Advertentie

Monsanto en Blackwater: een mooi stel!


Je kent ongetwijfeld de uitdrukking: ‘soort zoekt soort’. Binnen de ontwikkelingen in de wereld, op het gebied van machtsblokken plaatsen we hieronder het artikel, waarin je het ene ‘soort’ hetzelfde ‘soort’ ziet vinden..

Blackwater is het uiterst omstreden beveiligingsbedrijf dat door de Amerikaanse president Bush en consorten naar Irak werd gedelegeerd, met bijna de volmachten van het Amerikaanse leger. Dat deden zijn natuurlijk niet voor niets; want uiteraard stond hier een fikse vergoeding tegenover.. Honderden miljoenen heeft dit bedrijf verdient, maar tegelijkertijd een uiterst dubieuze staat van dienst opgebouwd.

De mensen van Blackwater schijnen als ware cowboys tekeer gegaan te zijn en onderzoeken die nog steeds lopen naar de handel en wandel van de beveiligingsmensen van dit bedrijf, worden steevast geboycot door de Amerikaanse overheid, vanzelfsprekend op reguliere juridische gronden.

Maar er is nu een ontwikkeling waarbij we wel degelijk onze wenkbrauwen fronsten. Blackwater is ingeschakeld door het eveneens uiterst dubieuze Monsanto.. Dit is het artikel

* * *

Monsanto en Blackwater: een mooi stel!

Door Tom Philpott

(Nederlandse vertaling © Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be)

Beruchte ‘agro-onderneming’ reus Monsanto nam notoire beveiligingsfirma ‘Blackwater’ in de arm.

Oscar Wilde omschreef het tijdverdrijf van de vossenjacht door traditionele ‘English gentlemen’ eens als ‘het onbeschrijfelijke jaagt op het oneetbare.’  Ik moest aan die prachtige zin denken  toen mij het nieuws bereikte dat Monsanto, waarschijnlijk de  meest beschimpte agro-industrie ter wereld, de diensten had ingehuurd van Blackwater, ’s werelds meest notoire ‘particuliere beveiligings- (lees paramilitaire) firma’.

Een sommetje waarvan de uitkomst nog uiterst onduidelijk is...

Jeremy Scahill, vooraanstaand onderzoeksjournalist van ‘The Nation’, die Blackwater al jaren over de hekel haalt en er steeds weer opnieuw in slaagt ‘breaking news’ over het bedrijf te presenteren, heeft de bewijzen: Monsanto huurde het bedrijf in 2008 in, zo bericht Scahill.

Voordat we dieper ingaan op dit verhaal, stellen we eerst even vast dat Blackwater tegen het jaar 2008 zelf al had aangetoond een uiterst geslepen onderneming te zijn. Blackwater werd voor het eerst beroemd in 2003, spoedig na het begin van de oorlog tegen Irak, toen het bedrijf dat land overspoelde met gewapende huurlingen op uitnodiging van de regering Bush, die nauwe betrekkingen onderhield met de ultrarechtse oprichter, de schatrijke Erik Prince.

Blackwater was al snel betrokken bij een hele serie gewelddadige incidenten, waaronder de moord in 2007 op 17 ongewapende Irakese burgers zie hier. Tegen die tijd waren de schietgrage revolverhelden ook al betrokken bij de oorlog in Afghanistan en zelfs bij de gebeurtenissen na de ramp met orkaan ‘Katrina’ in New Orleans.

Een groep Blackwater-'medewerkers', bewakers in spijkerbroeken en privé-kleding..

De wreedheden in 2007 in Irak wraakten de reputatie van het bedrijf in ernstige mate, waardoor het zich gedwongen zag de bedrijfsnaam te veranderen in het onuitspreekbare ‘Xe’ en zich op te splitsen in, wat ‘The New York Times’ recent noemde “een web van meer dan 30 ondernemingen of in der haast gecreëerde dochter-ondernemingen om op die manier miljoenen dollars aan gemeenschapsgeld aan Amerikaanse overheidscontracten in de wacht te slepen.” (niets van dit alles heeft de Obama regering er overigens van weerhouden de samenwerking met Blackwater  en haar dochterondernemingen te continueren: vorig jaar nog meldde Scahill dat Blackwater een voet tussen de deur had in Pakistan op basis van een Amerikaans contract.)

In dit onzalige milieu verscheen in 2008 Monsanto ten tonele, vertelt Scahill. Die agro-reus maakte deel uit van een groep van transnationale ondernemingen – waaronder Chevron, de Walt Disney Company, Royal Caribbean Cruise Lines, Deutsche Bank en Barclays – die een dochteronderneming in de arm hadden gnomen die zichzelf “Total Intelligence Solutions” voor overzeese diensten noemde.

In een e-mail dat Scahill in handen had gekregen, verklaarde een werknemer van Blackwater die met Monsanto officials had gesproken over het op handen zijnde inhuren, dat de beveiligingsfirma ‘een inlichtingenafdeling zou ontwikkelen binnen Monsanto’, waarbij sprake zou zijn van ‘het infiltreren van activistische groeperingen die Monsanto tegenwerkten’. De werknemer schreef in hoopvolle bewoordingen over het ‘genereuze beveiligingsbudget van Monsanto’.

Een Monsanto official vertelde aan Scahill dat de relatie met Monsanto in 2010 was beëindigd en ontkende dat er sprake zou zijn geweest van plannen om activistengroepen te infiltreren.  In plaats daarvan betroffen de diensten van Blackwater aan Monsanto “het in de gaten houden van lokale mediaberichten en andere openlijk beschikbare informatie.” Scahill voegt daaraan toe: “Het onderhavige materiaal varieerde van terroristische incidenten in Azië of ontvoeringen in Midden-Amerika tot het scannen van blogs en websites van activisten op het Continent.”

Ik kan bevestigen dat Monsanto ervan houdt blogs en websites in de gaten te houden. In 2005 kreeg ik, als auteur van rapporten over voedselpolitiek, persoonlijk te maken met het lamleggen van mijn blog alsmede alle dertig abonnees door een advocaat van Monsanto door middel van een dwangbevel.

Nog een stevig artikel, dat laat zien, wat voor vlees je in de kuip hebt, met Blackwater.. HIER

19 gedachten over “Monsanto en Blackwater: een mooi stel!

 1. Dit verbaasd mij niet wetend dat er momenteel minstens 6 Monsanto-mensen in Obama’s regering zitten. In de Bush en Clinton-periode was er ook al een flinke draaideur met Monsanto, de FDA, EPA en de WHO, om hun producten goedgekeurd te krijgen. De campagne leider van Obama was top-man van Monsanto Tom Vilsack.

  Welke rol kan Blackwater mogelijk spelen/gespeeld hebben voor Monsanto? Het controleren van boeren op overgewaaide Monsanto-gewassen, de invallen bij Amish en Mennonieten-groepen, in Ohio, die geen zaden van Monsanto gebruiken. Velden worden vernietigd. Verder is het hun verboden om nog langer boter, kaas en melk te verkopen die niet vlgs. Monsanto-methode geproduceerd zijn.
  Monsanto betreedt ongevraagd de velden en neemt proefmonsters. Als daaruit blijkt, dat er Monsanto-zaden/gewassen zijn, wordt de boer aangeklaagd. Zo ook in het geval van Percy Schmeisser.

  De rechters oordeelden, dat het niet uitmaakt, hoe de zaden op zijn grond terecht kwamen, het ging erom dat ze er waren. Vogels, insecten, de wind , het maakte niet uit, Monsanto pakt de boeren. In California kan dat niet meer, na de aanname van de legislatie om de boeren te beschermen. In de rest van Amerika en Canada gebeurt het nog steeds. Maar ook in Afrika en Z.O-Azie heeft Monsanto de boeren in de tang. Boeren zijn verplicht een zeker percentage van de oogst-opbrengsten af te dragen aan Monsanto.

  Het aantal zelfdodingen onder boeren in India neemt per jaar toe, omdat hun dure Monsanto-producten niet geoogst kunnen worden door droogte.

  Dit plaatste ik vijf jaar geleden op mijn web-site op mijn web-site: Raw milk people, alert by now ??

  En wat zien we nu : http://www.youtube.com/watch?v=ifvp3Fxi7Uo&feature=fvw

  De macht van het internet groot genoeg om Blackwater ook in te schakelen om anti Monsanto-websites uit te schakelen:

  http://current.com/technology/92671244_monsanto-and-blackwaters-black-ops-infiltrating-websites.htm

  Wat zegt Monsanto, op 16-09-2010,hier zelf over?

  http://www.monsanto.com/newsviews/Pages/monsanto-blackwater-black-ops.aspx

  Mijn onderzoek naar Monsanto en het volgen van dit bedrijf, maakt het mij nu vrijwel onmogelijk ook maar iets te geloven wat Monsanto zegt.

  http://www.AntiMonsanto.Come2me.nl

 2. Tsja! Plaatboeven van het ergste soort hebben bewakers nodig, dat is het satanisch akkoord.
  Tuurlijk gaan ze over lijken, anders hebben we niets om naar het slechte voorbeeld te kijken.
  Mon-sato is mon satan en Blackwater is van het zelfde soort in de Ban.
  Maar die dombo’s die hier bewaken zijn net Hollandse politie agenten echt om van te braken.
  Prostituees die alles doen om geld te verdienen en dat om een hitler/vrouw te dienen.
  Nogmaals iets over agenten, Onbewuste/Pauselijke hielenlikkers voor centen.
  http://www.youtube.com/results?search_query=blue+mass+vatican&aq=f

  1. Weißt du was?
   idiom You know what? [Am.]
   Was du alles weißt!
   idiom Well, whaddya know! [Am.]
   Weißt du, was du bist?
   You know what you are?
   wenn du weißt, was ich meine
   if you know what I mean
   Weißt du, was ich meine? [ugs.]
   You know what I’m saying? [coll.]
   Du weißt ganz / sehr genau, was ich meine.
   You know perfectly well what I mean.
   Was weißt du denn schon? [Betonung auf “du”]
   What do you know? [emphasis on “you”]
   Shriek – Schrei, wenn du weißt, was ich letzten Freitag, den 13. getan habe
   Ffilm Shriek If You Know What I Did Last Friday the Thirteenth [John Balnhardt]

   http://www.dict.cc/german-english/Weißt+du+was.html

   Sai Baba speaks about Miracles
   http://www.youtube.com/watch?v=iYR-qpmsLZU

  2. Nou heh! HA-HyperAlert is dat wat?
   Oplichtende lichtende Lichtwerkers lichten oplichtend zweefteeflichtwerkers op om uitlichtend toe te lichten hoe ze al voorlichtend andere lichtwerkers moeten oplichten om zo De lichtwerkers toe telichten hoe ze die NepLichies moeten voorlichten om ze zodoende te kunnen Bijlichten om iedereen al oplichtend in te lichten. Gaat er nou een lichie branden.
   http://www.youtube.com/watch?v=1LuFdhY5rc4

 3. Op zich is bovenstaand artikel al schokkend genoeg. Toch wordt het nog schokkender, blijkt uit een email die ik vandaag kreeg uit Amerika:

  Documents reveal that Blackwater has been busy expanding its corporate reach by providing intelligence services for agencies such as the Canadian Military, NETHERLANDS POLICE and corporations like Monsanto.

  Read more: http://www.digitaljournal.com/article/297701#ixzz107Q0ozW8

  Dit lijkt geen gerucht meer te zijn:

  http://www.democracynow.org/2010/9/16/the_nation__docs_reveals_blackwater

  http://www.care2.com/news/category/business/Dutch%20police

 4. Standard-Oil, IG-Farben, Codex alimentarius en patentrechten.

  Op zich is er niet veel veranderd sinds de beurskrach van rond 1920.
  In de jaren 20 hadden Standard Oil en IG-Farben afgesproken welke gebieden van handel ze niet in elkaars vaarwater zouden spelen, dit het mede zoeken van nationale overheden die nieuwe handelsoorlogen wilden voorkomen. Standard-Oil bleef de productie van Olie beheersen en IG farben zou bijproducten, medicijnen en o.a. Gas doen.
  Natuurlijk na WW-I waar veel drijfgassen gebruikt waren was er de hoop om geen chemische oorlogsvoering meer te krijgen, maar in de concentratiecampen in Nanking eind jaren 30 werd er flink op mensen ge-experimenteerd, o.a. IG-Farben en Siemens hadden daar ervaring in goede en slechte zin mee opgedaan.
  En natuurlijk moest Nederland en de U.S.A de olieleveranties met Japan in de gaten houden, zolang de Jappaners Rusland bleven aanvallen, kregen ze het goedkoop, en waar lag de balans van eigen belang, en het leger inschakelen om de olievooraad zelf te behouden.
  Om een lang verhaal kort te maken, moest IG-Farben natuurlijk na de processen van Neuremberg opgesplitst worden, en mochten de dochterondernemingen niet internationaal verhandeld worden… TOTDAT, de V.N. ermee acoord ging dat als de Duitsers en Amerikanen (1 van de redenen waarom Duitsers voor het eerst weer aan internationale oorlogen mochten meedoen), een oplossing vonden in hun machtsverdeling in Yugoslavie, Americanen wel weer onderdelen van IG-Farben mochten kopen, dat ook de avond gebeurde nadat de Kosovo-oorlog stopte.

  Barclays is een U.K. bank geweest die op aanvraag van de Duitsers zelf alle Joden ontslagen heeft in Engeland, trouwens.

  Patentrechten… Al in 1942 heeft de CIA geschreven dat de concentratiecampen in Nanking niet gebombardeerd mochten worden (ookal zaten er Amerikaanse P.O.W. in), omdat na de oorlog patentrechten op medische verslagen uitgewisseld konden worden met vrijlating van Japanse kampdoctoren, wat danook gebeurd is, met als extra claim dat die kampdoctoren ook testen op Koreanen zouden doen.

  Het idee om allerlei voedsel te patenteren kwam van een Oostenrijker van voor de tweede wereldoorlog. Op allerlei manieren moest het Marshallplan gesponsord worden. En deels kwam door meningsverschil daardoor een Oostblok en Westblok. Wat natuurlijk met legers te maken heeft.

  Na de inval in Irak in 2003, hebben de Angelsaxen deels ook de Duitse en Franse Olievelden ingenomen, dit was binnen 2 dagen geregeld. Later kwam Monsanto met het idee om alle Irakeese boeren bij Irakeese wet alleen maar hun producten te laten kopen. En die patentrechten moeten dus nu beschermd worden met een priveleger. Zo simpel is wederopbouw, weinig democratie. Natuurlijk moet het geld ergens vandaan komen, en de macht bij eigen partij blijven.
  Nederland handeld ook al in Basra sinds ong. 1600 en natuurlijk wilde Shell daar blijven, nadat Saddam westerse Oliemaatschappijen eruitgeslingerd had.
  Oorlog is gewoon ieder voor zich, en of het nou via een overheid, patentrechten of bedrijven gaat, meestal vormen ze een ‘mooi’ stel als ze doeltreffend willen zijn.

 5. Ik werk geregeld voor het black water usa ik was kcter 88 tot 95 en heb tig missies uitgevochten toen ik als burger leefde misde ik het werk kon mijn draai niet vinden en ben toen later bij black water usa gaan werken ikzelf vind onvoldoende ervarenheid begin er niet aan en al die negatief mededelingen van de media ze weten niet waar ze over schrijven of praten als wij ons werkzaam heden niet deden was het een puinhoop . groeten uit zwolle afz martn wolters

 6. ik ex kcter nu werkzaam bij black water usa als de firma er niet was . was het in sommige landen een puinhoop . bij deze ceep it cool brohters . groeten uit zwolle martn wolters

 7. Guido ik snap standpunt maar overal zijn er persoonen die zijn werk gebruikten als machtmisbruik ikzelf vind onvoldoende ervarenheid begin van het niet in acht nemen de wetgevingen er zijn regels ik vind wie deze niet handteerd krijg je deze probleem niet iedereen is slecht Guido gr martin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.