Advertentie

Peru-busongeluk: Karel van Huffelen overleden! (update 10-01-11)


Iedereen terug uit Peru

Lieve mensen, ten eerste dank voor jullie aanhoudende betrokkenheid bij het busongeluk dat zich op 1 december voltrok bij het Titicacameer. Zoveel mensen leven mee met de deelnemers uit de groep, de gewonden en de nabestaanden.
Na het ongeluk kwam de hulpverlening in eerste instantie vanuit het consulaat van Nederland en van België en later door Eurocross en Euro assistence snel op gang. Hoewel het de wens was van de groep om bij elkaar te blijven en gezamenlijk naar huis te reizen bleek dit onmogelijk te realiseren. Het reisgezelschap is na het ongeluk niet meer bij elkaar gekomen.

 

Karel en het Titicacameer
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen is Karel in Peru gecremeerd. Zijn as is deels uitgestrooid over het Titicacameer. Op dezelfde dag van de crematie werd een kleindochter van hem geboren… Leven en dood, zo dicht bij elkaar.

Verslag van Paul
Van de reisleiders is Paul van der Veldt de enige die vrijwel geen verwondingen heeft. Hij heeft voor ons een verslag geschreven waarin hij verteld hoe hij samen met reisgenoot Hilde de mensen sinds het ongeluk heeft bijgestaan.
Lees hier het verslag van Paul.

Verslag over Iele
Aramata wil graag het volgende laten weten:
“Van een vriendin in België (Miek) kreeg ik informatie over haar zuster (Iele) één van de overlevenden van het bus ongeluk in Peru. De informatie die ik kreeg was in logboekvorm. Ik heb daar delen uitgehaald, deels om privé redenen en deels om het in te korten. Wat ik hiermee probeer te bereiken is om recht te doen aan de gebeurtenis, evenals om ons buitenstaanders/toeschouwers bewust te laten zijn van wat zich heeft afgespeeld en de pijnlijke gevolgen daarvan. ”   Lees hier het logboek.

Iedereen terug
Voor zover wij weten zijn inmiddels alle reisgenoten terug in Nederland en België. Caroline is inmiddels gerepatrieerd en ligt in Amsterdam in het ziekenhuis. Als je iets voor haar op wil sturen kan dat naar Laurierstraat 122, 1016 PR Amsterdam, t.a.v. Caroline.

Ons hart gaat uit naar alle reisgenoten en hun nabestaanden. We wensen iedereen heel veel sterkte in de komende tijd. Met verstilde groeten,

Mariëlla, Aramata, Roland & Paul

* * * * * * *

** OORSPRONKELIJK BERICHT 2 -12-2012**

Bij het tragische verkeersongeluk in Peru, rond het middaguur van 1 december 12:10 (Peru-tijd) zijn 2 personen om het leven gekomen.  De bus waarin o.a. 22 Nederlanders zaten, kwam frontaal in botsing met een Boliviaanse vrachtwagen. De passagiers waren samen op een spirituele groepsreis met de organisatie Qoya T’ika. De organisatoren van dit bedrijf zijn zelf ook betrokken bij het ongeval.

We vanmiddag betrouwbare berichten ontvangen dat onder de overledenen ook Karel van Huffelen is. Karel was samen met zijn Caroline een team, een team dat spirituele reizen organiseerde en een voortrekkersrol vervulde in het grote ontwaken.

Het echtpaar Karel en Caroline van Huffelen.

Karel van Huffelen werd geboren op 28 april 1947 en werd accountant en belastingadviseur. Begon een eigen praktijk en adviesbureau, waarin hij zich gaandeweg ontwikkelde tot coach en trainer. Hij ondersteunde bedrijven tijdens omslagpunten, schreef manuals voor betere communicatie- en marketing-strategieën en gebruikte deze ook tijdens zijn seminars.

In 1993 begon hij aan de opleiding ‘Awakening your Lightbody’ van Duane Packer en Sanaya Roman. Tijdens de afsluiting van de Teacher Training Intensive in San Rafael (USA) ontmoette hij zijn partner Caroline.

* * *

Onder de doden van het ongeluk zijn vermoedelijk ook twee Belgen. Ook de bestuurders van de bus en de vrachtwagen kwamen om het leven en een onbekend aantal van de 33 inzittenden raakte gewond. Van de zeventien landgenoten die het ongeluk overleefden is bevestigd dat er twee zwaargewond zijn en één lichtgewond in het ziekenhuis liggen. Een inhaalmanoeuvre van een andere bus zou de oorzaak zijn van de botsing.  Het ongeluk met de bus van gebeurde in het zuiden van Peru, op de weg tussen Puno en Desaguadero, niet ver van het Titicacameer.

Over de identiteit van de overige Nederlanders is voorlopig nog niets bekend. Zodra wij hier meer informatie over hebben, zullen we dit bericht aanvullen.

Karel en Caroline

Karel en Caroline begonnen hun gezamenlijke pad in Glastonbury, waar ze zich verbonden met de oorspronkelijke creatiekracht van de Aarde. Dit was het begin van vele reizen, die hen naar verschillende krachtplaatsen leidden. In Australië (Ayers Rock) ontvingen ze de opdracht om over de verborgen geschiedenis van de Aarde te schrijven. Vanaf 1999 organiseerden en begeleidden zij verschillende reizen naar Peru/Bolivia, die resulteerden in hun eerste publicatie: Op weg naar Meesterschap.

Karel en Caroline werden in de zomer van 2000 uitgenodigd om het eerste Maria Magdalena Festival mede vorm te geven in het Katharengebied in Zuid-Frankrijk. Sindsdien organiseren zij regelmatig inwijdingsreizen naar dit gebied, dat sterk verbonden is met het ‘vrouwelijk principe’. In diezelfde periode gaven Karel en Caroline 22 lezingen in Rotterdam en Mechelen, waaruit hun tweede boek is voortgevloeid: Maria Magdalena en de SchijnHeiligen.

Afgelopen week had ik nog contact via de mail met Karel van Huffelen over de toestemming die ik hem vroeg om hun laatste nieuwsbrief hier op WantToKnow te mogen plaatsen als artikel. (HIER)

In mijn dankbaarheid voor de persoonlijke ontmoetingen met Karel van Huffelen
betreur ik zijn heengaan ten diepste.

Hij zal voor mij een voorbeeld blijven van het gepassioneerd en gemotiveerd manifesteren
van datgene waar een mens voor kan stáán.

Guido

x

* * * UPDATE * * *

* * *

– 10 – 01 – 2011 –

Bericht van Caroline van Huffelen.

Aan Iedereen

Geliefden, vrienden, iedereen die ik niet ken etc.

Het wordt tijd dat ik iets van me laat horen.
Sommigen denken dat ik nog in Peru ben, anderen in het AMC in Amsterdam maar ondertussen zit ik ergens anders;
en hier blijf ik zeker een maand als het niet meer is.
Revalidatiecentrum Gaasperdam / Kamer 26
Soestdijkerstraat nr 4
1107 HG Amsterdam

Allereerst Peru.

Ik heb meegemaakt wat er in de bus is gebeurd, maar ik kan het niet zien. Ik ben een week buiten westen geweest. Gered door een Nederlandse arts in die week. Daarna, één dag in het Taypikala hotel. Gelukkig daar was Helma en heb ik ook veel van de rest van de groep gezien die de volgende dag naar huis gingen. Daarna ben ik in een privé-ziekenhuis in Puna terechtgekomen. Ik heb er 10 dagen gelegen.
Ondertussen kwamen Daniël (jongste zoon van Karel) met zijn vriendin, Folkert en Gerrit. Zij hebben Karel laten cremeren in Lima en later met Jorge uitgestrooit over Lake Titicaca, Aramu Muru Doorway en Machu Picchu. Wat over is, is naar Mirthe gegaan, de middelste dochter van Karel.

Ik ben op 18 en 19 december met Lan Peru en de KLM naar Nederland gekomen samen met een arts van Eurocross.
Daarna ben ik in het AMC beland. Daar ben ik op 23 december jl. geopereerd aan mijn linker knie en linkerarm, waar ze twee actieve ontstekingen vonden tijdens de operatie. Ik ben tot 3 januari in het AMC geweest en ben bezig om te revalideren. Ik moet opnieuw leren lopen en ben gehandicapt aan mijn hele linkerkant (en dat terwijl ik links ben). Ik trok het engelenkaartje balans en niet te vergeten transformatie. Nou dat klopt wel..!

Ik wil jullie bedanken voor de grote stroom kaarten. Het is ongelofelijk. Ik wil er een paar uitlichten.
Allereerst Harriët Algra. Zij woont in Brummen. Je hoeft alleen maar een stukje haar te knippen en dat gaat ze testen. Ze doet dit vooral voor kankerpatiënten. Ze werkt met computersystemen. Zij heeft ook de Kogi’s en de Hopi’s naar Nederland gehaald. Ga naar deze vrouw! Ze heeft goede mensen opgeleid in andere steden zoals Amsterdam.

Dan zijn er mensen die met ons mee wilden op reis maar die er op het laatst toch vanaf zagen. Ik ben blij dat ze contact opgenomen hebben.
Mensen die vanuit hun liefde zomaar een kaart hebben gestuurd. Dank jullie wel!
Ik denk aan Frank die met zijn 0-punt-energie zoveel mensen bereikt.
Ik denk aan ‘
Op Hodenpijl’ waar Paul & Carla zingen maar waar ook de rest van de groep is zoals Dirk & Tine en de rest van de crew.
Dank jullie wel voor alles.

 

Ik wil jullie bedanken voor alle condoleances en beterschapswensen.
Ik ga nu een heel nieuw traject in, maar ik ben weer boven water.

Heel veel liefs,

Caroline (& Karel)

* * *

8 december

“Lieve mensen,  allereerst willen wij jullie hartelijk danken voor alle fijne reacties zowel op het condoleanceregister als per e-mail. Hartverwarmend. Helaas zijn wij door de grote stroom niet in staat iedereen persoonlijk te bedanken.

Omdat wij geen informatie binnen krijgen over de groep als geheel willen wij jullie middels deze korte mededeling op de hoogte brengen van de laatste ontwikkeling met betrekking tot Karel & Caroline.

Karel wordt vandaag om 17:30 uur Nederlandse tijd gecremeerd in Peru.

Voor zover we weten is Caroline met succes geopereerd en is in gezelschap van Helma in een hotel in Puno. Vanuit het secretariaat hebben we zelf nog geen contact met haar kunnen hebben. We vertrouwen er op dat zij in goede handen is.

In Liefde,  Mariëlla, Sylvia, Ton en Eveliene
Website Karel & Caroline”

Stem om 17.30 Nederlandse tijd af op Peru; mail dit verzoek aan diegene die bekend zijn met Karel en Caroline. Op dat moment zal daar een afscheidsceremonie worden gehouden voor Karel. Daarna zal een gedeelte van zijn as worden uitgestrooid over het Titicacameer. Karel’s zoon en nog een familielid zijn in Peru.

x

7 december

Caroline van Huffelen is net geopereerd aan een open beenbreuk. Er komen dierbare mensen naar haar toe om haar in Peru te blijven steunen. Karel van Huffelen zal aldaar gecremeerd worden en zijn as daar ook verstrooid..

Er is contact vanuit Nederland geweest. De slachtoffers zijn erg dankbaar voor de inzet van veel mensen die het voor elkaar gekregen hebben dat Peruaanse healers het reisgezelschap momenteel ondersteunen en dat meerderen enorm baat hebben bij deze langdurige behandelingen/massages van deze healers. Het geeft werkelijk lucht en verbetering aan hun conditie.

5 december

Uit de nieuwsbrief die de mensen achter de site van K&C verzorgen, citeren we deze informatie:

“We hebben ons uit respect voor de familie, vrienden en aanverwanten van de andere drie begeleiders en de deelnemers van de reis uit Nederland en België, in deze nieuwsbrief te beperken tot de informatie die we hebben over Karel & Caroline.
De overlevenden van het ongeval zijn verdeeld over drie ziekenhuizen en een hotel. Het grootste deel van de informatie die we hebben komt van Eurocross, de hulporganisatie die inmiddels ter plekke is. Van de Belgische hulporganisatie hebben we helaas geen informatie bij het maken van deze nieuwsbrief.

Informatie Eurocross
Eurocross inventariseert nu wat nodig is en maakt een inschatting wanneer iedereen terug naar Nederland kan. In de laatste update van Eurocross staat: Van de 22 Nederlanders waarvoor Eurocross de hulpverlening coördineert, zijn 4 personen overleden, verblijven 9 personen in een hotel en 9 personen in het ziekenhuis. De 23e Nederlandse betrokkene wordt bijgestaan door een collega-alarmcentrale uit België. Inmiddels zijn 4 mensen ontslagen uit het ziekenhuis. Zij hebben zich bij de groep in het hotel gevoegd, waar zich nu in totaal 13 personen bevinden. Van de 5 personen die nu nog in het ziekenhuis verblijven, verkeert 1 persoon nog in slechte conditie. Van de overige 4 personen is de verwachting dat zij op korte termijn het ziekenhuis kunnen verlaten.

 • Op basis van de bevindingen van het Medisch Team neemt Eurocross een beslissing wie naar huis kan reizen en met welke voorzieningen. Daarbij is de intentie de groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden.
 • De datum van terugkomst is nog niet bekend, maar deze zal naar verwachting ergens komende week plaatsvinden.

Gisterochtend zijn de kinderen van Karel, tezamen met Gerrit, Aramata en Ton – goede vrienden van Karel en Caroline – bij elkaar gekomen. De overweging is om in afstemming met Caroline, Karel ter plekke te laten cremeren op een locatie die voor hen beiden betekenisvol is. Later zal er mogelijk een herdenkingsdienst komen, wellicht in Nederland of in Orval.

Caroline is door de schok nog erg van streek, ze heeft een hoofdwond en een gebroken been. Ze ligt nog in het ziekenhuis en de verwachting is dat ze om geopereerd te worden, getransporteerd moet worden naar een ziekenhuis in Lima of Nederland.

Morgen vertrekken Gerrit Lageweg en Daniel, de zoon van Karel, richting Lima en dan door naar het ziekenhuis in Puno, om steun te bieden. Op de site van Karel en Caroline www.karelencaroline.nl is een condoleance register voor Karel geopend.

Lichtbrug
Helma Derksen was betrokken bij het ongeval. Zij is recent gesproken en ze maakt het naar omstandigheden goed. Mocht je dagelijks iets willen doen, dan kun je ‘s avonds om 20.00 uur afstemmen en mediteren om de groep te ondersteunen. Ze hebben onze hulp en liefdevolle aandacht hard nodig te midden van de verliezen, pijn, chaos en verwarring. Ook de weg terug naar huis zal nog een hele onderneming worden. Je kunt bv. een kaars aansteken of mooie muziek opzetten en gedachten van licht, rust en ondersteuning sturen naar de hele groep in Puno. Wij zullen hier mee doorgaan totdat iedereen weer thuis is.”

5 december:

Aan deze reis deed ook Door Frankema mee; zeer enthousiast NVKP-lid en ook mee geweest is naar het grote Internationale Vaccinatie Congres in Washington vorig jaar.  Door zat ook in de verongelukte bus maar is gelukkig slechts licht gewond met kneuzingen, ze zat achterin, ze heeft dus relatief veel geluk gehad. Anderszijds blijft het natuurlijk een zeer traumatische ervaring, we kunnen Door steunen door haar veel kracht en liefde te sturen .

* * *

Inmiddels hebben we vernomen dat één van de andere slachtoffers Adri Misset is. Samen met Jaap Bakker was ze auteur van het boek over de chroma-techniek. Zij waren feitelijk de godfathers van de biologische landbouw en vooral de energetische landbouw. Ook de eerste klokkenluiders inzake het gebruik van chemie en gentech in de land en tuinbouw. Hun onderzoekstechniek toont dit haarfijn aan. We treuren ook om Adri. Afgelopen zomer overleed haar wederhelft Jaap Bakker. (hier een link naar hun werk)

* * *

Er is een condoleance register aangemaakt op http://www.karelencaroline.nl/condoleanceregister

* * *

Via de nieuwsbrief van de website van Caroline & Karel:

Op 2 december vernamen wij dat in die nacht Nederlandse tijd, overdag 12.10 op 1 december in Peru, hun bus een ongeluk heeft gehad. De bus waarin 22 Nederlanders en 10 Belgen zaten is frontaal in botsing gekomen met een vrachtwagen. Vermoedelijk heeft een bus aan de andere kant van de weg plotseling geremd waardoor de achterop rijdende vrachtwagen moest uitwijken naar de andere weghelft en hen frontaal heeft geraakt.

Er zijn twee Belgen en vier Nederlanders overleden. Karel is één van hen. We weten nu nog niet wie de andere overledenen zijn. Ook de beide chauffeurs zijn overleden.

We weten dat Caroline met een gebroken been en hoofdletsel in het ziekenhuis ligt. Waarschijnlijk zijn ook de andere organisatoren gewond.

Paul van der Veldt van de Haarlems zangduo ‘To Be’, is de enige die nog mobiel is. Helma Derksen van Qoya T’ika ligt met gebroken ribben in het ziekenhuis in Puno. Zij is een van de vele gewonden die zijn overgebracht naar de drie ziekenhuizen in de omgeving. Zij en de andere gewonde reizigers worden goed verzorgd en begeleid.
Enkele lichtgewonde mensen zijn al terug naar het hotel. Inmiddels zijn er vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade in Peru gearriveerd in Puno. Ook het repatriëringsteam van Eurocross is onderweg en zal 3 december in de ochtend aankomen (nl-tijd).

* * *


49 gedachten over “Peru-busongeluk: Karel van Huffelen overleden! (update 10-01-11)

 1. Ik was normaal ook bij deze reis aanwezig geweest, als ik niet plots een zeer sterk gevoel had gekregen dat ik niet mocht mee gaan…
  Ik snapte er zelf ook niks van… van de ene dag op de andere zo veranderen van idee… van euforisch van blijdschap dat ik eindelijk naar Peru kon, en dan nog met Karel en Caroline… tot na een slapeloze nacht een totale des-interesse in de reis, in Peru… waarbij ik onbegrijpelijker wijs alles heb afgeblazen…
  Nu begrijp ik waarom…
  Ik vind het zo verschrikkelijk voor de mensen die dit hebben moeten meemaken, ik vind het zo erg dat er mensen overleden zijn, Karel….
  Ook al bestaat toeval niet, toch is dit buitengewoon beklijvend… Ik hoop dat velen mee zullen doen met de meditatie om deze zielen te ondersteunen….
  Met oprechte deelneming en verdriet…
  Brigitte

 2. Hi Guido (en andere lezers): op dit moment zend ik een speciaal ingelaste radio-uitzending uit, met mijn condoleances als introductie en een stukje opname van mijn gesprek met de afdeling Calamiteiten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (waarin bevestigd werd dat Karel van Huffelen is overleden, maar Caroline niet, ook al wist men toen nog niet hoe het met haar en anderen gaat)!

  http://www.healingsoundmovement.com/radio.html

  Ga ook naar dehoogstetijd.info voor een condoleance.

  Hoe cynisch dat ik in mijn gesprek vanmorgen met Luuk van Dinter (nu in de uitzending) ook het mooie werk van Karel en Caroline juist besprak. Onze gedachten gaan uit naar Karel, Caroline, en alle nabestaanden en allen aanwezig in Peru op dit moment…

  1. Ik sluit mij aan bij de laatste woorden van John.
   Inderdaad, zo wrang en cynisch, dat wij vanochtend nog in het interview over o.a. straling het ook over Karel en Caroline hadden….

   Zij waren “onze” medestanders in de voorlichting over de risico’s van mobiele telefonie.
   Daarnaast waren beide actief betrokken bij platform De Hoogste Tijd.
   Het klinkt misschien clichématig, maar ik heb er geen woorden voor…

 3. Wat vreselijk. Hier zijn wederom geen woorden voor. Alle familie, vrienden en kennissen van alle slachtoffers wens ik sterkte en veel licht bij de verwerking van dit noodlottige ongeval.

  Karel en anderen hebben veel mensen weten te raken op hun eigen unieke manier. Rust zacht allen,

  NAMASTE
  Hans

 4. Ja, geschrokken, omdat ook ik Karel (en Caroline) kende sinds enkele jaren.
  ‘Mooi’ dacht ik wel meteen, ‘dat Karel daar nu straks begraven mag zijn.’ Ik hoop namelijk dat ze niet vanwege ego-belangen zijn lichaam naar Nederland vervoeren nog. Als je ze kent, weet je dat Peru eigenlijk thuiskomen was, voor Karel zeker!

  Karel, goeie reis!

 5. Met verbijstering lees ik dit.

  Karel heel erg bedankt voor je passie en toewijding voor dat wat je mij en velen hebt gegeven.
  Ik wens alle familieleden en kennissen heel veel sterkte en licht met dit verlies.

  Met oprechte deelneming,
  Franz

 6. Toeval bestaat niet.
  Wie weet wat Karel vanuit zijn positie nog gaat betekenen. Wie weet wat zijn overgaan in anderen triggert….
  Karel was/is tenslotte niet zomaar iemand…

  Wake up people!

  1. weeh(pijn)moedig l(h)atelijknet had ik net iets soortgelijks waarvan ik meteen dacht kan ik natuurlijk niet maken om Nu zo te zeggen;
   “als het allemaal niet meer hoeft dan zijn we er ineens allemaal wel”
   dat is de (na(re))nagedachte die me net bekroop maar dat kan je natuurlijk niet maken om dat nu zo te zeggen
   tijd voor een heleboel verplichte figuren ben ik bang voor
   alleen niet voor diegene die nu echt alleen naast een lege omhulling staat; totale ontreddering
   laat de beleefdheden maar even achterwegen want die zijn anders ook met een lampje te zoeken
   de meesten weten wat doodzwijgen is en dat is bij leven uit misplaatst meerderwaardigheidsgevoel spelen met de dood zonder dat je iets weet van de echte dood die elke moment meedogenloos kan aankloppen in het macabere toneelspel der spirituelen op aarde,
   een paar goeden niet te na gesproken want die zijn er en wier naam ik niet eens zal prevelen want daar zijn ze me te dierbaar voor
   echt respect gaat vaak in stilte en niet zozeer met mooie woordjes après la lettre, als het allemaal niet meer hoeft dan zijn we er ineens, binnen niet al te lange tijd kan ik voor dezelfde situatie staan ben ik bang voor maar dan is er hier niemand; dat is pas bizar, dat is een monolaterale wiskundige functionele relatie om koud van te worden; de digitale verbinding gaan allemaal 1 kant op maar de levendige terugkoppeling is schaars en voor de meesten is dat al dood normaal

 7. Diep geschokt was ik, toen ik aan het eind van de middag dit tragische nieuws hoorde. Ik heb dit bijzonder positief gedreven en geïnspireerde echtpaar bij verschillende gelegenheden mogen ontmoeten. Ook heb ik hen verschillende malen in mijn programma mogen verwelkomen en hen mogen bevragen over hun werk inzake het gevaar van straling.

  Daarbij heb ik hen als zeer warme mensen leren kennen en voelde een bijzondere harteband met hen beiden. Aan het begin van mijn programma op Argusoog Radio gisteravond heb ik aandacht besteed aan dit tragische ongeval. Ik wens alle nabestaanden van de omgekomenen heel veel sterkte voor de komende tijd en speciaal Caroline bij het verwerken van het verlies van haar dierbare partner.

  Verder heb ik vernomen dat ook Carla en Paul in ’t Veld, het zangersduo To Be, bij het ongeluk betrokken waren. Beiden zijn met de schrik vrijgekomen. Paul was als ooggetuige te horen in het NOS Journaal van 20.00 uur.

  Arend Zeevat

 8. Toen ik gistermorgen het eerste bericht over het busongeluk in Peru hoorde kreeg ik kippevel van top tot teen. Dacht meteen aan Mieke Jegen die die dag zou terugkeren uit Peru.Zij was er gelukkig niet bij maar wel mijn andere geliefde vrienden.Caroline en Karel waren op de crematie van Johan in sept.2009. Karel en Johan hadden een bijzondere band en ik geloof dat ze elkaar nu al hebben ontmoet.Bij mijn meditatie gisteravond heb ik hun beider foto’s voor me neer gezet.Och lieve Caroline, nu ga jij ook door die zware tijd heen van afscheid nemen en loslaten. In gedachten ben ik bij je en ook bij de anderen die de ervaring van dit ongeluk moeten verwerken.
  Aleida.

 9. Het mailbericht van Lie dat ik vanmorgen opende benam mij mijn adem. Wat voor mij in april/mei 2010 samen met Helma Derksen een prachtige afsluitende initiatiereis was,is voor hen op weg naar de Poort van Lemurie abrupt afgebroken.
  Door de MMreis 2008 naar Frankrijk met Karel en Carolien van Huffelen is mijn innerlijk proces in een stroomversnelling gekomen.
  Ik wens alle betrokkenen heel veel Licht en liefde toe.

 10. Ik lees het nu pas (ik volg heel weinig nieuws) via een nieuwsbrief van Lie van Schelven, en diep geschokt ben ik. Mijn gedachten gaan uit naar alle betrokkenen van het busongeluk. Ik wist dat ook Carla en Paul in de bus zaten, wist dat ze meereisden. Hier lees ik dat zij met de schrik vrijgekomen zijn.

  Lieve Caroline, ik wens je veel sterkte met dit verlies van jouw geliefde Karel. Vanzelfsprekend verder ook de nabestaanden van de overigen die dit busongeluk niet hebben overleefd.

  Ik wens degenen die overgegaan zijn een verlichte reis door de dimensies terug naar huis… Hun thuis…

 11. We kenden Karel al heel erg lang. Onlangs zijn Caroline en hij nog bij ons op bezoek geweest. Twee lieve schatten. Ons bange gevoel van gisteren blijkt helaas te kloppen. Nog te veel shock om het echt te beseffen.
  Lieve Karel, heel veel licht op je reis.
  Froukje en Jeroen

 12. Diep bedroefd en diep geschokt realiseer ik mij hoeveel ik om Karel geef en heb gegeven …. en zal blijven geven!
  Dit is voorbij de tijd.

  Ik wens Karel die naar Peru is gereisd, nu een voortzetting van zijn reis in en naar het Licht en alle Goeds daarbij. Ga zoals je wilt zijn naar waar je wilt zijn!
  Ik wens Caroline heel veel kracht om dit verdriet op haar manier te kunnen (gaan) verwerken.

  Ik hou van jullie allebei met heel mijn hart en ziel,

  Alle Goeds en Liefs,

  Frits van der Blom

 13. Lieve mensen,

  Enorm schokkend dit bericht. Karel en de anderen hebben aan de andere kant ook ruimte nodig om van de schok te bekomen. Probeer ze daarin te ondersteunen en praat vanuit je hart, maar spreek ze nog niet aan op hulp voor ons…. Met alle aanroepen zullen ze ongetwijfeld hun weg vinden, maar zij hebben ook hun ruimte nodig om te herstellen…

  Stuur ook je energie naar Caroline de schok is enorm voor haar…hemelschreiend….

 14. Ik heb zojuist besloten om de geplande radio-uitzending van aanstaande zondag met Geert Kimpen door te schuiven. Daarvoor in de plaats wil ik deze zondag mijn respect betuigen door de hiervoor speciaal ingelaste radio-uitzending van gisteren te herhalen.

  De uitzending van gisteren was met Luuk van Dinter, zeer belangrijke info over vaccins, EM straling en ons Koningshuis en zelfbeschikkingsrecht! Ik zal als speciaal gebaar ook de radio-special over verboden kwik in vaccins en het verweer op de ‘media-aanval’ op Karel en Caroline van Huffelen vorig jaar, herhalen.

  Ook Guido Jonkers en Ad van Rooij (die inmiddels gevlucht schijnt te zijn?) zaten in mijn vaccinaties radio-special van vorig jaar(waarvan de inhoud nog steeds actueel blijkt te zijn!)

  Kortom: veel bewijzen boven tafel en veel bewijs dat ‘de strijd nog niet gestreden is’ (ook al vind ik de andere helft van de ‘manifestatie medaille’ – mooie dingen blijven neerzetten die we WEL wensen voor een mooie wereld- minstens net zo belangrijk!).

  Zoals ik het zie kozen Karel en Caroline ook voor dit ’tweesporenbeleid’: naar het licht brengen en transformeren van het ‘negatieve’ wat getransformeerd mocht worden, maar vooral ook het ‘positieve’ wat niet getransformeerd hoeft te worden, maar eerder bekrachtigd mag worden…benadrukken…

  Op deze manier wil ik hun mooie werk weer even onder de aandacht brengen, juist in deze wervelende tijd van ’transitie’. http://www.healingsoundmovement.com/news
  De uitzending is zondag van 19-22 uur.

  1. Hier bij mijn verzonden wens op het condol- register
   Aan jou/jullie Caroline, Karel, Carla en Paul, en allen die met juliie reizende
   in deze meester getallen van 22 en 33 .
   Alle licht-kracht wijsheid vanuit het Christus Bewustzijn dat in 33 geborgen ligt wensen we je toe .
   Dat vanuit dit besef de Boodschappen die uitgedragen werden door jullie Caroline en Karel
   in boeken ,lezingen,nieuwsbrieven , en het reizen en zingen met Carla en Paul .
   Dat al het Bewustzijn wat jullie in de wereld hebben gezet zich Nu mag verduizenvoudigen
   met hulp door de meesters .
   In het proses van Heling van deze enorme shock van verdriet en verlies worden jullie gedragen
   door vele lichtkrachten vanuit Aarde en Universum . In het vertrouwen dat Karel en anderen die zo plots overgingen werden opgewacht door en verzorgd worden Op hun pad in het licht.
   return again to the land of your soul ..
   Dankbaar jou ontmoet te hebben Karel
   Een kaars staat voor jou/jullie allen en fam. brandend
   in mij hart . johanny

   En zie jij geeft gehoor hieraan groet johanny

 15. Lieve Karel, lieve Caroline ik ben diep geschokt. ik hoop voor jou Caroline dat je gedragen wordt in de pijn van het verlies van je lieve man. Ik wens Karel een mooie reis naar het licht en dat hij jou, Caroline, vanuit de andere wereld kan bijstaan.
  Ook mijn medeleven aan alle medereizigers.
  Warme groet
  Jeroen Kumeling

 16. lieve mensen,

  ben heel erg geraakt door dit bericht;ik was in eerste instantie ook sterk geboeid om mee te gaan maar had het
  gevoel dat ik het nog niet zou aankunnen – wat ik graag zou vernemen is of Rogianne Gaetan ook bij jullie in de
  bus zat en of zij al dan niet ook gewond is!
  Aan Caroline en alle betrokkenen wens ik van hieruit een krachtige riem onder het hart te steken – ik zal op mijn
  beurt ook jullie betrekken in mijn meditaties…heel veel innerlijke kracht – veel licht en liefde!
  Van harte Magda

  1. ja,Rogianne was er ook bij (ik zou trouwens met haar meegaan maar omwille van paardenoppas is het niet doorgegaan).
   Zij is helaas ook overleden aan haar verwondingen….

  2. Indien je meer info wil over Rogianne, bv haar uitvaart, mag je altijd mailen of bellen.

   Mvg
   Rita

   Rita Van den Berge
   sinologe
   F.Lousbergskaai, 3
   9000 Gent (B)

   09/223.10.08
   0477/67.11.59

 17. Voor de nabestaanden is het vaak een zeer verdrietig moment, waarvoor ik dan ook mijn respekt betuig en hen condoleer met hun verlies. Echter de spirituele reis gaat ook na het sterven door. Wat dat betreft is het misschien zelfs wel voor een aantal mensen een eyeopener. In welk geval deze tragedie een zeer wenselijk en positief resultaat kan hebben gehad.

  sterkte en inzicht toegewenst voor allen die hen dierbaar achte.

 18. Ik vind dit ongeval zeer verdacht. Het is algemeen bekend dat het adderengebroed van de NWO zich graag bezig houden met zwarte magie… Mijn pendel zwaait in ieder geval wild ja als ik vraag of mijn vermoeden klopt !

  1. ik wist dat meteen en … dat hij op de hitlijst stond en heel bovenaan……..

   Wat denk je ? En vaticaan en pharma industrie en telecom bedrijven in hun hemd zetten……

   ik heb hetzelfde gevoel , momenteel laat ik mijn respect overheersen , mooie nagedachtenis , dankbaarheid en gepast medeleven

  2. en lees ik dat andere slachtoffer Adri Misset

   ja die was ik vergeten ja

   de codex alimentarius en een bedrijf zoals monsanto

   invloed van genetisch gemanipuleerde gewassen……

   ja dat zijn 2 vliegen in een klap voor de ‘autoriteiten’

  3. Stop aub met onzin te verkopen. Daar is niemand mee gediend en het stoort mensen die oprecht vrdriet hebben, zoals ik.

 19. Lieve Caroline, in mijn gedachten ben ik bij jou. Heel veel sterkte, met het verlies van Karel. Wat hebben we samen genoten tijdens de radio uitzendingen. Gelukkig heb ik ze nog op schijfje staan…Knap zelf ook goed op, zodat je er tegen aan kunt. Karel is naar huis, hij was klaar hier op aarde. zet zijn werk voort. Dikke knuffel, Maureen van Meeteren, Binnenste Buiten , RTVparkstad

 20. in het stille moment
  van het overgaan
  toont de échte Werkelijkheid
  zich meer dan ooit
  het Licht straalt
  een Liefdevol gebaar
  Je bent Thuis

  mijn innig meevoelen en wensen van Heling en Sterkte
  voor CAROLINE -familie en alle betrokkenen
  in Licht en Liefde ANAÏN

 21. Ik ben er ook helemaal stil van geworden.
  Afscheid nemen is misschien de moeilijkste opdracht die een mens voortdurend te verwerken heeft, zolang hij leeft.
  Afscheid nemen van geliefde mensen wil zeggen: aanvaarden wat pijn doet, erdoorheen groeien zonder van binnen dood te gaan en een dankbare herinnering overhouden om verder mee te leven. Het is van “hard” naar “mild” gaan en daardoor andere mensen heel nabij komen.
  Elk afscheid is de geboorte van een mooie herinnering.
  Caroline, ik wens je veel sterkte en licht. Je maatje zal je wel bijstaan.
  Hilde Noens (België) – ontmoet Katharenreis in 2006

 22. Hallo lezers van Want To Know en betrokken medemensen,

  Dank je wel Guido, voor de aandacht die je hieraan besteedt.

  Net als op het Condoleanceregister wens ik Caroline beterschap, daarnaast de familie en vrienden van Karel heel veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken.

  Ook wens ik de andere slachtoffers en nabestaanden alle kracht toe.

  Weet dat jullie geliefden goed opgevangen worden.

  Sonja Ulrich

 23. (laatste nieuws zojuist ontvangen via nieuwsbrief)

  “Lieve mensen,

  Allereerst willen wij jullie hartelijk danken voor alle fijne reacties zowel op het condoleanceregister als per e-mail. Hartverwarmend.
  Helaas zijn wij door de grote stroom niet in staat iedereen persoonlijk te bedanken.
  Omdat wij geen informatie binnen krijgen over de groep als geheel willen wij jullie middels deze korte mededeling op de hoogte brengen van de laatste ontwikkeling met betrekking tot Karel & Caroline.

  Karel wordt vandaag om 17:30 uur Nederlandse tijd gecremeerd in Peru.

  Voor zover we weten is Caroline met succes geopereerd en is in gezelschap van Helma in een hotel in Puno. Vanuit het secretariaat hebben we zelf nog geen contact met haar kunnen hebben. We vertrouwen er op dat zij in goede handen is.

  In Liefde,

  Mariëlla, Sylvia, Ton en Eveliene”

 24. Lieve Caroline,

  Mijn hart huilt nog steeds over wat gebeurd is. Jullie samen in dat mooie, kosmische land en dan dit verschrikkelijk ongeluk. Dat dit moest gebeuren.
  Ik hoop dat je zult genezen uiteindelijke en weet dat Karel je daarbij helpt.
  Het is een goede plek waar zijn as nu thuis is.

  Ik denk veel aan jullie. Heel veel sterkte en liefde.

  Marijke

 25. Lieve Caroliene,

  Verbijsterend nieuws. Karel is er niet meer.
  Onvoorstelbaar en niet te bevatten.
  Karel, die ik zo lief vond en die zo bevlogen was in wat
  hij deed, en dan opeens weg. Niet meer huggen bij het afscheid en nooit meer die prachtige haardos in de menigte zien en weten: “daar is Karel”.

  Caroline, ik wens je alle goeds en de kracht om verder te gaan waar je gebleven was, zonder Karel. Dag lieverd

  Miriam (we ontmoetten elkaar meerdere malen, ik bewaar er goede herinneringen aan)

 26. Lieve Caroline, Paul en Carla en de tochtgenoten van de Perureis,

  Moge ieder van jullie opnieuw innerlijke rust,
  wijsheid tot inzicht en mildheid ervaren
  om dit tragische ongeval te kunnen plaatsen
  in een diepere context.

  Annemie

 27. Lieve Caroline, Paul en Carla en de tochtgenoten van de Perureis, Moge ieder van jullie opnieuw innerlijke rust, wijsheid tot inzicht en mildheid ervaren om dit tragische ongeval te kunnen plaatsen in een diepere context. Annemie

 28. lieve mensen ik wil iedereen heel veel sterkte wensen zelfs nu nog want ik zie aan me zelf hoeveel pijn het blijft doen

  ik heb ook een vraag

  ik ben de dochter van elvira smeenk- provoost

  ik wil graag in contact komen met overlevenden die heel toevallig mijn moeder hebben gefotograveerd
  helaas is het fototoestel van mijn moeder weg en hebben wij geen foto`s van haar laatste reis

  met vriendelijke groet

  lidia prins

  1. Dag Lidia,

   Ik denk dat ik je kan helpen aan info/foto’s. Bel of mail me daarvoor.

   Rita Van den Berge
   sinologe
   F.Lousbergskaai, 3
   9000 Gent (B)

   ritabonzai@skynet.be
   003292231008
   0032477671159

 29. Dag,

  De berichten zijn een tijdje geleden. Maar ik vroeg mij sterk af hoe het nu met Caroline gaat. En de andere mensen na dit heftige ongeluk.
  Het verhaal blijft raken. Een spirituele reis die je meeneemt naar het meest diepste van ons bestaan voorbij de dood. Heftig hoor!
  En dan het verhaal van de crematie op de geboortedag van de kleindochter van Karel.
  Enorme synchroniciteit. Verdrietig maar erg mooi tegelijk.
  Ik hoop dat de mensen in wat rustiger vaarwater zijn gekomen na het ongeluk.

  Veel liefde & kracht,

  Brenda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.