Advertentie

Al het CO2-overschot naar onze kas-kwekers..!!


x

x

Al het CO2-overschot naar onze kas-kwekers..!!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Kun jij je het voorstellen.. We zouden een mega-CO2-probleem hebben in de wereld, terwijl de hele plantenwereld (flora) schreeuwt om deze levens-essentiële stof. Want zoals we allemaal leerden op school bij biologie/natuurkunde ademen planten geen zuurstof in, maar halen ze CO2 uit de lucht, die o.a. door andere wezens wordt ‘geproduceerd’.. Die productie gaat niet alleen via de uit-ademing van deze dieren en mensen, maar is ook het resultaat van natuurlijke verbrandingsprocessen, zoals vulkaanuitbarstingen, bosbranden en rottingsprocessen.

Kortom, waar komt onze idiote focus op een overschot van CO2 vandaan.. We schreven al eerder over een initiatief van meer dan 30.000 geleerden, waaronder 10.000 gepromoveerden, die een petitie zijn gestart, om deze flauwekul te ontkrachten. (HIER). Maar van de week was het voor ons helemaal ongelooflijk wat we lazen: CO2-tekorten in Nederlandse kassen, die onze groenten en fruit telen..! Kijk wat bijvoorbeeld het AD erover schreef:

En hoewel we te horen krijgen dat de industrie haar CO2-uitstoot dient te verminderen, blijkt dat de zorgen van de tuinders ontstaan doordat grote fabrieken, die kennelijk deze CO2 leveren, in onderhoud waren.. En volgens LTO-voorzitter Sjaak van der Tak kan dit niet zo doorgaan: “Het is van groot belang dat er gewerkt wordt aan nieuwe CO2-bronnen.” Net als alle planten en bomen, hebben de kweekgroenten en -vruchten de tuinders CO2 nodig om goed te kunnen groeien. Door steeds meer over te stappen naar duurzame energiebronnen, zoals aardwarmte, produceren tuinders zelf steeds minder CO2 met hun eigen aardgasketels, waarvan de uitlaatgassen CO2 bevatten.

Er is natuurlijk CO2 genoeg in de buitenlucht, en volgens sommige wetenschappers zelfs veel te veel ervan, zodat dit schadelijk zou zijn voor het milieu. Maar dan moet het nog wel worden afgevangen en worden gezuiverd van vervuilingen, voor gebruik in de kassen. CO2 komt altijd uit fossiele processen, zoals uit fabrieken in de haven en grote industrieën. Maar de afvang is de laatste schakel in een chemisch proces en voor die fabrieken is de verkoop van deze CO2 bijzaak, maar kwekers kunnen ook niet de hoofdprijs betalen voor CO2.

Prominent, een tomatenkwekersvereniging met samen 418 hectare aan kassen, heeft nu onder meer het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gewaarschuwd.“Blijven de oplossingen voor het tekort van CO2-leveringen van buitenaf uit, dan zou dit wel eens de bottleneck kunnen zijn voor verdere verduurzaming”. Die tuinders moeten dus meer extern gaan inkopen, als wel zelf wel verder gaan verduurzamen met bijvoorbeeld aardwarmte..!

Prominent-woordvoerder Besuijen hierover: “Als we verder gaan verduurzamen, dan loopt het tekort alleen maar verder op. En te weinig CO2 zorgt voor groeiachterstand van de planten en uiteindelijk een lagere productie.” Volgens hem speelt overigens dit probleem niet alleen bij de tomatenkwekers, maar in de hele tuinbouwsector. Ook in de sierteelt.

Besuijen: “Er zijn nu wat initiatieven bij afvalverbrandingsinstallaties om CO2 af te vangen. Als er overal wat extra beschikbaar komt, wordt de levering zekerder. Pas dan kunnen tuinders de stap zetten naar verdere verduurzaming. Als het afvangen van CO2 verplicht zou worden gesteld, helpt dat ook enorm. We willen nu breed aangeven dat dit dé sta in de weg is voor verdere verduurzaming.”

De landelijke regering heeft het probleem inmiddels onderkend, want onlangs hebben de afvalenergiebedrijven AEB Amsterdam, HVC, AVR Rotterdam en CO2-leverancier OCAP subsidie gekregen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om CO2 voor hergebruik aan de glastuinbouw te leveren. Andere opties zijn volgens LTO Glaskracht Nederland CO2 uit biogas en houtstook, uit buitenlucht, uit de industrie en transport per schip..

20 gedachten over “Al het CO2-overschot naar onze kas-kwekers..!!

 1. Waarom heeft Rutte dan zijn handtekening onder het klimaatakkoord gezet ??? Om zijn bazen in Brussel en de VN tegemoet te komen ??? Veel debatten heb ik er over gezien maar Thierry Baudet is gewoon in de pan gehakt zoals meestal het geval is. Ze laten hem niet eens uitpraten. Laat in Nederland de Jaune Gilet beweging maar volop in gang komen.

  1. Rutte lijkt overal zijn handtekening onder te zetten (deels zichtbaar en vaak achter gesloten deuren) en het lijkt erop dat hij alles doet om vriendjes te blijven met de EU (met name met Juncker die naar mijn mening weer het verlengstuk is van banken en multinationals die vanachter de schermen lijken te opereren).Eerder heeft Balkenende hetzelfde gedaan door onder het Lissabonakkoord zijn handtekening te zetten wat op een paar niets voorstellende veranderingen hetzelfde is als de grondwet waar Nederland tegen heeft gestemd.Rutte doet mij dan ook weer denken aan het Oekraine-referendum waar ook nee tegen gestemd was maar waar hij toch ook ja van heeft gemaakt.
   Zoals je schrijft worden anderen zoals Thierry Baudet gewoon in de pan gehakt maar ook wordt er door de huidige coalitie ernstig misbruik gemaakt van hun kleine meerderheid aan zetels waarvoor zelfs partij principes moeten wijken zolang ze maar kunnen blijven zitten.Gisteren heeft de oppositie zelfs de kamer verlaten omdat mensen niet aanwezig waren waarvan de oppositie vond dat die wel aanwezig zouden moeten zijn.
   Ondertussen houdt de hele politiek zich met niet dringende zaken bezig waarbij mensen constant hun rechten wordt ontnomen.Sander Dekker wil nu voor mensen met weinig geld rechtsbijstand moeilijker bereikbaar maken en een soort Poortwachter laten beslissen of een zaak voor de rechter uitgevochten mag worden of niet.Eerder heeft deze man naar mijn mening het onderwijs al kapot gemaakt,maar goed hij zal vast wel vet betaald worden voor die afbraakonzin van hem.
   Over dat Co2 gebeuren op dit moment vallen er in de VS veel doden door de kou,gisteren zag ik gewoon op het nieuws dat ze daar te maken hebben met temperaturen van -30/-40 graden Celcius (ik meen dat dat in de buurt van Chicago was).Laatst was op WTK ook dat artikel waaruit bleek dat een schip vast was komen te zitten in het ijs ondanks die zogenaamde opwarming van de aarde door Co2.Waar ik moeite mee heb is dat nu allerlei maatregelen worden genomen door mensen achter bureau’s die enorm veel geld kosten voor burgers die vaak dat geld niet hebben terwijl NIET onomstotelijk bewezen is dat er een Co2 probleem is en waarbij andere geluiden gewoon genegeerd worden(met andere woorden alles wat tegenspreekt dat Co2 geen probleem is wordt gewoon afgedaan als onzin en gewoon niet meegeteld).Deze handelwijze lijken ze wel meer te hanteren bv ook bij MH17 en 9/11 dus dat lijken ze gewend te zijn.
   Boeren ruimen hun vee op ivm dat Co2 probleem wat er niet is maar er wel voor zorgt dat in tijden van nood men niet meer op vleesconsumptie kan terugvallen waar die boeren met hart en ziel voor gewerkt hebben en zoals dat voor boeren geldt hebben ze ook voor de visserij quota ingesteld zodat daar ook minder te halen is in tijden van nood.
   Aardgas leidingen worden verwijderd dus ook daar kunnen we in tijden van nood niet meer op terugvallen.Windmolens en zonnepanelen lijkt leuk maar wanneer een idioot het in zijn hoofd krijgt en die dingen uitschakeld (bv door een bombardement zoals dat al vaker is gebeurd in het verleden)zitten we allemaal in de kou en is er geen alternatief meer want ook bomen worden in grote getalen op dit moment gekapt in veel gemeenten.
   Nu dreigt er dan ook nog een tekort aan groente te ontstaan door Co2 tekort.
   Geen vlees,vis en groente dan kunnen we alleen maar hopen dat multinationals kunstmatig gemaakt voedsel met E nummers aan ons kunnen en willen blijven leveren wat volgens sommigen ook de bedoeling is,alleen de multinationals en banken lijken op langere termijn over te blijven en de dienst uit te gaan maken als dat al niet het geval is.

  2. PS
   “Met andere woorden alles wat tegenspreekt dat Co2 geen probleem is wordt afgedaan als onzin en gewoon niet meegeteld”moet natuurlijk zijn: Alles wat aantoonbaar laat zien dat Co2 geen probleem is wordt als onzin afgedaan en gewoon niet meegeteld.Sorry.

 2. Minstens 15 jaar geleden werd er een heel netwerk van CO2 leidingen door het Westland gelegd waar CO2 uit de Maasvlakte mee werd getransporteerd naar tuinders die het af willen nemen. Hoewel het “afval”was werden er prijzen voor gerekend die niet mals waren. Ze weten het toch iedere keer te vernöken.

 3. Mensen weten vaak niet waar ze over praten. Wij bestaan ook uit CO2. Ook wij hebben een tekort daaraan. Sinds ik iedere dag C60 neem voel ik mij veel lekkerder in mijn vel zitten. Het is een boost.
  Je hebt gewoon veel meer energie. Het smoort kankercellen in de kiem. Mijn oudste hond (bijna 18) krijgt het ook iedere dag. 3 maanden geleden hebben ze een tumor uit zijn buik bij hem weggehaald van 750 gram … Ze hebben hem zwijgend geopereerd. 2 Jaar geleden kreeg hij een inwendig bloeding en moest met spoed naar de tweede lijn om geopereerd te worden. Het was onvoorzien. Ze hadden ook een plekje op zijn milt gevonden maar deden er niets aan. Wij hebben hem daarop Kaqun water gegeven https://www.kaqunzuurstofboost.nl/ zodat, als het plekje zou gaan uitgroeien niet door zijn lichaam zou gaan. Hij was toen 16 jaar en een oude hond. Wij hadden er niet meer aan gedacht totdat hij steeds dikker werd. Het bleek dat de tumor was uitgegroeid. Dankzij het zuurstofwater kon de tumor in zijn geheel worden verwijderd. Daarna zijn we meteen begonnen met C60 en hij leeft nog steeds.

  Een interessante video wat C60 is en doet:

  c60 + intergalactic- a conversation with Ken (scientist)
  https://www.youtube.com/watch?v=3JltNwQIghA

 4. En maar mopperen, waarom hebben jullie je dan het REFERENDUM aflaten pakken door die troel Ollogren, in opdracht van de Bilderbergers, ze lachen zich er nog een ongeluk over !

  1. Beste Jenne, wat hadden we dan moeten doen? Graag een advies. Het is een tussentijdse beslissing en ik heb geen stembiljet in mijn brievenbus ontvangen.

 5. Klimaatverandering hoort bij een universum die leeft. Inderdaad, Moeder Natuur is perfect ontwikkeld om zich gezond te houden. Bijv. Bomen zijn de longen van de Aarde. Ze leven en groeien van CO2 en zorgen voor genoeg zuurstof in de lucht. De meer CO2, destesneller ze groeien. Het is vooral de hoeveelheid CHEMTRAILS die sinds 2000 (Europa) dagelijks hevig onze lucht vervuild die de natuurlijke klimaatverandering, welke ook, bewezen, op andere planeten gebeurt, die een enorme versnelling in het proces aan contribueren. CHEMTRAILS zijn ten allereerste de boosdoeners. De gekke Mens wil voor God spelen. Of is het echt de Mens (homosapien)? Ik zie Terraforming in BIG.

  Idealiter 20% zuurstof in de lucht is wat we nodig hebben om ons immuunsysteem goed werkend te houden. Bijna overal is het nu niet meer dan 12%. Good job! Met alles bijgetelt wat met ons en onze planeet wordt gedaan, dit besloten en toegestemd door een handjevol politici i.o.v. de Families die zichzelf als de Eigenaars van het slavenvolk. Alles wat komt er vanaf is destructief en haatdragend tegen het welzijn van het naive volk. De Groene zijn totaal gehersendspoeld met ONZIN die de zwaar taxerend agenda goed uitkomt. Doel: De rijker worden rijker en de armen, armer. De middleklas wordt verpulvert makend iedeereen een armoedig bedelaar. Door chemtrails de natuur is ook nog zwaar aangetast en gezond voedsel wordt schaars. We worden niet alleen ziekelijker maar gaan we ook honger lijden.
  En dit allemaal onder 27/7 AI surveillance. Planeet Aarde wordt een concentratiecamp. Hopelijk, de wet van de aantal zal overwinnen mits we krijgen weer ballen en durven voor Vrijheid en (Zelf-)Respect te vechten. Dat is pas bewijs van Liefde voor onze kinderen. Het zou ook geen bloed moeten kosten als eenheid, wijsheid en strategie als eerst worden gebruikt. Dat is homo sapien Evolutie 2.0. Het is in feit het ultieme doel (Betekenis Maya Calender 2012) – Multi Dimensionality – ‘So Above, so Below – So Below, so Above’. The boodschap: ‘Change your thoughts and you change your world’ –

  1. Beste Lady V,

   “Change your thoughts and you change your world” Dat is het meest essentiële wat we kunnen doen. Als mensen is zouden weten wat voor kracht ze in huis hebben …

   Alles ontstaat eerst in onze mind. Als je gedachten een goede frequentie hebben dan kunnen ze inderdaad de wereld veranderen. Alles staat met elkaar in verbinding. Iedere gedachte en ieder woord dat gesproken wordt is van belang.

   Weet wat je eet en drinkt heeft ook daarmee te maken. Alles heeft een frequentie. Probeer in harmonie te blijven met alles wat leeft. Wat er ook voor negatiefs je pad komt (ik spreek uit ervaring) blijf in verbinding met je Bron.

 6. niks vreemd dat tuinders meer rond de 0.08% dan gewoon 0.03% Co2 willen hebben ion hun broeikassen..
  dit warmt toch hun kassen op dus bij een bijna ver3voudiging van de Co2 gaan de stook kosten toch evenredig omlaag zi ik lees in rapportages van wetenschappelijk onderzoek..
  dat als bij vangst is dat er ook nog eens meer per m2 opbrengst is kan in de categorie toeval geplaatst toch..
  https://www.rd.nl/meer-rd/wetenschap-techniek/twijfels-over-opwarming-door-co2-1.1351295 lees voor hoeveel Co2 de mens verantwoordelijk is..
  https://klimaatverandering.wordpress.com/2018/03/28/de-relatie-tussen-co2-en-temperatuur/ Co2 wetenschap is al 1 eeuw oud
  https://klimaatgek.nl/wordpress/co2/
  in ieder geval hebben we het niet over de vervuiling die in de lucht gepijpt word door de fabrieken, centrales, en fossiel-verbranding en rotting daar komt ook Co2 van af.. en waarniet meer van..
  heeft vervuiling door pijpen, chemtrails een klein of groteren bijdrage aan het opwarmen of is het toch de waterdamp die in de lucht meer meer is dan alle rivieren op aarde.. en wat is waterdamp eigenlijk?
  MvG van,
  :adrianus-johannes.

  1. Cozmic.
   Vandaag heb ik best al veel geschreven maar alles bij elkaar optellende komt er toch telkens één gezamenlijke deler als eindresultaat uit en dat is dat de aller rijksten alleen overal beter van worden.
   Het niet bestaande Co2 probleem maakt de burgers van Europa armer en de rijksten rijker.
   Meer belastingen en innen van boetes idem.
   Het inruilen van waardeloos geld en daar goud voor terug kopen idem.
   Mogelijk heeft zelfs het opzeggen van nucleaire verdagen hetzelfde resultaat omdat de wapenindustrie ook in handen van de allerrijksten is die natuurlijk enorm veel geld gaan incasseren wanneer er weer meer nucleaire wapens geproduceerd gaan worden.
   Wanneer er al genoeg oorlogstuig is om vele malen de wereld te vernietigen lijkt mij nog meer produceren totaal overbodig tenzij het om geld gaat.
   Bomenkap in de VS is ook een miljarden industrie met hetzelfde resultaat (was vorige week op tv te zien) een dictator sprak zelfs uit dat er geen centimeter grond naar indianenreservaten zou gaan.
   Dit alles lijkt erop te duiden dat Europa en de VS eerst nog leeg geplunderd worden mogelijk omdat deze continenten er niet meer toe doen voor de elite.
   Nou is mijn vrees voor een nucleaire oorlog minder groot dan de vrees voor een eventuele dodelijke uitbraak van een epidemie veroorzaakt door een door de mens ontwikkeld virus om de simpele reden dat ze dan sneller weer getroffen gebied zullen kunnen betreden.
   Mogelijk zal ik volgens sommigen een rijke of op hol geslagen fantasie hebben of complotten zien die er volgens hen niet zijn,dat is dan maar zo.

  2. De logica van politici ontgaat mij mijn hele leven al. Juist de bomen zorgen voor verkoeling en CO2 afname, daarom gaan ze ze kappen en verbranden.

  3. https://www.gic.nl/uitgaan/klaas-dijkhoff-komt-woensdag-als-cabaretier-naar-groningen
   Cozmic wanneer politici een agenda volgen van anderen achter de schermen dan lijkt het erop dat ze deze agenda uitvoeren en wanneer dat gebeurd is dan zijn ze tot de volgende opdracht klaar en houden ze kennelijk tijd over om de clown uit te gaan hangen of zoals een andere politicus eerder heeft gedaan een boek te schrijven.
   Wanneer ze echt voor het volk zouden kiezen dan zouden ze mogelijk in strijd met hun verborgen agenda handelen en dat lijkt voorkomen te moeten worden.Je valt je broodheren/dames natuurlijk nooit af lijken veel politici te denken waarbij mogelijk een
   toekomstige goedbetaalde baan bij hen ook nog een rol kan spelen.Tal van politici werken na hun politieke loopbaan toch bij een multinational of bank en dat is een feit.
   Niet open en eerlijk zijn naar het volk dat je zegt te vertegenwoordigen waarbij ook nog eigenbelang een rol kan spelen kan ervoor zorgen dat de stappen die politici nemen niet meer te begrijpen en te volgen zijn voor het volk.

  4. PS.
   Laatst heeft theatermaker/acteur George van Houts in een programma op TV uitspraken gedaan waar de politiek niet zo blij mee was (getuige de reactie van mevr Ollengren) mogelijk is dit een tegenreactie om hem als onzinverkoper weg te zetten.Stel je voor dat het volk hem geloven zou zeg,dat kan/mag niet.

 7. https://nos.nl/artikel/2270896-klimaatspijbelaars-volgende-week-willen-we-jullie-weer-zien.html
  Weer een mooi voorbeeld hoe de NOS manipuleert en wetenschappers de kinderen beinvloeden zonder bewijs te leveren dat Co2 een probleem is.
  De manipulatie van wederom de NOS is dat ze niet alles laten zien net zoals ze eerder ook bij Poetin deden.Op het NOS journaal van 20.00 uur op donderdag 7 februari 2019 lieten ze wel zien dat er ook gele hesjes aanwezig waren met een bord in hun hand dat Co2 geen probleem is.
  De kinderen hebben het bord vernield en de gele hesje vertrokken.In het fragment in de verwijzing is dit weggelaten/geknipt.Wanneer men (ik citeer) De klimaatspijbelaars kregen eerder vandaag al een hart onder de riem gestoken door een open brief van 350 wetenschappers (einde citaat) leest en eerder vandaag aanklikt dan kan men lezen dat deze wetenschappers de kinderen ook op scherp hebben gezet ivm het volgens hun Co2 probleem.
  Hier worden kinderen opgezet tegen de gele hesjes waar natuurlijk alle tegenstanders van die gele hesjesprotesten van genieten/profiteren op de eerste plaats natuurlijk de regering.
  De jeugd moet beseffen dat op scholen hen alleen geleerd wordt wat door de overheden is goed bevonden en het niet bestaande Co2 probleem lijkt niets anders te zijn dan afleiding van de echte dingen die de aarde kapot maken.Onze regering dient voornamelijk de belangen van banken en multinationals en laat nu net bomen kappen miljarden opleveren voor deze grote bedrijven.Op scholen willen ze banken,verzekeraars en gemeenten les laten geven wat ook aan geeft dat de regering hun best doet voor juist hen die alles kapot maken.
  De echte problemen zijn onder andere elektro smog,HAARP,alle bronnen uitputten voor winst,chemische troep door fabrieksschoorstenen enz maar daar hoor je ze niet over.
  De gele hesjes strijden ook voor een betere schonere wereld daarom kun je beter het gesprek aangaan en hen niet te lijf gaan want dan is dat ook in het nadeel voor de toekomst voor iedereen.

  1. nog erger; https://cultuurondervuur.nu/betrapt-europese-commissie-blijkt-drijvende-kracht-achter-het-klimaatspijbelen/ het is een gesubsidieerde kunstmatig opgewekte stijlloze jugend jeugdbeweging in de trant van de jaren 30 van de vorige eeuw, zeer kwalijk, honderden eu miljoenen zijn voor deze fundie brainwash opzij gezet, allaah is er niks bij vergeleken, hoezo seculier scheiding van relie staat en wetenschap, hoezo verlichting, pim zei het al, de unie van utrecht vindt zichzelf te wit kopte de tele anti klismavaag, tijd voor gebedsruimten met gescheiden ingangen in de college zalen, dat soort idiotie ten top.

  2. Het is natuurlijk zowieso al erg zwak wanneer kinderen in ontwikkeling ingezet worden voor politieke vraagstukken.Hitler had zijn Hitler jugend en maakte ook misbruik van hen volgens de officiële geschiedschrijving en we weten ook met wat voor mensen de Europese Unie is opgericht één daarvan was Walter Hallstein die ook verantwoordelijk was voor regelgeving waar het naziregime gebruik van heeft gemaakt.(kunt u op Wikipedia controleren).
   Ik meen zelfs dat deze man in 1957 de eerste president van de Europese commissie is geweest en het Lissabonverdrag was min of meer een copie gebaseerd op regelgeving van zijn hand in de vorige eeuw.(dit kunt u nagaan in het boek “De naziachtergronden van de EU in Brussel”).
   Hitler schijnt voor de EU een proefballon geweest te zijn en veel methoden uit die tijd worden nu op modernere wijze herhaald door regeringen binnen Europa.
   Ondertussen lopen ze dan (en dat is het ergste) te roepen dat de geschiedenis (holocaust) zich nooit meer mag herhalen.Niets hebben de leiders geleerd en het lijkt erop dat ze net als Mussolini denken onschendbaar te zijn en we weten hoe het voor hem is afgelopen.
   Gisteren in Jinek waren Boudet en Jetten te gast en nog een eng figuur die Jetten steunde.
   Boudet probeerden ze met z,n tweeen te kijk te zetten omdat hij niet in dat Co2 probleem geloofd,en er werd zelfs gezegd door dat enge figuur (in mijn opinie) dat hij hoopte dat de scholieren al zouden slapen.(wanneer je nergens bang voor hoeft te zijn dan roep je zoiets natuurlijk niet).Ik heb gezocht maar zowel het 20 uur journaal van gisteren als Jinek zouden niet beschikbaar zijn.

  3. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/belgische-milieuminister-in-het-nauw-na-leugen-over-klimaatmars-complot
   Overheden hebben het vaak over fakenieuws maar hoe betrouwbaar zijn ze zelf?
   Deze dame maakte bekend dat er een complot achter de klimaatmars zit en zelfs de veiligheidsdienst zou dat bevestigd hebben,daardoor lijkt dit een afrekening te zijn binnen politiek België want dat kunnen ze natuurlijk niet gebruiken.
   Ook onze AIVD is voor de derde keer in korte tijd op de vingers getikt ivm de sleepwet.
   Steeds vaker ziet men dat overheden dingen te verbergen hebben en niet te vertrouwen zijn.Als de politiek bv vind dat op bepaalde sites fakenieuws wordt verspreid dan kunnen ze dat op die sites toch gewoon ontkrachten door goede argumenten aan te dragen en de discussie aan te gaan?Waarom doen ze dat niet? tijd hebben ze voldoende zo lijkt het wanneer men ziet dat bv Klaas Dijkhof ook het land in gaat met een comidian.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.