Advertentie

Amnesty International: Arresteer Bush!


x

Amnesty International roept op om George W. Bush te laten arresteren.

x

Corbett B. Daly, CBS News, 12-2-11

Origineel CBS HIER

x

Amnesty International heeft verschillende Afrikaanse landen op geroepen om George W. Bush vast te nemen, voor het autoriseren van het gebruik van ‘waterboarding’ en andere methodes van marteling. Bush is tussen 1 en 5 december in Afrika, en bezoekt de landen Ethiopië, Tanzania en Zambia om meer aandacht te vragen voor baarmoederhalskanker en borstkanker en HIV/AIDS.

Dit opzienbarende boek (klik voor artikel) van een Amerikaanse hoogleraar, toont aan dat de daden van Bush wel degelijk juridisch als oorlogsmisdaden te duiden zijn.

Volgens de internationale mensenrechtenbeweging is er niets mis met het doel van zijn bezoek, maar, aldus Amnesty, ‘dat doet allemaal niets af aan de schade die Bush heeft veroorzaakt met zijn goedkeuring voor marteling, waaronder ‘waterboarding’. Hierdoor zou volgens Amnesty, een dergelijke persoon ook niet moeten kunnen reizen, ‘zonder de wettelijke consequenties van zijn daden onder ogen te zien.’

De organisatie roept de regeringen van de landen in kwestie op om Bush te arresteren, zodra hij voet zet in één van deze landen, ’teneinde zijn aanwezigheid te verzekeren tijdens een wettelijk onderzoek naar zijn vermoedelijke betrokkenheid in en zijn verantwoordelijkheid voor martelingen’.

Het is inmiddels een opvallend verschijnsel aan het worden dat organisaties en hooggeplaatste personen een oproep doen om George Bush jr. op te laten pakken. Amnesty vroeg hierom ook al, toen Bush een bezoek ging brengen aan Canada. En de voormalige president van de VS cancelde zelfs een bezoek aan Zwitserland in Februari van dit jaar, op basis van de mogelijkheid dat hij opgepakt zou worden om zich te verantwoorden voor zijn daden uit zijn ambtstermijn.
Het blijkt namelijk dat het Bush zélf is geweest, die in zijn memoires getiteld ‘Decision Points’ dat hij persoonlijk goedkeuring had gegeven aan de ‘waterboarding’-martelmethode. In deze techniek’ krijgt de gemartelde de indruk dat hij verdrinkt, omdat er water wordt gegoten over een doek die over het gezicht van deze persoon is gebonden. Het ademhalen dóór de doek is al moeilijk, maar wordt er water over gegoten, dan haalt deze persoon dus water in zijn longen, met elke ademhaling. Een verstikkend gevoel is het gevolg.

(GJ: Deze memoires stonden vol leugens, zoals direct bleek na het uitkomen van het boek, waarvan uiteindelijk rond de 2 miljoen exemplaren van werden verkocht.  Zie HIER op de site een artikel erover.)
Volgens Republikein Peter King is de actie van Amnesty misleidend.“Wanneer Amnesty een intellectuele oprechtheid had, zou het oud-president George W. Bush een medaille geven om hem te eren voor het bevrijden van onderdrukte Moslims in Irak en Afghanistan en voor het bijstaan van miljoenen AIDS-slachtoffers in Afrika.” 

Waterboarding: de suggestie van verdrinking opwekken.
Amnesty International heeft brieven geschreven aan de Ministers van Justitie van elk van de landen die Bush bezoekt, en hen daarin herinnert aan de verplichting die zij hebben om internationale wetten na te leven. Bovendien worden de brieven in bijlagen ondersteund met informatie en documentatie, die het hen mogelijk maakt Bush op te pakken en een onderzoek naar zijn daden te initiëren.
Amnesty International is een organisatie die de Nobel-vredeprijs heeft ontvangen en meer dan 3 miljoen aanhangers heeft wereldwijd. Het zijn vooral activisten en vrijwilligers die in meer dan 150 landen op de wereld zich inzetten voor de mensenrechten. De organisatie onderzoekt misdaden tegen burgers en stelt deze publiekelijk aan de kaak. Amnesty mobiliseert ook mensen in die landen en gevallen waarin de vrijheidsrechten en waardigheid van mensen worden ontkent of ontnomen.

3 gedachten over “Amnesty International: Arresteer Bush!

 1. LUSAKA, Zambia (AP) — Zambia has dismissed an international rights group’s call for the arrest on torture charges of former President George W. Bush, who has been touring Africa to raise awareness about cervical and breast cancer.

  “On what basis does Amnesty International want us to arrest President Bush?” state media quoted Foreign Affairs Minister Chishimba Kambwili as saying while Bush, his wife and daughters ended their visit to Zambia on Saturday.

  Kambwili said Zambia would have considered the request only if it had come from the International Criminal Court acting on behalf of international organizations like the United Nations.

  http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5hBueYvwzbF5bKDTJSz8-LoCnWUBw?docId=c490032b8c964d589cd50913b9073db9

 2. Dus Kambwili wilde het verzoek alleen maar in overweging nemen als het van een internationale organisatie zou komen. Bijvoorbeeld de UN of het ICC. Nou heb ik onlangs vernomen dat zowel Bush alsook Blair schuldig zijn bevonden aan het schenden van de mensenrechten en daarmee dus oorlogsmisdadigers zijn. Dit vonnis werd 23 november 2011 uitgesproken door de Commissie van Oorlogsmisdaden, welke is gevestigd in Kuala Lumpur.

  http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1623:bush-blair-schuldig-bevonden-aan-oorlogsmisdaden-door-oorlogstribunaal&catid=10:buitenland&Itemid=23

  Opmerkelijk detail in dit artikel is dat en ik citeer, “Het tribunaal maakt haar bevindingen openbaar voor de 119 landen die tot het Statuut van Rome zijn toegetreden en Bush en Blair worden toegevoegd aan het register van oorlogscriminelen.”
  En, “Aanwezige advocaten en mensenrechtenactivisten benadrukten dat de uitspraak door het tribunaal kan worden gezien als een mijlpaal. De Commissie voor Oorlogsmisdaden zal nu bij het Internationaal Strafhof (ICC) lobbyen om de Amerikaanse oud-president George Bush en de Britse oud-premier Tony Blair te veroordelen wegens oorlogsmisdaden.”

  En wat zie ik staan, jawel hoor, het ICC! Blijkbaar is het een en ander nog niet geregistreerd bij het ICC, anders hadden ze gelijk tot actie kunnen overgaan.

  Bron: http://www.niburu.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.