Advertentie

Christiane Beerlandt overleden..


christiane beerlandt poes

x

x

Christiane Beerlandt overleden..

2015 WantToKnow.nl/.be

x

Na wat eerst op geruchten leek, blijkt nu toch bewaarheid, dat auteur en levensfilosofe Christiane Beerlandt (Turnhout – 7 juni 1955), na een korte ziekte, op 18 juni 2015 is overleden en dat zij op 25 juni in kleine familiekring ten grave is gedragen.Vorig jaar organiseerden wij nog een lezing met haar in het Centrum van Natuurmonumenten ‘De Schulp’ in Harderwijk/Biddinghuizen, waar ze die zondag voor een groep van zo’n 60 mensen sprak. Wij zijn geschokt door haar plotselinge dood.

Christiane Beerlandt over
‘De Sleutel tot Zelf-bevrijding:

“Ziekten, gebeurtenissen, e.d., kunnen beschouwd worden als ‘signalen’ die onze levende Zelf-kern oproept. Wanneer we deze signalen goed begrijpen en ernaartoe gaan handelen en leven, kunnen we onszelf voortdurend verder brengen op het pad van vreugde en gezondheid.”

Sinds 2012 woonde ze in een landhuis in Lierde/Geraardsbergen, in het zacht-glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen, tussen weiden, akkers, koeien, schapen en die typisch Vlaamse pittoreske dorpjes en kerkjes. Haar liefde voor mens, dier, natuur en muziek (vooral Bach) zijn altijd in haar leven geweest. Zelf componeerde ze ook muziek en  speelde wonderschoon op blokfluit. Daarnaast tekende ze, schilderde naar hartenlust en liet gedichten spreken.

Christiane was auteur van een enorm oeuvre boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezin en gezondheid, psychologie, filosofie. Van haar werk werden tot op heden meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Dit aantal is zeer opmerkelijk, als je bedenkt dat de meeste van haar boeken het formaat benaderen van een Bijbel of Dikke Van Dale. Haar meest bekende werk, ‘De Sleutel tot Zelf-Bevrijding – Encyclopedie van de Psychosomatiek’, handelt over de psychologische oorsprong-en-oplossing van 1300 ziekten en andere symptomen en is een bestseller in verschillende talen.

Het boek dat ons tot in lengte van dagen met Christiane Beerlandt zal verbinden. (klik voor boekbespreking)
Het boek dat ons tot in lengte van dagen met Christiane Beerlandt zal verbinden. (klik voor boekbespreking)

Het is een spectaculair boek, dat ze schreef vanuit een diep innerlijk verbinden met ‘alles-dat-is’. Christiane was geboren met het uitzonderlijke talent dat haar toeliet te kijken in de diepste psychologische, emotionele en energetische bewegingen die de kern van het Universele leven vormen. Haarfijn voelend, tegelijkertijd nuchter-krachtig, maakte ze zonder pardon korte metten met ‘zweverijen’ die onze tijden zo welig tieren.

Het kaf van het koren scheidend, reikte ze de hand aan zowel de klassieke geneeskunde als de eerlijke alternatieve hulpverleners. Maar bovenal sloeg ze de BRUG van lichaam naar psyche zoals niemand anders dat deed. Zij toonde door haar onnavolgbare werk, de werkelijke ‘Eenheid van lichaam en ziel’. (klik voor een boekreview op de cover van het boek hiernaast!)

Afstemming op waarheidsfrequentie…!
Ze maakte gebruik van haar vermogens om de diepstliggende betekenis (energetisch, emotioneel, psychologisch…) van gebeurtenissen, ziekten en feiten naar boven te halen. Zich openstellend met haar hart en haar bewustzijn voor de taal van het Leven, kreeg ze de informatie door ‘zich af te stemmen op waarheidsfrequentie’, zoals zij het zelf noemt.

Daarbij heeft haar werkwijze totaal niets te maken met channeling; integendeel, zij stelt zich met helder bewustzijn open, in wijsheid, naar haar innerlijke bron om dan de verkregen informatie rechtstreeks neer te typen. Op deze wijze kwamen in relatief korte tijd een hele reeks boeken, waaronder een aantal quasi encyclopedische naslagwerken ’tevoorschijn’. Zij wilde hiermee bouwen aan de fundamenten van een nieuwe wereld waarin lijden noch dood bestaan.

christiane beerlandt afficheChristiane was ook iemand die de spectaculaire vooruitgang van de medische wetenschap toejuichte en een prima verstandhouding met vele artsen en wetenschappers had. Maar ze vond het essentieel, dat mensen tegelijkertijd met de medische behandeling tot inzicht zouden komen in de mogelijke psychologisch-emotionele fundament van hun aandoeningen, waarbij ze door deze inzichten in staat zouden zijn bij zichzelf veranderingen door te voeren..

Christiane Beerlandt schreef in een voor iedereen begrijpelijke taal, de taal van het hart. Zij gebruikte hierbij haar aangeboren talent om zich zeer diep, fijn-psychologisch, in te voelen in haar medemensen, die ze zo graag wou helpen. Haar werk wordt internationaal gerespecteerd, zowel door leken als door artsen, therapeuten en andere professionele hulpverleners. Ze gaf honderden lezingen in vele landen en steden (van Parijs tot Toulouse, van München tot Düsseldorf, Oostende, Groningen, Dresden, Salzburg, Doornik, Eupen, Glasgow, Luzern, Genève, Ottawa, enz. enz. …).

Het werk van Christiane Beerlandt wordt sinds 1996 gepubliceerd door de Uitgeverij Beerlandt Publications, die uit idealisme gesticht werd door de Belgische arts Dirk Lippens (°1962) nadat hij de uitzonderlijke waarde had vastgesteld van haar teksten voor zijn patiënten. Het verdriet bij haar nabestaanden, nabije vrienden en lezers is diep. Er zal over enkele maanden een publiek eerbetoon worden georganiseerd, mogelijk in het Belgische Lierde, waar aan iedereen die Christiane in het hart droeg de gelegenheid zal geboden worden om haar speciaal te herdenken. Zij rust in Vrede.

Laatste nieuwsbrief met aankondiging van haar dood.. Klik hieronder op de illustratie van de voorpagina van de speciale extra nieuwsbrief die werd verzonden naar de abonnees van deze nieuwsbrief, vlak na haar dood. (pdf)

18 juni CB nieuwsbrief

x

* * *

x

23 gedachten over “Christiane Beerlandt overleden..

 1. Jammer ik heb haar niet gekend, als zoveel andere bijzondere en lieve mensen,
  in de zelf illusie die het leven is, passeer je zoveel mooi’s en rijks zonder het op te merken, het kan je levens pad be-invloeden, en dat was me niet gegund.
  R.I.P Christiane.

 2. Beste familie, ik wens jullie heel veel sterkte met dit grote verlies. Heb veel boeken van haar gelezen en veel inzichten gekregen. Erg dankbaar. Christiane is veel te jong naar huis gehaald.

 3. Rust zacht lieve Christiane. Zowel voor mij als voor veel cursisten van mij was en blijf je een livhtwerker, spiritueel voorbeeld en zeer gewaardeerd liefdevol mens

 4. Veel sterkte bij het verlies van Christiane, een GROTE DAME die inderdaad met haar boeken veel mensen heeft geholpen.We zijn haar daar eeuwig dankbaar voor. Jos

 5. dankjewel, Christiane voor je warme hart, je wijze woorden. Ik wens dat je nu mag baden in de Goddelijke Liefde!
  Aan de familie heel veel sterkte bij het heengaan van Christiane.

 6. Als organisator van het (voormalig) Spiritueel Café Heerlen heb ik voor Christiane een aantal lezingen georganiseerd. Ik was altijd erg onder de indruk van haar verschijning. Als ze begon te spreken zat de hele zaal op het puntje van de stoel. Dankzij haar hebben de mensen nu een besef dat ziekten psychosomatisch zijn, dat zoiets bestaat als het zelfgenezend vermogen en dat iedereen in staat is om te genezen als hij of zij in zijn diepste waarheid van liefde leeft.
  In 2007 hebben we een interview gefilmd. Eind vorige jaar heb ik dit op youtube geplaatst. Het zijn unieke beelden, want er zijn verder geen filmpjes van haar op het internet te vinden. In onze harten leeft zij voort.

  Veel kijkplezier
  https://www.youtube.com/watch?v=FbOGF1rokcs

 7. Christiane heeft door haar boeken en lezingen veel mensen geholpen en waardevol inzicht gegeven. Ik ben blij met haar boeken die ik regelmatig zelf gebruik om te zien wat de achtergrond daarvan is.

 8. Vol ongeloof lees ik het bericht van Christianes heengaan. Haar boeken hebben me veel inzichten en groei gebracht . Ik dank haar voor het neerschrijven van alle diepe waarheden.

 9. Met bijzonder grote interesse heb ik destijds haar beroemde werk ‘De sleutels……’gekocht en heb met evenzo veel interesse haar lezing gevolgd bij het Centrum Goud te Eibergen, waar zij zo’n 300 aanwezigen wist te boeien met haar eigen filosofie over allerlei vraagstukken, die niet alleen in boeken zijn geschreven, maar du moment uit het hart werden verteld. Fantastisch, dit te hebben mogen meemaken. In het hart van bijzonder velen zal altijd ruimte zijn ontstaan door het prachtige werk, dat Christiane hen, incluis mijzelf, heeft achtergelaten. Grote Dank hiervoor!!

  Hartegroet,
  Harrie

 10. Vraag me af of we mogen weten wat voor kortdurende ziekte dat dan was. Dit omdat Christiane Beerlandt, die ik wel respecteer om haar vele boeken, zoveel over ziekten schreef.

 11. Inderdaad een verbijsterende mededeling, die ook mij zeker niet onberoerd laat, maar ja, zo zegt men… God`s wegen zijn ondoorgrondelijk en, als je niet gelooft… ook de wegen van de mens zijn ondoorgrondelijk, vaak voor anderen maar veel vaker nog voor de persoon in kwestie zelf, hoewel ik dit bij Christiane niet zou willen zeggen…
  Het doet mij denken aan een film, the Mothman… over een magisch mytisch wezen dat het leed van `de mens` op zich neemt en daardoor onmetelijk lijdt…
  Ik weet niet in hoeverre dit op Christiane van toepassing was, maar ik … kan me, gezien haar betrokkenheid bij de mens… er iets bij voorstellen, en met zoveel belasting op je schouders is het mss gewoon tijd om eens ergens te gaan recupereren……
  Christiane, Het ga je goed daar.

  1. Ik lees toevallig deze reacties over het heengaan van mijn moeder.
   Deze woorden ontroerden me diep, bedankt!

 12. Lieve Christiane
  Dank je wel voor je LEVEN. Al die goede boeken;het kinderboek:De twaalf poorten van prins Sirius(een musical waardig),de signaalboekjes om mensen sterker en liefdevoller te maken. En vooral je medemenselijkheid.
  Zes jaar geleden zat ik met problemen over mijn dochter en school. Ik dacht ik bel Christiane in België. Je nam op en nam de tijd.Vanuit dat gesprek is er een hele goede oplossing gekomen. Ik heb ook een lezing bijgewoond in mijn stadje waar je over het nieuwste boek vertelde, dat we heel oud zouden kunnen worden! Een man die naast me zat kwam helemaal uit België voor raad, daar nam je ook veel tijd voor.Ik weet nog dat je zei: je moet niet te streng zijn voor jezelf, als je zin hebt in een sigaretje neem er één! Dus kocht ik meteen wat te roken.(happy smoker) Boven/onder hebben ze je nodig,je kan je scharen bij de Groten: Montague Keen,Jozef Rulof, Bruno Gröning, Arthur Conan Doyle enz. We hebben jullie Hart nodig.De Zon in het Levenshart. Love,Love LOVE.

 13. Lieve Christiane onze ontmoeting zal ik nooit vergeten. Het diepe oogcontact wat er tussen ons beiden ontstond deed mij een traan wegpinken.
  De extra bewustwording van de liefde die er in mij woont schreef jij voor mij op 12-12-2007 in het boek bevrijdende astrologie.
  Daarvoor wil ik jou bedanken. Goede reis en voor altijd in mijn hart veel liefs van Marianne.

 14. Dankbaar dat ik jou mocht tegen komen in mijn leven, je boeken en lezingen hebben mij zoveel gebracht en nog steeds ligt de sleutel naast mijn bed en daar blijft hij ook. Je bent al zolang in mijn leven en in mijn hart en in mijn gedachten zal je er ook altijd blijven. Wat zou de betekenis zijn achter jou ziekte ik hoop dat we dat mogen horen om ook weer van te leren en jou te begrijpen. Ik wens iedereen die van haar houd veel sterkte en kracht om verder te gaan.

  1. ?? Is het slim zo met je domheid te koop te lopen..? Wellicht dat je lichaam en geest meer coördinerend werk zouden moeten doen..! Specifiek in dit geval. Ik zal een mooi plaatje erbij plakken; dat dát je aan het denken moge zetten:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.