Advertentie

Amerikaanse overheid geeft vaccinmakers juridische immuniteit!


Met orders voor 100-den miljoenen virusvaccins op zak, slaagt de pharmaceutische INDUSTRIE er kennelijk toch in om de zielepiet uit te hangen.
Met orders voor 100-den miljoenen virusvaccins op zak, slaagt de pharmaceutische INDUSTRIE er kennelijk toch in om de zielepiet uit te hangen.

Het onderstaande bericht laat zien, dat de overheid in de VS opnieuw in het spel getrapt is wat de pharmaceutische INDUSTRIE perfect heeft gespeeld.

Hun pokerspelletje bestond eruit dat zij zouden gaan weigeren om vaccins te maken, als de overheid hen geen juridische onschendbaarheid zou verlenen. Met andere woorden: als er negatieve resultaten tevoorschijn komen uit de produkten die zij vervaardigen, dan zijn zij niet aansprakelijk.

De overheid heeft dit spelletje blufpoker dus kennelijk nooit gespeeld en besloot toen zelf maar een soort garantiefonds in het leven te roepen.

En wie zijn of is de overheid..? Dat zijn wij allemaal samen natuurlijk.. Dus een commercieel bedrijf slaagt erin haar verantwoordelijkheid te ontlopen door de overheid, haar klant nota benen ook nog eens, voor de mogelijke gevolgen ervan op te laten draaien.. De wereld op zijn kop, inderdaad!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Amerikaanse overheid geeft vaccinmakers juridische immuniteit!

Mike Stobbe 17  Juli 2009 © AP

ATLANTA — De laatste keer dat de overheid een grote vaccinatie-campagne startte tegen een varkensgriep, warden in de VS duizenden aanklachten ingediend door mensen die stelden dat zij slachtoffer waren van de negatieve effecten van deze vaccinaties. Maar dit keer heeft de Amerikaanse overheid stappen genomen, om deze gevolgen te voorkomen.

De fabrikanten van de vaccins én overheidsfunctionarissen die met de vaccinaties te maken heben, zullen in ieder geval immuun zijn. Dat wil zeggen: juridisch immuun. Dus ze zullen niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor enige schade die zou kunnen voortvloeien uit het toedienen van de vaccins. Afgelopen vrijdag werd in de VS een overeenkomst van deze strekking getekend door de Minister van Volksgezondheid en Burgerzaken, mevrouw Kathleen Sebelius, aldus regeringsfunctionarissen van Volksgezondheid.

I make you an offer you can't refuse..
I make you an offer you can't refuse..

Het is al sinds de jaren 1980 dat de overheid de pharmaceutische industrie die vaccins produceert, beschermt tegen juridische claims n.a.v. kindervaccinaties. In plaats van deze aansprakelijkheidszaken in de rechtbank, behandelt een federale rechtbank de claims en bepaalt deze welke zaken dienen te worden aangemerkt als in aanmerking komend voor een financiële vergoeding.

De genoemde overeenkomst, die door Sebelius is getekend, is geldig voor die firma’s die vaccins produceren tegen de Mexicaanse varkensgriep, volgens de uitvloeisels van een wet die in 2006 werd aangenomen, inzake noodgevallen in de publieke gezondheidszorg. Deze wet voorziet ook in een compensatiefonds, indien nodig.

De Amerikaanse overheid heeft deze stappen genomen, om pharmaceutische bedrijven aan te moedigen om vaccins te maken, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Overheidsfunctionarissen hebben 5 pharmaceutische bedrijven ‘bereid’ gevonden om een varkensgriepvaccin te gaan produceren. Het Mexicaanse varkensgriepvirus werd in April jl. geïdentificeerd en heeft tot op heden rond de 270 doden geëist, volgens cijfers die zijn vrijgegeven door de CDC, de Centers for Disease Control and Prevention afgelopen vrijdag.

Volgens deze overheidsinstantie (CDC) is van rond de 40.000 Amerikanen bevestigd dat zij een zekere of zeer-waarschijnlijke diagnose van Mexicaanse varkensgriep hebben, maar dit zijn mensen die gezondheidszorg hebben gevraagd. Het is –volgens de CDC’s- waarschijnlijk dat meer dan 1 miljoen Amerikanen besmet zijn met dit griepvirus, waarvan heel veel met een milde vorm ervan.

Dit griepvirus slaat het hardst toe onder jonge mensen, heftiger in ieder geval dan dat bij de wintergriep het geval is. Maar tot op heden is het niet dodelijker geweest dan de griepsoorten die elke herfst en winter opduiken. Maar –aldus gezondheidsfunctionarissen- het varkensgriepvirus zou wel eens een veel heftiger variant kunnen ontwikkelen in het najaar, maar in ieder geval kunnen leiden tot een potentieel veel heftigere griepseizoen dan ‘normaal’.

“We verwachten een stevige steiging van griep deze herfst, met een ‘piek’ die eerder in het griepseizoen valt dan normaal” aldus Dr Anne Schuchat, directeur van het CDC-National Center for Immunization and Respiratory Diseases.

Ook afgelopen vrijdag, keurde de FDA, de Amerikaanse warenautoriteit, de Food- and Drug Administration, het reguliere wintergriepvaccin goed, een laatste stap voordat de uitleveringen aan klinieken en vaccinatie-centra kan beginnen.

Het geeft te denken dat de Pharmaceuten geen aansprakelijkheid voor hun eigen producten willen aanvaarden. Niet eens een fonds in het leven roepen o.i.d. Veelzeggend?
Het geeft te denken dat de Pharmaceuten geen aansprakelijkheid voor hun eigen producten willen aanvaarden. Niet eens een fonds in het leven roepen o.i.d. Veelzeggend?

De laatste keer dat de Amerikaanse overheid met een nieuw virus werd geconfronteerd was in 1976. Gevallen van varkensgriep onder soldaten in Fort Dix, New Jersey, eisten 1 dode en maakten overheidsfunctionarissen ongerust over een dodelijke pandemie, zoals de pandemie die in 1918 en 1919 miljoenen mensen over de hele wereld het leven kostte.

Tijdens de nationale vaccinatie-campagne die toen volgde, werden meer dan 40 miljoen Amerikanen gevaccineerd. Een pandemie werd nooit realiteit, maar duizenden mensen die toen vaccinaties hadden gekregen, dienden letselschadeclaims in, die melding maakte van allerlei neveneffecten, waaronder verlammingen die vallen onder het Guillan-Barre syndroom.

‘Toen betaalde de overheid veel geld” zegt Stephen Sugarman, professor rechtskunde, gespecialiseerd in produktaansprakelijkheid, aan de Universiteit van California in Berkeley. “Vaccinaties zijn niet zo winstgevend als andere medicijnen voor de pharmaceutische industrie”, aldus Sugarman, “dus zij vragen zich af of zij de productie van vaccins überhaupt ter hand moeten nemen”.

Maar er zijn ook mensen die heel verbaasd zijn over het besluit van de Amerikaanse overheid om de pharmaceutische industrie buiten schot te houden voor claims n.a.v. de vaccins. Een van hen is Paul Pennock, een prominente strafpleiter in medische dossiers, uit New York. “De overheid gaat natuurlijk miljoenen mensen oproepen om een vaccin te nemen, zodat de ziekte zich niet verder kan verspreiden”, aldus Pennock. Hij vervolgt: “En wanneer je mensen dan vraagt om in het belang van de gemeenschap deze stap te nemen, dan moeten we er ook voor zorgen dat we deze mensen opvangen, wanneer er iets verkeerd mocht gaan tijdens of na deze vaccinatie-campagne.”

88 gedachten over “Amerikaanse overheid geeft vaccinmakers juridische immuniteit!

 1. Mensen, alsjeblieft reageer toch niet meer op Gait. Het duurde ook even voordat ik het doorhad, maar dit tiepje WIL NIKS leren, wil niet groeien, staat nergens voor open, maar ZUIGT gewoon alle ENERGIE van de forums WEG.

  Het zit normaal niet in mijn aard om iemand publiekelijk zo af te vallen – en Guido je mag mijn reactie weghalen hoor – maar als je de laatste 5 á 6 onderwepen op deze site gaat bekijken, valt het wel heel erg op Gait steeds maar weer negatieve of gefrustreerde reacties uit ons allen zuigt.

  Jemig laten we dit tiep aub negeren, dit kost zóveel energie en gaat echt ten koste van de forums/reacties.

  Mocht je het hier niet mee eens zijn, okay dan (desnoos verzoek je of mijn reactie weg mag..allemaal prima), maar nogmaals, KIJK eens echt goed naar VORIGE ONDERWERPEN en Gaits rol in de discussies en beslis dan nog eens.

  Greetsels

 2. Ik weet het goed gemaakt.
  Elke keer als Gait aan het Leechen gaat, dan denken wij even heel liefdevol aan hem. We sturen hem een dosis onuitputtelijke liefde en wensen hem al het goeds.
  Als je dan wil reageren, zeg dan wat liefs en ga niet teveel op de inhoud af. Deze man/vrouw heeft gewoon een beetje extra tegengestelde aandacht nodig. Wat kan dat ons nou deren…
  Dikke knuf,
  Nik

 3. Sam

  Ik ben het helemaal met je eens Sam. Ik heb dit al eerder vermeld.
  We kunnen beter onze energie steken in het zoeken naar de waarheid dan als maar reageren op iemand die waarschijnlijk zijn verborgen motieven heeft om blindelings te willen blijven vertrouwen op de wereld zoals deze nu in elkaar zit.
  Ik zou ook graag zien dat er op positieve veranderingen gelet wordt
  want volgens mij zijn die er ook, al moet je je er even op instellen.
  Ik las laatst in de krant dat men er van doordrongen is dat babys veel te veel vaccinaties krijgen.
  Ik vind dat goed nieuws en vooral dat de media hierover schrijft.

 4. Leuk zo’n gesprek hier over wie er gelijk heeft op het gebied van wetenschap/geneeskunde en wat er allemaal niet voor bij is gekomen.

  Normaal reageer ik niet, maar deze discussie is wel grappig.

  Om maar even met Gait zijn favorite webpagina te strooien wikipedia.

  “De eed van Hippocrates is een eed waarin artsen zichzelf verplichten bepaalde beroepsregels te zullen handhaven.”

  Deze eed zegt genoeg over hoe artsen zich willen gedragen in de geneeskunde….

  Maar vaak wordt een van de belangrijkste uitspraken van Hippocrates vergeten.

  Hippocrates was namelijk een voorstander, van wat wij westerlingen nu noemen alternatieve geneeskunde (of zou het echt geneeskunde zijn en zijn die medicijnen alternatief?).

  Hier de uitspraak waar dat uit blijkt:

  Everyone has a doctor in him or her; we just have to help it in its work. The natural healing force within each one of us is the greatest force in getting well. Our food should be our medicine. Our medicine should be our food. But to eat when you are sick, is to feed your sickness.

  MAW. Onze voeding hoort ons medicijn te zijn. Ons medicijn hoort te zijn onze voeding. 😉

  BTW in China worden ze het ouds GAIT, maar dat komt door wat wij westerlingen noemen alternatieve geneeskunde 😉

  OJA en ik zag iets de waarheid worden genoemd (kan me vergissen hoor)

  Dit is wat Buddha heeft verteld over de waarheid (is goed als iedereen zo zou kunnen denken):

  * Geloof niet omdat iets geschreven staat,

  * Geloof niet omdat een wijs man zegt dat het de waarheid is,

  * Geloof niet omdat iets algemeen als de waarheid wordt gezien,

  * Geloof niet omdat ervan wordt gezegd dat het goddelijk is,

  * Geloof niet omdat een ander het gelooft,

  * Maar geloof in datgene, wat jij Zelf als waarheid beoordeelt.

  Ja ik weet het, het is mooi 😉

  @John/Guido en Tessa… ga vooral zo door… ik vind jullie artikelen zeer interessant…

  Succes allen met jullie discussie

 5. @ Nikolai,
  Ik ga dat echt proberen…ik schrijf en probeer dan wel iets te voelen als…” wat hou ik toch van je”…

  *grin* ik ga écht mijn best doen.

 6. @ john

  iemand op spits nieuws weet je wel op waarde te schatten
  ook een neuropsycholoog trouwens

  “Beyonder | 25-07-09 | 17:45
  Een doctorandus in de neuropsychologie! Dat is waar je naar luistert, en niet de honderden andere artsen en andere academici? Ik ben zelf een doctorandus in de neuropsychologie, en geloof me; we hebben echt amper recht van spreken als het om medicijnen en de farmaceutische industrie gaat. Natuurlijk hebben we wel hier en daar een tentamen psychofarmacologie gehad, maar lang niet zo veel als andere primaire, academisch geschoolde gezondheidszorgmedewerkers. Kom op. Laat je niet ompraten door een vent zonder veel geloofwaardigheid in de wetenschappelijke wereld, die moeilijke woorden gebruikt en een debiel universitair titeltje heeft. Vraag je ook je juridisch advies aan een werkloos afgestuurd filosoof?
  MichaelS | 25-07-09 | 18:49

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/varkensgriep/2009/07/mexicaanse_griep_nog_veel_grot.html

 7. Geloof wat je wilt Gait )en een ieder), dat doet de meest vooraanstaande wetenschappers namelijk zelf ook (vooral als het om ‘vaststaande kennis’gaat. Ik vind het namelijk allemaal prima, zolang de mensen allereerst maar inzien dat vooral vaccinaties berusten op een zeer ON-wetenschappelijk model: 1 een wetenschappelijke theorie moet voorspellende waarde hebben (van ALLE vaccinaties de langetermijn effecten niet weten is dan al zeer onwetenschappelijk, 2 wel aantoonbaar weten dat er allerlei gif in zit voor het brein en immuunsysteem is onmenselijk te noemen, maar zeker ook onwetenschappelijk, 3 niet noemen dat virussen en bacteriën niet de feitelijk veroorzakers zijn maar hooguit mede-veroorzakers als er al ongezondheid aanwezig is (vaak veroorzaakt door het vaccin zelf!) is…onwetenschappelijk, 4 niet durven noemen dat ALLE biochemische acties feitelijk worden veroorzaakt en aangestuurd door (in principe gratis!) vormen van elektromagnetisme en energetische velden (aantoonbaar en met vele wetenschappelijke studies bewezen)is zeer onwetenschappelijk en onethisch te noemen. Ik kan de lijst wel verder afmaken, maar naast de leugens en bedrog is het nu al duidelijk dat juist de reguliere wetenschap en de geneeskunde zeer zeker eerder ‘pseudo-wetenschap’ bedrijft als het om pillen, spuiten en vaccinaties gaat (en vooral het laatste dus). Langer in leven blijven met een toename aan diverse ernstige ziektes is geen vooruitgang. De enige reden dat ik soms nog reakties plaats, is om andere mensen duidelijk te maken wat er echt speelt. Ik ben juist zo blij met mijn opleiding, omdat ik zo prima een brug kan bouwen tussen het algemeen geldende (mijn inziens zeer onjuiste en beperkte) model en het wetenschappelijk aangetoonde energetische model, zodat er eindelijk echt vooruitgang kan komen (als men dit echt wenst en toelaat). Het is heel simpel: vaccinaties zijn niet veilig en effectief en mensen hebben de leugens door…Dat een ‘pseudo-wetenschapper’ en een handjevol andere onderzoekers vervolgens wel de mensen weten te bereiken die deze leugens intuïtief aanvoelen en bevestigd krijgen (en daardoor een opkomst van soms maar 30 % kinderen ipv de beoogde 70 %( dat is pas vooruitgang en beleid!) Vooruitgang is dus niet dat de FDA (een soort RIVM) in 2003 durft toe te geven dat het human pappilomavirus NIET baarmoederhalskanker kan veroorzaken, maar in 2006 na veel druk toch overstag gaat om wereldwijd kindere in te spuiten met immuunsysteem vernietigende olie adjuvant stoffen, insect-en-eiwet, giftig aluminium en genetisch gemanipuleerde (!) ingrediënten…voor een vaccinatie die dus (wetenschappelijk door FDA zelf aangetoond dus in 2003!) niet werkt…(enzovoort, mensen kunnen mijn artikelen lezen op mijn website http://www.healingsoundmovement.com voor de andere helft van de ‘wetenschappelijke waarheid’)Ik vind het dus allemaal best, ik reageer alleen nog om mensen met de juiste informatie te blijven voorzien. Het feit dat de meeste artsen niet eens weten wat er aan de hand is met vaccinaties zegt al voldoende…(laat staan dat ze alleen maar geleerd wordt om via de biochemische en farmaceutische gecontroleerde opvatting te werken, te merken aan het stopzetten van fondsen als je hier van afwijkt, zoals vele onderzoekers hebben opgemerkt).De wetenschap als nieuwe religie. Eerst was de wereld plat, nu eindelijk rond, en straks vaccinatievrij. Wetenschappelijk revoluties beginnen met veranderingen bij bewustzijn en dus bij mensen…En de mensen laten zicht niet meer voorliegen en kiezen massaal. Hun goed recht en een slimme zet. En de rest is (straks) geschiedenis. En gelukkig ben ik ‘werkeloos’, want deze Koos blijft de juiste informatie verstrekken en mensen bereiken om hier een steentje aan bij te dragen. Dus succes Gait, deze herder gaat weer even verder grazen en hoopt juist weer de andere mensen bereikt te hebben (juist met dank aan mijn studie, jouw tomeloze inzet die eerder leidt tot het brede inzicht welke ideeën er niet juist zijn, en de reacties van mensen die inzien wat er wel speelt) 😉 En nu ben ik klaar, er is weer ander ‘werk’ aan de winkel! 😉

 8. John,
  Het is telkens weer prettig te lezen wat jij allemaal schrijft.
  Het klinkt zo logisch en ondersteunt mijn intuïtie die wel zegt hier deugd iets niet, maar mijn eigen brein kan nog niet voldoende steun geven. Bedankt dus voor jouw bijdrage wederom. Ik hoop nog vaak jouw bijdrage te lezen. Vaak begrijp ik niet waar het om gaat wanneer ik de politici of weterschappers of specialisten hoor of lees. Eerst dacht ik dat het aan mij lag, dat ik niet intelligent genoeg was om hen te begrijpen. Ik weet al lang dat dit niet aan mij ligt, maar aan het gedraai en met halve waarheden komen van die lui. Als ze zelf niet weten waar ze het over hebben, of verborgen agenda’s hebben kan niemand begrijpen waar men het over heeft. Maar ieders hart kan wel verstaan dat wat waar is en uit het hart komt. Ondanks dat ik niet zoveel kennis heb op dit terrein kan ik helemaal begrijpen wat ik van jou lees en ik denk velen met mij. Blijf ons
  informeren alsjeblieft, zodat we volledig geinformeerd blijven.

 9. Leuk om te weten is dat Rumsfeld voordat hij bij de Bush administratie ging chairman was van Gilead Sciences. Dit bedrijf bezit alle rechten op Tamiflu. Sinds meneer Rumsfeld in de regering zit (en nog grootaandeelhouder is) is de omzet van dit bedrijf van 258 miljoen naar ca. 1 miljard gegaan. Lees het allemaal op deze link op pagina 109: http://books.google.nl/books?id=XdBe64fAsiwC&pg=PA109&lpg=PA109&dq=rumsfeld+invest+tamiflu&source=bl&ots=cVCU_xLATk&sig=0MYEVDr26HbrFBR4e1vKIWaN540&hl=nl&ei=u4RtSr-BPM3u-Qbv1cyMCw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=9

 10. Meest gestelde vragen
  Wat zijn vaccins?
  Vaccins zijn stoffen die het immuunsysteem ‘gecontroleerd’ afweerstoffen laten maken tegen bepaalde ziekteverwekkers.

  Als je een infectieziekte krijgt, maakt je lichaam afweerstoffen tegen de ziektekiem (meestal een bacterie of een virus). Die afweerstoffen beschermen je tegen het opnieuw krijgen van de ziekte. Je bent dan immuun voor die ziekte, soms wel levenslang. Als de ziektekiem opnieuw in je lichaam komt, herkent het immuunsysteem die meteen en maakt hem onschadelijk. Vaccins bevatten verzwakte of gedode ziektekiemen, onderdelen van de ziektekiem of stoffen die door ziektekiemen worden geproduceerd. Hierdoor maakt je lichaam ook afweerstoffen tegen de ziektekiem. Van het vaccin zelf word je hooguit een klein beetje ziek. Zo bieden vaccins bescherming tegen infectieziekten zonder dat iemand de echte ziekte hoeft door te maken. Vaccins worden meestal toegediend met een injectie.

  Vaccins vallen onder de wet- en regelgeving voor geneesmiddelen. Ze moeten voldoen aan strenge internationale eisen voor kwaliteit en veiligheid.

  Naar boven

  Waarom is vaccineren belangrijk?
  Vaccinatie geeft een goede en veilige bescherming tegen infectieziekten.

  Vaccinatie beschermt kinderen en volwassenen tegen infectieziekten die de gezondheid ernstig en blijvend kunnen schaden en soms zelfs dodelijk zijn.
  Vóór de Tweede Wereldoorlog eisten besmettelijke ziekten als difterie, kinkhoest, tetanus (‘kaakklem’), polio (‘kinderverlamming’) en mazelen in ons land talrijke slachtoffers. Tussen 1900 en 1950 kregen gemiddeld 3.000 mensen per jaar difterie. Na invoering van de vaccinatie tegen difterie in de jaren vijftig daalde dat aantal snel tot vrijwel nul. Polio kwam na de introductie van het vaccin nog in kleine epidemieën voor onder niet-gevaccineerde kinderen en jongeren. Hetzelfde geldt voor mazelen en rodehond.

  In landen waar niet of onvoldoende wordt gevaccineerd, blijven infectieziekten veel slachtoffers eisen. Zo sterven wereldwijd elk jaar tussen de 300.000 en 400.000 kinderen aan mazelen.

  Naar boven

  Is vaccineren onnatuurlijk?
  Nee, het lichaam reageert op natuurlijke wijze op vaccinatie.

  Het immuunsysteem reageert op vaccins op dezelfde wijze als tegen een natuurlijke ziektekiem. Maar bij vaccinatie maak je de ziekte niet of slechts in milde vorm door. Het enige onnatuurlijke aan vaccinatie is dat de mens het tijdstip kiest waarop een vaccinatie wordt uitgevoerd, met welk vaccin dat gebeurt en de wijze waarop het vaccin wordt toegediend. Juist omdat goed is onderzocht over welke natuurlijke mechanismen het afweersysteem beschikt, kan men voorspellen hoe het afweersysteem op een bepaald vaccin reageert.
  Soms worden aan vaccins stoffen toegevoegd om ze beter te laten werken, of om te zorgen dat ze goed houdbaar blijven, of om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën in groeien. In die zin is een vaccinatie dus wel onnatuurlijk. Maar de hoeveelheden van deze stoffen zijn zo gering, dat ze niet schadelijk voor de gezondheid zijn. Het komt maar heel weinig voor dat iemand overgevoelig is voor één van die stoffen.

  Naar boven

  Is vaccineren veilig?
  Ja, maar soms kan iemand wel heftig reageren op een vaccinatie.

  Elk jaar worden in ons land ongeveer 2,5 miljoen vaccinaties bij kinderen uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Vaccins vallen in de categorie ‘geneesmiddelen’ en worden uitgebreid getest op veiligheid. Net als bij het gebruik van andere geneesmiddelen reageren sommige kinderen heftiger dan normaal op een vaccinatie. Maar zulke reacties zijn erg zeldzaam. Blijvende schade aan de gezondheid komt zeer zelden voor. In Nederland is nog nooit gebleken dat vaccinatie dat veroorzaakt. In ons land is nog nooit een kind ten gevolge van een vaccinatie overleden.

  Het optreden van een heftige reactie is eigenlijk nooit een reden om een volgende vaccinatie niet meer uit te voeren. Wel is het van belang dat de arts of verpleegkundige op de hoogte is van die reactie. Hij of zij kan dan beoordelen of de vaccinatie moet worden uitgesteld of toch kan worden gegeven. Soms is het nodig om voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat meteen kan worden ingegrepen als het kind opnieuw heftig reageert.

  Naar boven

  Wat is het Rijksvaccinatieprogramma (RVP)?
  Dat is een programma waarmee de overheid Nederlandse kinderen tegen ernstige infectieziekten wil beschermen door ze te vaccineren.

  De overheid biedt alle kinderen in Nederland een aantal vaccinaties aan volgens een bepaald programma. Dat programma heet ‘Rijksvaccinatieprogramma’, afgekort tot RVP.
  Het RVP is in 1957 ingevoerd. Met dit programma wil de overheid alle kinderen in Nederland beschermen tegen gevaarlijke en soms dodelijke infectieziekten. In het RVP zijn vaccinaties opgenomen tegen elf ernstige infectieziekten.
  In het RVP worden kinderen volgens een bepaald schema gevaccineerd. Dat gebeurt voor de kinderen tot ongeveer 4 jaar meestal op het consultatiebureau voor zuigelingen en peuters. Oudere kinderen (9-jarigen) worden meestal ingeënt door de GGD.

  Naar boven

  Kan tegen elke infectieziekte worden gevaccineerd?
  Nee, vaccineren is alleen mogelijk tegen bepaalde infectieziekten

  Infectieziekten worden meestal veroorzaakt door bacteriën of virussen. Helaas zijn er veel meer infectieziekten dan waartegen gevaccineerd kan worden. Tegen ziekten als aids en malaria zijn, ondanks vele pogingen, tot nu toe geen effectieve en veilige vaccins ontwikkeld.

  Naar boven

  Zijn RVP-vaccinaties verplicht?
  Nee.

  Vaccineren gebeurt in Nederland op vrijwillige basis. Vrijwel alle ouders laten hun kind vaccineren.

  Naar boven

  Moeten ouders betalen voor de RVP-vaccinaties?
  Nee, RVP-vaccinaties zijn gratis.

  Natuurlijk kosten vaccinaties geld. Veel geld zelfs. Maar ouders hoeven niets te betalen, omdat de kosten worden betaald vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Elke inwoner van Nederland is voor de AWBZ verzekerd. In die wet is geregeld dat de vaccinaties van het RVP kosteloos worden uitgevoerd tot en met het kalenderjaar waarin een kind 12 jaar is geworden. In bijzondere gevallen kan die leeftijdsgrens hoger worden gesteld.
  Voorwaarden zijn wel dat de vaccinaties op het consultatiebureau (tot ongeveer de leeftijd van 4 jaar) of bij de GGD (op de leeftijd van 9 jaar) worden uitgevoerd met de vaccins die de overheid beschikbaar stelt.

  Naar boven

  Heeft het niet vaccineren van kinderen nadelige gevolgen?
  Ja, dat is mogelijk, zowel voor het kind als voor de volksgezondheid.

  Sommige ouders laten hun kinderen niet inenten. Dat kan verschillende redenen hebben. Meestal maken ouders bezwaar vanuit hun geloofsovertuiging. Soms weigeren ouders vaccinaties vanuit levensovertuiging of omdat zij alternatieve geneeswijzen volgen. Ouders kunnen zich ook zorgen maken over de vaccinaties. Het komt maar heel zelden voor dat een kind om medische redenen niet gevaccineerd mag worden.

  Een kind dat niet gevaccineerd is, is onvoldoende beschermd tegen de gevaarlijke infectieziekten. Het risico dat het kind de bewuste infectieziekte krijgt, is groter als het kind deel uitmaakt van een niet-gevaccineerde hechte gemeenschap. Hoe meer mensen vaccinaties weigeren, des te groter de kans dat uit ons land verdwenen ziekten weer de kop opsteken. Vaccineren beschermt dus niet alleen een individu, maar ook de hele bevolking.

  Infectieziekten kunnen weer de kop op steken door bijvoorbeeld import uit het buitenland of als ouders met kinderen zelf op vakantie gaan. Zelfs in Europa komen bepaalde infectieziekten nog regelmatig voor, zoals bof, mazelen en rodehond.

  De reden waarom een kind niet wordt gevaccineerd, wordt genoteerd op de oproepkaart die wordt teruggestuurd naar de entadministratie. Dan weet de entadministratie waarom bij het betreffende kind geen vaccinaties zijn uitgevoerd. Dat voorkomt het steeds opnieuw uitsturen van herhalingsoproepen voor deze kinderen. Wanneer een baby niet gevaccineerd is, krijgen de ouders wel weer een oproep als het kind 4 of 9 jaar is. Dit wordt gedaan omdat het mogelijk is dat ouders anders zijn gaan denken over vaccinaties of dat bepaalde medische redenen, die de vaccinatie in de weg stonden, zijn vervallen.

  Ziekten in het RVP
  Tegen welke ziekten worden kinderen volgens het RVP ingeënt?
  De ziekten zijn: difterie, kinkhoest, tetanus, polio, Hib-ziekte, bof, mazelen, rodehond, groep C meningokokkenziekte, pneumokokkenziekte en (voor sommige kinderen) hepatitis B. Hieronder kun je kort iets meer lezen over deze ziekten.

  Difterie
  Difterie, vroeger ook wel ‘kroep’ genoemd, wordt veroorzaakt door een bacterie, die via hoesten en niezen van mens op mens wordt overgebracht. Ook door bijvoorbeeld pus uit een wond kun je besmet raken. De difteriebacterie maakt gifstoffen die weefsels beschadigen. Vooral van de bovenste luchtwegen. Op de slijmvliezen van de keel kunnen vliezen ontstaan, waardoor het ademen moeilijk wordt. Kinderen kunnen daardoor zelfs stikken. De gifstoffen kunnen ook de hartspier en het zenuwstelsel beschadigen. Als niet wordt behandeld, overlijdt 30 tot 50 procent van de patiënten. Maar ook met behandeling kan de ziekte dodelijk zijn.
  Dankzij stelselmatige vaccinatie sinds 1952 komt difterie in Nederland vrijwel niet meer voor.
  Meer informatie over difterie

  Kinkhoest
  Kinkhoest is zeer besmettelijk en vooral gevaarlijk voor nog niet gevaccineerde zuigelingen. De kinkhoestbacterie wordt door hoesten overgebracht en veroorzaakt gedurende weken tot maanden heftige hoestbuien, die voor kinderen zeer uitputtend kunnen zijn. Jonge zuigelingen met kinkhoest moeten vaak op de intensive care worden opgenomen. Kinkhoest kan blijvende schade aan de longen veroorzaken en bovendien hersenafwijkingen.

  Ondanks vaccinatie komt kinkhoest zowel in Nederland als daarbuiten nog veel voor. Dit komt mogelijk doordat in de bacterie kleine wijzigingen zijn opgetreden waardoor het vaccin als het ware niet meer goed op de bacterie past. Maar dit is geen reden om van vaccinatie af te zien, want bij de meeste kinderen geeft het vaccin een goede bescherming. Bovendien krijgen kinderen die zijn ingeënt de ziekte in een minder ernstige vorm.
  Meer informatie over kinkhoest

  Tetanus
  De bacterie die tetanus (‘kaakklem’) veroorzaakt, komt als spore (een inactieve vorm van de bacterie) voor in aarde en straatvuil. Door een verwonding kunnen de sporen in het lichaam komen en zich daar weer tot bacterie ontwikkelen. Diepe, kleine wonden zijn een ideale broedplaats voor de bacterie, omdat die niet tegen zuurstof kan. De bacterie produceert een zeer sterke gifstof, waarvan slechts heel weinig nodig is om je ziek te maken. Het gif veroorzaakt pijnlijke spierkrampen. Als de ademhalingsspieren worden aangetast, stikt de patiënt. Onbehandeld is tetanus vrijwel altijd dodelijk. Wie tetanus overleeft, is niet immuun geworden voor de ziekte. Alleen vaccinatie kan beschermen tegen deze ziekte. Dankzij vaccinatie komt tetanus nog maar sporadisch voor in Nederland.
  Meer informatie over tetanus

  Polio
  Poliomyelitis, kortweg polio, is ook bekend onder de naam kinderverlamming. Polio wordt veroorzaakt door een virus, dat via de ontlasting van besmette personen wordt uitgescheiden. Onder andere door slechte hygiëne kan het virus van de ene op de andere mens worden overgebracht. Maar het virus kan ook door druppels in de lucht overgebracht worden, bijvoorbeeld bij hoesten of niezen. Een infectie met het poliovirus verloopt gelukkig meestal zonder ernstige verschijnselen. Maar bij ongeveer één procent van de besmette personen treden spierverlammingen op. Vaccinatie beschermt vrijwel altijd tegen de ziekte.
  In het verleden traden regelmatig polio-uitbraken op onder religieuze groeperingen die vaccinatie afwezen. De laatste uitbraak was in 1992. Hoewel polio vrijwel is uitgeroeid, zijn er in Afrika en Azië nog steeds gebieden waar polio voorkomt. Import van het poliovirus in Nederland vanuit die gebieden is dus nog steeds mogelijk.
  Hib-ziekten
  Een aantal bacteriën kan meningitis (hersenvliesontsteking) en/of bloedvergiftiging veroorzaken. Eén daarvan is de bacterie met de naam Haemophilus influenzae type b (afgekort tot Hib). Andere zijn bijvoorbeeld de meningokok en de pneumokok.
  Hib wordt door hoesten en niezen van de ene op de andere persoon overgebracht en is vooral voor kinderen onder de 5 jaar gevaarlijk. Van de 100 kinderen die Hib-meningitis krijgen, overlijden gemiddeld twee kinderen. Ongeveer 9 op de 100 kinderen houden er een ernstige handicap aan over (doofheid, epilepsie, geestelijke achterstand). Naast hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kan de Hib-bacterie nog andere ernstige verschijnselen veroorzaken, zoals zwelling van het strotklepje (waardoor kinderen kunnen stikken) en ontsteking van de gewrichten.
  Na invoering van de vaccinatie tegen Hib-ziekten in 1993, is het aantal patiëntjes gedaald van ongeveer 700 naar ongeveer 13 per jaar.
  Meer informatie over polio

  Bof
  Het bofvirus wordt verspreid door hoesten en niezen en veroorzaakt een ontsteking van de (oor)speekselklieren. Ongeveer eenderde van de infecties verloopt zonder verschijnselen. Bij de rest treedt een pijnlijke zwelling van de oorspeekselklieren op. Ongeveer 4 tot 10 van de 1000 bofpatiënten krijgt hersenvliesontsteking, die meestal zonder blijvende schade geneest. Dat kan niet gezegd worden van hersenontsteking, die wel dodelijk kan zijn. Als de gehoorzenuw wordt aangetast, kan tijdelijke of blijvende doofheid optreden. Een enkele keer tast het bofvirus de teelballen bij jongens of de eierstokken bij meisjes aan, maar meestal maar aan één kant. Steriliteit of onvruchtbaarheid zijn dan ook een grote zeldzaamheid.
  Het vaccin tegen bof is niet los verkrijgbaar, maar is samen met vaccins tegen mazelen en rodehond gecombineerd in één vaccin (BMR-vaccin).
  Meer informatie over bof

  Mazelen
  Het mazelenvirus verspreidt zich heel gemakkelijk via de lucht door hoesten of niezen bijvoorbeeld. Mazelen is één van de meest besmettelijke infectieziekten. De eerste verschijnselen lijken op een stevige griep of verkoudheid (koorts, hoesten, loopneus, ontstoken ogen). In deze fase is mazelen het meest besmettelijk. De ziekte wordt vaak pas herkend als de typische vlekjes op de binnenkant van de wangen verschijnen, enkele dagen later gevolgd door een kenmerkende huiduitslag. Mazelen kan zeer ernstige gevolgen hebben, zoals longontsteking en ontsteking van de hersenen. Mazelen kan zelfs dodelijk zijn. In 1999/2000 was er in Nederland een grote mazelenepidemie onder de bevolkingsgroep die om religieuze redenen vaccinaties weigert.
  Meer informatie over mazelen

  Rodehond
  Rodehond wordt veroorzaakt door het rubellavirus. De ziekte verloopt bij kinderen vrij onschuldig: ze kunnen verkouden zijn, temperatuurverhoging hebben, gezwollen klieren in de nek en hals hebben en huiduitslag krijgen.
  In de zwangerschap kan een rodehondinfectie ernstige gevolgen hebben. Het virus kan het zich ontwikkelende kind zeer ernstig beschadigen. Vooral in de eerste drie maanden van de zwangerschap, als de organen van het kind worden gevormd. Bij besmetting in de eerste zwangerschapsmaand loopt het kind vrijwel altijd schade op. Vaak is die schade zo groot dat het kind al in de baarmoeder overlijdt. Kinderen die wel levend ter wereld komen, hebben een grote kans op zeer ernstige afwijkingen aan het gehoor, de ogen en het hart. Ook een ernstige verstandelijke handicap kan het gevolg zijn. Of afwijkingen aan de milt, lever, urinewegen of botten.
  In 2004/2005 was er in Nederland een rodehondepidemie onder jongeren en volwassenen die om religieuze redenen niet waren gevaccineerd, onder wie 33 zwangere vrouwen. Er zijn toen 16 kinderen geboren die in de baarmoeder een rodehondinfectie hadden opgelopen. Bij 10 van hen heeft dat geleid tot aangeboren afwijkingen.
  Meer informatie over rodehond

  Meningokokken C-ziekte
  Meningokokken C-ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, genaamd meningokok. Deze bacterie is gevreesd omdat hij zeer snel bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking kan veroorzaken, met ernstige en soms ook blijvende gevolgen, zoals afsterven van (uiteinden van) ledematen, gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstand, gehoorstoornissen, leerproblemen en epilepsie.
  Er bestaan verschillende soorten meningokokken, die zijn ingedeeld in 13 groepen. In Nederland kwamen de groepen B en C het meeste voor. Er is nog geen vaccin tegen meningokokken groep B, maar wel tegen groep C. In 2002 is in het RVP gestart met vaccinatie tegen groep C. Dat heeft de groep C meningokokken enorm teruggedrongen.
  Het meningokokken C-vaccin biedt helaas geen bescherming tegen meningokokken uit andere groepen. Kinderen kunnen dus nog steeds hersenvliesontsteking oplopen, door een ander type meningokok of door een andere ziekteverwekker.
  Meer informatie over meningokokken C-ziekte

  Hepatitis B
  Hepatitis B (geelzucht) is een virusziekte die meestal wordt overgebracht via bloed of ander lichaamsvocht van iemand die het virus bij zich draagt. Het is een zeer besmettelijke ziekte, die al wordt overgebracht door per ongeluk prikken met een naald die voor een injectie is gebruikt bij een geïnfecteerd persoon. Een veel voorkomende manier van verspreiding is onveilig vrijen.
  Besmette moeders kunnen vlak voor, tijdens of na de geboorte hun kind besmetten. Meer dan tachtig procent van deze kinderen zal het virus lange tijd bij zich dragen en besmettelijk zijn voor anderen. Mensen die lange tijd drager van het virus zijn, lopen kans op onherstelbare leverbeschadiging of leverkanker op middelbare leeftijd.
  In Nederland worden alle zwangere vrouwen onderzocht op de aanwezigheid van het virus. Als het wordt aangetroffen, krijgt het kind direct na de geboorte antistoffen toegediend (immunoglobuline) en wordt gestart met een serie vaccinaties.
  Ook kinderen van wie één of beide ouders geboren zijn in een land waar hepatitis B nog veel voorkomt, worden op het consultatiebureau tegen hepatitis B ingeënt om hen tegen besmetting binnen het gezin te beschermen.
  Meer informatie over hepatitis B

  Pneumokokkenziekten
  Pneumokokkenziekten worden veroorzaakt door de bacterie Streptococcus pneumoniae. De ziekteverschijnselen lijken sprekend op die van meningokokkenziekte en Hib-ziekte. Besmetting vindt plaats door hoesten of niezen. Evenals de Hib-bacterie en de meningokok kan de pneumokok voor langere tijd in de keel aanwezig zijn zonder dat ziekteverschijnselen optreden. Als iemand wel ziek wordt, kan een pneumokokkeninfectie leiden tot levensbedreigende ziekten als hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging en ernstige longontsteking. Pneumokokken kunnen ook minder bedreigende infecties veroorzaken, zoals oorontstekingen.
  Er zijn 90 typen van de bacterie bekend. Niet alle typen kunnen een mens ernstig ziek maken. Tegen veel voorkomende gevaarlijke typen zijn vaccins ontwikkeld.
  In 2006 is de vaccinatie tegen 7 typen veel voorkomende pneumokokken in het RVP opgenomen.
  Meer informatie over pneumokokkenziekten

  Naar boven

  Kan nog tegen andere infectieziekten worden ingeënt?
  Ja, maar dat is alleen nodig in speciale gevallen.

  Buiten het RVP om kan in Nederland nog gevaccineerd worden tegen: het humaan papillomavirus (HPV; o.a. veroorzaker van baarsmoederhalskanker), buiktyfus, cholera, gele koorts, hepatitis A, hondsdolheid (rabiës), influenza (‘griep’), Japanse encefalitis, rotavirusinfecties, tekenencefalitis, tuberculose en waterpokken. Sommige van deze vaccinaties zijn bedoeld voor mensen die naar een land reizen, waar een bepaalde ziekte (veel) voorkomt, andere voor personen die een bepaalde chronische ziekte van de luchtwegen, hart of nieren hebben. Soms worden vaccinaties uitgevoerd omdat iemand een risicovol beroep uitoefent.

  Advies over reizigersvaccinaties is te krijgen bij de GGD en zogeheten Travel Cllinics. Bij patiënten met bepaalde aandoeningen zal de behandelend arts adviseren. Vaccinaties bij risicovolle beroepen worden door Arbo-diensten uitgevoerd. Reizigersvaccinaties zijn niet gratis, maar worden soms door de ziektekostenverzekering vergoed.

  Naar boven

  Is vaccineren nog nodig tegen een ziekte die niet meer in ons land voorkomt?
  Ja, want anders komt de ziekte gewoon terug.

  Vaccineren blijft nodig. Als er onvoldoende of helemaal niet meer zou worden ingeënt, zullen ernstige ziekten onherroepelijk weer terugkeren. Zelfs als ze al tientallen jaren niet of nauwelijks meer in Nederland zijn voorgekomen (zoals polio, difterie en tetanus).

  Er zijn tal van voorbeelden in het buitenland waar dit is gebeurd. Zo stopte in Zweden in 1979 de vaccinatie tegen kinkhoest. Na drie jaar steeg daar het aantal kinkhoestgevallen explosief. Bijna vijf keer zo veel kinderen onder de 6 jaar werden ziek. En in Groot-Brittannië kwamen bof en mazelen weer veel voor, toen steeds minder kinderen tegen bof, mazelen en rodehond werden gevaccineerd. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en het ineenstorten van de preventieve gezondheidszorg daar, braken in Rusland difterie-epidemieën uit.
  In Nederland kwam in 1999/2000 een mazelenepidemie voor. Van de mensen die besmet raakten, had 94% zich niet tegen deze ziekte laten vaccineren. De epidemie kostte aan drie kinderen het leven. In 2004/2005 was er een epidemie van rodehond onder niet-gevaccineerde personen. Ook de regelmatig in ons land terugkerende polio-epidemieën (de laatste in 1992/1993) waren een gevolg van een te lage vaccinatiegraad in bepaalde bevolkingsgroepen.

  Ziekten kunnen ook weer opduiken via mensen die terugkomen uit landen waar deze ziekten nog volop heersen. Ook op vakantie in Europa kun je een ziekte nog oppikken.

  Alleen als een ziekte wereldwijd is uitgeroeid, is vaccinatie tegen die ziekte niet meer nodig. Tot nu toe is dat alleen gelukt met pokken. De Wereldgezondheidsorganisatie hoopt dit ook met polio te bereiken, maar zo ver is het nog niet.

  nog meer info
  http://www.rivm.nl/rvp/vragen/#tcm:20-42991

  Nou mensen

  kies maar.
  het is simpel.

  1 leven met minimale kans om je kinderen de vernieling in te helpen om dat je ze laat vaccineren.

  2 leven met de gevolgen van niet vaccineren. zoals verlamingen (gevolgen van polio ) enz

  en onthoud nog 1 ding , wedden dat mannen zoals john consemulder zelf wel lekker gevaccineerd is en overal dus voor is beschermt !!
  zonder gevolgen, en ook malaria pillen gaat halen voor vertrek naar zuid Amerika !

  Toch John ?
  en nu weer lekker centjes verdienen John.

  o het maakt trouwens niet uit wat je er van vind ik stop er hier meer. iets van eigen keus en zo

  succes bij het maken van de juiste keuze ! de gevolgen zijn alles bepalend !

  Vriendelijke Groet
  Gait.

 11. @Gait, even wat kantlijnen: je schrijft o.a.: “Buiten het RVP om kan in Nederland nog gevaccineerd worden tegen o.a.: het humaan papillomavirus (HPV veroorzaker van baarmoederhalskanker)”: waarom dan een massale inenting hiertegen, “gratis” en voor alle meisjes vanaf 12 jr in Ndl.?
  En in Scandinavië is baarmoederhalskanker vrijwel verdwenen door verplichte jaarlijkse uitstrijkjes, maar men gaat wel in januari in Zweden verplicht vaccineren tegen HPV!

 12. Tja lieve mensen, wat mij betreft zijn er drie categorieën mensen die ‘wetenschap bedrijven:

  1: de ‘WetenschEppers’ (de feitelijke wetenschappers die ware, pure, onbesmette en niet gevaccineerde informatie naar buiten brengen)

  2: de ‘Wetenschappers’ (degenen die doen wat wordt toegelaten door het beperkte paradigma, maar op zich goede mensen zijn)

  en 3: de ‘Schetenwappers'(de wetenschappers die nog alleen maar doen aan de ‘Eed van Hippocrietus’, schade berokkenen met des-informatie, dus de ‘slechte heelmeesters die stinkende wonden maken’ door de waarheid te verdraaien of de leugen zo groot te maken dat deze zo ongeloofwaardig wordt, dat hij in feite gaat fungeren als zijn eigen cover-wat sommige groeperingen goed uit komt).

  Veel wetenschappers behoren tot groep 2, de meest invloedrijke vaak tot groep 3, maar een steeds groter wordende groep behoort tot groep 1. En het leuke is, er is nog een vierde groep die ik graag aanspreek: de overige mensen! En juist deze groep wordt nu wakker, wenst nu wat ze echt wil en maakt keuzes over zaken die ze niet wil! Een nieuw paradigma, aangestuurd door ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’, dat is pas een ‘wetenschappelijke revolutie’ te noemen. Eerst was de wereld plat, daarna mocht hij alleen nog maar rond zijn en binnenkort is Moeder Aarde…vaccinatie- en gifvrij! De leugen regeert , maar de waarheid achterhaalt hem wel… 😉

 13. ik kan er niks aan doen maar ik krijg steeds meer het gevoel dat geiten niet alleen alles vreten maar ook alles saboteren
  iedereen slaat in de verdediging of wordt gewoon kwaad op een geit
  ik heb er echt genoeg van
  alles is hier al geprobeerd , tegenargumenten, sarcasme, liefde. het lijkt wel of we met een robot te maken hebben die geprogrammeerd is om iedereen en alles af te kraken
  wtk verdient beter, staat bij mij bovenaan

 14. @selene
  Denk dat je de spijker op de kop slaat! Dit is een robot, zeker weten en zeker niet passend op deze integere site waar op een prettige wijze met elkaar gediscussieerd wordt, waar men elkaar respecteert en elkaar niet de bodem inhakt. Negeren deze figuur!

 15. Wat is de officiele gedachte achter het eventueel verplicht inenten?

  Is dat omdat ze zo mensen zogenaamd tegen zichzelf willen beschermen als ze zo dom zijn om geen vaccin te willen.

  Of omdat niet gevaccineerden andere wel gevaccineerden kunnen besmetten met een gemuteerde versie als ze ( de niet gevaccineerden) de griep krijgen.

  Of iets anders?
  Iemand een idee? Dus de officiele theorie van de WHO, Osterhaus e.d.

 16. BELANGRIJK!!!!

  Kijk even naar dit blog van Catherine Austin Fitts.
  Zij was Amerikaans onderminister van Huisvesting in de regeerperiode (’89-’93) van president George Herbert Walker Bush, 41ste president van de Verenigde Staten, tevens vader van George Walker Bush, de 43ste president.
  Tevens is ze de voorzitter van het bedrijf Solari.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Catherine_Austin_Fitts

  Zij doet hier zeer opmerkelijke uitspraken.

  I believe one of the goals of the swine flu vaccine is depopulation. Perhaps it is the goal of a swine flu epidemic as well, whether bio-warfare or hype around a flu season.

  Ze geeft duidelijk aan dat de Internationale kredietcrisis, het vergiftigde voedsel etc een manier is om de levensverwachting van mensen te bekorten.
  De sociale voorzieningen zijn onbetaalbaar geworden en het Westerse systeem is onhoudbaar.
  De financiële gelden zijn weggesluisd naar Aziatische landen.
  Waar ze gewoon opnieuw beginnen.

  That is, unless you change the actuarial assumptions in the budget – like life expectancy. Lowering immune systems and increasing toxicity levels combined with poor food, water and terrorizing stress will help do the trick.

  Dit is toch wel heel opzienbarend gezien haar afkomst.

  Al is er één ding wat ik me blijf afvragen.
  Om de staat van beleg te kunnen afkondigen is er enorme sociale onrust nodig, zodat ze het leger kunnen inzetten tegen de eigen bevolking.

  Kunnen dit soort mensen patsy’s(mollen) zijn die dit doelbewust naar buiten brengen om dit doel te verwezenlijken?

  http://solari.com/blog/?p=3532

 17. Let op: ‘beschermen’ tegen ‘varkensgriep’ (die zelf maar niet ziek worden…) blijkt ‘belangrijker’ dan ‘beschermen’ tegen kanker! Druk, druk , druk dat RIVM en Klink…geen tijd lieve kinderen, hoop maar dat jullie geen baarmoederhalskanker oplopen tijdens het uitstel, stel ons maar verantwoordelijk. De griepangst gaat voor, daarom overwegen we ook scholen te sluiten (voelt u al de angst, wilt u ook al vooraan staan voor de VIP vaccinatie?)…Lieve mensen, in een ‘goed jaar’ sterven er meer mensen aan blikseminslag aan dan aan een ernstige vorm van griep…Heeft u zich al gevaccineerd tegen donder en bliksem? Nee? Snel Klink bellen, er zijn dringend 34 miljoen ‘vaccins tegen blikseminslag’ nodig. En pas onderweg naar de brievenbus wel op, want u loopt een nog groter risico om overreden te worden door een auto. Kucht u even? Zie hier artikel Telegraaf van vandaag (in dezelfde editie is ook te vinden dat de “scholen mogelijk dicht moeten”. http://www.telegraaf.nl/binnenland/4513741/__Inenting_baar-moederhalskanker_uitgesteld__.html Lukt dit niet: google dan inenting baarmoederhalskanker uitgesteld…

  Nogmaals: “de enige veilige vaccinatie is de vaccinatie die niet is gebruikt” (uitspraak James Shannon, ex directeur National Institute of Health) en de enige ware immuniteit is…gezondheid…blijf positief, blijf gelukkig, blijf gezond, eet biologisch, weiger alle vaccinaties en geniet van de zon 😉

  door: John Consemulder
  http://www.healingsoundmovement.com

 18. Vaccineren is veilig
  De inenting tegen de bof, mazelen en de rode hond (BMR) veroorzaakt toch geen autisme. Een omstreden publicatie in The Lancet waarin arts-onderzoeker Andrew Wakefield dit onderbouwde is teruggetrokken. Tien van de dertien auteurs steunen de bevindingen niet meer. In het onderzoek bleek dat bij acht van twaalf ingeënte kinderen autistische verschijnselen waren ontstaan meteen na de vaccinatie.
  Wakefield is in diskrediet gebracht doordat is gebleken dat hij ten tijde van het onderzoek geld ontving van de Legal Aid Board, een organisatie die ouders financieel bijstaat als ze de overheid aanklagen vanwege door de vaccinatie veroorzaakt autisme. De impact van Wakefields gewraakte onderzoek is epidemiologisch maar al te goed zichtbaar in het Verenigd Koninkrijk. Vanwege de angst voor autisme lieten ouders hun kinderen niet meer inenten en daalde de vaccinatiegraad van 95 naar 80 procent. Het aantal gevallen van mazelen steeg sterk.

  Naast het BMR-vaccin ligt ook de inenting tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) periodiek onder vuur van bezorgde ouders. Bekende bijwerkingen van de prik zijn hoge koorts, lang huilen en verkleurde benen. Vervelend, maar niet blijvend. Niet door medisch-epidemiologische kennis gehinderde actiegroepen hebben de beschermende injectie al de schuld gegeven van suikerziekte, epilepsie, ontwikkelingsachterstanden, autisme en wiegendood. Uitgebreide studies hebben nog nooit zo’n verband aan kunnen tonen. Maar ja, de menselijke geest ziet graag oorzakelijke verbanden tussen vlak na elkaar optredende gebeurtenissen. ‘Na regen komt zonneschijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat de
  zonneschijn het gevolg is van regen.’

  De vaccinatie moet diep in een spier toegediend worden zodat er voldoende contact is met het bloed om een afweerreactie uit te lokken. Wanneer de vaccinatie bv. in vetweefsel terechtkomt, biedt ze waarschijnlijk minder, en in het ergste geval zelfs geen bescherming. Bron: http://www.gezondheid.be

  Senior epidemioloog dr. ir. Annette de Boer van het RIVM, projectleider communicatie van het Rijks Vaccininatieprogramma, legt uit wat de denkfout is bij bijvoorbeeld wiegendood. Dat kan optreden rond dezelfde leeftijd als waarop kinderen de DKTP-prik ontvangen. Heel zelden zal dus een net gevaccineerd kind overlijden door wiegendood. Ongelukkig toeval, maar geen bewijs dat de enting wiegendood veroorzaakt. Het is natuurlijk geen toeval dat vooral slecht begrepen ziekten, zoals epilepsie en wiegendood, in verband worden gebracht met de prikken. Het zijn hiaten in de medische kennis die ruimte laten voor hypochondrische speculaties.

  In Nederland is de vaccinatiegraad hoog. Bijna 97 procent van alle kinderen ontvangt tenminste drie DKTP-vaccinaties in het eerste levensjaar. Met het BMR-vaccin is ruim 94 procent van de kinderen in het tweede levensjaar ingeënt. Drie procent van de kinderen krijgt geen DKTP-prik en iets meer krijgen ook geen BMR-vaccinatie. Dat zijn voornamelijk vooral streng gereformeerde mensen in de bible belt die hun kinderen niet laten vaccineren (‘Niets gebeurt buiten de wil van God, ook niet de mazelen.’) maar ook van antroposofisch geïnspireerde types (‘De natuur lost een infectie zelf wel op, je wordt sterker als je een infectie echt doormaakt.’).

  In 1999-2000 ontstond in Nederland nog een grote mazelenepidemie van ruim drieduizend gevallen waarbij zelfs drie kinderen overleden. Omdat mazelen zo besmettelijk zijn, heeft een epidemie al een kans zodra minder dan 95 procent van de kinderen ingeënt is. Het hart van de epidemie lag in de bible belt, in plaatsen zoals Veenendaal, vanwege de te lage vaccinatiegraad van de gereformeerden daar. De epidemie kon zo groot worden omdat het mazelenvirus oversprong tussen gebieden met een lage vaccinatiegraad – en dat zijn lang niet alleen maar streng gelovige gemeentes meer. De Boer: ‘Het is een trend dat er steeds minder religieus geïnspireerde inentingsweigeraars zijn en steeds meer mensen met andere motieven zoals antroposofen. Het is gevaarlijk als pockets met een lage vaccinatiegraad vlak bij elkaar liggen.’

 19. Vaccinatie
  Vaccinatie is sinds de achttiende eeuw een methode om immuniteit tegen infectieziekten te verschaffen. Inmiddels werkt men nu ook aan genetisch gemanipuleerde vaccins.
  Pokken is een afschuwelijke ziekte. Wie eraan ten prooi valt krijgt eerst vlekken die eruit zien als vlooiebeten. De vlekken veranderen in zweren met een heldere inhoud. Deze wordt dikker en pusachtig. Oogleden zwellen op en plakken aan elkaar. Men moet de slachtoffers in bedwang houden, opdat ze hun eigen vlees niet aan stukken scheuren.

  Bij elke pokkenepidemie overlijdt een derde tot een achtste deel van de besmette personen. Overlevenden houden vaak verminkingen of zelfs blindheid aan de ziekte over. Gelukkig is de ziekte dankzij een wereldwijd vaccinatieprogramma ruim tien jaar geleden uitgeroeid.

  Variolatie
  De angst voor de ziekte was vroeger zo groot, dat men een gevaarlijke methode toepaste om besmetting te ontlopen. Deze methode heet variolatie, naar het Latijnse woord voor pokken, variola. Pus uit de zweren van slachtoffers werd geïnjecteerd in gezonde mensen. De ontvanger van het besmettelijke pus ontwikkelde een mildere vorm van de ziekte met een sterftekans van ‘slechts’ één op vijftig.In de eerste helft van de achttiende eeuw werd variolatie een populaire techniek.

  Later in die eeuw deed een dokter genaamd Edward Jenner een scherpzinnige waarneming. Hij zag dat personen die met koepok (een koeieziekte die bij mensen slechts milde symptomen veroorzaakt) waren besmet, nooit pokken kregen en ook geen ziektebeeld vertoonden wanneer ze werden gevarioleerd.

  In 1796 voerde Jenner zijn beroemde experiment uit: hij infecteerde de achtjarige James Phipps met vocht uit een zweertje op de hand van Sarah Nelmes, die koepokken onder de leden had. Twee maanden later schreef Jenner aan een collega: “De jongen is ondertussen geïnfecteerd met pokken en dat heeft, precies zoals ik voorspelde, geen gevolgen gehad.” Overigens zou zo’n experiment tegenwoordig om ethische redenen niet meer mogelijk zijn!

  Jenner vocht 25 jaar om de gevestigde medische orde te overtuigen van de voordelen van zijn nieuwe techniek. Het Engelse parlement stelde vaccinatie pas in 1840 verplicht. Het woord vaccinatie komt van het Latijnse woord voor koepok, vaccina. Pas in 1803 werd de term voor het eerst gebruikt. Jaren later stelde Louis Pasteur voor om alle inentingen die zijn gericht op bescherming tegen infectieziekten, vaccinaties te noemen – ter ere van Jenner.

  Het immunologisch geheugen zorgt voor een snelle, krachtige produktie van antistoffen na een tweede ontmoeting met een antigeen.

  Immuniteit (Cellen die niet vergeten)
  Jenner wist niet dat hij eigenlijk profiteerde van de eigenschap van het immuunsysteem om te reageren op micro-organismen die het eerder is tegengekomen. Tot deze micro-organismen behoren virussen, bacteriën en protozoën. Virussen zijn extreem klein. Ze bestaan uit niet meer dan een beetje erfelijk materiaal dat is verpakt in een eiwitmantel.

  Virussen kunnen zich alleen vermenigvuldigen in levende cellen. Bacteriën zijn daarentegen volledige cellen. Ze zijn veel groter dan virussen. Meestal halen ze hun voedingsstoffen uit dode of levende organismen. Protozoën zijn eencellige dieren. Zowel de amoebe als het plasmodium, dat malaria veroorzaakt, zijn protozoën.Het oppervlak van micro-organismen is bedekt met molekulen die het immuunsysteem als niet-eigen ofwel lichaamsvreemd herkent.

  Molekulen die door het immuunsysteem worden herkend en een immuunres-pons opwekken, staan bekend als antigenen. Een van de eerste stappen in de immuunrespons is de binding van immuunglobulinen aan de lichaamsvreemde molekulen of antigenen. Immuunglobulinen zijn gespecialiseerde eiwitmolekulen die onder andere voorkomen op het oppervlak van bepaalde witte bloedcellen, de B-lymfocyten.

  Het bindingsproces zet de B-lymfocyt aan tot celdeling. Sommige dochtercellen specialiseren zich in het maken van immuunglobulinen: ze worden plasmacellen. De uitgescheiden immuunglobulinen heten antistoffen. De aan het antigeen gebonden antistoffen maken aan het immuunsysteem duidelijk dat de indringer moet worden uitgeschakeld.

  Wanneer het micro-organisme echter ìn lichaamscellen leeft, zoals bijvoorbeeld virussen doen, gaan andere witte bloedcellen, de cytotoxische T-lymfocyten, in de aanval. Zij kunnen zich binden aan de geïnfecteerde cel doordat die viruseiwitten aan haar oppervlak uitstalt. Na binding kunnende T-cellen de zieke cel doden, waardoor het virus geen kans krijgt zich te verspreiden.

  De overdracht van een gen van het hepatitis-B-virus naar een gistcel, zet de gistcel aan tot het maken van een viruseiwit. Dit eiwit, waaraan ons immuunsysteem het virus kan herkennen, vormt de basis van een genetisch gemanipuleerd vaccin.

  Infecties
  Een infectie hoeft niet altijd tot ziekte te leiden. Infectie treedt op wanneer een micro-organisme in een gastheer binnendringt en zich daar kan nestelen. Dan begint de strijd tussen het micro-organisme en het immuunsysteem: kan het micro-organisme zich sneller vermenigvuldigen dan het immuunsysteem het kan doden? Als het micro-organisme wint, zal de gastheer zich ziek voelen. Hij merkt dat zijn lichaam minder goed functioneert; zo zal hij bijvoorbeeld hoestbuien of diarree-aanvallen te verduren krijgen. Wint het immuunsysteem, dan zal de gastheer niets van de indringer merken.

  Het duurt ongeveer tien dagen voordat het lichaam antistoffen tegen een onbekende indringer heeft gemaakt. In deze tijd kan het micro-organisme zich vermenigvuldigen en de ziekte veroorzaken. Bij een tweede contact met een micro-organisme komt de vorming van antistoffen echter al nadrie dagen op gang. Niet alle dochtercellen van B-lymfocyten ontwikkelen zich namelijk tot plasmacellen. Sommige worden geheugencellen die klaarstaan om te reageren bij een volgende besmetting. Ook dochters van de cytotoxische T-cellen kunnen zich ontwikkelen tot geheugencellen.

  Het immunologische geheugen is specifiek voor een bepaald type micro-organisme: de immuunrespons die beschermt tegen waterpokken zal het niet-verwante bofvirus niet bestrijden. Mensen die al eens beschermende antistoffen tegen een bepaalde ziekteverwekker hebben gemaakt, zijn immuun voor die ziekte. Ze bezitten de juiste geheugencellen en beschikken daarmee over natuurlijke actieve immuniteit. Kinderen krijgen via de placenta en later via de moedermelk antistoffen binnen die de moeder heeft gemaakt, maar geen geheugencellen. De moederlijke immuunglobulinen verlenen passieve immuniteit.

  Ook injecties met geïsoleerde antistoffen wekken passieve immuniteit op. Deze antistoffen kan men zuiveren uit het bloed van andere mensen of uit dat van dieren zoals het paard. Het gebruik van passieve immunisatie zal waarschijnlijk groeien met de ontwikkeling van in het laboratorium ontworpen antistoffen tegen bepaalde ziekten. Het doel van vaccinatie is het verkrijgen van actieve immuniteit zonder daarbij een ziektebeeld op te wekken. Een vaccin bereidt het immuunsysteem voor, zodat dit direct kan ingrijpen bij contact met een ziekte-veroorzakend micro-organisme. Men noemt vaccinatie ook wel kunstmatige actieve immunisatie.

  Hoeveel mensen inenten?
  Wetenschappers berekenen met wiskundige modellen het percentage van de bevolking dat moet worden geïmmuniseerd om een ziekteverwekker uit te roeien. Ze gebruiken bijvoorbeeld de volgende formule:

  R=B/(A-D).

  Hierin is R het basale vermenigvuldigingstempo van de infectie. B is de omgekeerde waarde van het geboortencijfer en A is de gemiddelde leeftijd waarop infectie plaatsvindt. D tenslotte is de karakteristieke levensduur van antistoffen die een kind via de placenta of moedermelk van de moeder meekrijgt.

  Hoe moeilijker de infectie is uit te roeien, hoe groter R zal zijn. Het deel van de bevolking dat moet worden geïmmuniseerd (p), ongeacht de ernst van de ziekte, moet meer bedragen dan 1-1/R. In het geval van mazelen moet 92 tot 96 procent van de bevolking een vaccin krijgen. Voor polio en difterie ligt dat percentage tussen de 80 en 86, voor rodehond op 87.

  Men produceert dode vaccins door bacteriën of virussen te verhitten of chemisch te inactiveren. Bij deze bewerkingen behoudt het antigeen de structuur die nodig is voor de immuunrespons.

  Dood of levend
  De meeste vaccins die tegenwoordig worden gebruikt, kunnen worden ondergebracht in drie groepen. De eerste groep omvat vaccins die bestaan uit dode bacteriën of virussen. Er bestaan diverse methoden om micro-organismen te doden, waaronder verhitting of toevoeging van chemicaliën zoals formaldehyde. Op deze wijze blijft de structuur van de molekulen op het oppervlak van micro-organismen behouden. Deze molekulen kunnen de produktie van antistoffen nog steeds op gang brengen, maar de dode micro-organismen kunnen geen ziekte meer veroorzaken. Een voorbeeld van een dood-virusvaccin is het Salk-vaccin tegen polio. Dit dient men als injectie toe.

  De tweede groep omvat vaccins die levende, verzwakte virussen bevatten. Het organisme kan nog steeds een infectie veroorzaken en het immuunsysteem stimuleren, maar het kan geen ziekte veroorzaken. Men kan virussen en bacteriën verzwakken door ze vele malen te laten delen in dieren, in celkweken of onder ongebruikelijke omstandigheden, zoals bij extreme temperaturen of in een zuurstofloze omgeving. Men laat de celdelingen doorgaan totdat verzwakte mutanten zijn ontstaan.

  Jenner’s gebruik van de koepok om mensen te beschermen tegen pokken is een voorbeeld van een verzwakt-virusvaccin. Het verzwakte virus bestond al in de natuur: het koepok-virus lijkt zoveel op het pokkenvirus dat antistoffen tegen de koevariant ook beschermen tegen de voor de mens gevaarlijke vorm van pokken. Een ander voorbeeld van een verzwakt-virusvaccin is het Sabin-vaccin tegenpolio, dat via de mond wordt ingenomen.

  De derde groep vaccins betreft geïnactiveerde bacteriële toxinen. Sommige bacteriën veroorzaken namelijk ziekten door giftige chemicaliën, toxinen, in de bloedbaan uit te scheiden. Inactivering van het toxine maakt het onschadelijk zonder diens vermogen om het immuunsysteem te stimuleren uit te schakelen. Na inactivering heten de toxinen toxoïden. De vaccins tegen difterie en tetanus zijn voorbeelden uit deze groep.

  Levende vaccins hebben verschillende voordelen ten opzichte van dode vaccins. De micro-organismen in het levend vaccin zullen zich nog vermenigvuldigen in de gastheer, zodat één injectie met een lage dosis al voldoende antigeen oplevert. In het geval van dode vaccins zijn vaak verscheidene injecties met hoge doses nodig.
  Normaal gesproken zijn levende, delende micro-organismen nodig om een langdurig immunologisch geheugen tot stand te brengen. Dit komt waarschijnlijk doordat virus-geïnfecteerde cellen de produktie van cytotoxische T-lymfocyten en de bijbehorende geheugencellen stimuleren.

  Het gebruik van levende vaccins kent ook nadelen. Zo kan een verzwakt micro-organisme in de gastheer verder muteren en zijn immuniserend vermogen verliezen. Het kan zelfs zijn ziekteverwekkende eigenschappen terugkrijgen. Zo keert in één op de drie miljoen toegediende Sabin-vaccins het virus terug naar zijn oorspronkelijke, virulente vorm. Wanneer zo’n mutatie optreedt, vormt dat een risico voor iedereen die met de gevaccineerde in direct contact komt. Deze persoon verspreidt namelijk de virusdeeltjes.

  Het gebruik van levende vaccins levert ook een praktisch probleem op. Dit type vaccin moet namelijk koel worden bewaard. Koelkasten zijn echter niet in alle landen zo’n normaal gebruiksvoorwerp als in bijvoorbeeld Europa. Zowel levende als dode vaccins kunnen verontreinigingen bevatten, waaronder fragmenten van de cellen waarin de virussen of bacteriën zijn gekweekt. Deze kunnen ongewenste bijeffecten veroorzaken.

  Nieuwe vaccins
  De zoektocht naar nieuwe vaccins richt zich op varianten die veiliger en effectiever zijn en de nadelen van bestaande vaccins niet kennen. Vanzelfsprekend zoekt men ook vaccins voor ziekten waartegen nu nog geen inentingen bestaan. De komende generatie vaccins zal waarschijnlijk veelal uit subunit-vaccins bestaan. Deze zijn gebaseerd op fragmenten van een virus of bacterie.

  Momenteel lopen er proeven met subunit-vaccins tegen kinkhoest, cholera en tyfus. Met fragmenten of gezuiverde eiwitten van een bacterie probeert men het immuunsysteem te stimuleren. De rest van de bacterie, die mogelijk voor ongewenste effecten zorgt, hoeft dan geen onderdeel van het vaccin uit te maken. De meeste molekulen waaruit een micro-organisme bestaat, kunnen het immuunsysteem activeren.

  Meestal is echter maar één enkel eiwit – eigenlijk slechts een stuk van dat eiwit – verantwoordelijk voor het opwekken van de beschermende immuunrespons die de betreffende persoon in de toekomst tegen de ziekte kan beschermen. Deze stukjes eiwit heten antigene epitopen. Een epitoop kan bestaan uit een reeks aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) of uit enkele reeksen aminozuren die door de ruimtelijke vouwing van het eiwit bij elkaar liggen.

  Wanneer het gen met de erfelijke informatie voor een immunogeen eiwit van een micro-organisme bekend is, ligt de weg open om het eiwit zelf te maken. Als het een klein eiwit betreft, kan het wellicht chemisch worden gesynthetiseerd. Ook kunnen wetenschappers het gen toevoegen aan het erfelijk materiaal van gistcellen, bacteriën of zoogdiercellen. Wanneer deze cellen zich vermenigvuldigen, produceren ze onder meer het vreemde eiwit, dat men vervolgens kan isoleren en opzuiveren. Deze techniek droeg bijvoorbeeld bij aan de ontwikkeling van het hepatitis-B-vaccin dat wordt gemaakt door genetisch gemanipuleerde gistcellen.

  Wetenschappers ontdekten echter dat dergelijke eiwitten het immuunsysteem soms minder sterk stimuleren dan wanneer ze onderdeel van een intact virus zijn. Om dit probleem op te lossen kan men het betreffende gen aanbrengen in een virus, zoals het koepokvirus, of in een bacterie als salmonella. Het micro-organisme zal het eiwit in zijn mantel verwerken en het effectief blootstellen aan het immuunsysteem. Ook kan men immunogene eiwitten in kunstmatige, virusachtige deeltjes inbouwen. Het immuunsysteem ziet de virale eiwitten dan als een soort ‘aanvalsteken’ op het oppervlak van die deeltjes.

  De ontwikkeling van levende vaccins hangt af van het vinden van verzwakte bacterie- of virusstammen die wel een immuunrespons, maar geen ziektebeeld veroorzaken.

  Biotechnologische technieken
  Biotechnologische technieken kunnen helpen met de produktie van verzwakte bacterie- of virusstammen. Zo inactiveerde men enkele genen van de bacterie die tyfus veroorzaakt: de bacterie kan zich hierdoor niet meer vermenigvuldigen.

  Er bestaan ziekten en infecties waarvoor het moeilijk, zo niet onmogelijk zal zijn om vaccins te produceren. Vele ziekteveroorzakende bacteriën en virussen komen namelijk in verschillende vormen voor. Elke vorm heet een serotype.

  Antistoffen die zijn gericht tegen één serotype beschermen niet altijd ook tegen een ander type. Een effectief vaccin beschermt tegen alle varianten. Wanneer er slechts enkele serotypen bestaan, is het niet zo moeilijk een vaccin te ontwikkelen. Zo kent het poliovirus drie serotypen. Het Sabin-vaccin bevat verzwakte vormen van alle drie de typen. Van het virus dat bijna alle verkoudheden veroorzaakt, bestaan daarentegen zeker 113 serotypen. Dit maakt het veel moeilijker een vaccin te ontwikkelen.

  Ook de hoge mutatiesnelheid van virussen kan flinke problemen opleveren. Het griepvirus is hiervan een voorbeeld. Elk jaar treden er minuscule veranderingen op in de oppervlakte-eiwitten van het virus. Hierdoor kan het virus ontglippen aan het immuunsysteem van personen die al zijn geïnfecteerd. Bovendien vindt gemiddeld elke tien tot twintig jaar een grove verandering plaats, waardoor alle opgebouwde griepimmuniteit zinloos wordt. De overheid probeert elk jaar vaccins te verstrekken tegen het griepvirustype van dat moment.

  De uitdaging van HIV
  Tot dusver blijken vaccinaties alleen succesvol tegen eenvoudige organismen (bacteriën en virussen). Het is erg moeilijk om vaccins te ontwikkelen tegen grotere organismen, zoals wormen en protozoën. Deze vertonen namelijk een breed scala aan antigene epitopen. Bovendien veranderen deze epitopen tijdens de levenscyclus van de parasiet. Ook zijn sommige parasieten in staat een speciaal molekulair jasje aan te trekken. De gastheer herkent het jasje niet als lichaamsvreemd, zodat het immuunsysteem geen reactie zal vertonen.

  Eén van de grootste uitdagingen voor hedendaagse wetenschappers is de ontwikkeling van een vaccin dat beschermt tegen het humane immuundeficiëntie-virus (HIV), dat aids veroorzaakt. Vele obstakels staan een dergelijk vaccin nog in de weg. Zo lijken antistoffen tegen HIV niet te beschermen tegen het ontwikkelen van de ziekte aids, noch tegen een infectie met het virus. Bovendien kopieert HIV blijvend zijn eigen genetisch materiaal tussen dat van het slachtoffer. Een beschermend vaccin moet daarom de eerste infectie geheel zien te voorkomen. Conventionele vaccins bepèrken echter alleen de infectie.

  Vaccinatie hielp om de ziekte kinkhoest onder controle te krijgen. Men was echter bang voor de veiligheid van het toegediende vaccin, waardoor het aantal beschermde kinderen sterk daalde.

  Volksgezondheid
  Zelfs een veilig, effectief vaccin is maar een klein stapje in de totale beheersing van een bepaalde ziekte. Gezondheidsvoorlichting is minstens zo belangrijk, zodat iedereen het belang van vaccinaties en van het halen van herhalingsinjecties die de immuunrespons versterken leert kennen.

  Vaccinatie heeft als doel bescherming, niet alleen van het individu, maar ook van de hele gemeenschap. Het vermindert namelijk het aantal mogelijke gastheren voor de bacterie of het virus. Hierdoor komt er een punt waarop er niet genoeg mogelijke slachtoffers zijn om het infecterende micro-organisme in stand te houden. Wanneer dit punt is bereikt, wordt de ziekte zeldzaam. Het risico van de vaccinatie lijkt dan dat van de ziekte te overtreffen en men vergeet de ernst van de ziekte.

  In de jaren vijftig liep jaarlijks ongeveer één op de duizend inwoners van Europa en de VS polio op. Een kwart van de slachtoffers kreeg last van verlammingen. In de VS kregen jaarlijks meer dan 20.000 mensen polio. Begin jaren zestig bracht een vaccin dat aantal terug; in 1981 waren er nog zes gevallen. Nu polio zeldzaam is geworden, loopt een individu mogelijk meer risico door de vaccinatie dan door een mogelijke besmetting met het poliovirus. Een vaccinatieprogramma moet echter gewoon doorgaan. Een daling in het aantal geïmmuniseerde personen kan immers snel een nieuwe epidemie tot gevolg hebben.

  Zo bleek in Groot-Brittannië een aantal kinderen hersenletsel te hebben opgelopen na inentingen tegen kinkhoest. Openlijke bezorgdheid hierover leidde tot een afname van het aantal gevaccineerde kinderen. Dit veroorzaakte echter diverse epidemieën van kinkhoest, waardoor tientallen kinderen stierven. Het risico op sterfte na infectie is namelijk10.000 maal groter dan dat na vaccinatie.

  De efficiëntie en het risico van het gebruikte vaccin is aan een grondig onderzoek onderworpen. Het vaccin was gebaseerd op dode cellen van Bordetella pertussis, de bacterie die kinkhoest veroorzaakt. Waarschijnlijk zal een subunitvaccin het vaccin in Groot-Brittannië opvolgen. De proeven die de veiligheid daarvan moeten aantonen, zijn echter nog in volle gang.

  In het geval van polio is de beloning voor het massale vaccinatieprogramma dichtbij. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) denkt tegen het jaar 2000 de ziekte volledig te hebben uitgebannen. Dit is mogelijk omdat het poliovirus zich alleen in mensen kan vermeerderen. Wanneer er zich drie jaar geen polio meer voordoet, stopt de WHO het programma. Dat zal een fikse besparing opleveren: de VS alleen al betalen zo’n 100 miljoen dollar per jaar aan poliovaccinaties.

  Een lange-termijndoelstelling van de Wereldgezondheidsorganisatie is de realisatie van een ‘drager-vaccin’. Zo’n vaccin kan antigenen van meerdere bacteriën en virussen tegelijk afgeven, zodat één injectie volstaat.

  De toekomst
  De uitdaging voor de toekomst is tweeledig. Ten eerste moeten vaccins terechtkomen bij de mensen die ze nodig hebben. Vaak wonen die ver van de toevoerwegen af in gebieden zonder de betrouwbare elektriciteitsvoorziening die zo essentieel is voor het koel bewaren van de vaccins.

  Volgens de WHO is in ontwikkelingslanden het percentage kinderen dat in het eerste levensjaar wordt ingeënt, gestegen van vijf procent in 1974 tot meer dan zeventig procent vandaag de dag. De organisatie meldt echter ook dat elke dag nog steeds meer dan achtduizend kinderen sterven omdat ze niet zijn ingeënt. Deze kinderen sterven aan ziekten waartegen wel vaccins bestaan: polio, tetanus, mazelen, difterie, kinkhoest en TBC. Ongeveer vijftig miljoen kinderen zijn niet volledig tegen deze ziekten ingeënt.

  Het tweede deel van de uitdaging is de ontwikkeling van beschermende preparaten tegen ziekten waarvoor momenteel nog geen vaccin bestaat. Volgens de WHO kan de ontwikkeling van geschikte vaccins tegen een paar virale en bacteriële infecties de levens van acht miljoen kinderen in ontwikkelingslanden redden.

  Aids, hepatitis A en E, knokkelkoorts, bacteriële hersenvlies- en longontsteking en diarreeziekten zoals rotavirus en tyfus, zijn ziekten waarvoor nieuwe of verbeterde vaccins nodig zijn. Vaccins tegen virussen die tot kanker kunnen leiden, zoals het humane papillo-mavirus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, zouden het aantal kankergevallen fors verminderen.

  Een lange-termijndoelstelling van de WHO is de ontwikkeling van een vaccin dat in één keer immuniseert voor vele ziekten. Er bestaan twee manieren om dit aan te pakken. Ten eerste kan een afbreekbare micro-capsule die is gevuld met het vaccin, worden geïnjecteerd. Deze laat de inhoud langzaam vrijkomen, zodat herhalingsinjecties overbodig zijn.

  Ten tweede kan men het erfelijk materiaal dat codeert voor de immunogene componenten in allerlei vaccins inbrengen in het levende vaccin tegen bijvoorbeeld pokken of polio. Deze vaccins leveren dan meerdere eiwitten tegelijk af. De aldus opgewekte immuunrespons beschermt hopelijk tegen een handvol verschillende ziekten. Tenslotte is geld een belangrijk struikelblok voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins.

  De kosten om één enkel vaccin te ontwikkelen en op de markt te brengen, belopen tussen dertig en 165 miljoen gulden, ofwel tussen 600 miljoen en 3,3 miljard frank. Die hoge prijs is één van de belangrijkste redenen dat vaccins tegen vele ziekten ontbreken. Het is voor farmaceutische bedrijven niet rendabel om vaccins te ontwikkelen tegen tropische ziekten: de landen waar de ziekten hun slachtoffers maken, kunnen de vaccins niet betalen. De WHO hoopt dit probleem op te lossen door bij te dragen aan de ontwikkelingsprogramma’s van vaccins.
  Auteur
  Marie Kedzierski

  ——————————————————————————–

  Gepubliceerd door
  Natuurwetenschap & Techniek

  ——————————————————————————–

  Publicatiedatum
  zondag, 13 maart 1994 10 april 2009

  ——————————————————————————–

  Kernwoorden
  biologie, gezondheid, immuniteit, immunologie, immuunsysteem, inenting, infecties, infectieziekten, medische wetenschap, vaccin, virus, virussen, louis pasteur en jenner

  ——————————————————————————–

  Dit is een achtergrondartikel van Natuurwetenschap & Techniek.

 20. Let op, belangrijk bericht: op mijn website http://www.healingsoundmovement.com staat een nieuw artikel over de ‘varkensgriep pandemie’. Erg belangrijke informatie over de verzwegen kanten van vaccinaties, die ALLEN zeer ineffectief en levensgevaarlijk zijn (en de langetermijn effecten van ALLE vaccinaties zijn onbekend-omdat men ze niet onderzoekt uit angst voor al aangetoonde relaties met diverse ernstige hersenziekten en kanker en auto-immuunziekten!). Zie mijn website bij Artikelen (Dutch) aan de linkerkant. Mij mailen voor het artikel in Word om door te sturen of plaatsen kan ook: info@john-consemulder.com Wil je het leven eren, laat je dan niet vaccineren!

 21. Er zijn overigens maar 2 redenen waarom Coutinho en het RIVM en andere tegenstanders met ‘modder’ gooien:

  1: Dit is de enige manier om nog wat te redden als je de feiten inhoudelijk niet kunt weerleggen (zeker als je eigen ‘feiten’ niet gebaseerd zijn op zuivere wetenschap maar wel berusten op halve waarheden en pertinente leugens!)

  2: Als je je al in ‘drijfzand’ bevindt en vast zit in je eigen web van leugens en ‘zandkastelen’ dan is modder het enige middel dat je nog tot beschikking hebt.

  Het goede nieuws van modder is dat het afwasbaar is, de feiten over vaccinaties poel je niet zo makkelijk weg, die zijn nog hardnekkiger dan een ‘griepvirus’…

 22. #

  Informatie over vaccinaties en de vaccinatie tegen varkensgriep

  Drs. J. Consemulder, neuropsycholoog, onderzoeker en auteur
  http://www.healingsoundmovement.com

  • Vaccinaties zijn ineffectief en niet de ware oorzaak van het teruglopen van de incidentie van veel ziektes.
  • Vaccinaties kunnen ernstige bijwerkingen geven en zijn levensgevaarlijk gebleken, ze ontregelen lichamelijke processen.
  • Vaccinaties kunnen soms de ziekte zelf veroorzaken.
  • Een verstoord immuunsysteem na vaccinatie kan zenuwziekten, auto-immuunziekten en overige ziekten veroorzaken.
  • De langetermijneffecten van alle vaccinaties zijn onbekend.
  • Vaccinatie studies zijn niet onafhankelijk en onwetenschappelijk.
  • Sommige artsen, patiëntenorganisaties, wetenschappers en politici blijken financiële belangen te hebben m.b.t. de vaccinatie industrie.
  • Testen worden hooguit een paar weken gedaan, de schadelijke effecten van vaccinaties zijn vaak pas na jaren merkbaar.
  • Alle vaccinaties bevatten schadelijke en giftige ingrediënten.
  • De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker is genetisch gemanipuleerd en niet effectief tegen baarmoederhalskanker.
  • De vaccinatie tegen varkensgriep bevat mogelijk neurotoxische en kankerverwekkende stoffen, zoals o.a.: squalene, kwik (thimerosal, relatie met autisme en ADHD) en hulpstoffen als MF059 en AS04 die het immuunsysteem ‘hondsdol’ maken en die werken als een giftige tijdbom voor de hersenen, het immuunsysteem en uw gezondheid.
  • De vaccinatie is mogelijk dus gevaarlijker dan het virus.
  • Virologen hebben geen idee waar het virus vandaan komt, sommige onderzoekers vermoeden dat het uit een laboratorium afkomstig is.
  • De farmaceutische industrie verdient nu al vele tientallen miljarden.
  • Er zijn vaak besmettingsschandalen bij fabrikanten van vaccinaties.
  • Vaccin producenten worden door de staat wettelijk beschermd tegen aansprakelijkheid, ook na ziekten en/of sterfgevallen na vaccinatie.
  • Een optimaal werkend immuunsysteem en gezonde voeding zijn van essentieel belang om infectieziekten te lijf te kunnen gaan.
  • De varkensgriep is nu zeker niet ernstiger dan de gewone griep.
  • De gewone griep komt vaker voor dan de varkensgriep.
  • Tamiflu is niet effectief tegen griep en heeft ernstige bijwerkingen.
  • Zwangere vrouwen, kinderen en bejaarden met een reeds verzwakt immuunsysteem komen het eerst in aanmerking voor de prik.
  • Bij een pandemie mogen ongeteste of slecht geteste vaccinaties verstrekt worden (alle korte testen zijn onverantwoord).
  • Mogelijk wordt de vaccinatie tegen uw vrije wil verplicht gesteld en volgen er quarantaine procedures.

  Posted by Drs. John Consemulder | augustus 11, 2009, 21:08

 23. Militaire inzet bij Mexicaanse griep!

  Den Haag – Patiënten die in ons land de Mexicaanse griep krijgen, lopen kans opgevangen te worden in kazernes of militaire hospitalen.

  Bron:Telegraaf

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4587885/__Militaire_inzet_bij_Mexicaanse_griep__.html?p=20,2

  Wat weten de overheden, wat wij niet weten?
  Komt er toch een mutatie van het virus met veel dodelijke slachtoffers?
  Hiermee vindt de militarisering van onze huidige maatschappij plaats.

 24. Alles overziend blijft de belangrijkste vraag: WIE OF WAT WIL 30 MILJOEN MENSEN OM ZEEP HELPEN MET EEN PANDEMIE?

  Lees wat Ferry Haan schrijft:

  In Griekenland wordt straks de hele bevolking ingeënt, zo kondigde een
  > Griekse minister aan.
  >
  > De laatste bilderbergconferentie vond plaats in Athene, waar de ‘swineflu’
  > ter sprake kwam. Wellicht is Griekenland tot ‘pilot’ verkozen in
  > afwachting op de reactie van de bevolking.
  >
  >Verder: Marcel Messing geeft een uitgebreide analyse m.b.t. de achtergronden van de Mexicaanse
  > griep,
  > zegt hij o.a. dat in door hooggeplaatste kolonels c.q. op 17 juni
  > 1996 een
  > militaire studie is gepubliceerd.
  > In hoofdstuk 5 van dit rapport wordt melding gemaakt van een schema dat in 2009 30 miljoen mensen zullen overlijden aan een grieppandemie.
  >
  zie http://www.wijwordenwakker.org/conten...
  >
  Marcel Messing (Nederland, 1945) studeerde af in de antropologie,
  > filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap. Hij is auteur van 20
  > boeken en talloze artikelen, medewerker van Prana en Inzicht. Hij
  > was als
  > stafdocent en decaan werkzaam in het Hoger Beroeps Onderwijs, hierna
  > jaren
  > wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica
  > Hermetica te
  > Amsterdam.

  De belangrijkste vraag blijft voor mij: Wie wil een deel van de mensheid uitroeien? Wie speelt voor God?

 25. Mail on Sunday komt met een artikel over een gelekte brief van de overheid (agentschap voor de bescherming van de gezondheid), over een mogelijke link tussen een dodelijke zenuwziekte en de Mexicaanse griepvaccinatie.

  Op 29 juli is deze brief naar 600 neurologen gestuurd, waarin wordt opgeroepen waakzaam te zijn voor het Guillain-Barre syndroom, dat door het vaccin zou kunnen worden veroorzaakt.
  Dit syndroom valt het zenuwstelsel aan.
  De complicaties kunnen zijn: het onvermogen tot ademen, verlamming met zelfs dodelijke afloop.

  Waarom hebben de overheden in deze gevoelige kwestie geen openheid van zaken gegeven naar de bevolking toe?
  Zelfs wanneer dit vaccin wordt getest op kinderen en miljoenen andere mensen!
  Waar is de transparantie?

  Dit is het eerste grote signaal dat er zorg bestaat tot op de hoogste niveaus, dat het vaccin zelf ernstige complicaties kan veroorzaken.

  Dr. Thom Jefferson geeft toe dat de hulpstof squalene een potentieel aan bijwerkingen zou kunnen veroorzaken.

  Maar lees dit belangrijke artikel!

  Swine flu jab link to killer nerve disease: Leaked letter reveals concern of neurologists over 25 deaths in America

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1206807/Swine-flu-jab-link-killer-nerve-disease-Leaked-letter-reveals-concern-neurologists-25-deaths-America.html#ixzz0OMIuygSH

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.