Advertentie

33 jaar..!


De vierde aflevering van de rubriek. ‘Meelezen, meeleven.’ We merken dat veel mensen in deze bijzondere tijden ook bijzondere ervaringen hebben en/of tegenkomen op hun ontwikkelingsweg en deze ervaringen graag delen. Tessa Koop is daar één heel bijzonder voorbeeld van.

Tessa Koop, mede-oprichter van deze site, is niet meer werkzaam voor WantToKnow, maar draagt deze site nog steeds een warm hart toe. Daarom ook willen we met jou haar columns, die ze speciaal schrijft voor de site Vrouw.nl, ook hier plaatsen. Want geloof nou niet dat Tessa een gezapige ‘zoete-lieve-Gerritje’ is geworden; integendeel! Een persoonlijk ontwikkelingspad, waar ook jij je in zou kunnen herkennen..

In deze rubriek zullen we dus alle mensen aan het woord laten, die een persoonlijk verhaal te delen hebben en dit ook doen.. Door het lezen van de ervaringen van de mensen die hier aan het woord komen, is het inderdaad: ‘Meelezen, meeleven’..!

Op WantToKnow voortaan in ieder geval alle columns van Tessa, zoals die verschijnen op Vrouw.nl.

X

X

33 jaar

© Tessa Koop augustus 2010
X

Nog een paar dagen en dan word ik 33 jaar. Een mooi getal: 33. Ik weet niet veel van numerologie, maar ik heb wel een boek over de betekenis van getallen. 33 schijnt een meestergetal te zijn, waarmee een ‘krachtig getal’ wordt bedoeld. Het schijnt dat het tonen van getallen één van de manieren is waarmee het universum met ons communiceert.
Zelf zie ik geregeld de getallen 333, 222, 555, 444 of 12:12 etc voorbij komen. Via mijn wekkerradio, de kilometerstand in mijn auto, op kassa- en/of parkeerbonnen, etc. Het leuke van het boek ‘Getallen van de Engelen’ (Doreen Virtue) is dat je dan de betekenis kunt opzoeken.

Praten met daarboven
Bij het getal 33 staat in het boek van Doreen: ‘Je wordt door veel verlichte meesters omringd en in alle opzichten geholpen. Ze zijn gekomen om je te helpen bij je opdracht en je gebeden te beantwoorden. Stem je op hen af en stel hun alle vragen die je maar wilt stellen.’ Voor mij is het praten met ‘daarboven’ sinds een paar jaar de normaalste zaak van de wereld geworden. Ik kan niet meer zonder die gesprekken die ik met ‘hen’ voer. Ik doe het schrijvend, maar ook vaak tijdens het hardlopen of andere dagelijkse bezigheden, waarbij ze makkelijk met mij kunnen communiceren. Ik realiseer me dat dit voor veel mensen nog niet zo normaal is.

Synchroniciteit
‘Ze’ hebben me verteld dat mijn 33ste levensjaar een jaar wordt, waarin mijn spirituele ontwikkeling een grote sprong gaat maken. Sinds ik meer vanuit mijn gevoel leef en makkelijker de controle en het piekeren in mijn hoofd kan loslaten, merk ik al dat ik een ruimere werkelijkheid ervaar. Bijvoorbeeld in de vorm van synchroniciteiten.
Ogenschijnlijke toevalligheden, die helemaal geen toeval blijken, omdat je ze op een bepaald niveau zelf hebt gecreëerd. Bijvoorbeeld omdat je om hulp, inzicht, een oplossing, etc hebt gevraagd. Het is echt wonderlijk om te merken hoe snel je een reactie krijgt in je alledaagse werkelijkheid.

Meer openheid
Voor wie mij al iets beter kent, weet dat ik gigantische voorliefde heb voor sterrenmensen. In de volksmond ook wel ‘buitenaards leven’ genoemd. Maar daar krijg ik dan weer direct zo een voorgeprogrammeerd beeld bij… Dan zie ik groene mannetjes met sprietjes, denk ik aan akelige ontvoeringen en veeverminkingen. Voor mij is het woord ‘sterrenmensen’ nog niet zo vervuild geraakt door media en politiek en ik hoop dat dit voor jou ook geldt, zodat we elkaar onderweg niet verliezen tijdens dit schrijven. Mijn 33ste levensjaar voelt voor mij als een jaar waarin ik nog meer openheid zal geven over mijn ervaringen op dat vlak.

Kosmische gemeenschap
Ik ben ‘de schaamte voorbij’ zoals je dat zo mooi zegt. Maar ondertussen gaat mijn hart wel weer sneller kloppen hoor, terwijl ik dit schrijf. Het blijft spannend. Zoals ik het zie is de Aarde, onze planeet, als een korreltje zand in een gigantisch universum. Ik sluit zelfs niet uit dat er parallelle universa zijn. Voor mij is het dan ook een gegeven dat het universum wemelt van het leven. Bewustzijn = leven, dus waarom zou alleen de ‘mens’ bezield zijn? Volgens de Maya’s naderen we de laatste trede op de TUN-kalender. Het kenmerk van ons bewustzijn op die hoogste trede is Universeel Bewustzijn. Dus ik vermoed dat het straks de normaalste zaak van de wereld gaat worden dat we deel uitmaken van een kosmische gemeenschap.

Onze rol in het universum
Ik geloof zeker dat we de komende decennia onze handen vol hebben aan onze eigen aardse problemen en dat het leggen van contact met sterrenmensen dus niet onze eerste en belangrijkste prioriteit is. Maar ik geloof ook dat de tijd steeds meer rijp is dat we ons bewust worden van onze rol in het universum. Dus misschien dat ik daarom één van de voorlopers hier ben om de mensen alvast wat meer over ‘daarbuiten’ te vertellen. Vele anderen zijn mij al voorgegaan hoor, neem een Alex Collier, Barbara Marciniak, Tuella, onze eigen Janosh en Thea Terlouw. Voor mij is mijn werk voor Janosh dan ook echt een geschenk uit (misschien wel letterlijk!) de Hemel. Eindelijk werk waar ik echt mijn passie in kwijt kan.

Loslaten = krijgen
Toen ik in 2006 de website Niburu.nl ontdekte en las over het UFO-fenomeen, buitenaards leven en de geheimhouding hieromtrent, groeide in mij een enorm verlangen om zelf ook eens wat meer spirituele ervaringen te krijgen. Ik sprak allerlei mensen die hun persoonlijke ervaringen met mij deelden, maar in mij nam de frustratie/verlangen toe dat ik dat ook wilde beleven. Ik heb inmiddels geleerd dat als je iets heel graag wilt op spiritueel vlak, je het vooral moet loslaten. Ahhh niets moeilijker dan dat!! Ik was gewend dat als ik iets wilde dan kocht ik het of ging ik heel hard leren, werken of op een andere manier mijn best doen om het te krijgen.. maar aan die attitude heeft het universum echt lak. Loslaten = krijgen.

Junk-DNA
Sommige mensen hebben er een heel leven voor nodig om op die manier in het leven te staan. Het klinkt dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Maar na veel stampvoeten, frustratie, mezelf in de weg zitten, boosheid, etc merk ik dat ik de laatste tijd steeds meer mag zien, voelen en horen op dat vlak. En dan nog merk ik dat het eigenlijk als iets heel normaals voelt. Ik dacht dat een spirituele ervaring heel … tsja hoe zeg ik dat: anders zou zijn. Natuurlijk is het ook iets waanzinnigs maar eigenlijk is een ruimer bewustzijn dus iets wat ons geboorterecht is. Het is onze natuur. We hebben helemaal geen junk-DNA, zoals de reguliere wetenschap dat omschrijft. Welnee, het is ons werkelijke potentieel…

Gesprekken in mijn hoofd
Allereerst begon het bij mij dus in mijn hoofd. Liefdevolle energieën die tot mij spraken, zeiden wie ze waren (of vaak is dat helemaal niet belangrijk) en wat mijn doel hier is. Het lijkt gefaseerd te gaan. Eerst focussen ze zich enorm op jouw persoonlijke ontwikkeling, de rest volgt later. Dus ik heb gigantisch veel hulp gehad zowel daarboven als hier op Aarde om in het dagelijks leven meer in balans te zijn. Een enorm karwei, vooral voor mezelf omdat ik aardig uit balans was geraakt gaandeweg mijn leven. Nu merk ik dat ze vinden dat ik toe ben aan een volgende stap. Hoe me dat duidelijk werd gemaakt was een erg mooie ervaring.

Chakra's in ons lichtlichaam.

Lichtlichaam
Ik was in de badkamer en ik had die week ervoor voor Janosh veel geschreven over ons lichtlichaam. Ons fysieke lichaam – waarvan wij vaak denken dat dit het enige is wat we zijn – is eigenlijk de laatste in de rij. We worden omgeven door nog veel meer lichamen, zoals ons emotionele, mentale en spirituele lichaam. Ziekten ontstaan eerst in onze lichtlichamen en – na veel stug doorgaan en negeren wat we voelen! – krijgen we een allerlaatste waarschuwing door fysieke klachten. Helderzienden kost het vaak geen moeite om lichtlichamen te zien. Ikzelf had hier nog niet zoveel ervaring mee. Het leek me wel leuk om het eens uit te proberen mijn lichtlichaam te bekijken door het te visualiseren.

Een wezen in de deuropening
Ineens ‘zag’ ik rechts voor me een ander ‘wezen’ staan. Ik zag het dus niet letterlijk in mijn badkamer, maar wel via mijn derde oog, in een andere dimensie. Hij/zij stond in een deuropening, met achter hem/haar een enorm fel wit licht. Ik zag alleen zijn/haar contouren. Dus of het een man of een vrouw was of gewoon een androgeen wezen is me niet duidelijk. Wat ook wel apart was, was alsof in het hoofd een licht brandde waardoor alleen de ogen fel licht gaven. Heel mooi om te zien. Het voelde heel liefdevol en krachtig aan. Zo nuchter en onzeker als ik ben schoot ik direct in mijn denken: ‘Huh wat is dit?! Ik verbeeld het me vast!’

Vleugels uitslaan
Direct vroeg ik in gedachten ‘mijn team’ om hulp. Wat ik al zei: ik ben gewend om telepathisch met hen te kletsen dus ik vroeg hen wat dit was. Ze zeiden: ‘Tessa, haal gewoon rustig adem. Niet teveel nadenken. Ga gewoon door met je bezigheden.’ Dus ik droogde mijn natte haren met mijn handdoek en probeerde het verder los te laten. Direct hoorde ik in mijn hoofd dat het ‘wezen’ tegen mij begon te praten. Het zei zoiets als: ‘Ik ben je nieuwe begeleider. Je bent toe aan een nieuwe fase in je ontwikkeling en ik ga je daarbij helpen.’
Toen stak hij/zij zijn hand naar me uit en er kwam een prachtige vlinder uit gevlogen. Hij/zij zei: ‘Het is nu tijd om uit je cocon te komen en te gaan vliegen als een vlinder.’

Steeds normaler
Dat was alles. Ik zag hem/haar verder de hele dag alleen nog in de deuropening staan als ik met mijn derde oog keek. En de volgende dag was het weg, het beeld. Ik voelde alleen (ook nu terwijl ik dit schrijf) een paar dagen een warme hand op mijn arm. Dan weet ik dat hij/zij bij me is. Sindsdien zijn er nog een paar bijzondere dingen gebeurd, waar ik zeker nog meer over zal gaan vertellen. Maar voor nu laat ik het hier maar even bij. Het lijkt me wel even genoeg. Voor veel mensen zal dit al een raar verhaal zijn. Maar er zijn ook steeds meer mensen die zelf bijzondere, spirituele ervaringen hebben. Het wordt steeds normaler.

Verjaardagscadeau
Je moet dan ook niet denken dat ik de hele dag als een soort freak met sterrenmensen in de weer ben. Hoewel ik er inwendig zeg maar ‘vol van ben’ en ik reikhalzend uitkijk naar meer, sta ik verder gewoon de vaatwasser in te ruimen, verschoon ik de poepbroek van mijn dochter, ga ik naar de kapper om mijn haar te kleuren en lees ik in de Glamour dat topmodel Doutze Kroes in verwachting is van haar eerste kind.

Haha, soms is het contrast tussen het aardse en spirituele zo groot dat ik er wel eens tureluurs van word! Maar meestal geniet ik ervan dat ik gewoon met beide benen op de grond sta. Het moet immers hier op Aarde gebeuren. Wel heb ik voor mijn 33ste verjaardag een bijzonder cadeau voor mezelf bedacht… daar vertel ik je volgende week meer over.

Liefs Tessa

www.tessakoop.nl

42 gedachten over “33 jaar..!

 1. Dankjewel, Tessa voor je openhartigheid. Herkenning troef !
  Enkel het ‘wezen in de deuropening’-achtige ervaring heb ik (nog?) niet gehad. Ik denk dat het komt omdat ik hen vraag zich niet openlijk te tonen uit vrees overstuur te raken. Praten en voelen en ook een zich vriendelijk en een tikkeltje vermomd manifesteren, dat is gewoon geworden. En ja hoor : “wie vraagt, die zal gegeven worden”. Het is wel belangrijk wàt je vraagt : zéker niets wat anderen kan schaden. Hulp en leiding kan altijd, hoewel het gezegde : “Denk eerst goed na over wat je vraagt, je zou het wel eens kunnen krijgen” duidelijk aangeeft dat hulpvragen niet altijd van enig egoïsme gespeend zijn.

 2. Bedankt weer Tessa voor je openhartige artikel. Altijd weer inspirerend om te lezen, leuk dat je 33 bijna wordt, inderdaad een magisch getal, geniet er maar van het komende jaar. lol, die leeftijd ben ik al jaren geleden voorbij gegaan en word ik nu bijna 44 hahaha is dat ook magisch!! Wie het weet mag reageren….

  1. Ik mag het eigenlijk niet verklappen dat Tessa a.s. maandag jarig is. Dus dat doe ik dan ook maar niet. Voor je het weet krijgt ze van de hele goe-gemeente een leuke kaart, digitale ‘hou-vol–want-je-kan-het’-kaart enzovoort.

   Ik moet er niet aan denken, dat mij dat gebeurd zou zijn geworden geworden, toen ik 33 geworden was geweest.. Van harte alvast lieve Tessa!

  2. Mag het ook een fris-koele witte wijn zijn Paul..? Maar jij bent in ieder geval ‘warm’ Paul.. 🙄

  3. @Moos

   toch is het zo dat binnen de filosofie het gebruikelijk is om door middel van herhaling benadrukking van wat men tracht te communiceren probeert te bewerkstelligen.. Maw: als het niet meteen onmiddellijk overkomt dan nog maar een schepje extra er bovenop doen in de hoop dat het dan uiteindelijk wel wordt opgepikt.

  4. Nou er ligt hier nog steeds een koude fles witte wijn warm te worden voor je, hou em nog wel ff buitenschot voor je.

  5. Paul: zodra dit proces zich omkeert (m.b.t. de witte wijn) dan svp snel bellen. Dan wordt het weer interessant.. hahaha..

   Wattenstaafje: mocht een van jouw dagelijkse zinneprikkelende reacties op deze onvolprezen site, ooit de nationale pers halen, dan houdt ik mij -ten zeerste en niet minder onderdanig- aanbevolen uw zakelijk agent -vanhuisuit- te worden, teneinde uw (zakelijke) belangen te behartigen, waarbij ik mij dan uitdrukkelijk en vooral zal bezig houden met de kwalitatieve verspreiding uwer schrijfselen. De financiële aftreksels van uw producties, in deze hoedanigheid verkregen, zullen door mij als een -door god gezonden- geschenk worden gekwalificeerd en zodanig worden genoten.
   Op een prettige samenwerking..! (HA is toch op vakantie)

  6. Tja, ‘feestje aan het vieren’.. Als ik maar wist welk..? Klinkt cynisch, maar volle maan is en blijft een uiterst onduidelijk, maar zeker een onvolprezen fenomeen.. toch?

  7. @ guido was zeker niet cynisch bedoeld en volle maan is reden genoeg voor mij

   @ wattenstaafie ga alsjeblieft door met posten .Ik geniet vaak met volle teugen van je commentaren ,en zie je niet graag vertrekken

   Voor allebei een dikke kus en een liefdevolle groet van marcel

  8. @ Wattenstaafie

   Jou belang van aanwezig zijn is gewoon heel erg fijn, inderdaad zoals marcel het aangeeft niet weg gaan, we zijn naast erg serieus ook mensen die van humor houden, al wordt dat vaak door anderen niet gewaardeerd.

   Natuurlijk kunnen we ook heel serieus zijn, maar we hebben van het NU geleerd om er nu in te leven dan continue bezig te zijn met het verleden en de toekomst, ook het steeds bezig te moeten zijn met het hierNAmaals ipv het hierNUmaals.

   Tis louter de emblage die je mee krijgt in het leven en daar moeten we het allemaal mee ziet te rooien…

   In iedergeval staat er een stukje tekst van je dan gaat dat er in als zoete koek, we zijn doel op je toevoegingen…

 3. Hoi Tessa,

  Wel bekeken heb je je 33e levensjaar nu achter de rug.
  33 is het beslissingsgetal. Ik denk dat je voor jezelf heel goed kunt inschatten of je dit voorbijgaande jaar de juiste beslissingen hebt genomen. 😉

  Alvast een fijne dag a.s. maandag,de eerste van je 34e jaar!

  1. Beste Lianne niet goed gelezen dus… Tessa schrijft duidelijk; “33 jaar © Tessa Koop augustus 2010
   X

   Nog een paar dagen en dan word ik 33 jaar. Een mooi getal: 33. ”
   dus m.a.w begint haar levensjaar van 33, en is dat jaar nog niet achter de rug!
   Foutje; Je bedoelt vast Gefeliciteerd met je 33ste verjaardag.

  2. @ moos lianne heeft het wel goed hoor moos, als je geboren wordt begint je eerste levensjaar en na een jaar wordt je 1. Het jaar daaropvolgend is je 2de levensjaar waarop je na dat jaar 2 wordt enzo verder.

   @ Tessa alvast een hele fijne dag en nog een veelvoud van 33 gewenst voor de komende tijd.

   Beide dames een liefdevolle groet van marcel.

  3. Zo valt St.Nicolaas ook op 6 (!) December is 5 December slechts ‘pakjesavond’. Langzaam maar zeker, is 5 December hierdoor Sinterklaas geworden. Maar voor mij in ieder geval niet..
   Dank Marcel! Maar nu zeggen we dat ze 33 WORDT a.s. maandag en gaat dan direct en zonder dralen, haar 34ste levensjaar in.

  4. Zo leven we nu in 2010 in de 21e eeuw terwijl het jaar 2100 nog een eindje in het verschiet ligt. Ben zelf ook altijd hier mee in de war… 19e-eeuwse schrijvers uit 18-zoveel en zo. Mijn dochter wordt binnenkort 16, is dus nog 15, maar leeft al in haar 16e levensjaar. Ze vindt (volgens haar logica) dat ze eigenlijk al een scootertje zou mogen berijden. ‘Voorlopig nog maar even achterop!’

  5. zucht…….ik steek hand in eigen boezem.
   mijn intenties waren positief,maar ongewild heb ik de `discussie-egregor`weer gevoed.

  6. @ lianne niks aan de hand gewoon even een misverstandje dat gebeurt ons allemaal wel eens. Zo weet ik altijd pas rond mijn verjaardag weer hoe oud ik eigenlijk ben ,voor de rest van het jaar interresseerd het me namelijk geen bal.

  7. Tja, tis net als klok kijken, het is meestal altijd zoveel minuten over, na het hele en halve getal. Grappige is dat dat als je over 1 komt altijd de bij komende tijd erbij optelt in het Nederlands dan, gek dat de Engelse het altijd omgekeerd doen, na het half.
   Misschien zouden we dat ook eens moeten toe passen onze aanloop voor leeftijden.
   Leeftijd is maar een illusie, je bent wat je bent en je voelt je oud zoals je je oud voelt, zolang je maar niet naar Sonja Bakker luisterd, dan zit je altijd helemaal scheef met je leeftijd… 🙂

  8. Tja als we het toch over cijfers hebben, dan even geen cijfers.
   De trein van Amsterdam naar Haarlem doet er precies een half over. Er zijn twee studenten die in Amsterdam studeren en een beetje jolig op het perron op de trein naar hun thuisstad Haarlem wachten. Ze hangen over elkaar heen en stoeien wat, totdat de trein komt binnenrijden. Ze wachten keurig voor de deur van de trein, tot alle uitstappende passagiers weg zijn en stappen dan een voor een de trein in. Ze zoeken een coupe op en even later zet de trein in beweging en…
   De vraag is natuurlijk, hoe laat deze beide vrienden nu in Haarlem aankomen…

  9. Tja Paul, ik roep ook vaak zoiets als: ‘Het is 59 minuten over 1’ oid. Veel leuker toch? Of iets als: ‘Het is kwart voor half acht..’ 🙄

  10. Wil de echte Guido NU opstaan!? Zie er weer 2 verschillende staan, de ene vijf voor en de andere vijf over 33!
   Weer vast in een tijdslijntje 🙂

  11. 2 studenten…. mmmmh de ene heet Guido en de andere GuidoJ. mmmmh

   Weet je daarom ik neem altijd de auto DAF 33, dat gaat nog een stuk sneller dan die trein die altijd last 4kanten wielen heeft.

  12. Als ik niet ingelogd ben op het systeem, kan ik ‘buitenom’ wel reageren op artikelen. Dat gaat dan (nog steeds) onder ‘Guido’ en wanneer ik eenmaal ingelogd ben, herkent het systeem dat ook ‘buitenom’ en ben ik ineens weer ‘GuidoJ’.. Tiswatjohniewaar? Had je arrugwoan jochie?

  13. Maakt mii niet uit of er nu 33 verschillende Guido’s aanwezig zijn, tis 1 grote familie neem ik aan.

   D’r zijn zoveel manieren mogelijk om in te loggen op 1 site, wil je niet weten, ga ze niet alle 34 opnoemen anders kom ik te laat in Haarlem aan.

  14. Lol, van 0 tot 12 maanden is net zo goed een levensjaar, waarom dan pas tellen bij 1, dus ziet ieder het anders, maar ja wie ben ik…dat jaar telt net zo goed mee, dus blijft voor mij 33, wat maakt het uit, wat een commentaar weer…

 4. En die studenten dan, hoe laat kwamen die aan..?

  Hoe laat zijn ze ingestapt? En zijn ze niet vergeten in Haarlem uit te stappen? Anders moeten ze vanuit Alkmaar weer terug en stappen ze pas later dan een half uur (na aanvankelijk vertrek) pas in Haarlem, hun thuisstad uit.

  1. @Guido.

   Een voor een ingestapt?De trein doet er een half (uur)over?
   Dan komen ze aan om 1.29.

   Kees

 5. Hoi Tessa,
  Ik moest een reactie plaatsen na een synchroniciteitje die voorbij kwam. Ik word volgende week 33 en ben bezig met de uitnodiging. Even googlen wat voor leuke symboliek 33 heeft, kom ik direct op dit verhaal. Toevallig delen we dezelfde naam, maar ook de rest van je verhaal zou ik geschreven kunnen hebben. Niet dat ik ook dingen zie, maar wel jouw verhaal over ontwikkeling, loslaten, contact met ‘boven’, het universum.
  Dit soort ’toevalligheden’ zijn echt als cadeautjes voor mij. Word er blij van! Dus gefeliciteerd met hoe je in het leven staat! 🙂
  Groetjes,
  Tessa

 6. Hoi Tessa,
  Ik wordt volgende week 33 en voelde me een beetje somber. En zocht naar iets positiefs over het getal 33. zo kwam ik bij jou colum. Dank je wel ervoor. Goed om te lezen dat 33 een krachtig getal is. en ook voor mij een goed idee om wat helpers uit te nodigen. Wens je heel veel geluk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.