Advertentie

Het Lab van onze Ab..


Maandag 7 december was op VPRO-tv, het programma ‘Tegenlicht’ te zien. Dit keer was Ab Osterhaus onderwerp van onderzoek. Het programma kreeg de titel:

‘Het lab van Ab..’

In Tegenlicht een portret van het Virologie laboratorium van Ab Osterhaus, dat met meer dan honderd bevlogen wetenschappers de meest uiteenlopende virussen bestudeert. Tegenlicht was erbij toen de vogelgriep in 2006 oprukte naar Europa en iedereen in het lab in staat van paraatheid was. Net als rond Koninginnedag dit jaar toen het eerste geval van Mexicaanse griep in Nederland werd vastgesteld en het team van Ab dag en nacht bezig was het virus te diagnosticeren.

Ab Osterhaus tegen het licht gehouden. Een citaat uit 2005: "Er is nu besloten voor dertig procent van de Nederlandse bevolking voorraden aan te leggen; dat is ook genoeg, want niet iedereen wordt ziek of tegelijk ziek." Waarom adviseert hij Klink dan om 34 miljoen vaccins te kopen..
Ab Osterhaus tegen het licht gehouden. Een citaat uit 2005: "Er is nu besloten voor dertig procent van de Nederlandse bevolking voorraden aan te leggen; dat is ook genoeg, want niet iedereen wordt ziek of tegelijk ziek." Waarom adviseert hij Klink dan om 34 miljoen vaccins te kopen..

Sinds we sneller vliegen dan vogels, kunnen ziektes zich als een olievlek over de aarde verspreiden. Virussen zijn het ideale medium daarbij. Ze vermenigvuldigen zich razendsnel en passen zich voortdurend aan de omstandigheden aan.

Was virologie een vak waarvan de wetenschap dertig jaar geleden dacht dat het wel zo’n beetje klaar was, op dit moment is wel duidelijk hoe weinig we weten van deze minuscule ziekteverwekker. Nu het scenario van de Mexicaanse griep zich permanent lijkt te wijzigen, wordt de druk op het lab van Ab steeds groter om te komen met nieuwe resultaten en steekhoudende prognoses.

Ook de kritiek wordt luider: paniekvoetbal uit eigenbelang? Verstrengeling tussen wetenschap en bedrijfsleven? Tegenlicht kijkt tijdens alle ups en downs van de afgelopen drie jaar mee met de hoofdrolspeler in dit Hollands drama: Ab Osterhaus. Wie neemt welke beslissing en met welke autoriteit, een film over het snijvlak van wetenschap en politiek.

Kijk hier de uitzending op ‘Uitzending Gemist’ HIER

Uitzending 7 december 2009

Regie Eugene Paashuis

Research Henneke Hagen

Productie Marga Smit/Ymke Kreiken

Eindredactie: Jos de Putter/Henneke Hagen

42 gedachten over “Het Lab van onze Ab..

 1. Natuurlijk is de vpro niet kritisch dat is geen enkele zender, het is plakken en knippen geblazen als het om de waarheid gaat.
  Maar het zou zo maar kunnen dat ze betaald worden door APPiE en de famacheutische maffia.
  Laat je niet voor de gek houden, gewoon de tv niet meer aanzetten en vooral niet voor het nieuws, je wordt op ALLE zenders genaaid.

 2. @isabelle .Dat zou dhr klink en dhr osterhaus onderuit halen .En gelijk alle nog aanwezige vertrouwen in de politie en de fharmatie in een klap tot 0 reduceren .Saar zitten ze natuurlijk niet op te wachten .liefdevolle groet marcel

 3. Zojuist vernomen dat een kennis van ons behoorlijk beroerd is geworden na en vanaf de eerste vaccinatieronde. Zij valt binnen de aangewezen risicogroep. Ik weet niet precies wat ze mankeert maar ze is er behoorlijk ziek van.

 4. programma gezien…
  Walgelijk, de jubelende Ab nadat hij het nieuws krijgt dat er iemand in Nederland aan de vermoedelijke gevolgen van de M-griep is overleden.

 5. Ik heb de uitzending gezien en goed opgelet om te kijken in wat voor groepje die gozer zich eigenlijk bevindt. Wat mij bij de eerste keer al opviel aan onze vriend Ab zijn zijn rode shirt en zwarte gilet. Deze kleuren staan in de magie voor het kwaad van de ergste soort. Daarom ging ik goed opletten wat er zoal bewust en onbewust gezegd werd. En ja hoor, ik heb iets gevonden wat bewijst dat hij deze dresscode niet per toeval heeft. De scene: Appie loopt met een collega over de gang en een passant groet onze vriend. Hij reageerd als iemand die, voor mijn gevoel althans, gelijkwaardig of ondergeschikt is aan Ab. En nu komt het: hij stottergroet hem met het woord “M,M,MAGIC”. De man die naast hem loopt kijkt hem aan met een blik van “da’s nie handig Ab” Ab ziet het, kijkt nog in een keer in de camera van de mensen van de VPRO en denkt, Shit! Slip of the tongue.

  Wat me verder opviel aan de docu is dat in het begin de journalisten veel vrijheid hebben en dat het tweede deel meer geregisseerd lijkt. Ook viel me op dat in het eerste deel tests worden uitgevoerd zonder mondkapje en in het tweede deel wel, sterker nog geheel ingepakt.

  Kijk het zelf ook eens en zie wat je opvalt. Ik vond het een erg amateuristisch media vertoon van the Dutch Doctor Death.

 6. Zwart en rood zijn de kleuren van de Il-luminaty. Zij vertonen zich altijd in hetzelfde kleur. Hebben jullie de kleuren gezien van de kleding van Obama en zijn gezin, toen zij eindelijk “gewonnen” hadden. Allemaal in zwart/rood.

 7. @ ea
  en de Nazi’s (kijk naar de vlaggen met hakenkruisen), in oorsprong ook beoefenaars van de zwarte magie. Zoals De Vrill bijvoorbeeld en de Thule gesellschaft en i.d.d. de Illuminati.

  Zwart en rood wordt ook gebruikt door Stephen Spielberg in de Chindlers list. De hele film is zwart wit behalve het meisje met het rode jasje.

 8. @ Rene,

  Ik heb de docu in tegenlicht bekeken en inderdaad hoor ik
  Ab “Magic” zeggen tegen een medewerker. Wat betekent dit?
  Is dat een speciale groet of zo?
  Kun jij me dat uitleggen?

 9. @Riet
  Ik zal mijn best doen om je vraag te beantwoorden hoewel het een lastige opgaaf is. Dit is wat ik te weten ben gekomen via Jordan Maxwell, hij is de persoon waarop Robert Langdon, de hoofd persoon van de Da Vinci Code, is gebaseerd.

  Hij zegt dat de machtige mensen, zoals die van de schaduw regering, bijvoorbeeld de families Rothchild en Rockefeller, een bepaald geloof aanhangen. Dit geloof is die van de Druïden. Deze priesters van de oude Keltische beschavingen deden daadwerkelijk aan Magie.

  Een mooi voorbeeld hiervan is Hollywood. De films, zoals die van Stephen Spielberg, “betoveren” de massa’s. Hollywood betekend hulst en de Druïden maakten de machtigste toverstaf van dit hout. Hier zie je de invloed van de Magie en de link met de Druiden.

  Verder zijn de vrijmetselaars in werkelijkheid erg bezig met de Kaballa. Zo is Aleister Crowley, bijnaam ‘The Wickedest Man In the World’hier erg mee bezig geweest en van het pad af is geraakt, omdat hij niet wist wat hij deed.

  Terug naar Ab. Hij is echt een van hen, maar zal daar niet openlijk voor uit komen. Hij wil graag priester zijn (en misschien is hij dat ook al). Kijk eens naar de impact van de media optredens op de gemiddelde, nietsvermoedend mens…Magie. TV, Film, Geld, het is allemaal magie.

  Geld is een leuk voorbeeld. De obsessie met geld heeft mensen in zijn macht als tovenarij. Door de macht van geld en de macht van de media wordt je dom gehouden en is de geheime kennis (Magie), slechts weggelegd aan de geïnitieerden. Daarom is het van belang de (des)informatie van de Main Stream Media met een korrel zout te nemen en je innerlijk weten voorang te geven. Doe wat goed voelt en ga niet in op negativiteit, ook niet die van jezelf.

  Als laatste opmerking wil ik duidelijk maken dat er ook goede magie is en dat experimenteren met magie niet aan te raden is. Door onervarenheid kun je erg in de problemen komen/verdwalen zoals Aleister Crowley. Je kunt bedrogen worden door naar het lijkt goede entiteiten, maar deze kunnen je bedriegen. Dit is de manier waarop ik ermee omga. Ik vindt het goed om geïnformeerd te zijn, maar laat het graag aan anderen over die weten wat ze doen.

  Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen, als je iets niet begrijp dan hoor ik dat graag. Je kunt voor meer informatie ook bovenstaande personen en onderwerpen Googlen en kijken waar de synchroniciteit je brengt. (mocht je dat woord toevallig niet kennen dan is dat een leuke om te Googlen). Succes!

 10. @ /Rene
  Dank je voor je uitleg. Ik begrijp het en weet waar je het over hebt. Maar dan nog weet ik niet waarom hij magic zegt.
  Is dat een bestaande groet of zo in die kringen?
  Ik weet van synchroniteit.

  Het viel mij op in dit verband dat Martijn Nieuwenhuis in de wereld draait door hem ook vergeleek met een tovernaar of tovenaarsleerling. Zou Martijn hiervan op de hoogte zijn of
  is dit (toevallig)ingegeven. Is jou dat ook opgevallen?

 11. @riet martijn had het over “vorige week zat hier een tovenaarsleerling van jou”idd En ik ben het eens metrenedat het lijkt of ab een priester wil zijn of al is kijk naar de verschillende beelden van hem (hij is altijd in zwart rood)Hij heeft een bepaalde uitstraling van macht of verhevenheid over het voetvolk .Ook zoals hij opdrachten geeft .Ook valt het me op dat hij veel gezien wordt met alcohol en hij refereerd er vaak aan .Weddeschappen worden afgesloten op sterke drank bij de wereld draaid door zit hij aan het bier .Kortom ik vind het een nare man liefdevolle groet marcel

 12. Wat u ziet bij de vertoning van de zwart/rood is de werking van de orde van Illuminaty. Order van de Illuminaty is een van de geheime genootschappen die opereren binnen de politieke en financieele sector. Orde van de Illuminaty heeft hun oorsprong in de oude tijd en is gebaseerd op de(onder andere) oer oude kennis van de Maya en Egypte. Orde heeft maar een doel en dat is de wereld regering. Je kan hun herkennen aan de kleuren die zij dragen, zwart/rood.

  Als we kijken in de geschiedenis van de orde dan zien we inderdaad de swastika van hitler. Het symbool swastika is eigenlijk de Dreamspel van de Maya calender, maar dan in de omgedraaide vorm. De krachten van de evolutie, de Dreamspel en de krachten van de devolutie. Devol-utie, spiraal naar beneden, zwarte magie.

  Daarnaast is de oude kennis van Egypte in gebruik genomen door de orde van de Il-luminaty, in de vorm van reeks aan inwijdingen in een heel hierachisch systeem.

  Je kan het magie noemen, maar in de werkelijkheid is dat pure wetenschap, waarbij men een heel hierarchisch systeem om heen heeft gebouwd. Er zijn mensen die belang hebben bij het instaand houden van dit systeem van de inwijdingen.

  Binnen de orde kan men verscheidene inwijdingen ondergaan die allen leiden niet alleen naar meer macht of status, maar ook puur meer licht of hogere freaguatie die het menselijk lichaam kan vast houden en dus verlichte staat van bewustzijn kan ervaren.

  Hoewel het bizaar in de oren kan klinken, maar uiteindelijk het politiek toneel wordt beheerst door de zogeheten politici, die in werkelijkheid allen onderdeel zijn van de orde van de Il-luminaty. Il-luminaty, zijn gewoon gek, sadistisch en hun hele staat van bewustzijn is werkelijk ziek. Il, what’s in the name? Il engels woord voor ziek, IL time to heal. In de huidige verhoging van de energie, komt de orde steeds meer in de problemen mede omdat de verlichting die zij beloven door de aansluiten bij de Orde wordt niet langer bepaald door hun hierarchische structuur, maar komt als vanzelf door de verandering in de freaguantie op de planeet aarde. Dat leidt tot de buitensporige frustraties van de belanghebbenden binnen de orde, omdat zij, momenteel geen oplossingen hebben voor de veranderde staat van bewustzijn en het systeem dat alleen maar hun belangen van hebzucht naar macht dient, is langzaam, maar zeker aan het desintegreren.

  Als we het hebben over religieus geweld, dan kunnen we openlijk de orde zien als religieus fanatisme.

  Terwijl de misvormde pyramide is aan het schudden en is uit een aan het uitvallen, wordt de werkelijke kennis steeds bevochten met middelen die niet langer tolereerbaar zijn. Onderandere de vacinaties, microchips, electronische wapens, mind control wapen technolgien, leugens, oorlog en geweld.

  Het is belangrijk dat wij, die willen weten, wij die wakker zijn, ook weten met wie we te maken hebben als we het hebben over politici in de staat der nederlanden.
  Het zijn geen politici die democratisch stelsel zijn aan het verdedigen, maar zij leden van de Orde van de Il.

  De daden van de orde komen steeds meer aan het licht en het is belangrijk dat men beseft met wie we te maken hebben.

 13. Er is nog iets wat wel belagrijk is, hoe ik het wen of keer, maar de daden van de orde, zelfs als dat bekend is, dat het de werking is van de orde van de illuminaty, dan is dan nog steeds criminaliteit. Het is geen religie, het is werkelijk een heel georganiseerd misdaad jegens de menselijkheid en zo moet het ook gezien worden, als een stel boeven, crimenele organisatie, orde van de illuminaty.

 14. @ ea
  hier nog wat leesvoer,
  en gebruik spellingscontrole als je weer van de lange lappen schrijft.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Illuminati_(orde)

  en waar haal je de feiten vandaan en kun je ze bewijzen ?

  @ rene
  http://www.deresearcher.nl/achtergronden/jordan-maxwell

  prima figuur om wat dan ook mee te bewijzen heeeeel betrouwbaar.

  zo en nu ga ik weer geld opstrijken van de big farma en van de illuminatie voor mijn verhelderende reactie !!

 15. @Gait Jammer genoeg kan ik het ook nog bewijzen. Hetgeen zal betekenen dat de hele boeven benden in het vredes paleis in den haag zich zal moeten veraantwoorden. Een voordeel is dat ze al in den haag zijn, schelt aan vip reiskosten. Vipvervoer in zo een discowagen, je kent het wel met die zwaai lichten.

 16. @ ea

  Geeft niets hoor de spelfouten, het gaat erom of je de
  de boodschap begrijpt.En die begrijp ik.
  Ik vraag me alleen nog steeds af waaarom Ab iemand begroet met het woord “magic”. Dat vind ik zo wie zo al vreemd.
  Ik ben het helemaal met je eens dat we moeten weten met wie we te maken hebben willen er veranderingen optreden.
  Maar ik heb ook het gevoel dat er door de veranderingen die nu gaande zijn steeds meer aan het licht gaat komen.
  Zoals nu ook weer, 20 duizend geiten die afgeslacht gaan worden zonder te onderscheiden of ze wel of niet besmet zijn. Ik vind het crimineel en ben het met de partij van de dieren eens dat het dood door schuld is.
  Wanneer dit eerder aangepakt was had er veel voorkomen kunnen worden voor zowel mens als dier. Maar om economische redenen is dat niet gebeurt. Het is toch wel duidelijk dat we door de wijze van houden van dieren, ik noem het mishandeling een gevaar voor onszelf zijn. En onderhand zoveel drukte over een griep die milder is als de normale seizoensgriep. Je moet toch wel stekeblind zijn als je niet ziet wat hier allemaal gaande is. Zoals v Gaal zegt: “Ben jij nou zo dom of ben ik nou zo intelligent”.

 17. @Gait

  Voor je commentaar geeft op iemands zijn spelfouten, zou je misschien eerst even bij jezelf moeten beginnen, of is je capslocktoets stuk?

  Met heeeeel betrouwbaar bedoel je waarschijnlijk heel betrouwbaar?

  Zeuren over iemands zijn spelfouten is zó jaar 0!

  Gewoon niet meer doen gait, het komt zo knullig over…..

 18. Ik ben eventjes weggeweest omdat het hier nog louter ging over griepvaccinaties. We kunnen nu inmiddels met een gerust hart aannemen dat al deze complotfantasten het bij het verkeerde eind hadden. Er werd massaal gevaccineert en er is geen enkel serieus incident voorgevallen. Sommige ‘believers’ koesterde nog een beetje hoop toen een kind stierf vlak na een gegeven vaccinatie, maar het eerste onderzoek wees al snel uit dat er andere complicaties aan ten grondslag lagen.

  Ik ben overigens wel een voorstander voor een wetswijziging die het mogelijk moet maken burgers strafrechtelijk aan te pakken die bewust ongefundeerde leugens verkondigen om andere burgers van een preventieve behandeling te onthouden. Nu bleek de nederlander gelukkig veelal zijn gezonde verstand te gebruiken en lieten risicogroepen zich massaal vaccineren. Ook de mexicaanse griep eiste tot nu toe ‘maar’ 50 levens, toch relatief weinig voor een griepseizoen. (wel rekening houdend dat het veelal kinderen betrof) Maar het had ook anders kunnen zijn. Omdat ik zelf deze vaccinaties heb toegedient kreeg ik veel van dit soort broodjes- aapverhalen op mijn bord van verontruste mensen. Een leek kan immers geen onderscheidt maken tussen ongefundeerde lekenonzin of wetenschappelijk onderbouwde feiten. Vandaar mijn ergenis hierover. Het was een hectische en drukke periode, dat kan ik je vertellen. (maar de klus is voor een deel geklaart en de tweede ronde heeft zich aangedient) Tevens vind ik dat de overheid en deskundigen véél te laat ingrepen tegen deze onzinverhalen. Bij een volgende keer moet men veel harder ingrijpen en dit soort fantasten en leugenaars gedurende zo’n crisis oppakken en opsluiten. De grens op internet is mijnsinziens bereikt en er moet een soort van overheidsmoderator komen die gaat filteren en opsporen. Ik weet dat het drastisch klinkt maar we zullen onvermijdelijk die kant op moeten gaan. Laten we hieruit lessen leren.

  (het voelt goed om hier weer terug te zijn…knipoogicoon)

  1. IK WEET NIET WIE JE BENT, MAAR IK ZOU EENS GAAN SURFEN, MISSCHIEN WORDT JE DAN WAKKER, WANT JIJ OF U, HEBT HET BIJ HET VERKEERDE EIND,.

   DIT WAT ER GAANDE IS, EN WAS, IS EEN REGELRECHTE INGREEP OP ONZE EIGEN VRIJHEID EN WIL, IK DENK DAT JIJ IN DE MIDDEL EEUWEN LEEFT, VRAAG AAN BALKENENDE WAAROM HIJ VAN ONS GELD, LID IS VAN DE MEEST EN GROOTSTE CRIMINELE ORGANISATIE OOIT, MISSCHIEN WORDT JE DAN WAKKER.
   WIL JIJ IN DE TOEKOMST JE BOODSCHAPPEN OF WERKEN., OF OF MET EEN CHIP IN JE LICHAAM, ANDERS KAN JE BETER THUISBLIJVEN, EN VERGETEN DAT JE NOG LEEFT, WANT DAN IS ER NIETS MEER MOGELIJK, EN EINDE VAN DE RIT ZELFMOORD OF VERMOORD DOOR DE VRIENDEN VAN BALKENENDE, KIES MAAR.

 19. @franciscus001 jij bent dus voor een totalitaire staat met censuur en strafrechtelijk vervolgen van mensen met een andere mening of een tegengeluid .Lekkere jongen ben jij .Dat je nog niet de doodstraf eist voor anders denkenden !En als we dan toch bezig zijn zullen we het internet maar gewoon helemaal afschaffen .Al die alternatieve sites ,daar kunnen leken maar van in de war raken .Blijf vooral stevig verankerd in je negatieve 3D denken dan kom je er wel wordt het vast een hele fijne wereld .liefdevolle groet marcel

 20. Er klinkt toch weinig liefdevols uit jouw reactie. (lol) Ik vind werkelijk dat een bepaalde grens is bereikt. Dat mensen hun eigen fantasie over ufo’s of over niet bestaande maanwandelingen botvieren op het net (en daarmee lotgenoten ontmoeten) zie ik als geen enkel probleem. Die verhalen lees ik graag. Maar om mensen met significante leugens een preventieve behandeling te onthouden vind ik echt een grens te ver gaan. Zo vind ik bv. ook dat het internet niet mag worden misbruikt als oproep om ergens rellen te gaan veroorzaken. Of dat het internet mag worden misbruikt voor het verspreiden van kinderporno. Daar zit de overheid (politie) overigens ook op. Internetfraude en criminaliteit is idem een voorbeeld. Nee, er bestaan terdege grenzen. Goed, misschien is het direct oppakken en opsluiten een iets te grove maatregel, maar iemand mag best ter verantwoording worden geroepen op wat hij/zij opschrijft. De meeste forums kennen het systeem van een moderator waarbij gewoon op inhoud wordt gefiltert. Dus zo vreemd is mijn voorstel niet.

  Het liefste had ik gewoon op de televisie een discussie willen zien tussen de groep Osterhaus en de antivaccin-lobby. Laat ze publiekelijk eens elkaars standpunten verdedigen. Zoals ik al eerder opschreef heeft men veel te laat ingegrepen om dit soort verhalen door deze anti-vaccinlobby te ontkrachten. Het was naïef te denken dat het vanzelf wel zou overwaaien. Vergeet niet dat ik beroepsmatig veel meer met deze discussie in contact sta dan een gemiddelde deelnemer hier op dit forum die vanuit een momentgevoel iets opschrijft. In vorige discussies hierover liepen de gemoederen hierover zelfs zo hoog op dat ik besloot eventjes weg te blijven.

 21. B T W je hoeft daar helemaal niet zo anders voor te denken hoor alleen het verkeerde op het verkeerde moment zeggen of iemands plaatsje in de herarchie bemoeilijken en hup weg ben je .B.V zeggen dat de zon al een tijdje vreemd doet en dat dat wel eens een nieuwe ijstijd kan betekenen .En dat tijdens de klimaattop hoei foute boel hoor ( voor mij heb je daar trouwens wel een punt) .Kijk maar eens op prison planet als je moeilijke vragen steld als pers wordt je boij de klimaat top verwijderd..Dat is de manier die jij hier zegt voor te staan .Niet zo prettig toch liefdevolle groet marcel

 22. Andere topic toch. Vooruit ik probeer het nog één keer. Wat ik duidelijk probeer te maken is dat informatieverstrekking via het internet idem grenzen kent. Oproepen tot rellen, kinderporno, internetfraude, het zijn allemaal strafbare feiten. Indien men informatie versterkt om de burger aan te sporen om geen preventieve behandeling te nemen, vind ik dit verkeerd. Let wel, ik sta altijd open voor discussie. Het liefste had ik ook beide tegenstanders gezamelijk op de buis die discussie zien voeren. Ik blijf echter een heel naar gevoel houden over het verloop van dit vaccinatieprogramma. Grotendeels verliep dit via het internet. Het verloop was niet goed en beroepsmatig loop ik kom ik nog steeds veel vragen tegen wanneer ik iemand dat vaccin toedien. Dit zal niet de laatste keer zijn. Wat doen we indien zoiets zich opnieuw aandient maar wel een ernstig verloop kent? Daar mag best over gediscusseert worden.

 23. Sorrie marcel, maar mijn berichten worden op deze topic niet meer toegelaten. (slechts korte zinnen) Zodoende kan ik geen antwoord geven op jouw eerdere reactie. Wat een hypocrisie!

 24. @franciscus ik begrijp je maar censuur en of oppakken gaat wel heel erg ver .En is het niet eigenlijk de schuld van de media die maar een kant van de zaak wilde belichten ? Dan drijf je mensen ook naar een alternatief .Ik had ook veel liever een discussie open en bloot op de media gezien .Maar als dat niet gebeurd polariseer je de boel wel erg (niet jij persoonlijk)Mensen gaan stelling nemen op misschien wel een sterkere wijze als dat het zou gebeuren indien er een open discussie was .Misschien was dat ook wel de bedoeling verdeel en heer.liefdevolle groet marcel

 25. Beste Franciscus,

  Jij constateert dat er na de massale vaccinaties geen enkel serieus incident is voorgevallen.

  Ik heb de afgelopen weken/maanden getracht om zoveel mogelijk informatie tot me te nemen met betrekking tot de hele wereldwijde grieptoestand. Voor zover ik mij kan herinneren, ben ik op de vele anti-vaccinaties of ‘complot-sites’ niet één bewering tegengekomen die stelt dat je direct na, of binnen enkele dagen na de vaccinatie dood neervalt, neurologische aandoeningen krijgt of doodziek zou worden. Jouw constatering ‘dat er geen incidenten zijn voorgevallen’ is dus gewoon correct, maar hoeft allerminst te betekenen dat het vaccin veilig is.

  De verhalen over het inspuiten van nano RFID chips zijn natuurlijk ook kolder. Zonder enige vorm van registratie of ‘persoonsgebonden’ vaccins slaat deze bewering helemaal nergens op. Dat zullen de ergste doomdenkers ook moeten toegeven.

  Waar de meeste zorgen naar uitgaan, zijn de middellange- en lange-termijn effecten van de vaccins. Ook al is de inhoud (lees: bijsluiter) netjes vrijgegeven en op het internet te vinden en ook al zijn er talloze ‘wetenschappers’ die beweren dat zowel de antigenen als adjuvanten veilig zijn…er is NIEMAND die dat 100% kan bewijzen en dus garanderen. Daarentegen zijn er voldoende aanwijzingen dat bepaalde stoffen weldegelijk tot ongewenste reacties in het lichaam kunnen leiden. En tja, probeer ook maar eens onder wetenschappelijk verantwoorde condities te bewijzen dat een vaccinatie (of medicijn) de oorzaak is dat een lichaam na twintig jaar Alzheimer of reuma ontwikkeld. Dat kan met de huidige stand van onze technologie nu eenmaal niet.

  Iedereen weet dat additieven en pesticiden in of op ons eten schadelijk (kunnen) zijn. Een menselijk lichaam dat is onstaan uit de natuur en zichzelf tien-duizenden jaren lang heeft ge-evolueerd terwijl wij vlees en vruchten aten, kan zich onmogelijk binnen 50 jaar aanpassen aan alle mogelijke chemische substanties waar wij onszelf vandaag de dag mee voeden. Dit geldt ook, zoniet nog meer, voor alle medicamenten waar wij onze kwetsbare organen aan blootstellen. Als wij ziek zijn of een kwaal hebben, willen we daar zo snel mogelijk vanaf en slikken we graag die medicijnen of ontvangen we graag die prik die ons direct beter maakt. Het maakt ons op zo’n moment blijkbaar niet uit wat de gevolgen op lange termijn kunnen zijn. Als we lekker (ongezond) eten of drinken dan denken we ook niet aan de gevolgen. Als we een sigaret opsteken denken we evenmin aan de mogelijke gevolgen over 40 jaar.

  En blijkbaar, als we maar bang genoeg zijn voor een griepvirus, dan laten we onszelf (jij althans en vele mensen met jouw) vrijwillig prikken en verbannen we elke enge gedachte over mogelijke bijwerkingen uit onze gedachten, precies zoals we dat bij een sigaret zouden doen. En om ons eigen geloof kracht bij te zetten, verzetten we ons tegen iedereen die anders denkt en willen we ze het liefst monddood maken zodat zij geen dingen kunnen zeggen die ons diep van binnen angstig maken.

  STEL nu eens dat erg WEL serieuze incidenten hadden plaatsgevonden kort na de vaccinaties. Gezien het ontbreken van voldoende grootschalige tests van het vaccin, had die mogelijkheid heel goed kunnen bestaan. Had je dan ook van mening geweest dat alle doemdenkers van het internet verbannen hadden moeten worden?

  En stel dat jouw idee zou post vatten in politieke kringen en alle sceptici of ‘klokkenluiders’ zouden bij voorbaat worden geweerd middels een streng controle- of moderatingsysteem….zou jij in zo’n wereld willen leven?? Want dit is precies de kant die we opgaan. En mensen die jouw mening delen dragen daar geheel onbewust aan mee, terwijl ze denken dat ze eigenlijk juist goed doen voor de mensen. DIE mensen zijn het gevaarlijkst omdat ze nieteens doorhebben dat ze rechtstreeks in de fuik lopen en deel uitmaken. Als iedereen zo zou denken dat is het snel afgelopen met onze ‘rechtsstaat’.

 26. @Ahavahel: dank voor je betrokken commentaar. Eén ding als commentaar over de chips.

  Jouw tekst:
  “De verhalen over het inspuiten van nano RFID chips zijn natuurlijk ook kolder. Zonder enige vorm van registratie of ‘persoonsgebonden’ vaccins slaat deze bewering helemaal nergens op. Dat zullen de ergste doomdenkers ook moeten toegeven.”

  Even verder denken hoor. Het enige wat je nodig hebt is een chip met een uniek nummer. Volgende stap is ‘ergens’ opslaan wie er bij die ‘onbekende gechipte persoon’ hoort. Dat doe je bijv. bij officiële instanties, bij scanapparaten, enz. Daar heb je een ID-bewijs bij je en zo koppel je het chip-nummer aan jouw ID. Het lijkt vergezocht, maar het is niet zo heel ingewikkeld. Mijn hond heeft een chippie in zijn nekkie. Apparaatje erbij en huppa, uitleesbaar..!

  (Nee ingewikkeld is het niet; nee dan mummies.. Die zijn pas ingewikkeld.. haahaha..)

  Maar je hebt wat mij betreft precies de vinger op de zere plek gelegd. Tegenstanders te ‘overrulen’ en daarme de mond proberen te snoeren, zegt meer over jezelf, je eigen ideëen, dan over die van degene waar je je pijlen op richt. Dát heb je netjes duidelijk gemaakt; vind ik.

 27. @Guido

  Zoals jij het omschrijft klinkt het inderdaad aannemelijk dat de RFID chips op een dergelijke manier ‘geprogrammeerd’ kunnen worden. Of de elektronische voorzieningen er al daadwerkelijk zijn (ik denk aan omgebouwde scan-poorten op luchthavens…) dat betwijfel ik. Het had (kritische)mensen toch wel op moeten vallen als er op centrale punten (waar doorgaans veel mensen komen die zich ook nog eens moeten legitimeren) dergelijke elektronische apparatuur geinstalleerd zou zijn. Daarnaast is de RFID chip (voor zover mij bekend) ook nog lang niet uit-ontwikkeld. Er zijn nog meer facetten die men graag in de chip wil hebben zoals bv. virusherkenning (de proto-modellen voor H1N1 virussen schijnen onlangs door Verichip gepresenteerd te zijn).
  Dit lijken mij geen simpele ‘updates’ die je wereldwijd op afstand in de chips kunt uploaden. Maar goed…zover heb ik mij nog niet in deze specifieke materie verdiept.

  Bedankt voor je aanvulling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.