Advertentie

Zo mooi is vriendschap!


Suryia en Roscoe leven op de Tigers sanctuary in Myrtle Beach, South Carolina. De oerang-oetan was in het rescue-center en hij was heel ziek.

Deze oude hond waakte bij de oerang-oetan vanaf het moment dat hij arriveerde in het center. De hond bleef bij de oerang-oetan dag en nacht tot hij beter was en tijdens het genezingsproces vond de oerang-oetan een reden om te leven. Nu zijn de twee onafscheidelijk, wat een aantal prachtige plaatjes oplevert, toch?

.
.

.
.
.
.

26 gedachten over “Zo mooi is vriendschap!

  1. Overigens zonder judas geen kruisiging en dus geen verlossing ook, zou jou toch aan het denken moeten zetten. Je mag Judas dus wel dankbaar zijn .

 1. Wanneer de primaire levensbehoeften gevuld zijn, wat wil een dier dan nog meer?
  Liefde, genegenheid, gezelligheid, stoeien.

  Wanneer de primaire levensbehoeften gevuld zijn, wat wil een mens dan nog meer?
  Evolutie?

  Wij als mens kunnen er voor zorgen dat de primaire levensbehoeften voor zowel mens en dier gevuld zijn. Moeten we ons alleen nog van onze ego’s en macht systemen zien te verlossen. Terug naar Eden…

  Grapje, was even een droom.

  Gewoon blijven verwachten, blijven veroordelen, ooit zullen we vervult zijn. Genoeg eten, drinken, ruimte, materie, wijsheid, inzicht, macht. Inzicht dat dit allemaal niet genoeg is, dat het allemaal illusie is geweest. Dat we allang gelukkig zijn met de primaire levensbehoeften. Dan komt vanzelf die genade van God die liefde is.

  Is het werkelijk een Utopie? Of zijn we gewoon nog niet zo ver?
  Voorlopig mogen we al blij zijn als we niet verder de-generaliseren, dadelijk zijn we nog minder gevoelig dan een aap… of zijn we dat al? Haha, de mens en zijn vernuft, het heeft ons verder gebracht? Zijn we dan gelukkiger geworden met z’n allen?

  Wat is verder? Is geluk en gezondheid niet het ultieme? Nou ja, ik zie wel wat voor de mensheid belangrijk is op elk moment. Eens doorziet iedereen de schijn van de nep werkelijkheid die consumptie heet.
  Groetjes.

 2. In de Indiase geschriften kom je verhalen over bijzondere heiligen (Rishi’s) tegen.

  Sommige Rishi’s waren zo door God doordrongen en geweldloos geworden, dat dit tot aan enkele kilometers van hun verblijfplaats uitstraalde.

  Er wordt beschreven dat in de omgeving van hun verblijfplaats, geen enkel geweld plaatsvond en dat zelfs dieren die normaliter andere dieren opeten, elkaar niet doodden, maar vriendschappelijk en gezamenlijk met elkaar omgingen.

  Dit artikel deed mij aan die verhalen denken.

 3. Ondanks of misschien wel mede door zulke heftige discussies heb ik in de tijd dat ik hier rondkijk een aantal mooie vriendschappen gemaakt. Soms gaat het er fel aan toe en voelt guido zich geroepen om in te grijpen .Toch jammer dat we soms heftige botsingen nodig schijnen te hebben ,evenwel als daarna respect en vriendschap ontstaat is het de heibel wel waard.
  Uiteindelijk als het puntje bij het paaltje komt heb ik jullie allemaal lief. Wat kan je ook eigenlijk anders?
  Het is hetzelfde als toen ik voer .Op een kleine coaster ,bemanning 5 man.50 meter schip en als je daar een week mee in een storm zat, werd je vrienden. Niet direkt om dat je elkaar lag, maar er was geen keuze. Samen uit samen thuis. Schuivende deklast bij windkracht 11, dan ga je niets onderling uit lopen vechten. En als je dan in een ogenblik elkaars leven hebt gered Dan hoeft er niets meer uitgevochten te worden.
  En nou zit ik met alle mensen op deze aardkloot in de storm en der schuift van alles . Een schaal voor de storm die we nu beleven is er niet. Hij is voor een ieder anders,en toch kunnen we alleen elkaar redden als we vrienden worden .Als we dit hebben gered ,deze storm , en tussen neus en lippen door elkaar, is er tijd genoeg om verder te gaan met kibbelen. En weet je ,ik geloof dat we daar dan helemaal geen behoefte meer toe voelen . Dan zijn we de vrienden die we altijd zochten.
  En het mooie is we zijn eigenlijk al een ,wij zijn de mensheid op deze planeet. Netzo als die 5 mensen aan boord van dat kleine scheepje de bemanning van dat scheepje waren, en alleen daarom al vrienden.

  liefdevolle groet marcel

 4. ik heb de fotos en de filmpjes allemaal laten zien aan mijn jongste zoon van 5 .Hij vond het geweldig dat al die dieren verliefd waren op elkaar en heeft het er 2 weken later nog over. Liefde is de kracht mensen . There is no way towards love, love is the way.

 5. HEERLIJK dit toch!
  Zo zien we maar weer dat het niet uitmaakt van welk soort of ras je bent!
  We zijn samen 1, hopen dat de mens dit binnenkort ook in praktijk brengt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.