe.

  Complimenten voor je durf!

 3. Volgens mij is leven van andere planeten niet zo’n taboe, we hebben bv boodschappen voor mogelijke buitenaardse wezens op de voyagers gezet :
  http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/languages/languages.html
  Maar die zullen nooit bij de pleiaden aankomen (te ver weg).
  Ik denk dat Tessa een beetje tever doorschiet in wat ze allemaal gelooft.
  Volgens mij las ik eerder dat Tessa denkt dat die wezens uit de pleiaden in haar hoofd zitten en dat ze een tatouage van het sterrenbeeld moest nemen…
  Alle respect hoor, maar als iemand dat aan mij zou vertellen op een feestje had ik ook zoiets gehad van ‘blijven glimlachen, knik ja, zoek de uitgang’.

  1. Zou ik op een feestje komen waar jij Hobbes aanwezig zou zijn dan zou ik net als de rest mee gaan praten over marsmannetjes en andere intactloze brein geklets, aangevoerd door een leegte van alcoholische taal en inhoudloze zelf in geblikte praatjes.

   Hobbes daarom, komen we je liever tegen op lokaties die meer bij jou passen dan die bij Tessa behoren, logisch toch ?!

   Want iets zinnigs op jou terrein inbrengen zou van een geweldige korte duur zijn, zonder gevoels overtuiging en gedeelde intuitive ervaring, m.a.w. voetbal voor en na, blote lekkere wijven en praten over je werk en afzeiken van andere mensen die minder dan je zelf zijn.

   Kan niet wachten wanneer er zo’n feestje komt…

  2. @ hobbes Mag ik uit jouw inbreng destilleren dat je angst hebt voor het onderwerp Ansich,of is het de mens die het brengt? Ik snap ook niet dat je een onderwerp als buitenaards leven en contacten daarmee uit de weg gaat. Het is een zeer interessant gegeven (vind ik). Bovendien weglopen als er iets besproken wordt dat je niet helemaal kunt volgen, geeft geen blijk van een open mind, of een leergierige levenswandel. Het klinkt mij meer als een nogal krampachtig vasthouden aan de eigen overtuiging. Sterker nog, het feit dat je er voor wegloopt lijkt te duiden op een twijfel over de eigen ingenomen positie, immers je voelt je schijnbaar niet sterk genoeg in je eigen overtuiging om stand te houden na het aanhoren van een andere kijk op de zaken. Kort gezegd angst om van mening te veranderen? En dat terwijl twijfel het begin is van onderzoek dat weer aan de wieg staat van ware kennis,weglopen van nieuwe info is in die optiek een bewust gemiste kans.

  3. Nee hoor, Marcel en Fia (en Paul), buitenaards leven is hardstikke interessant wat mij betreft.
   Stukje uit een documentaire die ik als kind zag, hoe levensvormen op jupiter eruit zouden kunnen zien :
   http://www.youtube.com/watch?v=uakLB7Eni2E
   Ik gaf alleen aan dat Tessa haar ideeen voor sommigen (waaronder ik) te ver gaan.
   Als iemand gefascineerd is door Napoleon dan heb ik daar geen probleem mee.
   Als iemand zegt dat Napoleon in z’n hoofd zit en opdrachten geeft dan denk ik dat ie psychiatrische hulp moet zoeken.
   Ik sta wel open voor dingen maar niet voor alles.

  4. Laat haar in haar waarde joh, dáár gaat het volgens mij over..! Wat Tessa in haar hoofd heeft, kun jij nooit weten. Evenmin kan niemand weten/ontkennen dat jij niet Napoleon in je hoofd kunt hebben zitten. Iemand voor gek verklaren en/of belachelijk maken, slaat m.i. alleen maar op jezelf terug.
   Een inhoudelijke discussie over wat JIJ zélf interessant vindt, is wellicht opbouwender?

  5. Hmm. Guido ?
   Ik schrijf hier ergens onder ‘met alle respect’ en ik geef met opzet een extreem voorbeeld dat niks met Tessa te maken heeft.
   Tessa geeft zelf in haar verhaal al aan dat iemand die wel open is toch wat moeite heeft met aliens van de pleiaden.
   Ben ik meteen respectloos als ik dat ook zo voel ?
   Er wordt hier wel vaak overspannen en vijandig gereageerd als iemand een keer een afwijkende mening heeft, jammer.

  6. @ hobbes

   Heb liever Tessa in me hoofd zitten de hele dag dan ik jou mee naar overal toe moet mee rond zeulen, snappie !?

   Voor ik het weet heb ik een pyschische aandoening op gelopen, tenzij je bij ‘de Voice of Holland’ de sterren van de hemel afkunt zingen, dan wil ik als nog geen handtekening van je hebben.

   Van Tessa heb ik al een handtekening gehad en die vind ‘ik’ persoonlijk buitenaards mooi !

 4. @ Tessa

  Leuk ik ken dat heel erg goed, het alom bekende en oudste leerervaring allertijden, waar je hart van vol is stroomt je hart er van over, de passie en op zoek zijn naar anderen waar je heel graag iets mee wilt samen delen, een goed verhaal een goed onderwerp.

  Niet vaak kan dat omdat de meeste mensen altijd zo vaag in elkaar steken en inderdaad niet in staat zijn om volledig vrij te kunnen comminuceren laat staan te filosoferen zonder gelijk in een soort psychose te komen.

  Maakt niet uit welk onderwerp je ook aan snijdt, vrijwel wordt je al gauw je over iets praat als professor uitgemaakt of als de Nerd die denkt alles te weten omdat je verder dan hun grenzen gaat dan ze zelf ooit hebben kunnen denken.

  Je bent heus niet alleen, want er zijn genoeg andere Tessa’s die uit het zelfde hout gesneden zijn, ik ben uit dat zelfde stukje balsa hout gesneden en ken je hele verhaal van het begin af aan tot op heden als de zelfde ervaring, ongeacht het over een heel ander soort onderwerp gaat.

  Het is vaak dat je geen paal en perk kunt vast knopen aan wat de ander zegt en die doet wederom met jou, het bekende en geroemde spiegelen en/of wel niet op elkaar goed afgestemd zijn.

  Jammer misschien wel weer eens leuk als we je ergens tegen komen en je zou honderduit gaan praten, dan kan het wel eens een lateretje worden omdat je verhaal lijn enorm intressant is, want je hebt waarlijk inhoud en bezieling.

  Met anderen loop ik zelf ook vast als het weer om drank, vrouwen en voetbal gaat en dat de hondjes tegen iedereen in het bos opspringen, daar kan ik helemaal niks mee, dat is de andere kant op waar de meeste mensen in gevangen willen zitten, nou ik niet.

 5. Opbeurend verhaal Tessa, voor alle mensen die weten dat buitenaards leven al honderden jaren op deze planeet is gesignaleerd. Maar daar niet over kunnen praten met familie en vrienden. Vooral nu. Er zijn zoveel mensen die contact hebben met wezens van andere planeten. Zoveel mensen die kunnen channelen. Kijk alleen al eens voor de grap op Project Camelot Portal of Niburu of deze site. Of de site van het Disclosureproject of Exopolitics of James Gillilant of Tom Kenyon. Noem maar op. Miljoenen mensen op deze wereld weten het.
  In het dagelijks leven is het erg moeilijk om dit onderwerp met anderen te delen. Wat rest is het Socratisch vragen stellen bij discussies over UFO’s. Wat gaat er nu in de ander om die bij het woord Pleiaden tegen het plafond schiet? Hobbes mag van mij op een feestje bijvoorbeeld zijn stellige mening verkondigen als we met een glas wijn konden praten over buitenaards leven.

 6. Terwijl je ogen raken letters en je leest dit bericht, ben je werkelijk tussen de sterren. Dat is een feit!
  Dus Ik, een sterren mens van Aarde, heb sinds kort een hele fijne houding ontwikkeld richting mijn medemens, voor mij zijn de mensen van de Aarde Alliens, Unidentified Walking/Talking Object.

  Sinds de tijd dat ik mensen zie als een heel onbekend soort, onbekend voor mij, sinds die tijd is mijn leven een heel stuk makkelijker.

 7. @ iedereen: laat die Hobbes teveel aandacht voor hem dat wilt hij graag.
  Tessa een geweldige ervaring, en ja het is jou ervaring die jij deelt met ons. Wat een lef ik vind het geweldig.
  En de pleiaden heb ik ook veel mee, ik heb al 15 jaar een schilderij van een pleiadische meester hangen in mijn kamer.
  En alle boeken er over gelezen.
  dus

  1. @Yana,
   “laat die Hobbes teveel aandacht voor hem dat wilt hij graag.”
   *Diepe zucht*
   Ik hoef geen aandacht Yana, als je mijn bijdrages niet wil lezen, gewoon overslaan of negeren.
   Misschien zouden sommigen hier eens op moeten houden met dat boze vingertje, dat ik geen respect heb of alleen aandacht wil, het slaat nergens op. Al die negativiteit slaat vooral terug op jezelf.

 8. Hmmm! Mooi!
  Buitenaards leven is voor iedereen bestemd maar wees dan ook niet zo geremd?
  Wij zijn Het Licht, Jij bent het licht, Ik ben het licht, Dit heeft te maken met InZicht.
  Het InZien dat jouw in-Geestelijk Spiritueel Psychisch Zielsrijk Zijn afkomsig is van een buitenaards Terrein.
  Wij zijn allen Sterrenmensen gemaakt van sterrenstof, gedoofd en uitgekristaliseerd maar vol Lof
  Niet Belangrijk is dat Aliëns zich laten zien maar dat je jouw Aliën Zijn Ver-Dien.
  Veel Aliëns lijken precies op Mensen en velen laten zich graag door ons bewensen.
  DUS ? Wees Creatiever in hoe ze eruit zien dan in het eisen dat je ze wilt zien.
  Vermaterialiseer ze dan in deze Materie en wie weet verschijnen ze dan in serie.
  Laat ik dan het goede & slechte voorbeeld nemen, dan kan je ze hier zien zonder problemen.
  Stel je computer zo in dat je 5 plaatjes naast elkaar ziet, wie weet zie je meer Wellicht ook niet.
  http://s1210.photobucket.com/albums/cc411/Budhymann/

  1. Hee buddhy,

   Het magische vierkant(65)noem jij mars,mag ik je vragen waarom mars? Ik dacht dat dit het sigil van Michaël was.

   groetjes van Lianne

  1. Dank je wel Martijn, eindelijk eens een film van jou kant met een geweldig goed onderwerp, zal er ff bij gaan zitten op het puntje van me stoel.

   DANK ! 🙂

  2. mooie link martijn ,goed om even te bekijken, vond het wel oude info maar wel mooi samengebracht. En voorzien van een voor mij nieuwe invalshoek.

 9. Er zijn maar 2 hoofd emoties; Angst en Liefde.
  Alles wat we niet uit liefde doen, doen we uit angst.

  Care about people’s approval and you will be their prisoner.

 10. Super mooi gezegd Tessa!

  Als je jezelf bent in wat je denkt, hoe je je voelt en hoe je je uit, dan vindt er iets moois plaats.
  Dus denken, voelen en uiten moeten gesynchroniseerd zijn: Resultaat: geluk

 11. als eerste liefde is geen emotie,
  als je denkt dat liefde een emotie is dan snap je het niet.
  liefde gaat verder dan het menselijke verstand, liefde kan nooit ophouden liefde is alles iemand die wanhopig zoekt naar liefde is als een vis die zoekt naar water
  hij is er mee omringd en alles word er door mogelijk gemaakt

  met vriendelijke groet,
  koen de meester

  1. @Koen: En jouw reactie komt overigens voort uit angst.
   Waarschijnlijk omdat je iets probeert uit te leggen wat volgens je eigen overtuiging boven jouw verstand uitgaat.

 12. Over marsmannetjes gesproken ik heb laatst een Grey gezien in mijn eigen huiskamer, stond gewoon naar mij te kijken en was niet angstwekkend. Twee dagen later zag ik in de lucht iets wat ik niet anders kan omschrijven als een schotel,vloog snel van mij af. Voor een hoop mensen zal het wel een reden zijn mij te zien als een psychoot of rijp voor het P.Z. Voor mij echter is het niet zo abnormaal meer dus contact “in je hoofd “met wezens van de pleiaden …….
  Als iemand nog iets te melden heeft dat mij verbaasd ,ik hou me aan bevolen.

 13. Dag Tessa,

  Kun je je voorstellen hoe fijn het is met iemand in gesprek te komen op een feestje, die ineens zegt dat zij/hij er hetzelfde over denkt? Die persoon zul je, als vanzelf, serieus nemen voor ervaringen op hele andere vlakken waar jezelf niet mee bekend bent. Hierin ligt de waarde van communicatie. Dus laten vooral lekker praten over die dingen die ons bewegen. Dan gebeurt er wat moois.

 14. Te gek dat je er zo over denkt iedereen komt van een planeet en iedereen heeft meerdere levens .Ik geloof in karma daarom is geweld zinloos maar we zijn hier om te leren veel liefde en power groetjes Evert xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.