Advertentie

De mars voor goed voedsel..!


17 aug – 19 sep 2012:

Mars voor goed Voedsel, ‘Good Food March’ van Uithuizermeeden naar Brussel

2012 WantToKnow.nl/.be

 x

Isabel Duinisveld fietst in verschillende etappes van Uithuizermeeden naar Brussel. Elke etappe eindigt bij een Biologisch-Dynamisch land of tuinbouwbedrijf. Telkens om 15.00 is daar gelegenheid mee te doen met een rondleiding. Fiets je een of meerdere etappes mee? Ervaar hoe goed landbouwbeleid nu al mogelijk is!  Isabel is een van de vele deelnemers aan de megamanifestatie ‘GoodFoodMarch’.

Ze begint haar tocht op 17 aug vanuit haar eigen biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf in Uithuizermeeden, boven in Groningen. Al fietsend langs andere bd-bedrijven door het hele land sluit ze zich op 16 september aan bij een grote manifestatie in Breda, waar vandaan ze dan met een veel grotere groep doorfietst naar Brussel.

Elke etappe fietst Duinisveld met een groep van zo’n 25 mensen, die varieert van samenstelling. Mensen kunnen hiervoor inschrijven. ’s Morgens rond een uur of tien stappen de deelnemers op de fiets. Tussen de middag wordt gepicknickt, uiteraard met biologisch-dynamische producten en later op de middag komt de groep aan op het volgende bedrijf. Daar wordt een rondgang gehouden en aan de hand van wat men ziet en ervaart, komt men met elkaar in gesprek.

Ook zal daar tijd zijn voor extra activiteiten, die door het betreffende bedrijf zelf worden georganiseerd. Het einddoel is Brussel. Daar komen alle mensen uit vele Europese landen samen. Verwacht wordt dat het de grootste en breedste maatschappelijke actie ooit zal worden over de hervorming van het gemeenschappelijke landbouwbeleid. Er worden onder andere fotoboeken met de wensen/eisen van Europese burgers aangeboden aan EU-parlementariërs en ’s middags is er een conferentie. Isabel Duinisveld hierover: “Ik hoop op een leuke tocht met inspirerende mensen, leuke verhalen en mooie momenten om nooit meer te vergeten. Ik verwacht met deze tocht enerzijds mede een statement te kunnen maken in Brussel, anderzijds weer een groep consumenten kennis te laten maken met de biologisch-dynamische landbouw.”

Iedereen kan meedoen voor een of voor meerdere etappes. ’s Morgens rond een uur of tien stappen de deelnemers op de fiets. Tussen de middag wordt gepicknickt, uiteraard met biologisch-dynamischeproducten en later op de middag komt de groep aan op het volgende bedrijf. Daar wordt een rondgang gehouden en aan de hand van wat je ziet en ervaart, kom je met elkaar in gesprek. Ook zal daar tijd zijn voor extra activiteiten, die door het betreffende bedrijf zelf worden georganiseerd.

Een groener en rechtvaardiger toekomst voor de landbouw in Europa, dat is het doel. Vanuit heel Europa gaan boeren, burgers en jongeren naar Brussel, per fiets, te voet of per tractor. Ze nemen onderweg deel aan bijeenkomsten, acties en protesten. Op 19 september worden in Brussel, zowel door het Europese Parlement als door de nationale regeringen, besluiten genomen over de hervorming van de Europese landbouw. “Dit is het moment om ‘good food and good farming’ te eisen, het is tijd voor verandering,” aldus Isabel Duinisveld.

Verwacht wordt dat het de grootste en breedste maatschappelijke actie ooit zal worden over de hervorming van het gemeenschappelijke landbouwbeleid. Er worden onder andere fotoboeken met de wensen/eisen van Europese burgers aangeboden aan EUparlementariërs en ’s middags is er een conferentie in het Europees parlement.

Duinisveld: Ik hoop op een leuke tocht met inspirerende mensen, leuke verhalen en mooie momenten om nooit meer te vergeten. Ik verwacht met deze tocht enerzijds mede een statement te kunnen maken in Brussel, anderzijds weer een groep consumenten kennis te laten maken met de biologisch-dynamische landbouw. Alle informatie over de tocht vind je op de website van de BD-Vereniging.

 

 

3 gedachten over “De mars voor goed voedsel..!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.