Advertentie

Waardoor gaan Amerika en de Amerikanen failliet?


Dit verhaal is een heftig verhaal, een verhaal dat je niet op RTL7 hoort, tijdens de dagelijks kijk-op-zaken.. Want als je naar de essentie van deze ontwikkeling in de VS kijkt, staat ons nog wat te wachten. En natuurlijk kun je denken: “Het gaat om de VS, kom op man. Wat gaat dit ons aan?” Nou, dachten we dat ook niet van de economische en financiële ineenstorting van de Amerikaanse economie? En kijk nou eens in wat voor een situatie we nu in Europa zitten..!

Wat zorgt ervoor dat de Amerikaanse middle class instort?

Het TV-kanaal van de Universiteit van California deed de uitspraak over het faillissement van Amerikanen en liet een heuse professor dit verhaal toelichten. Het is misschien nogal bot gezegd, vind je niet? De ineenstorting van de middenklasse. Maar de cijfers liegen niet en die geven alle reden tot deze botheid! De presentatie van professor Elizabeth Warren, hieronder, geeft je inzicht in wat er aan de hand is.

Maar het meest interessantst is de vraag ‘Wat is er de oorzaak van dat Amerikanen failliet gaan?’

Het antwoord ligt niet in de prijs van hun voedsel, of de prijs van kleding en het zijn ook niet de elektronische gadgets die in ieder Amerikaanse gezin volop aanwezig zijn. En het is ook niet hun extravagante wijze van leven. Het gaat om veel fundamentelere zaken!

Vanaf 1970 zag een gezin met 2 kinderen en 2 inkomens, het volgende gebeuren:

 • De hoogte van de hypotheekbetalingen steeg met 76%, vooral door de huizenprijzen.
 • Gezonde gezinnen die hun werkgevers hun ziektekostenverzekering zagen financieren, stegen met 74%
 • Het bezit van meerdere auto’s steeg maar liefst 52%
 • De kosten voor kinderzorg stegen met 100% en meer
 • Belastingdruk steeg met maar liefst 25%
 • Afname van spaartegoeden van 11% naar 0%
 • Stijgende schuldenlast per gezin van 1,5% in 1970 naar 15% in 2007. Voornamelijk creditcard schulden: 1 op de 7 besteedde dollars.

En dit zijn dan de vaste lasten, dus de kosten voor een gezin, die het niet kan/wil vermijden. Hoge, vaste en onvermurwbare kosten!

Maar wie maakt dan de winsten? Dat zijn heel simpelweg gezegd de volgende fundamentele krachten:

WallStreet en de banken, het medisch-farmaceutisch industriële complex, de olie-industrie en ook de Amerikaanse overheid.

En bovenstaande cijfers zijn maar een tipje van de ijsberg.. Kijk naar de presentatie in het Engels op deze YouTube, om het hele plaatje op je netvlies te  krijgen. Professor Elizabeth Warren heeft een heel frisse kijk op de Amerikaanse ondergang..

4 gedachten over “Waardoor gaan Amerika en de Amerikanen failliet?

 1. Nu op de site van niburu ….
  Zeer interessant interview vanuit een federale gevangenis met Jonathan May (vroegere medewerker van het IMF)Ook hij spreekt over de 13 families die alles in handen hebben zoals ook Robin de Ruiter het heeft over de 13 families in zijn boek ,,De 13 satanische families,, de veroorzakers van veel leed en ellende op deze aarde.
  Johanthan May onthult de geheimen van de bankiers !!

  http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21086

 2. Wachten op de grote klap.

  Inderdaad…. want die zit er gegarandeerd aan te komen, door toedoen van… ONZE REGERING… en toedoen van de regeringen wereldwijd.

  Het continue … NUTTELOOS… aanvullen van de Financiële Zeepbel door er steeds geld in te pompen is water naar de zee dragen.
  Als het land dreigt te overstromen (door de zee) hoef je niet te gaan proberen me emmertjes het al over de rand gesijpelde water terug te gooien.
  Iedereen weet wat er dan gebeurt.

  Op dit moment is er zoiets gaande in de financiële wereld
  Maar dan op een veel groter schaal.
  Dat blijkt uit een onderzoek van Gerard Celente …directeur van The Trends Research Institute ( typ deze naam maar in bij U tube filmpjes)
  Dan weet U wat ons wachten staat in de nabije toekomst lees ( ONZE ) toekomst en niet die van alleen maar Amerika dus ..
  Deze toekomst raakt ons allemaal.

  Waar de regeringen in deze wereld me bezig zijn is direct aansturen op een wereld wijde oorlog.
  Niet rechtstreeks maar wel door het gevolg van VOLLEDIG INSTORTEN van de HELE WERELD ECONOMIE.
  Algehele gevolg zal zijn dat er anarchie zal heersen en de wet van de sterkste zal er heersen.
  Het zou wel eens de werkelijke redenen …( die er achter zit ) ..kunnen zijn.. van de zielige poging om een overlevingspakket te schenken als kerstpakket,… alhoewel…. zielig…

  dit jaar (2008)
  krijgen ambtenaren van het Ministerie
  van Binnenlandse Zaken
  met kerstmis een overlevingspakket
  C O LU M N….. Ingmar Heytze…. de dag.nl

  Wat weten ze bij binnenlandse zaken…wat wij NIET..weten.???
  Ik zit er aan te denken om ook zoiets te regelen.

  Het geld pompen ineen economie die stil staat ( ja nu al ) maar dat zullen ze nooit toegeven..is alleen maar klein beetje uitstel van executie.
  Het is een schijn oplossing die er moet voor zorgen dat U zich geen zorgen hoeft te maken.
  En dat lukt ze tot nu toe buitengewoon goed.
  Zoals vandaag te zien was voor RTL Z ..Hoe verbaasd de presentatoren reageerden op het stijgen van alle Markten overal ter wereld.
  Zij hadden er geen verklaring voor.
  Ik dus wel …U wordt voorgelogen..en de cijfers kloppen niet ..die ze laten zien op TV.
  De man in de straat ..rechtstreeks betrokken bij de economie..kan nu zijn hand gaan ophouden bij de sociale dienst.
  Het voorliegen en niet kloppen van verhalen blijken later uit te komen ..kijk maar wat de banken allemaal vertelden ..
  En zie wat er is van gekomen.
  Dezelfde dieven worden door de andere dieven gesponsord met duizenden miljarden zodat HET SYSTEEM… kan blijven bestaan,.
  Het Systeem van rovers en dieven.

  MAAR !!!

  De vrije val in de bodemloze put, kan door niemand meer gestopt worden..ook niet door zogenaamd geld te geven aan noodlijdende economie en banken enz.. enz door de regeringen wereldwijd.
  Dezelfde regeringen en Wereldbanken flikkeren net zo hard mee… in diezelfde bodemloze put
  Met niet bestaand geld.. gedrukt uit een niets… geback-up’t door niets …. FANTOOMGELD.. is de juiste benaming.
  Geld zonder waarde
  Geld dat ….. de relatie van de waarde met reële parameters als ruimte, grondstoffen en arbeid totaal kwijt is geraakt.
  Met als gevolg…WAARDELOOS .

  Op korte termijn zult U ..terug denken aan dit verhaal.
  Als U het niet hebt gelezen zult u zich verbazen over de leugen regeert dictatuur die gaande is over de hele wereld.
  Vooral als de waarheid bekend wordt.
  Net zoals Nu de waarheid bekend is over de banken …en U steunt diezelfde banken die proberen doormiddel van Wouter Bos weer terug in het zadel te komen ..
  Zodat ze U weer kunnen knechten (en mij ook) en dat we weer voort kunnen kabbelen in onze redelijk zorgeloos bestaan ..
  We zijn allemaal schuldig… TOCH ???

  http://www.youtube.com/watch?v=Q2qDW34Fr64

  Voor een filmpje van Gerard Celente

 3. Wat we zien zijn veranderingen in systemen die op bedrog zijn gebaseerd.
  De economie is op bedrog gebaseerd en heeft Amerika de wereld vergiftigd door schulden in pakketjes te stoppen en ze als winstgevende aandelen op te dringen aan de wereld om zo hun levensstijl in stand te houden.
  Jammer voor degene die dachten dat ze een volgende generatie zouden opzadelen met hun gecreeerde rotzooi maar gelukkig is dat niet zo en krijgen ze zelf hun eigen rotzooi terug voor hun kiezen.
  Boontje komt om zijn loontje en als je wilt weten hoe ‘derivates’ ontstaan zijn en waarom dit het grootste bedrog ooit is moet je Internet even aflopen.
  Er zijn duidelijke filmpjes en uitleg over wat er precies gaande is momenteel en het wordt heel helder en duidelijk gemaakt.

  Derivates worden ook wel de wmd voor de financiele markten genoemd en met man en macht proberen de hoge heren deze markt niet te laten barsten want als die barst dan ga je bedragen horen die waarvan je dacht dat het science fiction is.

  De hele wereld heeft ’toxic bonds’ oftewel derivaten gekocht en juist die banken die ze gekocht hebben zijn in de problemen gekomen.
  Daarom gaan moslim banken zo goed in deze periode en hebben ze weinig last van de crisis omdat het hen verboden is om dit soort aandelen te kopen.

  Dit zei Warren Buffet in 4 maart 2003: Buffett warns on investment ’time bomb’

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/2817995.stm

  Realitycheck anno 2009: Warren blijkt een waar profeet want wat hij in het artikel zegt is momenteel aan het gebeuren.

  Best interessant om je eens te verdiepen wat zich werkelijk achter de schermen afspeelt in plaats van het mooi weer verhaal van Wall Street en andere financiele instellingen voor zoete koek te nemen en te denken dat het allemaal wel meevalt en we op retour zijn.
  Het is beter om voorbereid te zijn op wat werkelijk afspeelt dan straks onaangenaam verrast te worden en je leven niet veilig meer is omdat je er niks van af wist en het niet aan zag komen.

  Als je echt denkt dat het goed gaat kijk eens naar deze voorspelling gedaan in april 2009:

  http://www.leap2020.eu/GEAB-N-34-is-available!-Summer-2009-The-international-monetary-system-s-breakdown-is-underway_a3129.html

  In this issue of the GEAB, our researchers anticipate the different forms a US default will take at the end of summer 2009, a US default which can no longer be concealed concealable from this April (most taxes are collected in April in the US) onward (10). The perspective of a US default this summer is becoming clearer as public debt is now completely out of control with skyrocketing expenses (+41%) and collapsing tax revenues (-28%), as LEAP/E2020 anticipated more than a year ago

  realitycheck gepost in 18 juni 2009:

  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2009/06/states-in-deep-trouble-over-plunging.html

  Total personal income tax collections in January-April 2009 were 26 percent, or about $28.8 billion below the level of a year ago in states for which we have data. In April 2009 alone (April being the month when many states receive the bulk of their balance due or final payments), personal income tax receipts fell by 36.5 percent, or $18.2 billion.

  GEAB zat er maar 2% naast en als je Wall Street en andere spinmeisters moet geloven zijn we er bijna uit.

  For those that want to know…

 4. Ik krijg sterk het gevoel dat het volgende gaat gebeuren, kijk maar naar Florida:
  – overheden wereldwijd hebben geen geld meer om te investeren en hun rekeningen te betalen
  – ze zullen proberen dit geld bij de burger te halen door hogere belastingen en bezuinigingen op overheidspersoneel, zorg, onderwijs
  – hierdoor meer werkeloosheid, minder inkomstenbelasting en heel veel mensen die niet meer kunnen consumeren
  – economie staat stil, er wordt niets meer geproduceerd, want geen afnemers
  – er is maar 1 oplossing: de allerrijksten op aarde moeten met kapitaal komen om investeringen in voedsel en producten te betalen
  – doen ze dat niet, dan kunnen ze niet meer leven, want je kan welje eigen groente enz verbouwen maar niet alles zelf maken wat nodig is om normaal te kunnen leven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.