Advertentie

Roger Waters is ‘Just a brick in the Wall’…!!


Hieronder in het artikel, de vertaalde video -die ook in het artikel is gemonteerd- van Rober Waters, vooraanstaand lid van de rockgroep Pink Floyd, over de huidige situatie in de wereld. Over het massaal ontwaken van de mensheid en de oproep om daarbij als wakkeren, meteen oprecht en eerlijk te kijken naar de situatie om ons heen. De leugen die ons gevangen houdt; de manipulaties, die ons beeld vertroebelen en zelfs geheel op z’n kop zetten. Hij meldt dat het massaal gebeurt, maar dat de mensen het nog immer niet ‘zien’.. Kijk en luister naar zijn verhaal. De moeite waar(d), zouden we willen zeggen.

* * *

 

‘Het gebeurt, maar mensen zien het niet!x
x

Roger Waters is ‘Just another brick in the Wall’…!!

2021 © WantToKnow.nl/be
x

De heersende klasse vermoordt jullie. Niet langzaam, ze hebben hun handen om jullie kelen en jullie vallen gewoon flauw. Ze vernietigen de aarde en alles wat erop leeft, om een paar pond te verdienen. Dit is geen oefening, het is aan het gebeuren en het gebeurt nu. Waarom stoppen we ze niet gewoon, waarom gaan we niet met miljoenen de straat op om te zeggen ‘genoeg is genoeg’...? Het is een uitdrukking van mijn visie, dat wij mensen allemaal de verantwoordelijkheid hebben om solidair met elkaar op te staan.

Tegen gezag dat dwalend is, waar en hoe en wat het ook is. En waar we het ook zien. Dwalend gezag, weet je, dit is geen onzin uit de jaren 1960. Dit heeft te maken met de huidige realiteit van de manier waarop de wereld NU draait. De manier waarop het werkt. En wij in het algemeen hebben een behoorlijke oogkleppen-kijk-op-de-wereld  Denk je dat dat nog steeds tractie heeft? Absoluut..!!

Is het mijn verbeelding?
Is het te veel om te suggereren dat hun leiders daar en onze leiders in het Westen, gedreven worden, niet door het streven naar vrede in onze tijd, maar door iets anders. Een streven naar iets veel minder subliem; noem me een cynicus, maar het lijkt me soms, dat sommigen van hen meer gehecht zijn aan macht, dan aan vrede. Je bent niet ‘nog steeds’ in een democratie, want je kunt nu politieke macht kopen, dat is niet democratisch. Op een bepaald moment in ieders leven, moeten ze beslissen of ze al dan niet geloven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van 1948 in Parijs.

Als je dat doet, geloof je erin, of niet. Je kunt het niet van twee kanten hebben. En als je erin gelooft, dan moet je opkomen voor de mensenrechten van mensen over de hele wereld, ongeacht hun etnische afkomst, hun religie of hun nationaliteit. We zijn allemaal mensen en we gedragen ons verschillend door toevalligheden van onze geboorte. De muren die ons verdelen, zijn per ongeluk ontstaan en bijgevolg omkeerbaar, zodra wij begrijpen dat zij slechts zijn zoals wij. Wij zijn gewoon mensen die in verschillende delen van de wereld geboren zijn.

We hebben geen ‘collateral damage’ meer. We staan niet langer de haast toe, om de winst te maximaliseren. We zeggen dat andere dingen belangrijker zijn. ‘Wish you were here’ gaat over de wereld die een verwarrende plek is. En dat het moeilijk is, om een realiteit te vinden die je van ganser harte kan vatten. Waar ik me het sterkst aan hecht in mijn leven is mijn menselijkheid en die van andere mensen.

We moeten het hebben over je klus, want het heet ‘As on them’ en dat is een titel, die heel bekend is, want het is een van je klassiekers. Ja hey is het nu relevant?

Ja, het is een liedje uit ‘Dark side of the moon’, dat was uit 1973. Er zit een regel in, die gaat van ‘met zonder en wie zal ontkennen dat het vechten daar om gaat’. En het antwoord op die vraag is bijna iedereen; bijna iedereen denkt dat de oorlogen waar we constant aan onderworpen zijn. We leven nu in een staat van eeuwigdurende oorlog, die door veel mensen in de VS is geaccepteerd. Ze denken dat het goed is, omdat ze denken dat ze tegen terroristen vechten. Dat is wat ze denken. Maar dát is niet waarom we in een staat van eeuwigdurende oorlog zijn, volgens mij.

En we weten dat alle mensen afstammen van de eerste homo sapiens en die kwamen uit Afrika. En dat we ons hebben verspreid over de wereld, in verschillende delen van de wereld. En als gevolg daarvan zien we er allemaal, sommigen van ons, anders uit dan anderen. Dat komt door het weer en door dingen die zijn gebeurd, maar we dragen allemaal hetzelfde DNA.

We zijn allemaal familie van elkaar, waar we ook geboren zijn, wat onze religie ook is, wat onze etniciteit ook is, wat onze huidskleur ook is, wat onze seksuele voorkeur ook is, wat dan ook. We zijn broeders en zusters. En dat dus, dat is wat ik heb geleerd. Goed, ik heb geleerd dat schaamte een vreselijke motivator is. Ik werd verlamd door onzekerheid toen ik een 15-jarige jongen was, met bepaalde gevoelens van schaamte,.

Ben je nostalgisch?
Nee, wat? Naar die dagen? Nee, ik kijk vooruit. Ik ben zoals ik zeg, tegen mijn levenspartner nu, ik zeg vaak tegen haar, we blijven het in elkaar prikkelen. Echt, we moeten in het moment blijven. Je moet zo dicht mogelijk bij het moment blijven als je kunt. En je niet te veel zorgen maken over gisteren. Kijk vooruit naar morgen, maar zorg ervoor dat je op dit moment in hun ogen kijkt. En dat je gefocust bent op liefde. Ik weet dat het sentimenteel klinkt, maar dat is het niet!
[Applaus]

Men zou de goede mensen van de USA moeten overtuigen, dat ze de macht die bij de zeer rijken ligt, terug moeten geven aan de rest van jullie. Of de rest van hen, zodat jullie -bijvoorbeeld- mainstream media kunnen hebben, die nieuws uit de hele wereld brengt, in plaats van 24 uur per dag entertainment te bieden om zeeppoeder te verkopen..!

Met alle respect, en er is niet veel respect dat je kunt geven aan zelfs sommige van de doorluchtige organen, sommige van de broadsheets, weet je. De New York Times is nu gewoon een spreekbuis voor de regering en de Wall Street Journal ook. Dus, maar de mensen zouden eerst moeten wachten; wakker moeten worden. De mensen, jullie Amerikanen, zouden wakker moeten worden, voor het feit dat deze kranten en de rest van de media jullie het nieuws niét geven.

Dus wat moeten we doen? Begrijp dat we elke dag op vele kleine, maar centrale manieren kunnen kiezen. Dit is iets dat ik in mijn map heb gestopt toen ik hier vandaag kwam. Je hebt geen idee wat het is. Niemand weet dat, want het kwam vanmorgen bij mij op het internet. Het is een verzoek om de rechten om mijn lied ‘Another brick in the wall’ te gebruiken In het maken van een film om Instagram te promoten. Dus het is een missive Het is een missive van Mark Zuckerberg aan mij toch? Vanmorgen aangekomen met een aanbod van een enorm bedrag aan geld.

En het antwoord is: IN NO FUCKING WAY! En ik noem dat alleen maar, omdat de verraderlijke beweging van ze te ontmaskeren. Om absoluut alles over te nemen wat je weet. Dus diegenen onder ons, die enige macht hebben, en ik heb dat een klein beetje in termen van de controle over de publicatie van mijn liedjes. Ik in ieder geval wel. Dus ik doe niet mee aan deze onzin, Zuckerberg. Het is mooi geweest; ze hebben hun tijd gehad. Een nieuwe dag breekt aan en we zullen niet in hun vuiligheid worden gehuld.

* * *

 

7 gedachten over “Roger Waters is ‘Just a brick in the Wall’…!!

 1. Beste Guido

  ik hoop dat je deze reactie wel wil lezen en wil laten staan. in het verleden heb ik onderandere deze muziek al aangegeven als iets wat, wat te zeggen had. ik heb het leren kennen toen ik 14 / 16 jaar oud was. het is in mijn hele leven een leidraad geweest. niet alleen Pink Floyd maar ook Deep purpel en blacksabet. het was mij hou vast. maar vooral het vertelde mijn eigen verhaal.

  in het interview wordt maar een klein stukje er uit gelicht van het totale verhaal.
  het verhaal wat het leven heet en dat alles ondanks de tijd dat het heeft plaats gevonden. zelf nu nog leeft en een verhaal te zeggen heeft, het verleden heeft ook nu een toekomst.
  dit alleen als we het willen begrijpen het geen wat er is geweest, het verhaal kennen.

  toen ik het verhaal leerde kennen snapte ik het niet en begreep ik het niet allen nu de tijd zich verder gaat vormen, na al die jaren van dien, is het weten het geen wat het verhaal verteld. uit velen dingen van uit mijn verleden is het weten de overhand die het geen bepaald. de laatse twee nummers va de lp dark site of d the moon . geven in weze weer het geen waar het om gaat en het geen wat er plaats vindt in ons eigen ik .

  de weten schap dat we alles zijn en zijn geweest . niet alleen nu maar ook in het verleden .
  als de illusie het verleden er niet laats zijn , is het heden daar wel een afspiegeling van .

  in het verleden blijven hangen of de toekomst van THE WALL ervaren .

  wat hebben we nog nodig om te leven, geen onderwijs noem het maar op .

  het enige wat teld is het neer halen van de muur die wie zelf om ons heen hebben gebouwt

  naakt en klein , zonder bescherming de wereld ervaren zonder alles om ons heen .

  Guido ik stop met het schrijven daar het schrijven mij bemooilijkt wordt door het universum

  wij groeten u Dirk

 2. Guido, laat dit en doe er mee wat jij wil, van uit het universum klopt het niet. alles werkt tegen zelf het toetsen bord. het is te vroeg dat weet ik al veel te lang. de mensen die dit allemaal lezen zijn daar nog niet aan toe. alles heeft zijn of haar tijd nodig. als mijn tijd gekomen is zal ook jij dit weten en horen. nu doet alles weer normaal. ook mijn toetsenbord, het universum bepaald als we maar willen en kunnen luisteren.

  Guido ik hoop als de tijd daar is, jij een van de kanalen kan en mag zijn.
  om te vertellen het verhaal van het werkelijke zijn, alleen als de tijd daar is.

  wij groeten u

  DIRK

  als je meer over mij wilt weten anderen kunnen dat weer geven , waar jij van plaats

 3. Grm……zou het wat helpen? Inmiddels zitten we hier opgezadeld met dat zootje politieke lijders aan een een vergiftigde geest……te vuil om tegenaan te kotsen omdat je het verschil niet eens meer ziet……maar wel dat zootje stompzinnig en gestoord in uniform aan de ketting wat het helemaal niet erg vind om als een opgehitste bloedhond ongewapende mensen te bijten…..cq verrot te slaan als ze in opstand komen tegen derlui nazistische hersenspinsels.
  Gadverdamme….
  en dan die zogenaamde factcheckers die deze site doorploegen op haatmail…….die herkennen zichzelf wel in het volgende.
  Er bestaat een driestekelige baars……de gele pos….(door de gemiddelde visser terug gegooid omdat hij niet te vreten is) die zich graag ophoudt aan het eind van het riool om van de stront te vreten die daar aanspoelt. In de volksmond heet dat een drolbaars.
  Nergens geschikt voor….kunnen nog geen spijker in de muur krijgen, geen steen op de andere, geen bloemkool uit de grond,…..net als de rest van die ambtenarenkaste die overal in de weg loopt, alles onmogelijk duur maakt met derlui regeltjes over zaken waar ze geen verstand van hebben, maar wel over kakelen als de stomme kip zonder kop die ze zijn……..en maar helpen om die haagse hoerenkast van een tweede kamer overeind te houden……..handje in handje met die hoernalisterij van de NOS.

  Dat dus…….en daar moeten we respect voor hebben in een democratie.
  Staken. Alles plat gooien en die voerstroom richting die opvretersbende op die ministeries platgooien. Zorgen dat die daar niks, maar dan ook helemaal niks meer krijgen. Moet je eens kijken hoe lang of het duurt voordat ze gierend van de honger als de zwijnen uit Orwells Animal buiten om aandacht, geweld en oorlogsgeweld tegen dat onbelangrijke bevolkings-schorum staan te gillen.

  Hoelang houden we die miserabele ondersoort van het mensdom nog overeind?

  Van mij heeft dat niets meer te verwachten.

  Ik doe niet meer mee.

  Punt

 4. Waters is toch geen steen in de muur?, maar een gat want hij wil geen scheidingen of muren tussen mensen. Tegenwoordig zie je overal het woord: pharmacy i.p.v apotheek. Pacy(vlug werkend) Harm(schade).oftewel snelwerkend leed. Het Nederlandse woord: inenting zegt genoeg; een ent is een takje van een andere boom(ander DNA) tegen een moederboom plakken en zo de soort “veredelen”. Ent betekent zelfs belasting, een last voor je heilige tempel.
  Alle medische gegevens zijn privé, de AVG(Algemeen Verordening Gegevensbescherming) dus iedereen kan het best niks zeggen. Je kan zelfs geen klassenfoto meer maken!!!
  Niet mee doen als men de wet overtreed maar bv in je eigen huis samen een biertje drinken of eten maken: gezonder en goedkoper! en op de fiets gaan i.p.v de trein: Nederland is het perfecte fietsland: gezond en VRIJHEID. https://www.youtube.com/watch?v=hzYvF7sWWPw&ab_channel=DavidGilmour David in Danzig.

 5. https://debalie.nl/programma/plein-publiek-pieter-omtzigt-17-09-2021/
  Deze verwijzing geef ik graag ter info en u kunt terug lezen wat P.Omtsigt verteld heeft wanneer u dat onderaan aanklikt.Hier wordt uitgebreid uit de doeken gedaan hoe we voor wappies worden gezien door de zittende klasse en wie wel profiteren.Een voorbeeld is genoemd over bv reiskostenvergoeding aan mensen die bv met de auto naar het werk gaan.Zo is de vergoeding verlaagd tot heden ca 19 cent per kilometer wat NIET toereikend is terwijl mensen met geld gewoon Tesla’s kopen en onnodig subsies opstrijken terwijl ze dat helemaal niet nodig hebben.
  Deze uitzending vond ik zeer verfrissend vooral wanneer je dit verhaal van Omtsigt vergelijkt met de politiek die in de kamer bedreven wordt waar ze zich bezig lijken te houden met van alles behalve goede doeltreffende discussies die verandering ten gunste van het volk zouden kunnen bewerkstelligen ipv de welbekende “elite” die telkens alleen maar voordelen heeft wat de minder bedeelden mogen betalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.