Advertentie

Soros betaalde Gore voor ’t ‘opwarmingsverhaal’..!!


x

soros hautain

x

x

Soros betaalde Gore voor ’t ‘opwarmingsverhaal’..!!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Afgelopen juni slaagde een groep hackers erin om computers van de NWO-intrigant George Soros te kraken. Deze biljonair staat al jaren hand-in-hand met de andere kopstukken van de NWO, de Nieuwe Wereld Orde, zoals de Rothschilds en de Rockefellers. Soros is waarschijnlijk ook de grote financiële bron achter de mega-imigratiestroom van vluchtelingen naar Europa. (HIER). Maar wat de nieuwe, uitgelekte documenten nu aantonen, is dat George Soros ook de vroegere vice-president Al Gore heeft omgekocht, met miljoenen dollars, om data te FABRICEREN rondom ‘global warming’.

global warming Al Gore NobelprijsVolgens deze documenten, die gepubliceerd werden door DC-Leaks, gebruikte Soros zijn stichting ‘Open Society Institute’ (OSI), om Albert Gore maar liefst US$ 10 miljoen te betalen PER JAAR, wanneer Gore zijn claims naar het publiek, over de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, maar dik zou aanzetten. Wij plaatsten hier op de site al eens een uitgebreid artikel over deze vermeende opwarming.Daarbij haalden we ook al de leugens aan, die Nobelprijswinnaar AlL Gore al die tijd had verteld (zie hiernaast de illustratie)

DAT er een opwarming plaats vindt, is niet onwaarschijnlijk.
Maar het claimen van de wetenschap hoe deze opwarming veroorzaakt wordt, is de ESSENTIE van dit verhaal. In dat kader plaatsen we hier graag de video nogmaals over ‘NASA’s hottest secret’, waarin David Wilcock zijn visie geeft, die ons in ieder geval realistischer overkomt, dan de schreeuwclaims van Al Gore.. David Wilcock die voor iedereen duidelijk maakt, dat naast Mars en onze Aarde ook DE ANDERE PLANETEN IN ONS ZONNESTELSEL aan de beurt zijn, waar het klimaatverandering betreft..! Het is de Zonne-activiteit die niet alleen zorgt voor planetaire, maar dus ook voor ‘Interplanetairy Warming..!!!

Terug naar miljardair-intrigant Soros:
Een van de uitgelekte memo’s is duidelijk hierover:

“Naar aanleiding van een ‘suggestie’ van George Soros, zo’n 4 jaar geleden, werd OSI betrokken bij het VS Program Global Warming.. Er is een budget uitgetrokken van zo’n US$ 11 miljoen per jaar, de afgelopen jaren. Dit bedrag is toegekend aan Al Gore’s ‘Alliance for Climate Protection’ (ACP), die publieke voorlichting verzorgt over klimaatonderwerpen, TENEINDE POLITIEKE RUIMTE TE CREËREN voor aggressieve actie van de kant van de VS, die in lijn ligt met wat wetenschappers zeggen, dat noodzakelijk is om ons land op het pad te krijgen van het verminderen van koolstofdioxide-uitstoot.”

Het is onduidelijk  wat de datum van het memo is, maar de stichting van Gore werd in 2006 opgericht en duurde voort, totdat deze in juli 2011 werd omgedoopt tot The Climate Reality Project. In 2008 had de club van Gore nog een US$ 300 miljoen-kostende campagne gelanceerd, die Amerikanen ervan moest overtuigen dat ze hun broeikasgassen diende te beperken. (The Washington Post)

Indien je geïnteresseerd bent in de achtergronden van dit verhaal, dan is het niet veel moeite op het internet nog veel meer fiscfaal-financieel-juridische bewijzen te lezen, die zijn gewonnen via de genoemde hack. Wij laten het hierbij en vinden dit verhaal hieronder nog wel even de moeite waard om te laten zien, hoe meneer Gore nog stééds bezig is om George Soros gespendeerde geld aan zijn stichting rendabel te maken. Gewoon, door kletsverhalen te blijven vertellen.

bosbrandPyromaan veroorzaakte Californische bosbranden; Gore gaf eerst ‘global warming’ de schuld..!
De mega-bosbranden in Californië blijken het werk te zijn van serie-pyromaan Damian Anthony Pashilk en dus niet het gevolg van ‘global warming’, zoals Al Gore een aantal malen op de Amerikaanse Tv had geroepen. Deze week werd een man gearresteerd, die ervan beschuldigt wordt, dat hij verantwoordelijk is voor maar liefst 17 bosbranden in Californië. Dit terwijl brandweerlieden overal in deze staat bezig zijn, de gierende bosbranden te bestrijden.

gore-cartoonOnlangs nog was het Al Gore die ook al zijn ‘global warming’-conclusie had getrokken over de overstromingen in Louisiana, gelijk aan de oorzaak van het ontstaan van deze enorme vuren in Californië. Het zou de enorme droogte zijn geweest, veroorzaakt door global warming, die de bossen tot op de wortel had doen uitdrogen, waardoor er maar ‘weinig nodig was’, aldus Gore, om deze vuurhaarden te ontsteken.. Talloze studies die zijn verricht door universiteiten in Californië, tonen aan dat de droogte, volledig natuurlijk is en een onderdeel van een reguliere cyclus, een patroon in deze Amerikaanse staat.

Alle branden begonnen als kleine vuurhaarden, maar hebben inmiddels ervoor gezorgd, dat de noodtoestand is uitgeroepen. De branden behoren tot de heftigste van de afgelopen tientallen jaren, waarbij het vooral het aantal branden is, dat voor deze ‘bosbrand-chaos’ zorgt. Het ergste schijnt nog te komen, want in de maanden september en oktober is de droogte in Californië het ergst. Tot nu toe is zo’n 7.500 hectare bos in vlammen opgegaan en zijn hierdoor maar liefst 82.000 mensen uit hun huizen verdreven of duizenden zijn zelfs helemaal hun huis verloren. De vuren zijn zó heet, dat ze staal van auto’s en fietsen doen smelten..!

* * *

217 gedachten over “Soros betaalde Gore voor ’t ‘opwarmingsverhaal’..!!

 1. Soros is waarschijnlijk ook de financiele bron achter de mega imigratiestroom naar Europa.
  Komt dat even mooi uit voor Pechtold van D 66.
  http://nos.nl/artikel/2127150-d66-wil-dat-iedereen-weer-een-vaste-baan-kan-krijgen.html
  Versoepeling van het ontslagrecht zou meer mensen een vaste baan moeten bezorgen volgens hem.
  Maar zoals we al gewend beginnen te raken aan de gemene en achterbakse werkwijze van deze man (eigenlijk van alle bestuurders van dit kabinet) klopt ook zijn uitleg nu weer niet.
  Hij bedoeld namelijk als we het ontslagrecht NOG meer versoepelen kunnen goedkopere vluchtelingen gelijk aan de bak omdat een duurdere kracht ontslaan dan geen probleem meer is.
  Zoals meermaals is gebleken bij deze persoon doet hij eerst net of hij het ergens niet mee eens is om aan het eind van het liedje toch in te stemmen met waar hij zogenaamd eerst tegen was.
  Bewijs hij roept vaak dat dit kabinet waardeloos is (hij gebruikt dan andere woorden) maar al jaren blijft dit kabinet mede door zijn steun gewoon zitten.
  Feit is ook wanneer hij nu z,n zin krijgt de gewone arbeider weer minder rechten overhoud.
  En zo worden we niet alleen door Soros en Gore bedonderd maar ook door onze Nederlandse regering.

  1. Hier nog meer over Soros waaronder de invloed van hem en z,n foundation in Nederland.
   Talloze documenten over Soros foundation en de handelwijze van deze manipulatieve man.
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/soros_leaks.html
   En waarom onderzoek naar dergelijke foundations niet zo op prijs gesteld wordt?
   Omdat dan mogelijk naar voren komt dat de vuiligheid van “hoge lieden” naar buiten kan komen.
   De volgende verwijzing is al ouder maar toch.
   http://www.prorepublica.org/print.aspx?a=vals_spelen_soros&t=Vals%20spelen%20met%20Soros&page_xml=rss_artikelen

  2. als het waar is dat soros achter de immigratiestroom zit ,en de 1e en 2e kamer en de regering weten hier vanaf ,dan kan men met de verkiezingen volgend jaar maar beter thuis blijven ,anders word men weer voor 4 jaar belazerd .

  3. En dan is er nog de optie dat ze ervan af weten en niemand een vinger uit durft te steken, laat staan erover spreken. In tegenstelling tot de premier van Hongarije die gewoon man en paard (Soros) noemde..

  4. Ja het komt nu allemaal naar buiten toe. Dat het volk sinds de 2e wereld oorlog, en al lang daarvoor, door de zelfbenoemde elite gewoon besodemieterd wordt. Het is wel mosterd na de maltijd vrees ik.

  1. En met welke feiten neemt climategate het niet zo nauw beste Woudstra, de rapporten en wetenschappelijke onderbouwde meningen onderbouwd dmv bronvermeldingen die er aangehaald worden liegen er niet om.

  2. Waarheden, halve waarheden, waarheden, half of heel, aangevuld met leugens.. Wie zal het zeggen. Feit is, dat niet de meest eloquente figuren achter de promo’s zitten van de ‘Global Warming’…

   Het is het zoveelste spelletje om de mens uit zijn kracht te halen door hem zijn macht uit handen te laten geven. Er blijft dan uiteindelijk niets meer over, you know..!?
   Maar heb je nou het filmpje gezien van ‘Interplanetairy Climate Change’..?? Wie is daar dan verantwoordelijk voor..??

 2. Dit verbaast mij geenszins. Ook in Nederland worden weergegevens gemanipuleerd. Een weerstation in Delft, dat niet in een woonwijk met druk verkeer stond, is gesloten en er staat nu eentje in de drukke binnenstad, zodat de temperaturen veel hoger uitkomen.
  Gevolg: als het in Delft en omgeving flink vriest, is het er officieel nog steeds boven nul! De invloed van verwarmde gebouwen en druk verkeer op de weerwaarneming wordt heftig onderschat.
  Weerstations die vroeger buitenaf stonden, staan nu in een woonwijk, langs een drukke weg of op een drukke luchthaven.

  1. Sorry dat ik wat laat reageer op je vraagstelling Guido.
   Schrijf dat dan maar weer toe aan de propaganda machines van de biljonairs het is overigens informatie komend uit 2004 Guido als ik de link volg op de youtube page onder het filmpje.http://www.enterprisemission.com/_articles/05-14-2004/Interplanetary_1.htm Ook daar staan van allerlei verwijzingen richting mainstream nieuwskanalen dus… Verder is het dus zo volgens Hans Labohm zijn artikel dat die zonneactiviteit juist bijzonder laag zou zijn op het moment. Zie eerste grafiek.(Temperature,Co2, Sunspots)

 3. Beste redaktie van Want to know;
  Waarom zo sensationeel gebracht terwijl het nog lang niet vaststaat dat de daders zijn gepakt. Van Pashilk is komen vast te staan dat hij verantwoordelijk zou kúnnen zijn voor een 7 tal branden. Schijnt firefighter te zijn (geweest).
  Me dunkt dat de opwarming inmiddels voldoende is bewezen door 3 jaar intense samenwerking van het NOAA, het Britse METOFFICE en ons eigen KNMI. Meten is weten en dat weten we dus nu.
  Met name het onderzoek van El Nino gaf toch een verbluffend resultaat dat de opwarming van dat stuk oceaanwater veel hoger was dan verwacht. Van de verwachte 27 tot 28ºC. zat men soms tegen de 30 aan en incidenteel er zelfs boven. Bij zeewater van 26,2ºC. kan een wervelstorm ontstaan en die komen steeds veelvuldiger voor.
  Dat lijkt niet veel, die paar tienden van een graad maar is het wel degelijk.
  Ook extreme droogtes en bijzonder zware regenval komen veelvuldiger voor op de gematigde breedtes waarop ook ons landje is gesitueerd.
  Deze extremiteiten zouden we ook krijgen op de lang termijn maar zijn versneld vanwege dat de broeikasgassen de nachtelijk afkoeling, de uitstraling, te veel tegenhouden.
  Kort gezegd, we helpen onze eigen aardkloot op de manier naar de Filistijnen en dat ten koste van heel veel menselijk leed.

  1. Kijk jij ooit omhoog en kun jij dan ook zaken verbinden Woudstra , ooit gehoord van chemtrails ?
   Je haalt zaken aan waarover wetenschappelijke consensussen bestaan, wat bewijst dat ? Volgens mij bewijst dat des te meer dat men het corporatief in de zak heeft en er zakenverstrengelingen op de achtergrong meespelen.
   Heb nog geen enkel bewijs gezien van de zaken die jij tracht aan te halen als bewezen. Ja de aardkloot wordt naar de fillistijnen geholpen juist door onnoodzakelijke tegennatuurlijke handelingen zoals o.a weersmodificatie. Dat veroorzaakt mede die extreme droogtes maar dat is voor hen die dit alles aansturen als mede de zogenaamde opwarming slechts collateral damage in hun roofzuchtige niets ontziende graai naar de aardkloot haar mineralen en grondstoffen en water en andere rijkdommen.

  2. Bomen zijn min of meer de longen van de aarde en wanneer de op winst beluste bedrijven complete oerwouden kappen worden die longen steeds kleiner en krijg je het steeds benauwder.
   Bomen op berghellingen houden de grond op hun plek en haal je die bomen weg dan krijg je verschuivingen.
   Alles in de natuur was in balance bomen zetten Co2 om in zuurstof en spelen een belangrijke rol in het klimaat
   Dan heb ik het nog niet eens over alle vervuilende stoffen die multinationals in het milieu lozen of vrijkomen bij het productie proces.
   Het is natuurlijk al vreemd dat een auto aan allerlei verplichtingen moet voldoen (uitstoot) terwijl de grote jongens gewoon hun afval in het milieu dumpen vooral in arme landen waar de overheden NIETS of TE WEINIG tegen doen.
   Veel mensen die iets zouden moeten doen tegen deze vervuiling hebben zelf aandelen bij die grote bedrijven en beperking van wat dan ook zou hun aandelen minder kunnen doen opleveren en dat is uit den boze natuurlijk want als het afval netjes verwerkt zou worden brengt dat kosten mee en daardoor minder in de portemonee van de aandeelhouders.

 4. eng, bloed r ij k, oud fossiel of nog levend reptiel?
  het stond ergens ; ” prinses ” Mabel werkt voor deze crimineel
  ach.. zo zie ja.. ze dekken allemaal elkaars mantel, vieze enge oude zwarte energie.. WE MOETEN HIER VAN AF MENSEN

  its a mirracle ( pink floyd luisteren!!)

 5. De climatgate leugen is de leugen dat de mens invloed heeft op het klimaat door laten we zeggen auto’s en industrie. Dat is grote nonsens. Ook toen er nauwelijks mensen woonden op aarde veranderde het klimaat van tijd tot tijd. De Ijstijden en de tussenperiodes zijn grote aanwijzingen hiervoor. De zon heeft allerlei cycli van warmer tot koeler en de zon is de kachel van de aarde. Omdat je de zon niet kan belasten met schuld poogt men mensen de schuld te geven van klimaatverandering want mensen kun je wel belasten met schuld en dus laten betalen waardoor ze armer worden en afhankelijker van de machthebbers.

  1. De eerste les natuurkunde over gassen werd mij verteld dat gas een instabiel patroon vertoond. Weten de meeste mensen dan niet dat wij met de aarde gevangen zitten in een gasbel. Klimaat is onderdeel van deze instabiliteit. Van forumleden zou ik graag willen weten of ik mijn schoolgeld terug moet halen !

  2. De Boze meneer ontbeert relevante kennis en heeft het dus mis. Hij vergeet de tijdschalen te noemen. Het klimaat is inderdaad geen constante en is continu aan verandering onderhevig. Echter, in het verleden betrof klimaatverandering een tijdspanne van (vele) eeuwen. Het verschil met nu is dat de verandering plaats vindt binnen enkele decennia. Kan Boze meneer dat verklaren? Je kunt je kop in het zand steken, of beter bekijk “Samuel in the Clouds”: http://www.filmkrant.nl/_titelindex_S/14084

  3. Krokeledokus,
   Een ieder dient zijn schoolgeld terug te halen , daar begint de deceptie immers!( vrij naar de markies van kas koes kielemans)
   Zonder de gasbel , waarin wij gevangen zitten , was leven zoals nu onmogelijk, dat dan weer wel.

  4. Ik heb nu reeds twee lezingen van Dr. professor emeritus Salomon Kroonenberg, hoogleraar van de TU Delft, meegemaakt en hij heeft echt een punt. Ik wilde hiermee mijn reactie kracht bijzetten.
   ‘Het zogenoemde broeikas effect als gevolg van de aanwezigheid van de zes broeikasgassen in de atmosfeer bestaat. Broeikasgassen absorberen de infraroodstraling van het door de aarde teruggekaatste zonlicht. Maar dat is iets anders dan de angstverhalen die je vaak hoort over grote gevolgen van de CO2-uitstoot. Alleen al de helft daarvan wordt opgenomen door de oceanen, en veel wordt opgenomen door de planten. De gevoeligheid in de discussie over de klimaatontwikkeling gaat precies hierover. Hoe belangrijk is de CO2-uitstoot van de mens voor het klimaat?
   http://www.janmarijnissen.nl/2013/06/06/salomon-kroonenberg-%E2%80%98de-aarde-heeft-geen-thermostaat-die-we-een-graad-hoger-of-lager-kunnen-zetten/
   De mens zal zich altijd aan moeten passen, zoals hij dat ook doet met de seizoenen.

  5. En zo heb je als wetenschapper de waarheid dus nog niet zomaar te pakken Odette..
   Of om het in Amerikaanse rechtbanktermen te melden:

   The Truth
   The Whole Truth,
   And NOTHING BUT the Truth..

   Snap je..? Als er bij je thuis sprake is van een bloedhete ruimte, wil dat nog niet zeggen dat je huis in brand staat. Als er dan leipo’s zijn die je wijsmaken dat dat wel het geval is, en jij je huis uit vlucht, kan het zomaar zijn, dat je er niet meer in komt..! Want jij liep toch het huis uit..! Alsubegrijptwatikbedoel

  6. @Odette 8.8,
   Een goed begin, dat je de door de mens veroorzaakte C02 stijging in de atmosfeer niet ontkent.
   Helaas, val je met je laatste plaatje met open ogen in de bekende valkuil van de klimaatontkenners: cherry picking. Twee opeenvolgende jaren zeggen helemaal niets over het klimaat. Dat had je toch wel begrepen van het stuk van Salomon Kroonenberg?
   Dus stuur s.v.p. ook nog even de plaatjes van de andere jaren, om het beeld compleet te krijgen. Of nee, eigenlijk is dat niet nodig. Kijk hier maar: http://nsidc.org/data/seaice_index/. Daaruit blijkt inderdaad dat 2013 meer ijs had dan 2012 (doorgetrokken lijn), maar de trend (gestippelde lijn) wijst duidelijk op een daling van de grootte van de ijsplaat.

   Meten is weten, maar alleen als ALLE data netjes worden gebruikt.

  7. De mensen kijken rekenen altijd in decennia, terwijl moeder aarde veel! ouder is dan wij. Wij zijn slechts een paar minuten hier op de wereldse klok… Om op je vraag/opmerking terug te komen er zijn veel andere geluiden;
   Gezien alle ophef over de noordpool zou je toch verwachten dat je elk jaar in september wel nieuwskoppen ziet over hoe het ermee staat. Maar ach nee, dat is ijdele hoop. Je leest het natuurlijk alleen als het minimum spectaculair laag is zoals in 2007 en 2012. En deze zomer is er gewoon nog vrij veel ijs. Laten we eens inzoomen. Deze zomer was er iets meer smelt dan de afgelopen twee jaar. Ten opzichte van 2012 nu ruim één miljoen vierkante kilometer meer ijs: zo’n 30% toename. Meer zien? Knutsel er hier zelf wat mee – alle (satelliet) data vanaf 1979 interactief beschikbaar.
   http://www.wintersportweerman.nl/2015/09/16/64569/arctisch-zeeijs-groeit-weer-winter-2015-2016-is-begonnen/
   En ook hier op het wtk;
   http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/opwarming-van-de-aarde-tja-ja-of-nee/
   Klimaat ontkenner… Loze kreet vindt je zelf eigenlijk ook niet?

  8. Beste Sjaak beste Odette het C02 gehalte heeft totaal niks van doen met de verhoging van de temperatuur , er zijn tijden geweest in het verleden dat het C02 gehalte vele malen hoger was omdat dat altijd fluctueerd in een tijdsbestek van duizenden jaren en toen was de temeratuur stukken lager op aarde. Dus dat is een fabeltje.

  9. De drijvende kracht achter opwarming is de Zon minder zonnevlekken betekend koudere Aarde , meer zonnevlekken dus een actievere Zon (logica)
   dus een warmere Aarde. De Aarde koelt nog steeds af …weining zonnevlekken dit jaar….dus minder activiteit…

  10. Treowd, zeg ik wat anders dan, behalve de zonnevlekken die jij als aanvulling aanvoert?

  11. @Odette 8.10
   Prima, je hebt het begrepen, 2015 past inderdaad prima in de dalende trend.

  12. [quote “Odette”]Treowd, zeg ik wat anders dan, behalve de zonnevlekken die jij als aanvulling aanvoert?[/quote]

   Nee hoor Odette dat is het het punt wat ik wilde maken, Sjaak schijnt nogal veel te verbinden aan een ietwat verhoogde Co2 concentratie…
   vandaar ook de bijgevoegde linken

  13. Als de Co2 concentraties al duizenden jaren fluctueren nog van voor de industrieele revolutie en er tijden zijn geweest dat de concentraties vele malen hoger zijn geweest in een veel verder verleden, en dat ook geen invloed had op de hoogte van de temperatuur kan het dan aannemelijk zijn dat de mens dit zal aansturen. Logica toont meestal een mogelijke verbinding van het een en ander….

  14. Rectificatie; Bewogen in het Trias en Jura de continenten zich met gemiddeld een enkele centimeter per jaar, in het Krijt zou deze snelheid tot rond de 10 cm per jaar (Tegenwoordig omstreeks 3 cm/jaar). Dit resulteerde in een toename van vulkanisme en en dito stijging van het kooldioxide gehalte in de atmosfeer. Ook daardoor werd het steeds maar warmer op de aarde. In de rijkere CO2 -atmosfeer kreeg de plantengroei een geweldige stimulans. Het zuurstofgehalte steeg door tot maar liefst 30-35%. Hoog genoeg om de grote dinosauriërs van zuurstof te voorzien welke dan ook tot enorme afmetingen konden doorgroeien
   http://www.meteo-maarssen.nl/pk_04.html
   Dus wat wil de mens nu eigenlijk…

  15. Macht en geld beste Odette pratende over de aanstuurders van dit alles en daar verzint men van alles voor waar de leek op het eerste oog al helemaal geen interesse in heeft omdat die is afgeleidt met luxe artikelen en media vermaak, en diegenen die er wel interesse in hebben die worden gebombardeerd met dermate geconstrueerde rapporten waarin zinnen vervaardigd zijn die eerst oncijferd moeten worden en dan moet er nog eens gefilterd worden op juistheid want er bestaan consensussen die geen wetenschappelijke basis hebben maar gekocht zijn door zeer rijke invloeden die niet malen om wat collateral damage dat zelfs niet onder het eigen bloed laat staan onder het goyim.

  16. @Treowd. Je zegt terecht dat CO2 concentraties al duizenden jaren fluctueren. Ik had het eerder over tijdschalen. Kun je me wijzen op in een periode in al die duizenden (miljoenen mag ook) jaren waarin de C02 toename zo sterk is geweest als in de afgelopen 150 jaar?

   Je zegt ook: “het C02 gehalte heeft totaal niks van doen met de verhoging van de temperatuur”. De webpagina waarnaar je refereert in 8.12 zegt echter: “Over the Earth’s history, there are times where atmospheric CO2 is higher than current levels. Intriguingly, the planet experienced widespread regions of glaciation during some of those periods. Does this contradict the warming effect of CO2? No, for one simple reason. CO2 is not the only driver of climate.

   Het wordt een beetje verwarrend zo. Wat bedoel je nu eigenlijk te zeggen?

  17. Dat Co2 niet de hoofdaandrijver is van de temperatuur op aarde dat is natuurlijk de Zon beste Sjako.

  18. @Treowd 8.23
   Nou, daar is iedereen het wel over eens ja ;-). Dat is de discussie ook niet. Die gaat over temperatuurVERANDERING.
   Maar dat bedoel je waarschijnlijk ook?

   En kijk, dan is je mening al bijgesteld van “totaal niks” naar “niet de hoofdaandrijver”. Maar wel een aandrijver dus. Heel goed! En aangezien de zonneactiviteit de laatste 30 jaar vrijwel constant is (volgens het gerenommeerde Max Plank Instituut, https://www.mpg.de/research/sun-activity-high), is CO2 wel de hoofdaandrijver van
   van de temperatuurstijging de laatste decennia. What else?

  19. Nee hoor dat is wat jij er graag van wilt maken, dat is niet wat ik aangeef de natuur is een interdependent geheel en een afhankelijk van elkaar werkend geheel waarin de Zon de hoofdaandrijver van de temperatuur is. De elementen werken samen op een bepaald niveau, C02 is nooit de hoofdaandrijver van een stijging van de temperatuur dat is in contradictie met de afkoeling de laatste jaren juist daarom stijgt het Co2 gehalte ook zoals je al aangaf maar dat is absoluut niet op een piek. Dat is ook de hele crux in deze
   C02 vermeerdering warmt niet op het verhoogde gehalte laat juist zien en geeft aan dat het de laatste jaren juist wat afkoelt. Ik denk dat ik me vergist heb en had moeten schrijven niks te maken met de verhoging/stijging van de temperatuur mijn excuus, mijn fout. Ik begrijp de nu de verwarring daardoor. Beetje te snel geschreven moest de materie weer omhoog halen wist nog wel verschillende linken aan te halen uit die tijd dus 2014. Nogmaals mijn fout, dank je voor er op te wijzen, samen zijn we slimmer.

  20. Nu zie ik terug dat ik dat ook wel geschreven had , leer eens beter de reacties lezen, je bent een beetje aan het zuigen kerel

  21. @Treowd
   Als jij niet meer weet wat je geschreven hebt, moet je dat niet op mij afreageren. Dat is een beetje flauw. Wel sportief om slordigheden te erkennen. Klasse! Doe ik ook (indien nodig).

   Even resumeren.
   De zon is de hoofdaandrijver van de temperatuur op aarde. Eens. Als de zon (vrijwel) constant is gedurende 30 jaar, en er vindt toch een temperatuurstijging plaats, dan moet de oorzaak een andere zijn dan de zon. Eens? De conclusie van 97% van de wetenschappers is: CO2 stijging veroorzaakt die temperatuurstijging. What else?

   Aarde koelt af? Nou, nee hoor, 2016 stevent af op het warmste jaar ooit (https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/2016-op-koers-voor-warmterecord). 2015 scoorde ook hoog. Van een plateau, laat staan afkoeling, is geen sprake meer (https://hier.nu/bezit/documenten/hier-56de9b2f9fa77-factsheet-klimaatrecords-winter-2015-2016.pdf). De opwaartse trend zet dus gewoon door. En daar ben ik helemaal niet blij mee. Had dat graag anders gezien.
   Jouw kennis loopt tot 2014, zeg je. Met bovenstaande ben je weer up-to-date.

  22. Kleine ijstijd?
   http://climategate.nl/2016/04/18/voortekenen-van-een-nieuwe-kleine-ijstijd/
   Dat betreft theoretische studies. Maar is er in werkelijkheid al iets te merken van een naderende Kleine IJstijd? Sommige klimatologen denken van wel. Zo zien zij niet alleen de ‘hiatus’ als voorbode daarvan, maar ook de talloze kouderecords gedurende de laatste jaren op vele plaatsen in de wereld. Enkele voorbeelden:

   De aangroei van het drijfijs op de Noordpool na een dip van enkele jaren geleden;
   De uitbreiding van het drijfijs op de Zuidpool, waarbij records werden gebroken;
   Een aantal strenge winters achter elkaar op het Noordelijk halfrond;
   Sneeuw in Johannesburg in augustus 2012;
   In december 2012 werden Rusland en Oekraïne getroffen door zware sneeuwval en een extreme koudegolf met temperaturen die -23 graden C bereikten;
   Een koudegolf in Chili die een groot deel van de oogst verwoestte in september 2013;
   Een sneeuwstorm in Jeruzalem in december 2013;
   Sneeuwval in Caïro in december 2013;
   Sneeuwval in Teheran in februari 2014;
   Extreme sneeuwval en lage temperaturen in een groot deel van Noord–Amerika in januari 2014 met temperaturen van wel –40 graden C;
   Sneeuw in de woestijn van Noordelijk Saoedi Arabië in januari 2015;
   Koudegolf in China in januari 2016 – de koudste winter in 30 jaar – met temperaturen die een dieptepunt van -47,8 graden C bereikten.
   Koudegolf in januari 2016 in Oost-Azië (Hong Kong, Zuid-China, Taiwan en Japan);
   Extreme koude in Siberië in januari 2016 met temperaturen tot -32 graden C;

   En hier nog een aantal grafieken van de afgelopen paar duizend jaar
   http://www.wintersportweerman.nl/nieuwe-kleine-ijstijd/

   Ja het hoofd is nauwelijks afgekoeld van gisteren met z’n 32 graden in de schaduw en dan is dit dan weer bijna niet voor te stellen.

  23. @Odette 8.29
   Cherry picking Odette. Maar bovenal, alle gevallen die je noemt worden ook netjes meegenomen in de database die leidt tot de klimaatcurves. Die curves vertegenwoordigen het globale gemiddelde en zijn daarmee veel representatiever om een uitspraak te doen over opwarming/afkoeling van het klimaat dan lokale extremen. Dus nogmaals Odette, je moet ALLE data meenemen om de onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden.

  24. @Treowd 8.30
   Je hebt gelijk, hier moest ik (ook) nog op reageren. Was me ontschoten. Ik vind de link in 12 namelijk wel een interessante. Ik ken Professor Lennart Bengtsson namelijk en weet dat hij een zeer goede en integere wetenschapper is. Zijn kritiek neem ik dan ook zeer serieus. En het moge duidelijk zijn, wat hij schetst is niet fraai en daar ben ik dan ook fel tegen. Zijn voorstel: “Bengtsson’s paper simply suggested that the IPCC might want to conduct further research to “reduce the underlying uncertainty” of its findings.” ondersteun ik volledig. Bedankt Treowd voor deze link.

  1. Schommelingen in temperatuur zijn er altijd al geweest en we weten allemaal dat er bv ook een ijstijd is geweest.
   Als nu alle koeien samen schuldig zouden zijn aan klimaat verandering door hun uitstoot wat is dan het gevolg van de uitstoot van fabrieken die misschien wel veel schadelijker zijn?
   Ik twijfel er zelfs aan of er pak em beet 30 jaar terug niet meer koeien dan nu waren en waarom het toen geen problemen gaf.
   Misschien is het mogelijk dat dit een manier is om boeren kapot te maken zodat we straks (in tijd van nood) niet meer voor eten naar de boer kunnen maar afhankelijk zijn van supermarkten die door bv Unilever bevoorraad worden.
   Boeren krijgen ook al bijna niets meer betaald voor melk waardoor velen zullen gaan stoppen met vee houden en past dat ook niet in in dat straatje?

  2. Doe daar dan ook de regelgeving van Brussel bij met hun quotum waardoor boeren hun koeien nu naar de slager brengen.

  3. De markt is altijd een kwestie van vraag en aanbod.
   Nu veel boeren gestopt zijn of willen stoppen en velen al dieren naar de slager hebben gebracht kan er een melk tekort ontstaan met als gevolg dat dan prijzen stijgen.
   Overheden brengen dan berichten naar buiten waarbij het lijkt of ze de boer willen helpen.
   http://nos.nl/artikel/2128218-melkveehouders-zien-melkprijs-eindelijk-weer-stijgen.html
   Dit is boter na de maaltijd vooral voor hen die hun veestapel al hebben ingekrompen waardoor de melkgevende koe veranderd is in een plak ham op uw bord.

 6. Bijna ieder mens, ga er van uit dat deze denkt, creéerd zijn persoonlijke illusoire theoriën, dit op mijn laatste bijéénkomst met vrienden, geleerd en gehoord, van één van de oude staf van André Franquin, één van onze geniën van onze strip verhalen wereld, de tweede grootste Belgische intellectuele wereld, na Leuven, jammer dat deze dreigt vergeten te worden, hij heeft een enorme educatieve waarde,
  en lachen maakt gezond en gelukkig.

  Vriendelijke groet, het is hier 38°, dus binnen in de koelte leven, Jenne

  1. Jenne, wat een waardevolle vrienden!

   De tragiek en de grap van de menselijke conditie is dat we het grootste deel van ons leven denken, voelen, handelen, waarnemen en relateren uit naam van een niet werkelijk bestaand zelf.

   Rupert Spira

  2. MD, ja juist, dit in tegenstelling met onze helden uit de strip verhalen wereld, vaak genoeg beleven wij zijn !, avontuur van uit ons persoonlijk denken, dat is wat deze wereld van verbeelind zo mooi en educatief maakt, je kunt voor weinig even een held zijn ! groet Jenne

  3. Daarom moet je ook Thucydides, Lucretius, Epicurus, Sun Tzu, etc lezen. Dan wordt je gedwongen je eigen waanideeen en “wishful thinking” onder ogen te zien.

   Ik zal je een complex voorbeeld geven:

   Ik heb dit stukje nu 25 x gelezen.

   “””The high level banksters known as the Rothschild family offered the White Dragon Society $25 trillion to “go away.” When the WDS representative said “can you make it $50 trillion?,” they answered, without hesitation, “sure whatever you want.” The problem is the WDS cannot accept either stolen money or money that was fraudulently created. In any case, the Rothschilds and the Bush crime syndicate are just playing for time because they are both still trying to start WW3. Israel has been given the green light by Obama gang boss Rahm Emmanuel to attack Iran. Bush/Rothschild agent Ahmadinejad will then be given the green light to destroy most of Israel, according to high level Pentagon sources. They hope this tragic course of events would then set off their Gog/Magog fake end times scenario. The Israeli people need to prevent this insanity ASAP by removing the gangster Benjamin Netanyahu from power.”””

   Ik heb ooit 10 jaar op forums lopen te verkondigen dat Skull & Bones (Bush zijn club) wraak wilde nemen op de Joden vanwege het Anaconda plan. Ik was dus de Joden in Israel aan het waarschuwen. Dat zijn allemaal op 1 plek verzameld zouden worden en dat de Arabieren dan zo gek gemaakt zouden worden dat ze alle Joden zouden vernietigen.

   Ik heb dit verhaal al 5-10 jaar nooit meer geschreven op het internet. Maar gisteren vond ik dus iemand met HETZELFDE plan. Maf.

   Mijn vader zei ook altijd: “Die elites daar wil ik mij niet mee bezig houden want die vechten onderling ook met elkaar om de macht en daar kan je geen duidelijk inzicht in krijgen over wie is wie en wat is wat.”. Had hij gelijk dat ze met elkaar strijden om de macht?

   Je moet altijd oppassen voor waanideeen en wensdenken. Altijd.

  1. With so much at stake, it is essential that climate research is honest, accurate and credible, and that the resultant energy and climate policies are based on sound, replicable science. Instead, the studies and reports are consistently defective and even deceitful. They incorporate every study financed by this multi-billion-dollar system that supports the “dangerous manmade climate change” thesis – no matter how far-fetched and indefensible their claims might be – and ignore all contrary studies and experts. They rely on faulty, manipulated data, secretive working sessions that revise the “science” to reflect political “summaries,” and computer models that completely fail to predict actual real-world climate trends.

   Because average global temperatures have not risen for 18 years (and have even cooled slightly), even the terminology has shifted: from global warming to climate change, climate disruption, and extreme weather.

   http://www.cfact.org/2014/09/18/cfact-report-climate-hype-exposed/

  2. @Odette,
   “Because average global temperatures have not risen for 18 years (and have even cooled slightly)”
   Dit bericht is van 2014. Ik ben benieuwd naar hun update, eind 2016.
   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Global_Temperature_Anomaly.svg en teken daar met potlood 2016 maar vast in, maar ik vrees dat die door het plafond schiet (http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/2016-wereldwijd-warmste-jaar-ooit/2582).

   Stel je bent beleidsmaker en verantwoordelijk voor de kustbewaking van een land, pak ‘m beet Nederland, en je krijgt zo’n plaatje (en alle daaruit voorvloeiende implicaties zoals zeespiegelstijging, etc.) onder ogen. Wat doe je dan? Oogkleppen en oorwarmers op en verder niets? Omdat iemand in 2014 heeft beweerd: “the studies and reports are consistently defective and even deceitful. They incorporate every study financed by this multi-billion-dollar system that supports the “dangerous manmade climate change” thesis – no matter how far-fetched and indefensible their claims might be – and ignore all contrary studies and experts. They rely on faulty, manipulated data, secretive working sessions that revise the “science” to reflect political “summaries,” and computer models that completely fail to predict actual real-world climate trends.”
   Of misschien toch maar alvast beginnen de dijken wat te verstevigen? Veel sterkte met je beslissing, beleidsmakertje, er kijken 17 miljoen Nederlanders over je schouder mee.

  3. De kustwacht, ik zie ze dagelijks over mijn huis overvliegen, heel belangrijk voor allerhande zaken op zee! Maar waar ben je nu eigenlijk zo bang voor, dat vraag ik mij af! Angst is zo een slechte raadgever.
   Miljoenen mensen op de wereld, nu, en in het verleden hebben al zo vaak met moeder natuur te maken gehad in kwade maar ook in mooie tijden. Het is sowieso een gok waar je je huis neerzet op deze planeet om alle mooie tijden proberen te pakken. Liet zij zich op een kwade manier zien dan vertrokken de mensen of pasten zich aan, kijk naar het Nederland rond 1500 toen de zee weer terug nam wat gegeven was aan land doordat wij een delta zijn. We redden het weer een tijdje, tja en gaat het niet dan moeten ook wij weer vertrekken ter zijner tijd. Kijk naar de tegenwoordige ‘vluchtelingen’. Dacht je dat de mens en dier, jij en ik, die nu leeft zo verschrikkelijk speciaal is in vergelijking met het verleden?
   Wat die Noordpool betreft, je hebt natuurkunde gehad.
   https://thumbs.dreamstime.com/t/inzameling-van-glas-met-water-en-ijs-op-wit-clippi-wordt-ge%C3%AFsoleerd-die-58245630.jpg
   Eén ding, we moeten ons ten koste van het grote geld niet laten vergiftigen, dat is iets waar we met hand en tand tegen moeten verzetten en vechten!
   Ik pak misschien mijn spullen dan, of niet…

  4. @Odette,
   Ik ben nergens bang voor, maar je punt is interessant. Uiteindelijk is het een keuze: proberen te behouden wat we hebben, met het bijbehorende prijskaartje of ‘go-with-the flow’ en vertrekken wanneer de natuur dat oplegt. Maar, daar hangt een nog hoger prijskaartje aan vast. Dan is het grote verschil met vroeger.
   Volgend jaar verkiezingen. De partij die de laatste optie in zijn program opneemt komt in de oppositie. En die heeft soms gelijk ….. maar in deze?

  5. Quote sjako “ Ik ben benieuwd naar hun update, eind 2016.

   Zelfs al zou dat hoger uitvallen (wat ik toch betwijfel) dan kan dat te maken hebben met de huidige weersmanipulatie aka de bijna dagelijkse chemtrails aka weathermodification, weersmodificatie. Men heeft met gebruik van vliegtuigen een soort van deken aangemaakt/aangelegd (strontium, barium, alluminium, etc.) om – naar hun verklaring – schadelijke zonnestraling te weren te beperken, tegelijkertijd sluit men dus tevens warmte in die normaal vrijelijk had kunnen circuleren. Dat er door die ingesloten warmte b.v ijsbergen wat sneller zouden kunnen smelten acht ik dan ook niet uitgesloten beste sjako

  6. Dus Sjako, it is all about the money, again…
   Ik deel verder wat Treowd schreef over het leggen van chemtrails, het vergiftigen van de bodem, mensheid en atmosfeer, foute boel.

  7. @Treowd
   “(wat ik toch betwijfel)”. Die kans is 5%.
   Chemtrails bestaan niet en van structurele weermodificatie is geen sprake. Die discussies zijn al gevoerd hier, zie
   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/chemtrails-gezondheid/cia-baas-bevestigt-chemtrails-bestaan/comment-page-2/#comment-407594.
   Het “deken” waar je het over hebt is er niet.
   Het WTK artikel “CIA baas bevestigt chemtrails bestaan” is al ‘debunked’ in http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/chemtrails-gezondheid/cia-baas-bevestigt-chemtrails-bestaan/comment-page-1/#comment-400956 en de commentaren daarin.

   Of zijn er nieuwe inzichten?

   @Odette,
   Het gaat om overleven. Daarbij moeten keuzes gemaakt worden. ‘money’ speelt een rol in die keuze. Evenals andere (persoonlijke) zaken. Niks bijzonders.

  8. Met de argumenten waarmee je nu komt daar ga ik niet eens verder op in, die zijn geen discussie waardig. Het spijt me. Behalve om nog even aan te geven dat jij zeer selectief bent in het lezen van reacties en daarmee je eigen paradigma volledig vergrendeld, dat zorgt voor “blindheid”.

  9. “Met de argumenten waarmee je nu komt daar ga ik niet eens verder op in, die zijn geen discussie waardig.”
   Tja Treowd, zo had ik ook kunnen reageren op 12.6, maar dat vind ik flauw, dus heb ik het toch netjes onderbouwd.

   Geoengineering Watch wordt zo vaak aangehaald hier, (http://www.wanttoknow.nl/overige/zo-gek-is-die-brexit-toch-niet-mark-rutte/comment-page-2/#comment-400044 om 1 voorbeeld te noemen) maar wordt telkenmale ontmaskerd. Je moet niet blijven hangen, maar op zeker moment ook zaken achter je kunnen laten en vooruit kijken.

   Als er nieuwe inzichten zijn inzake weermodificatie en vermeende chemtrails dan hoor ik dat graag. Tot die tijd is verdere discussie inderdaad niet vruchtbaar.

  10. Je kunt in herhaling vallen door bewijzen af te wijzen, Rosalind Peterson bevestigd hier in een United Nation Webcast dat er persistent contrails zijn, en bevestigt tevens de rest van mijn aandragingen. Waar sta je nu in je vermeende debunking ?

  11. Helemaal eens Treowd, Sjaak maakt zich er te gemakkelijk vanaf; ik kan met zo’n soort van debunking helemaal niets.
   Ik nodig Sjaak dan ook uit om zich nader te verklaren, uit te leggen wat hij vanuit zijn eigen professie waarneemt, naast dit te begeleiden van de nodige onderzoeken en meer dan dit…
   Ik vind dat Sjaak de taak veel te gemakkelijk opvat…
   Sjakie, die titels voor je naam zeggen geen ene kul iig, dit zijn behaalde titels om de echte intelligente mens te drogeren, ik schat je echter wel in als een echt intelligent mens….

  12. Het zal me verder ook niet verbazen als er overal ter wereld toenemende schildklier problemen zullen zijn of zich gaan openbaren, naast een verdere toename van longontstekingen of andere luchtweg aandoeningen. Het hele lugubere eraan is dat degenen die dit uitvoeren hier op allerlei manieren geld verdienen aan het oplappen van het mileu, toename van het verkoop van medicijnen of mogelijke andere kuren. Voor hun blijft het win-win all the way onder de mantel van goede bedoelingen voor de mensheid men kijkt absoluut niet naar enige collateral damage, satanisme ten top …. vanuit de top van de piramide…

  13. En eigenlijk ben ik van mening dat we het dan maar over persistent contrails moeten hebben, want daar kan kennelijk iedereen mee overweg…
   Maar, dan de volgende vraag naast wat persistent contrails zijn, waaruit bestaan ze dan? Ik wil iig dolgraag de chemische samenstelling weten, en verwacht dat elk oprecht wetenschapper dit ook wil weten, en verwacht ook dat om het voortgaande dát er dus bewijzen zijn, máár waar zijn de bewijzen, kom nu eens eindelijk op de proppen mét het gewenste onderzoeksmateriaal.
   Ben alle lulverhalen van zgn integere wetenschappers, politici en ander kop min het zand stekend soort van menselijk gedaante, meer dan baggerzat…
   Antwoorden nu!

  14. Treowd en Anna,
   Hoe zeker zijn jullie, in procenten uitgedrukt, dat chemtrails bestaan?

  15. Dank je beste Anna om dat te beamen, dat was ook de reden waarom ik me zo opgesteld heb, ik gaf het ook al aan dat het niet discussie waardig was.

  16. Sjakie, ik ga ervan uit dat persistente contrails bestaan, naast wat ik met mijn eigen ogen aanschouw sinds vele jaren op deze aardkloot…
   Als wetenschappers alleen maar die term kunnen bezigen vind ik het ondertussen ook goed.
   Dus wat mij betreft gaan we het nu daarover hebben, we schaffen chemtrails af, we spreken nu over het bovengenoemde begrip; en nu gaan we onderzoeken wat dit betekent…
   Waar bestaan ze uit, chemisch gezien om te beginnen?

  17. Beste Anna en ook sjako, en andere lezers. De persistant contrails bestaan uit , strontium , barium alluminium etc.
   ChemTrails What In The World Are They Spraying SECRET Extra Footage and Information DOCUMENTARY : https://www.youtube.com/watch?v=QW8WycvZpr8
   De volle lengte is ook de moeite waard om te bekijken What in the world are they spraying :
   https://www.youtube.com/watch?v=xFQ2_0QNiks

   Natuurlijk ontkent men dat het op getest of ingezet wordt op de mensheid, dus duikt men onder die verdenking en geeft men aan dat men de mensheid moet beschermen voor slechte straling van de Zon en niet ten minste Global warming dat terwijl er rapporten zijn dat het juist voor opwarming zorgt. http://www.nature.com/nclimate/journal/v1/n1/full/nclimate1068.html Vergeet verder niet dat deze billjonaires bij machte zijn veel media te ondermijnen zelfs te onderdrukken danwel te downsizen door wetenschappers onder druk te zetten/manipuleren zelfs met de dood bedreigen etc.

  18. NASA Admit To Spraying Americans With Poisonous Chemtrails
   https://www.youtube.com/watch?v=pTjHG_E-tJM

   Heel bijzonder dit gesprek mocht het echt zijn, verder is het opvallend dat deze man zegt dat men dus NASA onder strikte controle staat anders mocht men deze onderzoeken niet doen. Dat is verder behoorlijk in tegenspraak met de bevindingen van de oprichters van geo-engineering watch. Op hun site is genoeg materiaal te vinden waarin die controle een onbekend terrein is en het gevaar voor de volksgezondheid bijna niet althans maar mondjesmaat is onderzocht.

  19. “black-budget” documents report;

   “Since I entered politics, I have chiefly had men’s views confided to me privately. Some of the biggest men in the United States, in the field of commerce and manufacture, are afraid of something. They know that there is a power somewhere so organized, so subtle, so watchful, so interlocked, so complete, so pervasive, that they better not speak above their breath when they speak in condemnation of it.”
   https://socioecohistory.wordpress.com/2016/07/26/the-black-budget-this-is-what-the-secret-government-doesnt-want-you-to-know/

   “The United States does not torture.” –President George W. Bush

   We are dealing with Star Wars. It involves the combination of chemtrails for creating an atmosphere that will support electromagnetic waves, ground-based, electromagnetic field oscillators called gyrotrons, and ionospheric heaters. Particulates make directed energy weapons work better. It has to do with “steady state” and particle density for plasma beam propagation.

   They spray barium powders and let it photo-ionize from the ultraviolet light of the sun. Then, they make an aluminum-plasma generated by “zapping” the metal cations that are in the spray with either electromagnetics from HAARP, the gyrotron system on the ground [Ground Wave Emergency Network], or space-based lasers. The barium makes the aluminum-plasma more particulate dense. This means they can make a denser plasma than they normally could from just ionizing the atmosphere or the air.

   More density [more particles] means that these particles which are colliding into each other will become more charged because there are more of them present to collide. What are they ultimately trying to do up there — is create charged-particle, plasma beam weapons.
   Chemtrails are the medium – GWEN pulse radars, the various HAARPs, and space-based lasers are the method, or more simply:

   Chemtrails are the medium — directed energy is the method.

   Spray and Zap.

   This system appears to be in Russia, Canada, the United States, and all of Europe. Exotic weapons can be mobile, stationary, land-based, aerial, or satellite.
   http://rense.com/general79/chem.htm

   ― Woodrow Wilson, The New Freedom

   Dr. Kiburn’s research clearly shows that chemicals do affect and seriously harm the brain [and, thereby, cognitive function]. Chemicals –especially a daily onslaught of toxic chemicals over many years– can damage our ability to think clearly. Even if we find this hard to believe, the evidence is there. Dr. Kilburn has expanded this essay into the first book to research this: “Chemical Brain Injury” (published in 1998). Dr. Kilburn notes:

   The brain’s preservation represents the only possibility of survival for mankind. To find in many parts of the country and in many individual patients that its function is eroded seriously by chemicals, chemicals that have been introduced into the environment basically in the last 50 years, is bad news indeed
   http://www.globalresearch.ca/chemtrails-the-consequences-of-toxic-metals-and-chemical-aerosols-on-human-health/19047

  20. Eindelijk Anna, Treowd heeft je op het goede spoor gezet: persistente contrails. Daarmee maken jullie een enorme draai, immers hiermee laat je de relatie chemtrail-geoengineering los. Geoengineering heeft o.a. als doel klimaatopwarming tegen te gaan. Dat kan door een deken van aerosolen neer te leggen in de stratosfeer (SRM, solar radiation management). Bij vulkaanuitbarstingen gebeurt dat op natuurlijke wijze. De aarde koelt dan af. Contrails in de troposfeer daarentegen vormen een deken die de aarde (een klein beetje) opwarmt (zie ook Treowd in 12.6), en werkt dus TEGENGESTELD aan de doelstelling van geoengineering. Aj Treowd.

   Dan rest nog de chemische samenstelling van contrails, oftwel de uitlaatgassen van commerciele vliegtuigen. Dat volgt simpelweg uit de chemische samenstelling van de brandstof en de verbranding daarvan (https://nl.wikipedia.org/wiki/Kerosine). Deze zijn gemeten door NASA en DLR in meetcampagnes. Ernst Meijer (ernst.meijer@tno.nl) beschrijft dat in zijn proefschrift (https://pure.tue.nl/ws/files/2325784/200113944.pdf) in sectie 2.4. Zijn proefschrift beschrijft ook de chemische samenstelling van de atmosfeer in en rondom contrails. Of hij expliciet gekeken heeft naar de stoffen die Vereecke (zie hieronder) noemt vind ik niet terug in zijn proefschrift. Als je het wilt weten kun je het vragen (zie mail adres hierboven).

   Vereecke noemt in http://www.grenswetenschap.nl/images/artikelfoto/chemtrail-notendop.doc zware metalen als barium, aluminium, cadmium, titanium, virussen, bacterien, schimmels en mycoplasma’s als onderdeel van deze contrails (Treowd noemt ook nog strontium).

   Meten is weten. De chemtrail aanhangers kunnen dezelfde meetcampagnes optuigen als beschreven door Ernst Meijer. Dus waar zijn die meetcampagnes van uitlaatgassen van commerciele vliegtuigen waarin verhoogde concentraties van alle bovenstaande stoffen zijn gemeten? Alleen dat accepteer ik als bewijs van het bestaan van chemtrails.

  21. Eindelijk Anna, Treowd heeft je op het goede spoor gezet: persistente contrails. Daarmee maken jullie een enorme draai, immers hiermee laat je de relatie chemtrail-geoengineering los.

   Dat is jouw perceptie sjako, ik maak absoluut geen draai als ik bewijzen aanvoer voor gelijke doelstellingen die anders te naam gesteld zijn, jij ontkoppelt ze van elkaar dat doen wetenschappers dat is een modus operandi, mogelijk vaktechnisch van aard.. Zoals je kunt beamen is de vrouw die het voren brengt op ander vakgebied kundig maar juist daarom kan ze het ook juist aankaarten bij de UN. Correct me if i could be wrong wich i beg to differ…

  22. Excuus, kleine fout er mist het woordje – bezig – , zal proberen wat minder vlug te posten te correctie.(zie dat ik vaker wat kleine foutjes maak sorry daarvoor) Mvg Treowd.

  23. Chemtrails – Shocking Phoenix
   Air Quality Test Results
   http://www.rense.com/general82/chemit.htm
   In figuur 1;
   In this chart we see that barium is 278x the toxic limit, copper is 98x the toxic limit, manganese is a staggering 5,820x the toxic limit and zinc is 593x the toxic limit
   In figuur 2;
   ­Here we see that cadmium is 126x the toxic limit, chromium is 282x the toxic limit and nickel is 169x the toxic limit. Note that the permissible amount of Cadmium in the environment is equivalent to a tiny ten parts per billion.

  24. Odette 2 maanden terug op 21 juni om 1 over 1 s’nachts heb ik na een oppervlakkige gemakzuchtige google search van op z’n hoogst 15 seconden exact dezelfde rense punt com link gegeven, daar is toen snel vakkundig gehakt van gemaakt door Argonaut en Arie die nu waarschijnlijk met z’n zoveelste omkat nick weer terug is. http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/complotdenker-is-feitelijk-n-compliment/comment-page-1/#comment-396478 dusz zo gaan wuh ‘de oorlog’ niet winnen, het voorbarig een beetje afstempelen met het woord “troll” is niet voldoende en vaak zelfs niet terecht genoeg, het is lastig ik weet het, onderscheid maken, heel heel lastig zelfs, ik wek soms wel eens de indruk om bij vlagen te heulen met “de vijand”; het is meer dat “de andere kant”, of “de vijand” niet continu poep praat, wel vaak, net als ‘wij’ vaak genoeg, maar je kan niet op de automaat never nooit, en het gaat nog veel verder, de vraag is hoe ‘goed’ de ‘goeien’ uiteindelijk kunnen zijn, misschien dat dat zelfs niet de belangrijkste kwestie is op weg naar een betere wereld, het zo graag ‘goed’ willen wezen op voorhand bijna een formule om gegarandeerd regelmatig de mist in te gaan, tuurlijk bestaat goed en slecht zeer zeker wel, onderscheidingsvermogen is meer doorslaggevend en tricky lastig, om het scherp te blijven zien en houden, lastig lastig I know.. misschien heet het niet voor niets stap by step per seconde wijzer.

  25. Sjako, Treowd heeft me niet op het goede spoor gezet, we draaien nu alleen de zaak om, want de wetenschappers noemen chemtrails persistent contrails, het gaat erom een definitie te hanteren die feitelijk om hetzelfde gaat maar dan kunnen we misschien eindelijk eens inhoudelijk een discussie voeren…
   Chemtrails is een dusdanig beladen begrip dat als deze gehanteerd wordt de gemiddelde wetenschapper gelijk om zijn achterpoten staat, duszzzz daarom 😉

  26. Hyper,ik bespeurde al zoiets, een vermoeden, maar toch weer gepost, jammer. Wat je zegt is juist en soms ‘heulen’ voor een goede zaak is ook dan wel weer terecht, Foucault 😉
   Ja, na een paar gewone vliegtuigen vanmorgen hoog in de lucht, zonder contrail, met dit prachtige heldere weer, waren er al weer vier om 08.15 uur tussen de ‘streeplozen’ die er tussen door vliegen
   Ondertussen uitgewaaierd tot dikke wolkachtige strepen, zonde…

  27. @Treowd 12.38, wanneer jij mij niet langer ziet als “de vijand”, pas dan heb je een blokkade geslecht. En bovenal, accepteer dat een denkbeeld (bijvoorbeeld chemtrails) is gebouwd op drijfzand als je het niet kunt onderbouwen met harde feiten (analyse van uitlaatgassen van vliegtuigen).
   Men schijnt van alle overkomende vliegtuigen de atmosferische temperatuur, windsnelheid en windrichting af te kunnen leiden op vlieghoogte. (
   http://www.nu.nl/binnenland/4298659/vliegtuigen-gaan-informatie-verzamelen-weersvoorspellingen-knmi.html ,
   ). Helaas ontbreekt vocht, maar met deze informatie kun je mogelijk al wel begrijpen waarom de ene contrail meer uitwaaiert dan de andere (verschillende windschering op verschillende hoogten).
   De infrarood sounder op de toekomstige (lancering gepland voor 2020) geostationaire satelliet genaamd MTG-IRS zal ook vocht leveren. Dan heb je het plaatje helemaal compleet. Maar, als gezegd, zonder directe toegang tot vocht zijn met beschikbare vliegtuigdata de verschillende structuren van contrails mogelijk al goed te verklaren. Vereist wel een beetje onderzoek, meer dan wat linkjes verzamelen. Ik weet niet of je daartoe gekwalificeerd bent, maar zet ‘m op.

   @Anna 12.35
   De discussie is al weer klaar. ‘Jullie’ blijven hangen in allang weerlegde linkjes, filmpjes, etc. Zie Hyper terecht in 12.34. Gewoon even een meetcampagne opzetten en je kunt de hele discussie op internet in een keer afronden. Is dat nu zo ingewikkeld? Probeer eens te bedenken waarom de chemtrail community die stap niet neemt. Het antwoord is verbazingwekkend simpel.

  28. Sjako, gewoon even een meetcampagne opzetten?
   En dan zijn we er?
   Dat is wel simpel en kort door de bocht…
   Ik ben van mening dat de overheid dit moet doen; ik ben van mening dat alle data die er sowieso zijn openbaar moeten worden gemaakt; ik ben van mening dat de ovverheid de mens/mensheid behoort te bedienen; ik ben van mening dat er uberhaupt een transparante discussie moet kunnen worden gevoerd; daarnaast heb ik nog vele meer meningen; het wordt tijd voor andere tijden…
   En dan ga jij mij en anderen vertellen dat we zelf dat onderzoek maar moeten betalen?
   We betalen ons als Nederlanders al op zijn minst ons scheel en blauw aan belastingen waarvan we niet eens weten waaraan het besteed wordt; dit over een transparante boekhouding van de ons veronderstellende dienstbare overheid aan de Nederlanders die nooit inzichtelijk wordt gemaakt; vind dat jij eens achter je oren moet gaan krabben…

  29. En Sjako, jij bent kennelijk een misdienaar inzake de contrails en peristent contrails. Jij weet van de hoed en de rand, je geloofd waarschijnlijk in een rand van de hoed…
   Jij bent als professional, deskundige , verantwoording schuldig aan de mensheid: die hebben jou in dienst gesteld…
   Dat de werkelijkheid op dit niveau anders in elkaar steekt is tevens ook jouw verantwoordelijkheid.
   Kop in in het profesionele zand steken is geen optie, ook jij moet daar onderzoek naar doen, tenslotte heb je de wetenschap als professionele opdracht niet voor niets gekozen toch?

  30. Ik weet het Anna, je legt de verantwoordelijkheid graag overal neer, behalve bij jezelf. Iedereen moet van jou van alles doen: de overheid, wetenschappers. En wat doe jij? Je roept wat waarop iedereen direct in de houding moet springen? Kom eerst maar eens met een goed verhaal in plaats van ongefundeerde angstzaaierij. Dat is ook een verantwoordelijkheid naar de mensheid!

   Overigens heel merkwaardig dat je de overheid noemt voor het opzetten van een meetcampagne. De overheid wantrouwen jullie op voorhand, en daarmee dus ook de uitkomst van zo’n campagne, hoe die ook uitpakt. Dus wat levert dat je dan op? Lekker tegenstrijdig weer.

   Als de chemtrail community zo overtuigd is kunnen ze ook pro-actief zijn. In 12.40 heb ik je verwezen naar overheidsdata. De overheid hanteert open data policy. Maak daar gebruik van. Ga eindelijk eens aan het werk met alle data die er al liggen en suggesties die ik aangereikt heb. Vereecke heeft connecties, met crowdfunding kun je geld binnenharken. Maak eens gebruik van je creatieve geest en organiseer iets.

   Research is niet helemaal jouw ding, denk ik, maar je kunt misschien wel organiseren. Blijf niet hangen in een denkbeeld, maar onderzoek dat denkbeeld en probeer het te weerleggen. Lukt dat niet dan wordt het denkbeeld steeds reëler. Precies wat je wilt. Welkom in de wereld die wetenschap heet en jouw leidt naar de waarheid, als je maar wilt en durft.

  31. Sjako, mijn reacties zijn in dat opzicht zeker niet persoonlijk bedoeld, maar gericht aan de wetenschapper cq wetenschap in dienst van de overheid.
   Ben echter wel van mening dat er bewijsmateriaal moet komen en dan gaat het erom hoe dat te realiseren opdat ook op basis daarvan een stuk onderzoek serieus wordt genomen.
   Daarnaast zijn er vele co-factoren die ook meegenomen moeten worden.
   Daar heb je professionals voor nodig, oa wetenschappers die ethisch besef hebben dat al zijn ze zelf niet overtuigd, ze iig de ongerustheid van velen willen wegnemen.; of wetenschappers die zelf weten dat er iets niet klopt maar binnen een betaalde baan niet een klokkenluider uit willen hangen.
   Daarnaast geldt hoe dan ook, al zouden het geen chemische trails (wat ook niet klopt want water is ook chemisch) zijn, deze wel degelijk invloed hebben op het klimaat.

  32. @Treowd 12.38, wanneer jij mij niet langer ziet als “de vijand”, pas dan heb je een blokkade geslecht.

   Dat spiegel jij waarschijnlijk vanuit jezelf, ik werk niet met of vanuit zulk soort begrippen. Betreffende de rest van de reactie hebben Anna en Odette je al bediend en daar ben ik het zeker mee eens.

  33. @Anna 12.44
   “Ben echter wel van mening dat er bewijsmateriaal moet komen”. In 12.40 heb ik je gewezen op beschikbare data en in 12.29 suggesties aangereikt voor meetcampagnes. Beiden zullen jouw inzicht vergroten en zullen je naar het bewijs leiden. Het komt niet op een presenteerblaadje. Je zult aan de slag moeten!

   Je hebt het over ongerustheid “van velen”. Nou, dat valt reuze mee hoor. Dat denk je wellicht omdat je er zelf dagelijks mee bezig bent. Een beetje ge-biased dus. De overheid gaat in dit stadium uiteraard niets initieren, tenzij jullie met een sterk verhaal komen, daarmee de officiele media bereiken en op die manier de massa in beweging, waardoor de overheid wel moet. Heel logisch allemaal. Een beetje posten op WTK brengt je niet verder.

   Maar wat veel belangrijker is. Kijk eens waar je vandaan komt en hoe ver je bent gekomen: chemtrails => persistent contrails => “al zouden het geen chemische trails (wat ook niet klopt want water is ook chemisch) zijn, deze wel degelijk invloed hebben op het klimaat”. Wow, wie had dat gedacht? Je bent er! Het siert je dat je openlijk durft toe te geven dat je denkbeeld rondom chemtrails minder rigide is geworden.

   @Treowd 12.46. Mooi dat je het met Anna eens bent. Dan is ook jouw beeld inmiddels minder rigide dan voorheen.

   Want dit is het inderdaad. Het zijn contrails en die hebben mogelijk invloed op het klimaat.

   Daar is overigens het laatste woord nog niet over gezegd. Overdag hebben contrails een koelend effect vanwege weerkaatsing van zonlicht. ’s Nachts daarentegen hebben ze een opwarmend effect (deken over de atmosfeer). De uitstoot van C02 door vliegtuigen heeft een opwarmend effect. Uitlaatgassen reageren in de atmosfeer tot nieuwe chemische samenstellingen (proefschrift Ernst). Het is al met al een enorm complex mechanisme met vele terugkoppelingen waarvan het netto resultaat nog niet geheel duidelijk is.

  34. Sjako en weer geef je er een draai aan alsof alle aankaarters dus een rigide beeldvorming hebben en alsof er een draai gemaakt zou zijn. Ik heb absoluut nergens een draai gemaakt, dat omdat er een andere naam aan het fenomeen gegeven wordt. Het lijkt alsof jij het wat persoonlijk op neemt allemaal, jammer … Het was een wat ferme discussie..
   Misschien is dit nog een goede link? http://holmestead.ca/index-ct.html
   Daar zitten ook o.a Canadese Laboratorium testen bij.
   Ik hoop wat bij te kunnen dragen er zijn niet een paar mensen bezorgd dat zijn inmiddels redelijk wat mensen, echt waar. Mvg Treowd.

  35. Dank je Treowd, kan ik gebruiken… Zal nog wel even duren vrees ik.
   Sjako, wie zwijgt stemt toe?
   Je hebt altijd dwarsliggers nodig om de rails recht te houden 😉

  36. Graag gedaan Odette 🙂
   Zal nog wel even duren vrees ik.

   Alhoewel Sjako zeker hierin een bepaalde verantwoordelijkheid heeft juist omdat hij een wetenschapper is in dienst van de overheid, vraag ik me af en dat vond ik toch een goed punt dat van eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dat gebied toch wel, zelf ook wat actie te ondernemen indien men ertoe de mogelijkheid bezit danwel kan creeeren. Men zou bevoorbeeld bodem-monsters kunnen nemen op vele plekken in Nederland. Kan dat ? En verkrijgt men dan ook echt medewerking daarvoor? Wat zijn de mogelijkheden daarin?

   Wat opgevallen is dat b.v. fietspaden welke een redelijk glad dek hebben een glanzende laag vertonen maar tevens na de regen behoorlijk lijken te plakken als ze weer droog zijn. Tevens als de Zon schijnt de reflectie van de wegen en fietspaden een soort van glinsterende/glanzende laag laat zien.

   Kijkt men wat langer in de lucht dan gewoon even, dan gaan de ogen prikken en langzaam tranen, de lucht irriteert het oogvocht en de traanbuizen. Daarnaast zijn er bepaalde wolkenvelden te zien die op natuurlijke wijze zo nooit kunnen ontstaan. Er vliegen vliegtuigen random door de lucht zonder richting of vanaf een vliegveld te gaan of lijken te komen.

   Sommige burgers zouden zich terecht af kunnen vragen of alle vliegroutes verlegd zijn geworden danwel de vliegvelden van plek veranderd zijn omdat er vanuit hun tuin nu vele vliegtuigen gezien worden dat terwijl dit nooit het geval is geweest. Verdediging hiervan is : er is veel meer vliegverkeer dan vroeger! Ja dus veel frequenter vliegen dus, maar deze vliegtuigen vliegen allemaal een andere route. Zijn er zoveel landen bij gekomen? Of zijn er nieuwe vliegvelden aangelegd op afwijkende lokaties van de te vliegen routes?

   Vragen, vragen ,vragen….

  37. Odette nu twijfel ik even of de opmerking Het zal nog wel even duren op die kiespijn wees, of op actie vanuit wetenschappers van de overheid in dienst van de overheid, die eigenlijk die taak mogen vervullen omdat ze in dienst van de bevolking die taak mogen/kunnen vervullen juist omdat ze er een passie voor voelden? Hoe het ook zij, ik hoop dat dat dan juist vlug zal gaan zodat de tandarts je verder kan helpen. 🙂

  38. Treowd, dat even duren doelde ik op de pijn, helaas…
   Maar op je andere vraag met die onbekende vliegtuigen kan ik je wel een beetje helpen. Ik heb jaren deze website http://casperflights.com/ met regelmaat gevolgd en daardoor een hoop geleerd. Maar deze is er mee ‘opgehouden’? met live verbindingen Deze laat het nog enigzins zien, maar niet meer zo duidelijk http://www.vluchtinfo-schiphol.nl/live-vliegtuigen-volgen . Vliegtuigen die over Nederland vliegen hebben allemaal een tracking-nummer, toestel formaat aanduiding en waar ze heen gaan in letters van de toekomstige luchthaven. De meesten zijn gecatalogiseerd maar er waren ook genoeg zonder aanduiding! Onbekend stond daar bij vermeld. Ja dan gaat er bij mij al zou ik traffic controller zijn wel een belletje rinkelen. Dit is ook zeker te zien bij de controller bij de luchtmacht. Naar mijn weten is dat om de terminologie aan te houden, schending van het Nederlandse luchtruim en ieder weet wat dat betekend.
   Er zijn ook nog wel alternatieven hiervoor, kijk maar even;
   http://www.flightradars.eu/nl_vliegbewegingen.html
   en ook
   http://vluchtenvolgen.nl/
   afijn, er is genoeg om te kunnen volgen, succes

  39. Oke, daarom ook die twijfel denk ik, ja vervelende pijn.
   Dank je om dat verder nog wat aan te vullen Odette en verder te verklaren. Naar ik dacht ook vreemde vliegroutes of in ieder geval wat afwijkend dan de aan en afvliegroutes of heb ik dat niet helemaal goed ontvangen? Vliegtuigen die in de buurt van een vliegveld normaal gesproken nooit zo gevlogen hebben als nu. Dus ook vreemde vliegtuigen buiten het eigenlijke vliegschema..
   Over tuinen waar men normaal gesproken nooit vloog omdat dat niet echt logisch aan en af vliegen is e.d. Dank je voor die linken en info te delen!

 7. gore is een pion en trekpop.. net als de rest die (volgens mij g e b r a i n – w a v e d zijn en allemaal in het gareel de show uitvoeren..
  er zijn veel trekpoppen in ” touw” maar ze donderen allemaal van hun koord af, want de zwaartekracht van het Licht is voor hun niet te verteren
  allemaal komen ze met excuses als de wolf voor de deur staat die zijn eigen kleren op komt eisen!
  in principe zijn het allemaal ” domme schapen ” die hun ego (laten gebruiken) door kudde gedrag, zelfs in de elite zijn de schapen steeds vaker te tellen.. alleen in val er niet van in slaap maar steeds meer wakkerder!

  Die hele s o r o s = zo ontieglijk reptiel op steen..
  Niet alleen hem uiteraard.. een van DE VELEN uit het repielennest die holen in kronkelen en de eieren opzwelgen van het Leven..

  Klimaatverandering bestaat gewoon niet, alles is onderhevig aan VERANDERING dus conclusie : men lult maar een verhaal vast wat we uiteindelijk als waarheid moeten zien.. ik ZIE zelf dat er ook heel veel rare verslagen zijn over ” het onweer dat uit het niets scheen te komen”.. think twice..

  Haarp staat op haarscherp! Ze kloten met ons

  1. gezellig aansluitend even onder schuimbekkende schoonspreekster Luna hangen met mijn antie dinosaurus meningen diarree diatribe dagboek; goed chemtrail clippie Odette, kapitein rob met z’n alex-abel-van-warmer-tasman-dam-pilotenpet en hagelwitte chemisch overgereinigd overhemd aan het woord, over uitademen aan de noordpool en verwachten dat je adem mist een dik spoor van minstens uren lang blijven hangende persistente semie permanente kilometers lange uitwaaierende spinnenwebben achterlaat; Pilots, Doctors & Scientists Tell Truth about Chemtrails Excerpts https://www.youtube.com/watch?v=DPnWaBsMYnY http://arthousefilm.eu/files/3514/webshopartikelen/408028/1375184303-abel.jpg http://www.inoudeansichten.nl/ansichten/douglas-dc-6/p108581-schiphol-klm-doulas-dc-6b-vliegtuig-postcard.html Quote: “Na een (geregeld terugkerende) inspectie in een van de uitstekend geoutilleerde hangars op Schiphol wordt de K.L.M. Dc-6B PH-TFN “Abel Tasman” naar de plaats van vertrek op het platform getrokken.”

   http://www.wanttoknow.nl/politiek/valse-vlag-operaties/ben-je-al-bekend-met-de-isis-luchtmacht/comment-page-1/#comment-409111 vandaar dat de nujij kleitabletten van de afgelopen 10 jaar per 12 september onder de centrale delete knop gaan verdwijnen, de 911 onder de moderne bibliotheek verbrandingen, en een hoog percentage inhouse poster meelopers gaat dat nog goed praten ook, ‘die arme moderatortjes hebben het toch zo moeilijk gehad de laatste tijd joh’, is wel waar op zich, en de eigenaar is zo zielig omdat het nu-nieuws zelf niet zo erg overtuigend meer overkomt, en stel dat Erdie het er niet mee eens is, de data mining van nujij commentaren in de meute commuting trein blijkt een ware opstap tot te verontrustende nieuwe inzichten, wereldwijd worden nu commentaar secties en complete websteks in rap tempo selectief afgesloten, alsof het een op zichzelf staand verschijnsel is in nederland; egggh nieh… De EU bigblackbrotherbox kilometer belaster komt er aan en het beheer van internet adressen wordt overgeheveld naar de UN en dinosaurusSoros heeft al openlijk in dubbeltongtaal geformuleerd aan welke voorwaarden een internet gebruiker voortaan moet gaan voldoen, op china leest geschoeid censuur communisme by the backdoor. http://www.infowars.com/leaked-soros-document-calls-for-regulating-internet-to-favor-open-society-supporters/ http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/EN/NL/commute

  1. Excuus vergissing meende dat onder de reactie 12.23 gereageerd had, moest daar staan.

  1. Vreemd mijn reacties komen niet meer onder de reactie terecht waarop ik reageer…

 8. Hoi Guido, vanochtend tijdens het plaatsen van reacties kwamen de reacties niet onder het blok van vraag 12 terecht maar kwamen op 15 en 16 terecht heel vreemd kan dat met een bepaalde timeout te maken hebben? Ik heb dat nog niet eerder meegemaakt Dat terwijl ik bv. antwoord 16.1 wel gewoon kon plaatsen. Kan jij nog zien of nagaan waarom dat fout ging?

  1. Odette, alles herhaalt zich, als in een carrousel, misschien goed besteed aan jou en Anna, lees Pliny de oude, loop er niet mee te koop, maar daar vind je de hele menselijke geschiedenis beschreven in 7 voor onze jaartelling, met alle feiten en twijfels van een wijs man, mijn ouders leefden met zijn denken, over de 40 boeken geschreven, hij en Herodotus zijn het Europese denken.

   Ben even terug om de 25 jarige bruiloft van mijn dochtertje te vieren.

   Bij mond en tandproblemen, raad ik je Essantiele olie van Giroflé aan, in het Nederlands Kruidnagels !

   Begrijp niet hoe een maritiem land, zo zijn zeewaardige karakter heeft verloren, 2/3 van onze Planeet zijn de Zeven zeeën, maar goed zijn wel meer dingen die ik niet begrijp.

   Vriendelijke groet Jenne

  2. Ha die Jenne, Fijn om weer even wat van je te lezen. Je bent nu in Nederland meen ik te lezen? Ik had het mooi gevonden je eens in het echt te kunnen spreken en te zien na zoveel jaren ‘forum’. Je hebt in ieder geval een leuk vooruitzicht met het 25 jarige huwelijksfeest van je dochter. Heel aardig van de kruidnagel, kende ik al 😉 , maar ik kan er niet goed tegen helaas…
   Wat betreft je verwijzing van de carrousel, ik ben niet van plan om daar in te blijven zitten, er is zoveel meer dan een houten paard.
   Pliny de oude had wel een bijzondere dood, tijdens de eruptie van de Vesuvius.
   Pliny the Elder died on August 25, AD 79, while attempting the rescue by ship of a friend and his family from the eruption of Mount Vesuvius in Stabiae that had just destroyed the cities of Pompeii and Herculaneum. The prevailing wind caused by the sixth and largest pyroclastic surge of the eruption would not allow his ship to leave the shore and Pliny probably died during this event.
   Waar jij op doelt met zijn werken is behoorlijk omvangrijk;
   https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_History_(Pliny)
   Het is hier in volle omvang te lezen, voor wie dit aangaat
   http://www.masseiana.org/pliny.htm
   Heb veel plezier, H.G. van Odette

  3. Odette,

   nee ik ben thuis, dus in Frankrijk, of het ooit echt mijn thuis wordt who knows.

   Mijn ouders zijn begonnen heel bescheiden zijn boeken aan te schaffen,
   Pliny dus, en ik heb dit voort gezet, het meeste is uitgegeven door de Oxford universiteit.

   Het feest is al achter de rug, van mijn dochter, ga met mijn Klein dochter en één Klein zoon nog een beetje zeilen, en de boot verzorgen,
   veel werk hij is net zo oud als ik, gebouwd in 1936, mijn vrouw ziet het niet meer zo zitten, binnen kort 81.

   Over lezen ik prefereer een boek, met zijn atmosfeer en odeur in mijn hand te hebben, heb altijd het gevoel als ik naar mijn omvangrijke bibliotheek kijk, of de Schrijvers me aanstaren, ik moet ook altijd eerst alles weten van de schrijver voor ik zijn boeken lees, dan pas kan ik innig van ze houden, en kan ik soms hun plaats innemen.

   Ja die Plinyus was een heel bijzonder mens, lees maar, hoe meer je van hem leest hoe nader hij komt.

   Jammer dat het geen remedie voor je is die Cloudegiroflé, kies pijn kwam altijd op de meest ongelegen momenten, vaak genoeg de tandarts uit zijn bed gebeld, maar wel bij de voordeur bel, hij moet je ogen zien, daarin staat de pijn geschreven !

   Nou beste Odette de groeten !

  4. Odette, wat leuk die link naar Plinius’s Naturalis. Die boeken wil ik jaren lezen.
   Wie heeft er kiespijn? Met zulke pijn kun je altijd Salie kauwen. Mij doet dat heerlijke blad altijd goed. Salvia, alleen haar mooie naam al.
   Ook zilverwater doet mij altijd goed. En de melkzuur-bacterie (Lactobacillales), dat zuur van ‘hem’, daar gruwen andere microwezens van, dus das goed tegen kiespijn. En dan kun je nog goed kauwen op zoethoutwortel, Salvadora persica of lekker goede honing gebruiken. En groene thee drinken.

  5. Anti Soof, waarom lees je ze dan niet, denk je dat je het eeuwige leven hebt, het lezen van Plinius kon wel eens het belangrijkste zijn in je hele leven, maar begin maar bij Italo Calvino als entré, het hele menu is zwaar verteerbaar, het desert bewaar ik voor later ?!

   Er is ons zoveel gegeven en nagelaten, dat hoe oud je ook word je het nooit allemaal tot je kunt nemen, helaas, misschien, of ook niet !

  6. Jenne,
   Dank je voor je inspirerende woorden Jenne. Jij raakt een fijne snaar, mijn ‘oude’.

 9. Zou een ieder dit eens willen bekijken dan wel beoordelen?
  https://www.congress.gov/107/bills/hr2977/BILLS-107hr2977ih.pdf
  En dan in het bijzonder pagina 5, regel 15…
  Wat de site over zichzelf zegt:
  “Congress.gov is the official website for U.S. federal legislative information. The site provides access to accurate, timely, and complete legislative information for Members of Congress, legislative agencies, and the public. It is presented by the Library of Congress (LOC) using data from the Office of the Clerk of the U.S. House of Representatives, the Office of the Secretary of the Senate, the Government Publishing Office, Congressional Budget Office, and the LOC’s Congressional Research Service.”

  1. Direct Energy D.E. from a space station; daar waar Odette mee bezig was laatst. aardig inkijkje in de werkelijke stand van de (militaire) techniek, even wat staal op afstand vloeibaar maken met behulp van de juiste frequenties (john hutchison en anderen..) http://www.hutchisoneffect.com/

  2. @Anna 19
   oude koeien
   http://www.wanttoknow.nl/politiek/valse-vlag-operaties/ovdv-en-mh17-alle-ooggetuigen-totaal-genegeerd/comment-page-1/#comment-403809
   Ronald had de inhoud goed begrepen in 10.11

   @Odette 18
   oude koeien uit de eigen sloot, http://www.wanttoknow.nl/overige/zo-gek-is-die-brexit-toch-niet-mark-rutte/comment-page-3/#comment-401132 en ook http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/complotdenker-is-feitelijk-n-compliment/#comment-397624
   Dit zijn gedachte-experimenten, netjes gedocumenteerd en transparant en niet toegepast, zie daarvoor de link van Anna in 19.

   Jullie blijven hangen in het verleden en zijn niet in staat de discussie naar een hoger plan te trekken ondanks de mogelijkheden die ik daarvoor heb aangereikt in 12. Stilstand is achteruitgang. Ik ga mijn waardevolle tijd beter besteden. Gegroet.

  3. Ik heb m´n eigen dijken wel verstrekt. En of het nu wel of niet een climate change is DOOR DE MENS veroorzaakt, het is altijd beter om over te stappen op duurzame energie in plaats van fossiele energie waarmee je de aarde corrumpeert. Hoe moeilijk kan het zijn?
   Er is (basis) overvloed voor iedere mens op aarde, zo je dat zou willen!

  4. het verleden dat de huidige toekomst bleek te zijn omdat het er al lang was in 2001, chemtrails worden letterlijk met name genoemd in deze space gekkies wet van uw en mijn geliefde amerikaanse papa goes wild overheid, wat heeft Ronald goed begrepen? ; https://www.congress.gov/bill/107th-congress/house-bill/2977/text Quote: ” (III) by expelling chemical or biological agents in the vicinity of a person.
   (B) Such terms include exotic weapons systems such as–
   (i) electronic, psychotronic, or information
   weapons;
   (ii) chemtrails;
   (iii) high altitude ultra low frequency weapons
   systems;
   (iv) plasma, electromagnetic, sonic, or ultrasonic
   weapons;
   (v) laser weapons systems;
   (vi) strategic, theater, tactical, or
   extraterrestrial weapons; and
   (vii) chemical, biological, environmental, climate,
   or tectonic weapons. “

  5. Hyper, gewoon even bovenaan het document beginnen:
   “To preserve the cooperative, peaceful uses of space for the benefit of all humankind by permanently prohibiting the basing of weapons in space by the United States, and to require the President to take action to adopt and implement a world treaty banning space-based weapons”

   Het gaat dus over wat de VS vooral NIET in de ruimte/atmosfeer gaat doen. Als voorbeeld wordt chemtrails genoemd, naast vele andere zaken hier besproken.

  6. Mooie lijst van Hyper. Maar Sjako, welke van de gegeven wapens wordt/is al niet gebruikt? Nu eens jou beurt, bewijs het tegendeel. Alles wat hier staat wordt allang gebruikt en ze geven hun eigen kennis weg.
   Dat! is de tactiek die gebruikt wordt, laat ze alles zien en ontken dan ten stelligste.
   Fantasie, sprookjes… Wel, we zijn opgegroeid en hebben eigen ogen en oren om te kunnen ontdekken en te beslissen.
   En dat sprookjesboek? Dat is voorgoed gesloten, voltooid verleden tijd.

  7. Sjako, de psychopaten die onze wereld regeren gebruiken het omkeer principe…
   Zo ontlopen ze hun karma namelijk, google Talmud.
   En daarnaast bestudeer het werk van Mark Passio, hij weet als ex satanist als geen ander hoe de vork in de steel zit.

  8. Nou vooruit, nog 1 keer dan, als toegift een constructief en leerzaam wetenschappelijk artikel waarin experts ingaan op “bewijzen” van chemtrail conspiracy
   http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/11/8/084011/pdf

   Verdere uitleg en discussie is te vinden op
   https://www.metabunk.org/quantifying-expert-consensus-against-covert-geoengineering-chemtrails.t7824/

   leerzaam als je meer wilt weten over verschillende vormen van contrails en het meten van samples, met uiteg van experts.

   Het blijft wachten op het eerste wetenschappelijk onderbouwde artikel van de hand van aanhangers van de chemtrail conspiracy.

  9. Sjako, je hebt de boodschap niet begrepen dus…
   Los van het feit dat we een en ander in een normaal menselijke context kunnen plaatsen, uiteraard ken ik metabunk; het gaat hier om wat anders en dat is de mogelijke uitwerking van de psychopatische minderheid van 1% die de normale mensheid van 99% aan het besodemieteren is…
   Dus ik vertrouw echte wetenschappers echt wel op hun menselijke oprechte hoedanigheid, maar niet die ene procent…
   En daar hebben we mee te maken, en dát moeten oprechte mensen zich bewust worden, én dan hebben we nog een hele weg te gaan, althans denk ik 😉
   Daarnaast ben ik van mening dat een ken uw zelve een belangrijke tool is om de spelletjes die worden gespeeld als zodanig ook te onderkennen.

  10. En Sjako, vind niet fair wat je hier beweerd…
   “Het blijft wachten op het eerste wetenschappelijk onderbouwde artikel van de hand van aanhangers van de chemtrail conspiracy.”
   Er is meer dan genoeg materiaal, maar wat kan jouw goedkeuring als wetenschapper verdragen?
   Waar moet jouw inziens worden voldaan om serieus te worden genomen, waar moet wetenschappelijk onderzoek aan voldoen als het door verontrustte burgers én nodige wetenschappers wordt aangekaart. Welke bewijzen wil jij?
   Formuleer ze dan maar…

  11. @Anna 19.13
   Ik had gedacht dat dat inmiddels wel duidelijk zou zijn.
   Ik wil echte data gemeten in de atmosfeer met een beschrijving van hoe die data zijn verkregen, een analyse van die data en de conclusies die daaruit voortvloeien.
   En dat alles netjes opgeschreven in een peer-reviewed artikel en gepubliceerd in een tijdschrift met voldoende status.

   Als de groep verontrusten werkelijk zo groot is, dan moet die toch te mobiliseren zijn om dit te realiseren. Ik denk dat jullie alleen op deze manier de massa kunnen bereiken, omdat MSM zo’n artikel zal oppakken, om zo de overheid te dwingen open kaart te spelen, mocht daar geen sprake van zijn.

   Het pad dat jullie moeten bewandelen is dus heel duidelijk. Maar heb niet de illusie dat WTK dat juiste pad is, http://www.wanttoknow.nl/overige/n-epidemie-van-vitamine-d-tekort-golft-over-de-wereld/comment-page-7/#comment-408987

  12. The smoking gun…
   United States patent #4,686,605 ‘Method and Apparatus for Altering a Region in the Earth’s Atmosphere, Ionosphere and/or Magnetosphere’ is one of the 12 HAARP patents. Dr. Eastlund is credited as the inventor. It states, “Weather modification is possible by, for example, altering upper atmosphere wind patterns or altering solar absorption patterns by constructing one or more plumes of atmospheric particles which will act as a lens or focusing device.”

   I know that quote on the surface looks like a connection between HAARP and chemtrails, but, before we think we have the smoking gun, realize that they are probably talking about particles precipitated from the ionosphere forming a lens without the need of chemtrails; as outlined elsewhere in the patent. The good news is, the patent goes on:

   Also as alluded to earlier, molecular modifications of the atmosphere can take place so that positive environmental effects can be achieved. Besides actually changing the molecular composition of an atmospheric region, a particular molecule or molecules can be chosen for increased presence. For example, ozone, nitrogen, etc. concentrations in the atmosphere could be artificially increased. Similarly, environmental enhancement could be achieved by causing the breakup of various chemical entities such as carbon dioxide, carbon monoxide, nitrous oxides, and the like. Transportation of entities can also be realized when advantage is taken of the drag effects caused by regions of the atmosphere moving up along diverging field lines. Small micron sized particles can be then transported, and, under certain circumstances and with the availability of sufficient energy, larger particles or objects could be similarly affected.

   That, my friends is a smoking gun. They are talking about introducing small particles into the atmosphere and then using HAARP to move them and the matter around them for the purpose of weather modification.

  13. Sjako.
   19.11.
   Toen ik de vraag aan jou stelde hoe jij de nevel achter het vliegtuig noemt die op de foto te zien is bij Zika gewoon besproeien kreeg ik van jou een ontwijkend antwoord omdat je toen over de tijdspanne begon en schreef dat deze vluchten sporadisch voorkwamen.
   Dat was helemaal geen antwoord op mijn vraag.
   Die nevel is chemisch spul en dus mag je van chemtrails spreken als je het daar niet mee eens bent lees ik het graag maar schrijf dan ook gelijk hoe jij die nevel dan wel zou noemen.

  14. Ik verdiepte me er even in, Anna.
   Voor wat het waard is:
   http://contrailscience.com/kucinich-chemtrails-and-hr-2977/
   (Die meneer Webre, daar krijg ik geen goed gevoel bij.)

   Dit vind ik trouwens mooi van je gezegd,
   ‘Sjako, de psychopaten die onze wereld regeren gebruiken het omkeer principe… Zo ontlopen ze hun karma namelijk’
   maar of een (alleen) wetenschappelijk geschoold persoon dit kan begrijpen is de vraag. Om zulke zaken te begrijpen dient men ook over andere kennis te beschikken dan die te vinden is in studieboeken. Daarom zijn er misschien maar enkele wetenschappers die hun materiële blik ook verruimd hebben met ‘minder toegankelijke’ kennis.

   Men kan nog zo intelligent zijn, maar zonder de ‘juiste’ kennis kan er geen werkelijk inzicht zijn.

   En verder lees ik zelf veel in de bijbel. Daarin staat dat we ook op iets hogers moeten en kunnen vertrouwen dan alleen simpele mensenkennis. (Niet dat ik zelf zo gelovig ben of zo, hoor. Feit is dat Jezus te veel waarheid sprak om niet enigszins serieus genomen te worden, of zo een verhaal als Job of wat de Prediker zegt, ook erg mooi en diep vind ik dat. Inspirerend soms en ook een pleister op de tere ziel soms?)

   Sjako, 19.14
   Hoe men die troep in de lucht ook noemt, NIEMAND heeft het recht MIJN zon weg te nemen NOOIT.

  15. Antisoof, mooi wat jij erop aanvult, want zo zie ik het ook.
   Toen ik het las dacht ik dat ik het zelf geschreven zou kunnen hebben 😉
   In mijn optiek moeten we elkaar als oprechte mensen binnen onze maatschappelijke context kunnen aanspreken op ethische zaken iig.
   Ik ben echt wel van Sjako overtuigd dat hij het goed bedoeld, maar de/die andere kant is er ook.
   We hebben allemaal onze blinde vlekken, en tenzij je ze bewust wil onderzoeken, moet er iets gaan doorschijnen; ik heb de hoop nog zeker niet opgegeven en ga ervan uit dat door elkaar serieus te nemen over en weer wat voor elkaar kunnen betekenen. Maar wat mij betreft betekent het ook een open minded zijn van wetenschappers voor onderzoek wat in hun ogen geen wetenschappelijke kwalificatie behoort, de menselijke ervaring moet altijd serieus genomen worden, naast dat de onderzoekend mens op niet wetenschappelijke gronden serieus moet worden genomen. Uiteindelijk is science ook een geloof…
   Wanneer zijn feiten feiten?

  16. Sjako, je zegt het volgende:
   “Ik wil echte data gemeten in de atmosfeer met een beschrijving van hoe die data zijn verkregen, een analyse van die data en de conclusies die daaruit voortvloeien.”
   Welke data bijvoorbeeld, daarnaast denk k denk dat er nog veel meer nodig is.
   Op welke hoogten gaan we meten, wanneer gaan we meten, welke co factoren moeten we ook meenemen, Op welke tijdstippen, en hoeveel metingen, en ga zo maar door.
   Daarnaast wil ik iig de uitstoot van een werkelijke peristente contrail gemeten hebben, hoe gaan we dat doen, wanneer kunnen we inschatten dat een contrail persistent wordt, hoe moeten de data afgezet worden tegen de bestaande data, in welk historisch perspectief en ga zo maar door…

  17. Hoe dan ook Sjako gaan we het niet redden met een meetvliegtuigje wat aan jouw simpele uitgangspunten voldoet.
   Jij als wetenschapper weet welke data om te beginnen verzameld moeten worden.
   Daarnaast denk ik dat er veel meer informatie verzameld moet worden.
   Nogmaals, een programma van eisen is het eerste vereiste om te komen tot een vervolg…
   Dus ik nodig je uit om dit verder in te vullen.

  18. Sjako bedankt voor die link naar dat officiële academische artikel (A.A.), http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/11/8/084011/pdf dat specifieke format intrigeert mij enorm, een brug tussen de zogenaamde ‘complot gekkies’ (C.K.’ers) en de academische wereld is geslagen, een mijlpaal, eindelijk, en de in dat onderzoek getoonde chemtrail plaatjes, voor mij zijn het stuk voor stuk chemtrails namelijk, maar goed het ging er om of de gemiddelde meteo chemo Experts er wat in zien. Volgens de terminologie van dat A.A. zijn ‘wij’ Slappies gelovigen. Geheim Grootschalig Atmosfeer Programma Aanhangers in het dutch (G.G.A.P.A.), malle Gappa’s, volgens dat A.A. zien de meeste Experts (E’s) er geen gat in, het zijn over het algemeen in meerderheid Non Slappisisten (N.P.’s), omdat ik in al die plaatjes chemtrails zie ben ik kennelijk een typische Gappa Slappisist, in dat A.A. artikel staat dat Gappa Slappisisten nogal eens heethoofdig kunnen zijn, jah klopt op zich wel, maar gelukkig heb ik absoluut geen hekel aan Expert Non Slappisten (E.N.S.’ers), dusz niks aan het handje, Anna je moet misschien een kerel zijn om te willen kunnen verzinnen dat daar waar gespoten wordt de boel opgevangen zou kunnen worden, misschien het beste om er achter aan te gaan vliegen met een privé jet met een geschikte pitot buis ergens voor aan de romp gemonteerd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Pitotbuis of we moeten effe contact opnemen met Isis want die hebben sinds kort verbouwde oldtimer Miggies heb ik begrepen en willen vast wel aan een onderscheppings chemtrail onderzoek (O.C.O.) meewerken om zo uncle sam een extra nato hak te kunnen zetten. En jah voor gerichte grootschalige opzettelijke weer modificatie (G.G.O.W.M.) heb je een chemtrail haaarp lens nodig, das geen slap gezever van Gappa Slappisisten maar een wetenschappelijk feit (W.F.), zeker weten een smoking Gun Odette een SGOootje. Ooooh dusz onze eigenste exo space Alfred Le Webre zat achter dat wetsvoorstel, HR 2977 (House of Representatives) nummertje 2977, das van oorsprong bepaald geen outsider die Alfred en jah hij loopt al een tijde mee als knarse kosmische knar (K.K.K.’er)…

  19. @Anna 19.20-22
   Als jij in een meetcampagne (verhoogde concentraties van) stoffen kunt aantonen anders dan te verwachten op basis van verbranding van de brandstof alleen en dat volgens de regels van de wetenschap, genoemd in 19.14, uitwerkt dan ben ik half om. Als je het vervolgens kunt herhalen op meerdere plekken en tot dezelfde conclusies komt ben ik geheel om. En ik weet zeker dat je daarmee de grote massa om krijgt.

   Bovenstaande in iets meer wetenschappelijke terminologie
   —–
   hypothese: chemtrails bestaan niet
   Die ga ik proberen te weerleggen op basis van criteria, in dit geval maar 1 criterium.
   criterium: er is sprake van (substantieel verhoogde concentraties van) chemische en/of biologische stoffen anders dan te verwachten op basis van verbranding van de brandstof alleen
   toetsing: meetcampagne uitstoot vliegtuigen
   Als de toetsing het criterium bevestigt => hypothese wordt verworpen => chemtrails bestaan
   —–

   Dan de terechte wedervraag. Wanneer ben jij om? (Ps. ik heb het steeds over ‘je’ en ‘jij’, maar daarmee bedoel ik de chemtrail complotdenker in het algemeen).
   Er zijn dan 2 opties: (1) jouw geloof in chemtrails is zo groot dat je de vraag onzinnig vindt of (2) je bent bereid je denkbeeld kritisch onder de loep te nemen. Met chemtrails bedoel ik in het vervolg: “zichtbare strepen achter (commerciële) vliegtuigen met daarin (substantieel verhoogde concentraties van) chemische en/of biologische stoffen anders dan te verwachten op basis van verbranding van de brandstof alleen” (Ps. betere suggesties zijn welkom).
   Kies je voor (1), dan is er sprake van een geloof en zijn we uitgepraat.
   Kies je voor (2), dan stellen we de hypothese: “chemtrails bestaan of anders geformuleerd, commerciele vliegtuigen dumpen bewust chemische en/of biologische stoffen in de atmosfeer, anders dan die vrijkomen bij een normale verbranding van de brandstof.”
   Vervolgens ga jij die hypothese proberen te verwerpen (jawel, net als ik hierboven), waarbij de hele wereld mee mag helpen (net als hierboven waar de hele wereld meetcampagnes mag opzetten). Dat doe je dus op basis van een lijst van criteria. Een criterium is zodanig opgesteld dat je hem probeert te bevestigen. Lukt dat, dan wordt de hypothese verworpen. Uiteraard moeten de criteria wel toetsbaar zijn met een bijbehorend plan van de wijze van toetsen.
   Ik ben benieuwd naar jullie lijst van criteria.

   @hyper 19.23
   Inderdaad, met A.A. Wordt de discussie naar een hoger plan getrokken. Dus laat ik nooit meer horen dat de reguliere wetenschap zijn verantwoordelijk niet neemt! Je zegt: “voor mij zijn het stuk voor stuk chemtrails namelijk”. Sorry, hyper, nu de discussie op een hoger niveau wordt gevoerd is wat jij vindt niet meer zo relevant. Waar het vanaf nu om gaat is dat je jouw mening kunt onderbouwen en mensen kunt overtuigen.
   Kijk en dat is nu zo leuk aan wetenschap. Als jij met overtuigende argumenten komt en je kunt dat netjes op papier zetten, dan wordt ook jouw artikel geplaatst en het A.A. wellicht zelfs ingetrokken. Hoe mooi zou dat zijn?

  20. Dankjewel Sjako voor dit professionele antwoord; ik hoop er zo spoedig mogelijk op terug te komen. Hoop tevens dat andere lezers/reactanten er mogelijkerwijze ook op willen reageren 😉

  21. Unrefutable onweerlegbaar Sjako bedankt voor je uitleg van de zogenaamde wetenschappelijke methodische aanpak dat kan leiden tot een A.A. publicatie op niveau. Reputaties staan op het spel, maak het Tangible in de Tang grijpbaar begrijpbaar weerbaar verdedigbaar, ik was afgelopen zondag erg onder de indruk van Lübach z’n grafiekjes, journalistiek gemengd met humor en enorm educatief confronterend, over onze bewindslieden die getrouwd zijn met de industrie en er letterlijk mee in bed liggen, behandel professionals die zich laten leiden door beloningen, wel menselijk op zich met vaak onmenselijke gevolgen. Nu tijd voor mooi weer en een meereis assistentie attentie reisje met een echte prof naar het buitenland voor een congres, ben ik de komende weken wel even zoet mee, zal tussentijds proberen met een wifi verbinding te kijken hoe het hier op wtk verder gaat, eind September I will be back als trouwe multi mediale poster, een paar lijntjes is nog wel te fabriceren op een dag zo tussen de overige bedrijven door, met een volle dagtaak echter is het bijna niet te combineren om daarbij breed de verschillende (online) media te volgen, in die zin ben je niet zomaar een C.G. complot gekkie van standing stand, roemrucht berucht de geruchten opwekkend en hopelijk prikkelend voor het verstand. Zondag met Lübach 4 sept over o.a. Edith en haar gemaal http://www.gemistvoornmt.nl/a.aspx/526341000/0

 10. Er lopen op deze mooie planeet te veel intelligente invloedrijke mensen rond, die zich zelf aan de duivel hebben verkocht, en die verdienen niet meer aanwezig te zijn op het oppervlakte van deze planeet.

  Dit is een wijd verspreid denken, en gaat misschien in uitvoering, in overleg met de grootste machten op deze planeet, de Wachters !

  Genoeg is genoeg, Lees hier maar eens de oude wijsgeren op na, o.a. Pliny, hoop het nog mee te maken, de Goddelijke rechtspraak!

  1. Ja Odette, kan me dat heel goed voorstellen, Ying en Yang was één van de beste Chinese restaurants in de 60 iger, de straat was de Binnen Bantammerstraat, vaak achter de keuken de ludieke speelholen, voor 5 piek werd je in de watten gelegt, nou Bami dan, die echte Babi Pankang. beter klaar gemaakte speenvarkentjes als nu in Barcelona. Groet Jenne

  1. Exodus immigranten opwarming olie kanker geld godsdienst witten zwarten pieten bikiniboerkah hier boer zoekt vloerbrood daar met lekkere Yvonnen in de hoofdrol op schoot bij moeder des vaderlands Mies voedsel drinkwater met pesticiden weer strepen in de lucht hagelklompen in juli en augustus huisvesting woningnood ‘gewasbeschermingsmiddelen’ ongedierte bioscoop netflix nrc handelsbijlage televaagvrouw olie tekort files eigen bijdrage negatieve rente kilometerheffing co2 tax bpm spacestarwars zwetenschap wedden dat bedden nat statistiek steekproef n=10000000 double blind Mengele tweelingen double dutch, de 1 krijgt strychnine de ander niet, wat’s gebürt, deeltijdbanen kinderopvang schoolplicht zwangerschapsverlof zzp contract met de belasting afgewezen fornication wheel of fortune casino printing press artikelen civiel keizerlijk ‘recht’ privileges in plaats van Common Freedom pijpleidingen high speed rails urgenda21 hungergamesz nieuwe kolencentrales sluiten hoogovens naar duitsland publicatie dwang follow the money ftm Midden Oosten Holocaust Bassie en Adriaan Harses slimy Roel zonder make up mexicaanse verkoudheid slaapziekte tijgermuggen vax plicht en lekker straight forward reptiellinetje proffie Barbara scoren met je alfanaam vooraan mjammie; Kijken in de Ziel: 02-09-2016 Wetenschap http://www.gemistvoornmt.nl/a.aspx/526166100/0 http://www.thefreedictionary.com/Slimey De Jeugd Van Tegenwoordig – Watskeburt?! https://www.youtube.com/watch?v=rjER3EX948w Griekenland Spanje Portugal Brazil Germany and te list goes on and on and on, Ajax stuurloos Debt http://uk.businessinsider.com/us-government-19-trillion-debt-not-a-problem-2016-4 waarom hebben die immigranten nieuwere merkkleren aan die ik mijn hele leven nog niet aan mijn achterste gehad heb en geen 1 uitgezonderd een peperduur mobiel abonnement van Apple met oorfoontjes en maar schreeuwen in bokkiewokkietaal met het thuisfront god mag weten waar in welke zandbak op een gratis fiets en kennelijk huisvesting en nul interesse in de omgeving en mensen om hun heen en doorvoed gekapt gewassen gepoetst, niet 1 van de velen autochtone daklozen. je zou bijna soms zin krijgen in een portable air to air missile vanaf je lastdrager fietstas, neeh laat me never nooit verleiden tot dom geweld, dat doen ze maar in Engeland brexit voor breakfast met Nigel Rage against the machine, ze mogen van mij het hele land overnemen, toch al uitgemaakte uitverkochte zaak ergens invoelbaar, communism through the achterdeur, dumbing down, have fun boyz from verweggistan, hoef ik bij jullie home shame town niet te flikken toch?!!!!! en okay de nato is aan het puinpoeier rubbelizen, goed nieuws voor de fat cat beton aannemers (trumpetter b.v.), daar ging het om, in die zin ons eigen verdiende loon. Rage Against the Machine – Take the Power Back Bass Cover https://www.youtube.com/watch?v=WXmdVEkJKGg kippenvel wat een instrument!!!! moet ineens aan Irma denken, wat een genot als je zo kan spelen op een instrument dat van onderuit de boel kan stuwen zonder zichtbaar direct op de voorgrond te treden… PARANOIAMAN van HAUSMAGGER (beter kan je het niet krijgen) https://www.youtube.com/watch?v=QP_y8Vem1aQ HAUSMAGGER zegt ‘NEE’ tegen DWDD https://www.youtube.com/watch?v=3C0D7a01HHY

  2. @Guido 22
   Misschien jouw linkje toch nog eens goed lezen, maar nu open minded. Waar wordt de menselijke invloed van global warming ontkend? Let op, sommige regels zijn subtiel opgeschreven en als je bevooroordeeld leest trap je daar met open ogen in.

   Klinkt indrukwekkend wel, 30.000!! Maar is dat wel zo?
   “The 30,000 scientists and science graduates listed on the OISM petition represent a tiny fraction (0.3%) of all science graduates. More importantly, the OISM list only contains 39 scientists who specialise in climate science.”
   En de petitie is wel een beetje gedateerd: “In early 2008, ……”
   https://www.skepticalscience.com/OISM-Petition-Project-intermediate.htm

   Misschien toch ook nog maar weer even hier kijken:
   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Global_Temperature_Anomaly.svg en teken daar met potlood 2016 maar vast in, maar die schiet met 95% zekerheid door het plafond. (http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/2016-wereldwijd-warmste-jaar-ooit/2582). Ben toch wel benieuwd wat je als beleidsmaker, verantwoordelijk voor de kustbewaking, doet met zo’n plaatje voor je neus. Lekker achteroverleunen, pilsje erbij 😉

  3. HyperAlert,
   Leest lekker weg, zo een boekwerk aan waar het om gaat zo een beetje.

   Zelf denk ik ook wel Mafia btw pak de winkeliers in hun hart dring je binnen in elke winkel maak ze gek en stom pak de kleine jongens in de rug maak plaats voor de bigggg ones verhoog huren pak ze maak ze kleiner dan klein zoek zoek verpletter vliegtuigstreep geluid valt soms ook 50 Hz kapot stroom eng vreemd mens stuk geluk kaput kapitol hoofd kapot.

  4. Nou Hyper, dat is al gebeurd hoor 😉
   Werd vandaag getipt in de aflevering van vandaag van dotcomradio http://gedachtenvoer.nl/dotcomradio/podcast.html dat de documentaire “Overcast” over chemtrails inmiddels op dvd uit is.
   Hier YT van desbetreffende testvlucht, weliswaar nog niet met bloedzuivere monsters, maar volgens de reacties onder de YT is het uiteraard voor de documentaire wel goed gekomen.
   OVERCAST Testflight 2009 (Outtake) https://www.youtube.com/watch?v=Z2PaLS8YfUM
   Voor verdere informatie, videoos, cast, documenten enz, zie de website zelf
   http://www.overcast-the-movie.com/
   Bekijk ook nog even via YT kanaal OVERCASTTHEMOVIE de trailer en Professor Ulrike Lohmann over “aluminium and barium in the jet fuel”
   https://www.youtube.com/channel/UCJiA_Jlts5jXvhxI2POYDWg

  5. Wow Annette Pilatus TurboProp Porter wat een macht van een taildragger is dat zeg en wat kan ie hoog komen, dat is het favo vliegtuig van Marcel, ging ie mee sky diven vroeger heb ik een keer gelezen!! Nu maar hopen dat ie niet z’n eigen uitlaatgassen gemeten heeft, zie die professorische man made cirrus cloud chemtrail opvangtoeter onder de schuifdeur. Awesome Pilatus PC6 Turbo Porter F-GIDS startup, STOL takeoff & landing at Albi [LBI/LFCI] https://www.youtube.com/watch?v=geIw9bUVXas even genieten van het gierende geluid. Quote: “Due to the increased propeller clearance on tailwheel aircraft less stone chip damage will result from operating a conventional geared aircraft on rough or gravel airstrips, making them well-suited to bush flying.” https://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_landing_gear

   Haaah Antisoof geweldig je spreekt dezelfde taal, gaat erin als koekjes bij mij, who is Controlling the Narrative zegt Alex J. regelmatig, ik las jouw gedachten nu met gemak, is dit nu de geschikste taal voor mezelf of is het een modaliteit die meerdere mensen kan bedienenbereiken, ‘parallelle spraakplaatjesverdenkdichting’, schiet me zo te binnen, nu eerst Simon Parkes z’n alarm toespraak beluisteren https://www.youtube.com/watch?v=kAdd9JzxPIU, over dat Merkel nu toch nog voor haar eigen land gaat kiezen en waarom en daarom een verijdelde aanslag kort geleden.. thnx bedankt Swamie voor de tip, niet nucleair, wel een explosie out of the blue zomaar, mogelijk martial law, Trump staat te veel op winst dusz ze moeten wat, Killary is een kloon en zielig, 2 weken voedsel water en cash is het advies, Irma had het al opgepakt een tijdje terug, Remote viewing, pyramide monopolie casino geld systeem is op z’n einde, Putin gaat niet voor de totale vernietiging en doorziet de satanische fractie opzet en dreiging die voor totale vernietiging tot 95% van de mensheid willen, Rothschild wil liever geld blijven verdienen met wat water in de armageddon wijn, nato troepen zijn de afgelopen opgerukt tot aan de oostgrens zonder dat de Nos daar wat over gemeld heeft en staan inmiddels op agressie offensief stand, soort wo2 Telex aah laah Enigma zonder veel versleuteling dit https://nl.wikipedia.org/wiki/Enigma_(codeermachine) goh nog even en we gaan als GEnius klinken. Noord Korea vond het een 2 weken terug het moment om duidelijk te maken dat, toen moesten we nog ‘lachen’, Putin z’n waarschuwing was niet de moeite waard voor de Nos en de NewYork Times, nu komen vlot de andere paniek poker apen uit de mouw. Neil Young & Crazy Horse – Like A Hurricane (Live Rust) https://www.youtube.com/watch?v=vxUMJ3Wy53M

  6. Rectificatie 22.4 Ik dacht dat deze documentaire iets zou gaan bevestigen, maar het tegendeel is waar. Feitelijk is het eerder een anti film. Verschillende zaken triggerden me, dus ben op zoek gegaan naar kritisch materiaal…
   http://saga4ever.blogspot.nl/2016/07/filmrezension-overcast.html
   Smoking gun: “Der rauchende Colt des Films jedoch ist, dass die Substanz Aluminium bei den Luftmessungen mittels Flugzeug gar nicht gemessen wurde!!! Es wurde lediglich Barium gemessen. Eine Substanz, deren Vorhandensein man im Zweifelsfall leicht durch PKW-Kraftstoffemissionen sowie andere Emissionsquellen erklären könnte. Warum wurde ALUMINIUM nicht gemessen? Das wäre das erste, was wir messen würden, zusammen mit ARSEN! Es sollte selbstverständlich sein, dass man immer die Leitindikatoren zuerst untersucht, wenn man solche Messungen startet. Warum hat man auf die wichtigsten Messungen verzichtet? Der Aufwand wäre der gleiche gewesen, wenn man so dicht am Ziel ist.”
   Conclusie artikel:
   “Eigentlich handelt es sich bei diesem Film unter dem Strich betrachtet um einen entschärften Aufklärungsfilm im Weichspülerformat, um nicht zu sagen um einen Propagandafilm für künstliche Klimamanipulation, deren Unabdingbarkeit dem Zuschauer immer wieder suggeriert wird – ein Propagandafilm der Gegenseite, die darin viel zu oft zu Wort kommt! Wer diesen Film wider besseren Wissens kauft oder im Kino schaut, finanziert damit indirekt die Chemtrails-Industrie und macht sich somit selbst zum Helfershelfer und Kollaborateur!”

  7. @Anna 22.6
   Verklaar je nader. Wat had je gedacht dat de documentaire zou bevestigen? “anti film”. anti voor wat?

   Zwak Duits verhaal. De druiven zijn blijkbaar zuur bij de chemtrail complot aanhangers. Eindelijk echte metingen en dan worden hun gedroomde (?) stofjes niet gemeten. Ik zou juist blij zijn met dat resultaat!
   En hoezo geen aluminium gemeten? Beter is het om het bijbehorende peer-reviewed paper te lezen, waar de metingen netjes beschreven worden: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1352231016302424. Prof. Lohmann is co-auteur. Ook aluminium is gewoon gemeten.

  8. Sjako, “Overcast” is een misselijkmakende propagandafilm.
   De site suggereert het nodige, inclusief een zogenaamde eerste testvlucht, waarbij de monsters “per ongelukt” mislukt zijn.
   Ik heb de docu nog niet gezien, maar met deze testvlucht werden verwachtingen gecreeert tav dat in de docu deze testvlucht wel opnieuw en dan goed zou zijn gedaan, zover ik nu begrijp, niets van dit alles…
   Verkoopstunt dus over de rug van vele verontruste burgers.
   De peer review staat dus feitelijk ook ogenschijnlijk helemaal los van deze docu; ik zeg ogenschijnlijk…
   Wordt vervolgd, het zaakje stinkt 😉

  9. als toevoeging op 22.2

   Voor de wat minder ingewijden een voorbeeldje. De link van Guido in 22 zegt o.a.: “has been no warming trend at all for nearly two decades.” Gevalletje cherry-picking. Men verwijst dan bijvoorbeeld naar de periode 1998-2013. Inderdaad is de trend in die periode bijna vlak, zie https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Global_Temperature_Anomaly.svg

   Maar dergelijke afvlakkingen en zelfs afkoeling zijn heel normaal (zie de figuur) en verklaarbaar. De rode curve toont het grote plaatje (filtering van jaar-op-jaar variabiliteit). Dan is bovenstaande bewering toch echt niet meer houdbaar.

  10. @ Anna 22.8
   Het klassieke antwoord van een complotdenker. Een complotdenker is een believer, heilig overtuigd van zijn/haar denkbeeld. Met een complotdenker is discussie dan ook niet mogelijk. Een complotdenker is veelal wel intelligent en zal dus altijd in staat zijn weer nieuwe argumenten te bedenken om het eigen denkbeeld (wat dus evengoed een waanbeeld zou kunnen zijn) in stand te houden.

   Een complotdenker is dus niet in staat het eigen denkbeeld kritisch onder de loep te nemen. Voorbeeld. Hyper in 19.23: “en de in dat onderzoek getoonde chemtrail plaatjes, voor mij zijn het stuk voor stuk chemtrails namelijk”
   (http://www.wanttoknow.nl/nieuws/soros-betaalde-gore-voor-t-opwarmingsverhaal/comment-page-1/#comment-409349). Zonder enige verdere onderbouwing. Voor Hyper staat het bestaan van chemtrails dus al vast, welke tegenargumenten er ook komen.

   Nog een voorbeeld. Anna komt in 22.4 zelf enthousiast met “Overcast” en echte metingen van barium en aluminium. Het zou haar denkbeeld gaan bevestigen (22.6). Maar wanneer de uitkomsten niet in overeenstemming zijn met het denkbeeld stinkt het en is het ineens misselijkmakende propaganda. Een anti-film. Inderdaad, anti tegen haar denkbeeld. Maar dat denkbeeld eens kritisch onder de loep nemen, ho maar. In plaats daarvan “Verschillende zaken triggerden me, dus ben op zoek gegaan naar kritisch materiaal…”. Geheel in overeenstemming met de eigenschappen van een complotdenker als beschreven in de eerste alinea hierboven.

   En dan komt er weer een linkje van een willekeurige, nietszeggende website, maar desondanks relevant voor de complotter want het denkbeeld bevestigend, die vervolgens weer wordt weerlegd (22.7), enz., enz. Voor je het weet zit je weer in een oeverloze discussie linkjes naar elkaar te sturen.

   Dat proces is slechts te doorbreken als de complotdenker zijn/haar intelligentie weet te mobiliseren om het eigen denkbeeld kritisch onder de loep te nemen i.p.v. het bedenken van nieuwe argumenten ter verdediging van dat denkbeeld. Dat kan door een lijst van criteria op te stellen als uitgelegd in 19.24 (http://www.wanttoknow.nl/nieuws/soros-betaalde-gore-voor-t-opwarmingsverhaal/comment-page-1/#comment-410048).
   Pas als de complotdenker in staat is criteria op te stellen die het eigen denkbeeld omver zouden kunnen werpen is een zinvolle discussie mogelijk.

   Nog een tip. Er liggen inmiddels een paar wetenschappelijke artikelen. Ga daar een kritisch doorheen, zonder vooringenomenheid: http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/11/8/084011/pdf en http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1352231016302424.

  11. Sjako, ik geloof dat je niet helemaal begrepen hebt wat ik bedoel. Er is sprake van twee series metingen; die van de professor en die van de filmmakers zelf.
   OVERCAST Prof Ulrike Lohmann (English) – aluminium and barium in the jet fuel https://www.youtube.com/watch?v=ic4dml5oUVk
   Deze correspondeert met de peer review en heb daar verder niets over op of aan te merken in deze combinatie.
   OVERCAST Testflight 2009 (Outtake) https://www.youtube.com/watch?v=Z2PaLS8YfUM
   Deze gaat over de meting van de filmmakers zelf, maar door fout niet bruikbaar, zie hiervoor de YT, maar waar wel barium en aluminium werden aangetroffen.
   Uit de link van een kritische beschouwing van de werkelijke film blijkt dat testen door filmmakers wel herhaald zijn, maar waarbij barium wel maar aluminium werd niet werd gemeten…
   Nogmaals de link van het artikel http://saga4ever.blogspot.nl/2016/07/filmrezension-overcast.html
   Zo voldoende, of moet ik nog meer toelichten; wie is hier de complotdenker 😉

  12. Tja, Anna, dit bevestigt slechts wat ik schreef in 22.10. Je hebt de film niet gezien en loopt blind achter een zeer bevooroordeelde website aan, die jouw denkbeeld bevestigt. Je ontloopt zo handig de cruciale vraag, jou nu meerdere keren gesteld in dit draadje: wat zou de film volgens jou gaan bevestigen?

  13. Sjako, nogmaals, ik vertrouw de film in deze niet, en gaf de link naar een site die mijn gevoel voor wat het waard is bevestigd wat ik voel 😉
   En het is inderdaad beter om de film daar maar zelf te gaan zien, maar dat kost nogal wat, zo breed heb ik het eerlijk gezegd niet helaas.
   Maar jij hebt de film ook niet gezien, dus we hebben het er wel weer over wanneer we allebei dit alsnog gepresteerd hebben oke?
   En achter welke blinde zaken loop jij aan Sjako, je bent teveel van jezelf overtuigd…

  14. Sjako, tot nu toe geen reactie op deze posts gehad. Je kan beginnen met het omvangrijke; The Case Orange Report op
   .12.21
   http://www.checktheevidence.co.uk/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=292&Itemid=50
   Hier wordt alles belicht, ook! de contrails…

   .12.45
   https://www.youtube.com/user/ChemTruthers?annotation_id=annotation_1253633621&feature=iv&src_vid=DPnWaBsMYnY&sub_confirmation=1
   Pilots, Doctors & Scientists Tell Truth about Chemtrails [Excerpts]
   https://youtu.be/DPnWaBsMYnY

   .12.38 black-budget” documents report;
   and last but not least

   .19.15 The smoking gun…

  15. @Anna,
   “en gaf de link naar een site die mijn gevoel voor wat het waard is bevestigd wat ik voel”. Aaah, ok. Nu is het in ieder geval duidelijk voor iedereen ;-). Jammer dat je niet concreet op mijn vraag durft in te gaan. Maar voor de goede verstaander is het wel duidelijk hoe de vork in de steel zit.

   Ik heb geen mening gegeven over de docu, want niet gezien. Jij daarentegen wel, ongezien. Ik ga niet naar de docu kijken, die uitnodiging sla ik bij deze af, en ook niet meer naar linkjes. Ik houd me bij peer-review. Dat zouden meer mensen moeten doen. En heb je geen vertrouwen in peer-review? Nou, dan weerleg je de genoemde publikaties toch gewoon, of je laat het iemand anders doen…

  16. Sjako, hou op met deze hetze… Je maakt een misselijkmakende fout en dat is om het een met het ander te verwisselen!
   De peer review is oke binnen de context van het onderzoek van de professor, daar heb ik het toch niet over?
   Het gaat om de veronderstelde metingen van de filmmakers, zij zouden wel even het een en ander aantonen, niet dus!!!

  17. En Sjako, dat moet je dan maar in je eigen opvattingen als voordeel zien, deze zogenaamde filmmakers hebben helemaal niets aangetoond…
   Dus voorlopig zitten we in dat opzicht op eenzelfde lijn.

  18. Klopt Hyper, zeer kleine hoeveelheden Barium en Aluminium zijn gemeten en zeer goed verklaarbaar. In deze hoeveelheden totaal geen connectie met geoengineering

  19. @Anna 22.17,
   “deze zogenaamde filmmakers hebben helemaal niets aangetoond…” Grappig, daar ga je weer, niet gezien, maar wel overtuigd dat het niets heeft aangetoond. Het is ook wel duidelijk wie je heeft overtuigd

   Hou je geen rekening met de mogelijkheid dat de docu, wellicht in combinatie met de peer review van professore, aantoont dat er helemaal geen sprake is van structurele toepassing van geoengineering (om niet te spreken van ziekmakend sproeien) middels contrails?

   Of sluit je die mogelijkheid op voorhand uit? Zo niet, ga je die mogelijkheid dan onderzoeken? En zo ja, hoe?

  20. Nogal logisch Odette, je voegt helemaal niets toe aan de discussie. Je blijft hangen in linkjes sturen. Ik wil het peer-review paper zien van wat gepresenteerd wordt in die linkjes. Alleen dan is serieuze discussie mogelijk.

   En wanneer ben jij om? Of ben je 100% overtuigd dat er bewust wordt gesproeid?

  21. Sjako, wat ik gedacht zou hebben wat de docu zou bevestigen, waren iig gemeten waarden die zodanig zouden zijn dat deze ook op openbare gronden zou noodzaken tot meer en verder onderzoek.
   De testvlucht uit het filmpje toonde evenwel aluminium en barium aan, maar niet valide conform wetenschappelijk onderzoek. Evenwel werd aangegeven, vraag me niet meer waar, was op een FB pagina, dat de tweede en derde testmetingen veelbelovende resultaten genereerden.
   Nogmaals, ik heb de docu niet gezien, wie wel trouwens, al dan niet in de bioscoop…
   Ik dacht dat de docu een soort aanleiding zou kunnen zijn tot veel meer onderzoek, ook gezien de resultaten van onze professore Ulrike Lohmann.
   Ikzelf denk dat geoengineering een feit is, totdat het tegendeel bewezen wordt. Ik wil alleen niet in de geloofmodus blijven hangen, ik wil concrete bewijzen. Om óf te bewijzen dat het echt zo is, of om óf het naar het rijk der fabelen te kunnen sturen. Alleen was dat maar zou eenvoudig… Daarvoor zijn een paar simpele testjes echt niet voldoende helaas.

  22. En nog even een ps Sjako, veelbelovende resultaten zouden ook kunnen aangeven dat er geen sprake is geoengineering, dus die optie hou ik ook open…
   Alleen, maar dat weet je ondertussen wel, geloof ik daar vooralsnog niet in 😉

  23. Dank je Anna voor je openhartige en eerlijke antwoord. Het was even trekken, maar dan komt het toch ;-). Je bent de eerste vaste WTK-er die openlijk durft te erkennen dat de waarheid weleens anders zou kunnen zijn dan hier stelselmatig beweerd. Je schept in ieder geval ruimte om je denkbeeld aan te passen. Je bent de enige vaste WTK-er bij wie ik dat zie. En daarmee ook een van de weinigen waarmee serieus valt te discussieren.

  24. Om??? Preek voor je eigen kerk… Goed eten zonder een recept? Alle begin is moeilijk. Keer op keer, jaren en jaren observeren van de aanwezigheid van trails, vergelijken en je intuïtie gebruiken. Insecten die verdwijnen, ja ook de mug, al zeven jaar geen klamboe meer boven mijn bed en geen vliegengordijn meer in de keuken. Alles oké joh, lekker toch? Kleine vogels die steeds minder worden in getalen en letterlijk de jonge vogels verhongeren die hier van afhankelijk zijn. Mensen die het hele jaar door lopen te hoesten en te proesten. Kanker die een opwaartse stroming heeft, Alzheimer, voorzichtig alles maar weer vergeten toch? Artikeltje zikaparasiet?? Kom op… Internet gebruiken gaat niet zonder daar ook werkelijk gebruik van te maken. Alle woorden die je er eventueel erbij zou zetten zouden weleens verkeerd begrepen kunnen worden (zie hierboven, tussen Anna en jou). Nee direct visueel graag. Maar blijf waar je bent en kruip niet uit je bubbel van comfort, waar je veilig bent en geen lef hebt om serieus antwoord te geven of te doen dat je neus bloed. En geen behoefte aan deze serieuze linkjes? Jammer dan, have a good life, groet, Odette

  25. Odette, qua insecten is er al de nodige jaren wat aan de hand. Ik vrees dat Sjako dat misschien niet heeftn opgemerkt, welllicht is hij een stuk jonger dan wij 😉
   Ik weet vanuit vroegere tijden dat na welke autorit dan ook, de ghele voorruit was vergeven van bloedspattende insecten.
   De laatste jaren nooit geen last meer gehad, opvallend, opmerkelijk, en nog meer in deze trant.
   Ik heb er nooit iemand over gehoord, en dat geeft voor mij aan hoe onbewust mensen zijn… Ik had verwacht op basis van mijn eigen perceptie, dat er iig iemand was die het opmerkte, danwel had opgemerkt…

  26. Tja Odette, ik ken ook mensen die 100% overtuigd zijn dat alles wat jij noemt het gevolg is van electromagnetische straling.

   Met mensen die 100% overtuigd zijn is discussieren onmogelijk. Ze geven je namelijk geen ruimte om met argumenten het denkbeeld bij te sturen. Einde discussie. De groeten.

  27. Mijn vader heeft er iig wat afgeboend in de jaren 80 en 90, op advies van mijn moeder, het bloederig vliegengesgepuis (hoe zielig ook voor de dood gevlogen vliegen) met een panty te verwijderen, was toen de meest effieciente methode 😉

  28. @ sjako
   Ik ken mensen die niets geloven zonder peer reviewed geschreven papiertjes , maar ja of dat bewijs is???Mijn maatje wil welm even zeggen dat ie vind dat ik gelijk heb!!

  29. Ik denk dat peer review alleen maar werkt in een integere maatschappij; tevens denk ik dat als het zover is is deze vorm een andere heeft aangenomen omdat transparantie altijd beter werkt dan anonieme viewers…
   Follow the money blijft wat mij betreft voorlopig het principe om de integriteit te kunnen toetsen.
   Het zoveelste schandaal, science pfff, duizenden, zo niet miljoenen, zijn hier al de dupe van geworden.
   http://www.nbcnews.com/health/health-news/sugar-industry-manipulated-heart-studies-review-finds-n646836?cid=sm_twitter_feed_health

  30. Sjako, ik hang voorlopig het elektrisch magnetisch universum aan.
   Vanuit dit principe heeft alles een ordenende werking mede op basis van bovengenoemde kwaliteiten. EMV velden moeten dan in dit licht geinterpreteerd worden als mensen eigenhandig denken te kunnen ingrijpen op de natuurlijke ordeningsvelden.
   De nodige metalen, waaronder aluminium, hebben een rol in dit geheel, én onderhevig aan dit elektrisch/magnetisch veld.
   Over aluminium en chemtrails hebben we het later nog wel weer 😉

  31. En Sjako, wat Herndon betreft, ben ik na het nodige inleeswerk wel zover dat ik denk dat dit van geen kant klopt.
   Ik maak me dan weer druk waarom een wetenschapper met naam en faam dit soort spatjes uitvoetd, maar goed, wordt misschien ergens vervolgd…

  1. Tja Odette, daar hebben we mee te dealen, vele mensen belazeren de zooi.
   Ik blijf echter wel volharden dat vele wetenschappers integer zijn.
   Het principe is overal hetzelfde, waar macht en geld aanwezig is kunnen er een aantal iig de verleiding niet weerstaan.
   Naast dat we ook op een hoger plan alle misleidingen moeten gaan doorzien, waar oprechte wetenschappers ook nog niet doorheen kunnen zien.
   Met elkaar komen we er wel hoop ik dan maar 😉

  2. Ik blijf echter wel volharden dat vele wetenschappers integer zijn.

   Mogelijk probeerd men integer en etisch juist te handelen, helaas is het systeem gekaapt door zeer rijke belanghebbenden die dermate invloed hebben op vele zaken ook op het wetenschappelijk vlak , dat men een paradigma geschapen heeft waardoor werkelijkheid en een gecreeerde werkelijkheid ten gunste van bepaalde investeringen met elkaar botsen.

   Juist de volgzamen van dat gecreeerde valse paradigma ten gunste van die investeringen kunnen dan onbewust als gatekeepers van dat valse paradigma fungeren. Dat zegt niks over integriteit dat zegt meer iets over de invloed die men heeft verkregen door een zgn kapitalistische “vrije” marktwerking hetgeen uiteindelijk altijd tot monopoly vorming zal leiden het zij openbaar indienj toegestaan bij wet danwel verborgen indien wettelijk verboden. Het net kent vele mazen….

 11. Met het toenemende luchtverkeer, de industrie, het wegverkeer, het kappen van bossen, het verdwijnen van heidevelden en en en kan ik me goed voorstellen dat de klimaatverandering behoorlijk door de mens is veroorzaakt. Zeker zijn er profiteurs in zaken en politiek. Maar toch moet men erkennen dat men deel uitmaakt van het probleem zelf wanneer, b.v. constant in een vliegtuig stappen.
  Kijk op https: http://www.flight-radar.eu/ hoeveel vliegtuigen er in de lucht zijn. Dit is de totale ramp. Niet alleen vanwege de omgeving, maar ook vanwege het lawaai.

 12. Ondanks maandenlang debat over klimaatverandering en de juiste strategie om verdere opwarming van de aarde te voorkomen, gebeurt er niets. Politici praten alleen maar, maar ze ondernemen geen actie. Het beste voorbeeld is het luchtvervoer. Zoals u kunt zien op https://www.flight-radar.org/nl/, is het luchtverkeer sinds de publicatie van dit artikel verder toegenomen. Met deze onwetendheid kan de klimaatverandering niet meer worden teruggedraaid.

  1. Is de opwarming van de Aarde dan geen natuurlijk proces.. Je schrijft erover alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dat wij zouden kunnen ingrijpen.
   En dat luchtvervoer er wat mee te maken heeft. Kijk eens naar de uitstoot van één vulkaan, om maar eens wat te noemen..
   En lees het artikel met het filmpje van David Wilcock: ‘NASA’s hottest secret’; ook gewoon op YT te zien.

   Maar ik geloof wel dat je je zin gaat krijgen; Schiphol zal ook aan die nieuuwe stikstof-emissie-calculatienormeringen dienen te voldoen.
   Zeker als de bouw en het autoverkeer limieten krijgt opgelegd..! En Lelystad is al helemaal taboe..!

 13. Als je het nu hebt over massapsychose, is dit thema het wel.
  Kennelijk werkt de gedachtenimplant zo goed dat iedereen elkaar na-papagaaid alsof het een lieve lust is. Daarbij werken twee zaken enorm. Het collectieve schuldcomplex wat via jarenlange indoctrinatie inwerkt op de gewone consument, vaak niet onterecht maar dat is dan vooral van toepassing op hen die denken meer rechten te hebben op de Aardse rijkdom dan anderen. Het schuldcomplex ligt dan in hoofdzaak bij diegenen die al sinds jaar en dag een bewuster en verantwoordelijker verbruiksgedrag vertonen. De laatste groep, welwillend maar naïef als zij zijn hebben daarnaast ook nog een Gutmensch gedrag als vervanging van religie. ALLE dieren zijn zielig en wij zijn de hoop voor de Aarde is het adagio en daar houden we ons zo strikt aan dat verder iedere discussie over hoe het eventueel ook anders zou kunnen zijn wordt gezien als blasfemie. Men loopt daarbij in iedere opgezette val zoals niet roken, zelfs het denken eraan. Niet drinken en bij voorbaat strikt veganistisch. Een vorm van radicalisering. Precies in lijn met de uitgezette koers. Wat men vaak niet begrijpt is dat het Europese/wereldbestuursmodel van ene A.H. te Berlijn in de periode ’33-’45 aardig in de buurt komt van wat er nu gaande is. N.l. “ein vereintes Europa unter Deutsche Führung”, de EU en wat te denken van het oprukkende dictatoriale beleid. Daarbij was meneer A.H. ook een niet roker, niet drinker en een vegetariër. Vlees is nu eenmaal een hoogwaardige voedingsstof en los van de perversie van de manier waarop het meeste vlees tot stand komt, wat ik persoonlijk verafschuw, typeert een warmbloedig dier zich middels het voedsel als roofdier of aaseter in geval van vleesetend en als prooidier in geval van herbivoor. Wat vaak ook wordt vergeten, wat de jarenlange HAARP activiteiten in combinatie met chemtrails hebben veroorzaakt, buiten het feit om dat ook op andere planeten sprake is van klimaatveranderingen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.