Advertentie

Tessa in Wonderland


Tessa in Wonderland

april 2011 © Tessa Koop

x

Tessa Koop

Maak ik soms deel uit van een raadsel..?

Of heb ik deze vooraf zelf bedacht?! Zou een deel van mij (in het ‘verleden’ maar mijn huidige ‘toekomst’) hints kunnen hebben verstopt in mijn ‘nu’, die als wekkers – precies op het juiste moment – afgaan om ontdekt te worden? Zodat ik intuïtief weet wat me te doen staat en ik mijn blauwdruk leef..?

Volg je me nog? Of word ik gek en wil ik te graag? Ik voel me als Alice in Wonderland…

‘I wonder if I’ve been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I’m not the same, the next question is ‘Who in the world am I?’ Ah, that’s the great puzzle!’

~ Alice in Wonderland

Schrijven voor Happinez

Waar een moment van Stilte allemaal goed voor kan zijn. Dinsdagmiddag lag ik even in de zon te ontspannen.

Tegenwoordig ga ik veel naar de Witte Ruimte (zie hier). Deze plek voelt voor mij als een veilige thuisbasis van waaruit ik kan creëren en manifesteren. Hier bepaal ik wie ik ben. Ik ging nog eens voor mezelf na wat ik allemaal wil, waar ik mijn intenties op kan zetten. Toen kwam weer tijdschrift Happinez voorbij.

‘Wat zou het toch leuk zijn als ik daar voor mag schrijven.’

Deze gedachte is al zo vaak in me opgekomen en ik duwde hem net zo snel weer weg. Ik kan niet goed uitleggen wat er gebeurde, maar het was net alsof ik in actie moest komen. Ik had namelijk ineens een idee. Ik dacht: ‘Laat ik aan mijn lezers vragen wat zij van mijn columns vinden. Dan kan ik deze reacties, tezamen met mijn CV en recent werk, bundelen in een map en persoonlijk aanbieden aan de hoofdredacteur van Happinez.’

Helemaal ontroerd
Zo is het gegaan. Nog datzelfde moment veerde ik op van de tuinbank, liep naar binnen, installeerde mij achter de computer en schreef direct een mail naar alle lezers. De reacties waren overweldigend! In no time stroomde mijn mailbox vol met reacties van mensen die allemaal de moeite namen om te laten weten wat ze van mijn columns vinden. Ik was helemaal ontroerd. Dit had ik me nooit zo gerealiseerd.

‘Feest van herkenning’
‘Mooi van binnen en mooi van buiten’
‘Herkenning, inspiratie en steun’
‘Je bent zo heerlijk echt en puur’
‘Ze is goed in het vertalen wat er bij mensen speelt’
‘Pats! Recht in mijn ziel’
‘Dat je niet vergeet de humor van dingen in te zien’
‘Voorjaarszonnetje in een vaak bewolkte wereld’
‘Ik herken zoveel in je zoektocht’

Ik moet er echt even bij zeggen dat ik dankzij deze extra power een zelfvertrouwen heb gekregen om de stap te zetten. Bedankt daarvoor!

‘Boek met zilverwerk’
Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, ga ik er met hart en ziel voor dus ik was woensdagochtend al om half 5 wakker. Ik ben maar meteen aan de slag gegaan met mijn sollicitatiebrief.

De hele dag heb ik gewerkt aan mijn ‘boek met zilverwerk’; alles moest er tiptop uitzien.
Toen dat gedaan was (en nadat ik er vol trots 100x doorheen had gebladerd) belde ik enigszins nerveus de redactie van Happinez om te vertellen dat ik persoonlijk een pakketje wilde afgeven aan de hoofdredacteur. Dat was lastig omdat deze op het punt stond op te stappen, maar ‘de adjunct’ wilde donderdagochtend wel even tijd voor me vrij maken.

Opvallen?
Het had iets onwerkelijks toen ik donderdag in de auto zat ‘on my way to Happinez’. Het schoot niet op want er stond een gigantische file. Naast me op de stoel lag mijn witte map, met daarin als mijn paradepaardje het manuscript ‘Inwijding tot Succesvol Mens‘ voor Janosh en natuurlijk mijn hartverwarmende lezersreacties.

Op welke punt van mijn ‘inwijding’ was ik beland? Was het – na al die jaren van keihard werken– al tijd om te oogsten? Dan zou mijn geluk niet opkunnen! Zou Happinez klaar zijn voor mij en mijn passie? Zou ik Happinez genoeg kunnen laten zien van wat ik in huis heb? Zou ik genoeg opvallen? Dat was voor mij wel de reden om de map persoonlijk af te geven: dat ze zouden zien wie ik ben.

Alice in Wonderland
‘Who in the world am I?’ Vraagt Alice zich af als ze in het konijnenhol is beland. Onlangs is dit moderne sprookje nog opnieuw verfilmd. Het kinderboek uit 1865 van Lewis Carroll  blijft tot op de dag van vandaag tot de verbeelding spreken. Ik heb besloten dat ik ‘in the world’ ben wie ik besluit te zijn.

Ik heb besloten dat ik ‘in the world’ ben wie ik besluit te zijn...

‘Ah that’s the great puzzle!’ Maar ik kan je vertellen: het maakt mijn leven niet minder raadselachtig. Als ik besluit wie ik ben, dan is het dus niet de vraag waarom dingen mij overkomen, maar welke betekenis ik eraan geef.

Wat ik heb geleerd van daarboven is dat mijn intenties voor de ‘toekomst’ mijn ‘nu’-moment creëren. Weet je nog dat ik rond de Lente Equinox een half jaar vooruit in de ‘tijd’ ben gereisd?

Mijn leven in september 2011
Met heel mijn wezen, tot in het diepst van mijn DNA, moest ik voelen hoe mijn leven er in september 2011 uit zou zien. Compleet met de hoeveelheid geld op mijn bankrekening. Zo zou mijn eerste boek (wordt aan gewerkt!) tegen die tijd bijna klaar zijn, zou ik leuke projecten voor Janosh hebben gedaan (of nog mee bezig zijn), nog meer van ons magisch universum mogen proeven, ik zou lezingen/workshops geven en (heel belangrijk) ik zou een nieuwe opdrachtgever of nieuw project hebben, wat mij iets van financiële stabiliteit zal geven.

Ik voelde ook dat dit precies aansloot bij mijn ‘levensopdracht’ om mensen te inspireren en te informeren over hoe bijzonder we zijn en de tijd waarin we leven.

Bang voor afwijzing
Je zult het niet geloven maar ik had haast niets met Happinez gedaan. Vooral omdat ik onzeker was, bang voor afwijzing en allerlei redenen had bedacht waarom ze niet op mij zitten te wachten: ‘Zo’n populair blad, met genoeg aanbiedingen. Ik maak geen kans’ ‘Ze hebben vast een negatief oordeel over mijn passie (o.a. sterrenmensen) en denken dat dit niet bij hun blad past.’ Maar als je onze lieve Heer daarboven vraagt om een wonder (‘het winnen van een loterij’) dan moet je wel een lot kopen!

Deze week zeiden ze daarboven heel lief tegen me: ‘Tessa, jij bent hèt lot uit de loterij. Nog even en jouw uiterlijke wereld, weerspiegelt jouw innerlijke rijkdom.’ Maar ze zeiden ook:

‘Het is belangrijk dat jij ontdekt dat jij zelf een medeschepper bent, dat jouw kracht en inzet onontbeerlijk zijn voor het proces wat jij nu doormaakt.’

Mijn ‘konijnenhol’
Ok… ik heb mijn ‘lot’ gekocht. Dankzij mijn lumineuze ingeving afgelopen dinsdag. Maar er beginnen me nog een paar wonderlijke dingen op te vallen in mijn ‘konijnenhol’.

Als mijn intenties voor de toekomst mijn ‘nu’ creëren en ik diep van binnen al véél langer de wens had om voor Happinez te schrijven… is het dan puur toeval dat ik voor 2011 een Happinez-agenda heb gekocht? ‘Ja, Tes, nu draaf je door.’ Is het dan toeval dat mijn moeder mij met nieuwjaar een Happinez-dagboek heeft gegeven? En dat ik daarin op 5 januari schrijf:

‘Wat een prachtig dagboek heb ik van mijn moeder gekregen. Het komt eigenlijk ook wel op een mooi moment in mijn leven. Ik voel me namelijk overgeleverd aan jullie. Vooral op het gebied van werk & financiën. (…) Dit dagboek gaat me laten zien hoe ik 100% op jullie en Spirit kan vertrouwen.’

‘Ja, Tessa. Mij zegt dit nog helemaal niks over een ‘teken’ of een hint uit de toekomst.’ Is het dan toeval dat ik van de week een mailtje krijg van een klant die tevens mijn columns leest of hij nog aan aanbeveling voor me moet schrijven en het volgende dialoog ontstaat:

IK: ‘Lief van je dat je ook wilt reageren. Maar het hoeft niet meer. Gisteren heb ik de map aan Happinez gegeven, dus het is gedaan. Ik ben heel benieuwd hoe en wat nu verder =)’

HIJ: ‘Dat gaat HEEL goed ! Het grappige is dat ik al een aantal weken, voordat ik je email kreeg, aan mensen (8-10 pers.) vertelde dat je voor de Happinez schrijft. Geen idee waarom…’

IK: Echt?! Wow dan zou ik een gat in de Hemel springen
Wie weet heb jij dan iets opgepikt dat in de sterren staat geschreven… ik HOOP het zo!!!!!

HIJ: ‘Zo is het.’

Word ik nu gek?
Weet je: ik heb geen idee. Ik hoop dat Happinez met mij als schrijfster een extra dimensie aan haar blad wil toevoegen. Wat mij aanspreekt is dat Happinez ‘mooi van binnen en mooi van buiten’ is. Dat is wat ik vanaf het moment dat ik mijn passie ontdekte ook voor ogen heb.

Ik wil ons universum en de wonderlijke levensvormen die erin huizen, wie wij zijn, wat er gaande is in de wereld, etc. op een mooie, frisse, toegankelijke en inspirerende manier aan de wereld tonen. Niet omdat het de ver van onze bed show is, maar juist omdat het NU showtime is. En als er een blad is dat voor mij een brug kan slaan naar de ‘bewoonde wereld’ dan is dat wel het eerste Mindstyle magazine van Nederland. Met liefde help ik dit blad een koploper te blijven.

Gisteren reed ik in de auto en ik was mijn grijsgedraaide cd een beetje zat, dus ik deed de radio aan. Zegt de dj precies op dat moment: ‘… zijn nieuwste single heet: Happiness.’ ..!

Nou breekt mijn klomp. ‘I wonder if I’ve been changed in the night?’ Jij mag het zeggen: word ik nu gek? Lijd ik aan het Alice in Wonderland syndroom?

De tijd zal het leren…

 

Liefs Tessa

5 gedachten over “Tessa in Wonderland

  1. Als ik het tijdschrift Happinez voor me zie dan zie ik Kleur Fleur STijlvolle Fotoos en lekker veel teksten ook nog.
   Happinez is enorm verzorgd, tot in de puntjes, een sieraad onder de glossy tijdschriften.
   Jah Tez en Happinez dat moet matchen volgens mij wel.

   Het enige wat ik mis aan Happinez is de zwarte donkere zelf kant, misschien een idee om een complementaire uitgave te bewerkstelligen, maar dan niet in de problemen komen zoals Avalon Bill compagnon van Kerry Camelot.
   Dus “verantwoord” donker; als dat mogelijk is.
   De straat versie heet dan Snappienesk, zal dat juridisch niet te veel lijken op elkaar, nou jah dan maar onder 1 hoedje.

   Ik heb nog een idee; bij zaplog en anarchiel hebben ze een digitale kopij stortbak.
   Extractie proces, indikken van info en dan uitsmeren over een glossy bladzijde, input input input.
   Maar pas op de hum van de hoofdredacteur, eerst maar eens wat aftasten, of meteen vol er in?
   Victor Schauberger, schiet mij ineens zo te binnen die illustere germaanse naam, past wel in Snappienesk maar niet echt in Happinez volgens mij.

   Oh ja gezondheid past toch wel in Happinez, net weer van Desirée de robuuste radio rover hoofd vrouw van argus geleerd hoe je het best een lekker glas warme keltische zeezout bouillon kan maken, iets van 70 essentiële mineralen, is het waar dat gewoon keukenzout kapot gezuiverd is, dat daar alleen nog maar 1 mineraal in voorkomt? Doen ze dat met opzet? Weet je dat soort “simpele” dingen alleen al.

   Tessa go go go en super dat je weer dynamiet power voelt opkomen!!

   Over Verlangens, wat is er mis met Verlangens, volgens Happinez
   http://www.reclameweek.nl/public//happinez_apr-2008_02.jpg

 1. hoi tessa,

  Ik begrijp je heel goed omdat ik ook altijd achter alles aan rende vol passie en energie.
  Maar eigenlijk hoef je helemaal nergens naar toe,of achterna te rennen, alles komt naar jou toe op een natuurlijke manier.
  Maar het vergt wel dat je jezelf overgeeft aan de stroming van liefde.
  Ik heb bijna 40 jaar tegen de stroom in geroeid , ik had kracht en energie genoeg, ik was oersterk em ging maar door, tot op een dag ik stopte met roeien en de peddels in de boot legde en de boot zich langzaam om keerde en met de stroom mee ging en ik eindelijk kon gaan genieten van het echte leven en op die stroom komt alles naar je toe en je hebt ook nog een twee handen vrij om te ontvangen en te delen.
  Als het nodig is dat je gaat schrijven voor happinez dan komen zij naar je toe.
  Maar je kan ook altijd proberen je pad wat te verspoedigen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.