Advertentie

Peter Vereeckes kerstwens…


20 gedachten over “Peter Vereeckes kerstwens…

 1. Ja ja, en wat met al die gewijde Heilige beelden, zelfs een heus Jezusbeeld met het heilige hart op zijn borst, met wijd geopende armen de wereld zegend, nu als je zo je huis kunt opsieren voor de kerst, moet je wel een paar centen bezitten, maar goed slikken maar weer, U ook mooie feestdagen !

  1. Kost niks Jenne, zo een beeld. Mijn buurman aan de overkant had er ook een na het sluiten van zijn kerk gekregen van zijn parochie. Een groot wit beeld met zo een rood hart. Waarom zou alles geld moeten kosten? Hij is alleen met het verhuizen in stukjes van de trap gevallen.
   Alles is vergankelijk ook heiligen en zondaars…

  2. Eens Marcel; de reflectie van creatie uit pure liefdes-energie..
   En over beelden gesproken:

  3. Guido, de barmhartige Samaritaan, zijn heilige hart tonend aan het publiek, pas op er bestaan harten diefjes !

 2. Mijn gevoel zegt mij iets anders, ooit met een vriend koffie gedronken op de boulevard van Noordwijk aan Zee, zelfde fenomeen, het café is opgesierd met de volledige inhoud van een kerkje, denk uit Vlaanderen.
  Odette dit is eigenlijk wat ik zeggen wilde ; Decadent – volgens Koenders – in verval rakend – verfijnd maar innerlijke kracht missend vutloos passief blasé.
  Nou dit beschrijft heel precies onze samenleving op dit moment !
  Wat die stommelingen niet willen of kunnen begrijpen is ; dat dit alles bij onze heritage behoord, een heritage of erfenis bestaat niet altijd alleen uit de gewenste waarden, ’t is als je familie die krijg je er bij, en maak er dan maar het beste van, groet Jenne

  1. Ik snapte je wel hoor Jenne, het worden slechts herinneringen, beelden uit een verleden dat niet meer in deze verwrongen egocentrische maatschappij passen. Nieuwe tijden, nieuwe beelden, maar of daar altijd verbetering in zit is voor een ieder zelf te bepalen, ik persoonlijk vind het jammer.
   Maar de humor die Marcel bedoelde is hoogstwaarschijnlijk dat hij letterlijk dat beeld de trap af zag stuiteren. Er is na van een oh en ah, wel later smakelijk om gelachen door allen doordat het zo een idiote situatie was. 🙂 Geniet nog even van de dag Jenne, ik zit met een zieke hier thuis, nou ja volgend jaar beter? Kerstgroet, Odette

 3. Odette, hoop dat het niet ernstig is de ziekte van je zoon, knudde hé zo op de Kerstdagen, ach lekker bezinnen, sterkte daar bij.
  Ja ik heb altijd hele gecompliseerde beelden bij geloven, ooit toevallig in een groot oud Chateau in Bretagne, echt diep in de binnenlanden, de palen waar de mensen aan vast gebonden werden, voor het geselen stonden er nog, beetje andere planeet.
  Op de immensgrote zolder van dit Chateau, vol van de waanzinnigste atributen,
  over alle onderwerpen, en époques, tussen al die curiosa, “” op een stoel gezeten Jezus Christus figuur “” levensgroot, met doornenkroon, met een beetje verveelde uitdrukking te wachten op zijn kruisiging, dit ga ik nooit vergeten, soms tip ik het even aan bij mijn zoon, die bij mij was, om te controleren of het geen droom is, bijzonder, één van de vele in mijn leven,
  ik gooi als twijfelende heiden, het geloven in toch niet zo radicale weg, er zijn zo van die momenten, a fin you never know, goet Jenne

 4. ik zou graag de kerstwens en het filmpje bekijken , maar op elke site waar ik het probeer gaat het niet , want het beeld is zwart en de film kan NIET gestart worden !!! iemand wil doelbewust vermijden dat mensen naar dit filmpje kijken !!!! waarom ? waarheid mag weer niet geweten worden zeker !!!!! het zal niet helpen , een groot deel van de mensen is toch al wakker , en de (R) overheid kan dit NIET meer stoppen !!!!!! Moed houden Peter , het komt wel goed !!! OVERWINNING VAN HET LICHT !!!!!

 5. Geachte Peter Vereeckes, uw betoog zojuist bekeken en beluisterd en daar een wijs en integer man in gehoord, een man die ik nog niet kende…. ook mijn (antroposofische en vegetarische) ogen zijn al ruim 30 jaren geopend tav de misstanden in welhaast de hele wereld.
  Lezen, leren, handtekeningen zetten onder petities etc. , meelopen in TTIP en andere demonstraties, doorsturen van talloze boodschappen zoals de uwe, en soms een kleine donatie zijn mijn (eveneens kleine) bijdragen geweest in de queeste om de harmonie in deze wereld te herstellen,of op z`n minst het inzicht te verspreiden dat men, de mens, wij, op een zeer geraffineerde manier belogen en bedrogen worden.
  Ook uw / deze video is doorgestuurd teneinde mijn sociale kring te bewegen meer inzichten te verwerven en dienaangaand te handelen, hoewel veel mensen dit soort zaken niet wìllen zien en weten.
  Hoewel we ook overspòeld worden met videoos en boodschappen van vele andere mensen die net zo`n strijd voor het recht voeren als u, en dat dus voor veel mensen weer teveel van het goede is …
  Hopende dat alles `reg sal kom`wens ik u alle goeds in leven, liefde en strijd.
  Hansz Pint.

 6. Aan de zovele reagerende mensen : een bijzonder goed einde en een formidabel begin 2016!
  Dat er positiviteit mag neerdalen over de mensheid.

  Aan Guido: DANK voor de weerkerende nieuwsbrief! Dank voor al die inspanningen, elke keer weer.

  Ik stuur dan regelmatig door. Alle beetjes helpen.
  Zoals peter Vereecke zegt: er zullen barsten komen. Zeker weten.

 7. Wat mooi van Peter!
  Begin anders te denken, over nieuwe mogelijkheden van samen leven.
  denk niet te snel;’het valt tegen of het wil niet, of het mislukt.
  Het is dat de ideeën begeesterd moeten worden dat het wezenlijke van iets
  nieuws ook ingedacht moet worden in de ideeën.Waardoor ze bestaansrecht krijgen en gaan leven/lukken.
  Frans

 8. Dank voor de overwegend positieve reacties op het portret van deze integere man die zich zorgen maakt over de thema’ die ons allen bezighouden en er wat aan doet. Dank Guido en Want to know ! En iedereen een zelfbewust, gezond en magisch 2016 gewenst !

 9. Beste Peter Vereeckes,
  Bedankt voor jouw voortreffelijke kerstwens ,niet dat de informatie die je daarin geeft nieuw voor mij is , nee ,maar wel een goede reminder . Wat ik bijzonder vind aan jouw verhaal is de wijze waarop je zonder grote wrok terug kijkt ,want je bent toch ook de Don Quichotte van deze tijd en onze geestelijke molentjes draaien zo langzaam .We zijn toch aan de positieve kant toen ik kort geleden beluisterde : Die gevangen misdadigers ,zijn geen misdadigers maar ongelukkigen . Een Kerstwens vol licht retour , hart/groet, Hein

 10. Er is een naam voor types zoals jij Martien… Trollen noemen ze die, vaak betaalde door belanghebbenden waar ze het internet voor afstruinen om alles wat niet in het straatje past van de elite af te kraken.
  Voor iedere bekende ‘anders denkende’ is er wel een hoax.wikia pagina opgericht en is daarmee dan ook net zo betrouwbaar als de zionistische wikipedia. Dus ik zou zeggen haal je neus nog eens flink op zodat die alu deeltjes zich goed kunnen nestelen tussen je andere niet functionerende hersen cellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.