Advertentie

Vooral voor JOU: de Lucht-je-HART-cirkel..!


De onderstaande info kwam deze week op ons pad. Een prachtig initiatief, naar ons gevoel, dat je in staat stelt, om samen met mensen uit je buurt, familieleden en/of collega’s, jezelf te uiten over de situatie waarin we met z’n allen beland zijn. Want deze Corona-crisis is vooral een crisis geworden, waarbij mensen als individu worden geradbraakt..! Vooral doordat overheden laks, niet adequaat en/of bewust manipulerend reageerden en reageren op wat er sociaal maatschappelijk plaats vindt. Denk eens aan de wrede situatie in de verpleeghuizen de afgelopen maanden, waarbij mensonterende situaties de ‘normaalste zaak’ van de wereld werden..!

En wat doe je eraan, als je gemoed dan vol zit met ideeën, gedachten, boosheid en het gevoel niet gehoord te kunnen worden. Wij merken aan onszelf, dat we regelmatig een gevoel van onrechtvaardigheid en een soort moedeloosheid bij ons dragen, in deze bizarre tijden. Zeker als duidelijk is, dat bepaalde verstandige mensen, zoals wetenschappers en medisch specialisten, niet worden gehoord; zelfs worden gecensureerd..!!

Wat kun je als individu dan anders doen, dan je verzetten binnen de beperktheid van je eigen wereld..? Natuurlijk doe je wat je kunt; je tekent petities, doet mee met demonstraties als dat je ook een goed gevoel geeft. Maar waar blijf je als individu? Met dit nieuwe initiatief, kunnen je -letterlijk en figuurlijk gesproken- in je eigen huiskamer actie ondernemen! En daarmee jezelf in dialoog brengen met zielsverwanten. Wat dit initiatief van de hartcirkels je aanreikt, is een methode om met een kleine groep, GESTRUCTUREERD van gedachten te wisselen.

We weten immers allemaal, dat communiceren met elkaar, iets anders is dan een evenwichtige DIALOOG creëren.. We hebben de al genoemde emoties in ons lijf en gedachten en willen daarover delen.. Welnu, dat kan heel eenvoudig met deze tools van de mensen, die deze ‘lucht-je-hart-cirkels’ hebben bedacht.. Het idee voor de cirkels komt van drie lezers van het blog TransitieWeb. En initiatiefnemer Fred Teunissen, journalist, auteur en initiator van dit blog (HIER), zegt hierover :

“Het is een heel goed idee, want als we niet oppassen, zet de lockdown onze emoties op slot. Het is van enorm belang dat die kunnen blijven stromen, dat je er lucht aan kunt blijven geven. Het draait dus om goed naar elkaar luisteren en op grond daarvan kijken wat je het beste voor en met elkaar kunt doen. Er is daarbij geen organisatie, geen woordvoerder, geen platform. Alleen een e-mailadres waar je enig ondersteunend materiaal kunt opvragen. Alles is gratis. Je zou dit een servicepunt voor een goed idee kunnen noemen.”

Deze cirkels, zo benadrukt Fred nogmaals, zijn huiskamerbijeenkomsten. Heb je méér nodig om jezelf te verbinden met je medemens? Dus… Heb je een huiskamer en het goede gevoel erbij, neem het initiatief ter hand en probeer het uit. Wij horen goede berichten voor de mensen die dit initiatief al ebben uitgevoerd. Eerst nog even over de inhoud van het verhaal:

* * *

X

X

Vooral voor JOU:

de’ Lucht-je-HART-cirkel’..!

2020 Fred Teunissen | deze versie WantToKnow.nl/be

x

De corona crisis heeft ons allemaal erg overvallen. Nu, na maanden van voortschrijdend inzicht, vraagt een groot deel van de bevolking zich af: Wat is er nu aan de hand met het coronaverhaal? Klopt alles wel? Zijn de lockdownmaatregelen nog wel te rechtvaardigen? Hebben we echt een noodwet nodig? Polarisering en censuur We zien dat de regering geen overtuigende onderbouwing geeft voor het beleid, en dat de media zich weinig kritisch opstelt. Tegelijkertijd is er een toename van censuur: het onderdrukken en zwartmaken van alternatieve media, filteren van informatie door middel van algoritmes in zoekmachines, en het verwijderen van social-media accounts.

Waar kun je nog terecht voor je informatie? Wie kun je nog geloven?
Dit alles heeft tot gevolg dat er een toenemende polarisering is: mensen die gewillig doen wat overheid en mainstream media voorschrijven aan de ene kant en aan de andere een groeiende groep die mensen die vragen stellen en op zoek zijn naar antwoorden, die zich zorgen maken over de neveneffecten van van het
corona-beleid, zoals het bevriezen van democratie, vrijheid en grondrechten, en economische, psychische en sociale schade.

De oplossing: verbinden, luisteren, uitwisselen, ondersteunen
De discussie over wat nu waar is, en wat de beste oplossingen, zullen we niet snel beslechten. Wat nu van belang is, in deze tijd van opgelegde afstand, is het terugbrengen van verbinding, uitwisseling en open te staan om te luisteren naar andere meningen. Op deze manier hopen we ook aanknopingspunten te vinden
om elkaar te ondersteunen en eventueel vervolgacties te ondernemen.

Lucht-je-hart cirkel
De manier waarop we dit kunnen vormgeven is door middel van huiskamergesprekken: ‘lucht-je-hart-cirkels’. Wij hebben een instructie ontwikkeld waarmee je een setting creëert waarin open naar elkaar geluisterd kan worden, en (heftige) discussies worden vermeden. Verder kan er constructief gekeken worden
naar eventuele vervolgacties, mocht daar behoefte aan zijn. Wij hopen dat een cirkel de volgende in gang zet en dat er op deze manier een keten van verbinding onstaat.

Dit is hoe een lucht-je-hart cirkel is opgezet:

 1. Nodig een aantal (tussen de 5 en 9) mensen in je omgeving uit waarvan je weet dat ze ook met vragen zitten rondom de corona-ontwikkelingen.
 2. Stuur de organisatie van de lucht-je-hart cirkels een bericht, dan sturen we je de instructie op waarin beschreven staat hoe je deze bijeenskomst kunt begeleiden. De opzet is eenvoudig, voor iedereen te volgen en vereist geen voorkennis. Stuur het verzoek naar: lucht-je-hart-cirkel@protonmail.com
 3. Wij zouden graag een overzicht bijhouden van de vervolgacties die voortkomen uit de huiskamersessies.

Op deze manier kunnen we de thema’s en acties later met elkaar verbinden. Hiervoor sturen we een informatieformulier mee dat je kunt terugsturen. Het delen van deze informatie is geheel vrijwillig.

Van harte aanbevolen!

* * *

4 gedachten over “Vooral voor JOU: de Lucht-je-HART-cirkel..!

 1. Een degelijke website, vandaag dus de onwettige spoedwet in behandeling.
  Meneer Teunissen, kan u niet de instructies gewoon geven i.p.v. dat men zich moet aanmelden, waarom controle? Het is niet makkelijk om mensen te overtuigen van de corona-waanzin en als u een A4tje hebt met heldere uitleg, print en deel ik het uit. Als ik bv zeg dat er een chip in de vaccinatie zit, denken ze dat ik gestoord ben; of dat de mondkaap zeer ongezond is, zegt iemand: maak je geen zorgen, ik kan prima ademen! Veel succes gewenst met het openen van harten.
  P.S. We zouden allemaal een giraffe voor het raam kunnen zetten om aan te geven dat we het kroontjessprookje niet geloven: een knuffeldiertje of gemaakt van LEGO, hout etc. Giraffen staan stevig op de grond, zijn lenig en kijken over de massa en zien het totaal plaatje.

  1. akoeta.
   Naar mijn mening is niet alleen controle voldoende voor hen achter de schermen maar willen ze alles beheren en in bezit krijgen en vooral de eens zo rijke landen aan de bedelstaf brengen door (in Europa) steeds meer macht aan de EU in Brussel over te dragen.Wanneer landen aan de bedelstaf zijn gebracht gaan de duistere krachten ervanuit dat deze landen dan ook geen middelen meer hebben om in opstand te komen of nog aan de middelen kunnen komen om zich te verdedigen.
   Dit spel is allang gaande en vooral Balkende en zijn naaste medewerker (staatssecretaris en later minister) heeft hierbij een grote rol gespeeld.
   https://nos.nl/artikel/2344966-oud-minister-atzo-nicolai-vvd-overleden.html
   Deze oud DSM topman (hier heb je het weer) had grote invloed op het beleid van Balkenende en de invoering van DIGID en het Burger service nummer om maar aan te geven wie er echt de dienst uitmaken.
   Rutte nam de taak van Balkenende over en ging nog sneller te werk vooral met de EU meer macht over Nederland te geven en ook over andere lidstaten.
   Balkenende tekende ondanks een referendum waar NEE uit kwam toch het Lissabon akkoord wat een kopie was van de oorspronkelijke plannen (waar dus NEE tegen gestemd was) en in het Lissabon akkoord is voor 16% niet belangrijke onderdelen geschrapt of veranderd .Daarom willen ze geen referendums meer want dat is democratisch en zij willen nu eenmaal naar dictaturen waarbij de volkeren niets te zeggen hebben en volledig afhankelijk zijn van banken,multinationals en aandeelhouders die hun spel meespelen.
   Gisteren keek ik naar Hart van Nederland en zag op beeld in burger geklede politie mensen uit een herkenbare politiebus springen om (vooral) weerloze mensen die op de beelden niets misdeden te lijf te gaan en ook Rutte was later in beeld met de mededeling dat hij veel waardering heeft voor “onze” politie.
   De politiek zet zichzelf buitenspel (als ze al zelf niet weglopen uit de kamer) en Brussel wil nu eenmaal een politie/legermacht onder hun bevel en daarom ben ik van mening dat de Nederlandse politie zich ook aan het overbodig maken is door woede onder het volk jegens henzelf aan te wakkeren zodat Brussel redenen aangereikt krijgt om dan maar andere handhavers in Nederland te installeren die geweld niet zullen schuwen en doen wat de EU wil.De belastingdienst ligt zwaar onder vuur in Nederland ivm met die toeslagaffaire maar ook ivm met belastingontduiking door Multinationals (grote bedrijven) en daarom denk ik dat Rutte heeft toegestemd met belasting betalen aan Brussel rechtstreeks zodat deze “grote bedrijven” via Brussel door kunnen gaan met belasting ontduiken.Voor het MKB geldt dat uiteraard niet want deze bedrijven lijken kapot gemaakt te moeten worden wat te zien is aan alle maatregelen die ivm corona worden getroffen die vooral deze bedrijven ruineren.Ook is het niet normaal dat Rutte toestemming geeft aan Brussel om geld bij bv de ECB te lenen en de lidstaten laat aflossen.Hoe normaal is het dat juist de grootste bedrijven zoals KLM vooraan staan om financieel geholpen te worden met miljarden tegelijk en dat de minister zelf als voorwaarde stelt dat er dan wel mensen ontslagen dienen te worden terwijl ze beweren dat ze het volk dienen?
   Nou is bekend dat de top van politie niet vies is van dure overnachtingen en champagne ontbijten in dure hotels,maar ze zouden beter hun werk doen en het opnemen voor het lagere personeel om in ieder geval te voorkomen dat ook zij ontslagen gaan worden om vervangen te worden door meer op de hand zijnde lieden van Brussel onder Brussels bevel.
   Ook is het niet normaal dat tijdens de boeren protesten in burger verklede politie mensen werden neergezet tussen de demonstranten zogenaamd om te zien wie de aanstichters zouden zijn van eventuele rellen maar mogelijk waren zij dat zelf wel.
   Met de toename van BOA’s en beveiligers lijkt Nederland al aardig op een dictatuur/politiestaat waarbij alles wat burgers plezier/genot brengt VERBODEN WORDT en zelfs eten willen ze de mensen kennelijk ontnemen wat te zien is aan het spel maak het de boeren onmogelijk hun werk te doen zodat schaarste ontstaat en dus afhankelijkheid van anderen en wanneer steeds meer mensen een uitkering zullen moeten krijgen omdat het MKB failliet gaat terwijl de GROTE BEDRIJVEN zogenaamd rechtstreeks aan BRUSSEL belasting betalen,wie gaat al die uitkeringen dan betalen?

  2. Ha die Arnold, goed dat je je hart even gelucht hebt! Atzo Nicolai is wel jong overleden, het DSM-stokje overgedragen aan partijgenoot Edith Schippers, die moet schipperen tussen welzijn en geld. Rutte is verslagen!, ieder geval reageerde hij zo. Het zijn allemaal narren in de poppenkast van het wereldtoneel. Don’t focus on the monsters too much and become one yourself.(in laatste bericht van Isaac Kappy) Hij zei ook dat ze in labs veel onderzoek doen naar geesten! Heb je gehoord van Coppie Koffie? Politie staan met een koffiekarretje en gaan het gesprek aan. Hier een video over vaccinatiebedrog (goede site): https://www.youtube.com/watch?v=l2PPXMa3T_I&list=PLd5fcmjpRcXfpvgqX0kykT6fSVf-Ua0RG&index=3&t=0s om onze ogen dof te maken, en een liedje van David Bowie: https://www.youtube.com/watch?v=gH7dMBcg-gE (wel even klikken) p.s. ik ga 7 dagen niet op comp. Romised lieve groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.