Advertentie

The Great Bell Chant..


xx

Prachtig!

Diep ingetogen, diep rakend, verwonderend.

Overgave.

Niet in de laatste plaats:

Bevestiging voor datgene wat plaatsvindt:

X

Omwenteling

x

The Universal Door is Already Open.

x

‘Even in the darkest spots, living beings are able to hear it clearly.

So that all surfering in them cease, understanding comes to their heart.’

x

Vanuit het hart van WantToKnow naar jouw hart:

‘The Great Bell Chant’,

voorgedragen door Thich Nath Hanh, en de chant door brother Phap Niem.

 x

x

 (druk op de vier pijltjes rechtsonder op deze player voor beeldvullend scherm;

(en ‘escape’ linksboven op je toetsenbord voor terug naar normale weergave))

The Great Bell Chant (The End of Suffering) on Vimeo.

32 gedachten over “The Great Bell Chant..

 1. Heb vannacht gedroomd over een bruiloft. Duizenden bruidsparen bijeen in een ruimte. Alle zwarte gedaanten in mooie zwarte pakken en stralende witte gedaanten die samen walsten en uiteindelijk oplosten in de lucht en
  de lucht werd steeds witter. Ik bedacht me dat in deze tijden er vele huwelijken worden gesloten tussen de mensen en hun engel en ook de engelmensen zijn zich aan het verbinden en niet meer zo van God los.
  Mooi om al sudderend na deze droom op maandagochtend even dit filmpje te zien. Dank je wel Guido!

 2. kan wel janken, schitterend, alles valt op zijn plek. Wordt gestalkt door 11en 22en 33en etc. Helder gedroomd van UFO’s. Struikel over tekens, daardoor in het diepe gesprongen met iets wat ik anders nooit zou durven. De uitkomst is nog onzeker maar voelt verbazingwekkend goed, alleen al het overwinnen van angst voor de gevolgen, die ook nog reuze meevielen, ook al weet ik de uitkomst nog niet 100% zeker. Eindelijk weten wie “ik ben”. Met m’n DNA gewerkt. Het is zo’n bevrijding. Overgave! kan het iedereen aanraden. Er gaan letterlijk deuren in jezelf open.

 3. De beelden zeggen genoeg, wat kan de aarde toch mooi zijn. Die bel zegt me niet zoveel als je er logisch over nadenkt. Eigenlijk moet alleen het beeld al genoeg zijn, maar iedereen kijkt er natuurlijk op zijn eigen manier tegenaan.

 4. Ik droomde dat ik wakker werd omdat mijn bed en het huis zo schudde,het was midden in de nacht in mijn droom, gewekt en verschrikt ging ik in mijn droom uit mijn bed om poolshoogte te nemen,het eerste wat ik deed was naar buiten kijken door het raam,vervolgens liep ik naar de buitendeur en opende deze, tot mijn vebazing stond ik in zeker dertig centimeter woestijnzand,het lag overal zand, zand en nog eens zand,in de hele straat,vervolgens liep ik weer de kamer in en zette de tv aan , een omroepster vertelde dat we ons geen zorgen hoefde te maken, er was tenslotte geen gevaar voor de volksgezondheid,omdat ik me nogmaals wilde overtuigen in mijn droom dat ik dat zand had gezien, ging ik weer naar buiten, ik keek omhoog……….en zag tot mijn ontsteltenis dat er niets meer klopte van de vertrouwde sterren die ik ken,ik zag grote gedraaide nevels en spiralen in de hemel,mij totaal onbekend, mooi!het was een kleurfestijn, de spiralen hingen doodstil in het heelal, maar ook beangstigend,ik voelde dat ik mijn thuis kwijt was, het vertrouwde was weg!Het rare was dat iedereen doorsliep bij mij thuis, buiten zag ik ook verder niemand,behoorlijk onthutst werd ik wakker uit deze droom.

  1. Hallo Lida.
   Wel een heel mooie droom, vind ik. Ook al weet je niet wat je er precies van moet denken. Dat loslaten zal nog niet zo eenvoudig zijn. Alleen al het idee dat je met helemaal niks opnieuw moet beginnen. Ik neem in gedachten als voorbeeld de mensen die alles kwijtraken door natuurrampen en zo. Ik kan me niet goed voorstellen hoe het voelt alles kwijt te zijn en niet weten waar naar toe en hoe. En ik ben echt wel het een en ander kwijt geraakt in de jaren. Dat heb ik allemaal los kunnen laten. Maar alles. In een vreemde omgeving zoals in jouw droom? Ik wet het nog niet zo.
   Groet van Selene.

  2. Lida, dromen zijn een middel van je ziel om met je te communiceren. Het is een cadeautje, een cadeautje om jezelf te helpen. Zand staat fysiek voor het tijdelijk leven en kan het betekenen dat we verandering moeten benaderen. In een droom staat zand ook voor een zekere instabiliteit en gebrek aan veiligheid. De omroepster vertelt je dat je je geen zorgen hoeft te maken voor wat er gebeurt en komen gaat. De hemel is een staat van zijn waar geen lijden bestaat.

   Heel veel mensen zijn sinds 11.11.11 door hun eigen Poort ( Poort van de 3e naar de 4e en 5e dimensie) gegaan, jij ook, er wordt je verteld dat je nergens bang voor hoeft te zijn, de hemel met al zijn moois is een belofte hoe mooi het is. Loslaten van het oude, het nieuwe verwelkomen, loslaten van oude waarden die in de hemel geen zin meer hebben. De anderen in je huis sliepen door, het was namelijk goed en veilig.

   Mijn advies, noteer de droom in je dagboek en over een aantal jaren wordt duidelijk in wat voor ongelooflijke mooie tijd we nu leven.

   XXX

  3. @Anneke
   Dank je voor deze uitleg, ikzelf had ook bedacht dat `het op los zand staan`die betekenis van onstabiliteit vertegenwoordigd, die verandering van het heelal was wel een heftige ontdekking.Ik ben een persoon die zelf veel controle wil houden over mijn leven,al weet ik wel dat je ook aan veranderingen went op den duur, zeker als die een verbetering zijn.Ja, ik schrijf al mijn belangrijke dromen op.

   @ Selene,ik hoop dat verandering die komt geleidelijker zal gaan als in mijn droom,want er is tijd nodig om te wennen aan het nieuwe.

   Wel een prachtig filmpje, mooi en sereen.we hebben zo`n behoefte een kalmte en rust in deze tijd. xx

 5. Ontroerend mooi.
  Prachtige beelden en intrigerend gezang, al even mooi, ook al associeer ik het geluid van de klok met die van Hiroshima. Boven de prachtige beelden van de video zag ik het beeld van de klok van Hiroshima tijdens de herdenking van de atoombom op de stad met de monnik die met een zware stok op de klok slaat.
  Kippenvel.

 6. De zang en muziek is op zich al zo prachtig, maar de tekst erbij… ‘Ik luid deze bel voor de hele kosmos, mogen haar trillingen mijn geest verstillen en verheffen. Mogen haar trillingen de hele kosmos verheffen…’ daar komt het wat mij betreft op neer. Weer een voorbeeld van de oefeningen in mededogen waar het boeddhisme zo rijk aan is. Heel inspirerend! Laat ik nou net gisteravond een behandeling met klankschalen gehad hebben! De uitleg erbij was dat deze trillingen helpen om sneller af te stemmen op zuivere trillingstoestanden. Deze video is wat mij betreft een kadootje.

  1. Prachtig! inderdaad, is dit ook op cd te krijgen? ik zou het graag op mijn ipod willen, zo mooi!!! dank

 7. Daarnet had ik gedoe met mijn pc. Geen internet, geen e-mails. Ik fokte me op,bang als ik was dat het deze keer nu eens echt en helemaal niet en nooit meer goed zou komen.
  Dat voelde ik wel, maar waar haal ik dan de rust en wijsheid vandaan om dit probleem in mijzelf eerst op te lossen? Nee, eerst het zogenaamde “echte” probleem dat pc zou heten aanpakken. Dàn kan ik pas weer gerust zijn. Oh ja???

  Die trillingen bleven in mij na-hangen. Echt akelig hoor. Andere “overstapmogelijkheden” in een ander energieveld geprobeerd, maar het geduld ontbrak me. Nu luisterde ik naar deze video en: hup, ik ben weer in mijn oude doen!

  Ah, hoe heerlijk het is om vredig te zijn…..

  Een groet van hart tot hart van Myriam D.

 8. Guido, mag dit filmpje met deze muziek en de stem van Tich Nath Hahn hier op de Want To Know site een vast plekje krijgen? Zodat een ieder van ons weet dat wanneer troost en beschutting van al het verdriet en boosaardige nodig is je even naar deze “The great Bell Chant” kan kijken en luisteren.

  1. Prachtig idee Hydra, maar de film blijft al op de site hoor, ook al zie je hem niet meer op de voorpagina. Gewoon even bij de zoekmasjien bovenaan intikken: ‘Bell chant’ of iets dergelijks.
   Maar wel een mooi idee. Dank voor het compliment.

 9. Wow…..Wat een prachtige video.Gaat tot in het diepste van mijn hart.Kwamen heel veel emoties los bij het zien/luisteren.Tranen rolden over mijn wangen.
  Bedankt voor dit mooie stukje muziek/en beelden.
  Con amorY paz.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.