Advertentie

Bewoners onder hoogspanningsleidingen uitgekocht..!


hoogspanningskabelsx

Minister Kamp gaat bewoners onder hoogspanningslijnen uitkopen

2013  WantToKnow.nl/.be

x

400 Bewoners, die direct onder hoogspanningslijnen leven, krijgen een aanbod kunnen om te worden uitgekocht, zo kondigde minister Henk Kamp van Economische Zaken dat woensdag aan.  De kosten voor deze uitkoopregeling worden geraamd op zo’n € 140 miljoen. En daarmee lijkt er na 2 jaar wel duidelijkheid te komen voor mensen die bij hoogspanningskabels wonen. Maar geld om snel maatregelen te treffen is er door de huidige economische omstandigheden niet. Kamp was er als de kippen bij om te benadrukken dat het wonen onder een hoogspanningslijn ongevaarlijk is, maar dat er een ‘maatschappelijk draagvlak’ bestaat om bewoners toch uit te kopen.. Vreemd zou je zeggen, waarom doe je dan een aanbod, wanneer je niet achter de motivatie staat; dát is al helemaal niets een bewindsman als Henk Kamp, die als ‘straight’ wordt gezien.

Hoogspanningskabels onder de grond. Het lijkt het nieuwe paradigma.
Hoogspanningskabels onder de grond. Het lijkt het nieuwe paradigma.

Het gaat om mensen die wonen onder de hoogspanningslijnen van 220 en 380 kilovolt  en om mensen in buitengebieden die wonen onder hoogspanningslijnen van 110 en 150 kilovolt. Kamp wil verder dat bestaande hoogspanningslijnen onder de grond verdwijnen, daar waar dat mogelijk is. Wetenschappers zijn het er niet altijd over eens of het wonen onder hoogspanningslijnen schadelijk is voor de gezondheid. En ook volgens Economische Zaken is er geen wetenschappelijk onderzoek waarbij wordt aangetoond dat blootstelling aan elektromagnetische velden van antennes en hoogspanningslijnen gezondheidsklachten veroorzaakt. Er is hier echter een uitzondering op: kinderen die in de buurt van hoogspanningslijnen wonen, hebben mogelijk een verhoogde kans om leukemie te krijgen.

Maar vanaf 2017 wordt met beide maatregelen begonnen, want op de begroting ziet hij geen ruimte om direct met deze operatie (kosten 580 miljoen euro) te beginnen, zo schrijft hij de Tweede Kamer. Binnen 15 jaar verdwijnt 135 kilometer bestaande hoogspanningslijnen van 110 en 150 kilovolt in dorpen en steden onder de grond (kosten 440 miljoen euro). Twee jaar geleden deed toenmalig minister van Economische Zaken Maxime Verhagen eenzelfde voorstel, waarbij het om 1300 huishoudens ging, maar door het meten met een ruimere marge’, was dit verschil van nu en toen te verklaren…

 

Advertentie

9 gedachten over “Bewoners onder hoogspanningsleidingen uitgekocht..!

 1. Grotere farizeeërs als Kamps moeten nog geboren worden, werkelijke de verpersoonlijking van het liegende kwaad, voor mij is deze man absoluut een geboren leugenaar!!!

 2. Stralend nieuws! Voor ons uniek Tv-debat over de ‘(Schadelijke) Biologische Effecten van Straling’ as zondag (geef je op als publiek) hebben we een extra spreker gevonden: Dr. in de wiskunde en natuurwetenschappen Hugo Schooneveld (http:// http://www.stichtingehs.nl) komt mee praten met de andere experts Dr. Ir Michiel Haas, Dr. Leendert Vriens (www.stopumts.nl) en Hayo Bol (www.hayobol.nl) en hij neemt zijn meetapparatuur mee!!! Dit belooft een unieke bijeenkomst te worden, waar je – naast al het bewijs over de overduidelijk Schadelijke Effecten van EM-Straling- ook alles te weten komt over hoe het lichaam werkelijk alles aanstuurt en qua communicatie regelt!!! Voor een breed publiek toegankelijk, dus komt allen , want er is genoeg plek…Meer info: http://www.healingsoundmovement.com/news/124/biologische-effecten-van-straling-3e-hsm-tv-debat-21-april-met-o.a.-michiel-haas-en-leendert.html

 3. Blijkbaar straalt een hoogspanningsleiding met 1000-5000 nT (nanoTesla).
  Een radiowekker op 30 cm afstand straalt met, hou je vast…
  20.000-30.000 nT.
  Bouwbiologen adviseren bij verlichting 20-100 nT.
  De wettelijke grenswaarde (bescherming bevolking) tolereert tot 400.000 nT en op een werkplek mag zelfs tot 5 miljoen nT.

  1. @ Monika
   Waar kun je deze info vinden? Heb je misschien links?
   Ken namelijk mensen die door dit ernstige problemen hebben.

 4. Ook bij ondergrondse kabels zijn stralingsniveaus te meten op straatniveau van 1 tot 5 microTesla!
  Wil je lagere waarden dan moeten de geulen wel dieper dan 5 meter worden!
  De vraag is wie aan het leggen van dergelijke ondergrondse kabels grof geld gaat verdienen?
  O ja, er moet onder druk van “publieke opinie” natuurlijk wel rechtvaardiging voor komen en een potje voor gereserveerd worden.
  Typisch een geval van “van de regen in de drup komen”!

 5. Tsjonge, 3 keer per jaar in de MRI-scan. Ik zou toch al lang dood moeten zijn…. (Enig idee hoeveel zo’n ding straalt?)
  Enne, basisnatuurkunde hoor, maar het magnetisch veld (de tesla’s dus) is afhankelijk van de stroom (en afstand) en niet van de spanning. Het elektrische veld (V/m) is afhankelijk van de spanning (en afstand) en niet van de stroom. Beide nemen volgens mij met de derde macht van de afstand af. Daar lag ik vannacht, naast mijn wekkerradio, aan te denken. Even later lag ik, nu met mijn koptelefoon op, te denken welke denkfout ik nu maak…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.