Advertentie

Balkenende slecht voor duurzaamheid en dus voor het land!


GROEN-DOEN zou een essentiële ontwikkeling in onze economische crisis moeten zijn. Het kan ons uit de crisis liften, maar vooral een oplossing bieden voor de enorme problemen waar we mee worstelen in de wereld, zoals vervuiling, CO2-uitstoot (of deze nu wel of niet aan de basis ligt van de opwarming), energie-voorziening en waterproblematiek, om maar eens een paar dwarsstraten te  noemen.

Peter van Vliet is oprichter van de stichting INS-net en doet hieronder verslag van de steeds groter wordende onvrede van de burgers in Nederland, die hun hoop hebben gericht op de verduurzaming van onze Nederlandse samenleving.

Ondernemers van Nederland hebben in een onderzoek duidelijk hun afkeer laten blijken van de laksheid waarmee dit kabinet de duurzame factor mee laat wegen in haar beleid. Ondanks de aanstelling van een nieuwe minister van Duurzaamheid. Ligt het aan haar, minister Cramer, of is het gewoon een kwestie van onwetendheid van Balkenende en deze ministers.

Peter van Vliet, roept met zijn organisatie Balkenende en ons allemaal op om in aktie te komen!
Peter van Vliet roept met zijn organisatie, in het onderstaande stuk, Balkenende en ons allemaal op om in aktie te komen!

En wat dacht je van de prijs van teruggeleverde energie in ons land. Wanneer jij in staat bent om meer energie op te wekken dan je gebruikt, bijv. via zonnepannelen, dan mag je deze stroom aan het energienet leveren. Maar daar waar in Duitsland een keurige prijs voor deze Kilowatts wordt betaald aan de burgers die dit doen, laat Nederland het ernstig liggen. Deze maatregel heeft ervoor gezorgd, dat Duitsland hét leidende land in Europa is geworden, dat energie-opwekking uit ‘eigen huis’ als nergens anders heeft gestimuleerd. Waarom kan dat dan niet in Nederland? Allo, allo, meneer Balkenende, mevrouw Cramer..?!

Wanneer we kijken naar de VS is daar werkelijk een REVOLUTIE aan de gang. Achter de schermen is de grootste economie in de wereld heel stiekem GROEN aan het worden. De Amerikanen ruiken geld, maar hebben daarin ook hun hart op de goede plaats. De flower-power kinderen van de jaren 1970 staan nu aan het roer en zorgen voor een revolutionaire omwenteling, waar we hier in Europa ook weinig van horen.

De vele nieuwsbrieven die ik op mijn beeldscherm krijg van organisaties en bedrijven uit de VS over deze Groen-ontwikkeling aldaar, maken me blij, optimistisch en ik zou willen dat dit gevoel ook in Nederland gedeeld zou kunnen worden. Dé grote motivatie voor deze ontwikkeling in de VS is natuurlijk business, maar nogmaals: daar is helemaal niets mis mee!

DOE MEE, KOM IN AKTIE, met het ondertekenen van de open brief die onderaan dit stuk is afgedrukt en die je via de link kunt bezoeken. Roep Balkenende en zijn kabinet op, nou eens een begin te maken met een betere vergoeding voor thuis-opgewekte stroom!! Zodat we met zijn allen eens wat opgewekter aan de slag kunnen.. DOEN!!

Hier het stuk van Peter van Vliet, met onderaan de open brief.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Balkenende slecht voor land en duurzaamheid

Peter van Vliet © 2009 ISN-net

De regering Balkenende is niet groen tussen de oren. Dat blijkt telkens opnieuw en dat levert Nederland een steeds grotere achterstand op ten opzichte van omringende landen.

iNSnet koppelt professionele dienstverlening op gebied van nieuws- en informatievoorziening, media exposure, onderzoek en toekomstige trendontwikkeling aan ecologische en sociale verantwoordelijkheid en laat daarmee zien dat je ook op een zakelijke manier succesvol kunt werken voor mens en milieu.

Respect, solidariteit en duurzaamheid waren twee jaar geleden nog de kernbegrippen van het regeerakkoord. Wat we in werkelijkheid zien is een premier die de Dalai Lama weigert te ontvangen, een minister van economische zaken die het boegbeeld van de Nederlandse duurzame en innovatieve industrie ten onder laat gaan en een regeringsploeg die geen boodschap meer heeft aan de volksvertegenwoordiging of aan Europese regels. 

Nederland verspeelt in hoog tempo zowel haar reputatie als haar uitgangspositie voor de toekomst. Korte termijn denken en onvoldoende inzicht in onze werkelijke belangen zijn daar mede oorzaak van. Zie de ondergang van Econcern als gevolg van onvoldoende doortastend ingrijpen in de sanering van de banken. Miljarden pompen in een financiële vergiet zonder garanties te eisen over de besteding daarvan is vragen om problemen. Toelaten dat het geld gewoon wordt opgepot in plaats van er vitale industrie mee te steunen is ronduit kortzichtig.

Maar getuigt ook de charade rond de Dalai Lama niet van chronisch onbegrip bij onze premier? Zijn halfslachtige opstelling heeft alleen maar negatieve gevolgen: bij de Chinezen heeft het niets opgeleverd, voor hun maakt het niet uit welk regeringslid de Dalai Lama ontvangt. Zij spelen een potje blufpoker en in Europa leidt de halfslachtige opstelling van Balkenende alleen maar tot verder reputatie- en imagoverlies.

Balkenende heeft een politieke agenda, om de Dalai Lama, het symbool voor Vrede, niet te ontvangen. Banger voor China, dan de angst voor de reacties van de Nederlanders.
Balkenende heeft een politieke agenda, om de Dalai Lama, het symbool voor Vrede, niet te ontvangen. Banger voor China, dan de angst voor de reacties van de Nederlanders. En normale, menselijke 'manieren' zijn dan uit den boze? Over 'normen en waarden' gesproken!

De energievoorziening is de basis voor onze economie. Daarbij gaat het om meer dan CO2. Beschikbaarheid en betaalbaarheid zijn de sleutelwoorden, en de echte oplossingen voor beide risico’s lossen uiteindelijk ook het CO2 probleem op. Ten minste, als je voor daadwerkelijk effectieve oplossingen kiest. En dat verzuimt deze regering stelselmatig.

Zie de weigering om decentrale opwekking van schone energie structureel te steunen. Zie de grootschalige en honderden miljoenen verslindende inzet op nog steeds niet bewezen toepassing van CO2 afvang en opslag als motivatie voor het bouwen van nog meer kolencentrales (waar inmiddels zelfs fervente voorstanders als RWE op terugkomen).

Zie de ondoordachte inzet op elektrisch vervoer waardoor, zonder toepassing van werkelijk innovatieve oplossingen, zowel de kip als het ei verloren dreigen te gaan. Immers: er is geen beleid om de noodzakelijke elektriciteit schoon op te wekken. Er is onvoldoende capaciteit om het benodigde vermogen te leveren.

Er ontstaat een nieuwe afhankelijkheid van schaarse, steeds duurdere en steeds minder beschikbare grondstoffen, die nodig zijn voor de productie van elektromotoren en accu’s. Er wordt opnieuw op grote schaal energie verspild door toepassing van de techniek in verouderde concepten (elektrisch aangedreven auto’s op basis van direct drive – waarbij de aandrijving in de wielen zit – hebben slechts 25% van het vermogen nodig om de zelfde prestaties te leveren.)

De uitslag van de Europese verkiezingen toont aan dat de kiezers zich in grote getale van deze regering afkeren. Toch zegt premier Balkenende in een interview de verkiezingsuitslag niet te zien als een verwijt aan zijn regering. Hij kon zijn onvermogen om de werkelijkheid te duiden niet scherper typeren. Maar ondertussen raakt het land steeds verder af van een duurzame toekomst.

Peter van Vliet

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ROEP DE REGERING BALKENENDE OP

OM EEN BETERE REGELING VOOR HET TERUGLEVEREN VAN THUISSTROOM TE MAKEN:

hier de lead naar de petitie. TEKEN hem alsjeblieft. DOEN.!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

En dat een groene economie veel ondernemers prikkelt, lees je ook weer in dit actuele bericht HIER.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.