Advertentie

Buitenaardse ontmoeting? (lezersbrief)


De artikelen die hier op WantToKnow verschijnen over buitenaards leven, blijken veel mensen te triggeren. We krijgen veel reacties op de artikelen van Tessa en we zijn blij dat we een rol mogen vervullen in het tot stand brengen van meer begrip en openheid op dit gebied.

Hoe dan ook, lees het verhaal en weeg het zélf. Het is de waarheid van degene die het verhaal vertelt. Let goed op wat het bij jou ’triggert’. Weerstand is mogelijk, dat is goed. Net zoals het goed is als je bewondering en zelfs herkenning zou kunnen waarnemen bij jezelf.

Fred en Betty Hill, het eerste bekende geval van een close encounter van de 3e categorie en een 'ontvoering'. (klik voor link)
Fred en Betty Hill, het eerste bekende geval (1961) van een close encounter van de 3e categorie en een 'ontvoering'. (klik voor link) Maar hoeveel gevallen worden er stil gehouden?

De onderstaande reactie van een van onze lezers, plaatsen we op zijn verzoek anoniem. Maar de inhoud van het verhaal is dusdanig ‘stevig’, dat we het hier willen plaatsen. Het gaat over een close encounter van de 3e categorie, waarbij dus daadwerkelijk contact heeft plaatsgevonden tussen Aardbewoners en, tja noemen we het buitenaardsen voorlopig.

Het verhaal toont in onze ogen een aantal zaken aan. In de eerste plaats de ongelooflijk hoge stand van de techniek die deze ‘buitenaardsen’ hebben.

En dan natuurlijk de heel bijzondere wijze van ‘ongezien te werk gaan’.  Dit verhaal doet me denken aan de vele verhalen van ‘ontvoeringen’, die over de hele wereld bekend zijn. Zoals het heel bekende geval van Fred en Betty Hill uit 1961. (foto)

Wij vervullen hier graag onze rol als intermediair; hier is het stuk, dat ons afgelopen week is toegezonden:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beste Tessa en Guido,

Ik merk bij het hierbij openbaar maken van mijn herinneringen aan de onderstaande ervaring, dat er nog steeds de nodige heftige emoties naar boven komen. Dat maakt niet uit, want ik wil het verhaal vertellen..

Normaal toon ik alleen emoties als een ander een zielig verhaal tegen me vertelt, zelden emoties van mezelf dus, emoties zoals angst, tranen, ongeloof, woede, verdriet, enz.

Ik heb sterk het gevoel dat ik was uitgezocht en voorbestemd om dit en andere zaken die later plaatsvonden te beleven. Als ik hierover wilde spreken met wie dan ook moest ik oppassen dat ik niet als een gek opgesloten zou worden want soms ging dit heel erg heftig en waren de luisteraars bang dat ik een gevaar werd voor … ja voor wie eigenlijk? Ik wist het niet en ik weet het eigenlijk nog niet..

Ook werd  en wordt er vaak aan mijn verstand getwijfeld als ik mijn versie van het verhaal vertel, dit verhaal, maar vaak om het even welk verhaal.

Goed deze ervaring wil ik met jullie delen, probeer je voor te stellen:

Ik had een leven als machinist op een coaster op zee, met als wachtritme van 6 uur op en 6 uur af gedurende 7 dagen per week op een reis die al tenminste anderhalve week duurt en nog minstens anderhalve week zal gaan duren. We waren dus halverwege, midden op de grote of stille oceaan, dat is dus niet de kleinste!

Ik draaide mijn wacht die ik altijd alleen deed omdat er geen assistent-machinisten waren en tijdens de 2e helft van de wacht ging ik vaak even naar het bovendek voor een bak koffie. De temperatuur, beneden in de machinekamer, bereikte overdag regelmatig de 50 graden Celsius, want het gebruik van airco was nog niet ingevoerd, het verhaal speelt in de tweede helft van de jaren zestig van de vorige eeuw.

Wij hadden aan boord, als een van de allereersten, een revolutionair autopilotsystem. Hoe dat werkte, wat er nou het speciale aan was weet ik echt niet. Ik ben niet dom op technisch gebied, maar van dit systeem snapte ik helemaal niets; allemaal transistoren (toen nog sporadisch bekend) en iets wat we nu soort Integrated Circuit-printplaat zouden noemen. Kortom, het was dus echt iets revolutionairs voor die tijd.

Het systeem was zo gevoelig dat bij een bepaalde afstand van de vaste wal er automatisch en veiligheidshalve een draai van 90 graden plaatsvond waardoor we precies recht op de wal afgingen. En dit facet van het systeem heeft naar mijn idee wel degelijk te maken met mijn ervaring.

Gedurende een van mijn dagwachten, komen er plotseling twee volkomen vreemde personen in glad af kledende zwarte overalls de trap van de machinekamer afgedaald en ik zag ze over de scheepsmotor heen op me af komen, ze kwamen heel vriendelijk en aardig bij me over. Het was net of ze dit dagelijks deden. Ze nodigden me uit voor een kop koffie en of ik daarom maar even mee wilde gaan naar de brug.

Wat moeten we met de verbanden tussen dit soort historische afbeeldingen van sigaarvormige vliegende schepen en het verhaal dat we hier lezen?
Wat moeten we met de verbanden tussen dit soort historische afbeeldingen van sigaarvormige vliegende schepen en het verhaal dat we hier lezen?

Ik was in eerste instantie overdonderd en niet in staat om hoe dan ook te reageren en volgens mij moet ik erbij gestaan hebben als domme Louis-tje.

Ze kwamen naar me toe en stelden zich voor en herhaalden de vraag of ik mee wilde gaan en ook een stuk gereedschap mee wilde nemen. Het was dus in eerste instantie geen hypnose of iets dergelijks. Allemaal nog heel gewoon.

We waren op het bovendek en boven het schip hing een vliegend/zwevend object in een soort sigaarvorm, dat groter was dan ons zeeschip, ongeveer anderhalf tot tweemaal zo groot.

We hebben het dan dus over een formaat van meer dan 65 tot maximaal 100 meter. En het zwevende object had dezelfde verhouding in de breedte als ons schip. Ons schip was tussen de vijftien en twintig meter breed en dit object moet dus tussen de 25 en 40 meter breed zijn geweest.Vanaf dat moment gaat alles in een roes.

Het ging om de ‘autopilot navigator’.

We gingen naar boven naar de brug en ik kan me niet herinneren dat ik een van de andere bemanningsleden heb gezien terwijl er toch minstens de stuurman, de kok of de roerganger aanwezig hadden moeten zien. En toen gebeurde het vreemde: ik kreeg van deze mannen de opdracht om de autopilot te openen en deze uit elkaar te halen. En toen ik protesteerde omdat ik zei dat ik daar geen verstand van had moest ik van hen toch aan de gang. Achteraf vraag ik me nu wel af of ze echt spraken of dat ze een soort telepathie hebben gebruikt. Later bleek dat ik het apparaat inderdaad uit elkaar heb gehaald. (Er zaten namelijk in het apparaat toen solderingen in, die duidelijk mijn manier van solderen lieten zien, deze waren heel duidelijk te herkennen).

Toen alles achter de rug was was en het navigatie-apparaat weer in elkaar was gezet, vroeg ik als een soort tegenprestatie of ik aan boord van dat zwevende object mocht kijken; als bekrachtiging van mijn wens heb ik toen een van die personen vastgepakt. En ik kan je vertellen, dat dat helemaal niet prettig was, maar ik wilde gewoon de techniek van die ‘vliegende schotel’ zien en als het even mogelijk was begrijpen. De overall die ze aan hadden was van een soort kunststof, dat aanvoelde als zijde maar toch niet was. En bovendien gaf het mij een soort schrikdraadeffect. Maar ik weet me nog goed te herinneren, dat ik niet opgaf. Ik wilde aan boord van hún schip.

Ik weet dat ik aan boord van het sigaarvormige schip ben geweest, maar kan me daar geen details meer van herinneren. Voor die tijd geloofde ik al dat we niet alleen zijn in het heelal en dat er dus meer moest zijn. En ik begon in de jaren daarna steeds meer te weten.

Maar terug naar het moment.

Ik werd een paar uur later wakker, net als de rest van de bemanning, precies op het normale wisselingsmoment van de wacht. Ik was dus weer terug aan boord van mijn eigen langzame schip.. Niemand sprak erover dat er iets gebeurd was en het vreemde was, dat ook ik dat niet wist op dat moment.

Maar na enige dagen begonnen de beelden bij me te dagen, maar ik was te bang om deze heftige ervaring met de anderen te delen. En, zoals dat dan vaak gaat, de angst hieromtrent werd groter en groter en op het laatst durfde ik met niemand meer over dit geval te spreken.

De zaken die ik hier op WantToKnow lees over het achterhouden van kennis over de maan door NASA, passen voor mij helemaal in dit plaatje.

De gevolgen van deze ontmoeting.

Het hele bijzondere was dat ik na die tijd zoveel meer ‘wist’, zonder dat ik er de vinger op kon leggen hoe ik aan die kennis was gekomen. En nog steeds ‘weet’ ik een aantal principes van voortstuwing, maar ik kan er niets mee want ik weet niet hoe het apparaat gebouwd moet worden.

Ook weet ik dat het mogelijk is om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken en zo helingen tot stand te brengen die normaal niet mogelijk lijken en waren. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van de blauwdruk van het leven van een kind. Ik weet dat als dat nodig is je, om dit goed te kunnen doen -net als de dolfijnen-, intuitief je eigen blauwdruk goed moet kennen om die dan te vergelijken met die van het kind of de volwassene die om jouw hulp vraagt.En precies vanuit dit principe heb ik later een aantal jaren een praktijk gehad als paranormaal therapeut.

Robbie Williams heeft zijn carriére stopgezet om het UFO-fenomeen te onderzoeken. Hier een foto-compilatie met hem uit de film 'The Abyss'.
Robbie Williams heeft zijn carriére stopgezet om het UFO-fenomeen te onderzoeken. Hier een foto-compilatie met hem uit de film 'The Abyss'.

Maar ik weet ook dat bijvoorbeeld de maan holtes heeft en dat we met de maan hier naar de aarde zijn getransporteerd. Dat klinkt misschien heel raar wellicht voor je, maar voor mij is het een gegeven, een ‘waarheid’.

Er is bovendien ook een prachtige bibliotheek in de maan aanwezig waar een heleboel gegevens zijn opgeslagen. En ook de liften zijn nog steeds op de maan aanwezig, waarmee we naar de schepen werden getransporteerd.

De zaken die ik hier op WantToKnow lees over het achterhouden van kennis over de maan door NASA, passen voor mij helemaal in dit plaatje.

Ik heb destijds ook een heleboel herkenning gevonden bij de boeken en gedachten van Erich von Dänicken.

Ook heb ik na deze gebeurtenis en de bewustwording ervan flitsen van vorige levens en mijn acties daarin gehad. Als dát alles waar is, moet er in het Zwarte Woud in Duitsland nog een grot zijn met daarin een groot aantal manuscripten in de originele runentaal. Ik had namelijk een visie van een leven als monnik en van het vertaalwerk dat ik moest doen. Maar op een gegeven moment heb ik samen met een collega monnik/vertaler de benen genomen, en heb de scripten van de runentaalvertalingen meegenomen. Mijn compadre werd al snel gedood maar die droeg de scripten niet bij zich, wel onze proviand.

Zo zie je maar dat deze gebeurtenis op het schip zeer veel en diepgaande wijzigingen hebben gehad op en in mijn leven. En als ik het zo teruglees schrik ik zelf van de richting die mijn leven vanaf dat moment heeft genomen. Het heeft bijv. ook geleid tot het opnemen van een (zelf-)studie Runen en het uitdenken van een aantal therapien.

Maar ook heb ik soms beelden van de toekomst of zie ik achtergronden van bepaalde acties. Ik kan dan een aantal systemen en acties beïnvloeden, hetgeen voor de uitvoerenden niet plezierig is. Ik zal verder niet te veel details weergeven want dan wordt het verhaal wellicht te herkenbaar. Dus graag dit verhaal zonder naam en emailadres publiceren.

~~~~~~~~~~~~~~~~

(naam en gegevens bekend bij redactie)

69 gedachten over “Buitenaardse ontmoeting? (lezersbrief)

  1. Wauw wat een bijzonder verhaal. Het doet me echt goed dat je het met ons durft te delen. Heel erg bedankt daarvoor. Wie weet dat andere mensen met dergelijke ervaringen dankzij jouw openheid nu ook makkelijker over de brug durven komen. Lieve groet Tessa

  2. Och, hemeltje, wat herkenbaar dit! Eindelijk een plausibele verklaring voor mij persoonlijk waarom ik vroeger als klein meisje al regelmatig een enorme behoefte voelde mij terug te trekken op de maan om vandaar uit het gekrioel/gekrakeel op aarde gade te slaan! Dank hiervoor!

  3. Ik begrijp volkomen dat je voor veel mensen als gek word versleten,dit soort verhalen zullen helaas nooit geloofd worden.
    Toch zou ik het hele verhaal willen horen.
    Er zitten dingen in die op een droom lijken.
    Ik ben ook veel verhalen aan het lezen van mensen die een ontmoeting hebben gehad en meegenomen zijn naar de planeet van een buitenaardse.
    Natuurlijk kan ik deze verhalen niet zonder meer geloven, maar juist door veel verhalen te lezen kom je tot een beeldvorming en hoop ik de bonanza verhalen er uit te kunnen filteren.
    Ik geloof dat je met veel schroom dit verhaal hebt ingestuurd en daardoor veel dingen hebt weggelaten.
    Hier heb je een podium waar je veilig het verhaal kwijt kunt.

  4. Dank je wel dat je je ervaringen met ons wil delen. Het geeft me altijd een goed gevoel dat de buitenaardsen aan onze kant staan in deze trubbelige tijd vol onzekerheden.

  5. @berma
    “Toch zou ik het hele verhaal willen horen”
    Wees gewoon hartstikke blij met de informatie die deze anonieme persoon je openlijk voor ieder leesbaar aanbied, ondankbaar stuk vreten zou ik bijna zeggen.

    Als voor jouw de tijd nog niet rijp is kun je lezen en peuteren aan van alles en iedereen tot je een ons weegt zonder dat er een snaar mee gaat trillen.
    En misschien gebeurt dat wel nooit. Ook helemaal niets mis mee denk ik dan.

    “Hier heb je een podium waar je veilig het verhaal kwijt kunt”
    Mijn gevoel zegt dat dat echt klinklare nonsens is.

  6. het is vast heel erg moeilijk geweest om dit verhaal aan het web toe te vertrouwen.
    ju kunt van te voren niet zien wie je toehoorders zijn.
    sommigen kunnen met kwetsende kritiek komen en dat is na het vertellen van een jarenlang geheim hoogstwaarschijnlijk meer dan pijnlijk voor de verteller.

    deze site geeft iedereen de gelegenheid een reactie te geven op het onderwerp en/of op de reactie´s van anderen

    ik klink misschien als een watje, ben ik niet hoor, maar dat kan me even niks schelen.
    maar willen jullie alsjeblieft niet zo direct op de man reageren met grof taalgebruik?
    nergens voor nodig, kan ik in gewone taal
    of??

  7. @Droppie
    Laten we beschaaft zijn naar elkaar toe, ik had niet de bedoeling met mijn commentaar iemand tegen de schenen te schoppen.
    Zeker op een site met dit soort onderwerpen.

  8. @Berma/Selene/Droppie: toen ik het verhaal van deze meneer onder ogen kreeg ging mijn gevoel ook richting: ‘Dit is een droom geweest’, o.i.d. Maar naar mate ik het bewerkte, voelde ik een ‘waarheid’, natuurlijk mijn waarheid. Dat stelde me gerust, terwijl ik al had besloten te plaatsen. Intuitie en bevestigend gevoel. En toch blijft het mijn waarheid.
    En dan heb ik het nog niet eens over de waarheid van degene die het heeft meegemaakt…
    Ik kom steeds meer tot de conclusie dat je alleen in gevoel één kunt zijn met alle ‘anderen’.

    ‘Eenheid in verscheidenheid’ vind ik daarom zo’n mooie uitdrukking.

  9. Laat ik dan de zaak duidelijk maken.
    Er zijn een aantal dingen die meer op een droom wijzen.
    Ik zeil, dus heb wat met boten, ook ik vaar op zee en volgens mijn bouten en moeren verstand moet je een schip nooit naar de kant sturen ook niet als het daar dichtbij komt.
    Je moet een schip altijd zover mogelijk van de kust houden tenzij je naar een haven wilt en dan nog alleen als de omstandigheden het toe laten tenzij het schip die omstandigheden aan kan.
    Dan navigatie, vroeger had je radio richting zoekers je bepaalde door middel van peilingen op de zender wat je positie was.
    Tegenwoordig met GPS word de tijd gemeten die een radiosignaal nodig heeft om van de satelliet naar de boot te komen, je hebt minimaal drie satellieten nodig op je positie te berekenen dit zijn vaste schema,s in een ontvanger.
    Als je dit schema wil veranderen dan kun je dat niet door eventjes wat draden anders te gaan leggen, daarvoor zul je de componenten moeten aanpassen.
    Ik hoor ook niet wat de reden van de aanpassing was en of dat nadien weer ongedaan is gemaakt.
    Een goede kapitein zou het systeem eerst grondig laten testen al voor het weer in gebruik te nemen.
    Dus waarom komt een buitenaardse even naar een schip op zee om alleen maar die aanpassing te doen en omdat zo aangedrongen word mag hij even in de UFO kijken.
    De reden was dus alleen maar die aanpassing.
    Bij de meeste ontmoetingen gaat het op de persoon en niet om de techniek van een apparaat te veranderen.
    Dus voorlopig wijst het meer op een droom, ik heb wel eens gehoord dat je bij wachtlopen ook rare dingen kunt zien, nogmaals ik heb nooit de bedoeling gehad om de schrijver of wie dan ook te kwetsen.

  10. @Berma: dank voor je reactie; het is echter een waarheid als veel waarheden. Wat er echt gebeurt is, gaat het wellicht niet eens om.. Het gaat om JOUW waarheid, HOE dit verhaal voelt. Niets meer, MAAR ZEKER NIETS MINDER.. Er zijn gewoon te weinig gegevens om het hele verhaal rationeel te wikken en te wegen.

  11. @berma
    Mijn bedoeling was zeker niet je te beledigen.
    Ik blijf echter wel van mening dat alles wat op deze site staat moeiteloos door iedereen te lezen en te becommentariseren is (kan ook een sterke kant zijn) inclusief via de geplaatste links naar de pagina’s. Dus veel minder veilig en afgeschermd als je op het eerste gezicht zou denken.

    Verder kwam je reactie in mijn beleving zo raar tweeslachtig over, dat ik het idee kreeg: Dit is geen zuivere koffie, wat wil ’t mens. Mijn nekharen gingen er een beetje recht van overeind staan.
    Ik ben je dan ook heel dankbaar voor het duidelijke niet tweeslachtige antwoord dat je aan Guido hebt gegeven. Dank je wel.

  12. Buitenaardsen en dromen? dat het geen dromen zijn daarvan ben ik overtuigd, meestal worden die beweringen ontkracht door mensen in stoffige jassen die hun leven in laboratorium’s doorbrengen en betaald hebben gekregen om te zeggen wat ze geleerd is, en als dat in dit geval het ontkrachten van het ufo-fenomeen is, dan zullen zij daar geen probleem mee hebben, want ze krijgen er immers voor betaald, en degene die ervoor betaald bepaald wat er gezegt wordt en vooral wat de waarheid is…maar gelukkig is het tegendeel wat mij betreft allang bewezen, vele overleveringen uit een duister grijs verleden tot hedendaagse verhalen allemaal vertellen en verhalen ze over het zelfde fenomeen, en het is zeker geen massa hysterie, want dan zou de mensheid al eeuwen gek zijn, en misschien is dat ook wel zo, maar voorlopig gebeuren er vreemde dingen in onze lucht en met ons mens natuurlijk zelf ook…want daar zou het allemaal om draaien. en misschien ook weer niet dat ligt aan je eigen waarheid…maare ufo’s are here to stay!

  13. Chapeau zou ik zo zeggen voor de persoon die dit verhaal op het net zet, ook al is het misschien onvolledig en dat begrijp ik heel goed.Zelf heb ik meerdere encounters gehad en telkens had het te maken met bescherming, healing en genezing.

  14. @ berma
    in de tijd die hier aangegeven wordt was het volkomen normaal dat een coaster een prototype van een autopilot kreeg!!!! om uit te proberen.
    hier heeft men veel van geleerd.
    bij veel lange afstandszeilers is het bekend dat een magnetisch kompas zo nu en dan kuren krijgt omdat het magnetisch veld om de aarde zich niet netjes houdt aan wat de heren geleerden uitgedacht hebben.
    ook nu nog zal een kapitein het niet in zijn hoofd halen om de brug onbemand te laten tijdens de vaart, los van de wettelijke verplichting om uitkijk te houden.
    lees ook eens sir Francis Chichester Gipsy Moth en zijn klachten over de radiozoekers en hun bereik.
    dat gaat over de jaren zeventig!
    en ook nu hebben servicemonteurs nog steeds geen ufo’s tot hun beschikking.
    dus niet over details vallen die meer dan veertig jaar geleden zijn gebeurd maar blijf bij de hoofdzaken graag.
    met vriendelijke groeten.

  15. Petje af om dit verhaal naar buiten te brengen, dat is echt niet gemakkelijk. Voor de mensen met reacties, zoals al eerder gezegd was. Natuurlijk mag je jou eigen mening geven maar doe dat niet opzettelijk op een kwetsende manier. Berma bedoelde het toen ook niet zo, en de reacties op haar reactie waren ook niet nodig op die manier kom je nergens. Luister naar elkaars mening en probeer het te begrijpen, ook al ben je het er niet mee eens.

    met vriendelijke groeten
    Jorn

  16. met grote verbazing dit stukje gelezen. hoe durft een zichzelf respecterende site dit te publiceren ? wederom geen enkel bewijs ! en ook geen enkele poging om te verhaal te staven naar waarheid. het lijkt er een beetje op dat de schrijver tijdens zijn nachtdienst dingen is gaan zien , een psychose zeg maar, meer kan ik er niet van maken.

    verder leuke site !!
    vriendelijke groet Gait

  17. Hij durft het wel en het is al aangegeven dat dit soort informatie op de site zou komen. Dit artikel heeft niks te maken met bewijs. Het gaat erom dat jij het gelooft of niet. Dat is het bewijs.

    met vriendelijke groeten
    Jorn

  18. @Lianne/Jorn: realiteit is voor heel veel mensen nog een status BUITEN zichzelf, datgenen dat zich dáár afspeelt.
    Ik licht dat altijd toe met een schijnwerper, die symbool staat voor je focus, je aandacht. Wanneer je deze naar buiten werpt, lijkt het alsof daarbuiten iets aan de hand is, want je licht schijnt erop. Maar de essentie van dit verhaal zit in je focus, in je aandacht. DAAR zit de realiteit. Wát stuurt jouw schijnwerper, wáár wil je naar kijken. Enz.

    DUSSZZ, hebben we allemaal VERSCHILLENDE realiteiten en is er dus geen 1 gezamelijke realiteit.
    En dan heeft Gait het over waarheid..

    Zelfde verhaal. Er is mijn waarheid, jouw waarheid en DE WAARHEID. Die laatste is nagenoeg onbereikbaar, wat op zich helemaal niet erg is, omdat er altijd storing op de lijn zit van je eigen focus, van je eigen aandacht.
    Dank alle 3 voor jullie reacties, voor het delen vooral! Als ieder ZIJN/HAAR waarheid deelt, komen we steeds dichter bij DE WAARHEID.. En onthoudt: Gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Dát staat nou net weer niet in 1 rekenboekje!

    Luister en lees Eckart Tolle en je wordt STIL.

  19. @ Lianne

    Realiteit = meetbaar
    wat voor mij een vierkant is is voor jou een vierkant

    maar ruimtewezen waarvoor je op je schip je autopilot moet aan passen ? beetje onzinnig hoor
    en als hij nou eens het merk type van de autopilot aangeeft dan kun je nog wat nagaan maar ja dat doet hij niet.

  20. @Gait: Realiteit is o.a. OOK: liefde, rood, hard, fijn, lekker, staren, prettig, smerig, enz. enz.

    Het grappige is dus dat Realiteit (ook) subjectief is.. Eye-opener?

  21. @Guido: bedankt voor je reactie, heel verhelderend:) Welk boek van Eckart Tolle zou ik dan als eerst moeten lezen? Want hij heeft wel een aantal haha:P

  22. als je met 2D ogen naar één kant van een kubus kijkt, zie je een vierkant.

    Als je met 3D ogen naar een 5D wereld kijkt, zie je alleen wat je 5 zintuigen waarnemen, dus een meetbare 3D wereld.

    M.a.w. niet alles is wat het lijkt te zijn, misschien vandaar de verwarring over “wat is realiteit”?

    groetje

  23. @gait
    Tja ….. als je een vierkant ziet, 1 dimensionaal LxB, zou je ,je zomaar kunnen vergissen het is maar vanuit welke hoek je het vierkant bekijkt. Er zouden weleens nog 5 andere vierkanten aan vast kunnen zitten LxBxH
    Groetjes lianne

  24. @gait: ik denk dat je nu moet oppassen.. Het net sluit zich om je.. Kijk eens naar de video’s van Nassim Haramein op Google-video. Adembenemende wetenschap.
    Bijv.: Hoe kun je nou een vierkant tekenen in een 3D-wereld. Dat is toch puur afspraak.. Heb je m.a.w. wel eens een echt plat vlak gezien. Zonder de 3e dimensie hè, niet smokkelen. Waar ben je anders als je het vierkant ziet..? Abstracte waarheid, that’s what it is..

  25. @gait
    Wat ik eigenlijk wil zeggen , dat als jij een vierkant ziet als een vierkant ,ik daar niet mee zit en jou in je waarde laat. Het zou alleen zo mooi zijn als jij er ook niet mee zou zitten , dat ik het vierkant zie als een kubus.
    Maar goed, voor mij is een kubus ook heel lang een vierkant geweest. Dus drink een glaasje roosvicee, en het komt wel goed schatje!.

  26. @Gait: abstracte waarheid, dat is wat het is. Weet je nog waar de discussie mee begon? Waarheid is niet absoluut. Verwar een afspraak niet met waarheid.. Dat is het net niet..

  27. http://nl.wikipedia.org/wiki/Waarheid
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Abstractie
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Buitenaards_leven
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Feit

    ik hoop dat dit wat licht op de zaak brengt anders kan ik er niks van maken

    even in het kort

    1 Waarheid is een fundamenteel begrip dat min of meer synoniem is met echtheid, geldigheid, juistheid. Als iemand met opzet onwaarheid spreekt liegt hij.

    2 Abstractie komt van het Latijnse woord abstráhere, weglaten. Abstractie is het weglaten van alle niet essentiële informatie of aspecten om meer fundamentele structuren zichtbaar te maken

    3 Buitenaards leven is leven waarvan de oorsprong buiten de Aarde ligt. Het bestaan hiervan is zuiver hypothetisch; er is nog geen enkel bewijs voor gevonden.

    4 Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat, ofwel zintuiglijk kan worden waargenomen hetzij instrumenteel gemeten.

    no hard feelings mocht je nog een reactie hebben hoor ik het wel.

    Vriendelijke groet Gait

  28. Gait, jij geeft aan dat buitenaards leven of bestaan nog niet is bewezen. Is dat zo? misschien is het allang bewezen en wordt die informatie niet aan het “gewone volk” medegedeeld. Men (en daarbij bedoel ik de regerende elite) denkt det er massahysterie ontstaat (weer zo’n onderschatting van het menselijke vermogen) en dat de mensheid het daadwerkelijke “bewijs” niet aankan. Kom op nou!! er zitten zo’n 30 miljard (het kan er een meer of minder zijn)sterrenstelsels in onze melkweg. er zijn miljarden melkwegstelsels. En in die hele gelactische wereld zijn wij die leven op een planeet waar “onwikkeld” (ook weer zo’n mooie “menselijke uitspraak”) leven op bestaat.
    Ja als je volhout dat je het nooi hetb gezien, dus dan moet et waar zijn. Okee. maar dat mag je jezelf best afvragen: wie is er nu kortzichtig.

    suk6

  29. voeg bij dat gezond verstand (linker hersenhelft) nog een dosis sensitiviteit, creativiteit en intuitie (rechter hersenhelft) en je hebt een prachtige poort naar de vijfde dimensie 😉

    @lianne (leuk die van die kat!) en gait,
    Google ook eens op de filosoof Emmanuel kant en zijn gedachten over realiteit/werkelijkheid. Hij zegt dat we de werkelijkheid niet kunnen kennen, kennis van de werkelijkheid is niet absoluut, maar waarschijnlijk. Dit omdat we de werkelijkheid alleen kunnen leren kennen door onze zintuigen. En we betrekken tijd en ruimte erbij waardoor onze beleving van de wereld gekleurd wordt.

    We nemen dus kennis van onze werkelijkheid en denken dat die kennis de werkelijkheid is.

  30. Deze is eigenlijk nog duidelijker:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Allegorie_van_de_grot:

    Dit is nu de eigenlijke visie van Plato die de basis vormt voor zijn gelijkenis. Deze gaat als volgt.

    Men dient zich een grote grot voor te stellen, die met de buitenwereld verbonden is door een gang met een dusdanige lengte dat er geen daglicht in de grot valt. Er zit een rij gevangenen met hun rug naar de ingang, en ze kijken naar de achterwand van de grot. Hun ledematen en halzen zijn zo vastgeketend, dat ze hun hoofden niet kunnen bewegen en noch elkaar, noch zichzelf kunnen zien. Dit betekent dat ze alleen de wand voor zich kunnen waarnemen. Zo hebben ze hun hele leven gezeten en kennen niets anders.

    Achter hen bevindt zich een vuur. Tussen hen en dat vuur staat een blokkade in de vorm van een muur, dat zo hoog is als een mens. Aan de andere kant van die muur lopen mensen met deksels en hoeden op hun hoofd heen en weer en dan weer opnieuw. De schaduwen van die dingen vallen door het vuur op de wand waar de gevangenen tegenaan kijken, die ook de stemmen weerkaatst van hen die de dingen sjouwen. Plato betoogt nu dat het enige dat de gevangenen in hun leven waarnemen schaduwen en echo’s betreffen. Ze zullen denken dat deze de realiteit vormen, en hun gesprekken zouden over de waarneming van deze realiteit gaan.

    Als een gevangene zijn ketenen zou kunnen afschudden, zou hij door de levenslange ketening in het halfduister zo verkrampt zijn, dat het alleen al pijnlijk voor hem zou zijn om zich om te draaien, bovendien zou het vuur hem verblinden. Hij zou volkomen in de war raken en zich weer willen omkeren naar de wand met schaduwen, naar de realiteit die hij begrijpt. Als hij uit de grot naar het felle zonlicht zou worden geleid, zou hij pas na lange tijd iets kunnen zien en dat begrijpen. Als hij eenmaal gewend zou zijn aan de bovenwereld en daarna terugkeerde in grot, zou de duisternis hem weer tijdelijk verblinden. Zijn ervaringen zouden onbegrijpelijk zijn voor de andere gevangenen, omdat hun taal alleen naar schaduwen en echo’s verwijst.

    Zijn behendigheid om de weerkaatste schaduwen te zien en te omschrijven zal geleden hebben onder zijn ervaringen, en op de andere gevangenen zou hij minder slim overkomen. Ze zullen hem zelfs als een gevaar zien en mogelijk dreigen hem te doden.

    groetjes!

  31. @Guido
    Gait wit da tie bestoat, mar doar is ok alles mee geseet
    Gait vur den president!!!(of witte wa prins kerneval is mesgien ok enen opsie)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.