Advertentie

We zijn het zat..!!


x

We zijn het zat..!!

2014 WantToKnow.nl/.be
(2014 © VPRO’s ‘Tegenlicht’ HIER)

x

‘Tegenlicht’ is het uiterst informatieve programma van de VPRO, waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, sociologie en wetenschap. Het in onze ogen, kwalitatief hoogstaande programma, heeft als voornaamste doel om inzicht te verschaffen in de wijze waarop de samenleving zich vormt, zowel in ons land als daarbuiten, en de factoren en invloeden die daarbij een rol spelen.

Het programma nestelt zich nadrukkelijk aan de frontlinie, en zoekt haar verhalen op die plekken waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld, uitgetest en bekritiseerd. Via gedurfde, niet voor de handliggende, controversiële en tegelijkertijd gedegen analyses wil de VPRO haar kijk geven op de wereld; zowel op nationale als op internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven.

tegenlichtRegisseur Martin Kieft maakte deze aflevering van ‘Tegenlicht’, een aflevering die je -als wanttoknow-bezoeker- zéker zal interesseren..! Banken, bonussen, bezuinigingen en toenemende ongelijkheid zorgen voor onbehagen onder burgers. Tegenlicht onderzoekt het groeiende gevoel van onbehagen en vraagt zich af waar de opstand blijft. Want bezuinigingen en groeiende ongelijkheid leidt tot onrust en onbehagen. Maar waar blijft de opstand?

Banken, bonussen, bezuinigingen en een toenemende ongelijkheid in de samenleving zorgen voor een groeiend gevoel van onbehagen onder burgers. ‘Cynisch, somber en woedend’ om met de woorden van financieel geograaf Ewald Engelen te spreken. Hij pleit voor drastische hervorming van de financiële sector. Maar er verandert weinig. Banken lobbyen uiterst succesvol tegen nieuwe regelgeving, politici zijn vooral bezig met dagkoersen en het verschil tussen rijk en arm neemt verder toe. Burgers voelen zich machteloos tussen dit lobbygeweld en dat leidt tot afnemende interesse in politiek, lage opkomst bij verkiezingen en een lethargische houding van niets-doen.

Toch lijkt het pleidooi van Engelen een stem te geven aan een smeulende, nog ongeuite woede. Tegenlicht onderzoekt het groeiende gevoel van onbehagen en vraagt zich tegelijkertijd af waar de opstand blijft. De bezuinigingen en de groeiende ongelijkheid leidt tot een nieuwe klasse ontevreden burgers, die zich niet vertegenwoordigd voelen door de politiek. De Engelse socioloog Colin Crouch analyseert hoe de afgelopen twintig jaar de macht van de democratisch gekozen parlementen afneemt, ten faveure van het bedrijfsleven en internationale instituties. Stemmen heeft minder zin, omdat gekozenen de belangen van de kiezer steeds minder op het netvlies hebben. Het leger van 15.000 lobbyisten in Brussel, bijvoorbeeld, blokkeert regelmatig beleid dat de burger weer centraal zou stellen.

Loesje verkiezingenOnmacht..!
Wat doe je als normale simpele burger met je frustratie over het vastgelopen systeem? Onder het motto ‘We zijn het zat’ startte trucker Jerry Agema een actie om de snelwegen plat te leggen op 7 maart. Zijn bericht op Facebook werd binnen korte tijd 60.000 keer geliked en tot zijn eigen verbazing was Agema opeens de organisator van een breed maatschappelijk protest. Maar leidt zo’n actie ook tot verandering? Geeft het de burger weer het vertrouwen dat zij daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen?

In de VS, waar de macht van geld in de politiek al langer een probleem is, vecht USPIRG terug. Via onderzoek probeert de organisatie scherp te krijgen wat de bevolking nu echt wil, en brengt de uitkomsten hiervan in de wandelgangen van de macht onder de aandacht, als een soort ‘lobbyist van het volk’.  Maar er komt steun uit onverdachte hoek; het World Economic Forum en het IMF berichtten recent over de groeiende kloof tussen arm en rijk als bron van zorg voor de stabiliteit van de samenleving. Niet vanwege humanitaire redenen maar omdat de economie eronder lijdt want arme mensen kopen niet.

Waar moet de oplossing dan vandaan komen? Hoe zorg je ervoor dat burgers weer serieus genomen worden David van Reybrouck, schrijver in België, zag enkele jaren geleden dat de democratie in zijn land er slecht aan toe was. Hij organiseerde een burgerforum, de G1000, om meer aandacht te krijgen voor wat de bevolking precies wil. Zijn initiatief vindt navolging in Amersfoort, waar burgers en politiek samen proberen scherp te krijgen wat er in de stad moet gebeuren. Maar of dat voldoende is om de woede te dempen?

Kijk naar deze uitzending van ‘Tegenlicht’ en vraag je af, wat jij zou willen en kunnen doen om het gevoel van onmacht te transformeren in daadkracht.. ‘We zijn het zat!’.. (Regie: Martijn Kieft, rResearch: Robert Kosters, productie: Helen Goossens, eindredactie: Henneke Hagen Frank Wiering)

x

264 gedachten over “We zijn het zat..!!

 1. Zie het maar zo: als de rijksten van deze aarde 50% rijker worden en de armsten 2%, dan wordt iedereen nog steeds rijker. De gewone mensen / burgers van tegenwoordig hebben het zo verschrikkelijk veel beter dan nog maar 30 jaar geleden. Dat geklaag over de economie klinkt wel een beetje als het geklaag van een klein kind. Een teken van onvolwassenheid is om anderen steeds de schuld te geven. Altijd wijzen naar ‘elites’ en ‘rijken’. Terwijl ze zelf giga leningen afsluiten bij DSB en zich helemaal laten leeglopen bij Ikea. Iedereen heeft tegenwoordig een iPhone. Zelfs de sloebers in de zg. ‘achterstandswijken’ van nederland. Waar betalen ze dat van? Gewoon, uit de rijkdom die iedereen heeft hier. In Nederland klagen over de economie is verwende-kinderengedrag.

  1. Altijd lekker om ze te generaliseren. Lekker zeggen dat de anderen de schuld bij de anderen leggen , doe je dan niet exact hetzelfde? Lekker vauit een comfortabele luie stoel afgeven op hen die niet meer rond kunnen komen en daarover imo terecht klagen.
   Enja het kan ook anders ik pas mijn behoeften aan aan de financiele mogelijkheden die ik heb. Verbouw mijn eigen groenten heb mijn eigen kippen en gebruik alles minstens 2 x Wc rolletjes worden kiembakjes, oud papier is om de kachel aan te steken of gaat naar de vereniging. Snoeihout gaat in de houtwal ( fijne plek voor beestjes) en alle groenten en tuinafval gaat op de composthoop. De viskwekerij is in werking en leverd voeding voor paprika’s en tomaten . etc etc etc

  2. Nou zeg MARCEL, je lijkt wel op Robinson Crusue, je vrouw heet zeker naar een dag van de week, je schrijft als of je alle problemen in de samenleving hebt overwonnen, moeten we allemaal zo gaan leven ?

  3. Jenne
   Mijn vrouw (ex) is dood. Ik ben een vader alleen. en nee ik heb niet alle problemen van de wereld verholpen maar wel een hele boel van mijzelf. En nee men hoeft niet mijn padje te lopen maar mag wel die dingen die passen gebruiken. Ik geloof namelijk niet in patenten of copyright.
   En inplaats van dat je het toejuicht als iemand de depressie voorbij is ….. maar nee altijd maar weer jennen 🙂

  4. Herkenbaar… De ene keer zit je met je kop in de wolken en snap je niet wat iedereen steeds zit te zwartkijken en de andere keer zit je zo diep in je putje dat je wereld niet groter lijkt dan de ontroostbare stoeptegels van je terras die zo intens en onoverkomelijk onder het mos zitten dat je niet eens kan verzinnen hoe je dat wil gaan aanpakken. Om maar te zwijgen over het kotsmisselijk makende opgewekte nep-gedrag van iedereen om je heen met hun goedbedoelde kop-op-adviezen.

   Nee, ik snap het wel. Hoe vaker ik nieuws lees (we zijn het zat), hoe depressiever ik word. En hoe vaker ik gewoon lekker aanmodder in mijn tuin, hondje bij me, heb ik niks anders nodig. Laat mij maar lekker “hudderen”. Is dat dan struisvogelpolitiek, jenne, of is dit gewoon je eigen leven inrichten met leuke dingen en verantwoordelijkheid nemen voor wat je zelf doet?

   Vanaf het moment dat ik het idee heb geadopteerd dat het leven bedoeld is om leuk te zijn, gaat het stukken beter met me 🙂

  5. Ik verdeel enkel mijn rijkdom aan kennis en inzicht onder mijn linker en rechter arm om beeide handen uit de mouwen te kunnen steken om daar weer anderen mee te kunnen helpen die het niet breed hebben.
   Wat betreft Marcel, die mag er wezen. Primadeluxe in zijn soort om happy mee te zijn zoals Hij zich door het leven heen slaat met zeer weinig. Met zulke mensen moet je dus ook heel blij mee kunnen zijn.
   Rijk zijn is voor stinkerts en stinkende armen zijn goed voor frisse odor luchtjes. Het gaat om het snappen en het begrijpen.

  6. Marcel,
   ‘Mars macht mobiel bei Arbeit, Sport und Spiel’
   Was de slogan van Mars (repen) in Duitsland toe ik kind was 🙂
   En zo zie ik je ook, een aanpakker, en zeker geen klager. Ik hoop dan ook dat ik je weer een keertje mag zien en de rest van de gang ook 😀 😉

   Allaya, wat gebruik je toch mooie omschrijvingen…die bemoste stoeptegel verrry cool 😀

  7. Ach MARCEL je kunt mijn schrijven nemen zo als je wilt, dat je weduwnaar bent is verre van leuk in mijn gevoel, en dat je uit een depressie komt is een andere narigheid, maar goed dit allemaal daar gelaten, ik vraag me altijd af, als ieder één die wat te zeggen heeft en een zekere inbreng zou kunnen hebben in de samenleving, zich terug trekt in zijn tuintje en van achter een muur gaat zitten mokken, of dit wel verstandig is, het is het gevoel van de happy few,
   Ik doe dit zelf ook van af dat niet meer actief ben in de samenleving, ik ben anderen gaan helpen waar ik kon, heb zodoende toch nog een sociale inbreng, ja jij noemd dit Jennen, en daar ben ik blij mee en ook trots op, het is de aloude provo wijze om tot een boeiende samen Spaak te komen, maar mijn excuses over het onderwerp je vrouw, groet Jenne

  8. Beste Allaya, ieder richt zijn leven in niet naar wat hij wenst, maar wat er mogelijk is, als jij lekker in de natuur kunt aan rommelen met je hondje ben je een rijk mens, als dit je wens is, en inderdaad met de natuur samen zijn is een teraphie voor je geestelijke gezondheid, ook voor mensen die niet direct problemen hebben is het een lust en fijn om in de natuur te mogen zijn en in direct contact te zijn.
   Het is wel beangstigend hoeveel mensen er problemen hebben, het wordt meestal verstopt en verzwegen, we zijn natuurlijk allemaal wel eens triest of zien het niet zitten, maar ik heb het te doen met al die mensen en het zijn er ergveel die geen uitweg meer zien, en zich het leven benemen, ik vind dat in en in triest en zie dit als de grootste tekort koming in onze samenleving, en trek mij dit persoonlijk aan.

  9. Thx monika 😉 soms probeer ik mijn gevoel te schilderen met woorden en het doet me goed wanneer ik zie dat een boodschap aankomt.

  10. jenne, gisteren hoorde ik dat er zelfs ouderen zijn die euthanasie aanvragen omdat ze zich een economisch blok aan het been van de maatschappij voelen. Hoe triest is dat!

   Onze hele samenleving is geënt op efficiëntie en winst, terwijl een mens dat van nature helemaal niet is. Een mens leert, verwondert, twijfelt, alles behalve efficient bezig zijn. En toch willen we onszelf in dat keurslijf persen(?).

   De andere kant is dat iedereen die afhankelijk is (zorg, uitkering, etc.) betutteld wordt op een manier die wel wordt ingezet, maar niet volledig kan worden gehandhaafd. En dan vallen er gaten in het systeem. Gaten zo groot waar mensen doorheen vallen, ze glippen weg door de mazen van het systeem en ontvallen ons uiteindelijk. Ze sterven een glansloze dood met gevoel te lang boventallig te zijn geweest in de laatste fase van hun lange werkzame leven.

   Ik denk dat er nog erg veel werk is om mensen zich weer te laten herinneren dat het leven ook en vooral leuk mag zijn. Alles wat daarbij komt kijken staat slechts ten dienste van een leuk leven. Niet omgekeerd.

  11. @ jenne
   Jenne ik ben geen vertwijfelde , door de maatschappij verzuurde zielige weduwnaar. Ik ben een vrolijk en positief ingesteld mens die alle kunnen en kennis ten dienste steld aan hen die het weten te gebruiken. En jij mag jenne wat je wilt hoor het stemt vaak tot zelfreflexie en inkeer en vaak vind ik het wel verhelderend.

   @ alaya
   handen in de grond maakt de kop gezond. En voor mij kloipt dat als een bus en geeft het een niet te evenaren rijkdom.

  12. Mooi gezegd, marcel… rijkdom vinden we in ons zelf 🙂

   Soms verbaas ik me over de eenvoud en met hoe weinig een mens kan toekomen, als je echt terug naar je basisbehoeften durft te gaan.

  13. Hoi Jenne (1.2), dat wat Marcel doet (1.1), is een inspiratie voor mij.
   Ik zou willen dat ik dat ook allemaal kon. Ik ben wel al onderweg, dat wel. (vallen en opstaan)
   Niets moet Jenne, ieder heeft zijn eigen dingen wat hem of haar gelukkig kan maken.
   Imo is hetgeen wat Marcel doet puur uit zijn hart leven en dan komt het vanzelf. Heel mooi!!

  14. Ook bij mij gaat het niet allemaal vanzelf , maar een grote hulp is het toevoegen van een enkel woordje. Inplaats van “ik kan het niet”, zeg ik nu “ik kan het nog niet”. En ook proberen heb ik geschrapt , proberen is te vrijblijvend , ik doe nu ergens mijn best voor. Een wereld van verschil!!

  15. Marcel, soms is het niet een kwestie van kunnen (in mijn geval), maar een kwestie van kiezen en delen en samen de gulden middenweg kiezen. 😉

  16. @ allaya 1.12
   Ik snap precies wat je bedoeld . Je komt op mij over als een zeer liefdevol persoon. 😉

  17. @sun 1.13
   (bloos) Maar ook jij bent vaak een inspiratie voor mij en ik lees je graag, net als odette allaya paul cozmic en vele anderen. Ook ik ontkom niet aan het sluiten van compromissen soms , echter dat geeft ruimte voor nieuwe inzichten en ideen en is dus geen belemmering, eerder een stimulans.

  18. Beste MARCEL, waarom vertel je mij dat je weduwnaar bent en net uit een depressie komt cq voor bij is, waarom geef je deze kleur aan je zelf, toch om je zelf een achter grond te geven, waar tegen je positieve blijde act opvoerd, kom op Marcel, zet liever je melancholieke neus op, en rij op je éénwieler naar de blauwe druif om een biertje met me te pakken, inplaats van in die zeeklei proberen wortel te schieten

  19. Allaya 1,10 niet vergeten de samenleving dat zijn wij met zijn allen, en als je nu zou zeggen wij bakken er met zijn allen niets van, om dat we of het te druk hebben met ons zelf, of de kracht niet hebben, of gewoon te egoïstisch zijn, zou ik het direct met je eens zijn.

  20. jenne
   4 april 2014 om 13:36
   Nou zeg MARCEL, je lijkt wel op Robinson Crusue, je vrouw heet zeker naar een dag van de week, je schrijft als of je alle problemen in de samenleving hebt overwonnen, moeten we allemaal zo gaan leven ?
   http://www.youtube.com/watch?v=dKAH3ej_WbQ 😉

  21. Jenne , het is jouw interpretatie dat wat ik je vertel triest zou zou zijn( zo ervaar ik dat namelijk niet). Ik heb ook niet gezegt dat ik depressief was maar dat ik de depressie te boven ben( ik wordt niet zo gauw depri)Wat ik wel wil zeggen is schep je eigen leven zo je het bevalt, en laat alles wat niet past los. Alsd je echter denkt dat ik een blijde act opvoert en daarvoor een trieste achtergrond nodig zou hebben , zit je volledig mis . Misschien is dat iets dat jouw leven beschrijft , dat weet ik niet , maar het mijne zit zo niet in elkaar. Ik acteer niet ( tenminste niet hier) en heb al helemaal geen achtergrond nodig die afwijkt van mijn wezen, om mijn ‘ act’een meerwaarde te geven. what you see is what you get, en ik heb reeds lang geleden de elastiekjes van mijn masker doorgesneden en laat enkel en alleen miojn ware gezicht zien .

  22. MARCEL, dus als jij bericht dat je vrouw overleden is moet ik dit opvatten als niet iets triest ?
   Je probeert constant als je het niet meer weet te zeggen, mij jouw spiegel voor te houden, maar daar pas ik voor, dat is ook geen leuke manier om met elkaar om te gaan vind ik, nou hou je taai daar in het hoge noorden, jammer dat je je mombakkes hebt laten vallen, nou welterusten maar.

  23. Jenne als het nou zo is als Marcel het beoogt dan is het toch ook zo vanuit zijn visie gericht aan jou?! Waarom dan iets consternatief het open willen breken en in ruilen voor iets anders?! Het gekke of het kromme is vaak dat je zelf een ander beeld van iemand creeert van wat je ven hem/haar hier leest niet correspondeert met de werkelijkheid van het persoon in kwestie. Het kan klikken of het kan afschrikken. Je moet gewoon willen doorgronden dat iemand anders kan zijn dan zijn tekst hem voorspiegelt.

  24. Jenne je moet helemaal nix.Je mag echter een heleboel. Als jij mij als een trieste figuur wilt zien ga je gang. Ik zei alleen dat mijn vrouw dood is , dus geen naam van een dag van de week kan hebben. Kortom ik reageerde op jouw verhaaltje, als je dat een spiegel voor houden wilt noemen , mij best hoor.
   Maar mijn werkelijkheid benader je niet eens op die wijze.Kort en goed ik heb een rijk leven ,ben niet triestig aangelegt ,en zie het leven als een grote leerschool.

  25. @ jenne
   Misschien is een kleine kijk in mijn ideeen rondom sterven wel een eyeopener voor jou, daar gaat ie.
   Overlijden staat voor over het lijden heen , dat is dus alvast positief nietwaar . Bovendien heb ik het volgende zinnetje hoog in het vaandel staan “je bent een ziel en hebt een lichaam, en dat laatste nog maar tijdelijk ook”. Met andere woorden zielig doen over een overleden persoon is slechts een uiting van zelf medelijden omdat je hem/ haar een tijdje moet missen op het nivo waar je die persoon kende. Op een hoger nivo kun je nog steeds contact maken indien je dat wenst. Dus vanwaar dan dood als een triest iets zien? Ik zie dat dus niet zo, voor mij is dood alleen het afleggen van een oude jas en terug keren naar een plaats waar geen jassen nodig zijn( lees voor jas desgewenst lichaam)Dood is dus slechts het beeindigen van je manifestatie op 3d nivo .

  26. Marcel wrote: “Jenne je moet helemaal nix.”#1.24

   Nonsense! Je MOET tot het inzicht komen dat liefde het pad is en dat de mens de dienaar hiervan is. Daar heeft de mens geen vrije keuze in.

   We zitten in het programma wat door een Intiligent Design bestuurd wordt. It’s called Love (en maar weinigen begrijpen wat liefde IS).

  27. MARCEL, jij wilt over komen als iemand die alles overziet, en beheerst zelf de dood is voor jou zo klaar als een klontje.
   Nou ik twijfel mijn hele leven al, en soms denk ik dit en dan weer dat, nagelang mijn ik, mijn gemoed beinvloed wordt door ?
   De dag gekomen dat we de grote reis gaan maken, komen wij misschien voor grote verrasingen te staan, denk dat dit erg afhangt of je leven goed vervult is, met gekregen en gegeven liefde.
   Ik wilde dat ik zo zeker van mijn zaken zou kunnen zijn, en dit is misschien het verschil tussen ons het levens dogma.

  28. Beste PAUL, we/wij voldoen allemaal aan het patroon van een gegeven mens we zijn tot op zekere hoogte niet uniek, heb moeite met zijn benadering van uit een te solide denk basis, het is allemaal niet zo zeker als dat MARCEL het soms schetst.
   Hoe is het met jou, hou je de gang er in, het voorjaar komt er aan, nou ja misschien gezien de Noord Africaanse spring niet zo’n hele goede opmerking.
   Verrasende gebeurtenis in de USA, door de burgers geposeerde White Man Day, zij voelen een soort stille genocide plaats vinden op hun ras, geleid door de overheid, met het homo huwelijk, de vele Blacks, en Hispano’s, die hun op de Indianen veroverde land overspoelen, en van de steden maken zo als met Detroit is gebeurd.

  29. Jenne,
   Ik geef je gelijk dat men best kan twijfelen over de dood, wie weet het al precies wat erna zal komen. In ieder geval een andere frequentie…
   Voor mezelf hou ik het erbij dat het een ‘verlossing’ is, soort ‘walking on the moon’ gevoel 😀

  30. @ Paheto

   Je mag als ziener wel een verhaal tolken over wat gene zijde heet en wat liefde voorstelt, maar de liefde waar je over kakelt zit toch anders in elkaar dan je het profileert hier. Stoffelijke liefde wat je projecteert vanuit het stoffelijke hart in het zijn hier. Ga je nu bivakkeren aan de zijde waarvan je vandaan komt dan zit de materie anders in elkaar. Liefde is dan niet meer vanuit een stoffelijke 3D materie veld. het is een broncode die van een plaats afkomt dichterbij dan je zelf kunt voorstellen. Welke zaken veranderen niet als je van deze wereld naar de andere wereld overstapt?! Dat is niet liefde en liefde is NIET de hoogste macht/kracht, het is een onderdeel van het grotere geheel.

  31. @ Jenne

   Mijn leven is simpel, ben momenteel een koord danser die naar evenwicht zoekt onder imponerende omstandigheden op een slap hangend stukje verruwd touw die de wereld overspant. Ik zie continue 2 werelden die oppermachtig zijn en waar ik opnieuw uit mag kiezen, de ene is mooier dan de andere en de andere is de wereld waar je knokken moet om te kunnen overleven. Ik ben een gevangene van een matrix systeem die via indebox denkend het leven bepaald. Keuze kunnen maken is maar 1 truc door af gaan onder het oog van het al willend publiek ter vermaak. Ik heb me doel gesteld op een paar prijs winnaars van schrijvers hier waarvoor ik verder wil gaan tot aan het einde van het koord. Het zijn mensen met meerwaarde die me afleiden om niet naar beide machtige wereld te laten kijken. Het grote spel van loslaten is begonnen en de grote puzzel zal weldra uiteenvallen in een paar stukjes waar ik het laatste mee ga invullen voor misschien een nieuw leven of een corridor is naar een volgend level. Ik ben klaar hier puur omdat het meer dan een illusie was die meesterlijk door andere volledig werd bestuurd zonder deelname van deze ziel in zijn eigen kleurcode. Bepaalde dingen moeten ervaren worden om de kleur ervan te begrijpen en in te willen vullen. http://www.nierstichting.nl/werk/onderzoek/draagbare-kunstnier
   Er zijn maar een paar mensen hier die me elke week een hand toe steken en me overheid weten te houden, door me steeds te reactiveren en me nog een stukje te gunnen van wat er over is en voor die mensen heb ik een keuze gemaakt om er voor de laatste maal iets met hun te willen in vullen voor ik van het slappe koord naar beneden ga suizen. Humor is wat mij weg trekt uit een wereld van depressie, uit een werled van sjit van de buiten wereld en wat er verder ook mag gebeuren in aller kleuren en geuren, heb ik nog 2 bladzijdes van mijn boek te gaan. (pagina index)

  32. Wat betreft Marcel, ik heb hem gezien, ik heb hem geroken, ik heb hem zien lachen, ik heb hem zien leven, ik heb zijn visie van zijn zien ondervonden, ik heb zijn verdriet van heel dichtbij mee gemaakt, ik heb mee gekeken over zijn schouders naar zijn vorige levens, Ik heb van zijn zijn hier op aarde enorme genoten, ik heb genoeten van zijn hartelijke grijns, ik heb gelachen om zijn unieke humor, ik heb zoveel in een notendop met hem mee gemaakt, waarvoor ik hem ook zeer hartelijk bedankt omdat hij iemand is die eens anders is dan lekker anders is dan anderen dat willen/kunnen zijn. Marcel zit voor Mij Persoonlijk in me hart, of ie er nou wel of niet is, zijn zijn is, je moet iemand leeren kennen in het echt om te weten wat zijn woorden hier op wtk werkelijk zijn. Dan het gereutel van sommigen hier die vast zitten aan een romanpersonage die ze denken te hebben gevangen in hun eigen spirituele hoofdverpakking wat hersenen heet. Denken te willen weten hoe de ander in elkaar steekt, weinig die het echt weten zijn mensen die ondernemend zijn en elkaar in het echt ontmoeten om te zien of het beeld wat e achter zat wel klopte met het beeld wat men altijd van hun had. Niets is minder waar, een klik bij de een een klak bij de ander. Het is zoeken en ontdekken, vasthouden en zelfs het willen negeren voortaan.
   Afgeven op iemand hoe hij zijn leven vertolkt zonder een stukje muziek, zag of een dans, amikaal met een stukje tekst denkt men de ander gevangen kan zetten in eigen hoofd. Niets is minder waar datde ander vaak iemand is die verder is dan HIJ DAT IN WOORDEN KAN UIT DRUKKEN hier. Marcel, je bent gewoon opvallend ECHT te noemen en niet FAKE.
   Love you man, als je dat maar weet!

  33. Beste PAUL, roerend met je eens zowel 1,32 als 1,33, en wat MARCEL betreft ik weet hem ook te schatten, we dueleren graag, maar ik weet ook wel dat het een goed mens is.
   Ik geloof dat toch veel mensen niet echt begrijpen waar over ze schrijven, het is liefde voor en achter, de natuur is eten of gegeten worden, door het verkrijgen van de rede, hebben wij zo als jij ook schrijft er een dimensie bij, die van gevoel, intuitie, en genegeheid, echt ik vind het woord liefde zo zwaar geballast, het is de ultieme vorm van tederheid, het is bijna niet te omschrijven, wist je dat er over het woord melancholica honderde boeken zijn geschreven je kunt gevoelens niet zo makkelijk vangen en in een bepaald kasje stoppen, groet Jenne

  34. Mooi Jenne,
   De melancholie is misschien een ‘bestaan’ van het ondefinieerbare…?
   Het is een ‘alles-in-een-gevoel’, teder, treurig, de schoonheid ziend, de verbinding voelend, een ontroerd-heid, een moment van raak, een moment vol liefde en het herkennen van de vergankelijkheid, een gevoel van niet hier en ook niet daar…een ‘gemis’ en ook dankbaarheid…tja wat is het? 😀
   Het klopt helemaal wat je over Marcel schrijft. Hij is een goed mens, net als Paul. Groet.

  35. Ach MONIKA, jij als halve Italiaanse moet dit inderdaad heel goed kunnen begrijpen, het is de Paljas met zijn onbeantwoorde gevoelens, de kleine circusjes vol mensen van de zelfkant, half mens half mismaakt, dwergen, boggels, in Frankrijk hebben we de Bergerac met zijn grote lange neus die geen kans maakte bij de vrouw die hij begeerde, het is een gemoeds toestand die honderde oorzaken kan hebben, maar de mens misserable en fragiel maakt, ach dan geeft alcohol en drugs een uitweg, ken je de Decamaronne, en dan Italië heb er vaak heimwee naar, zijn fijne keuken, warme mensen, en mooie landschap, en dan zijn gebouwen, nergens anders op de wereld vind je dit, kan je trots op zijn, en dan Umberto Eco, grote menselijke klasse, beter en mooier als Dan Brown, maar ja als je de media mee hebt, en Hollywood Jodenwood ben je de winner.

  36. @ paul
   Bedankt voor je mooie lieve woorden. Ook jij zit in mijn hart broeder , al vele levens lang. Ik weet ook zeker dat dat nog wel vele levens zal blijven .Ik wordt helemaal warm van al die complimenten , maar zie mij gewoon als een ziel in ontwikkeling, want dat is mijn padje.
   @ jenne
   Ik heb het idee dat ik je steeds beter leer kennen , nu jij mij nog! Ik stel me nooit boven wie dan ook , al zullen sommige mensen dat wel zo interpreteren, maar is dat dan geen wensgedachten van die ander? Of is het zelfonderschatting? Wie het weet mag het zeggen
   @ paheto
   net als harry Heb ik de term moeten uit mijn woordenschat gebannen en vervangen door mogen, als jij nog moet ben je dus geen vrije mens en onderhevig aan krachten buiten jezelf.
   @ monika Smok en een dikke hug.

 2. “Zijn bericht op Facebook werd binnen korte tijd 60.000 keer geliked”

  Het zegt iets over hoe de gemiddelde Hollander denkt en eenzijdig informatie tot zich neemt. En blijkbaar geen 1 en 1 bij elkaar kan optellen. Als ze met de auto via een file kunnen demonstreren zijn er plotseling 60000 medestanders.

  In heel Zuid Oost Azië kun je de sterrenhemel niet meer zien vanwege het fijnstof. Bijna elke grote stad in de wereld overschrijdt de veilige grens voor fijnstof. Uitlaatgassen en met name ultrafinstof (1000x erger dan fijnstof) zijn intussen de oorzaak van miljarden chronisch zieken wereldwijd.

  Die auto is een belangrijk onderdeel van de oorzaak van het probleem waar ze tegen protesteren.

  De economie kan niet verder groeien op deze manier. De elite neemt daar nu maatregelen tegen op een manier die goed is voor hun en hun kinderen. Maar dat gaat wel ten koste van de burger.

  De wereld gezondheid’s raad heeft nu eindelijk geconcludeerd dat luchtvervuiling leidt tot kanker, hart en vaatziekten en longziekten. Slechts 7 miljoen doden tot gevolg per jaar. Weer een halve waarheid. Vermenigvuldig dit getal met 10 of 100 dan zit je dichter in de buurt van de waarheid. Er wordt dan gezegd, het komt door het eten. In Thailand waar ik woon begint men nu ook aan mass de westerse ziekten te ontwikkelen, maar de voeding is niet veranderd.

  Het ultrafijnstof is een gifgas en de oorzaak van alle zenuwgestel gerelateerde ziektes.

  Wordt wakker mensen. Door benzine te tanken blijf je de olieoorlogen financieren, zorg je dat miljarden mensen chronisch ziek worden en help je mee aan de klimaatverandering op deze planeet.

  Dat is de belangrijkste oorzaak van de problemen. De slang is nu bezig zijn eigen staart op te eten en roept wie eet mijn staart op?

  Toen ze de katalysator op de auto zetten, waren de problemen met uitlaatgassen opgelost. Niet wetende dat de uitstoot werd omgezet in ultrfijnstof waarvoor toendertijd geen meetapparatuur voorhanden was. Natuurlijk wisten de autofabrikanten, olie industrie en vele politici dit allang. Mensen die hierover uit de school klapten werden toendertijd al monddood gemaakt.

  Mensen wordt wakker!!!

  1. @ Richard 11

   Quote:
   “Toen ze de katalysator op de auto zetten, waren de problemen met uitlaatgassen opgelost. Niet wetende dat de uitstoot werd omgezet in ultrfijnstof waarvoor toendertijd geen meetapparatuur voorhanden was. Natuurlijk wisten de autofabrikanten, olie industrie en vele politici dit allang. Mensen die hierover uit de school klapten werden toendertijd al monddood gemaakt.

   Mensen wordt wakker!!!”

   De fijnstof was vanuit de natuurgeneeskunde al veel langer bekend en werd o.a. gemeten met medisch energetische onderzoekmethoden als de EAV (Elektroakupunktur vlgs. Voll) en VEGATEST. Het bijzonder giftige en dus schadelijke platina van de katalysator, die in het uitlaatsysteem van een auto zit, kon je bijvoorbeeld meten op organen als longen, lever en nieren. De meetapparatuur was ook toen al voorhanden, maar werd niet erkend volgens de medisch-wetenschappelijke onderzoeken, waarvan we weten, hoe bewust deze worden gemanipuleerd en rigide worden gehouden.

   Hoe lang laten we ons als de 99% nog besodemieteren en wachten we om vanuit waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde voor onszelf en alles wat leeft op en in Moeder Aarde op te komen? Aan ons het woord!!

   Dus ik onderstreep jouw uitspraak en vul hem nog iets aan: “Mensen wordt wakker en gedraag je niet langer als een stakker”.

  2. Je zegt “wordt wakker”, Harrie en Richard. Ok, je hebt mijn aandacht. En nu? Wat wil je dat we als mens hier tegen doen? Stoppen met autorijden, stoppen met tanken, stoppen met werken in de petrochemie, stoppen met stemmen op politici, stoppen met… wat?

  3. @ Allaya 2.2

   Quote:
   “4 april 2014 om 15:33
   Je zegt “wordt wakker”, Harrie en Richard. Ok, je hebt mijn aandacht. En nu? Wat wil je dat we als mens hier tegen doen? Stoppen met autorijden, stoppen met tanken, stoppen met werken in de petrochemie, stoppen met stemmen op politici, stoppen met… wat?”

   GEEN OORLOG, GEEN GEWELD en ja laten we bij onszelf eerst eens kijken wat LIEFDE nu betekent. Voor jezelf, voor een ander en van daaruit datgene waar we absoluut zonder kunnen, los laten.

   Niemand kan zonder LIEFDE, al zijn er nog zoveel mensen, die zich hier niet (meer) van bewust zijn, maar als we als blatende en gemanipuleerde schapen in de kudde blijven meelopen, zijn de ‘spelers’ achter de gordijnen, die de ‘marionetten’ (politiek etc.) laten dansen zoals zij willen, nog steeds de lachende derde. Voor velen nog onzichtbaar, maar het bastion vertoont al menige scheur en de symbolische dijkdoorbraak staat voor de deur.

   Mooi zou je zeggen, maar deze dijkdoorbraak is bewust in scène is gezet als laatste strohalm om HAAT te zaaien en nog meer kuddedieren aan te trekken, die maar blijven blaten, en als gewillige slaven hun leven lijden (ja, hier met ‘ij’) en eenmaal als de bekende sinaasappel uitgeperst, als afval in de Kliko worden gegooid. En zo kan het aantal mensen vanuit diverse opties worden uitgedund.

   Er zal nu echter wéér een Hansje Brinkers zijn, die het gat in de dijk met zijn vinger dicht, en zowel de onwetende als wetende mens behoeden voor een ramp. Een ramp, die dus HAAT heet, en elke minuut van de dag bewust over ons wordt uitgedragen.

   Menig beerput wordt al opengetrokken en alle leugens komen boven tafel, waardoor de wereld nog op zijn grondvesten zal staan schudden en menigeen van zijn stoel zal vallen, omdat eindelijk inzicht zal ontstaan, dat de tijd, die alleen maar HAAT, HAAT en nogeens HAAT promoot tot het verleden gaat behoren, omdat we dit zelf niet langer willen.

   Op TV zijn hoe langer hoe meer films te zien, die nog meer HAAT bevatten. Naar andere mensen, naar de dieren en plantenwereld toe om uiteindelijk alles maar te vertrappen. De planeet Aarde, waarop we leven, slaat al terug na eonen lang door de haatdragende mens te zijn misbruikt. De natuur zal altijd de sterkste speler zijn. Als we echter met meer besef en gevoel van LIEFDE diezelfde planeet Aarde tegemoet treden, krijgen we een totaal andere wereld. Een wereld, die met elkaar en voor elkaar zal leven.

   De wereld is vooral de laatste honderd jaar in de steeds maar toenemende materiële welvaart ook egoïstischer geworden. De mensheid heeft nu het dieptepunt bereikt, van waaruit we alsnog omhoog kunnen klimmen om zo de wereld ten positieve te veranderen, maar dan moeten we wel LIEFDE willen leren kennen en ervaren.

   De wereld is bewust omgevormd tot een gevangenis. Hierover kan de mens meer dan genoeg informatie vinden op het internet, waarbij net als bij de MSM, het onderscheid moet worden gemaakt, wat voor hem waar of niet waar is. We zullen dus onszelf in de ogen mogen kijken, zoals de planeet Aarde ons de spiegel voorhoudt, hoe we onszelf zien. Zo binnen, zo buiten wordt vaak gezegd.

   Ik ben niet de wereldverbeteraar pur sang, maar zie wel, dat als we samen LIEFDE voelen en uitdragen er grote veranderingen kunnen worden gerealiseerd. Je mag me rustig een idealistische dwaas noemen, maar ik heb me altijd afgevraagd, waarom ik juist nu, dus in deze tijd, op deze planeet rondloop. Nou, dat antwoord is mij meer dan duidelijk, nl.:

   “Beter een liefdevolle dwaas, dan een egotrippende haatdragende met gesloten ogen, gevangene van zichzelf achter gaas”.

   En van hen die men zag dansen,
werd gedacht dat ze krankzinnig waren.

   Door hen die de muziek niet konden horen.
   -Friedrich Nietzsche (1844 – 1900), filosoof-dichter

   Maar deze dwaas is ervan overtuigd, dat de muziek door iedereen te horen is. We hoeven alleen maar onze oren te openen om het liefdevolle geluid te ontvangen en ons gehoor zal dan met de bèst denkbare geluidskwaliteit ons informeren en laten meedansen.

  4. @ Harry Braam 2,3

   Mooi gezegt als in een roman, vol liefde en begrip voor elkaar, helaas U staat kilometers van de werkelijkheid af, U geeft mensen valse hoop, op iets wat niet nooit te verwezelijken is in een mensen wereld, het is met pijn in het hart dat ik dit moet zeggen, ik zou U dol graag geloven echt waar.
   Wat U over het hoofd ziet is het bestaan van wezens met het uiterlijk van een mens, maar in werkelijkheid griezelige killers zijn, die U voor de hier door U gesproken woorden U zouden doden en Uw hoofd er af zouden snijden, zo koud is de werkelijkheid, en die liefde niet kennen en ook niet willen kennen.

  5. Je hebt gelijk, Harrie. Het is de investering in tweedracht waarvan we de verschijnselen zien en onbewust mee helpen voeden. Je ziet het inderdaad overal en mensen tuinen er gewoon in. Op nu.nl had ik al eens gereageerd dat het nu genoeg is om de war-lords blindelings te geloven en te volgen.

   We hebben geen oorlog nodig om het beter te krijgen.

   We hebben het gevoel van genoeg nodig.

   Genoeg en genegenheid.

   Afgelopen week zei ik het nog tegen mijn zus: “Ik mis het zo dat iemand me eens lief vindt.”

  6. @ Jenne 2.4

   Dank voor jouw antwoord. De wereld, die jij beschrijft is me bekend en heb ik ook volop ervaren, maar deze wereld heb ik de rug toegekeerd. Ik ben me terdege bewust, van de griezelige killers, die elke dag mensen voor hun karretje spannen om ‘andersdenkenden en voelenden’ uit de weg te ruimen. Maar ik geef mensen geen valse hoop Jenne, maar geef eenvoudig weer, hoe ik voel en denk. En in de loop der jaren, zijn er wereldwijd gelukkig steeds meer mensen opgestaan om in hun eigen woorden, soortgelijke gevoelens en gedachten te uiten. En dat houdt me overeind.

   Ik lees altijd jouw berichten en kan begrijpen waarom je zo redeneert, maar hier wil en kan ik me niet altijd aan conformeren, omdat het zo vaak deprimerend is wat ik dan lees. Nogmaals ik lees en respecteer jouw en ieders mening, maar mijn gevoel vertelt me andere dingen. Dingen, die we als mensheid zijnde nog steeds bij machte zijn om collectief uit te dragen. Sommigen noemen dit het ‘licht’. Prima, het maakt me niet uit hoe het wordt genoemd, maar de Kracht (en nu met een hoofdletter), die hiervan uitgaat
   is voor mij gevoelsmatig gesproken veel betekenisvoller om onze planeet met alles wat er op en mogelijk in leeft, met Liefde te omarmen i.p.v. te gaan doemdenken.

   De volgende uitspraak komt van een beroemd componist en luidt:

   Een valse noot zingen is onbelangrijk,
 maar zingen zonder passie is onvergeeflijk.

   -Ludwig van Beethoven (1770-1827), componist

   Daar wil ik vanuit mijn persoonlijke visie graag het volgende aan toevoegen:

   Laten we dan met z’n allen zowel letterlijk als figuurlijk passievol gaan zingen en je zult op je Hollandse klompen aanvoelen, dat de wereld om je heen terstond verandert en de valse noten wegvallen tegen de zuivere klanken, die uiteindelijk overblijven. Goh, wat een mooie wereld zullen we nog krijgen, ik kijk er met grote belangstelling naar uit.

   En Jenne, ik hoop van harte, dat ook jij gaat meezingen, want jij kunt het ook. Dat heb ik ook meerdere keren tussen de regels door mogen lezen in jouw berichtgeving.

  7. Hoi Harrie, ik snap jouw betoog in 2.3. Heel goed zelfs. Ik zelf heb me echter daar van losgemaakt. Het overal haat in zien is ook weer de afleiding voor al het mooi’s.
   Maar nogmaals je hebt helemaal gelijk. Dat was ook mijn boodschap, heel erg kort ingepakt, bij het filmpje van Michel Obama. Erg verontrustend en idd dat leidt tot haat.
   Ik voel me er heerlijk bij dat ik dat van me af kan laten glijden. Voor mij is het nu, proberen zelf zo goed als ik kan bezig te zijn voor moeder Aarde en al wat leeft. En alle kleine beetjes helpen. Echter ik woon niet op een onbewoond eiland, en ik spek inderdaad nog steeds de geldstroom waar we van af willen met tanken.
   Aangezien ik niet volledig zelfvoorzienend ben, zal ik dat blijven doen.
   Daarnaast probeer ik elke dag te groeien in de liefde voor al wat is, maar ik ben nog steeds te veel in de matrix gebonden. Maar ik geniet er in volle teugen van en ben me bewust dat elke dag telt en belangrijk is.
   Na het ontwaken en groeien in bewustzijn en na het onmacht achter me te laten, weet ik maar al te goed, elke verandering begint bij jezelf. En zoals velen hier ook kunnen beamen idd als je positief in het leven staat, gebeuren en mooie dingen en draag je hier zelf ook aan bij en hiermee ook voor anderen.
   That’s all, live is a game and love is the price! Veel liefs en bedankt voor het delen van je ervaringen, het is inspirerend. Alle zaadjes tellen!

  8. Hè dat doet goed zulke mooie woorden van sun , harry , alaya . Woorden van verwachting ( neen geen hoop dat is te onzeker) Zit hier helemaal te schudden van resonerende gevoelens , of er is weer een aardbeving ….. dat kan ook.
   En jenne draai de wereld die je verafschuwd de rug toe en creer een wereld die je adoreert !Sluit niet je ogen voor de misstanden maar doe er niet meer aan mee, ook niet door je er tegen af te zetten . Als je je ergens tegen afzet ben je er niet los van en voed je het net zo goed. Fighting for peace ,is like f*cking for virginity. Wees de vrede gewoon vecht er niet voor , want dan stap je in de valkuil.

  9. Harry Braam,

   Ik word vaak voor een doom denker genomen, en dat is jammer, want dat ben ik zeer zeker niet, ik ga er wel van uit dat je ten eerste in deze wereld réalist moet zijn en moet rélativeren om staande te blijven, de gene die de liefde bracht is aan het kruis geeindicht,
   ik ben altijd heel voorzichtig en hou altijd een slag om de arm en laat nooit het achterste van mijn tong zien, in openbare gelegenheden zo als bijvoorbeeld een internet site, maar heb in mijn lange leven veel mensen zien sneuvelen die hun Eigen levenssituatie niet konden over zien, en daar door to verkeerde conclusies kwamen, ook ik streef naar een mooiere en betere samenleving, maar ik ga niet in dit geval van liefde uit en maak dit ook niet tot mijn wapen, maar van vechten voor je eigen ik en van de gene waar van je houd, in deze keiharde wereld is geen plaats voor watjes, die worden levend begraven onder hun eigen misverstaande niet beantwoorde liefde, maar ik respecteer wel het streven van U op Uw manier, en wens U sterkte, groet Jenne

  10. Allaya, ik vind je lief, ik ken je niet echt heel goed, maaaaar een dikke knuffel voor jou, vriendelijke groet, en wat niet is kan nog komen, Jenne

  11. Ja Jenne leuk haha.
   Ik las vandaag Allaya’s reactie, nu even tijd om te reageren.
   ik vind je ook lief Allaya.
   Eigenlijk is het erg dus dat mensen dat niet, danwel niet vaker, tegen elkaar zeggen.
   Ik ken je in het echt ook niet, maar voel door alles heen dat je een fantastisch mens bent!
   Liefs 😉

  12. Werkelijk wakker worden is WETEN op welke frequentie je graag wilt resoneren, what is your highest joy? Pijnlijk afscheid nemen van het oude, want die ellende is o zo verslavend. De geringste focus er op en je bent weer terug, de frequentie daalt en je bent je inspiratie en je contact kwijt. Wie het herkent , herkent het, voor anderen is het gezever.

  13. COZMIC, voor mij zijn jouw uitspraken nooit gezever, het is jammer dat je niet altijd aangeeft hoe je tot je uitspraak komt, de bron dus.

  14. Beste Jenne, dat is nu die diepe zielebron. De Zelf-kennis die het geloven al voorbij is en het weten laat Zijn.
   En over liefhebben, dat is toch het mooiste geschenk wat men elkaar kan geven. Liefde is het cement van het universum.
   En voor ieder die het zat is, om maar even on topic te blijven, doe vandaag iets waar je toekomstige ‘ik’ blij van zal zijn.
   Heb allemaal een fantastische dag 🙂

  15. @ Marcel 2.8

   Ja, niet hopen of proberen, want dit heeft altijd de ondertoon van twijfel. En twijfel is zeer nauw verbonden met angst. Angst verlamt.

   Doe het gewoon!

   Wat zitten hier prachtige mensen hun gevoelens/meningen te uiten, die allemaal hun eigen resonantie hebben met weer anderen, waardoor het een oneindige spiraalwerking krijgt. Dat is volgens mijn bescheiden mening waarom de mens ook niet moet proberen altijd maar met zijn verstand dingen te doorgronden/verklaren/bewijzen, maar eenvoudig accepteren. Resoneert iets met je ofwel voelt het goed, doe er dan iets mee! Wat dan? Dat is aan elke persoon zelf om uit te vinden of te ondervinden. Sinds ik mijn verstand vanuit het brein heb verplaatst naar mijn hart, en dus mijn hart als filter hanteer voor alle info, die in enigerlei vorm tot mij komt, en mijn verstand alleen als bestuurder heb ingezet van de weg, die ik dan ga volgen of berijden, heb ik ontzettend veel rust in mijn leven gekregen.

   Dat bedoel ik dus met mijn uitspraak, dat ik de wereld de rug heb toegedraaid. Ik heb diverse woorden uit mijn woordenboek geschrapt en andere vet overschreven. Het woord ‘moeten’ is vervangen door ‘mogen’. Het woord LIEFDE is vet overschreven en het woord ‘even’ heeft een bijzondere betekenis voor me gekregen, toen ik afscheid nam van mijn vader op zijn sterfbed waarop ie mij het volgende nog meegaf:

   “Harrie, het woord ‘moeten’ komt in jouw woordenboek niet voor, zoals je zelf altijd zegt. Het ‘mag’ allemaal. Maar er is één woord, dat nog ‘mag’ worden vervangen of aangevuld en dat is het woord ‘even’. Ik hoor zo vaak van mensen, dat ze nog ‘even’ dit gaan doen of nog ‘even’ dat. Nog ‘even’ snel boodschappen doen en ‘even’ een hapje eten enz. Het betekent voor mij, dat er weinig tot geen aandacht is voor datgeen waar men zich mee bezighoudt. Kwaliteitsverslies, zogezegd”.
   “Harrie, plak nu de letter ‘L’ voor het woord ‘even’ en begin te LEVEN, want dàt is wat je ‘mag’!” En toen stroomden de tranen over mijn wangen, wetende dat pap stervende was en ik de mooiste levensles had ontvangen, die maar denkbaar was.

  16. ODETTE, doe ik mijn hele leven al!
   Harrie Braam, mijn vader stierf onder de morfine, kermend van de pijn, maar heb veel van hem geleerd, vooral om je zelf te zijn, en verantwoordelijkheid voor je daden te nemen, en leven, bewust leven,
   maar het is toch de weg die we moeten gaan, ons lot die wij niet kunnen veranderen, dus wees te vreden met wat je hebt, en hebt gekregen,
   Thats IT!

  17. Jenne 2.15
   Je vraagt naar de bron. Zelf ervaren is de bron waaruit ik meestal put. Soms schrijf ik het in een paar zinnetjes ( 2.14) ik kan er ook een lang betoog van maken zodat het idd wat herkenbaarder wordt. Helaas ontbreekt me de tijd en energie hiervoor op dit moment. Inspiratie zat, misschien wel teveel als zoiets bestaat. Af en toe ff op WTK kijken hoe de rest van de wereld er bij staat, dat dan weer wel.
   http://www.youtube.com/watch?v=IgDNCmGr-Q4

  18. COZMIC, hele mooie songs prachtige teksten, door mijn leeftijd en toch verkeerd bezig zijn dit gemist, bedankt, moeilijke tijden, en ook het voorjaar geeft mij altijd denk problemen, Groet

  19. Jenne, bestaat er zoiets als verkeerd bezig zijn?
   Een paar keer een afslag kiezen die je dacht dat juist was om daarna te ervaren dat het niet prettig voelde, daarna terug naar wat als thuis voelt en de geslagen wonden helen, een les geleerd want anders was je er niet gegaan.
   Wil je de ellende zien en het systeem verslaan? Good luck!
   Wil je de schoonheid en de mogelijkheden zien. Good luck!
   Waar kies je voor? Op welke frequentie stel je je af? Wat resoneert met jou?
   Ik denk niet dat ik nog uit hoef te leggen welke keuze ik heb gemaakt.
   Kan ook niet oordelen voor anderen door ze slapers te noemen en zo, dat zie ik te vaak. Zichzelf als een elite der wakkeren uit te roepen en onderlinge verdeeldheid te zaaien.
   Op een mooie site als deze, met de vrijheid die Guido ons geeft kunnen we ideeën uitwisselen, inzichten delen etc, je pikt op wat met je resoneert. ( ook onderdeel van het groeiproces van ome G 😉 )

   Even zondigen met een songtekts 4 all I care 4
   There’s a story in your eyes
   I can see the hurt behind your smile
   For every sign I recognize
   Another one escapes me

   Let me know what plagues your mind
   Let me be the one to know you best
   Be the one to hold you up
   When you feel like you’re sinking

   Tell me once again
   What’s beneath the pain you’re feeling
   Don’t abandon me
   Or think you can’t be saved

   I walk beside you
   Wherever you are
   Whatever it takes
   No matter how far

   Through all that may come
   And all that may go
   I walk beside you
   I walk beside you

   Summon up your ghosts for me
   Rest your tired thoughts upon my hand
   Step inside the sacred place
   When all your dreams seem broken

   Resonate inside this temple
   Let me be the one who understands
   Be the one to carry you
   When you can walk no further

   Tell me once again
   What’s below the surface bleeding
   If you’ve lost your way
   I will take you in

   I walk beside you
   Wherever you are
   Whatever it takes
   No matter how far

   Through all that may come
   And all that may go
   I walk beside you
   I walk beside you

   Oh, when everything is wrong
   Oh, when hopelessness surrounds you
   Oh, the sun will rise again

   The tide you swim against
   Will carry you back home
   So don’t give up, don’t give in

   I walk beside you
   Wherever you are
   Whatever it takes
   No matter how far

   Through all that may come
   And all that may go
   I walk beside you
   I walk beside you
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=cXC41ka3hQs#t=572

  1. Richard11, o
   Ooit iets over Geo-engineering gehoord?
   Het Duitse ministerie voor onderwijs en onderzoek (Bmbf,Bundesministerium für Bildung und Forschung) heeft de volgende grafiek:
   http://www.bmbf.de/pubRD/infographik_climate_engineering.pdf

   Dit zijn allemaal toepassingen om de ‘climate change’ tegen te houden. Maar wat betekent het woord climate change eigenlijk in de breedste zin van het woord. Is het wel een normaal fenomeen of wordt er aan gesleuteld, aan ons klimaat?
   Als de vieze lucht niet meer weg kan stromen, omdat er voor een ‘dak boven ons hoofd’ wordt gezorgd, en ook nog de (fijn)stoffen van de chemische verbindingen van geo-engineering erbij komen, dan is het nogal logisch dat er ook idd meer gezondheidsproblemen ontstaan.
   De nieuwe westerse geglobaliseerde (imperialistische) wereld lijkt alleen maar aan winst te denken en ze gebruiken andere meestal niet westerse landen om producten te laten produceren, geld te verdienen en rotzooi achter te laten.

  2. @Monika

   Ik woon in het Noord Oosten van Thailand en heb hier nooit chemtrails gezien. Ook boven Bangkok heb ik ze nooit gezien. China schijnt ook chemtrailvrij te zijn. Dat bewijst op zich alweer dat contrails geen chemtrails zijn. Lees mijn hele verhaal op mijn website en je zult begrijpen dat de grootste ellende komt van autoverkeer en fabrieksuitstoot omdat dat dat ook chemtrails zijn. Autos procuceren chemtrails voor jouw voordeur. Ze komen er al zolang mee weg omdat het onmeetbaar kleine giftige nanoparticles zijn. Voeding en straling zijn secondaire oorzaken van chronische ziekten omdat ze bijdragen aan het stapelings-effect van chemisch stoffen in het lichaam. Ikzelf reageer alleen op straling en voeding als de lucht hevig vervuild is. Zonder luchtvervuiling kan het lichaam enkelvoudige oorzaken wel aan. Als het lichaam blijvend beschadigd is door chemicaliën dan lukt dat inderdaad niet meer. Lucht vervuiling is een wereldwijde aangelegenheid geworden. Zelfs de luchtmetingstations op nauwelijks bewoonde plekken op aarde geven nu flink toemenemde waarden van vervuiling aan. Als onze overheid zegt dat de luchtkwaliteit in Nederland steeds beter wordt is dat omdat ze geen ultrafijnstof metingen doen.

   Lees meer hier:

   schafderenteaf.wordpress.com/

 3. Zelden heb ik zo een prachtige documentaire gezien en hoe ik mijn eigen onvrede gevisualiseerd zag in dit programma Tegenlicht. Het onderstreepte nog eens waarom ik niet stem. Zolang politici aan de lijband blijven lopen van multinationals en Brussel stem ik niet. Hoe de onvrede van de burger in Nederland uitgelegd is. Hoe het komt dat we (nog) geen grote demonstraties hebben. Regisseur Martin Kieft, mijn complimenten.

  1. @Hydra,

   Zie mijn andere comments.

   Zolang de echte oorzaken niet doorgrond en ter sprake komen blijven de demonstraties ongeleide projectielen. En zal er niets veranderen. Dat vind ik ook weer een enorme tekortkoming aan deze documentaire. Mensen komen n.l. niet in actie omdat ze onbewust weten dat zijzelf moeten veranderen omdat ze zelf onderdeel van het probleem zijn voordat de wereld zal veranderen. Het verbeteren van de wereld gebeurt alleen als mensen er individueel aan willen werken. En daar hebben ze geen trek in.

  2. Hoi Richard, dat klopt. Iedereen moet meewerken aan de verandering. En dat begint bij jezelf.
   We weten allen altijd zo goed de oplossing voor de hele wereld, maar vergeten daarbij heel gemakkelijk het groeiproces waar een ieder doorheen moet.
   Een grote mooie eik is er ook niet in 1 dag gekomen.
   Zodra een ieder elkander in zijn waarde laat en begrip en waardering voor ieder kan tonen en beseft dat we allen verbonden zijn, dan is die grote eik er.
   Met liefde kan het groeien, met oordelen krimpt het en bereiken we niks.

 4. Het gaat op dit moment vooral om bewustwording, als voorloper van actie.
  Dus dit artikel en de goed opgezette documentaire helpt daar geweldig bij.

  Vooral ook omdat het in het Nederlands is.

  Dus zegt het voort en breng het naar mensen in je omgeving en je mailbox

 5. Ik ben het zat, minder Hommels na de Bijen, minder Vogels want die worden opgegeten in noord Africa, de lucht is vervuil, het water is vervuild, met het kopen van voedsel moet je verschrikkelijk oppassen, en op straat of in je huis ben je niet meer veilig!

 6. Waar ik ook zat van ben, is het nog steeds voortdurende afslachten van mensen om dat ze Christen zijn, de Turken hebben hier een handje van, lees “” new eastern outlook “”, onderwijl de wereld bezig is met het nieuwe Fazisme in de Oekraïne, vechten de Turken samen met de Islam moordenaars, in Syrië, en kijk is hoe ongelovelijk actief de Marokanen kunnen zijn, om Wilders aan te klagen, lees de krant hoe het er in Nederland aan toe gaat op straat.

 7. Er is wel een eenvoudige oplossing om mensen met een bruto maandloon onder de 3000 Euro meer geld en koopkracht te geven, waardoor de middenstand meer omzet. Ook de meeste diensten die worden aangeboden hebben hier baat bij, het schept werkgelegenheid en de overheid heeft minder belastingamtenaren nodig.

  Het gaat om de loonbelasting in relatie met de omzetbelasting. Loonbelasting is opzich al een raar bedenksel. Iemand werkt, draagt bij aan de algemene welvaard en moet daarvoor dan nog eens geld betalen aan overheid in de vorm van loonbelasting. Loonbelasting is een directe belasting die geheven wordt over het loon van werknemers of met hen gelijkgestelde personen.
  Iemand met bv 2400 Euro brutoloon per maand, moet een loonheffing (loonbelasting+premievolksverzekeringen) afstaan van 915 Euro. Zo’n 336 Euro hiervan is loonbelasting. Als deze werknemer zijn loonbelasting mag houden dan heeft hij inplaats van 1485 Euro nettoloon 1821 Euro nettoloon.

  Maar hoe krijgt de overheid dan zijn belastingcentjes binnen? Dat is simpel, nl door de omzetbelasting. Omzetbelasting of btw (belasting over de toegevoegde waarde) is een indirecte belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten.
  Op de meeste producten wordt het hoge tarief geheven (in Nederland en ook in België 21%). Voor de meeste diensten geldt ook het hoge tarief. Voor levensmiddelen en boeken geldt een laag tarief van 6% btw.

  In het voorbeeld heeft de werknemer dan plotseling 336 Euro meer uit te geven voor goederen of diensten. Hiervan wordt 21% aan belasting afgedragen via de BTW, dus 70,56 Euro. De middenstander, die de goederen verkoopt of de ondernemer die diensten aanbied heeft daardoor ook meer inkomen en gaat hiermee ook goederen of diensten kopen, waarvan opnieuw 21% moet worden afgedragen via de BTW, dus 336 Euro – 70,56 Euro = 265,44 Euro . Van deze 265,44 Euro wordt bij besteding opnieuw 21% BTW betaald, dus 55,74 Euro. Dus bij de tweede BTW ronde heeft de belasting al 70,56 + 55,74 Euro = 126,3 Euro terug. En dit gaat zo door tot alle extra geld via de BTW toch weer terugkomt bij de belasting, dus de staat verliest geen geld. Integendeel, de staat kan veel dure belastingamtenaren ontslaan en bespaart hier dus geld.

  1. Het allerallerallergrootste probleem is ons geldstelsel. En de geldcreatie in handen van private bankiers. Daardoor zitten in alle producten onnodig 45% rente verwerkt. En die 45% gaat naar de 1% superrijken. Simpele oplossing: Geld creatie moet terug naar de overheid, maar moet onder scherpe controle van de burger staan. In de Nederlandse grondwet staat dat geldcreatie in handen van de overheid moet zijn. Dus geld creatie door commerciële banken is wettelijk illegaal. Hiervoor zou men per direct an mass de straat op moeten gaan.

   Lees meer http://www.onsgeld.nu

 8. Is het niemand opgevallen dat er in de aanloop naar de gemeentelijke verkiezingen, een hoop ophef werd gemaakt over een dreigende sumiere opkomst? Dat er na de verkiezingen sprake leek te zijn van een hoop onterecht teveel uitgebrachte stemmen, en een opkomst marginaal kleiner dan de laagste ooit tot dusver? En dat alles terwijl er een opkomst verwachting was van minder dan 50% tot zelfs maar 43%. Noem mij maar gek maar ik vind dat heel raar, temeer daar er helemaal niets mee gedaan lijkt te zijn, i.i.g niet meer dan een enkel berichtje. Hebben we dan nog niet door dat we steevast belazert worden ?

  1. En viel het je op dat de VVD rondom de verkiezingen het verhaal van de stemcomputers weer liet naar buiten komen.. 60% WIL HEM NIET, maar er wordt verteld… 40% wil de stemcomputer terug:
   https://www.security.nl/posting/381942/%27Bijna+40%25+Nederlanders+wil+stemcomputer+terug%27
   en waarom je die dingen wel kunt vertrouwen, maar de mensen die ze beheersen niet, mag blijken uit:
   http://wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/Wij_vertrouwen_stemcomputers_niet
   En natuurlijk staat hier op de site genoeg erover..

  2. Hier in mijn gemeente kon je voor het eerst op de SP stemmen. Het blijkt dat de meeste mensen op de SP hadden gestemd. 18,7 %. Goed voor 4 zetels.
   VVD, D66 en PvDA hebben behoorlijk stemmen verloren en dus minder zetels.
   Maar de SP mag niet mee doen, van de andere partijen die ook zetels hebben zoals CDA, ABC(algemeen belang..)en D66. Ze willen hun macht niet kwijt, heel simpel.
   Dit is dus democratie…alles behalve rechtvaardig!

  3. Ach het is toch altijd vanaf het begin dat diegenen achter de schermen de macht uit handen hebben getrokken van de mensheid al zo geweest!? Het is ÉÉN GROTE POPPENKAST en LEUGEN en wie meent ooit iets invloed te hebben op wat je stemt heeft een behoorlijke waanvoorstelling.

   Daarboven drukken ze gewoon hun snode plannetjes door de strot der mensheid en wij maar toekijken en letterlijk lijden. Het enigste dat zal helpen is dat het bewustzijn der mensheid drastisch groeit en daarmee allemaal niet meer naar het werk gaan en stoppen met de aangewende en aangeleerde praktijken en langzaamaan een eenheid vormen en alles samen doen. We zijn ÉÉN. Zo boven zo beneden. Laten we er dan eens wat mee gaan doen.

  1. COZMIC, dat Gamma vlot vind ik geniaal van je !!!

   Verder er staat duidelijk in de bijbel vele laatsten zullen de eerste zijn, en dit gaat niet over het missen van een hart, maar ter verduidelijking om wie de meeste poen heeft komt altijd hoe slecht ook voor aan te staan.

  2. Jenne, ik hou van songteksts die een boodschap hebben, anders is het een leeg liedje.
   Over geld kunnen we jaren filosoferen, ik ken zat mensen met veel poen die ook hun hart op de juiste plaats hebben.
   @ Sun check out andere songs van racoon, geniale band imo, ze raken me, goeie Belgen.

  3. Bestaan die dan goeie Belgen, of bedoel je goeie Vlamingen.

   Ja er zijn mensen met veel geld die hun hart op de goeie plaats hebben, komen weinig voor met het hart op de rechter zijde.

   Kan me ergeren aan al dat Engelse Nederlandse gezang, er zijn zat mooie Nederlandse liederen.

  4. Ja ik ben naar bed gegaan, heb nu geluisterd, ja heel leuk tekst vind ik minder, hier en daar niet serk genoeg, is toch een mooie taal ons Vlaams/Nederlands.
   Heb ik je wel eens verteld dat mijn Vlaamse vrienden en ik een onderzoek hebben gedaan in de oude Vlaamse landen in wat nu noord Frankrijk is, op de Zolder van veel stadhuizen/hotel de ville vonden wij hele bibliotheken, die door de meesten niet meer te lezen waren, dit was in de 70 iger jaren, veel is er toen terug gebracht naar Gent en Rijssel, mooie tijd met ze gehad, zijn toch heel anders als Hollanders zo als zij ons noemen, minder flamboyant meer ingetogen, en soms ietsie pietsie te burgelijk, vooral die van de betere stand,
   ja heus in Vlaanderen had je de betere stand, leuk land nog steeds.

 9. Had graag deze documentaire willen zien maar helaas!
  Of ik hem direct via deze website of via uitzending gemist bekijk er wordt gecensureerd door muziek.
  Vertaling is wel te lezen maar Nederlands commentaar niet te horen.
  Rara hoe kan dat?

 10. Ik ben het zat om dat wij maar niet leren van onze gemaakte fouten, toen onze leiders van onze republiek de gebroeders De Witt door de Engelsen werden vermoord met behulp van corrupte criminele Nederlandse elite, en ons een koning door de strot propten waar wij nu nog steeds zitten opgescheept, het gebeurde opnieuw en exact het zelfde in de Oekraine, en als de burgers hier niet ingrijpen zitten ze straks met een Joods-Nazi regiem, blijft zich herhalen, het kwaad is niet uit te bannen.

 11. Zondag morgen zonder zorgen, zal niet waar zijn, buurman/vriend afgeleverd bij de kerk voor zijn broodnodige zielerust, markt gedaan vooral groente, lekker brood, en stam café het witte droge wijntje, de nodige kusjes gewisseld sommige vrouwen hebben de heerlijkste verleidelijke luchtjes, over de verkiezingen gepraat ach zo gaat het al duizende jaren met ups en downs, naar huis buurman afgeleverd, thuis de rosbief aangebakken in de oven en daarna in allu om te rusten, we zijn met z’n 9 nen vandaag, gezellig druk, mijn zo’n is nog tot 1 uur in zijn wijncave bezig, altijd druk op zondag, het is half bewolkt en 15°, prettige zondag allemaal.

  1. zucht….. 🙂 wanneer kan ik met jou eens over zo’n Franse markt mee hobbelen terwijl je Jij Jenne loslippig verteld hoe heerlijk het Franse leven daar ter plekke in elkaar steekt. Hangend aan je verhaal en aan je gecharmeerde fijnzinnige en gevleugelde uitdrukkingen zal ik een reis ervaren die vast en zeker diep in mijn herinneringen gespijkert blijft te zijn. Ik zou me reuze vermaken in alle kleuren en geuren en smaken van je rondje markt willen ervaren. Je hebt het Kees Brusse mentaliteit zo waar in handen.

  2. Haha Paul, zo gedachtes had ik ook al…kom we gaan gewoon op bezoek bij Jenne. Als we opschieten halen we het zo tot de heerlijke avondmaaltijd…
   Hoe laat bende gij klaar? 😀 😉

  3. Beste vrienden, je kunt overal terecht in zuid Europa, overal gezellige marktjes, maar hoed U voor al te grote illusies, ook het vestigen is niet probleem vrij, de menaliteit is ieder voor zich en god voor ons allen, het is niet echt heel sociaal, je moet vrienden maken en dat duurd erg lang, maar ach alles went, ik kan me aardig roeren, mijn vrouw veel minder, die vindt dat zij maar naar haar toe moeten komen, overal is wel wat, maar de mentaliteit van een land en zijn bevolking kun je niet veranderen, en ze zijn bang en ook een beetje jalours op ons vrije denken en doen, en zien je graag af gaan en met je staart tussen je benen vertrekken, korte karakter schets waar tegen je dagelijks moet vechten, maar ik neem het allemaal heel filosofies op, dan kun je er mee leven, Groet.

 12. De vijanden van de mensheid gaan weer in het offesieve, in de VK onaardig stukje over het BIO voedsel!
  Op NU IJ, aanval op de Homeopathische wereld, er zijn toch altijd wel journalisten te koop, dat gelobby zou moeten worden verboden, het meeste geld wint altijd op deze manier.
  En wat echt pijn doet zijn de commentaren van de onwetenden, we zijn er nog lang niet met het overtuigen van de massa!

  1. Vrijdag hadden ze nog over het feit dat ‘out of the box’ denken een ziekte schijnt te zijn die bestreden kan worden met medicijnen. Hoop dat het om een placebo pilletje gaat anders zie ik de lol er niet van in.

 13. Het is in de mens genetisch besloten de ander te overheersen.. en wij zijn een mak volkje dat net als de kikker in de pan langzaam doodgekookt wordt.

 14. Er is een rechts ongelijkheid m.b.t de burgers en de mensen welke in de financiële wereld werken.
  Helaas komen er in de
  MKB veel faillisementen voor welke niet altijd te wijten zijn aan de bestuurders. Met een slechte curator loopt de bestuurder het risico veroordeeld te worden tot bestuurders aansprakelijkheid.
  Hij zal dan aansprakelijk gesteld worden om alle schulden te betalen en kan alles verliezen.
  De banken onderling hebben er dus baat bij niet in een faillissement te komen en zullen er alles aan doen elkaar te helpen, desnoods met behulp van staatssteun.
  Als je terug kijkt in de tijd is er wel degelijk onbehoorlijk bestuur gepleegd door sommige banken, maar er is geen bestuurder die zijn huis is kwijtgeraakt of aansprakelijk is gesteld, bestuurders aansprakelijkheid komt alleen voor bij faillisement

 15. Deze generatie, maar ook de ouderen kunnen het niet geloven, dat Nederland met al die bezuinigingen naar de afgrond gaat.
  De armen steeds armer en de rijken steeds rijker.
  Aan de banken wordt niets gedaan. Er zijn weer miljarden aan bonussen uitgedeeld.
  En niemand reageerd, hoe kan dat?????
  In Laren is een familie, oudbankier , familie uitgemoord, we horen er niets van.
  De bankier kreeg naast zijn miljarden cadeautjes, 8000000, euro mee als afscheid.
  Is dat een vergelding door iemand die met gezin en al op straat gezet is door de bank??? Mensen word wakker, straks zijn jullie de volgende slachtoffers van de bank.

 16. Vandaag Maandag 07-04-14, mijn hele blauwe hemel voor zien van een witte sluier, overal kris kras strepen van dooe vliegtuigen gemaakte chemtrails, als je er over praat bij de bakker of groente boer, niemand weet hier van, beetje verbijsterend die onwetendheid, want het blijft natuurlijk niet alleen bij chemtrails !!!

  1. As je vanaf een berg of vanuit een landend vliegtuig naar een stad kijkt zie je een nog meer verbijsterend beeld. Een grauwe bende van chemtrails veroorzaakt door autoverkeer. In Thailand waar ik woon kun je de horizon niet meer zien. Dat is een grauwe grijze bende. Ook in Nederland is dat zo, maar omdat het vlak is er er overal bebouwing is kun je dat niet meer zien.

  2. Het (giftige) fijnstof van katalysatoren van auto’s, daar viel mijn mond van open van verbazing. Wat meten ze dan niet in de uitlaatgassen, maar wat ze wel goedkeuren bij APK?

  3. @ Allaya

   Lees hier mijn ervaringen. De mensen die APK keuringen doen hebben helemaal geen apparatuur om ultrafijnstof te meten. De katalysatoren zijn ontworpen om uitlaatgassen om te zetten in nanoparticles en CO2. Nanoparticles zijn pas sinds 2009 mainstream kennis geworden. De nieuwe generatie auto’s produceert tot 1000x meer ultrafijnstof. Dit is zo omdat ze de CO2 normen moeten halen. Dit is hoe ze iedereen verneuken. Minder CO2 maar meer Nanoparticles. Waarbij iedereen wellicht beter af zou zijn met meer CO2 en minder Nanoparticles. Dit is waarom kinderen nu kanker krijgen. Philips heeft sinds kort een handheld meetapparaat wat nanoparticles kan meten. Ik zou graag zien wat het apparaat aangeeft als je het bij een auto uitlaat houdt.

   Meer hier:
   http://schafderenteaf.wordpress.com/2013/12/02/economisch-groei-en-5-miljoen-chronisch-zieken/

  4. Het apparaatje van Philips laat dan zien dat je deodorant VOL met zilver-nano-deeltjes zit.

  5. Alles wat je op je huid smeert, zou je moeten kunnen eten. Dus deo hoort daar niet bij. Er zit zoveel troep in alles waar we mee in contact komen, dat het bijna niet meer vol te houden is om normaal te leven.

   Richard, wat je schrijft is wat ik bedoelde met het fijnstof. Ik ben me echt kapot geschrokken toen ik het hoorde. Er was een onderwerp op Radio1 over de smog-alarmfasen, met het verschil in alarmgrens tussen NL en België. Nee, dan zou ineens de overheid moeten melden dat het voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen beter is om binnen te blijven? En als je het nog niet hebt, dan krijg je het wel.

   Als zelfs dieren hun eigen nest niet bevuilen, waarom doen mensen dat dan wel?

  6. @ Allaya

   Het heeft geen zin om binnen te blijven. De binnenlucht is over het algemeen nog meer vervuild dan de buitenlucht. Het beste is en dat is het ironische van deze hele zaak om in een auto te gaan zitten met draaiende motor en interieurfilters en in de recirculatiestand. De autofabrikanten noemen dat pollenfilters. Ook dat is een halve waarheid. Ze zijn ontworpen om het fijnstof uit de auto die voor rijdt tegen te houden. Over pollen gesproken. Gras en boompollen zitten vol met giftig fijnstof dat door de grassen en bomen eerder is opgenomen. Allergie voor grassen en bomen is dus gewoon een reactie op autogassen. Helaas niets is wat het lijkt.

  7. Brrrr…. die wetenschap is voldoende om direct zwaar depressief van te worden! Het vluchten-kan-niet-meer-gevoel dringt zich aan me op.

   In het begin toen ik las over chemtrails kreeg ik een claustrofobisch gevoel zodra ik die dikke vliegtuig-strepen-deken over ons heen zag hangen, zover je kon kijken. Wat mijn gemoedsrust toen redde, was het vertrouwen op het zelfherstellende vermogen van mijn lichaam. Maar jongens nog ’s aan toe, wat doen we onszelf allemaal aan met die troep! Het ergste is dat het bekend is, maar iedereen kijkt weg “it wasn’t me”, toch?

 17. Zat ben ik om in pijn te leven alleen omdat onze overheid maar doorgaat met het toelaten van snel, nog sneller en nog veel sneller draadloos te kunnen internetten waar je maar bent. Zat ben ik het om na gevlucht te zijn onder een kerktoren met GSM masten, die twee leden van mijn gezin, flinke fysieke klachten bezorgde, nu wederom klachten te krijgen (in een ‘aangepaste’woning) omdat Nederland zo nodig een 4 dekking meent nodig te hebben.En wat komt er allemaal nog meer? Zat ben ik het om nergens meer naar toe te kunnen in dit land! Ik ben het HELEMAAL zat!

  1. @ ri-anna

   Ik weet wat je doormaakt. Ik ben 10 jaar geleden uit Nederland moet vluchten vanwege de luchtvervuiling. Na eerst binnen Nederland al een paar keer te hebben moeten vluchten en alles kwijt geraakt te hebben. Nu zou ik Thailand waar ik woon weer moeten ontvluchten omdat het daar ook te vervuild is.

   Gelukkig heb ik uiteindelijk de oplossing gevonden om mijzelf te kunnen beschermen tegen vervuiling. Om tot die oplossing te komen heeft mij 25 jaar gekost. Ik ben bang dat ook deze draadloze vervuiling niet ophoudt. De enige optie is om je woonruimte zo in te richten dat die stralingsvrij wordt.

   Overigens hebben straling en luchtvervuiling mijns inziens met elkaar te maken. Wat denk je dat er met het lichaam gebeurt als er magnetisch partikels in het lichaam komen die door straling in trilling worden gebracht.

 18. Mijn man en ik voelen ons zeer betrokken, maar we hebben niet gestemd. Wij doen niet meer mee aan dat politieke arena.

  Ook wil ik iedereen aanbevelen de website http://www.rondetafelbeleid.nl te lezen en te bestuderen. Door Frontier radio heb ik het één en ander gehoord over De Pythagoriaanse Illuminatie. Ik vind het echt een aanrader om je ook hierin te verdiepen. Zij hebben een engelse website en ik vond http://www.rondetafelbeleid.nl Hartelijke groeten allemaal

 19. We zijn het zat…!! En wat WIJ zelf kunnen doen…
  EENDRACHT MAAKT MACHT, POWER TO THE PEOPLE…!!

  Zie: http://thrivemovement.com Met de schitterende film “THRIVE” – een echte eye opener…!!

  Ook op you tube: (Official Movie) THRIVE: What On Earth Will It Take ?
  2:12:03 Zeer de moeite waard om deze film van A t/m Z te bekijken.

  Deze film gaat o.a. over: torussen, heilige geometrie, de levensbloem, graancirkels, follow the money, de banken, de farmaceutische industrie, de media, Illuminatie, Elite, vrije energie, Tesla, Monsanto, biologische voeding. Aan het eind van de film komt de boodschap, wat WIJ kunnen doen !!!

  Op you tube is deze film ook te beluisteren in het Nederlands.

  Hartegroet,
  Fenneke

  1. Creating you’re own world, thinking thst somebody else is in charge.
   You stupid people!

 20. Ik ben er persoonlijk zat van, dat mijn VK krant een roeptoeter van de USA-CIA is geworden/verworden, elke dag een smerig op niets berustend artikel over Putin/Rusland, demagogische demoniserende uitspraken, ze zijn de Telegraaf voor bij gestreeft, het geeft mij vervelende gedachten aan de koude oorlog, dat gehits, een tegenwoord komt niet door hun sencuur heen, ja in Rusland sluiten ze sommige storende sites af, hier niet blijven gewoon open, alleen je commentaar wordt niet geplaatst, ze maken ons onmondig, de vuile leugenaars, wat een verdorven verworden partij die PVDA!

  1. Jenne , tijd dat je die kranten eens opzij gooit of ze helemaal niet meer neemt. Dan struikel je ook niet meer over al die dagelijkse shit heen, een andere wereld ontstaat voor je die een andere inkomst verschaft. Voor mij is TV en een krant al iets wat ik geen interesse meer in toon, laat staan dat stes op internet mijn aandacht kunnen trekken. Loslaten van die shit houdt in dat je leven een stuk rustiger wordt en dat de mens in jezelf andere dingen gaat doen dan zich bezig houden met een media-circus molen die enkel uit geruchten en leugens bestaat. Roddels en achterklap halen altijd het nieuws, de waarheid komt nooit in beeld, dus tel uit je winst.

  2. Hallo PAUL, je hebt wederom gelijk, maar ben een adept, ga het toch loslaten, maaaaaaaaaaaaar, dat is het altijd bij mij, is zo’n beetje het enigste contact wat ik nog heb met mijn kleine landje aan de Zuiderzee, ja en dan natuurlijk mijn vele herinneringen, groet!, en een paar vrienden en familie leden dat gelukkig wel.

  3. Heb de Vk al jaren geleden de deur uit gedaan, er wordt daar geen journalistiek meer bedreven. helaas…

 21. Het is de mensen in Frankrijk ontraden groente te kweken en eten uit hun tuinen, indien ze in een kring van 6 KM rond om een Atoom centrale wonen, trouwens het koelwater wat terug vloeid in de grote rivieren is ligt besmet met ?, ga lekker zitten vissen!

  1. Hoi Jenne, steeds meer mensen zullen genoodzaakt worden om over te gaan op een waterzuivering installatie in eigen tuin.
   Schoon en veilig water wordt in een rap tempo zeldzaam.
   Zandfilters, plantenfilters, stenen, kristallen, zilverwater etc. Een mooie mix daarvan en creëer je eigen heilige levend water. <3

  2. Grappig Sun, heb het er net over gehad hier thuis dat we daar naar moeten gaan kijken. Ben jij daar al in thuis?

  3. Hoi Imke, nee nog niet. Ik ben het wel van plan om me daar in te verdiepen. Er zijn veel systemen die je op je waterleiding kunt aansluiten.
   Ik vermoed dat met stenen het beste is om water weer vitaal te maken.
   Wat betreft bv fluor, wat trouwens gelukkig maar in heel weinig gebieden in Nl een probleem is, heb ik iets gelezen over filteren met zilverwater.
   Maar ik weet er nu nog te weinig van.

 22. De twee basis keuzes in het leven zijn angst en vertrouwen.

  De mens maakt tot haar/zijn waarheid, wat die mens denkt.
  Let op: Wat de mens denkt (vooral onbewust) is een verzoek aan het universum omdat te realiseren (onderzoek kwantum mechanica:
  http://www.youtube.com/watch?v=couVqpuX9CU&feature=player_embedded

  Het elektron is daar, waar de onderzoeker denkt dat deze zal verschijnen. Andere ingang is Rubert Sheldrake:
  http://www.youtube.com/watch?v=JKHUaNAxsTg&feature=player_embedded

  De mens die in angst leeft, (zonder vertrouwen)creëert dus situaties die angst oproepen. Ik kan het vergelijken met een zwarte bol, omringt door vertrouwen.
  Levend in angst, maakt dat vertrouwen vreemd is. Vertrouwen is eng.

  De mens die in vertrouwen leeft, creëert situaties die zorgen dat die mens overvloed en vreugde ontvangt. Ik zie het als een lichte bol, omringt door duisternis.

  Angst kan nooit het licht (vertrouwen) doven.
  Het licht kan wél de angst (is duisternis) verdrijven.

  Een kaars in een donkere ruimte, brengt licht.
  Echter hoeveel duisternis ik ook aanvoer, het licht kan nooit verdreven worden.

  Angst is een product van het ego, de beschermer, de denker.
  Vertrouwen is een product van de zonnevlecht, de buik.

  Alles gebeurt NU. De mens heeft de keuze tussen een oneindig aantal paden. Het pad, de energie die resoneert met de gedachtes, wordt de waarheid voor de mens.
  Het gaat dus om keuze én vertrouwen.
  Vertrouwen is weten dat vertrouwen, de basis is van een overvloedig leven.
  Want overvloed is de basis van het leven.

  Terug naar het topic.
  Als u het dus zat bent: Verander uw gedachtes van angst ==> Vertrouwen.
  Want ik leef vanuit vertrouwen, weet dat ik in overvloed leef. Ik geloof het en ontvang dat.

  It is about choice.

  1. Jouw visie is een afhankelijkheids-visie.
   Iemand anders zou jouw wereld vorm geven. Waar tegen jij met de Don Quishots van WTK tegen vecht, met jullie held Guido, de clown.

   De waarheid is dat er alleen maar jij IS!

   Jij creëert een veld om jou heen en in dat veld creëer je een hologram van JOUW innerlijke onbewuste-overtuigingen.

   Dus er is eerst JIJ en pas daarna (!) kan er een veld van JOUW onbewuste-overtuigingen ontstaan.

   Snap ie t nu ?
   Stelletje angsthazen hier op WTK !
   Vechtend tegen windmolens.

   ##

   Dit is mijn veld: http://24hoursofhappy.com/

   ##

  2. @ paheto 28.6
   Dat veld waarvan je zegt dat paul het creert om zich heen , is dus het veld dat je zelf hebt gecreeert. Immers jij spreekt hier ( ook ik maak in jouw denken deel uit van het door jou gecreerde veld) . Te moeilijk? Nee beste puber als je denken oplegt aan een ander is het denken van jezelf!! Dusz….. Kijk nog een maal in de spiegel en scheld nog eens regen je eigen spiegelbeeld maar dit keer in de wetenschapdat je je zelf uitscheld. Leuk he , ik heb je gewaarschuwd leef wat je predikt of stop met prediken! Tja je draait jezelf aardig in de nesten alles is een hologram ontstaan uit jouw gedachten en aannames, zo ook ik die je hier weer even fijn terechbt wijs . Vraag me af wat dat betekend ……. Dodge this you satan is dus een verwijzing naar jezelf , snap je het nou? Vast niet want dat ziou betekenen dat alles dat jehebt gezegt enkel en alleen een reflexie van je eigen denkpatronen weergeeft , dat je strijd tegen jezelf , dat je jezelf terechtwijst! Lol Zo zie je hoe je jezelf te gronden richt , ik lig in een deuk ( en dat allemaal in jouw hoofd)

  3. @M
   Nope pipo.

   Ik ben zuiver en weerspiegel alles, omdat ik alles BEN !

   Ook eikels zoals jij dus !

  4. Odette, de triestheid van jouw zijn is me nu wel duidelijk hoor!
   Je hoeft het niet steeds te etaleren hoor.

   Nu, ga maar weer snel tegen de boze buitenwereld vechten…. tut!

  5. @ P
   Je begrijpt je eigen stellingen niet eens , hahahaha. Overigens als jij ‘slechts’ alles weerspiegeld ben je helemaal niets meer dan een oppervlak , een die spiegelt .Verder dus helemaal niets , kortom je orakelt uit je nek, en hebt geen enkel zinnig woord of bijdrage te melden doeidoei. Je snapt de implicaties van je gepredik niet en wilt ze slechts op een ander afwentelen , vergeet dat als je predikt zoals je doet je daarzelf niet boven staat. De implicaties gelden dus ook jouzelf. Ergo ik ben slecvhts in jouw denken en dus deel van jouw zijn ( en al helemaal als je alles bent) lastige kost nietwaar?

  6. @ Peetje
   In jhe kinderlijke onschuld vergeet je dat ook odette volhgens jouw eigen gekrakeel slechts een fantoom uit de door jouw gecreerde wereld hologram is . Ik zou dus maar eens wat liever tegen jezelf zijn!

  7. Pahoetheetto ook al weer?

   Ach nog geen voltreffer gemaakt vandaag als Trol?

   Om fruitcake/dipstick als jij moet ik gewoon lachen, je bent een echte farce…

  8. Wellicht een leuk idee om bij de volgende WTK Meet&Greet een wedstrijdje spiritueel ver-zeiken te houden. Vrouwen mogen dan een spirituele plastuit gebruiken om de strijd een beetje eerlijk te maken.

  9. @ odette heel mooi en ozo to the point , dat resoneert!

   @paul We hebben wel voor hetere vuren gestaan dit is slechts spielerei, geen wereklijke uitdaging.

  10. Coz

   Ik neem bij deze mijn spoel inrichting mee, anders valt er niks te utaliseren voor mij zelf. Zelfs een Pahetootje oorlog is dan niet meer uitblusbaar en wordt eerder een paranormaal binnenstebuitenbrandje…

  11. @ Marcel

   Ik houdt het tegenwoordig op een jack Daniels, houdt mij vurig warm van hier tot in Tennessee, Ook ’n glaasje?

  12. Paul, jij mag met de speciale paralympic afdeling meedoen, samen met de spirituele prostaatvergrotinglijders. Wel zelf een stukje plastic meenemen om de schoenpunten af te dekken, dat dan weer wel.

  13. Beste Paheto, ik wens je alle innerlijke rust en vrede toe. Je bent erg vermakelijk, maar of je er zelf van kunt genieten betwijfel ik.

  14. Paheto nog een vraag voor je; ben je ook zo op je werk en thuis? Of is inmiddels iedereen om je heen weggevlucht?

  15. Op een visie die de zijne is, of hij verkeerd is ?, deze visie is wel anders, en dat mag toch op WTK !
   Om dan in hierarchieke volorde de aan val in te zetten, beetje onder de maat vind ik, en ook zonde van de energie.

  16. Jammer Jenne dat je niet de vuiligheid ziet die hij hier neersmeert in zulke bewoordingen. Geen hoogstandje in converseren. Geen wonder dat de hele meute over hem heenvalt. Toon respect in je woorden, krijg respect weer terug. Speel op de bal, niet op de man!

  17. Coz zo te lezen hou jij dus van tap-dansen. Ben het natrappen wel gewend als HOLlander. Geen PLAStiek nodige maar wel een natuurlijk gericht kruisje op de goede plaats.

  18. Jenne voor je het over het hoofd ziet; stukje tekst op 30. De ret mag je zelf invullen…
   Liefs zal ik er dit keer niet bij plakken anders ben ik weer de Homo hier.

 23. Before its news, gewapende Amerikaanse burger millitia arriveren on de ranch van de Bundy famelie Nevada, is dit het begin van de Amerikaanse burger opstand?, hoop het !

  1. @P
   Je vervalt in herhalingen , teken van een vastgerotte mindset, tekort aan inspiratie . En tevens een hint richting het inlevingsvermogen en de fantasieen van diegene die zulks rondroepen. Wederom zet je jezelf te kakken beste P, zelfs volgens jouw ‘eigen’ wijsheden!

  2. Goedemorgen Marcel en Cozmic 🙂 Is dit nu wat ze bedoelen met fanatici?
   Ik heb prima geslapen maar de molens in het hoofd van Pahe-theo draaien schijnbaar nog op volle toeren. Waar zou hij toch bang voor zijn, het is wel benauwend ondertussen voor hem. Ach, misschien hebben we het wel mis en is er heel iets anders aan de hand. Het komt komt heus wel hoor, nog even wachten geen paniek
   http://youtu.be/vhgfF2YY_zY

  3. Aaawh my Gawd, Pahetro….
   Op wiens goddelijke gouden troon moeten we gaan zitten? en met wat zou ik me moeten bevredigen als ik hier genoeg wonderschone engelen heb die het op een meer energetische manier me voorzien van verlichting van nood bij ondeugd. (WC-PAPIER??!)
   Het is een eer Pabevreeto dat je hier aan ons hemelse ades in verlegenheid kan komen aan zulke low frequente uitspraakjes.
   Wat jij bent is wat jij bent en dat zijn bijf je zoals het altijd had moeten pahetischo karma geleuter van het eerste uur. Vermodelijk ben je niet verder dan de eerste lichtsfeer naar beneden gedonderd.
   Ach in mijn 3de og ben je idd nog maar een kiddo die graag roeptoeterd dat het een leive lust is, het gekrakeel en gespartel geeft idd nieuwe inzichten metaforische gezwam.

   @ bro Marcel

   Jaaaah het is idd weer de zoveelste herhaling van Pablo Polder Pieter gedaante die hier graag bakzeil wil komen halen, je weet dat sommige schreewertjes het niet kunnen laten om wat te roeptoeren in een dodenherdenking menigte op aandacht te krijgen voor hun gekrakeel…

  4. Dus even resumé alle wijsheden op een rijtje zetten om het overzicht te houden.
   -Paul is Satan
   -Marcel is een eikel
   -Odette is een tut
   -Guido is een clown
   -Iedereen is een sukkel
   -Wie niet aplaudiseert moet zichzelf in het toilet(?) gaan bevredigen of anders…
   – ……
   _______________________

   Paheto :”Want ik leef vanuit vertrouwen, weet dat ik in overvloed leef. Ik geloof het en ontvang dat.” “Ik ben zuiver en weerspiegel alles, omdat ik alles BEN !” En nog wat over liefde enzo.

   Tja er zit wat in, dat dan weer wel.

  5. Dus even resumé alle wijsheden op een rijtje zetten om het overzicht te houden.
   -Paul is Satan
   -Marcel is een eikel
   -Odette is een tut
   -Guido is een clown
   -Iedereen is een sukkel
   -Wie niet aplaudiseert moet zichzelf in het toilet(?) gaan bevredigen of anders…
   – ……
   _______________________

   Paheto :”Want ik leef vanuit vertrouwen, weet dat ik in overvloed leef. Ik geloof het en ontvang dat.” “Ik ben zuiver en weerspiegel alles, omdat ik alles BEN !” En nog wat over liefde enzo.

   Tja er zit wat in, dat dan weer wel.

  6. Ik dacht dat deze Paheto, een Neophyte was een debutant, maar nee hij is al langer op de WTK muren glazen aan het bekladden, zo als alle gekken en dwazen, dus in de fles en kurk er in.

  7. Jenne als de fles bekurked is mag jij een wens doen, zolang die Genie er maar weer niet uit komt….

  8. Wat denk van een oude coasters, stop ze daar in en dan naar zee, dan trek je de kurk er uit.

  1. Krijg via de facebook site van Kirsten Meghan ook een heleboel mee. Hoop dat iedereen z’n cool bewaard.( de feds trekken nu weer terug geloof ik)

  2. Triest, ze (FED/ BLM) hebben de koeien opgesloten om te laten sterven (die ze van de Bundy’s hebben gestolen). Machines besteld om ze te begraven. En er mag niet meer over dat land gevlogen worden.
   Ik hoop ook dat er geen gewonden vallen.
   Als er wel doden vallen, dan is dit het begin van heel veel meer, volgens Mike Adams.

  3. Beste SUN, wat hier gebeurd is het zelfde als in Rome, of het oosten van de Oekraïne, maar de Media is in de handen van de vijanden van het volk, het is die kleine 1% groep die aan de touwtjes trekt, en de grote massa in zijn domme egoïsme kijkt de andere kant op, en deze babbling brook of bullshit die media heet, wordt geloofd.
   Babling brook of bullshit, by Larry David.

  1. Hoe kom je erbij dat ik mdaar 24 uur mee bezig ga ? dacht je dat ik helemaal niets zinnigs te doen had ? Weer zo’n misrekening , en nu ga je ons dus verlaten ? nou zal je niet missen hoor,opgeruimt staat netjes!

  2. Zo te lezen zijn we de eerste 24 uur weer van hem af en misschien nog wel wat langer, wat illegaals mag je niet meer downloaden in NL.

 24. Ben die Engelse hypokrite koningsdrollen volkomen zat, de kinderen overal op de wereld worden mishandeld, misbruikt, gaan dood door gepruts, en die Konings baby wordt overal mee heen gesjauwd, wat een schande voor de mensheid, dat constante meten met twee maten.

 25. Australische filosoof en klimaat expert; we zijn te laat om de wereld te redden, onze generatie heeft de toekomst gestolen, dit is een kritiek moment voor de beschaving want we zien een existentiële bedreiging en we kiezen er,- verbijsterend -, voor om het niet te geloven!

 26. Hallo beste vrienden, vriendintjes, jullie zijn uitgenodigd vannacht 12 uur precies in Hotel California, where we are going to try killing the beast, with red champagne on ice, dancing in the court yard, with the Wind in our hare, but you can’t leave, we have to be their for the rest of our live, come as you are!

  1. Ik wil uit deze waanzinnige wereld breken, heb hele mooie herinneringen aan Californa vooral 1968, wat een andere wereld, de mensen zijn volkomen geprogrammeerd, maar met het verkeerde programma, ik merk dat hier ook dagelijks het is een soort overleven geworden, jammer ik hou van volle teugen!

  2. Lieve Jenne, ik begrijp het. Nooit zal ik meer die keuze maken om ‘hier’ terug te keren. Er zijn vast mooiere en fijnere bestemmingen om uit te kiezen dan deze harde leerschool.
   Maar tot die tijd blijf ik doorzetten. Veel liefs en morgen schijnt de zon vast weer heerlijk Jenne!!

  3. Nou jenne ik ben nog een type die gewoon twee uur tegen een bloesem boom aan gaat zitten. Kijk omhoog naar de hemel met mijn blote voeten op aarde.

  4. @Odette, daar heb ik ook wel zin in, ik kan me er een heel leuk feestje bij voorstellen. ♥

  5. Fijne nacht, hele lieve luitjes. Geniet van de uitstapjes en avonturen in Dromenland! 🙂 ♥ ♥ ♥

  6. Duik er ook helemaal in Sun het is maar een korte tijd de bloesem tijd 🙂

  7. Het begint langzaam vol lopen, maar kamers zat, en aan red champagne geen gebrek en de toren voor ODETTE staat klaar het speciale plekje voor SUN is gemarkeerd met een Klein zonnetje, en voor JaNee bloeit de Kersen boom in de court yard waar wordt gedanst, heerlijk om weer terug te zijn in mijn jeugd, lovely times, droom en slaap zacht beste vrienden.

  8. COZMIC, special for you can be heaven can be hell, zij is standing in the doorway, such a lovely girl, je hart begint te trillen als een gitaar snaar, be Lucky be happy !

  9. Ja PAUL, net op tijd, speelde net I wish you where here, come in and take a seat, one bottle as you like it for you allone, have a nice time, let the Wind play tru your hair, an look nice lady’s dancing for you my boy.

  10. And now dear friends starway to heaven, speel um op youtube en lees de tekst, zo passend voor wat wij zoeken, toen al, ga naar bed in een kamer met spiegels aan het plafon kan ik naar me zelf iggen staren en zien hoe eenzaam een mens eigelijk is en in en in triest zonder vrienden, het is een afval wedstrijd, dus step on the starway to heaven.

  11. COZMIC, kan je, je het voorstellen een onderaardse rivier met prachtige omgeving wandelende en liggende paren, die met kleine teugje het water van de L’ette rivier drinken, om vergetelheid te betrachten, nu roken we een joint en hebben we ook onze geestelijke rust,
   en mijmeren over een beter leven, en ik een langer leven, en ik denk Paul ook wel, kan soms beetje neerslachtig zijn, de mensheid wordt maar steeds misbruikt, door de gene die geen gevoel of sentiment hebben voor de kleine mensen en hun gevoelens, generatie na generatie komyt en gaat en er schijnt geen lering te worden getrokken, ken je Hegels dialect, Monika maakt mij er attent op, inderdaad een heel groot stuk van de legpuzzel verklaard, nou groet,
   morgen vroeg op naar de markt.

  12. AnnaII, beter laat dan nooit, kom er in ik dacht al waar blijf je, jij moet die champagne wel geroken hebben, heerlijk zo illusionair hotel vol vrienden en ieder één brengt zijn muziek mee, met het daar aan verbonden sentiment, je moet opletten bij te veel champie kan de zaak uit de hand lopen, maar ach kamers zat, en we zijn onder vrienden, dus we take a love’ly time, can be heaven can be hell, denk dat deze zong nooit/niet te overtreffen is, wilde al drie keer naar mijn kamer gaan, en dan kwam er weer een lovely person binnen.

  13. Wie wil nog kwetsbaar zijn?
   Heb de hoop opgegeven, maar nog niet echt.
   Maar zie hier niemand kwetsbaar zijn.
   Iedereen weet het zo goed, iedereen in zijn/haar eigen modus.
   Wie vraagt nog een keer om hulp, in de zin van, ik weet het ook niet, ik doe ook maar zoals mijn gevoel het ingeeft (wat natuurlijk steeds gebeurd…)
   Wie wil samen zijn met een ander in kwetsbaarheid?
   Misschien heeft Paheto hier een antwoord op…

  14. AnnaII, Jezus Anna heb je nu nog steeds niet door hoe kwetsbaar we allemaal zijn, ik kom met mijn jeugd sentiment Hotel California, waarom om dat ik daar in geloof en leef, ik weet niet wat jij wilt of zoekt, samen zijn in kwetsbaarheid, je geven aan iemand ja dat begrijp ik, want dat is heerlijk en dat maakt je tot een mens, maar we hebben het er ook over dat de meeste mensen geprogrammeerd zijn,
   mannen dit vrouwen dat, nou ik ken genoeg mannen die heel teder en gevoelig zijn, en vrouwen als kenau’s, maar zijn ze dat diep van binnen ook, is het niet heerlijk om aangeraakt te worden een vluchtige kus een aai, ja natuurlijk, maar toch niet voor ieder één,
   ik besta wel zo, maar ik ken er genoeg die bang zijn voor hun Eigen gevoelens, maar niet te zwaar moedig, can be heaven can be hell, lieve Anna!

  15. Lieve Jenne,
   Ik heb toch door hoe kwetsbaar we zijn?
   Ik kaart het toch aan?
   Dank voor je reactie!
   Het geeft aan hoe kwetsbaar jij bent, daarom hou ik ook van je!.
   Nogmaals liefs.

 27. ODETTE, moet mooi zijn, ken het niet, wel de Donau in Roemenië bij de ijzeren poort, de Russische rivieren moeten ook prachtig zijn enorm breed bijna stromende zeeën, bedankt voor de heerlijke hapjes.

  1. Ik heb je een mooi antwoord geschreven Anna, dat chatten nou ja doe maar, als ik morgen op de markt mijn vriendjes en vriendinnetjes tegen kom, die schalkse meiden willen altijd maar chatten in het lange gras liggend, ja onder de bloeiende kersen boom, maar ach heb nog wel vuur, maar nou ja doe maar, en mijn vrouw koopt steeds grotere en zwaardere koekepannen, en dat komt aan, ha ha Anna.

  2. Jenne,
   Daarom de chat.
   Frankrijk/Nederland is een te grote afstand.
   De chat als dorpsplein, bij gebrek aan beter.
   Liefs

 28. Anna II, nog even dit het is de timing in je kwetsbaarheid, jij als vrouw hebt een ingebouwde intuitie die zegt wanneer je je kwetsbaar op kunt stellen, ja en dan moet die ander klootzak dit wel willen en kunnen begrijpen, vaak moeten de twee mensen elkaar opvoeden, maar ik vind vrouwen altijd min of meer kwetsbaar, dat is hun grote charme en ik bid dat dit zo mag blijven, want al die streberige vrouwen lopen de kans doodongelukkig te eindigen, want het is het spel uit de tuin van Eden, ik man ik tarzan nou je tot de voordeur.

 29. Daar is ie dan: het allerlaatste activistisch getinte artikel dat ik ooit nog zal schrijven. De koek is op en de maat is vol. Het is bepaald geen mooie tijd geweest en laat dat nu geheel toevallig één van de voornaamste redenen zijn om qua activisme de pijp aan Maarten te geven. Na ruim twintig jaar fanatiek bezig te zijn geweest met het verbeteren van de menselijke toestand is het nu dan eindelijk over en sluiten. Bereid u zich dus vast voor op een schreeuwerig en bepaald niet humoristisch getint afscheidsschrijven.

  Activisme heeft absoluut geen zin meer, voor zover het dat ooit wel gehad heeft. We stevenen af op een situatie waarin de planeet waarop wij verblijven volkomen onleefbaar wordt. Door ons toedoen, welteverstaan. En dat is niet slechts hilarisch gekkiegeschreeuw, dat vinden de Verenigde Naties tegenwoordig ook. Het is onmogelijk om dit tij te keren aangezien we onszelf hebben laten vangen in een “samenleving” die slechts draait om één ding: geld. En we worden met grof geweld geregeerd door onmensen die zich dus ook alleen maar druk maken over dat ene lullige dingetje.

  Onze ziekelijke focus op geld heeft ons genekt. Hadden we als diersoort gekozen voor een ander pad waarin verheerlijking van geweld door een groepje geld-en machtsgeile psychopaten niet als volstrekt normaal beschouwd was geweest, dan hadden onze levens er waarschijnlijk totaal anders uitgezien. Helaas. Dat deden we niet. Op een voor mij onverklaarbare manier is buigen voor psychisch gestoorde plantageopzichters iets dat de massa als volkomen normaal beschouwt. Uiteraard heeft indoctrinatie vanaf de peuterleeftijd daar flink aan bijgedragen, maar zelfs dan zou je verwachten dat mensen intelligent genoeg zijn om iets verder te denken. Vergeet het maar. Kansloze conditionering is blijkbaar helemaal wenselijk.
  lees verder >>>> https://meedogenloos.nl/2014/04/12/epiloog/

  1. Coz, door het aan te kaarten, daagt er bij een ander misschien ook iets.
   Blijven aankaarten, dus doorgaan…

  2. En er dus niet mee ophouden.
   Je vervult een belangrijke rol, iig in mijn optiek.
   Maar je mag altijd een andere weg kiezen als die je meer vervulling geeft.
   Ook goed, maar ga je dan wel missen.

  3. Gelukkig Coz, dat is belangrijk namelijk, doen waar je je goed bij voelt, maar zeker je eigen ding doen.
   Veel goeds toegewenst daarin, en hoop je ergens ooit te ontmoeten.

  4. Wat een drama weer Anna, soms gaan we allemaal wel eens wat verder in het leven dan rond blijven hangen op een vlak van bezinning. Waarom omdat je op een geven moment geen vooruitgang meer boekt. Dan sat je stil en wil je weer vooruit met andere inzichten . Maar trieste is dat er weer niet goed gelezen wordt en dat betekend dat er al een goed geplaatst stukje tekst niet goed begrepen wordt. Coz is slim en de rest heeft weer het nakijken. Ik kijk zelf de hele tijd mee en geniet met volle teugen van het simpel mindend denken van de meeste hier, behalve Coz en Hyper, Doorsnee klasse van Marcel en heerlijkheden van Jerry en Odette, die net als Sun & Jenne iets in de goede richting kunnen duwen waar je graag blijft hangen. De rest kan me gestolen worden omdat de meesten in hun eigen wereldje geparkeerd willen blijven. Op zoek naar een ander labiel level met uitdagingen en een kunnen met nieuwe bezienswaardigheden. Pennen vast houden zullen we altijd blijven doen al is het elders en ginder.

  5. Paul, ook niet leuk je post naar Anna toe. De ene mens de hemel in prijzen en een ander een koude douche geven. Ergens zegt dit wel veel over jou. Laat het gewoon los, steeds die groepsvorming. Je bent geliefd, wees blij en (ver)oordeel niet 😀

  6. En maar klagen, misschien 2 auto,s, zeker 2x op vacante, men moet kijken naar je zelf en niet naar andere,
   In de zomer zitten de wegen vol met caravan,s op de luchthaven is het zo druk dat het lijkt of een ticket net zo veel kost als een broodje kaas.
   Ga eerst eens nadenken.

  7. Beste COZMIC, je moet in het midden van de nacht niet zulke nare beslissingen willen nemen, wacht op de Zon, Ignaton deed dat ook voor zijn belangrijke beslissingen.
   We kunnen en willen je niet missen, dat moet toch duidelijk zijn!
   Ook hypokrite leugenachtige halve gare mensen zo als wij hebben hun waarde, als je je niet kronkelt als een slang, kun je in deze wereld niet recht opblijven staan, dus vergeef ons onze zonde, en blijf in ons midden, laat je niet losweken van ons door zoetgevooiste sirènes
   die zeggen de waarheid te doen zegevieren!

  8. Jenne, dit was een stukje uit een betoog van Michiel, de oprichter van Anarchiel. Niet mijn woorden dus, er staat ook een LEES VERDER>>link bij.
   Maarten heeft zat pijpen, de mijne krijgt ie voorlopig nog niet.
   Nu weer lekker naar buiten in de zon, wifibusters bouwen.

  9. Coz,indrukwekkende epiloog van Maarten.
   Corruptie alom, Nederland is zo ziek…
   Las vanochtend het relaas van Ton inzake de zoveelste zitting inzake Baybasin.
   http://www.hethaagsecomplot.nl/20140413-i-am-talking-to-your-uniform.htm
   Daar het mooie gedicht van Annie MG Schmidt:

   Als eindelijk…

   De dingen die je erg graag wilt, die komen op den duur,
   ze komen vroeg of laat, maar meestal laat, dat is zo zuur.
   Wanneer je jong bent heb je doorgaans nooit een cent in kas
   en áls je eind’lijk geld hebt voor een hele dure jas,
   dan staat ie je niet meer.

   Wanneer je jong bent heb je vijfenveertighonderd plannen,
   je komt alleen nooit verder dan de potten en de pannen,
   je wordt je hele leven al bedisseld en bedild
   en als je eind’lijk tijd hebt om te doen wat je graag wilt,
   dan wil je het niet meer.

   Wanneer je jong bent doe je alles hopeloos verkeerd,
   je hebt nog geen ervaring en je hebt nog niks geleerd.
   De liefde? en de kinderen? wie doet het dadelijk goed?
   En als je eindelijk wijs bent en precies weet hoe het moet,
   dan hoeft het niet meer.

   Annie M.G. Schmidt, uit: ‘Tot hier toe’, 1988.

  10. Maarten pffff hoe kom ik daar nu weer bij, misschien de pijp aan Maarten geven 😉
   Bedoel Michiel…

  11. @ Monika

   Je bent misschien weer niet goed gemutst vandaag, Hotel California van Jenne die aan het verwenne is, zeker gemist. Ik schrijf wat ik weet en draai er geen rooie doekjes om. Wat je zelf over me aan haalt is een beeld van je zelf, niet van de mijne. Het gaat om goed lezen en nog eens lezen voordat je wat post. Denk daar maar eens goed over na voor dat je met ergenissen gaat lopen te gooien. Is zo zonde om dat te doen met al dat mooie weer buiten. Heb zin in een bordje met Penne van Jenne.

  12. Ja Paul, niet iedere slecht gemutste muts weet van de hoed en de rand, ze hebben vaak ook nog eens geen hoge pet op over iets en dan krijg je het gedonder in de glazen, want de gemiddelde leesbril is van plastic. Zit je weer tussen de krassen door te lezen en snap je geen bal van het spel, mam man tis me wat, dat dan weer wel, zei ze snel.

  13. En Paul hoeft niet meer op te zouten die neem ik voor een korreltje zout 🙂

  14. Zo ben ik sta recht voor je, beeld wat jij wil schetsen van mes in rug laatst niet oke sta recht voor je Paul.

  15. Janee je naam zegt het al zelf, draaikont nr 1. jammeren en jouwen zonder inhoud. Veel plezier met je spatels en schildersmessen, je kan me dorst niet meer lessen. Ik ben helaas zoutloos beperkt bezig, dus weer mis geschoten voor Pasen. Je schildert en hugt veel beter dan je gericht schrijven en hazen vangen kan. Vooral als ze uit een hoge Cozzy hoed meten komen.
   😉

  16. @ Cozmic

   Gooi de rest maar in mijn pet, komt goed soms ook van mij een snauw als het moet. Ah life sucks big time of niet soms.

 30. Boek; De rijkdom van de Law of Attraction quote; blz 219 Het klinkt misschien vreemd, maar de snelste weg naar een verbeterde
  werkomgeving is te zoeken naar dingen in je huidige omgeving die je
  een goed gevoel geven. De meeste mensen doen precies het
  tegenovergestelde: ze wijzen naar de tekortkomingen in waar ze nu
  zijn, in een poging een verbeterde omgeving te rechtvaardigen.

  1. Janee, is de blonde juffrouw, Linda? 😉
   Neem sinds kleine 2 weken, maca, bevalt tot nu toe…

  2. Monika nee die donkere grapje 🙂 Goed spul maca ken je ook spirulina?

  3. Van naam wel. Ik ben ook tegelijk met chlorella begonnen…kijken wat het allemaal doet. Ik lijk nu al 10 jaar jonger 😀

  4. Straks moet je je nog legitimeren wil je een flesje wijn kopen monika.

  5. MONIKA, waar was je ik zag van morgen dat je kamer in Hotel california niet beslapen was, geef even je réactie op ons Utopische feestje, had gehoopt op een mooie Italiaanse Aria met een Duits accent, zo iets als reich mir de hand das leben!
   Wees voorzichtig met al die natuur preparaten ze zijn niet allemaal zeo ongevaarlijk, de planten wereld zit vol verborgen venijn.

  6. pruttellll…… pffffffffffffffttttttt ….. wordt net wakker van al het gestommel…. Weer geen ontbijt op bed Jenne, wat is dat???!

  7. Ja PAUL je hebt zeker niet dat belletje gezien onder je hoofdkussen, ontbijt tuurlijk chocolatines crousans hete koffie lekkere marmalade gebracht door een liefe dame, maar handjes thuis hè !

 31. Net terug from the market, t’is een stuk friser in eens, we zaten als een zooitje kouwe kraaien op het terras bij ons cafétje, geen wit wijntje maar café met eau de vie, want dat hebben we nodig vie heel veel vie, had het over Hotel California, nou zeg ze doen allemaal mee, ja we willen allemaal zo graag langdurig gelukkig zijn, maar kunnen ons hebzuchtige stukje hypokrisie toch niet zo gemakkelijk afleggen, de plannen voor een gezellige bijeenkomst onder het drinken van veel goede wijn en wat eten zijn weer gelegd,
  dan gaan we het weer over het verbeteren van de wereld hebben, voor lopig wacht de Zondags lunch, witte droge wijn met veel asperges en roombotersaus en vers stokbrood, prettige Zondag allemaal.

 32. Zeg zijn we niet een beetje te Theatraal aan het réageren geslagen, betrap me op eens op een beetje te veel gevoel naar de WTK lezer toe, het gaat allemaal een beetje op een verhouding lijken je wilt wel réageren maar met een beetje te veel tederheid en respect naar de ander toe, vooral geen pijn doen, hé hé beste vrienden we vormen een kring en dansen te samen de Sardaigne, de dans van de vrije mens.

  1. “This concept does not compute with many federal agents because they were not taught the real roots of power in a free society. They are taught that a law written on a piece of paper is an absolute, irrefutable power which can never be questioned by lowly “civilians.” In reality, a law is nothing more than mutual consent of the governed. That consent, it turns out, can be invoked at any time if those who apply the law do so in a way that is egregious or unreasonable. All government power comes from the People, after all, and can therefore be revoked by the People if government becomes abusive or overreaching in its exercising of that power.”

 33. De Doden herdenking komt er weer aan, rij naar rij mannen in blauwe blazers volgehangen met onverdiende medailles, baretten op hun hoofd, goed verzorgd met de glimlach van een held op hun gezicht.
  De echte helden zijn vaak al lang gleden overleden, deze mensen hebben nooit gekregen wat ze verdienden, want ze lieten zich niet mannipuleren door de kwade elite.
  De Joden hebben onze herinneringen en gebeurtenissen, heldendaden weggepoetst en herplaats met hun Oostenrijkse Anne Frank, mijn generatie mensen achter latend met veel trauma’s die nooit worden genoemd benoemd of uitgesproken, wat er voor ons blijft is een zwart gat, vol met slechte en soms onverklaarbaar mooie herinneringen.
  Zal zeker stil staan bij wat er werkelijk gebeurd is in mijn vaderlandje, na het weg lopen van ons Koningshuis, de ratten verlieten het zinkende schip, denken aan die arme donders die nog net na de bevrijding werden dood geschoten in Velzen door de binnenlandse veiligheids diens, dit soort loop er nu nog rond te stappen in Nederland, handlangers met bloed aan hun handen, en dan Hannie Schaft met haar bos rode haar, in de duinen vermoord door Nederlandse handlangers, ik kan U raden hoed U voor dit soort tuig ze zijn van alle tijden, groet Jenne

 34. je kunt wel zeggen !! kom op mensen wij?? moeten hier iets aan doen ! maar ik verzeker je dat er niemand op staat de mensen laten zich liever onder sneeuwen dan dat ze ook iets ondernemen ze zijn te ?? bang of zijn athetich om ook maar iets te doen .dus blijft het gewoon doorgaan met waar ze het in de kamer mee doen ONDERDRUKKEN!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.