Advertentie

1,5 Meter in de wet..??? Hoezo doorgestoken kaart..?


x
x

1,5 Meter in de wet..???

Hoezo doorgestoken kaart..?

2020 WantToKnow.nl/be
x

Heb je gehoord dat deze wet eraan kwam.. Via de MSM, zoals NOS en RTL, via de grote kranten? Niks, het verhaal over de ‘1,5 Meter-wet’ is heel simpel STIEKEM in elkaar gestoken. De strekking is simpel: ‘anderhalve meter afstand houden of anders een boete’. De tijdelijke maatregel met deze inhoud, die al sinds 15 maart geldt, zal per 1 juli worden verankerd in de speciale corona-wet van CDA-minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Ben jij een CDA-stemmer en wist je dit niet..? Wellicht dat je dan kunt concluderen, wat je bij de volgende verkiezingen te doen staat..x

Onderling anderhalve meter afstand houden en niet in groepen bij elkaar komen. Het staat er allemaal in. De regels die tot nu toe waren vastgelegd in een noodverordeningen. Dat is een bevoegdheid voor een burgemeester om de openbare orde te kunnen bewaken. Eigenlijk is een noodverordening bedoeld voor een acute crisis, bijvoorbeeld om rellen rond een demonstratie of voetbalwedstrijd te kunnen voorkomen. Maar zeker niet voor maanden achter elkaar.
x
Om aan alle verwarring een eind te maken, is de afgelopen weken gewerkt aan een spoedwet. In de nieuwe wet staan veel maatregelen, die ook al in de noodverordeningen golden zoals het houden van anderhalve meter afstand en de mogelijkheid tot het verplichten van beschermingsmiddelen zoals het dragen van een mondkapje. Verder wordt het begrip huishouden verruimd.
x
In de nieuwe wet mogen bijvoorbeeld ook campings, studentenhuizen en huizen met arbeidsmigranten zich een gemeenschappelijke huishouding noemen.
Er kunnen nog dingen worden aangepast aan de wet, omdat er nog een advies van de Raad van State en een debat in de Tweede en Eerste Kamer aankomen. Toch wil De Jonge de wet al per 1 juli laten ingaan. Wat een klinkklare onzin is dit en een schandalig, ongrondwettelijke maatregel, die nota bene gesteund wordt door bijna álle Tweede Kamerpartijen, behalve PVV en FVD..!!

x

x

(Klik voor artikel op de illustratie hieronder)

x

x

2 gedachten over “1,5 Meter in de wet..??? Hoezo doorgestoken kaart..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.